|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.
Elunka będziemy trzymać aż nam kciuki odpadną
A potem odszkodowanie ![]() A teraz siedź z nami - ja powinnam pracować, ale jak mam neta to nie potrafię tak siedzieć, żeby na wejść na wizaż
Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-10-20 o 13:23 |
|
|
|
#482 | |
|
Lena
|
Cytat:
no jak nie jak tak! ![]() dziewczyny mamy z teżetem may dylemat. zapraszamy na nasze wesele jednego z teżeta znajomych. jest on fotografem, ale takim bardziej amatorem. wypada nam poprosić go o 2 godzinki sesji ? robi ładne zdjęcia, a chcemy wpaść do Krynicy w trakcie naszego wesela i tam sobie zrobić parę fotek. teżet mówi że się zgodzi, ale mi to jakoś nie pasuje. bo skoro zapraszamy go na slub, to przecież nie oczekujemy żeby wtedy pracował. dodam że chodzi nam tylko o 2 godziny i to płatne. bo z całego wesela nie chcemy mieć zdjęć.
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka - jak Wam kciuki odpadną, to się wypiszę polisę na życie z data wstecz i zgarniecie to odszkodowanie
Mustique - ja bym zrobiła tak: zaproście go na wesele, jakby nigdy nic. a po jakimś czasie powiedzcie że NAGLE PRZYPADKIEM Wam wpadło do głowy czy by Wam nie cyknął parę fotek. Możecie się umówić np. że zrobi to zamiast dawać Wam kasę/prezent. On nie będzie miał dylematu co/ ile Wam dać a Wy jak mu się odwdzięczyć... PS. Wiem,wiem, mądra jestem
|
#484 | |
|
Lena
|
Cytat:
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Ile tak mniej więcej wcześniej trzeba rezerwować mszę??
Miałam przejść na dietę a właśnie zajadam się pizzą, ale tłumacze sobie że jak człowiek choruje to musi dużo jeść
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może poza referatem
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Mustique - jak mu dacie zaproszenie,np. 2 miesiące przed ślubem, to możecie np.2-3 tygodnie przed ślubem powiedzieć że na taki pomysł wpadliście, więc będzie wiedział że ma wziąć 'sprzęt"
a co do obrażania, nie znam człowieka, ale jakbym ja była na jego miejscu to byłabym dumna że się moje zdjęcia podobają i młoda para na tyle mi ufa żeby powierzyć mi zadanie uwiecznienia na fotografiach ich dnia ![]() ![]() Martilla - ja to pójdę chyba na początku 2011. Nie wiem jak u Ciebie ale moja parafia jest mała więc nie powinno być problemu. A w ogóle zapomniałam Wam coś powiedzieć. Mój tata widział się wczoraj z tą kucharką co u nas będzie. I ją zaklepał. I nie wie ile bierze, taka sama du*a wołowa jak jego przyszły zięć ![]() ![]() Stysik - referat to jest na trójkę, czyli żeby zaliczyć. A jak ktoś chce więcej musi odpowiadać. Czyli kciuki na referat mogę Wam darować ![]() ps. Strasznie się rozgadałam żeby się nie uczyć ![]() ![]()
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2009-10-20 o 13:33 |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Mustique mozecie go poprosić o to np. przy zapraszaniu na ślub, że bardzo chcielibyście, żeby jego prezentem byl właśnie ten plener. Lepiej powiedzieć wcześniej moim zdaniem.
Martilla to jest różnie z tą mszą - najlepiej zadzwoń do kancelarii, bo to różnie jest - w niektórych parafiach (jakiś większych) zapisy już są, a w niektórych każą przyjść w 2011. Pizza wcale nie tuczy A zresztą na zimę troszk tłuszczyku trzeba mieć
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
zimno
