Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-18, 18:56   #4741
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Ja też się piszę na rozróbę

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:12   #4742
domi7ks
Zakorzenienie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:18   #4743
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Heloł
Ja juz po szkólce miałam do 16 od 9 ,teraz czekam na Tżcika az wróci z pracy i przyniesie Mi cos dobrego
Fajniutko ze dzis cichutko mało miałam nadrabiania

Mi tez nie duz rzeczy brakuje

-spioszków troszke
-kaftaników
-bluzeczek
-wózek
-podkł. poporodowe
-laktat. ale jeszcze nie kupuje nie wiadomo czy bede miała pokarm....jakies drobiazgi Mi zostały tylko
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Moj Tz raczej tez nie szpera, ale fotek z eksem nei chcialabym zeby widzial, bo wiem, zeby potem mial zryty humor a szkoda mi ich wyrzucac, kiedys pokaze córeczce
z kolei co do pamietnikow to jakby Tz mialby ich czytac to bym sie spalila ze wstydu chyba
Ja moje czytałam razem z Tz ale mieliśmy ubaw
Stary 2009-10-18, 19:22   #4744
brombusia
Zakorzenienie

Aśka, a zdecydowałaś się w końcu jaki wózek chcesz?

Ja laktatora też teraz chyba nie kupię, bo w szpitalu są, a potem można wypożyczać do domu, jakby co. Chyba kupię dopiero po porodzie, jak będzie potrzeba.

Stary 2009-10-18, 19:24   #4745
gucia6
Zakorzenienie

Ale spamujecie dziewczyny

Asiu, pokarm na pewno będziesz miała. Ważne, żeby przystawić maleństwo do piersi w ciągu ok 30 min po porodzie. Wtedy jest najbardziej pobudzony odruch ssania, a tym samym stymulacja produkcji mleka - przynajmniej tak nam tłumaczyła położna

Minnie, widzę, że przeglądasz wątek. Co tam u ciebie?

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-18 o 19:28
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:28   #4746
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Nie zdecydowałam sie nie chce drogiego wózka bo to nie auto ale liczy sie dla Mnie wygodna mojej niuni ...i nie wiem na jaki sie zdecydowac

Nie ma co robić ...nudyyy

Po cc tez daja dzidzie odrazu ?

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-10-18 o 19:29
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:31   #4747
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Po cc tez daja dzidzie odrazu ?
To zależy czy jest całkowita narkoza, czy znieczulenie punktowe.
U nas biorą dzidzię na chwilkę do zbadania, matkę w tym czasie zszywają i po kilku minutach ma swoje maleństwo przy sobie. Oczywiście pod warunkiem, że jest wszystko ok.
Stary 2009-10-18, 19:36   #4748
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dowiem sie wszystkiego we wtorek jak będe u ginki ...coś zgłodniałąm gdzie ten Tz
Stary 2009-10-18, 19:48   #4749
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

a ja mam taka ochote na pizze i desperadosa

poza tym chyba znow mam grzybice od wczoraj wieczorem tak mnie piecze ze nie idzie wytrzymac
coz jutro ide do tego szpitala to zrobia mi serwis
dzis w nocy musze pogotowac troche dla moich chlopakow

a i musze pochwalic ksieciunia bo dzis znow kupa w nocnik normalnie jestem z niego dumna

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:55   #4750
elalank
Zadomowienie

Ale tu spokój był ale to dobrze, bo niewiele nadrabiać musiałam

ja pisałam pamiętnik w podstawówce - i go potem podarłam na strzępy, bo czytając go po jakimś czasie miałam ochotę schować się ze wstydu
Mojego TZa poznałam jak miałam 15 lat i od tego czasu jesteśmy razem ( w tym roku będzie 11 lat w grudniu)....i wciąż jest super i coraz to lepiej każdego dnia

