Powiększanie piersi - cz. 2 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-19, 22:49   #2071
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

Cytat:
Napisane przez AniaaaxDD Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem tak załamana.. Niewiem co mam robić.. Moja mama dzwonila w moim imieniu do anestezjolog która ma byc po operacji. Musiala zadzwonic, bo mam jakaś dodatkową strunę w sercu i chirurg powiedział zebysmy zapytały anestezjolog czy mam zrobic jakies dodatkowe badania w zwiazku z tym. i Co sie okazało..... Anestezjolog powiedziała ze nie bierze się za to, bo ta struna moze spowodować zatrzymanie akcji serca podczas operacji..
..
Aniu- co dokładnie jest nie tak w twoim serduchu? Dodatkowa struna ścięgnista? W której komorze - czy lewej? Jeśli tak to nie jest to wada zagrażająca życiu - nie wpływa bowiem na czynność i wydolność serca (może jedynie powodować szmery sercowe)! Ale dla pewności powinnaś wykonać szczegółową diagnostykę serca - holter ekg 24-h, próba wysiłkowa, koniecznie echo (najlepiej z dopplerem) i to wszystko u dobrego specjalisty kardiologa!. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że jeśli tylko to jest twoim sercowym problemem to nie stanowi ono przeciwwskazania do zabiegu pod narkozą. Zresztą w każdej formułce zgody na zabieg znajduje się stwierdzenie, iż jesteś świadoma (zostałaś poinformowana) o ryzyku jakie niesie za sobą narkoza, łącznie z utratą życia - więc nie jest to jakieś nietypowe...
A pani anestezjolog pewnie się wystraszyła (bo w końcu nie jest kardiologiem, choć osobiście uważam, że jakąś wiedzę z tej dziedziny powinna posiadać) i dlatego zareagowała tak a nie inaczej.

Na koniec - gdyby jednak kardiolog, na podstawie przeprowadzonych u ciebie badań, ocenił iż wykonanie u ciebie op. pod narkozą wiąże się ze sporym ryzykiem (zatrzymania krążenia, utraty zdrowia bądź życia) to w takiej sytuacji nie powinnaś decydować się na zabieg

Posiadanie pięknego biustu jest oczywiście fantastyczne itd, ale życie jest ważniejsze!

Ściskam cię mocno i wierzę, że będzie dobrze

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
....mam zaległości od str 62 ale najpierw muszę coś ogłosić bo nie wytrzymam

Mam termin na 15
grudnia

A Mikołaj już pewnie pakuje te twoje żelki do wielkiego wora, co by się nie spóźnił z prezentem
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 22:55   #2072
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Po rozmowie z panią dr jestem w lekkim szoku, bo po objawach jakie mam teraz pani dr doszła do wniosku że mogło dojść do wycieku bąbla żelu z implantu . A napierający na boczną część piersi implant zaczął powodować u mnie między innymi drętwienie palcy u lewej ręki, więc jest nacisk na jakiś nerw. Ale pani dr kazała mi się niczym juz nie martwić-bo juz mam bliżej jak dalej, a Ona zajmie się wszystkim i wszystko doprowadzi do pożądku , jak powiedziała te kłopoty są już jej zmartwieniem .
Nic dziwnego, pod pachą znajduje się splot nerwowy

Jak dobrze, że twoja op. jest już tuż tuż. Będziesz miała śliczny biust, problemy zdrowotne ustąpią, a Sankowski&Co pozostanie tylko niemiłym wspomnieniem...

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2009-10-19 o 22:57
Stary 2009-10-19, 23:01   #2073
pysia222
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ja mam termin na 1.12 juz ustalony teraz szukam jakiegos lokum we Wroclawiu od 2 do 8.12 gdzies w poblizu kliniki , bo niestety , ale na op. bede musiala przyjechac sama Mam nadzieje , ze znajde jakis mily hotelik .

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2009-10-19 o 23:05
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 23:03   #2074
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja mam termin na 1.12 juz ustalony
To też tuż, tuż
Gratulacje:ju pi:
Stary 2009-10-19, 23:08   #2075
pysia222
Zakorzenienie

Moze ktos robil op. u dr. Jarlinskiego i moze mi polecic jakies miejsce na nocleg.
Stary 2009-10-19, 23:22   #2076
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
--------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

A Mikołaj już pewnie pakuje te twoje żelki do wielkiego wora, co by się nie spóźnił z prezentem
to muszę wcześniej w tym roku choinkę ubrać?

