Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 10:03   #2611
iwciag
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Julka wypila o polnocy 130ml mleka (no jestem w szoku) i spala do 8:30
Nawet na picie sie nie obudzila
Fajny fotel. Ja zawsze wszystko wybieram zolte albo czerwone Nie wiem jak ten, ale nasz ustawia sie na bardziej lezaco albo bardziej siedzaco, wiec jest wygodny

A moich slubnych to nikt nie chcial ogladac

W ulotce niby pisza po jedzeniu i przed snem. Tylko ze wlasnie dziecko nie chce jesc bo je boli
Mam jeszcze herbatki jagodowa i winogronowa ale boje sie dac. To chyba nie sa silne alergeny
oj ty biedna pokrzywdzona jesteś! Ja chętnie popatrzę
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:06   #2612
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Witam

Carolajna, no wlasnie...ja chcialam taki co sie bardziej rozklada, ale jestem zbyt naiwna i uwierzylam temu panu
Powiem Ci szczerze, ze mnie w sumie obojetne bylo jaki byleby wygodny dla malego ale tz sie upieral przy tym, a ze kaske ze chrzin mielismy odlozona to poswiecilismy ja na fotelik
O! Moj fotel tez tak sie rozklada jak Caro

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
oj ty biedna pokrzywdzona jesteś! Ja chętnie popatrzę
Zartowalam Stare foty z przed 2 lat

Julka spi, lece palic w piecu i odciagac!
Stary 2009-10-20, 10:07   #2613
Aguśkaa83
Zakorzenienie

iwciag tak 1000 zl. Ale fotelik ma wiele bardzo fajnych funkcji, procz tego ze ma 4 gwiazdki pod wzgledem bezpieczenstwa. M.in. to ze dziecko nie poci sie w nim tak jak w tych ze sztucznego materialu bo tam jest jakis inny, przepuszczajacy powietrze. Poza tym ma wysuwany podnozek zeby dziecku nie zwisaly nozki jak spi. Tapicerke cala mozna odpiac i wyprac. Jest wbrew pozorom lekki i latwa ma obsluge. Jednym ruchem sie reguluje wysokosc zaglowka i szerokosc fotelika.No i posluzy mu na dlugo, bo jest od 9-36 kg.
http://dino.sklep.pl/nowy/comfort-pr...is-p-2345.html
Tylko ze nie kazde dziecko chce jezdzic z ta dodatkowa oslonka ktore zapewnia dodatk. bezpieczenstwo wiec najlepiej przymierzyc do tego malego i zobaczyc czy nie bedzie sie buntowal Mojemu to akurat nie przeszkadza
Wczesniej mialam fotelik od brata do 9kg i tyle co sie umeczylam przy zapinaniu go, to tylko ja wiem, budka skladala sie tak glosno ze maly zawsze mi sie przebudzil i byl cholernie ciezki.

gosik czytalam gdzies ze przed karmieniem nie powinno sie smarowac dziaselek bo sa znieczulone i dziecko moze sie zakrztusil ale moze bardziej chodzi o butle niz o cyca nie wiem
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:08   #2614
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Gosik smarujesz jak bolą chwilke odczekaj zeby się wchłonęlo i karm spokojnie

Aguśka ja mam coś na tej zasadzie http://allegro.pl/item778875055_fote...ktor_2009.html

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

około 1000 kosztują
Mogę tak? Uffff Bo już myślałam że nic nie pomoże...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:10   #2615
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Julka wypila o polnocy 130ml mleka (no jestem w szoku) i spala do 8:30
Nawet na picie sie nie obudzila
Fajny fotel. Ja zawsze wszystko wybieram zolte albo czerwone Nie wiem jak ten, ale nasz ustawia sie na bardziej lezaco albo bardziej siedzaco, wiec jest wygodny
ciesze sie ze Juleczka ladnie Ci spala
odnosnie tego fotelika co mam, to na pierwszym zdjeciu jest ta pozycja do spania.
A kolor taki bo samochod mamy czerwony.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-20 o 10:13
Stary 2009-10-20, 10:15   #2616
superzabula
Zadomowienie

cinusiowa ja kojarze wszytskie na nk ale jezeli to komus pomoze to jestem za wpisaniem takich danych. Jak bedzie trzeba to daj znac to Ci przesle co tam chcesz

Aguska fajny ten fotelik, my tez musimy powoli sie orientowac bo maly zaczyna sie akurzac w tym mniejszym, za ciasno mu pewnie.

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:16   #2617
gosikk_s
Zakorzenienie

Ania, to super nockę miałyście No właśnie, jedno mi wyklucza drugie Jagody to chyba nie alergizują a sok winogronowy to dodają do słoiczków więc też powinien byc ok...

Aguśka, mam nadzieję że to chodzi o butlę...inaczej ja go nigdy nie uśpię

Stary 2009-10-20, 10:22   #2618
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
iwciag tak 1000 zl. Ale fotelik ma wiele bardzo fajnych funkcji, procz tego ze ma 4 gwiazdki pod wzgledem bezpieczenstwa. M.in. to ze dziecko nie poci sie w nim tak jak w tych ze sztucznego materialu bo tam jest jakis inny, przepuszczajacy powietrze. Poza tym ma wysuwany podnozek zeby dziecku nie zwisaly nozki jak spi. Tapicerke cala mozna odpiac i wyprac. Jest wbrew pozorom lekki i latwa ma obsluge. Jednym ruchem sie reguluje wysokosc zaglowka i szerokosc fotelika.No i posluzy mu na dlugo, bo jest od 9-36 kg.
http://dino.sklep.pl/nowy/comfort-pr...is-p-2345.html
Tylko ze nie kazde dziecko chce jezdzic z ta dodatkowa oslonka ktore zapewnia dodatk. bezpieczenstwo wiec najlepiej przymierzyc do tego malego i zobaczyc czy nie bedzie sie buntowal Mojemu to akurat nie przeszkadza
Wczesniej mialam fotelik od brata do 9kg i tyle co sie umeczylam przy zapinaniu go, to tylko ja wiem, budka skladala sie tak glosno ze maly zawsze mi sie przebudzil i byl cholernie ciezki.

gosik czytalam gdzies ze przed karmieniem nie powinno sie smarowac dziaselek bo sa znieczulone i dziecko moze sie zakrztusil ale moze bardziej chodzi o butle niz o cyca nie wiem
no domysliłam się, że to super sprzęcik, ale cena jest dość duża!
Stary 2009-10-20, 10:28   #2619
gosikk_s
Zakorzenienie

Aguśka, i faktycznie rozmiar można dostosować i do niemowlaka i do dużego dziecka? Bo ja zawsze byłam do tego sceptycznie nastawiona Bo w takiej sytuacji to opłaca się taki kupić, w końcu posłuży całe lata...

Stary 2009-10-20, 10:32   #2620
Carolajna24
Zakorzenienie

gosik ja tak smarowałam chwile przed karmieniem i nic się nie działo

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

A gdzie jest magducha??
Widzę jej obecność na nk a tu nawet nie zajrzy
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:35   #2621
rumiankowa
Zadomowienie

cześć dziewczyny,
pół-urodzinowe buziaki dla Blanki
witam nową Mamusię
i spadam do córki. informuję, że czytam; jak mam coś mądrego do powiedzenia (a rzadko to się zdarza, oj rzadko) to piszę na priv, jak niektóre już zauważyły

aaaa, dzięki za wyrazy uznania, co do avatara, o ile Gosia jest "moim dziełem", o tyle foto by Kamila Grabowska, żeby nie było, że kradnę prawa autorskie

Cytat:
O! Moj fotel tez tak sie rozklada jak Caro
to mi się spodobało

Edytowane przez rumiankowa
Czas edycji: 2009-10-20 o 10:37
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:37   #2622
Carolajna24
Zakorzenienie

I wypraszam sobie
Ja się nie rozkładam...młoda jestem

Stary 2009-10-20, 10:41   #2623
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Juuppii, mamy pierwszy ząbek, wykluł się wczoraj!!!

Kurcze, dziewczyny cycek mnie boli od wczoraj, mam nadzieję że mi się nie zrobi znów to parszywe zapalenie. Miałam już 3 razy, z tego 1 raz był okropny, skończyło się antybiotykiem. Chyba jest jednak za długa przerwa, te 9 godzin. Rano nie ściągnęłam chyba zbyt dokładnie i po południu tak zaczął napitalać, cały twardy był jak kamień myślałam, że mi cycek rozsadzi. Od razu po powrocie ściągnęłam mleko, ale wcale nie chciało lecieć, zrobiły się guzki, trochę rozmasowałam, ale czuję że jak dzisiaj nie będę ściągać znów przez 9 godzin to zrobi się to samo. Do tej pory było ok, troszkę mleka po południu leciało samoistnie ale mam wkładki laktacyjne. Jak wy, mamy cycusiowe będziecie sobie radzić po powrocie do pracy? Bo ja mam nie za wiele mleka, teraz już 3 razy dziennie ściągam po 180 ml, a jeśli karmicie cycem to macie chyba znacznie więcej mleczka?
Będziecie ściągać w pracy?

Kusi mnie żeby iść do lekarza po tabletki na zaprzestanie laktacji.

Poiglot, Marcelek też jest głodomór, jak daję mu mleko wypija teraz najmniej 180 ml, czasem nawet 240 ml, wtedy ma 3-3,5 godziny przerwy między karmieniami, a jak daję mu obiadek ( przeważnie zupkę ) jest głodny już po 2,5-3 godzinach. Wcina zwykle 180 ml zupki, zagęszczam mu ryżem, kleikiem lub kaszą manną( ostatnio przestałam manny używać, bo mały miał jakieś uczulenie). Strasznie lubi też jeść ziemniaka z masełkiem i moim mleczkiem, robię mu tak na dość rzadko i je łyżeczką.

Ursull, oby Milcia szybko wyzdrowiała.

Marika, mieszkam w Krośnie.

Iwcia, oj, mnie ciężko byłoby Mysia z obcą kobietą zostawić, na szczęście mama się nim opiekuje jak ja jestem w pracy, ale skoro pozytywne wrażenia, to pewnie będzie dobrze. Nie każdy niestety może dzidzię mamie zostawić. Oby te złe wyniki z morfo to nie było nic poważnego.

Carolajna, ja też idę w sobotę na wesele, jeszcze nie mierzyłam mojej sukienki sprzed ciąży, mam nadzieję że do niej wejdęZdjęcia piękne.

Gosikk, dziąsełka smaruje się po jedzeniu. No ale skoro nie chce jeść bo tak bardzo bolą to nie wiem co zrobić.

Aguśka, fotelik super, ale cena mnie przeraża, my chcielibyśmy coś tańszego, ale racja, bezpieczeństwo najważniejsze.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:46   #2624
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Hej dziewuszki
Pamiętacie mnie jeszcze?
Muszę nadrobić tyleee stron, dajecie czadu z pisaniem
U nas dzieje się tyle, że na Wizaż brak czasu niestety...
Jesteśmy po szczepieniu i Nisia waży już prawie 8 kg Mój mały klocuszek. Już jest taka pocieszna, taka radosna, że dzięki niej mam taka radośc życia jakiej nie miałam przez wiele lat, przypominam sobie jak to fajnie było byc dzickiem
Poza tym pokomplikowały się sprawy ze slubem, musimy chyba zmienić miejsce przyjęcia a wiadomo, że na ostatnią chwilę nie jest to łatwe... Trawają również szaleńcze próby znalezienia sukni
Mam już sukienkę na chrzest dla Nisi, ale jest różowa i wszyscy mimówią, że powinna być biała itp ble ble ble... A wy co myślicie dziewczyny?
A poza tym dzis jestem ostatni dzień na urlopie macierzyńskim,c o mnie demotywuje do myslenia na ten temat, bo nie wiem co dalej

Idę poczytać, bo nie mam pojęcia co u Was...

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:

A gdzie jest magducha??
Widzę jej obecność na nk a tu nawet nie zajrzy
i oto jestem
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:46   #2625
iwciag
Wtajemniczenie

obiecane fotki, nie są to zdjęcia z jakiejś profes.sesji, bo i modele nie profesjonalni ale co trzeba widać
Stary 2009-10-20, 10:48   #2626
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Wczoraj przyszło hula-hop! Jest super extra hiperowe i 1kg to nic ciężkiego, kręcić łątwo, super super super!!! Nawet mój Małż zadowolony. Niedługo chyba na dwór z nim wyjdę szaleć. W domu też dam radę, ale nie kiedy sama z Młodym jestem i ni ekiedy śpi. Za małe pomieszczenie. Buzi buzi

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Vila dobrze ze zabawa sie udala, i Marcelek dzielnie znoisl rozłąke...
mowisz ze tak slicznie wygladalas(w co nie watpie) pokaz pokaz foteczke jakas

A ta bawelniana rocznica to ktora?

A Wlasnie my w listopadzie mamy 9 rocznice i nie wiem co wymyslic na ta okazje...oczywiscie wszelkiego rodzaju tance itd...odpadaja chociazby dlatego ze wowczas bedziemy w Polsce...
a co tz kupic?
Bawełniana, to pierwsza. Ja nic nie kupuję, idziemy na bajkę do kina, na kawusię do baru i ja tort piekę u mamusi i ozdabiam w stylu angielskim. Pierwszy raz będę, wiec nei wiem jak wyjdzie. A styl angielski, toto samo co miała Evelain na chrzcinach córeczki.
Fotkę wrzucę, jak odbiorę aparat od swych rodzicieli. Niestety specjalnie dużo to ja nie zrobiłam, okazji nei było. ;/ Kilka u swych rodziców w domu mam, ale takei sobie są akurat, bo baterie padały i coś aparat sie przywieszał. Niestety.

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Vila czemu tak zadko u nas bywasz?
milo cie widziec moj tez probuje tzn. lezy na brzuchu unosi tylek i sie nogami odpycha no i tak smiesznie przesowatak jak slimak
Heheheh. Fajnie, mój tak nie robi, tylko do tyłu się odpycha rękami. A bywam często. ;P

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
ania(cyferki) - to tarcie uszka, to mogą być problemy z układem moczowym. Nie chcę Cię straszyć owsikami na przykład ale słyszałam takie teorie, że jak dziecko ma coś z moczem, to za uszka ciągnie... Zrób badania moczu...

Rany, nie wiedzialam.

Cytat:
Witam wieczorkiem
Widze ze coraz to piekniejsze zdjecia Wam wychodza z tymi naszymi Anioleczkami dzieciaczki sa takie fotogeniczne...
A my po obiadku pojechalismy paredziesiat km zeby kupic ten fotelik i kupilismy z firmy Kiddy od 9-36 kg. Tylko wiecie co mnie denerwuje, ze w tych wszystkich fotelikach od 9 kg, ta pozycja do tzw "spania" to nie jest jeszcze odpowiednia pozycja dla dzieciaczkow ktore jeszcze nie siedza i maly musi jeszcze poczekac zeby w tym foteliku jezdzic, zbyt slaby ma jeszcze kregoslup....
Wiec jak oni robia te foteliki smiesznie, ze tak jak moj nie miesci sie juz wtym do 9kg a jest za maly do tego od 9kg...
Malutki dzielnie zniosl podroz mimo iz nogi mu bardzo wystawaly i naprawde ciasno mu bylo no ale musielismy go wziac zeby przymierzyc i zobazcyc jak zareaguje na specyficzne w tym foteliku zabezpieczenie...ale nie plakal, nawet bawil sie, stukal sobie raczkami po tym, wiec mysle ze nie bedzie plakusial w trakcie jazdy

Vila super ze zabawa na weselu sie udala Prosze, pokaz zdjecia, chce Cie zobaczyc w tych rajstopkach
Pokażę, jak będę miała.
A z fotelikiem, to rzeczywiscie utrapienie.