na dworzu pochmurno, ale nie pada i dobrze bo jestem że tak powiem z buta dziś laborek bardzo ładne zaproszenia, ja o nich pomyślę w 2011 roku ![]() Stysik, Diana trochę was rozumiem, bo w tańcu to ja Piotrka prowadzę ![]() Jenny Rio Anaconda czytam ![]() wczoraj u Piotrka znowu graliśmy w NFS, normalnie się wciągam, zmieniłam już samochód na Astona Martina po pracy szykuje się imprezka ![]() czy wy też tak macie, bo ja u siebie zauważam często takie zwroty w kierunku mojego Piotrka albo innych osób: "bo dziewczyny na forum to pisały że..." albo "bo na forum to widziałam..." uzależnienie?? ![]() nie wiem czy pamiętacie jak wam mówiłam że brat Piotrka ma taką żonę wiedźmę z lekka i nie chciałabym jej przy swoim stole na ślubie by siedziała z nami jako że żona świadka i że generalnie jej nie znoszę od samego początku? i kurde nie układało im się niby od dawna, ale wczoraj się dowiedziałam że składają papiery o separację i rozdzielność majątku powiedzcie że nie jestem żadną czarownicą i tego nie wykrakałam!! mutaciatko a sami płacicie czy rodzice? bo jeśli wy sami, to twoja przyszła teściowa ma ZERO do gadania że tak powiem
|
|
|
|
#490 | |
|
Lena
|
Cytat:
nie mam zielonego pojęcia.. gdzieś koło pół roku- 3 miesiące wcześniej. ale to zależy od księdza i jak wielka jest parafia. nam kazał przyjść po świętach wilkanocnych, czyli 2 miesiące wcześniej. ale u nas mała wieś i na razie tylko my chcemy w tym dniu wesele. T'ai- nie jesteś żadną czarownicą.. masz po prostu nosa do ludzi!
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2009-10-20 o 13:37 |
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Martilla to chyba zależy od parafii
ehh dieta chciałabym chciała
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
W takim razie przedzwonię do kancelarii bo moja parafia jest duża.
Jutro jadę oglądać pierwszą salę. Pewnie jej nie wezmę bo jest strasznie daleko i by mi się goście pogubili ale sala ma taki plus że jej menadżerem jest mój szwagier więc od zaplecza wiem, że wesele by było super.
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai - chyba wykrakałaś
Ale jak jej nie lubisz to jest to dozwolone
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Mustique a nie chcecie inneo dnia plener zrobić? wtedy normalnie na weselu ten znajomy by był a po weselu się z nim na sesję umówicie i już
![]() Cytat:
w sumie to smutne jak się pary rozchodzą ... posyłam ci trochę ciepła
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
po prostu już jak się poznali to mówiłam że coś mi w niej nie pasuje
dopiero 2 lata po ślubie są nie będę się wdawać w szczegóły, ale powiedziała mu że nigdy nie była z nim szczęśliwa i nie potrafi wymienić ani jednego pozytywnego dnia z ich życia wspólnego ![]() a teraz dla tych przesądnych dziewczyn co to muszą mieć te swoje "R" słynne, bo inaczej pech na całe życie, para o której mowa wyżej wzięła ślub kościelny we wrześniu 2007 ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
dzięki przyda się bo już palców u rąk nie czuje |
|
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co się na ślub decydowała? normalnie jakby to był mój brat to by popamiętała mnie ja znam małżeństwo co się rok po ślubie rozpadło tak to już jest ![]() T'ai Ty powinnaś coś c tym zimnem zrobić donos do inspekcji pracy na przykład
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tego się trzymajmy w końcu znudziło się wszystkim moje marudzenie i jutro rano dostanę piecyk, jak nie pomoże to dalej będę narzekać
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chciałabym usłyszeć od Lukasza, że "nigdy nie był ze mną szczęśliwy i nie potrafi wymienić ani jednego pozytywnego dnia z naszego życia wspólnego"
Koszmar. Ale faktycznie smutno jak się ktoś rozstaje, nawet jak nie jest to lubiona przez nas osoba ![]() To może wspólnymi siłami rozgrzejemy T'ai - |
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz narzekać jak ci ciepło biedny facet a ile ma lat?![]()
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-10-20 o 14:06 |
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
jakbym ja usłyszała takie słowa to chyba bym z miesiąc nie mogła się pozbierać
więc pod tym względem mu współczuję, ale on Stysik też pewnie przyłożył się do kłótni i nieporozumień (jego lubię średnio a naj naj naj smutniejsze że mają już dzidzie, nawet roku nie ma dziękuję za pomoc w rozgrzewaniu chociaż nie do końca rozumiem w jaki sposób miałoby się ono odbywać, cóż ivona tą emotkę można różnie interpretować
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak inaczej można interpretować ? ![]() ![]() ale biedne dziecko
|
|
#502 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, ale gaduły jesteście przeczytałam jeden z waszych wątków a reszte tak pobieżnie bo nie nadążam
My mamy datę na 18 czerwca 2011 i narazie orkiestre i nic poza tym bo nie wiem jak sie za to zabrać A u Was już jakieś przygotowania ruszyły???
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai - Stysik zaczęła, a ja dołożyłam i moze to pomoże. Chyba, że wolisz inaczej
Z tamtą emotką się zastanawiałam, czy sie nie spalisz jak tyle tego będzie ![]() Szkoda bardzo dzieciaczka - on najbardziej na tym wszystkim ucierpi Ludzie naprawdę powinni się mocno zastanowić zakładając rodzinę. Można zniszczyć życie sobie i komuś innemu ![]() Witaj kromcia Mnie lepiej nie pytaj co mam, bo mam juz niemal wszystko od sali, przez zespół, foto i kamerę, kucharkę po auto I w tym samym dniu ślubujemy Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-10-20 o 14:18 |
|
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano ruszyły ruszyły ale różnie postępy wyglądają część sali szuka, zespołu, cześć ma salę i szuka fotografa, część ma jeszcze kamerzystę, a niektóre już wszystko z tej listy mają ![]() A jak się zaręczyliście? ![]() Cytat:
|
|
#505 |
|
Konto usunięte
|
Heloł!
Wróciłam już z zajęć i teraz mi jest tak dobrze w domku,że nie ruszam dupska,a co !ivona84 nic się nie stało,daj spokój ! Nie musisz przepraszać szalona;p!elunka88 i jak tam Twoja nauka ?T'ai żadna z Ciebie wiedźma,po prostu czułaś pismo nosem,niestety. I masz racje,szkoda bobaska ![]() kromcia to zależy u kogo i w jakim regionie
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
cóż różnie się w życiu układa ale wielu rzeczy można uniknąć (w tym przypadku sporo można było, ale rozumiecie nie będę teraz streszczać przebiegu ich związku bo bym musiała cały wątek zapełnić
)dzięki za dobre chęci z tym ogrzewaniem, ale najlepiej by sobie poradził Piotrek tylko na niego dziś nie mogę liczyć więc zostajecie mi wy pisałam wcześniej o jego pracy, nie chciałam zapeszyć ale myślę że już mogę , dostał pracę w Alior Banku (będzie u nas ich oddział)także póki się to rozkręci ma z 3 tygodnie luzu i siedzi sobie w domku
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Honolinka, wystarczy spojrzeć ile natrzaskałam postów w ostatnie pól godziny i już wiadomo jak nauka
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę że zdecydowana większość ma salę i orkiestrę (jak ja), bo na to najwyższa pora
|
|
|
|
|
#509 |
|
Konto usunięte
|
elunka88 właśnie-masz racje
. Ale to dobrze,bardzo efektywny sposób nauczania !
|
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobra wiadomość gratulacje dla niegoCytat:
im więcej masz nauki tym więcej postów piszesz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

A potem odszkodowanie 

=> 55 

chciałabym chciała 

Ale jak jej nie lubisz to jest to dozwolone

po co się na ślub decydowała? normalnie jakby to był mój brat to by popamiętała mnie
ja znam małżeństwo co się rok po ślubie rozpadło
Koszmar. Ale faktycznie smutno jak się ktoś rozstaje, nawet jak nie jest to lubiona przez nas osoba 

Ślub: 18.06.2011
Ludzie naprawdę powinni się mocno zastanowić zakładając rodzinę. Można zniszczyć życie sobie i komuś innemu 
)
to dobra wiadomość