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Ja jak narazie nie biorę insuliny i moja lekarka stwierdziła że prawdopodobnie się bez niej obejdę (na co liczę), ale zobaczymy co powie na następnej wizycie - 27.10.
no i co wtedy, jak masz za wysoki cukier? NIC? (no insuliny na razie nie masz) Musisz notować co jesz, potem jaki był wynik i będziesz to uzgadniać na wizycie?
ale męczę, ale ciekawi mnie ten temat

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
moj tz widzial tylko moje i eksa zdjecia ze studniowki
a datego jest moim eksem bo pisal pamietniki.. no i sie wydalo ze jest ktos taki jak Natalia..ona w bieszzadach a ja w lublinie (pamietniki dostalam od tesciowej jako brudnopisy-tzn dostalam zeszyty a ze ja wyrywalam czyste kartki ze starych zeszytow i wpinalam w segregatory i uzywalam na studiach to przegladnelam te zeszyty zeby nie porwac czegos co moze mojemu wtedy tz sie przydac no i zupelnie sie nie spodziewajac co znajde przeczytalam)
moj eks poza tym zapewnial mnie ze pamietnikow juz nie pisze i ze te co mial to spalil wiec nawet nie pomyslalam ze zeszyty moga nimi byc..

po czesci mysle ze to tesciowa celowo zrobila bo ja bylam jak slepa.. dawalam eksowi kase zeby mogl jezdzic w te bieszczady bo on zawsze tylko ze spiworem i mowil ze sac bedzie w lesie w jakims worku na smieci (taki survival) to mi go bylo szkoda..
no a on taki survival mial innej w sypialni

teraz za to mam fajnego tzta
co za koleś! i podziwiam, że jeszcze pieniądze mu dawałaś na eskapady! Dla mnie nie temat do przejścia! I że w ogóe miał tupet je przyjmować!
Fajna eks-teściowa w sumie, że postanowiła Cię uświadomić

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-10-18 o 19:57
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:00   #4751
kamilla123
Rozeznanie

Witajcie mamuśki!!!

Po pierwsze:
Karenina serdeczne gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i Andre

Po drugie:
Dudziakowa Synuś śliczny! Fajnie, że już jesteście razem w domku

Po trzecie:
Zaharia Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło z tą Twoją tarczycą

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Też czytałam że niektóre dziewczyny mogą sobie pozwolić na coś słodkiego od czasu do czasu i nic złego się nie dzieje... Ale ja jeszcze nie wiem jak mój organizm zareagowałby teraz na słodycze - chyba dziś przeprowadzę próbę generalną
I jak próba? Ja to prawie codziennie takie próby przeprowadzam i jest OK Cukier przekroczyłam tylko jak wypiłam trochę coli i jak zjadłam pizzę z dużą ilością sosu czosnkowego (prawie sama śmietana i majonez...) A tak to podjadam jakieś ciasteczka, wafelki, nawet lody i na razie wszystko w normie, nawet banany jem, chociaż tez są słodkie. Tak więc w ogóle nie czaję tej cukrzycy

Co do mierzenia to u mnie przez pierwsze 2 tygodnie było tak: 4 pomiary dziennie (raz na czczo ok. 8.00 i trzy razy 2h od rozpoczęcia posiłku)
Na śniadanie najczęściej jadłam kanapki, głównie z jakimś twarożkiem, chudą wędliną, pomidorem, ogórkiem
Na II śniadanie owoc lub płatki z jogurtem naturalnym, owocami
Obiad - ziemniaki, makaron (najlepiej pełne ziarno z Lubelli) ryż dziki, warzywa i mięso gotowane na parze
Podwieczorek: głównie sałatka pomidorowo-ogórkowa albo owoc albo pieczywo chrupki żytnie
Kolacja to też przede wszystkim kanapki.
Na koniec mało co nie co ok 22.00

Wszystkie posiłki i pomiary z zegarkiem w ręku i zapisywanie co jak i kiedy. Po dwóch tygodniach poszłam do kontroli i lekarka powiedziała, że jest Ok i nawet jak mam wynik poniżej 80 to mam sobie dojadać
I że mogę sobie mierzyć cukier co 2 dni. Tak więc teraz już jest luz i cieszę się, że mam ten glukometr bo wiem, że na dużo mogę sobie pozwolić. A moja dzidzia tez na ostatnim USG była o 2 tygodnie większa i lekarz nic nie mówił, że to źle czy że to przez cukrzycę.

Cytat:
no a on taki survival mial innej w sypialni

teraz za to mam fajnego tzta
co za palant! Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Donoszę, że kurczak w zupie borowikowej smakował mi nawet bardziej niż w cebulowej
Też dzisiaj robiłam kurczaka, ale w cebulowej i dałam jeszcze brokuły i kalafior. Tżowi bardzo smakowało Następnym razem też spróbuję z borowikową albo pieczarkową.

A teraz idę na szybki spacer, bo położna mówiła, że to może pomóc dzidzi się przekręcić główką w dół, na co liczę
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:04   #4752
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

a i musze pochwalic ksieciunia bo dzis znow kupa w nocnik normalnie jestem z niego dumna
Mi dziś mężuś upiekł pizzę. Była mniam

I brawa dla księciunia

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
A teraz idę na szybki spacer, bo położna mówiła, że to może pomóc dzidzi się przekręcić główką w dół, na co liczę
Tylko, żebyś po tym szybkim spacerze nie wylądowała na porodówce

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-18 o 20:06
Stary 2009-10-18, 20:19   #4753
katekatee
Zadomowienie

Witam wieczorkiem. Widzę że cisza na wątku. Zastanawiam się co z Kachulą bo albo przegapiłam albo się jeszcze nie odzywała. Czyżby urodziła Ja mam ostatnio jakiś mega apetyt. Normalnie zjadłabym wszystko co mam pod ręką. Dobrze że w domu pełno ludzi więc się jakoś staram hamować. Idę zjeść jakieś jabłko bo aż mnie skręca.

Marcelina
ja też bym już chciała mieć małego przy sobie ale jak pomyślę o porodzie to zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej było wybrać cc. I wogóle już się coraz bardziej boję bo termin się zbliża wielgaśnymi krokami.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
:sli na: i jeszcze coca colę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:27   #4754
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja słyszałam, że są jakieś ćwiczenia, które pomagają w przekręcaniu dziecku, ale nie mam pojęcia na czym one polegają

Ale mnie teściowa zirytowała
Jak się nie wtrącała, to teraz chyba ma zamiar zacząć
Wychodzi na to, że ona w ogóle nie wierzy w swojego syna, twierdzi, że on na pewno zemdleje przy porodzie, nie będzie umiał pielęgnować Małego, baa, będzie się bał wziąć go na ręce, a jak będziemy go kąpać, to ona przyjedzie nam pomóc
I w ogóle, będzie nas odwiedzać często
Ja na takie coś na pewno nie przystanę, zwłaszcza, że na początku ma być u nas moja Mama, a dwóch na raz już nie zdzierżę
Dobrze, że mój TŻ tego nie słyszał, bo by mu przykro było.
Zadzwoniłam do Mamy, bo byłam ciekawa jak ona to widzi, czy też w takich ciemnych barwach. Ale moja rodzicielka podchodzi do tego zupełnie inaczej, twierdzi, że ona przyjedzie, nie żeby się dzieckiem opiekować tylko pomóc w sprzątaniu i gotowaniu, bo na początek ciężko jest dać sobie ze wszystkim radę. I według niej TŻ sobie poradzi, bo ma duże ręce i duże chęci, więc w kąpaniu nie potrzebujemy dodatkowej asysty
Pocieszyła mnie, że na pewno damy sobie we dwójkę ze wszystkim radę.
Trochę mnie uspokoiła, ale zdziwiło mnie podejście teściowej, zwłaszcza że ona ma dopiero 52 lata, a moja Mama o 13 więcej
Rozumiem jednak, że otwarty umysł jest niezależny od wieku

