|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Zartowalam Stare foty z przed 2 lat Julka spi, lece palic w piecu i odciagac! |
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag tak 1000 zl. Ale fotelik ma wiele bardzo fajnych funkcji, procz tego ze ma 4 gwiazdki pod wzgledem bezpieczenstwa. M.in. to ze dziecko nie poci sie w nim tak jak w tych ze sztucznego materialu bo tam jest jakis inny, przepuszczajacy powietrze. Poza tym ma wysuwany podnozek zeby dziecku nie zwisaly nozki jak spi. Tapicerke cala mozna odpiac i wyprac. Jest wbrew pozorom lekki i latwa ma obsluge. Jednym ruchem sie reguluje wysokosc zaglowka i szerokosc fotelika.No i posluzy mu na dlugo, bo jest od 9-36 kg.
http://dino.sklep.pl/nowy/comfort-pr...is-p-2345.html Tylko ze nie kazde dziecko chce jezdzic z ta dodatkowa oslonka ktore zapewnia dodatk. bezpieczenstwo wiec najlepiej przymierzyc do tego malego i zobaczyc czy nie bedzie sie buntowal Mojemu to akurat nie przeszkadzaWczesniej mialam fotelik od brata do 9kg i tyle co sie umeczylam przy zapinaniu go, to tylko ja wiem, budka skladala sie tak glosno ze maly zawsze mi sie przebudzil i byl cholernie ciezki. gosik czytalam gdzies ze przed karmieniem nie powinno sie smarowac dziaselek bo sa znieczulone i dziecko moze sie zakrztusil ale moze bardziej chodzi o butle niz o cyca nie wiem
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odnosnie tego fotelika co mam, to na pierwszym zdjeciu jest ta pozycja do spania. A kolor taki bo samochod mamy czerwony.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-20 o 10:13 |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
cinusiowa ja kojarze wszytskie na nk
ale jezeli to komus pomoze to jestem za wpisaniem takich danych. Jak bedzie trzeba to daj znac to Ci przesle co tam chcesz ![]() Aguska fajny ten fotelik, my tez musimy powoli sie orientowac bo maly zaczyna sie akurzac w tym mniejszym, za ciasno mu pewnie. |
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, to super nockę miałyście
Jagody to chyba nie alergizują a sok winogronowy to dodają do słoiczków więc też powinien byc ok...Aguśka, mam nadzieję że to chodzi o butlę...inaczej ja go nigdy nie uśpię |
|
|
|
#2618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, i faktycznie rozmiar można dostosować i do niemowlaka i do dużego dziecka? Bo ja zawsze byłam do tego sceptycznie nastawiona
Bo w takiej sytuacji to opłaca się taki kupić, w końcu posłuży całe lata...
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
gosik ja tak smarowałam chwile przed karmieniem i nic się nie działo
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- A gdzie jest magducha?? Widzę jej obecność na nk a tu nawet nie zajrzy
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny,
pół-urodzinowe buziaki dla Blanki witam nową Mamusię ![]() i spadam do córki. informuję, że czytam; jak mam coś mądrego do powiedzenia (a rzadko to się zdarza, oj rzadko) to piszę na priv, jak niektóre już zauważyły aaaa, dzięki za wyrazy uznania, co do avatara, o ile Gosia jest "moim dziełem", o tyle foto by Kamila Grabowska, żeby nie było, że kradnę prawa autorskie ![]() to mi się spodobało
Edytowane przez rumiankowa Czas edycji: 2009-10-20 o 10:37 |
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
I wypraszam sobie
![]() Ja się nie rozkładam...młoda jestem ![]()
|
#2623 |
|
Rozeznanie
|
Juuppii, mamy pierwszy ząbek, wykluł się wczoraj!!!
Kurcze, dziewczyny cycek mnie boli od wczoraj, mam nadzieję że mi się nie zrobi znów to parszywe zapalenie. Miałam już 3 razy, z tego 1 raz był okropny, skończyło się antybiotykiem. Chyba jest jednak za długa przerwa, te 9 godzin. Rano nie ściągnęłam chyba zbyt dokładnie i po południu tak zaczął napitalać, cały twardy był jak kamień myślałam, że mi cycek rozsadzi. Od razu po powrocie ściągnęłam mleko, ale wcale nie chciało lecieć, zrobiły się guzki, trochę rozmasowałam, ale czuję że jak dzisiaj nie będę ściągać znów przez 9 godzin to zrobi się to samo. Do tej pory było ok, troszkę mleka po południu leciało samoistnie ale mam wkładki laktacyjne. Jak wy, mamy cycusiowe będziecie sobie radzić po powrocie do pracy? Bo ja mam nie za wiele mleka, teraz już 3 razy dziennie ściągam po 180 ml, a jeśli karmicie cycem to macie chyba znacznie więcej mleczka? Będziecie ściągać w pracy? Kusi mnie żeby iść do lekarza po tabletki na zaprzestanie laktacji. ![]() Poiglot, Marcelek też jest głodomór, jak daję mu mleko wypija teraz najmniej 180 ml, czasem nawet 240 ml, wtedy ma 3-3,5 godziny przerwy między karmieniami, a jak daję mu obiadek ( przeważnie zupkę ) jest głodny już po 2,5-3 godzinach. Wcina zwykle 180 ml zupki, zagęszczam mu ryżem, kleikiem lub kaszą manną( ostatnio przestałam manny używać, bo mały miał jakieś uczulenie). Strasznie lubi też jeść ziemniaka z masełkiem i moim mleczkiem, robię mu tak na dość rzadko i je łyżeczką. Ursull, oby Milcia szybko wyzdrowiała. Marika, mieszkam w Krośnie. Iwcia, oj, mnie ciężko byłoby Mysia z obcą kobietą zostawić, na szczęście mama się nim opiekuje jak ja jestem w pracy, ale skoro pozytywne wrażenia, to pewnie będzie dobrze. Nie każdy niestety może dzidzię mamie zostawić. Oby te złe wyniki z morfo to nie było nic poważnego. Carolajna, ja też idę w sobotę na wesele, jeszcze nie mierzyłam mojej sukienki sprzed ciąży, mam nadzieję że do niej wejdę ![]() Zdjęcia piękne.Gosikk, dziąsełka smaruje się po jedzeniu. No ale skoro nie chce jeść bo tak bardzo bolą to nie wiem co zrobić. Aguśka, fotelik super, ale cena mnie przeraża, my chcielibyśmy coś tańszego, ale racja, bezpieczeństwo najważniejsze. |
|
|
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
Pamiętacie mnie jeszcze? Muszę nadrobić tyleee stron, dajecie czadu z pisaniem ![]() U nas dzieje się tyle, że na Wizaż brak czasu niestety... Jesteśmy po szczepieniu i Nisia waży już prawie 8 kg Mój mały klocuszek. Już jest taka pocieszna, taka radosna, że dzięki niej mam taka radośc życia jakiej nie miałam przez wiele lat, przypominam sobie jak to fajnie było byc dzickiem ![]() Poza tym pokomplikowały się sprawy ze slubem, musimy chyba zmienić miejsce przyjęcia a wiadomo, że na ostatnią chwilę nie jest to łatwe... Trawają również szaleńcze próby znalezienia sukni Mam już sukienkę na chrzest dla Nisi, ale jest różowa i wszyscy mimówią, że powinna być biała itp ble ble ble... A wy co myślicie dziewczyny? A poza tym dzis jestem ostatni dzień na urlopie macierzyńskim,c o mnie demotywuje do myslenia na ten temat, bo nie wiem co dalej ![]() Idę poczytać, bo nie mam pojęcia co u Was... ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
obiecane fotki, nie są to zdjęcia z jakiejś profes.sesji, bo i modele nie profesjonalni
ale co trzeba widać
|
|
|
|
#2626 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Wczoraj przyszło hula-hop!