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny ja mam termin na 1.12 juz ustalony teraz szukam jakiegos lokum we Wroclawiu od 2 do 8.12 gdzies w poblizu kliniki , bo niestety , ale na op. bede musiala przyjechac sama Mam nadzieje , ze znajde jakis mily hotelik .
Szybciutko, tuż przede mną.Będę kciuki trzymać.

A ten Mikołaj w tym roku to kilka par ślicznych żelek musi podrzucić na nasze forum Mi w tamtym roku to jakieś lipne przydzwigał-więc mam nadzieje teraz sie postara

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Horo-widzę, że pas musiałaś przeprosić. Oj biedactwo- dobrze że tylko na 1,5 tyg. I co najważniejsze super, że z piersiątkami wszystko dobrze

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 23:26   #2077
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Moze ktos robil op. u dr. Jarlinskiego i moze mi polecic jakies miejsce na nocleg.
U dr Jarlińskiego robiła bodajże Zuzanka - ale ostatnio coś nas nie odwiedza

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
No a jakże by inaczej

Cytat:
A ten Mikołaj w tym roku to kilka par ślicznych żelek musi podrzucić na nasze forum Mi w tamtym roku to jakieś lipne przydzwigał-więc mam nadzieje teraz sie postara
Ty tak nie gadaj na tego Mikołaja, bo jeszcze ci zamiast nowych żelek rózgę przydźwiga

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 23:43   #2078
pysia222
Zakorzenienie

Sluchajcie ale numer, moj maz jest w niebowziety!
On ma akurat urodziny 1.12 wiec smieje sie , ze bedzie mial sliczny jedyny w swoim rodzaju prezent urodzínowy ( Fajna data akurat bedzie mial 30 lat) Co za zbieg okolicznosci

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

"Szybciutko, tuż przede mną.Będę kciuki trzymać"

Dzieki bardzo , napewno sie przyda bo sie strasznie boje
Stary 2009-10-19, 23:47   #2079
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
On ma akurat urodziny 1.12 wiec smieje sie , ze bedzie mial sliczny jedyny w swoim rodzaju prezent urodzínowy ( Fajna data akurat bedzie mial 30 lat) Co za zbieg okolicznosci
No to nasze chłopy mają niezłe prezenciki. Ja miałam op. w imieniny mojego męża
Stary 2009-10-20, 00:14   #2080
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
No to nasze chłopy mają niezłe prezenciki. Ja miałam op. w imieniny mojego męża
Ale cyrk-ja swoją poprzednią też miałam w imieniny swojego, ale mi się prezent nie udał-albo na taki zasłużył

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:

Ty tak nie gadaj na tego Mikołaja, bo jeszcze ci zamiast nowych żelek rózgę przydźwiga
Rózgę to niech on zaniesie doktorkowi-partaczowi, i to taką największą. Ja byłam grzeczną dziewczynką

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

"Szybciutko, tuż przede mną.Będę kciuki trzymać"

Dzieki bardzo , napewno sie przyda bo sie strasznie boje
Głuptasie, bać sie nie ma czego.Sama to powiesz jak już będziesz po. Uśniesz sobie smacznie i obudzisz się z piersiątkami
A komplikacje zdarzają się rzadko-i na tym forum limit jest już wyczerpany przez taka jedną MyaDivę, tak więc teraz i Ty, i ja możemy być spokojne i tysiąc następnych po nas też

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 07:04   #2081
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
.....i jeszcze coś dziś wysłałam tą skargę na lekarza u którego byłam na konsultacji

Po rozmowie z panią dr jestem w lekkim szoku, bo po objawach jakie mam teraz pani dr doszła do wniosku że mogło dojść do wycieku bąbla żelu z implantu . A napierający na boczną część piersi implant zaczął powodować u mnie między innymi drętwienie palcy u lewej ręki, więc jest nacisk na jakiś nerw. Ale pani dr kazała mi się niczym juz nie martwić-bo juz mam bliżej jak dalej, a Ona zajmie się wszystkim i wszystko doprowadzi do pożądku , jak powiedziała te kłopoty są już jej zmartwieniem .

