|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Załącznik 2595318 Załącznik 2595319
tak Amelka się bawi kwiatkiem przyczepionym do łóżeczka |
|
|
|
#2852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
... ale chyba spróbuje ![]() dziekuje za linka ... dobrze, ze oglądnęłam końcówkę w tv ... dzisaij juz nie opuszcze! dzękujemy ![]() hmmm ... zakraplałam mu kropelki i jakos poprawy nie było, a teraz widzę, ze jest chyba coraz gorzej ... przedtem mu się tak nie ropiło ... chcialam spróbowac jeszcze świetlika, ale zawsze zapominam go kupić ![]() Masaże kuleczki tez robiłam ... i nic ![]() jutro jedziemy do okulisty - zobaczymy co powie ![]() Cytat:
dobry sposób na elektryzujące się włosy? chyba nie pomogę mi sie nie elektryzują, ale za to strasznie wypadają Spadam na Brzydulke ... i moze jakąś kurteczke Bartusiowi poszukam ... dostał wczoraj buciki od chrzestnego i do kombinezonu nie bardzo ich ubiorę, zreszta kombinezon taaaaki wielki, że sie w nim topi ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
a tak wogóle to nie wolno jesć gotowanej kapusty, czy tak ogólnie pod każdą postacia??? ![]() Cytat:
hehe ja to dzisiaj Was zamęczę pytaniami |
||||
|
|
|
#2853 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane,
piszę tak na szybko bo czekam na pielęgniarkę środowiskową, ma przyjść dać zastrzyk młodemu ![]() przez cały tydzień 2x dziennie nowy antybiotyk na te jego biedne uszka ![]() jak sobie pójdzie a młody nie będzie marudził to wpadnę poczytać co naskrobałyście jak mnie nie było, a czego nie przeczytałam teraz ![]() to lecę czytać ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Nadrobiłam tak po łebkach ![]() o młody się zbudził więc w wielkim skrócie Cytat:
![]() nawet u chłopców ![]() Cytat:
jakieś fotki były ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zawartość też ![]() Cytat:
jestem, jestem i spadam
|
|
|
#2854 | |
|
celebriti
|
moja nie spi na poduszce, ale podkladam jej pieluszke pod głowę.
|
|
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
Svinecka wspolczuje bolu zebow. Kiedy ci sie to skonczy? Musisz zrobic porzadek raz a konkretnie
Ania jeszcze nie polozylam Lence podusi do lozeczka. Spi tylko czasami jak nosze ja na niej na rekach. jak juz tak usnie to nie wyciagam podusi. Piore rzeczy malej w tym samym proszku co nasze i plucze w plynie do plukania tyle ze sensitiv. jak do tej poru nic sie nie dzialo wiec chyba moge tak prac. Jem juz wszystko I najlepsze jest to ze Lence nic nie jest . Nie pije tylko kawy bo na nia reagowala. Nie moglam jej uspic.Co tam jeszcze... ![]() Czy ktoras z mam karmiacych miala juz @? Bo do mnie cos sie przyplatalo i nie wiem co to jest. Chyba @ ale delikatna bo tylko plamienia. Owulacje napewno juz mialam A i ide jutro z mala do lekarza bo kicha caly dzien, zaczyna kaszlec i ma glutki w nosku ![]() Eleeri wspolczuje twojej malutkiej Oby antybiotyk szybciutko pomogl
|
#2856 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja @ nie miałam, połóg trwał ok 3-4 tyg. od tamtej pory jedno plamienie delikatne raczej śluz zabarwiony na różowo przez 2-3 dni i teraz znowu coś takiego ale tylko wczoraj i nie wiem co o tym myśleć śluz mam niepłodny najczęściej...trochę ciężko mi teraz powiedzieć
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Aniu o kapuste chodzi obojetnie jaka - po prostu nalezy ona do potraw wzdymajacych - ale ja juz jem wszystko, kapuste tez
![]() moje dziecie jeszcze spi bez poduszki, tylko w wozku ma moze gdzies za ok miesiac dam mu juz podusie do lozeczka a te moje zeby....ehhh no te dwie piatki to sa leczone kanalowo ale wiadomo w ciazy nie moglam przeswietlic i dopiero teraz zrobie przeswietlenie i przelecze je do konca i zaplombuje - to zn dentysta to zrobi lece ogladac jutrzejsza brzydule
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
no i przemknela mi Ulka
Jutro bede rano na nogach to powtoreczke obowiazkowo musze zaliczyc. Siora zadzwonila ze stoi pod domem i ze przyjechala na kawe...ehhh najmniej stosowny moment wybrała ![]() Zrobie sobie zaraz ogromny kubek goracej herbaty z cytryna, nałoże waxa a potem dluga kąpiel i smaczny sen. Malo nas, rzeczywiscie.To juz nie te czasy co 3strony byly do nadrobienia po kilkugodzinnej nieobecnosci. Corcia juz spi,spokoj w domu, cisza, mąż w pracy nikt nic ode mnie nie chce,o nic nie pyta ...relax Odpowiadajac na pytanie-ja na poduszeczce jeszcze nie kłade, ale za to kołderka przykrywam.Podusie myslalam na zime do wozka wsadzic.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Unas troche lepiej, Mały spał dzis ok 3 h
![]() Svinecko ty karmisz piersia i palisz?....a nas goniłaś za kawe....
