|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.
Dzien dobry
![]() Właśnie siedze i narzekam , ze nic nie umiem wszystko co czytalam wczoraj zapomnialam ehhh i teraz siedze od rana i znowu sie ucze i ucze i ucze i nauczyc sie nie moge ale bym chciala zeby byl juz czwartek, zebym byla juz po wszystkim ehhhhh
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Zostaję jeszcze chwilę z Wami, pojadę na 13:00 na wykład i ćwiczenia. A teraz idę zrobić sobie herbatkę i może jakieś witaminki. Głowa mi pęka i zamiast gorączki mam osłabienie, niecałe 36stopni
Cytat:
|
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Elunka
no to ładnie ehh ja też za chwilkę kawkę sobie zorbie
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-10-20 o 11:46 |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
To prawie tak jakbyśmy razem piły kawusię
|
#456 |
|
Przyczajenie
|
potrzebuje wyrazniejszego zdjecia tej asukienki...gdyby ktos mial to bardzo prosze o dodanie..i mam pytanie co pasuje na gore do takiej sukienki??
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny , dzięki
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Narobiłyście mi smaka na kawę aż mi w brzuchu burczy
Idę coś zjeść i po ciepłą herbatkę
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Jenny
pyszna kawka Ivonka to smacznego
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyobraźcie sobie, że leżę z Lu pod kołderką i usiłuję się zdrzemnąć a tu telefon, z solarium! w którym w marcu czy kwietniu składałam CV (dzwonili od razu wtedy ale za dużo weekendów miałam w szkole i nie dało rady) i zadzwonili jeszcze raz
Powiedzieli że to nie jest stała praca ale jakieś 2-3 dni w tygodniu i te weekendy co mam wolne... Powiedzieli że mają pare os które rzuciły się im w oczy i dlatego dzwonią. Zorganizują taka jakąś rozmowę czy coś w stylu szkolenia i zobaczą. No chyba zeby szefostwo się nie zgodziło, to nie będą dzwonić. Problem w tym że to jest jakies 10 km odemnie i muszę na 2 autobusy jechać:/ i kawałek od autobusu iść... No ale zobaczymy zajechać sprawdzić mogę, jak nie będzie odpowiadało to zrezygnuję.ma.ko a co do TaN to tyyyyle się działo opowiem w skrócie. Basi czarny kot wyskoczył na drogę jak jechała sukienkę przymierzyć i przy mierzeniu babka oblała ją kawą i mama od Andrzeja załatwiała jej drugą. Okazało się że catering który zmawiała Marta nie przyjedzie i musieli robic kanapki. Olga zadzwoniła, że na tym statku co miał być ślub to jest bomba. Tata od Basi zaginął w trakcie lotu, ale okazało się że się szybko znalazł, ale oni trochę stracili czasu bo na lotnisko jechali, w między czasie na statku reszta robiła kanapki i antyterroryści i saperzy wkroczyli w poszukiwaniach bomby. Facet z urzędu chciał już isć bo inne pary na niego czekały, ale go przytrzymali. Świadek Andzreja zapomniał obrączek i jechał do redakcji szukać jak znalazł to winda się zacięła ale kumple go wyciągnęli i zdążył w ostatniej chwili:d Później już była zabawa P.S. Basia miała wy☠☠☠*** wielką różową kokardę na głowie |
|
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i my będziemy kciuki trzymać ![]() Cytat:
Cobra no to jest szansa na pracę
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Cobra fajnie z tą pracą. Ja do pracy codziennie dojeżdżam dwoma autobusami i da się przeżyć, choć w takie zimno szlag trafia.
Chciałam też opisać TaN, ale Tobie lepiej wyszło To coś na głowie Basi było było
|
|
|
|
#464 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny pomocy!!!!
nie wiem sama co mam o tym myslec, a historia jest taka... jestem z moim TZ od ponad 7 lat. przez 4 lata mieszkalismy od siebie bardzoooooo daleko... od 3 mieszkamy ze soba ( ja sie przeprowadzilam do niego, nie tak do konca do niego ale do miasta w ktorym on studiowal). wynajmujemy mieszkanie. pomalutku moje zycie ulozylo sie tak jak ma byc, praca, szkola, znajomi... od 2 lat nosze na palcu pierscionek i ciesze sie z tego bardzo bo go KOCHAM tz!!!mniej wiecej we wrzesniu tego roku porozmawialismy i postanowilismy ze czas myslec o slubie. slub zaplanowalismy na 2011 rok, ze wzgledu na nas, na klopot zalatwiania roznych spraw na odleglosc no i ze wzgledu ze teraz trzeba tak planowac wesela bo klopot z rezerwacjami jest niesamowity.kiedy w koncu ustalilismy date, postanowilismy powiedziec rodzicom. moja mama, jak mama poplakala sie ze szczescia i zapytala zartem ze moze 