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Dziękuje
Po rozmowie z panią dr wierzą że już będzie wszystko dobrze
Mya,
po tym , co ta "banda cudotwórcow" do tej pory Tobie zrobila, wcale nie bylabym zaskoczona, gdyby Pani Dr zamiast implantów wyjęła woreczki z ryżem

A tak przy okazji, to w przypadku wycieku bąbla żelu, masz przy Allerganach :
- nowe implanty
- pokrycie kosztów sali op
- pokrycie kosztów znieczulenia
- pokrycie kosztów operacji
Więc... dobrze byłoby, zeby oprocz odszkodowania zabulili jeszcze powyższe

I nie będzie dobrze, tylko wspaniale

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
pysia,
poszukaj w necie... na pewno znajdziesz coś odpowiedniego

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:

Horo-widzę, że pas musiałaś przeprosić. Oj biedactwo- dobrze że tylko na 1,5 tyg. I co najważniejsze super, że z piersiątkami wszystko dobrze
U mnie choinka stoi co roku już na Mikołajki, więc nie będziesz pierwsza

A pas przeprosiłam... a jakże. Po słowach doktorka... "to będzie tylko z korzyścią dla Pani"... nawet się nie zastanawiałam Ostatni tydzień wytrzymam
Mam nadzieję, ze z dziewczynkami wszystko suuuuper , ale z pelną radością poczekam jednak do kontroli

horo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 07:17   #2082
pysia222
Zakorzenienie

Głuptasie, bać sie nie ma czego.Sama to powiesz jak już będziesz po. Uśniesz sobie smacznie i obudzisz się z piersiątkami
A komplikacje zdarzają się rzadko-i na tym forum limit jest już wyczerpany przez taka jedną MyaDivę, tak więc teraz i Ty, i ja możemy być spokojne i tysiąc następnych po nas też[/QUOTE]

Bardzo dziekuje za slowa pocieszenia
Mam jeszcze takie pytanie do Ciebie czy Sankowski to nie jest ten znany , dr. z jakiegos programu o poprawianiu urody
Stary 2009-10-20, 07:19   #2083
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Bardzo dziekuje za slowa pocieszenia
Mam jeszcze takie pytanie do Ciebie czy Sankowski to nie jest ten znany , dr. z jakiegos programu o poprawianiu urody
pysia,
to wlasnie ten doktorek

Stary 2009-10-20, 07:31   #2084
pysia222
Zakorzenienie

pysia,
poszukaj w necie... na pewno znajdziesz coś odpowiedniego

Wlasnie szukam w necie , normalnie to mam we Wroclawiu super rodzinke , ale niestety im nie chce mowic o op.
Stary 2009-10-20, 07:36   #2085
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Wlasnie szukam w necie , normalnie to mam we Wroclawiu super rodzinke , ale niestety im nie chce mowic o op.
To moze u rodzinki... zawsze raźniej te kilka dni A o op nie musisz wspominać, przyjechalaś pozałatwiać parę spraw... spakujesz sie przed op i zamienisz dom rodzinki na klinikę

Stary 2009-10-20, 07:41   #2086
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
pysia,
to wlasnie ten doktorek
Oooo to brak mi slow , jak mozna tak grac przed kamera a pozniej byc takim sadysta
MyaDiva bardzo mi przykro , ze spotkalo Cie cos tak okropnego, teraz juz napewno wszystko bedzie ok.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
To moze u rodzinki... zawsze raźniej te kilka dni A o op nie musisz wspominać, przyjechalaś pozałatwiać parę spraw... spakujesz sie przed op i zamienisz dom rodzinki na klinikę
Wlasnie tak myslalam przed nie ma problemu, ale ja bardziej zastanawiam sie nad noclegiem po op. musze czekac chyba na wizyte kontrolna wiec gdzies musze przenocowac bo spowrotem do niemiec nie oplaca mi sie wracac, zeby za pare dni jechac na kontrole.

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2009-10-20 o 07:43
Stary 2009-10-20, 07:44   #2087
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Wlasnie tak myslalam przed nie ma problemu, ale ja bardziej zastanawiam sie nad noclegiem po op. musze czekac chyba na wizyte kontrolna wiec gdzies musze przenocowac bo spowrotem do niemiec nie oplaca mi sie wracac, zeby za pare dni wracac na kontrole.
Kochana,
po op masz chyba 2 noclegi w klinice A kontrola dopiero po ok. 1-2 miesiacach

Stary 2009-10-20, 07:44   #2088
2sweet
Rozeznanie

Cytat:
.....i jeszcze coś dziś wysłałam tą skargę na lekarza u którego byłam na konsultacji

Dziękuje
Po rozmowie z panią dr wierzą że już będzie wszystko dobrze
MyaDiva widzisz slonko tak wszystkich wspieralas ze wkoncu wrocilo do Ciebie to dobro i to podwojnie! wszystko zaczelo sie ukladac tak jak powinno byc bardzo gratuluje !! i to juz niedlgo, lada dzien a to juz grudzien bedzie i bedziesz wkoncu wygladac idealnie juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc efekty!
a swoja droga jestem bardzo pozytywnie zaskoczona postawa pani dr, nie dosyc ze bardzo cie pocieszyla, to wziela te problemy na siebie, nie dosyc ze nie zapierala sie jak inni "wielcy fachowcy" to na dodatek dopatrzyla inne powiklania.. oj teraz to bym zrobila wszystko by coniektorym kariere popsuc szczerze zastanawialabym sie nad opisaniem twojego probelmu gdzies do gazety czy telewizji, czy rzecznika praw konsumenta zeby te buraki wiedzialy ze jest jakas sprawiedliwosc i ona ich dosiegnie a pania dr popros o piekne wypracowanie po op. z dokladnym opisem co sie dzialo i moze nawet pozwalabym klinike i dr na drodze cywilnej, bo teraz masz juz niezbite dowody na to ze spier***lili wszytsko po calosci!!!
a w ogole to ciesze sie razem z toba ze juz niedlugo skonczy sie ten koszmar !!!
gratulacje raz jeszcze za swoje dobre serduszko zaslugujesz na wszytsko co najlepsze
Stary 2009-10-20, 08:20   #2089
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana,
po op masz chyba 2 noclegi w klinice A kontrola dopiero po ok. 1-2 miesiacach
Zaraz zadzwonie to sie wszystkiego dowiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 08:38   #2090
willma2
Raczkowanie

Cytat:
....mam zaległości od str 62 ale najpierw muszę coś ogłosić bo nie wytrzymam

Mam termin na 15
grudnia

Gratulacje!!!

baaardzo się cieszę!!Ale powiem Ci szczerze...ze Twoje piersi sprzed tego całego przykrego wydarzenia były baaardzo ładne...takie naturalne..ale trzymam kciuki za nowe!!

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Zaraz zadzwonie to sie wszystkiego dowiem
Ja co dzień przez tydzień musiałam stawiać się u Pani dr!! Ale moja ..to taka konserwa
willma2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 08:41   #2091
willma2
Raczkowanie

Wstawiam moje cycuchy...jeszcze krzywusy..ale Pani dr mówi,że się wyrówna..więc czekam przy nadziei!!!
Stary 2009-10-20, 08:46   #2092
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez willma2 Pokaż wiadomość
Wstawiam moje cycuchy...jeszcze krzywusy..ale Pani dr mówi,że się wyrówna..więc czekam przy nadziei!!!
Wow, wow
Piękne są
Stary 2009-10-20, 08:49   #2093
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
willma,
nie grzesz dobra kobieto, bo Ci te piękności ze złości się powykrzywiaja Jeszcze jedno zle zdanie o dziewczynkach, a ...
Są śliczne... i w staniczku, i bez niego

ps. ale staniczek to chyba ociupinkę za maly pomiedzy piersiami nie dotyka ciała, a powinien Jaki rozmiar kupilas?

Edytowane przez horo
Czas edycji: 2009-10-20 o 08:54
Stary 2009-10-20, 08:52   #2094
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Rózgę to niech on zaniesie doktorkowi-partaczowi, i to taką największą. Ja byłam grzeczną dziewczynką
Co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości, że tak się stanie
Stary 2009-10-20, 08:57   #2095
agnes281
Wtajemniczenie

wlasnie wrocilam z USG piersi i dr. wykryl mi male torbielki, uwaza ze nie ma przeciwwskazan robienia op.jutrzejszej.martwie sie o to laski, czy bede miec zabieg

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 09:09   #2096
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
wlasnie wrocilam z USG piersi i dr. wykryl mi male torbielki, uwaza ze nie ma przeciwwskazan robienia op.jutrzejszej.martwie sie o to laski, czy bede miec zabieg
agnes,
nic sie nie martw
Torbiele nie są przeciwskazaniami do zabiegu... wszystko będzie super

Stary 2009-10-20, 09:13   #2097
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
agnes,
nic sie nie martw
Torbiele nie są przeciwskazaniami do zabiegu... wszystko będzie super
uuff... az mi lepiej, ok jade na konsultacje. Trzymajcie kciuki dam znac!!!

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:38   #2098
willma2
Raczkowanie

Cytat:
willma,
nie grzesz dobra kobieto, bo Ci te piękności ze złości się powykrzywiaja Jeszcze jedno zle zdanie o dziewczynkach, a ...
Są śliczne... i w staniczku, i bez niego

ps. ale staniczek to chyba ociupinkę za maly pomiedzy piersiami nie dotyka ciała, a powinien Jaki rozmiar kupilas?
Dziękuję

no nie dotyka ciała...nie wiedziałam,ze powinien..to jest 75 D...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Wow, wow
Piękne są
Tez Ci listopadowa dziękuję. Patrze na nie..i jestem taaaaka szczęśliwa..
Stary 2009-10-20, 10:42   #2099
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Dziękuję

no nie dotyka ciała...nie wiedziałam,ze powinien..to jest 75 D...
Cala pierś powinna sie zmieścić w miseczce, czyli środek stanika powinien dotykać do ciała... wtedy jest ok Inaczej po op... tamte celowo sa delikatnie za małe
Niby 75 D byłby dobry przy Twoich obwodach, ale rozmiar rozmiarowi nierówny, więc musisz sprawdzić jeszcze inne

a to dla ciekawości:

Kupiłaś już biustonosz, to teraz sprawdź czy Twój stanik dobrze leży ?!
  1. Włóż cały biust do miseczki tj. dobrze zbierając go spod pach. Zapnij stanik na najluźniejszą haftkę, wyreguluj ramiączka. Stań przed lustrem i wyprostuj się. A następnie sprawdzić czy:
  • Obwód ściśle przylega do ciała
  • Fiszbiny obejmują całe piersi
  • Koniec fiszbiny celuje mniej więcej w środek pachy
  • Końce fiszbin na mostku dotykają ciała
  • Każda miseczka obejmuje całą pierś, nie marszczy się nigdzie, nie tworzą się buły na brzegach miseczek
2. A teraz poruszaj się trochę energicznie, podnieś ręce do góry, na boki, pochyl się do przodu

3. Jeśli stanik nadal dobrze leży i wszystko jest na swoim miejscu, to załóż na niego bluzkę i oceń czy nadaje piersiom ładny kształt

4. Jeśli nadal jesteś zadowolona to gratulujemy udanych zakupów

5. Jeśli nie, to spróbuj ocenić, co jest nie tak. Oto kilka najczęstszych przypadków:
  • obwód podjeżdża do góry, jesteś w stanie bez problemów zapiąć się na najciaśniejszą haftkę, piersi uciekają dołem, zamów mniejszy obwód, pamiętając o przeliczeniu rozmiaru miseczki
  • masz luz w miseczkach lub miseczki marszczą się, zamów mniejszą miseczkę
  • na brzegach miseczek tworzą się tzw. "buły" (także pod pachami) zamów większą miseczkę

Stary 2009-10-20, 14:07   #2100
willma2
Raczkowanie

Cytat:
Cala pierś powinna sie zmieścić w miseczce, czyli środek stanika powinien dotykać do ciała... wtedy jest ok Inaczej po op... tamte celowo sa delikatnie za małe
Niby 75 D byłby dobry przy Twoich obwodach, ale rozmiar rozmiarowi nierówny, więc musisz sprawdzić jeszcze inne

a to dla ciekawości:

Kupiłaś już biustonosz, to teraz sprawdź czy Twój stanik dobrze leży ?!
  1. Włóż cały biust do miseczki tj. dobrze zbierając go spod pach. Zapnij stanik na najluźniejszą haftkę, wyreguluj ramiączka. Stań przed lustrem i wyprostuj się. A następnie sprawdzić czy:
  • Obwód ściśle przylega do ciała
  • Fiszbiny obejmują całe piersi
  • Koniec fiszbiny celuje mniej więcej w środek pachy
  • Końce fiszbin na mostku dotykają ciała
  • Każda miseczka obejmuje całą pierś, nie marszczy się nigdzie, nie tworzą się buły na brzegach miseczek
2. A teraz poruszaj się trochę energicznie, podnieś ręce do góry, na boki, pochyl się do przodu

3. Jeśli stanik nadal dobrze leży i wszystko jest na swoim miejscu, to załóż na niego bluzkę i oceń czy nadaje piersiom ładny kształt

4. Jeśli nadal jesteś zadowolona to gratulujemy udanych zakupów

5. Jeśli nie, to spróbuj ocenić, co jest nie tak. Oto kilka najczęstszych przypadków:
  • obwód podjeżdża do góry, jesteś w stanie bez problemów zapiąć się na najciaśniejszą haftkę, piersi uciekają dołem, zamów mniejszy obwód, pamiętając o przeliczeniu rozmiaru miseczki
  • masz luz w miseczkach lub miseczki marszczą się, zamów mniejszą miseczkę
  • na brzegach miseczek tworzą się tzw. "buły" (także pod pachami) zamów większą miseczkę
Profesjonalnie
dzięki. najlepiej lezą 70 E, ale z takimi miękkimi to trudno...nie można kupić..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości