|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak ja wam zazdroszcze,ze po zelixie spada wam waga!!! dzisiaj jestem na 59 tabletce i na wadze moze ze dwa kilogramy mniej,zalamka totalna,dobrze ze chociaz kolezanka z pracy zauwazyla ze troszke schudlam,jestem zalamana
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zelixa, cz. II
Cytat:
Tzn. u ciebie Zelixa w ogóle hamuje łaknienie? Ja zjadłam dziś pierwszy raz od czwartku słodką bułeczkę z jabłkiem (mama kupiła rano ) na śniadanie i zrobiło mi się niedobrze.
|
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
kurcze mam mniejszy apetyt, z poczatku tez moglam wogole nie jesc ale sie zawzielam i jadlam choc po troszku,no ale ciagle jak wchodze na wage widze jedna i te sama liczbe no chyba ze waga jest popsuta
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!
Jetem tu nowa...otóż również mam problem z nadwagą, a raczej otyłością.Przy 163 ważę 80kg. ![]() Moja historia jest taka.... Cztery lata temu schudłam 17kg przy diecie i dużym wysiłku fiz. Tylko że wtedy miałam na to czas byłam panną i nie miałam dziecka. Po utracie tej wagi zaszłam od razu w ciążę. Przytyłam jakieś 30kg...dziecko ma teraz 3 lata a ja nadal nie mogę dać sobie rady z wagą...były diety ćwiczenia itp...i nic Staram się o drugie dziecko ale mam pco zespół jajników policystycznych. Pani dr powiedziała Proszę schudnąć a na pewno wszystko się ureguluję. Zaznaczę , że leczyłam pco bez skutków w postaci ciąży. ![]() Postanowiłam zacząć leczenie zelixą 15mg Dziś wzięłam 1 tab. trochę boję się skutków ubocznych...muszę przestać o tym myśleć bo psycha mi siądzie. Będę pisała na bieżąco o wynikach i obserwacjach. Cieszę się że jest to forum. Pozdrawiam i życzę efektów w odchudzaniu. AA mam pytanie bo tak się zastanawiam po jakim czasie od kuracji można się zacząć starać o dziecko ?? żeby tabletki nie miały wpływu na płód?? |
|
|
|
|
#396 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Może któraś z was mogłaby udzielić mi odpowiedzi co jest grane? Dopiero zaczynam"przygodę" z zeli, dziś wzięłam 5 tabletkę i nadal nie odczuwam uczucia"sytości" tzn. jem tak samo często jak przed braniem leku,porcje też nie są mniejsze |
|
|
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wzięłam dziś pierwszą tabletkę rano i zjadłam pół bułki, jabłko i filet z kurczaka i zjadłam to z rozsądku i o dziwo ja w ogóle nie byłam głodna. Co normalnie zjadłabym konia z kopytami. Ja co do skutków to może wytwórnia mojej psychiki ale było mi dziś jakoś tak zimno w ustach...hehe nie wiem czy zrozumiesz ale nie wiem jak to opisać!! |
|
|
|
|
|
#398 |
|
Przyczajenie
|
Dziś jest juz moj 13 dzień z zelixa a zjadłabym konia z kopytami po 3 tabletce zmineijszylo mi sie łaknie w sumie to mogłam wogole nie jeść a dzis masakra.... rano płatki z mlekiem potem bułka razowa z szynką, serem i sałatą a na obiad spagetii(troche mniejsza porcja niż zwylke) i mam ochote na słodkie! Moze tabletki przestały działać?? Nie wiem juz sama.
|
|
|
|
|
#399 |
|
Przyczajenie
|
O jakiej porze bierzecie zeli ? Ja po śniadaniu około 9-10 ale już o 12 czuje głód
Czytając tu wypowiedzi dziewczyn byłam zachwycona i pełna nadzieji, że w końcu odzyskam dawną wagę 60 kg niestety coraz mniej we mnie optymizmu.Mam nadzieję że wkońcu zadziała i dołączę do grona szczęsliwych "chudzielców" lesia84 trzymam kciuki obyś dalej nie czuła łaknienia i uzyskała wymarzoną wage.Co do uczucia zimna w ustach...hmmm,chyba wiem co masz na mysli.Powodzenia Edytowane przez Agucha79 Czas edycji: 2009-10-20 o 19:15 |
|
|
|
|
#400 |
|
Przyczajenie
|
Na samym początku zelkę brałam zaraz po obudzieniu wiec o 6 do śniadania się zmuszłam do drugiego ok. godz. 10 też się zmuszałam ale po połudiun po powrocie z pracy ok. 17 dopadał mnie wilczy głód który opanowywałam coprawda ale bylo naprawde ciezko. Dlatego przesunełam godzinę brania zelki na 11 ale i tak jestem głodna tyle że mniej... ale suma sumarum jest taka że chyba lepij bylo jak brałam zelkę zaraz po przebudzeniu, wiec od jutra znowu tak zacznę.