Wybaczcie, że się tak rozpisałam, ale mnie nerw wziął

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Marcelina ja też bym już chciała mieć małego przy sobie ale jak pomyślę o porodzie to zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej było wybrać cc. I wogóle już się coraz bardziej boję bo termin się zbliża wielgaśnymi krokami.
Ja się boję sn, ale cc według mnie nie jest lepszym rozwiązaniem, bo dłużej się dochodzi do siebie po nim, w końcu to operacja.
W tej klinice, gdzie chcesz rodzić (słyszałam o niej same dobre rzeczy) na pewno jest znieczulenie, więc poprosisz o nie i będzie dobrze.
Tak ja się pocieszam

A Kachula chyba nie rodzi, raczej chce się nacieszyć TŻ zanim on znowu w trasę wyjedzie.

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-10-18 o 20:28
Stary 2009-10-18, 20:35   #4755
gucia6
Zakorzenienie

Brombusiu, może teściowa przechodzi przedporodowego baby bluesa
A tak poważnie, przecież jesteście dorośli i dacie sobie radę. Tak jak my wszyscy

Kate, ja też mam trochę stracha przed sn, ale wolę to niż cc. Miałam jakis czas temu operację na nadgarstku i odstrasza mnie to, że musiałabym przechodzić przez to jeszcze raz, tyle, że na brzuchu.

A Kachula... hmm, też wątpię, żeby rodziła, ale może z tztem pracuje nad tym

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-18 o 20:36
Stary 2009-10-18, 20:37   #4756
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
no i co wtedy, jak masz za wysoki cukier? NIC? (no insuliny na razie nie masz) Musisz notować co jesz, potem jaki był wynik i będziesz to uzgadniać na wizycie?
ale męczę, ale ciekawi mnie ten temat
Elu generalnie na razie diabetolog kazała mi trzymać dietę i sprawdzać poziom cukru na czczo i po trzech głównych posiłkach... Jeśli będę się mieściła w normach (a na razie poza dwoma niewielkimi skokami się mieszczę) to bardzo dobrze i wtedy za dwa tyg. wizyta, a gdyby się okazało że mimo diety cukier bardzo mi skacze to wtedy mam się zgłosić do poradni natychmiast i pewnie byłaby insulina... Ale mam nadzieję że nie będzie takiej konieczności

Cytat:
I jak próba?
A dziękuję, bardzo dobrze W porze podwieczorkowej wypiłam sobie kawkę z mlekiem i cukrem (tylko taką lubię) i do tego zjadłam trzy herbatniki... Poziom cukru po godzinie 92

Dobrze że mam ten glukometr bo dzięki niemu mogę sobie w każdej chwili sprawdzić cukier - np. jak zjem coś z "czarnej listy" - od razu widzę czy jest ok czy nie

A co do wielkości dzidziusia to moja mała też na ostatnim USG była o dwa tygodnie starsza, ale gin mi powiedział że tak naprawdę to dwa tygodnie na tym etapie ciąży to może być błąd pomiaru, a nawet gdyby nie to i tak nie jest to powód do niepokoju i wcale nie musi mieć związku z cukrzycą...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:40   #4757
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

witajcie;

dziekuje dziewcyzny wiem ze ma slodziaka w domku....

nio foto troszke zamazane taki parat do dupy mamy..

A woogle to dzisaj mial sie Kordek narodzic a tu prosze juz od 2 tyg,jest z nami....

A i dzisaj nasza 1 rocznica slubu....Youpi!!!!! dostalam wielki bukiet roz....
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:46   #4758
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

poza tym chyba znow mam grzybice od wczoraj wieczorem tak mnie piecze ze nie idzie wytrzymac
coz jutro ide do tego szpitala to zrobia mi serwis
dzis w nocy musze pogotowac troche dla moich chlopakow

Kropeczko mnie tez wzielo os i zaczyna swedziec i znow nie wiem czemu...tantum rosa pojdzie w ruch wiec przejdzie

i co bedziesz pila Desperadosa?
Moj Tz ma dwa w lodowce, a ja chcialabym z miodem troszku troszku ale on ma az 6 %

Cytat:

Ja słyszałam, że są jakieś ćwiczenia, które pomagają w przekręcaniu dziecku, ale nie mam pojęcia na czym one polegają

Ale mnie teściowa zirytowała
Jak się nie wtrącała, to teraz chyba ma zamiar zacząć
Wychodzi na to, że ona w ogóle nie wierzy w swojego syna, twierdzi, że on na pewno zemdleje przy porodzie, nie będzie umiał pielęgnować Małego, baa, będzie się bał wziąć go na ręce, a jak będziemy go kąpać, to ona przyjedzie nam pomóc
I w ogóle, będzie nas odwiedzać często
Ja na takie coś na pewno nie przystanę, zwłaszcza, że na początku ma być u nas moja Mama, a dwóch na raz już nie zdzierżę
Dobrze, że mój TŻ tego nie słyszał, bo by mu przykro było.
Zadzwoniłam do Mamy, bo byłam ciekawa jak ona to widzi, czy też w takich ciemnych barwach. Ale moja rodzicielka podchodzi do tego zupełnie inaczej, twierdzi, że ona przyjedzie, nie żeby się dzieckiem opiekować tylko pomóc w sprzątaniu i gotowaniu, bo na początek ciężko jest dać sobie ze wszystkim radę. I według niej TŻ sobie poradzi, bo ma duże ręce i duże chęci, więc w kąpaniu nie potrzebujemy dodatkowej asysty
Pocieszyła mnie, że na pewno damy sobie we dwójkę ze wszystkim radę.
Trochę mnie uspokoiła, ale zdziwiło mnie podejście teściowej, zwłaszcza że ona ma dopiero 52 lata, a moja Mama o 13 więcej
Rozumiem jednak, że otwarty umysł jest niezależny od wieku
chyba ją pogło
Moja mama tez bedzie przychodzila pomoc w sprzataniu, itp...a tesciowa nawet niech nei marzy o tym, bo bym chyba

powiem jedno: STRASZNIE SIE BOJE, ZE MOJA TESCIOWA BEDZIE CHCIALA PRZYLAZIC i czasem jak o tym pomsyle to sen z powiek mi spedza

Stary 2009-10-18, 20:47   #4759
nedzia
Raczkowanie

Brombusia wiem cos o tym, mieszkam z teściem i on wciąż mi mowi ze mam nie zmuszac mojego zeby ze mną uczestniczyl w porodzie, i pomimo moich zapewnień ze ja go wcale nie zmuszam i tak po jakims czasie znow mi to przypomina...bo za ich czasow to baba se sama radzic musiala i facet patrzec na to nie musial a teraz to jest dla niego nie pojete ....
Kachulaodezwij sie bo zaczynamy sie martwic.
A moze jest w odwiedzinach u siostrzyczki
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 20:51   #4760
kropka241
Zakorzenienie

Gissh super z tym cukrem o herbatnikach

ja slodze slodzikiem bo tez sobie nie wyobrazam pic gorzkiego

Ela to bylo dawno w 2005r wlasciwie teraz nawet sie z tego smieje ze taka bylam slepo zakochana.. teraz jestem bardzo zakochana ale napewno nie jestem slepa

Domi napewno nie bede pila desperadoska bo przy cukrzycy piwo odpada.. wiesz ile w tym jest cukru

Brombi ale sobie tesciowka wymyslila

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2009-10-18 o 20:56
Stary 2009-10-18, 20:57   #4761
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość

A woogle to dzisaj mial sie Kordek narodzic a tu prosze juz od 2 tyg,jest z nami....