2010 a nie 2011 jego mama powiedziała " dlaczego wrzesien...??" i dlaczego tak szybko...opadly mi rece, wyszlam nic nie powiedzialam, nie dalam po sobie poznac ze mi przykro bo bylo mi przykro...zrobilismy "prawdopodobna liste gosci" dalismy ja do skontultowania... a bo zapomnialam, mama TZ przeprosila go na nastepny dzien za swoje zachowanie ale tylko jego... lista sie podobala, w sumie nie bylo nic do zmieniania. wiec skoro tak umowilismy sie ze pojedziemy poogladac sale, a zeby bylo milo zaproponowalismy aby moja mama i jego rodzice pojechali z nami zeby nikt nie czul sie pominiety. ![]() no i sie zaczelo... ogladalismy 3 sale ktore znalazlam ja i moja mama( jego rodzice nawet sek nie poswiecili na szukanie) 1 odpadla od razu, a pozniej juz bylo tylko gorzej... dzieci robcie jak chcecie ale mi sie podoba ta sala bo..... no i duzo madrych rzeczy bylo powiedziane tylko zadna sie nie tyczyla nas tylko wszystkich do okola, ze temu to to a tamtemu to to....moja mam przyjela stanowisko juz na poczatku " robcie jak chcecie ma byc wasz dzien". postanowilismy zostawic ten temat na jakis czas... czas minol, nadszedl czas podjecia decyzji. zapomnialam dodac ze nam podoba sie inna sala niz mamie TZ. postanowilam sie nie wtracac poniewaz jestem osoba impulsywna... tz porozmawial z rodzicami i powiedzmy ze dali sie przekonac, zylismy w taki przeswaidczeniu az do wczoraj ( w sb jestesmy umowieni na podpisanie umow)... wczoraj nastapilo apogeum...wojna... nie wiem jak to nazwac. okazalo sie ze robcie jak chcecie ale... jesli tak zrobimy to ona sie wykonczy i jak my mozemy jej takie rzeczy robic... po tym wszystkim jak juz myslalam ze bedzie wszystko oki wczoraj zaczelam sie zastanawiac czy to wesele mi potrzebne... dodam jeszcze ze pierwsze plany( nasze) dotyczyly skromnego przyjecia, to mama tz namowila nas na wesele bo ona nie miala i teraz zaluje... co ja mam zrobic? postawic sie? zostawic? zrobic skromne przyjecie-obiad?moj biedny tz jest zawieszony miedzy nami a mama ktora wedlug jej mniemania niszczy mu zycie bo pierwszy raz ktos stawia na swoim a nie robi tak jak ona chce. dziewczyny :conf used:przepraszam jesli to nie miejsce na takie wywody
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tego filmu nie oglądam ale cobra jak to opisała to mogę się domyślać że akcja była niezła
![]() Właśnie na stronę uczelni rzucili plan na zjazd biorę się za naukę ![]() Edit: mutaciatko, a powiedz jak się układało między Tobą a pożal się Boże teściową w przeszłości? Twój TŻ jest jedynakiem?
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2009-10-20 o 12:03 |
|
|
|
#466 |
|
Lena
|
czesc dziewczyny!
piekna zima tej jesuieni na podhalu jest! już dwa dni na mini urlopie, a ja jakby tego nie czuję. Mogłabym być na wakacjach wiecznie! ![]() jeśli chodzi o pracę?! Cobra wszystko będzie dobrze. 10 km, to jest porównywalnie mało- jeśli chodzi o moj dystans do pracy. da sie wszystko przezyć! i trzymam kciuki za powodzenie! MUTACIATKO- a to jest wasze wesele czy mamy teżeta! masz trudny orzech do zgryzienia, bo jak wiadomo to rodzina! przyszła bo przyszła, ale rodzina. nie mogę ci napisać co masz zrobić, bo nie jestem na twoim miejscu. ale według mnie to jest tylko wasze święto i wy macie sie w nim czuć wspoaniale!
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2009-10-20 o 12:09 |
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co poradzić... porozmawiaj z Tż jak on to widzi... zastanówcie się dokładnie jakie są argumenty z tą waszą salą a jakie za salą mamy Tż... i wybierzcie tą która ma więcej plusów i mniej minusów radze ze spokojnie podjeść do zagrań mamy Tż nie żeby ją lekceważyć, ale żebyście za parę lat Wy nie żałowali że nie zrobiliście czegos tak jak chcecie a gdzie będziecie mieszkac po ślubie?
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzałam, musiałabym z przesiadką i potem z dworca 1 km iść... w lato to luz ale jak pomyślę o zimie
tylko że nie może autobusem bo to na obrzeżach. Tylko że to też będą groszowe sprawy w wynagrodzeniu, więc będę musiała policzyć czy jak wydam na dojazd to czy coś mi zostanie... Z tym, ze z tej pensji nie dam rady zapłacić szkoły i mieć na swoje potrzeby, więc będę musiała pogadać z mamą, czy będą mi płacić, a ja będę sobie oszczędzać na wesele i na swoje jakieś pierdółki wydawać typu karta do telefonu czy ubrania. Myślę że się zgodzą bo mama powiedziała, ze dokąd u nich mieszkam mogą mi płacić za szkołę.Kurde trzeba mi sie wziąźć za to szlifowanie i gipsowanie, bo obiecałam Dawidowi że przyjadę dzisiaj do niego... |
