|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Musisz z tym iść do gina. I kontrolować poziom przeciwciał. Chyba co miesiąc...
Szkoda, że nie konflikt Rh, byłoby prościej. |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie mi kazały babki iść do gina. Zapisałam sie na czwartek. i w piątek mam znów iść tam i wysyłają krew do warszawy na badania.
Kropko konflikt krwi występuje jesli jedno ma rh + drugie rh - tak? Bo teraz kazałam się upewnić tżowi i okazało sie ze on jednak ma minus. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-19 o 19:29 |
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli dziecko odziedziczy Rh + po ojcu, matka może wytworzyć przeciw krwinkom dziecka przeciwciała. |
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Pójdziesz do gina, zrobisz inne badania, coś się pewnie wyjaśni. Spokojnie.
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem po wizycie u ginki - szczęśliwa i trochę uspokojona W badaniu jest wszystko ok Ulga duża - teraz tylko tak dalej...
|
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
DAnia - to super wiadomości
![]() u mnie też zapowiada się klasyczny konflikt serologiczny. ja ARh-, małż 0Rh+. ciekawe co weźmie dzidek. |
|
|
|
#2440 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14806274]
Witam nową mamusię. a jak liczysz termin porodu? Bo ja mam na 28 maja i jestem teraz w 9 tygodniu (8 tygodni i 3 dni).[/QUOTE] Termin porodu obliczylam na jednej ze stron w internecie A w tamtym tyg. bylam u gin. i sprawdzilo sie Jestem 8 tydzien bez jednego dnia A jak ty oliczalas? Dziekuje ![]() Pozdrawiam ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Ałłłłłłłłłł.....dziewczyn y, nie moge za wami zadazyc wczoraj ujelam sie na forum a dzisiaj juz jestescie 4 strony do przodu To chyba wina tej roznicy czasu miedzy Polska a USA
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz załozył jak byłam po raz pierwszy byłam wtedy w 7 tyg i 3 dniach tez dostałam przekaz na badania mocz ogólne glukoza grupa krwi wr i nie pamietam co dalej no i cytologia nastepna wizyta 23 pazdziernika to bede w 11 tyg bela14 trzymaj sie słonko tule mocno nie martw sie aniołkowi juz jest dobrze on wróci do ciebie
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-19 o 22:54 |
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w końcu odebrałam swoje wyniki.
WR oczywiście ujemny, alloprzeciwciał brak, toxo IgM nadal ujemne (ale też ani surowizny ani kotów nie jadam) , HBs ujemny...Jeszcze morfologię i siuśki muszę mieć świeże na pon. A tak mi się nie chce tam rano biec... A jeszcze muszę w pracy uprzedzić, że np. w czwartek przyjdę trochę później. :/___________ Jak mnie ssało, tak mnie ssie. Już prawie dwa miechy non stop. Uszami mi wychodzi. ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Raczkowanie
|
Ale narzuciłyście tempo zawrotne...cały rane czytałam co tam namazałyście.
Dafreen piękny brzusio No i nie mam żadnych atrakcji zołądkowych nie ssie mnie, nie mam zachcianek, od niczego mnie nie odrzuca no i na szczęście jeszcze nie mam mdłosci...kto wie może przejdzie w miarę bezboleśnie nawet jeść mi się za bardzo nie chce bo mam cały czas wrażenie że wcinam gwoździeJa mam Rh- mój Tż Rh+ ale to pierwsza ciąża więc nie martwię się ![]() A tak odnośnie toxo i obaw to mam w domu dwa kociambry, które nie chodzą po dworze i pasiaka ale futrzaki mieszkają z nami na piętrze a sierściuch na dole z teściami bo spotkanie grozi katastrofą![]() Ponoć bardziej niż zwierząt powinnyśmy się wystrzegać półsurowych i surowych produktów odzwierzęcych takich jak tatary,sery plaśniowe i inne....no i fast foody A startuję ze 164 centymetrów i 51 kg
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze co to mała świnka mi się skojarzyła. Ale chyba o psiaka chodzi, tak? ![]() Jak już to parę razy tłumaczyłam - żeby się toxo zarazić od kota, trzeba go zjeść w całości. Ale odradzam karmienie kota mięsem, zwłaszcza surowym. Tak można go zarazić toxo. W serach pleśniowych nie ma toxoplazmozy, jest listeria. Ale w niepasteryzowanych. I w zasadzie, nie JEST, a może być.
|
|
|
|
|
#2445 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czyli jestesmy na podobnym etapie. ![]() zaraz po śniadanie zrzucę na kompa fotki moich nabytków ciuchowych i Wam tu powrzucam. |
|||
|
|
|
#2446 |
|
Przyczajenie
|
Moj maz tez ma rh+ ja mam rh-, dziecko ma rh+. Cala ciaze mialam badany odczyn Coombsa-sprawdzano czy nie wytworzylam przeciwcial. W 20 tyg ciazy i po porodzie dostalam zastrzyk z immoglobulina antyD.
Przy pierwszej ciazy konflikt serologiczny moze przejsc ulgowo, ale to nie znaczy, ze nie trzeba badac przeciwcial. Przy nastepnej trzeba uwazac. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...zny_35339.html |
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14822870]
zaraz po śniadanie zrzucę na kompa fotki moich nabytków ciuchowych i Wam tu powrzucam. Widzę, że tylko ja się tu jeszcze ciążowo nie ubieram. ![]() A wczoraj paradowałam przed mężem z profilu wieczorem, on już leżał, ja zamykałam okna, przyglądał się, przyglądał... i nagle usłyszałam, że robi się ze mnie miś kuleczka. ![]() Potem stwierdziliśmy, że jeszcze trochę i nie kuleczka ze mnie będzie tylko kulkulka. Takie modne słówko z nowej reklamy podłapałam. |
|
|
|
#2448 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
jestem w bardzo wczesnej ciazy (4 tydzien + 2 dni) i troche przerazona wczoraj na usg nic nie bylo widac, tylko macica wskazuje na ciaze kiedy wy widzialyscie po raz pierwszy fasolki na usg? czy ktoras z was miala krwawienie z nosa? ja mam juz drugi ranek, tamuje to przestaje leciec ale czy to sie zdarza? |
|
|
|
#2449 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kulkulka, to są zwykłe ciuszki- nie ciążowe. ![]() zresztą, juz Wam foty wklejam. 1.2. jeansy, biała koszula, srebrny sweterek (który na rosnący brzuszek też będzie dobry) 3. fioletowa tunika plus czarny pasek. 4. lub bez paska- na większy brzuszek. ![]() 5. czerwony ciepły nietoperz z golfem. 6. a może z paskiem i czapeczka? ![]() powiedzcie, ale szczerze, czy dobrze w tej czapie wyglądam? no i w reszcie też... ![]() chciałabym sobie jakieś zimowe buty do tych spodni kupić, co by do tej fioletowej sukienki/tuniki ładnie pasowały, i nie mam pomysłu... wiem, że miały by to być botki... i tyle. Wczoraj na allegro 62 strony przejrzałam i nie wiem... No i kozaki bym jeszcze chciała takie wyższe pod kolana , na obcasie, do tego czarne kryjące rajstopy i ta tunika- co myślicie- pasowałoby?
|
|
|
|
|
#2450 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Krwawienia z nosa zdarzaja sie. |
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoją fasolę zobaczyłam na początku 7 tygodnia, na początku 6go jeszcze był tylko pęcherzyk. Krwawienia z nosa, z dziąseł, puchnięcie dziąseł to norma. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14823228] 1.2. jeansy, biała koszula, srebrny sweterek (który na rosnący brzuszek też będzie dobry) 3. fioletowa tunika plus czarny pasek. 4. lub bez paska- na większy brzuszek. ![]() 5. czerwony ciepły nietoperz z golfem. 6. a może z paskiem i czapeczka? ![]() powiedzcie, ale szczerze, czy dobrze w tej czapie wyglądam? no i w reszcie też... ![]() chciałabym sobie jakieś zimowe buty do tych spodni kupić, co by do tej fioletowej sukienki/tuniki ładnie pasowały, i nie mam pomysłu... wiem, że miały by to być botki... i tyle. Wczoraj na allegro 62 strony przejrzałam i nie wiem... No i kozaki bym jeszcze chciała takie wyższe pod kolana , na obcasie, do tego czarne kryjące rajstopy i ta tunika- co myślicie- pasowałoby? [/QUOTE]Ta tunika to Ci posłuży do końca zimy, taka pojemna się wydaje być. ![]() Ten czerwony cwiterek też. Z jeansami pewnie gorzej. Nachodź się już. ![]() W czapie Ci dobrze. |
|
|
|
|
#2452 |
|
Przyczajenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14823228]1.2. jeansy, biała koszula, srebrny sweterek (który na rosnący brzuszek też będzie dobry)
3. fioletowa tunika plus czarny pasek. 4. lub bez paska- na większy brzuszek. ![]() 5. czerwony ciepły nietoperz z golfem. 6. a może z paskiem i czapeczka? ![]() powiedzcie, ale szczerze, czy dobrze w tej czapie wyglądam? no i w reszcie też... ![]() chciałabym sobie jakieś zimowe buty do tych spodni kupić, co by do tej fioletowej sukienki/tuniki ładnie pasowały, i nie mam pomysłu... wiem, że miały by to być botki... i tyle. Wczoraj na allegro 62 strony przejrzałam i nie wiem... No i kozaki bym jeszcze chciała takie wyższe pod kolana , na obcasie, do tego czarne kryjące rajstopy i ta tunika- co myślicie- pasowałoby? [/QUOTE]olala, ladne fatalaszki ) to tuniki i dzinsow ubralabym takie butyhttp://punkfloral.files.wordpress.co...kle-boots2.jpg a wysokie kozaki to takie http://www.bata.pl/artykul/72088 |
|
|
|
#2453 |
|
Raczkowanie
|
ufff, uspokoilyscie mnie
nastepny termin mam za dwa tygodnie, moze wtedy juz cos zobacze dzieki |
|
|
|
#2454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przybłęda,przyszedł do nas w zeszłym roku i tak został![]() O właśnie też słyszałam tez z tymi zwierzakami to przesada Generalnie mam zamiar jeść wszystko gotowane lub odpowiednio przetworzone termicznie i nie podpsute ![]() Ale kefiry mogę tak?? ![]() Cieszę się że jestem krok za Wami bo będę korzystać z Waszych pomysłów i doświadczeń ![]() Kulkulka:-D:-D uśmiałam się jak norka:-D Mnie osobiście przerażają ceny ciuszków ciążowych,może będę wstawiać gumki
Edytowane przez Mania09 Czas edycji: 2009-10-20 o 10:11 |
|
|
|
|
#2455 |
|
Przyczajenie
|
tak, kefiry mozesz
)
|
|
|
|
#2456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2457 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem troszkę stanęłamjeśłi chodzi o prace to chyba do stresującej bym nie wracała... sama mam taką i wiem, że to nic dobrego ani dla Ciebie ani dla dzidka... sama jeśli wszystko będzie ok pracuję do końca roku potem już domkuję... Cytat:
Cytat:
... zobaczymy co teraz będzie, przeciwciał nie mam, ale pod kontrolą na pewno będę...Cytat:
... w ciążowych też jeszcze nie chodzę, co z resztą widać było wczoraj ... po prostu w sukienkach mi najwygodniej i chyba je w końcu polubiłam...
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty bulinek, co nosisz do tych sukienek? Mnie wszystkie rajtki przeszkadzają w pasie. Nie wiem co będę nosić zimą, bober mi wymarznie, bo każda gumka mnie wkurza...
|
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14823228]przy tak wczesnej ciąży nie zawsze jest ona widoczna na usg, poczekaj jeszcze troszkę i idź na kolejne usg w 6-8 tc. kulkulka, to są zwykłe ciuszki- nie ciążowe. ![]() zresztą, juz Wam foty wklejam. 1.2. jeansy, biała koszula, srebrny sweterek (który na rosnący brzuszek też będzie dobry) 3. fioletowa tunika plus czarny pasek. 4. lub bez paska- na większy brzuszek. ![]() 5. czerwony ciepły nietoperz z golfem. 6. a może z paskiem i czapeczka? ![]() powiedzcie, ale szczerze, czy dobrze w tej czapie wyglądam? no i w reszcie też... ![]() chciałabym sobie jakieś zimowe buty do tych spodni kupić, co by do tej fioletowej sukienki/tuniki ładnie pasowały, i nie mam pomysłu... wiem, że miały by to być botki... i tyle. Wczoraj na allegro 62 strony przejrzałam i nie wiem... No i kozaki bym jeszcze chciała takie wyższe pod kolana , na obcasie, do tego czarne kryjące rajstopy i ta tunika- co myślicie- pasowałoby? [/QUOTE]o proszę kolejny szczupak proszę jak ładna mamusia nam się urywa ![]() dla mnie czerwony sweterek i tunika
|
|
#2460 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item784510574_..._3_m_w_wa.html ta gumka jest plaska, nie powinna uwierac. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

Ulga duża - teraz tylko tak dalej...

ujemny, alloprzeciwciał brak, toxo IgM nadal ujemne (ale też ani surowizny ani kotów nie jadam)
A jeszcze muszę w pracy uprzedzić, że np. w czwartek przyjdę trochę później. :/

i nie podpsute 
Tak, jak dziewczyny napisały musisz dać sobie czas na opłakanie Aniołka, a wkrótce - tego Ci życzę z całego serca - będziesz gotowa na planowanie dzidzi.
proszę jak ładna mamusia nam się urywa