Jest super extra hiperowe i 1kg to nic ciężkiego, kręcić łątwo, super super super!!! Nawet mój Małż zadowolony. Niedługo chyba na dwór z nim wyjdę szaleć. W domu też dam radę, ale nie kiedy sama z Młodym jestem i ni ekiedy śpi. Za małe pomieszczenie. Buzi buzi ![]() Cytat:
A styl angielski, toto samo co miała Evelain na chrzcinach córeczki. ![]() Fotkę wrzucę, jak odbiorę aparat od swych rodzicieli. Niestety specjalnie dużo to ja nie zrobiłam, okazji nei było. ;/ Kilka u swych rodziców w domu mam, ale takei sobie są akurat, bo baterie padały i coś aparat sie przywieszał. Niestety. ![]() Cytat:
Fajnie, mój tak nie robi, tylko do tyłu się odpycha rękami. A bywam często. ;PCytat:
Rany, nie wiedzialam. ![]() Cytat:
![]() A z fotelikiem, to rzeczywiscie utrapienie. Cytat:
Boze, jak tak piszesz, to mi się płakać chce. STO LAT DLA BLANUSI!!! ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Z tym na czworaka, to Marcuś wypina tyłeczek i podciąga pod niego nóżki i unosi się trochę na rączkach, czasem wytrzymuje z pół minutki. Hehe, nei mogę. Pocieszne to jest. Często unosi się na rączkach i podnosi się tak samo, tylko już troszkę nizej, a jeszcze częściej robi pompki. Z tym siedzeniem to róznie bywa, najczęściej w przód się przechyla i tak siedzi, a czasem znosi go na boki, czy do tyłu.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
kartin GRATULACJEEEEEE!!!!magducha oczywiście, że pamiętamy i życzę powodzenia w nadrabianiu, ja to na wieczór zostawiłam sobie
|
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Katrin - gratuluję ząbka
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Iwcia - wyglądałaś przecudownie
|
|
#2629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a kim Pani jest? milo ze do nas zawitalas![]() a dlaczego mala powinna miec biala sukienke?
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no niby sukienka nie może być różowa, bo to przecież chrzest, musi być biała,bo musi W sumie mam jeszcze czas, by kupić białą, a różowa mogłaby być na święta, ale ja tam nie wiem czemu nie może byc różowa, w końcu mi się podobała, dlatego ja kupiłam, a argument w stylu "bo musi byc biała" do mnie jakoś nie trafia
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-20 o 11:11 |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Iwciag wyglądałaś przecudnie
Katrin gratuluje ząbka ![]() Magducha Tak naprawdę chodzi tu o biała szatkę a nie biały strój Moja córka była w różu a Mały prawdopodobnie będzie albo beżowy albo niebieski
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-20 o 11:17 |
|
|
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
Iwcia, śliczne zdjęcia, ale to są 2 różne imprezy czy jedna
??Kiedy ty miałaś ten ślub, bo chyba mi cos umknęło i wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag przeslicznie wygladalas i zdjecia tez bardzo ladne, ja to jak ogladam takie fotki to zaraz mi sie chce plakac, bo to sa najpiekniejsze chwile w naszym zyciu
![]() Madziu wlasnie powiedzialam Filipowi ze jego tesciowa na mnie nakrzyczala, powioedzial ze rozprawi sie z nia jak podrosnie co do sukieneczki a bedziesz miala rozowe wstawki na sukni czy kwiatuszki z rozem? Bo jesli tak to fajnie nawet by sie komponowalo z sukieneczka Nisi
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedna impreza ale dzień drugi... Iwcia to już z 10 lat jak po ślubie bo ona nas oszukuje i tak naprawdę ma już 43 lat gorzej mi ![]() jadę po fotelik ciao babeczki
|
|
#2635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- boszzzzze tak staro wyglądam:/ bosZeeee dziewczyna zbieram na lifting, która pomoże ?? |
|
|
|
|
#2636 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe, a sukienka nie musi być biała, moze być jaka chcesz. Nasz miał niebiesko-białą marynarkę i było git.Cytat:
Raaaany, śliczne foteczki. A raczej piękna Młoda. ![]() Cytat:
Ja poszłabym po tablety. ![]() Mój zjada mleczka np 240 ml też, ale wcale to nie oznacza, iż przerwa bedzie jakaś dłuższa.
|
|||
|
|
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez żadnych logicznych argumentów...co mnie zupełnie nie przekonuje, podoba mi się moja różowa i tak zostanie..
|
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
dawno mnie nie bylo po prostu nie mialam czasu,,a teraz biore sie za porzadki
|
#2639 |
|
Rozeznanie
|
Iwcia, właśnie, a wydawało mi sie że dokładnie wszystko doczytałam
, normalnie za dużo piszecie i wszystko mi się pokiełbasiło . Carolajna, ty to chyba jesteś strasznie zakręcona, co? Oczywiście pozytywnie
|
|
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
moja niunia konczy dzis 5 miesiecy!!!!!!!!!!!!!!1:j upi:
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

) i spala do 8:30
Nie wiem jak ten, ale nasz ustawia sie na bardziej lezaco albo bardziej siedzaco, wiec jest wygodny 

Mój mały klocuszek. Już jest taka pocieszna, taka radosna, że dzięki niej mam taka radośc życia jakiej nie miałam przez wiele lat, przypominam sobie jak to fajnie było byc dzickiem 

A styl angielski, toto samo co miała Evelain na chrzcinach córeczki.