![]() Na początku tez byłam pełna nadzieji moja koleżnaka po tych tabletkach słudła 30 kg i jest naprawde teraz super laska wiec myślałam że mi też się uda eeeee.. szkoda gadać te opakowanie i tak skończę w czwartek albo w piątek staję na wadzę i zobaczymy jakie są rezultaty. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- lesia 84 co do uczycia zimna to też nie wiem co masz na myśli ja odczuwam tylko suchość w ustach ale to dobrze bo przyjmuję więcej płynów
|
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
KOCHANE DZEWCZYNY!!!
Zelixa jest tabletką która ma wam pomóc zwalczyc głod ale wy same od siebie też musicie cos dac. Sprobujcie brac tabletke o god. 12. Ja jestem prowadzona pezez profesora endokrynologa i on mi kazał o 12 brac tabletke i powiem wam że to działa,mam problemy z hormonami a za 3 mce zeszło mi 14 kg ale ja nie mysle cały dzien o tym czy jestem głodna czy nie, jem 3-4 posiłki , basen aerobik 3x w tyg. a w domu co 2 dzien 1,5 god. rowerek stacjonarny. Sniadanie jem obfite o 10 o 12 zela 15 obiad,kolacja 18.30-19 i na 20 ide na basen. Jak mam smak na cos słodkiego to też troche zjem np.małe princepolo. Na wage wchodze raz w tygodniu.Dziewczyny głowa do gory zelixa wam pomoże jesli wy jej też pomożecie dobrze na wasz organizm działac.Pozdrawiam gorąco
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i cos tam z wagi leci
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
hej
hmmm no to mogę spokojnie napisać, że dopadła mnie bezsenność....masakra nie spałam do 5 rano...wrrrr...czy to minie i kiedy?? Miłego dzionka |
|
|
|
|
#404 | |
|
Przyczajenie
|
cześć jestem pierwszy raz tutaj ja też biorę zelixe 15 i dobrze się po niej czuje lekarz mi odradzał kupna 10 bu t strata kasy biore już tydzień i czuje się dobrze nic nie musze jeść bo mi się nie chce tylko pije wode niewiem po ile wy kupujecie zelixe ale mi się udało znaleść apteke gdzie ksztuje 39.90
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kochana 39.90 ? chyba po kupno następnego opakowania uśmiechne się do Ciebie Ja zapłaciłam 74 zł za 30 szt
|
|
|
|
|
|
#406 |
|
Przyczajenie
|
Biore zelke juz 2 tygodnie wazylam sie dzisiaj i z 88 kilo zeszlam na 84 czyli tylko 4 kilo?? mam okres wiec moze troche mi dodalo do wagi...ale 4kg w 2 tyg to duzo czy malo?? mi sie wydaje ze troche malo
|
|
#407 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Pamiętaj szybkie odchudzanie lubi wracac. Doswiadczyłam tego i teraz znowu walcze i jest ciężej a na dodatek problemy z hormonami po operacji tarczycy![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Ja kupuje zelixe 30 tab. 32 zł. U mnie jest dużo aptek i w jednej jest za 72 zł a w następnej za tak niską cene. Nie wiem od czego to zależy. Prawdopodobnie w Katowicach na dworcu PKP jest apteka w ktorej jest jeszcze taniej,nie mam daleko ale nie lubię dworca
|
||
|
|
|
|
#408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
1969joanita zelkę biorę około 9 rano....całą noc nie spałam, a teraz nawet mi się nawet nie ziewa...Powiedz czy to z czasem przejdzie czy tak będzie już cały czas??