Gratulacje z okazji rocznicy slubu
Cieszę się, że u Was wszystko w porządku

Nedziu, faceta to jeszcze mogę zrozumieć, że tak myśli, zwłaszcza jeśli to starszy, śląski chłop , ale żeby kobieta myślała w ten sposób

Z mojego śledztwa wynika, że Kachula logowała się na wizaż o 17.17, więc chyba raczej nie rodzi
Cytat:
Brombi ale sobie tesciowka wymyslila
Nawet nie wiesz, jak mnie tym zaskoczyła

Czas edycji: 2009-10-18 o 21:00
Stary 2009-10-18, 21:00   #4762
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
Gratulacje :roz a:

A my dziś obchodzimy pół roku. Na śmierć o tym zapomniałam

Cytat:
powiem jedno: STRASZNIE SIE BOJE, ZE MOJA TESCIOWA BEDZIE CHCIALA PRZYLAZIC i czasem jak o tym pomsyle to sen z powiek mi spedza
Kochana. Nie nakręcaj się na razie. Weź głęboki oddech, pójdź z tztem na spacer, a z teściową na pewno jakoś się ułoży

Brombusiu, ty nasz detektywie
Stary 2009-10-18, 21:05   #4763
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

dzieki dziewczyny....

troszke wam zazdroszcze ze wy jeszcze z brzuszkami chodzicie.....a ja juz bez..

Duzo pracy mam przy malym...

oki znikam bo sie drze...

buzka
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:17   #4764
domi7ks
Zakorzenienie

Dudziakowa WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY SLUBU dużo zdrówka Dla waszej trójeczki no i samych szczesliwych dni z synkiem
My Ci zazdroscimy synka, ze juz go masz przy sobie a Ty nam brzuszków

Gucia tak staram sie nie myslec...moj Tz uwaza, ze tak nie bedzie, no ale wiem jacy ludzie sa, teraz cisza a potem udawanie kochajacyh dziadkow. Tym bardziej, ze nic nie kupili ani raczej nie kupia dla mojej coreczki wiem...materialista jestem pod tym wzgledem

Niedaleko mnie otworzyli Biedronke. Wczesniej z Tz nie chodzilismy, bo do jednej mielismy bardzo daleko. A wczoraj tz poszedl tam na zakupy i kupil tyle rzeczy tanich i fajnych za taka mala kase, ze w szoku jestem. A ja, jako ze jestem bardzo oszczedna to juz sie napalialm, ze raz w tyg bedziemy robic tam big zakupy

Ja juz powoli ogarnelam mieszkanie, rzeczy sa pochowane do mebelkow. A Tz wczoraj zepsul oswietlenie jak montowal ktore do mebli kosztowalo dodatkowo 150 zl i teraz musi cos tam dokupic, mam nadzieje, ze bedzie dzialalo

Stary 2009-10-18, 21:28   #4765
kropka241
Zakorzenienie

Dudziaczku ty nasz wszustkiego naj z okazji 1 rocznicy.. ja gdyby nie ciaza to za tydzien bylaby juz pania C.

Domi my mamy biedronke praktycznie pod blokiem wiec czesto tam robie zakupy.. sa rzeczy lepsze i gorsze ale w wiekszosci nie narzekam.. chemie maja taka sobie choc np oxy wybielacz jak dla mnie rewelacja.. nigdy nie zniszczylam sobie zadnego ubrania a dobrze usuwa plamy..

Stary 2009-10-18, 21:29   #4766
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Niedaleko mnie otworzyli Biedronke. Wczesniej z Tz nie chodzilismy, bo do jednej mielismy bardzo daleko. A wczoraj tz poszedl tam na zakupy i kupil tyle rzeczy tanich i fajnych za taka mala kase, ze w szoku jestem. A ja, jako ze jestem bardzo oszczedna to juz sie napalialm, ze raz w tyg bedziemy robic tam big zakupy
Oszczędna powiadasz ?