|
|
|
#469 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie wiem jeszcze dokladnie gdzie, ale na pewno nie z tesciowa, zapowiedzialam ze nawet granice tego samego miasta nie wchodza w gre ( to nie jest jej pierwszy wybryk) tolerujemy sie, tak to nazwijmy. problem polega na tym ze ona nie potrafi odciac pepowiny... sala za ktora obstaje przyszla tesciowa ma plusy dla jej corki ktora bedzie miala gdzie polozyc spac wtedy juz 5 letnie dziecko, i wszystkie inne plusy tej sali tak jak juz pisalam nie tycza sie nas tylko innych ludzi... wiem ze nie mozecie mi zbytnio poradzic ale musialam sie wyzalic...
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
A jak TZ się zapatruje na zachowanie mamusi??
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że jeszcze się rozejrzycie za salą "kompromisową" która wam by się podobała i miała miejsce na spanie? chociaż ja myślę że powinniście wybrać tą która wam się podoba to wasze wesele ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- kluczowe pytanie...
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja jestem dobra dusza, która lubi pomagać ludziom
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym chyba chciała żeby prądu nie było.....mooooożeeeeee bym się wzięła na naukę zamiast Wam dotrzymywać towarzystwa moja skromna osobistością
|
#475 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
szkoda mi go bo ta kobieta go szantazuje emocjonalnie. macie racje to jest moj dzien i tz i tez na 99% wybralabym ta sale ktora podoba sie nam, ale z drugiej strony jak patrze na tz to mi go tak szkoda...kobieta, jego mama mowi ze przez niego i jego upor ona nie dorzyje tego wesela... nie otwiera sie nóż w kieszeni?? pytalyscie jak bylo wczesniej, wczesniej bylo dobrze dopoki robilismy tak jak ona chciala, jak sie postawilismy to placzem doprowadzala do tego ze zmienialsimy zdanie...i to byl blad
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Cobra musisz przemyśleć sprawę. Ale choć niewielki zastrzyk gotówki zawsze się przydaje
Mutaciatko powiedz mi a to Wasze wesele czy teściowej? My wszystko wybralismy sami. Pokazaliśmy na zaręczynach salę rodzicom i teściowi się nie podobało, że nie ma noclegów i że zlew mały Trochę się tym przejęliśmy, bo teściu trochę na zaręczynach focha walnął, ale i tak zostaliśmy przy tej sali. Pozostałe rzeczy załatwialiśmy bez udziału rodziców i tak jest najlepiej.W sumie nieciekawą masz sytuację i działanie w konspiracji przed rodzicami mogloby być nawet tak, że się obrażą i coś wykombinują. Porozmawiaj Kochana z TŻ i przemyślcie sprawę. Trzymam kciuki za znalezienie rozwiązania. Może będzie tak jak chcecie - skromne przyjęcie i już. ![]() Teściowej serdecznie współczuje - może niech TŻ z nia porozmawia i powie, że jest już dorosłym mężczyzną, który chce założyć swoją rodzinę. Niech postawi mamie sprawę jasno, że ona takim zachowaniem rani Was oboje. Mam nadzieję, że coś takiego ją ruszy. Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-10-20 o 12:35 |
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Mutaciatko mojego Tż mama też ma takie zagrania czasem, ale nie przy mnie
jak był dzieckiem to ciągle mówiła że zawału serca przez niego dostanie i w ogóle... do dzisiaj to strasznie wspomina ale czas odciąć pępowinę i już
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
mutaciatko faktycznie nieciekawa sytuacja, ja też zawsze wolę się wyżalić, a nóż ktoś podsunie jakieś rozwiązanie. TŻ jest między młotem a kowadłem, ale jakoś wspólnie musicie ten problem rozwiązać.
|
|
|
|
#479 | |
|
Lena
|
Cytat:
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam pomysł, zamiast się uczyć będę siedziała z Wami
a potem Wam dać znać w jakich godzinach w sobotę i niedzielę macie 3mać kciuki, i na pewno zaliczę ![]() ![]() tylko macie tak trzymać żeby same piątki były ![]()
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

wszystko co czytalam wczoraj zapomnialam ehhh

no to ładnie 

Perfect Housewife 

To coś na głowie Basi było było
:conf used:

nie wiem co poradzić... porozmawiaj z Tż jak on to widzi... zastanówcie się dokładnie jakie są argumenty z tą waszą salą a jakie za salą mamy Tż... i wybierzcie tą która ma więcej plusów i mniej minusów