Dziś wypiję meliskę. To chyba nie zaszkodzi. Ja kupiłam 15mg 60tab za 53 zł to chyba w miarę dobra cena. Ja na wagę wskoczę po 1 listku nie chcę się dołować...Pozdrawiam |
|
|
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja mam przykre doswiadczenia z zeli, a wzielam tylko 3 tabletki. Mialam wszystikie skutki uboczne dodatkowo bylam oslabiona, wpadlam w gleboki dol, ogromne hustawki nastrojow, raz smiech, raz placz, a nawet i agresja, wszytsko mnie draznilo, ale juz na szczescie przeszlo. Wiec zeli mowie NIE! pOZDRAWIAM
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
ja na razie się nie poddaję!! zobaczymy...
|
|
|
|
|
#412 |
|
Przyczajenie
|
1969joanita dziekuje ze mnie pocieszylas...wiem ze kilogramy lubia wracac i to podwójnie ale nie dopuszcze do tego
przedemna jeszcze 24 kg do zrzucenia...chce wrócic do 60 kg. jem normalnie i tyle ile moj organizm potrzebuje, fakt ze nie jadam bialego pieczywka ale to nie dieta tylko moj sposob odzywiania a odżywiam sie zdrowo tylko ze jadalam sporo a i ta tusza po sterydach nie chciala za nic zejsc...teraz widze postepy i to jest bardzo budujace...3 dni temu pojawily mi sie jakies dusznosci jakby za klatke piersiowa mnie ktos sciskal...nie wiem co to...
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
no to co
ojjj to może odstaw na 1 lub 2 dni zelkę to 1 z wielu skutków ubocznych albo skonsultuj się z lekarzem... 3maj się ja też walczę ze swoim organizmem który nie chce spać |
|
|
|
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#416 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.
Jestem na zelixie 3 miesiac i jakos nie odczułam skutków ubocznych a efekty...hmm... moge śmialo napisac ze jestem z siebie dumna bo powolutku lece z wagi,a jak do tej pory przez 6 lat nie moglam sie pozbyc zbednych kilogramow![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Dodam ,że w grudniu 2008 wazyłam 84 kg,a dziś 66kg przy wzroscie 162cm. |
|
|
|
|
#417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy raz zażywam zelixę. Wcześniej brałam bio cla i piłam chińską herbatkę. Cały opis mojej historii jest ze 3 str dalej... A u Ciebie jak długo trwa bezsenność?? Aż się boję nocy.... Cieszę się że u was waga drgnęła...pozdrawionka : D![]()
|
|
|
|
|
|
#418 |
|
Przyczajenie
|
Moja wiara we własne siły powoli powraca.
Wczoraj mój kochany mąż wrobił mnie w robienie schabowych, siedziałam 3 godziny w kuchni (45 kotletów- zapas na pół roku). Oczywiście nie wytrzymałam zjadłam jednego, średniego . Dzis rano weszłam na wage i o dziwo 99,600 Wow poniżej setki a dopiero dwa tygodnie za mną i już 7.400 mniej . Zmieniłam godzine przyjmowania zeli bo gdy wracam do domu za często coś przegryzam. . Jeszcze tylko 30kg. Dziewczyny damy radę Bużka
|
|
#419 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Nie no dziewczyny nie wiem jak wy to robicie?!
moje gratulacje mam nadzieje że z każdym dniem będzie ubywać wiecej kilogramow!
|
|
|
|
|
#420 |
|
Przyczajenie
|
Mnie to się wydaje,że dużą rolę odgrywa też podejście psychiczne i nastawienie.Fakt,tabletki pomagają i to bardzo,ale przede wszystkim trzeba bardzo chcieć i wierzyć,że da się radę. Moja przyjaciółka zaczęła brać Zelixe i po 2 tygodniach się zniechęciła,bo nie było jeszcze żadnych efektów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

) na śniadanie i zrobiło mi się niedobrze.

Czytając tu wypowiedzi dziewczyn byłam zachwycona i pełna nadzieji, że w końcu odzyskam dawną wagę 60 kg niestety coraz mniej we mnie optymizmu.Mam nadzieję że wkońcu zadziała i dołączę do grona szczęsliwych "chudzielców"

Pamiętaj szybkie odchudzanie lubi wracac. Doswiadczyłam tego i teraz znowu walcze i jest ciężej a na dodatek problemy z hormonami po operacji tarczycy
. Jeszcze tylko 30kg.