Mama ostatnio przywiozła mi mnóstwo jabłek, a TŻ wczoraj kupił 10 kg marchewek, bo stwierdził że będzie mi sok robił
Ja tam nie mam nic przeciwko, skoro mu się chce
Teraz siedzi w kuchni i bawi się sokowirówką

Stary 2009-10-18, 21:32   #4767
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dudziaczku ty nasz wszustkiego naj z okazji 1 rocznicy.. ja gdyby nie ciaza to za tydzien bylaby juz pania C.

Domi my mamy biedronke praktycznie pod blokiem wiec czesto tam robie zakupy.. sa rzeczy lepsze i gorsze ale w wiekszosci nie narzekam.. chemie maja taka sobie choc np oxy wybielacz jak dla mnie rewelacja.. nigdy nie zniszczylam sobie zadnego ubrania a dobrze usuwa plamy..
Cytat:
Oszczędna powiadasz ?

Mama ostatnio przywiozła mi mnóstwo jabłek, a TŻ wczoraj kupił 10 kg marchewek, bo stwierdził że będzie mi sok robił
Ja tam nie mam nic przeciwko, skoro mu się chce
Teraz siedzi w kuchni i bawi się sokowirówką

Moj Tz wczoraj kupil papier rozowy za 3zł a jak ładnie pachnie...no taniocha niezła
A jakies plyny do plukania fajne sa w Biedronce??
Bo ja jak narazie pierwszy moj plyn to mialam Wirek

Mi mamuska jutro ma przyjsci da mi kase na buty( taki preznet :P)...chce sobie kupic muszkieterki hihi

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-10-18 o 21:33
Stary 2009-10-18, 21:37   #4768
kropka241
Zakorzenienie

Domi co do plynow to ci nie pomoge bo ja nie uzywam.. niestety mam uczulenie i jak najmniej chemii to dla mnienajlepiej..

z tego o czytalam na biedronkowym watku to dziewczynom sie podoba czerwony eden..

Brombi a niech robi soki znudzi mu sie i bedzie spokoj

Stary 2009-10-18, 21:42   #4769
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Moj Tz wczoraj kupil papier rozowy za 3zł a jak ładnie pachnie...no taniocha niezła
A jakies plyny do plukania fajne sa w Biedronce??
Bo ja jak narazie pierwszy moj plyn to mialam Wirek
Ja papieru z biedronki nie lubię, bo jest cienki i szybko się zużywa.
A z płynów do płukania, to mogę używać tylko Lenora, bo po innych mi wyskakuje wysypka
W ogóle żadnej chemii biedronkowej nie kupuję, ale cif tam jest dość tani.
Takie podstawowe produkty są w porządku, typu mleko, mąka.
I są rzeczy które robią dane firmy specjalnie dla biedronki, np. pastę jajeczną robi Lisner, a jest tańsza niż ta w innych sklepach, a jogurty też robi jakaś dobra firma, tylko nie pamiętam jaka, chyba bacoma.

Cytat:
Brombi a niech robi soki znudzi mu sie i bedzie spokoj
On często ma takie pomysły dziwne. A jak na SR położna powiedziała, że jak się karmi, to można pić sok jabłkowy, ale bez konserwantów, świeżo zrobiony, albo taki jednodniowy, to sobie chyba wziął do serca
Tyle, że ja jeszcze nie jestem matka karmiąca
O rany, ponad litr tego soku zrobił

Czas edycji: 2009-10-18 o 21:47 Powód: dopisek
Stary 2009-10-18, 21:51   #4770
Verusia 23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja miałam noc taką sobieposzłam po filmie czyli koło 2ej wstawałam chyba co godz. jak nie siku to znów biodro.

Werusia Rydułtowski szpital oddział ginekologii jest odnowiony.

Maria2008-a nie wiesz jak jest na salach..w ile osob sie lezy?

Verusia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości