|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
Alex śliczna córeczka, piękne zdjęcie nas dziś obudził atak bólu dziąseł, dentinox i tulenie pomogło, ale Filip już spać nie poszedł niestety
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
U nas koszmar nocny trwa w najlepsze. Moja córka ma wbudowany czujnik chyba, budzi się do 15 minut po zgaszeniu wszelkich świateł. A oprócz nocnych pobudek to postanowiła wstać o 6 (tak właściwie to ją radiobudzik obudził)Dzień dobry!
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2009-10-18 o 08:41 Powód: dopisek! |
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę zaraz na łowy
może uda mi się kupić kombinezon i kozaczki
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!!
zanka sama sie zastanawiam jak to zrobic zeby taka papaka nie byla.Chyba trzeba stopniowo blenderowac i nie zupelnie-zeby byly grudki. Pomidora mozesz dac.Ja bym obrala ze skory,usunela gniazda nasienne i dodala-rozgotuje sie na papke. A miesko dawac bede Gerbera-indyk i kurczak gabi a dlaczego pasteryzujesz sloiki??Skoro nie dodajesz masla ani oliwy(tylko tuz przed podaniem) to w lodowce spokojnie wytrzymaja 3 dni. monix sloiczki Hippa sie nie zapasteryzuja bo sie nie zakrecaja.I Julce smakowal moj obiadek.Chyba nie ma dla niej roznicy czy kupny czy swoj. anya mysle ze wode spod miesa trzeba wylac bo w trakcie gotowania jakies zwiazki sie uwalaniaja-jakie-nie mam pojecia ![]() raspberry w koncu ktos cos madrego powiedzial!! Pewnie ze gotowanie w domu nie jest tansze.Gdybym kupowala warzywa ekologiczne to sloik by mnie 10zlwyniosl(kg marchewki tylko 7zl,ziemniaka 6).A tak-z dusza na ramieniu-kupuje targowe.Mam nadzieje,ze krzywyd corci nie zrobie.Boje sie tylko o jej nerki.Nie sa jeszcze w pelni dojrzale i obawiam sie ze moga sobie nie poradzic z ta chemia w warzywach lapochka janek super gosc! ![]() zanka Julka tez nie lubi obiadkow z Bobo Vity.MAsz racje-sa jakies suche,baardzo geste.A w jarzynowej z porem -to tego pora czuc na odleglosc...bleee Ev@ mi pediatra powiedziala ze jesli dziecko wypija 700ml mleka sztucznego dziennie to nie trzeba podawac wit D.JA nie podaje.Moja jest na sztucznym i wszystko jets ok.
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cześć! Ja przelotem tylko. Wrzucę butki a poodpisuje później. Nie bić! 1. Babcia kupiła, bo jej sie spodobały ![]() 2. Kupiłam w piątek. |
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
radze sobie bardzo dobrze
dzien dobry nie chce mi sie pisac ![]() ale powiem wam jak ja robie obiadki Igorowi. gotuje duzo marchewki,ziemniaczkow,po ra,selera,pietruszki(taki zestaw najczesciej),wszystko miksuje i dodaje miesko-kurczaka lub indyczka ![]() wychodzi tego duzo-ok 5-6 duzych sloikow i mroze. wieczorem wyciagam z zamrazarki obiadek na nastepny dzien dzisiaj Igor bedzie jadl dynie z ziemniakami i kurczaczkiem. na deserek najczesciej dostaje jabluszko,banana lub gruszke.. uwielbia tez maliny ![]() i wszystko robie sama.. ale w szafce sa zawsze 2-3 sloiki kupne w razie co
Edytowane przez czoornoo Czas edycji: 2009-10-18 o 11:37 |
|
|
|
#158 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#159 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ząbkujesz? Biedna! Ale przygotowania! Piękna! Cytat:
dla radiobudzika!Cytat:
|
|||||
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
jednak odwolany
![]() innym razem bedzie bojler robiony.. a Igor ma chrypke,pewnie go jakies chorobsko bierze
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
No skoro się pytacie co u nas
No to napiszę.Wczoraj osiemnastka super. Najpierw Zaplutek spał i dałam radę przyjąć obiad. Później była na rękach babci i cioć i dałam radę przyjąć cappucino i torcika i placka. A jak mnie już zemdliło to Zaplutek miał dosyć wrażeń i trzeba było spadać. Szkoda darmowej (nie licząc koperty) kolacji, ale trudno ![]() Potem dałam TZ wychodne i spałyśmy u rodziców. TZ miał wieczór przy grach z kumplami. A my odstawiałyśmy kichę u rodziców, bo dziąsło spuchnięte ( do góry) i panika straszna bo bolało. Tchocchę fajnego Zaplutka jednak dziadkowie mieli
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj przyniosłam od rodziców zasłony do pokoju Filipa i rano wyprałam i wieszałam, niby niedziela ale musiałam to zrobić
no i obiad się robi, mięsko gulasz i kluseczki po południu chyba wybywamy w gości hehe u nas nadal szarówa za oknem, aż żyć się nie chce
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
A my za godzine jedziemy na urodziny
i bede imprezowac no i cherbatke odchudzajaca musze zabrac ze soba zeby mi przypadkiem czarnej nie zrobili
|
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=zanka205;14788186]nie ma szans, Filip więcej nie zje na jedną porcję pije mleka z 210 ml wody, 7 miarek mleka i 3 miarki kaszki, obiadki te po 190 ml, kaszki na gęsto zjada ze 150 ml wody więc też dużo, nie zje więcej przekąsza w ciągu dnia jakieś chrupki, skórki od chleba itp. i mu wystarcza ilościowo [/QUOTE] No chyba ze tak ![]() Cytat:
drob swojego choru tez bardzo dobry A ja nawet na masto biore swoje obiadki mocno podgrzewam w sloiczku i wkladam do takiego termosu na butelki dziala owocki jemy czasem ze sloczka
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, że weekend się kończy
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem!
Przyjechaliśmy z wioski wcześniej (bo zawsze przyjeżdżamy w pn rano), bo Ola ząbkuje i w nocy jest marudna. Dlatego lepiej nie być skazanym na jedno wyrko i jeden pokój, bo tz jutro do pracy i niech się chłopina wyśpi. No za dobra jestem chyba Wczoraj mu pozwoliłam zaprosić sobie kolegów i spałam u rodziców. Żeby odespał i odpoczął, żeby potem ja mogła a on rano mu mówi, że sie nie wyspał, bo się obżarł pizzą i go brzuch bolał w nocy ![]() ![]() ![]() My przygotowani do płaczu, bo ząbki a Zaplutek padł po kąpieli tak: I śpi! Super!Dobra! Łaziłyście dzisiaj po sklepach to się chwalcie! A... ten wózek, co miałam kupić od kumpeli to nie wypali. W przyszłym tygodniu pojadę oglądać wózki i czas kupić spacerówkę. Gdyby mi wcześniej to powiedzieli to Zaplutek już miesiąc temu by miał nowy wózek, bo ten od 2 w jednym jest ohydny i w ogóle do
Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2009-10-18 o 19:51 |
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecię wstało chyba o 17 więc pewnie pójdzie spać znowu koło 22 . Dzisiaj wreszcie zakupy prawie udane. Kupiliśmy kombinezon, kurteczkę sztruksową i sweterek. Kozaczków niestety nie kupiliśmy bo ze wszystkich fasonów nie było rozmiaru , na obiedzie byliśmu u teściowej. Atmosfera była napięta jak stringi na kaliszu. Klaudia na dżdżownicę się przemieszcza a nie stoi w miejscu
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero sie zorientowałam,ze przeniosłyscie sie na nowy wątek
![]() Miałam pokazać moją Klaudie..wiec pokazuje ![]() i jeszcze pytanko - czy Wasze maluszki jeszcze ulewaja? Edytowane przez sarah.m Czas edycji: 2009-10-18 o 20:26 |
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
hallo... weekend sie powoli konczy... wracac tu!!!
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem
DOBRANOC
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-10-18 o 21:23 |
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() Cytat:
![]() Tun1a fajne te kozaczki! jaki rozmiar wkładki mają? sarah.m Klaudusia śliczniutka
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2009-10-18 o 21:41 |
|
|
|
|
#172 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem! To przez to, że chwaliłam.Pokaż zakupy! Czy te stringi są na Panu Kaliszu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() (ja to na pewno bym się skusiła) ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Na butach jest napisane 20. Pojechaliśmy z Zaplutkiem i najpierw jej przymierzyliśmy nogę do takiej miarki i wyszło, że nawet 17 rozmiaru nie ma. Poszłam do sklepu dla niemowląt. Tam mierzyliśmy butki rozmiar: od 6 do 12 miesięcy i były za małe. Szukaliśmy najmniejszych rozmiarów w normalnych sklepach. Ta 20 nam pasowała dlatego, że była rozpinana do samego dołu, bo innych butów nie dało się założyć na taką wiotką nogę
Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2009-10-18 o 21:49 |
|||
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokażę jak wyschną bo ja dalej jej wszystko piorę przed pierwszym użyciem . No właśnie z tymi butami to też tak miałam jak wkładka ok to na noge za Chiny ludowe nie chciały wejść a jak weszły to wkładka duuużżżoooo za duża.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Dziekujemy za komplementy
![]() Dziewczyny, widze,ze w temacie butków jestescie. Powiedzcie,czy Wy juz kupujecie swoim malcom buciki takie "dorosłe" ? czyli takie, w ktorych beda juz stawiały swoje pierwsze kroczki ? My poki co mam mięciutkie buciki na zime..ale widze,ze chyba najwyzsza pora zaczac rozgladac sie za takimi "dorosłymi"
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
Przestraszylam sie Czoornoo i na chwilke wpadlam
poogladalam zdjecia ,filmiki,świetnie nam sie dzieci rozwijaja! |
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
jestescie niemozliwe
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tun1a a jaki wózek chcesz kupić, parasolkę czy jakąś zwykłą spacerówkę? sarah.m ja myslalam o kozaczkach z miękką podeszwą ale chyba kupię z normalną taką do chodzenia
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2009-10-18 o 23:30 |
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam małej miekkie buciki. A teraz zastanawiam sie czy nie powinnam zainwestowac w jakies do chodzenia, bo moja skubanica mała już staje na nogi i siedziec nie chce
![]() Tylko nie wiem jak jej dobrac buciki..znaczy wiem teoretycznie..ale juz widze,jak Klaudia bedzie chetnie je mierzyła w sklepie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

(tak właściwie to ją radiobudzik obudził)
może uda mi się kupić kombinezon i kozaczki

wybacz 

jak narazie zjedzony tunczyk z orzechami wloskimi popity cherbatka odchudzajaca 
.Ja mam sajgon w domu,szukam nowej opiekunki