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Vila
niestety wiem jak to jest patrzeć z żalem jak dziecko za Tobą płacze Fajnie, że wybawiliście się na weselu, czekamy na fotki torta
W sobotę będę dopiero piec, wiec po weekendzie pokażę.
Boze, jak tak piszesz, to mi się płakać chce.

STO LAT DLA BLANUSI!!!

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Villa, pięknie, mój jeszcze na czworakach nie umie, siedzi sam, jeśli się czegoś trzyma, inaczej spada na nosek. Jak leży na brzuszku ppodnosi do góry pupę, nie chce już siedzieć na kolanach, tylko się prostje, wypręża i nieźle się trzeba z nim nagimnastykować.
Nasz Marcuś też nie zawsze chce siedzieć na kolanach, ale ja go w ten sposób już odbijam i idzie szybko. Z tym na czworaka, to Marcuś wypina tyłeczek i podciąga pod niego nóżki i unosi się trochę na rączkach, czasem wytrzymuje z pół minutki. Hehe, nei mogę. Pocieszne to jest. Często unosi się na rączkach i podnosi się tak samo, tylko już troszkę nizej, a jeszcze częściej robi pompki. Z tym siedzeniem to róznie bywa, najczęściej w przód się przechyla i tak siedzi, a czasem znosi go na boki, czy do tyłu.

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Milena już o 1-go miesiąca próbuje na nóżki się podciągać własciwie robi to już perfekcyjnie.Jej ulubione zjęcie to stanie na nóżkach i skakanie,oczywiście z podtrzymywaniem
Ja małą karmię już w krzesełku,główkę dobrze trzyma,siedzi wyprostowana,jest to wygodne dla nas obu
też siedzi tak jak Marcelek,łapiąc się za stópki,to normalny etap rozwoju,nie musisz bać się o kręgosłup.Mądry lekarz powiedział mi,że dziecko samo da ci znać,jeśli jakaś pozycja nie będzie mu odpowiadała i dopóki nie płacze wszystko jest ok.
Hmmm, ale w krzesełku musi prosto siedzieć tak? Kurdę, DZIEWCZYNKI, UŻYWACIE KRZESEŁEK DO KARMIENIA? JAK TAK, TO WKLEJAĆ MI JAKIE.
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:51   #2627
iwciag
Wtajemniczenie

kartin GRATULACJEEEEEE!!!!magducha oczywiście, że pamiętamy i życzę powodzenia w nadrabianiu, ja to na wieczór zostawiłam sobie
Stary 2009-10-20, 10:58   #2628
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Katrin - gratuluję ząbka

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Iwcia - wyglądałaś przecudownie
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-10-20, 11:03   #2629
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Aguśka, i faktycznie rozmiar można dostosować i do niemowlaka i do dużego dziecka? Bo ja zawsze byłam do tego sceptycznie nastawiona Bo w takiej sytuacji to opłaca się taki kupić, w końcu posłuży całe lata...
mozna bo jest funkcja poszerzania fotelika i wydluzania i w srodku jest wkladka dla mniejszego dziecka ktora mozna pozniej wyjac. Jesli chcesz porobie zdjecia bardziej szczegolowe.
Cytat:
Juuppii, mamy pierwszy ząbek, wykluł się wczoraj!!!

Kurcze, dziewczyny cycek mnie boli od wczoraj, mam nadzieję że mi się nie zrobi znów to parszywe zapalenie. Miałam już 3 razy, z tego 1 raz był okropny, skończyło się antybiotykiem. Chyba jest jednak za długa przerwa, te 9 godzin. Rano nie ściągnęłam chyba zbyt dokładnie i po południu tak zaczął napitalać, cały twardy był jak kamień myślałam, że mi cycek rozsadzi. Od razu po powrocie ściągnęłam mleko, ale wcale nie chciało lecieć, zrobiły się guzki, trochę rozmasowałam, ale czuję że jak dzisiaj nie będę ściągać znów przez 9 godzin to zrobi się to samo. Do tej pory było ok, troszkę mleka po południu leciało samoistnie ale mam wkładki laktacyjne. Jak wy, mamy cycusiowe będziecie sobie radzić po powrocie do pracy? Bo ja mam nie za wiele mleka, teraz już 3 razy dziennie ściągam po 180 ml, a jeśli karmicie cycem to macie chyba znacznie więcej mleczka?
Będziecie ściągać w pracy?
ja wprawdzie nie karmie cycem, ale mialam guzki codziennie jak odciagalam mlekoprzez pierwszy m-c, robily mi sie niemalze bez przerwy, co jeden rozmasowalam to nastepny, mimo iz sciagalam sie co 3 godz. A moze bys zabierala ze soba laktator i odciagala mleczko w pracy jak poczujesz ze masz przepelnione?
Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki
Pamiętacie mnie jeszcze?
Jesteśmy po szczepieniu i Nisia waży już prawie 8 kg Mój mały klocuszek. Już jest taka pocieszna, taka radosna, że dzięki niej mam taka radośc życia jakiej nie miałam przez wiele lat, przypominam sobie jak to fajnie było byc dzickiem
Poza tym pokomplikowały się sprawy ze slubem, musimy chyba zmienić miejsce przyjęcia a wiadomo, że na ostatnią chwilę nie jest to łatwe... Trawają również szaleńcze próby znalezienia sukni
Mam już sukienkę na chrzest dla Nisi, ale jest różowa i wszyscy mimówią, że powinna być biała itp ble ble ble... A wy co myślicie dziewczyny?
A poza tym dzis jestem ostatni dzień na urlopie macierzyńskim,c o mnie demotywuje do myslenia na ten temat, bo nie wiem co dalej
nie pamietamy a kim Pani jest?
milo ze do nas zawitalas ale wybaczamy, wkoncu szykujesz sie do slubu
a dlaczego mala powinna miec biala sukienke?
SZYMONEK

Stary 2009-10-20, 11:10   #2630
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:

nie pamietamy a kim Pani jest?
milo ze do nas zawitalas ale wybaczamy, wkoncu szykujesz sie do slubu
a dlaczego mala powinna miec biala sukienke?
Osz Ty małpko, teściowej swego syna pierworodnego nie pamiętasz
no niby sukienka nie może być różowa, bo to przecież chrzest, musi być biała,bo musi
W sumie mam jeszcze czas, by kupić białą, a różowa mogłaby być na święta, ale ja tam nie wiem czemu nie może byc różowa, w końcu mi się podobała, dlatego ja kupiłam, a argument w stylu "bo musi byc biała" do mnie jakoś nie trafia
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-10-20 o 11:11
Stary 2009-10-20, 11:11   #2631
Carolajna24
Zakorzenienie

Iwciag wyglądałaś przecudnie
Katrin gratuluje ząbka

Magducha co do chrztu, a dlaczego biała?
Tak naprawdę chodzi tu o biała szatkę a nie biały strój ta szatka ma symbolizować czystość i niewinność
Moja córka była w różu a Mały prawdopodobnie będzie albo beżowy albo niebieski

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-20 o 11:17
Stary 2009-10-20, 11:16   #2632
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Iwcia, śliczne zdjęcia, ale to są 2 różne imprezy czy jedna??Kiedy ty miałaś ten ślub, bo chyba mi cos umknęło i wszystkiego najlepszego

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2009-10-20, 11:17   #2633
Aguśkaa83
Zakorzenienie

iwciag przeslicznie wygladalas i zdjecia tez bardzo ladne, ja to jak ogladam takie fotki to zaraz mi sie chce plakac, bo to sa najpiekniejsze chwile w naszym zyciu

Madziu wlasnie powiedzialam Filipowi ze jego tesciowa na mnie nakrzyczala, powioedzial ze rozprawi sie z nia jak podrosnie
co do sukieneczki a bedziesz miala rozowe wstawki na sukni czy kwiatuszki z rozem? Bo jesli tak to fajnie nawet by sie komponowalo z sukieneczka Nisi
SZYMONEK

Stary 2009-10-20, 11:18   #2634
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Iwcia, śliczne zdjęcia, ale to są 2 różne imprezy czy jedna??Kiedy ty miałaś ten ślub, bo chyba mi cos umknęło i wszystkiego najlepszego
ja odpowiem ja
Jedna impreza ale dzień drugi...
Iwcia to już z 10 lat jak po ślubie bo ona nas oszukuje i tak naprawdę ma już 43 lat
gorzej mi

jadę po fotelik ciao babeczki
Stary 2009-10-20, 11:20   #2635
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest 1i2gi dzień naszego weseliska, 3ciego października ślubowałam i mały miał chrzest od razu pi ślubie czyli3ciego dziękuje

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
ja odpowiem ja
Jedna impreza ale dzień drugi...
Iwcia to już z 10 lat jak po ślubie bo ona nas oszukuje i tak naprawdę ma już 43 lat
gorzej mi

jadę po fotelik ciao babeczki
boszzzzze tak staro wyglądam:/ bosZeeee dziewczyna zbieram na lifting, która pomoże ??
Stary 2009-10-20, 11:25   #2636
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki
Pamiętacie mnie jeszcze?

Idę poczytać, bo nie mam pojęcia co u Was...

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

i oto jestem
Mój Syncio już pewnie ma te 8kg, jak nie więcej. Hehe, a sukienka nie musi być biała, moze być jaka chcesz. Nasz miał niebiesko-białą marynarkę i było git.

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
obiecane fotki, nie są to zdjęcia z jakiejś profes.sesji, bo i modele nie profesjonalni ale co trzeba widać

Raaaany, śliczne foteczki. A raczej piękna Młoda.

Cytat:
Kusi mnie żeby iść do lekarza po tabletki na zaprzestanie laktacji.

Poiglot, Marcelek też jest głodomór, jak daję mu mleko wypija teraz najmniej 180 ml, czasem nawet 240 ml, wtedy ma 3-3,5 godziny przerwy między karmieniami, a jak daję mu obiadek ( przeważnie zupkę ) jest głodny już po 2,5-3 godzinach. Wcina zwykle 180 ml zupki, zagęszczam mu ryżem, kleikiem lub kaszą manną( ostatnio przestałam manny używać, bo mały miał jakieś uczulenie). Strasznie lubi też jeść ziemniaka z masełkiem i moim mleczkiem, robię mu tak na dość rzadko i je łyżeczką.

Ja poszłabym po tablety.

Mój zjada mleczka np 240 ml też, ale wcale to nie oznacza, iż przerwa bedzie jakaś dłuższa.
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:26   #2637
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:

Magducha co do chrztu, a dlaczego biała?
Tak naprawdę chodzi tu o biała szatkę a nie biały strój ta szatka ma symbolizować czystość i niewinność
Moja córka była w różu a Mały prawdopodobnie będzie albo beżowy albo niebieski
No własnie nie może byc różowa, bo musi byc biała bez żadnych logicznych argumentów...
co mnie zupełnie nie przekonuje, podoba mi się moja różowa i tak zostanie..
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-10-20, 11:27   #2638
Ewelain1987
Zadomowienie

hej dziewczyny
dawno mnie nie bylo po prostu nie mialam czasu,,a teraz biore sie za porzadki

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:28   #2639
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Iwcia, właśnie, a wydawało mi sie że dokładnie wszystko doczytałam, normalnie za dużo piszecie i wszystko mi się pokiełbasiło.

Carolajna, ty to chyba jesteś strasznie zakręcona, co? Oczywiście pozytywnie

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2009-10-20, 11:30   #2640
Ewelain1987
Zadomowienie

moja niunia konczy dzis 5 miesiecy!!!!!!!!!!!!!!1:j upi:

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości