|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Dzieki
Mamy złoto i myślałam, że może bardziej by sie opłacało przetopić na obrączki? A te co maja juz sukienki to ile maja do slubu. Za tydzien w niedziele jedziemy na targi slubne to zobacze co tam znajde ciekawego. Chyba jeszcze zaklepac by sie przydało filmowca bo fotografa mam w rodzinie
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
Będziemy ślubować w tym samym dniu Dobrze by było jak najszybciej załatwić zespół, fotografa, kamerzystę. Obrączki można zamawiać znacznie później. Warto już rozejrzeć się za fryzjerem. Moja fryzjerka ma już terminy do maja pozajmowane, więc też wybieram się w tym tygodniu zaklepać swój termin. Tzn. nie u każdego fryzjera się trzeba tak wcześnie umawiać, ale ta fryzjerka akurat jest bardzo rozchwytywana (robi fryzury w tańcu z gwiazdami ). Suknie możesz już przymierzać Dziewczyny pisały, że w listopadzie chyba będzie najtaniej ![]() Napisz coś więcej o Was. |
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziewczyny z sukniami to tak jak większość - czerwiec - wrzesień ![]() Tancerka mi to się te telefony średnio podobaja... ![]()
|
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już mam zamówione szycie sukni. Jeśli chcesz szyć to musiałabyś się zdecydować do grudnia najpóźniej, ale jeżeli chcesz kupować to możesz jeszcze zaczekać. Chociaż warto iść sobie poprzymierzać już wcześniej różne modele
|
||
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki http://gsm.magazyn.pl/telefony-komor...samsungsghl170 tu na all http://www.allegro.pl/item786238235_...rancja_fv.html i jest super, to mój trzeci samsung, bateria długo trzyma, ma rozmowy video i 3G - do videorozmów, w Krk takie połączenia sa za darmo , Jest metalowy i elegancki i cieniutki i w wyświetlaczu można się przjerzeć, więc zastępuje lusterko Zdjęcia można robic, filmy mozna nagrywać, ma odtwarzacz mp3 i radio. Super jest
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurczę chcę jakiś zwykły tani i ładny telefonik... wymyślcie mi coś... bo nie dostanę prezentu na urodziny jak się nie zdecyduję
|
|
#1867 |
|
Wtajemniczenie
|
mi się właśnie przez kilka m-cy po tej diecie tygodniowej udało trzymać wagę, ale oczywiście, najlepsza jest zmiana nawyków żywieniowych i ja chyba to zrobię zaraz po tej diecie
![]() Tancerko, Ta pierwsza nokia, bez żadnych bajerów tez mi się podobała, zastanawiałam się nad jej zakupem jako pierwszego mojego telefonu z klapką Fajnie wygląda, ja chciałam granatową ![]() Mi też TŻ zafundował na imieniny w lipcu telefon ![]() Dobra idę, nadrobię Was później
|
|
|
|
#1868 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My chyba jakoś w tym, a najpóźniej przyszłym tygodniu wybierzemy się oglądać obrączki. Cytat:
![]() Ja najpierw wypatrzyłam te drugie, bo kwiatuszki mi się podobają, ale jak znalazłam pierwsze, to jakoś one mi bardziej podeszły. Bo podobają mi się ręcznie robione, z jakimiś wypukłymi ozdobami (tu wstążka), a jednocześnie delikatne No i cena nieco bardziej korzystna (2zł), a teściowie stwierdzili, że dla kilku zł oszczędności nie mam już kombinować, więc i zawieszki i winietki byłyby w jednym stylu jak w załączniku.P.S jesteście wszechwiedzące więc pytanie: ile zawieszek na wódkę zamówić?Cytat:
![]() Suknię masz bardzo ładną, a z koronkowym bolerkiem będzie jeszcze piękniej Chciałam tylko zapytać, czy suknia będzie biała? Mierzyłaś jakieś suknie ecru/ivory itp? Bo ja siebie zupełnie w białej nie widziałam i nawet nie mierzyłam żadnej ![]() Cytat:
Super, ze udało Wam się salę na sierpień teraz znaleźć, bo myślałam że to w ogóle niemożliwe ![]() Ze spraw pilnych to: zespół/dj, fotograf, bo może być problem znaleźć kogoś z wolnym terminen i odpowiadającą Wam ceną A potem spokojnie resztę spraw się załatwia. Chyba, że ktoś jak my ustala datę ślubu za 4 miesiące, to wtedy nic nie jest na spokojnie
|
|
#1869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tam w wymiarach on ma 96mm na 46mm na jakieś 17mm.. to 96mm to nie dużo jakoś?? żeby nie był jakimś kaczym dziobem
|
|
#1870 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() :roll eyes: Cena hmmm przy 3,50 *50 zaproszeń = 175 zł, ![]() ale jeśli jakieś mi się spodobają aż tak bardzo i będą kosztować nawet te 3,50 to zamówię wesele się ma raz w życiu ![]() ![]() Racja Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja za swoją suknią jade teraz w środe a ślub mam w sierpniu. Tutaj juz duzo dziewczyn ma suknie wybrane albo juz wzór zaplanowany radze po malu sie rozglądac Cytat:
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
zarowno samsung TZa jak i mojej mamy baaardzo krotko trzymal. po 2 dniach trzeba go bylo podpinac pod ladowarke, wiec widac to jak z Nokiami - jak sie trafi
w dodatku samsung mojej mamy gubi zasieg ![]() Cytat:
jak telefon to czarny ta motorole z klapka mialam srebrna i strasznie na tym srebrnym bylo widac rysy ![]() co do parametrow to juz dlugo nie siedze w tym temacie i sie poprostu nie znam szczegolnie, ze mi telefon sluzy do dzwonienia, smsow i jako budzik (juz nawet jako mp3 playera przestalam go uzywac )Cytat:
|
||
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nie wiem, bo my zawieszek chyba wcale nie będziemy mieć. Większość gości nawet nie czyta, co tam jest napisane ![]() A ja mam taki telefon w takim kolorku ![]() http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CBMQ9QEwBA Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2009-10-19 o 11:56 |
|
|
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten pierwszy co wkleiłam ma widzę gorszy aparat niż ten drugi więc chyba bardziej ku temu drugiemu bym się skłaniała... tylko ciekawe jaka ta ta klapka się okaże- najwyżej po miesiącu znów będę zmieniała telefon ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
#1875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zastanawiałam jeszcze nad tym nowym samsungem Corby ale póki kosztuje 500zł to jest poza moim zasięgiem ![]() Cytat:
A można wiedzieć gdzie?
|
||
|
|
|
#1876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki super kolor!! |
|
|
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Ale fajnie razem będziemy się szykować ...
jestesmy po pierwszych naukach(wczoraj) akurat mamy taka parafie ze trwaja 10tygodni nauki takze jeszcze tylko 13 tematów ;/ Szukam zespołu co sądzisz o tym.. repertuar maja jakis dziwny ale moge mu powybierac piosenki moze sie wypowiesz? ![]() http://krismusic.wrzuta.pl/audio/8Za...kochanie_cover Dzis napewno ide zapytac sie o to złoto i obraczki bo moj przyszły niedoszły ma jakies dwa sygnety pamiątki od rodziców i myslelismy zeby je przetopic bo sa ogromne i nikt ich nosic nie będzie ![]() Sale mamy piekna mamy namiar na babeczke ktora im zawsze dekoruje takze zobaczymy wogole jakie ma ceny oto sala w zeszla sobote podgladalam http://www.facebook.com/album.php?ai...3&l=2cfbde6bec Jesli chodzi o suknie to ogladalam sobie pare narazie na internecie i jak prosze o opinie kolezanek to zadna z tych ktora mi sie podoba nie podoba sie im wiec troche mam metlik w glowce .... Do fryzjera myslalam ze pojde w przyszlym tygodniu Mam dwie fajne fryzjerki i nie wiem ktora wybrac
Edytowane przez szyszynka Czas edycji: 2009-10-19 o 12:03 |
|
|
|
#1879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu zawiesze je na butelki, żeby nikt sięnie bawił w sciąganie z pustych i zawieszanie na pełnych. No i niektórzy goście biora na pamiątkę takie pierdoły, np. ja Model L03 http://www.jdstyle.pl/elegant.html Tylko moje będą trochę zmodyfikowane
|
|
#1880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Za to w Nokii jakies cuda się działy z wieszaniem i oddawał do serwisu, mój tata tez oddaał Nokie do serwisu a teraz tata i brat mają N95 i jest bez zarzutu, więc własnie wszystko zależy. Ja wymieniam telefon w czerwcu, bo mam abonament i jak będzie jakiś fajny samsung to wezmę, jakoś aufania do innych marek nie mam, ale jak będzie kiskowy samsung to se przełamię![]() Cytat:
Wczoraj kupiłam w drodze wyjątku turek pleśniowy z żurawiną
|
|
#1881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ale ze skupimy sie glownie na nurkowaniu i bedziemy to robic z polska baza nurkowa to na szczescie z wkurzonymi, glodnymi Arabami bedziemy miec niewiele do czynienia ot tyle co na quadach czy w Luksorze... no i jeszcze hotelowe bary ![]() choc jak bylismy w maju w Sharm to ci Arabowie nie bardzo religijni byli, wiec moze ci pracujacy w branzy turystycznej sa bardziej wylajtowani ![]() a jaka skuteczna Cytat:
choc TZ dalej uwaza, ze jak telefon to Nokia (widocznie bardzo sie zrazil do samsungow po tamtym egzemplarzu )a moj ojciec teraz ma jakis HTC prawde mowiac nie mam pojecia co to za marka ale bardzo sobie chwali Cytat:
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-19 o 12:15 |
|||
|
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że większość pustych butelek wraca później do kuchni bez tych zawieszek.Cytat:
Pokaż nam jakie suknie się Tobie podobają To Ty jesteś w tym dniu najważniejsza i wybierz taką suknię jak Ci się podoba.Jaki jest skład tego zespołu? |
||
|
|
|
#1883 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na spotkaniu z teściami ze 3 razy wzdychałam, że ja to bym chciała/mogła ten ślub brać jutro i czemu to jeszcze tak dużo czasu Cytat:
Cytat:
Czyli nadal nie wiem ile zamówić-20? U nas w cenie jest 0,5l wódki na parę. A ile u Was będzie lub było u Waszych znajomych i ile "poszło" itd.?
|
|
#1884 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja generalnie jestem szczupla ale po wakacjach wrocilam do samochodu służbowego wiec zero podróży pieszych i troche sobie pofolgowalam z chipsami i innymi i zauwazam niepokojace "boczki" ktore strasznie mnie denerwuja wiec mam motywacje bo wkurza mnie jak siedze w biodrowkach a mi sie wałkuja wiec zaczełam robic 200 brzuszkow rano i wieczorem w seriach 20-30 krece rano hula hopem a do tego od dzis wyruszam na stepa
mam nadzieje zgubic zbedny tluszczyk tyle ze ja tak bardzo kocham slodycze ;/ ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
tak mi sie wydaje juz wyszukam jakiejs w moim guscie |
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy 0,5 na osobę. Plus 40 butelek w zapasie plus winko. Znajomi przeważnie tyle liczą 0,5 na głowę plus w zapasie. u kuzynki tzta ostatnio poszło 150 butelek na 135 osób na samym weselu.
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc uznałam, że wsystko ze mna w porządku i skoro z moimi wymiarami sie sobie podobam to mi pizza i inne przyjemności nie zaszkodzą, ale byłam w błędzie![]() u naszych znajomch zeszło 40 butelek na ponad 100 osob (chyba 130 osób , nie wiem dopytam ich jak sie spotkamy), dlatego ja nie wiem ile kupimy wódki, bo nie chce kupić 140 butelek i 100 mi zostanie nie wiem po co. Chyba kupimy 100 butelek, bo jeszcze wino będzie i rozważymy stolik z whiskey, bailey'sem i sheridanem.Cytat:
Musze kupic drugie do mieszkania tż Teraz własnie kończe ćwiczyć pilates z płyty, która była razem z Shape'em Oprócz tego jeżdzę na rowerze i chodze na stepperze w domowej siłowni Póki co ciężko mi się zebrać, żeby wstac rano i jechać na fitness, niby we wtorki mam chodzic z przyjaciółką, ale kto wie czy wstaniemy
|
|
#1887 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co myslicie o tej... nie o taka mi chodzilo ale wpadla mi w oko
http://www.biancaneve.com.pl/moja/Ga...8.html#joomimg Edytowane przez szyszynka Czas edycji: 2009-10-19 o 12:31 |
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiecie jak to jest z winem? A szampan? Wiem, ze szampana na pewno więcej kupimy, bo moja ciocia i TŻta bratowa bardzo go lubią. Ja też rozważam opcję picia szampana zamiast wódki, ale obawiam się, że po większej ilości może mnie zmulić Chyba sobie postawię flaszkę z wodą zamiast wódki i będę oszukiwać |
|
|
|
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do wódki...to te 0,5l na osobę nadal wydają mi się za dużą ilością. Boję sie takiej sytuacji jak u znajomych Samoa. A że u mnie w rodzinie sporo jest nie pijących to już sama nie wiem. Oczywiście sporo jest też dużo pijących Mama mi sugeruje kupić 130 butelek (na 130 gości) i chyba tak zrobię...
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

bo fotografa mam w rodzinie 

). Suknie możesz już przymierzać 

)
radze po malu sie rozglądac 

ot tyle co na quadach czy w Luksorze... no i jeszcze hotelowe bary
prawde mowiac nie mam pojecia co to za marka
To Ty jesteś w tym dniu najważniejsza i wybierz taką suknię jak Ci się podoba.