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
Nasz wątek podupada tak mało piszemy, połowy mamus z listy nie ma albo rzadko sie udzielają Musimy to zmienic... ![]() Podczytywałam Was rano, miałam cos napisac ale Kuba był marudny. Wogole cały dzien marudzi, jęczy, parska, pluje...niegrzeczny sie zrobił. Nie wiem co mu dolega. Nawet na rekach mu zle. Moze to ząbki? Dzisiaj juz myslałam, że bębenki mi pekną tak stękał. To nie jest płacz tylko takie pojękiwanie. Bardzo mało zjadł. Jabłuszka prawie nie tknął, mleka tylko co tylko. W koncu jakos usnał, dobrze ze 160 ml kaszki zjadł. Byłam dzisiaj na malych zakupkach. Poszłam do Pepco bo widziałam w gazetce ładne kombinezony, ale został tylko jeden niebieski na 3 miesiace. Kupiłam 2 pary bodziaków z dł. r., czapke, komplet czapka+szalik, i sobie kilka drobiazgów. I zrobiłam zapas słoiczków dla małego. Cytat:
Mam nadzieje, że szybko minie mu to choróbsko. Dziewuszki co sie dzieje z Miramejkiem? Nie było jej chyba wczoraj i dzisiaj? Pisała, że jej nie bedzie? Czekoladko, super ze chrzciny sie udały. Widziałam foteczki na NK. Malutka wygladala cudownie, zreszta mamusia też
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-10-19 o 18:59 |
|
|
|
|
#2861 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dlatego tez pisalam Wam o tym, ze kawa szkodzi bo mnie gonily za fajki a same kawe siorbia
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja żem wielka przeciwniczka tych smrodziuchów
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tak z ciekawosci, bo ja kompletnie nie w temacie i nigdy w nim nie bede
![]() Czy mleczko inaczej smakuje po papierochu, w sensie czy dziecko sie krzwyi albo nie chce pic albo pije mniej albo cos? czy po jakims czasie wraca juz do normalnego smaku? czy nie da sie tak poznac bo pije tak czy siak?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
to nie lepiej przejsc na modyfikowane a nie truć Malutka?
Ale ok juz sie nie wtracam
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Cass
ja myslalam ze nie palac troche przed i podczas calej ciazy ze juz po nie nie siegne, ale kiedy mi one smakuja... Wiem ze to zadne wytlumaczenie, i zaden argument bo to tylko palacz palacza zrozumie,ale papierosek to moja odskocznia,chwila dla samej siebie i odprezenie.Tyle rzeczy sobie odmawiam ze z tego raczej nie zrezygnuje... Nigdy nie pale przy malej, ani nie zostawiam jej samej bawiacej sie,lezacej,czuwajacej jak ide zapalic,nie pale w domu ani prowadzac wozek bo to okropnie wyglada
|
|
|
#2866 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a tak w ogole to mysle, ze fajki w ogole nie maja wplywu na mleko bo przeciez w mleku jest to co jemy a papierosow sie nie je prawda? a smak mleka zalezy od tego co zjadamy
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja malutką i moja malutka ani razu suteczka w usteczkach nie miala i nie wie co to cyc
|
|
|
|
#2868 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie nie lepiej
|
|
#2869 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Porod 32 godziny, polog 8 tygodni i ledwo sie skonczyl a zaczela sie @![]() O, juz jest? To i ja lece ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie prasuje od okolo drugiego prania malej.Pierwsze zanim sie urodzila a drugie jak juz na swiecie byla.
Uzywam plynu zmiekczajacego do plukania, a jak cos wydaje mi sie szorstkie to wytarmosze w rekach
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice palą. Kiedys palili w domu. Jak byłam w 4 czy 5 klasie podstawowki zbuntowałam sie, powiedziałam ze jak nie przestana palic to ja z domu usiekne. Byłam całkiem powazna bo miałam dość. Wszystko żółte, smierdzące..ciuchy, posciel, ubrania dusiłam sie, nie mogłam normalnie funkcjonowac. Posłuchali...niezupełnie do konca ale w domu juz nigdy nie zapalili. Wychodzili na korytarz, otwierali drzwi na dwor i tam kopcili (nawet jak była zima). Teraz mieszkamy w nowym domku (rodzice na dole, ja na gorze ale mam oddzielne wejscie) i nadal w domu nie palą. Mama sobie teraz tego nie wyobraza. Z kolei moi tescie mają mgłę papierosową w domu. Wszystko śmierdzi jest siwo, dlatego nie lubie tam jezdzic. Chociaz jak mamy z Kuba przyjechac do otworza okno. Ale jak wracamy to i tak wszystko do prania bo ja czuje papierochy. Jestem przewrazliwona na tym punkcie. Ten smród mnie paralizuje. Raz w zyciu miałam fajne w ustach i to było cos okrpnego. Przez kilka dni czułam smak nikotyny ![]() To sie rozpisałam...
|
|
|
#2872 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
widze, ze tu sporo fanek brzyduli
ja juz teraz sie zastanawiam co ja poczne jak sie skonczy - a zostalo juz tylko 45 odcinkow ![]() chociaz ostatnio zaczelam ogladac brzydule od poczatku i jestem na 30 odcinku lece ogladac jutrzejsza
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubie jak Kubcio ma schludne, gładkie ubranka mimo, że i tak zaraz po założeniu zaślini ![]() I cały czas piore z Loveli i pewnie będe tak do roku. Płynu do płukania nie używam. Tarmosze za to pampersy ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Nie bijcie ale ja nietrwie tego serialu kilka razy probowałam oglądac i niestety, nie przemówił do mnie Lubie za to " M jak miłość" ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- 7 użytwkoników przegląda nasz wątek Zaraz przywołam wszystkich do porządku udzielać sie! bo zamkną nam wątek
|
|
|
#2874 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naprawde nie moge sie wbic na stronke brzyduli . Ogladam od poczatku amerykanska wersje
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze nadejdzie taki czas ze mi przestana smakowac, ja poprzednim razem i ze z dnia na dzien przestane palic. Ostatnim razem jakos po slubie bylam Kikuni(mamusia wrzesniowa) na winku i spalilam sporo papierochow-czyli sobie obrzydzilam i juz nie zapalilam. W brzydulke wkrecilam sie przez ciaze jak musialam wciaz lezec. M jak M nie ogladam bo ciagnelo sie cos jak flaki z olejem, z reszta nie moge przetrawic niektorych aktorow.Np. wciaz cierpiaca i z grymasem na twarzy pani sedziny albo Hanki A jeszcze w temacie prasowania to Laurki ciuszki nie wygladaja jak psu z gardla wyciagniete(wiem, ze tak tego nie okreslilas) Ja nawet naszych nie prasuje.Nic kompletnie.Włączam program łatwe prasowanie,dolewam plynu i zaraz jak tylko pralka skonczy prac to ładnie i misternie rozwieszam.Potem wystarczy ładnie zlozyc i do szafy. Zelazko mam i przynaje ze sie kurzy.Odpalam je w naglych przypadkach jak zapomne meza koszule oddac do pralni, bo odbieram jej z tamtad wyprasowane z kantem "na zyletke"
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-10-19 o 19:41 |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2877 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja nie mam programu latwe prasowanie i musze prasowac
dzieci rzeczy i wiekszosci swoich nie prasuje ale Tz musze - zreszta jakby wygladal prezes w pogniecionej bluzce ![]() SLUCHAJCIE SLUCHAJCIE!!! a raczej czytajcie czytajcie zrobilam na probe mojemu malemu kaszke - to zn zrobilam 90ml wody, dalam dwie miarki mleka i jedna lyzke stolowa kaszki - ale wcinal, ze hoho, zjadl wszystko i zapadl wlasnie w blogi sen ![]() jeeeeeeee jejeje je je jeeee je je
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz tez nie moge sie doczekac kiedy bede mogla zaczac wprowadzac cos nowego.
Laura pojutrze konczy 3mc, jak myslicie kiedy i co moge wprowadzic? np kaszke Jutro po szczepionce planuje dac jej czopek albo ipufen bo juz moge.Oby tylko nocka znosna byla.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-10-19 o 20:31 |
|
|
|
#2879 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ogolnie wszystkie kaszki, deserki itp sa po 4 miesiacu - ale mozna wprowadzac wczesniej tylko nie w takiej postaci jak normalnie a w mniejszych ilosciach bo normalnie np kaszke robi sie taka gesta do jedzenia lyzeczka, na 150ml wody daje sie 5 lyzek stolowych - wiec na poczatek jak chcesz dawac wczesniej to najlepiej dac na 150ml wody trzy miarki mleka i dwie lyzki albo poltorej kaszki i dac do picia ja tak bede teraz robic a Marcel ma 3 miesiace i 10dni i dzis byl jego pierwszy raz
|
|
|
#2880 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kasiu to ty też urodziłaś 20?? Amelka śpi mi na ręku, maruda jedna. zje niby śpi a zaraz się budzi i płacze, nie wiem co jej jest. boję się że mam za mało pokarmu, piersi nie nabierają mi już tak szybko.....do tej pory ok bo Amelka ma dobrą wagę ale wcześniej jak karmiłam to noc jedną a już rano druga nabrana mocno, a teraz ledwo co - tak myślę bo jest miękka a nie nabrzmiała jak mocno nabierze, chciałabym Amelę jeszcze karmić piersią ![]() ![]() Amelkę chyba coś boli krzywi się biedna przez sen i zaczyna płakać, dałam jej kropelki może jej ulży Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-19 o 20:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

ale podaje link do brzydulki:
... ale chyba spróbuje
... dobrze, ze oglądnęłam końcówkę w tv
... przedtem mu się tak nie ropiło 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Porod 32 godziny, polog 8 tygodni i ledwo sie skonczyl a zaczela sie @
Wszystko żółte, smierdzące..ciuchy, posciel, ubrania