Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III. - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 14:29   #511
kromcia
Przyczajenie

GG do kromcia
Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.

T'ai: ale przykra historia, ale najbardziej to szkoda tego maleństwa

Zaręczyny: 18.05.2009

Ślub: 18.06.2011
kromcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:30   #512
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

A my właśnie wczoraj gadaliśmy,że najwyższy czas iść do księdza sobie godzinę zaszachować,żeby nam nikt nie zwinął 16.00:P. No i podpisać umowę na salę
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:32   #513
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Honolinka zazdroszczę Ci siedzenia w tym ciepełku Mnie to czeka za ok. godzinę. A Łukasz wrócił już z pracy i robi obiadek - ma za wczoraj

T'ai a ja tak kombinuję Nie wpadłam, że facet grzeje najlepiej
I pogratuluj mu od nas pracy

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Honolinka, wystarczy spojrzeć ile natrzaskałam postów w ostatnie pól godziny i już wiadomo jak nauka

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:32   #514
kromcia
Przyczajenie

GG do kromcia

T'ai: No my sale to po wszystkich świętych chcemy jechac zobaczyć, a czym sie kierowałaś przy wyborze sali??? bo nasza jeste bardzo ładna ale nie wiem nic na temat jedzenia tylko tyle co znajomi mi polecali, bo oni tam mieli

Zaręczyny: 18.05.2009

Ślub: 18.06.2011
kromcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:33   #515
Konto usunięte

ivona84 i dobrze,niech się stara i nadrabia zaufanie!
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:37   #516
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Najgorsze jest to, że nic nie pamięta Mógł nie pić tyle

64 => 55
Stary 2009-10-20, 14:38   #517
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
Właśnie koleżanka miała chyba w tym kosciele slub ale w tygodniu i parę miesięcy wcześniej zarezerwowali godzine wiem że była zadowolona bardzo.
Ja tez nie mam kamerzysty i wybiorę się na te targi myślałam że zrezygnujemy z kamerzysty ale po obejrzeniu tych teledysków ślubnych tez mi się zachciało chociaż z nami w góry kamerzysta nie pojedzie na plener raczej ?
Nam ksiądz powiedział, żebyśmy przyszli w listopadzie/grudniu 2009, więc może już będą przyjmować zapisy

My też na początku nie chcieliśmy kamerzysty, ale teraz chcemy zawsze to będzie dodatkowa pamiątka I pewnie na TŚ się spotkamy

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyobraźcie sobie, że leżę z Lu pod kołderką i usiłuję się zdrzemnąć a tu telefon, z solarium! w którym w marcu czy kwietniu składałam CV (dzwonili od razu wtedy ale za dużo weekendów miałam w szkole i nie dało rady) i zadzwonili jeszcze raz Powiedzieli że to nie jest stała praca ale jakieś 2-3 dni w tygodniu i te weekendy co mam wolne... Powiedzieli że mają pare os które rzuciły się im w oczy i dlatego dzwonią. Zorganizują taka jakąś rozmowę czy coś w stylu szkolenia i zobaczą. No chyba zeby szefostwo się nie zgodziło, to nie będą dzwonić. Problem w tym że to jest jakies 10 km odemnie i muszę na 2 autobusy jechać:/ i kawałek od autobusu iść... No ale zobaczymy zajechać sprawdzić mogę, jak nie będzie odpowiadało to zrezygnuję.
Trzymam kciuki , dodatkowe pieniądze na pewno się przydadzą $$$

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
A używasz elektronicznego termometru?
Nie, bo nie mam. Używam takiego zwykłego

[QUOTE=elunka88;14825065] Ja tego filmu nie oglądam ale cobra jak to opisała to mogę się domyślać że akcja była niezła [/QUOTEl

Też nie oglądałam TaN, ale ostatni odcinek musiał być super, tutaj bardziej obszerny opis => http://terazalbonigdy.plejada.pl/305...nki_detal.html

Cytat:
Bo ja jestem dobra dusza, która lubi pomagać ludziom
Jesteś niemożliwa

Cytat:
A ja bym chyba chciała żeby prądu nie było.....mooooożeeeeee bym się wzięła na naukę zamiast Wam dotrzymywać towarzystwa moja skromna osobistością
Oj Ty niedobra

Cytat:
To ja mam pomysł, zamiast się uczyć będę siedziała z Wami a potem Wam dać znać w jakich godzinach w sobotę i niedzielę macie 3mać kciuki, i na pewno zaliczę tylko macie tak trzymać żeby same piątki były
To jest zdecydowanie lepszy pomysł

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Jenny Rio Anaconda czytam

czy wy też tak macie, bo ja u siebie zauważam często takie zwroty w kierunku mojego Piotrka albo innych osób: "bo dziewczyny na forum to pisały że..." albo "bo na forum to widziałam..." uzależnienie??

nie wiem czy pamiętacie jak wam mówiłam że brat Piotrka ma taką żonę wiedźmę z lekka i nie chciałabym jej przy swoim stole na ślubie by siedziała z nami jako że żona świadka i że generalnie jej nie znoszę od samego początku?
i kurde nie układało im się niby od dawna, ale wczoraj się dowiedziałam że składają papiery o separację i rozdzielność majątku
powiedzcie że nie jestem żadną czarownicą i tego nie wykrakałam!!
Cejrowski ma super książki ... Też tak czasami mówię Piotrkowi, wizaż uzależnia
Nieciekawa sytuacja, najbardziej szkoda dziecka

Cytat:
pisałam wcześniej o jego pracy, nie chciałam zapeszyć ale myślę że już mogę , dostał pracę w Alior Banku (będzie u nas ich oddział). także póki się to rozkręci ma z 3 tygodnie luzu i siedzi sobie w domku
Gratulacje dla niego

Cytat:
Napisane przez kromcia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ale gaduły jesteście przeczytałam jeden z waszych wątków a reszte tak pobieżnie bo nie nadążam My mamy datę na 18 czerwca 2011 i narazie orkiestre i nic poza tym bo nie wiem jak sie za to zabrać A u Was już jakieś przygotowania ruszyły???
Witaj Miło, że dołączyłaś
Mamy datę, zarezerwowaną salę i zespół wstępnie fotografa, mam namiary na auto (ale jeszcze będziemy się rozglądać), mogę dostać namiary na krawcową, gdybym się zdecydowała szyć, mam linka do stronki ze ślubnymi figurkami na tort. Czekam na Targi Ślubne - chcemy tam poszukać kamerzysty, auta i fontanny czekoladowej (mam namiar na jedną firmę ale są z Wrocławia, może uda się coś bliżej znaleźć).

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2009-10-20 o 14:39
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:41   #518
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

No ładnie zostawić Was na chwile same i co o matko 3 strony do nadrabiania mam.A dopiero co się obudziłam Tzn brat zadzwonił, gdyby nei to, to pewnie dalej bym spała :ziewa:

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Właśnie siedze i narzekam , ze nic nie umiem wszystko co czytalam wczoraj zapomnialam ehhh i teraz siedze od rana i znowu sie ucze i ucze i ucze i nauczyc sie nie moge ale bym chciala zeby byl juz czwartek, zebym byla juz po wszystkim ehhhhh
Będzie dobrze. A wizazowe na pewno pomogą

Cytat:
Dziewczyny wyobraźcie sobie, że leżę z Lu pod kołderką i usiłuję się zdrzemnąć a tu telefon, z solarium! w którym w marcu czy kwietniu składałam CV (dzwonili od razu wtedy ale za dużo weekendów miałam w szkole i nie dało rady) i zadzwonili jeszcze raz Powiedzieli że to nie jest stała praca ale jakieś 2-3 dni w tygodniu i te weekendy co mam wolne... Powiedzieli że mają pare os które rzuciły się im w oczy i dlatego dzwonią. Zorganizują taka jakąś rozmowę czy coś w stylu szkolenia i zobaczą. No chyba zeby szefostwo się nie zgodziło, to nie będą dzwonić. Problem w tym że to jest jakies 10 km odemnie i muszę na 2 autobusy jechać:/ i kawałek od autobusu iść... No ale zobaczymy zajechać sprawdzić mogę, jak nie będzie odpowiadało to zrezygnuję.

ma.ko a co do TaN to tyyyyle się działo opowiem w skrócie. Basi czarny kot wyskoczył na drogę jak jechała sukienkę przymierzyć i przy mierzeniu babka oblała ją kawą i mama od Andrzeja załatwiała jej drugą. Okazało się że catering który zmawiała Marta nie przyjedzie i musieli robic kanapki. Olga zadzwoniła, że na tym statku co miał być ślub to jest bomba. Tata od Basi zaginął w trakcie lotu, ale okazało się że się szybko znalazł, ale oni trochę stracili czasu bo na lotnisko jechali, w między czasie na statku reszta robiła kanapki i antyterroryści i saperzy wkroczyli w poszukiwaniach bomby. Facet z urzędu chciał już isć bo inne pary na niego czekały, ale go przytrzymali. Świadek Andzreja zapomniał obrączek i jechał do redakcji szukać jak znalazł to winda się zacięła ale kumple go wyciągnęli i zdążył w ostatniej chwili:d Później już była zabawa P.S. Basia miała wy☠☠☠*** wielką różową kokardę na głowie
Po pierwsze dzięki serdeczne za streszczenie filmu fajny musiał być, szkoda że nie widziałam ehh.
A po drugie fajnei z tą pracą sie składa. A 10 km to chyba nie jest aż tak strasznie dużo. Ale musisz przemyśleć wszystkie za i przeciw

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:47   #519
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
T'ai: No my sale to po wszystkich świętych chcemy jechac zobaczyć, a czym sie kierowałaś przy wyborze sali??? bo nasza jeste bardzo ładna ale nie wiem nic na temat jedzenia tylko tyle co znajomi mi polecali, bo oni tam mieli
ja sale zamawiałam w sierpniu, ostatni moment prawie to był jeśli się chciało konkretną datę
kierowałam się wyglądem sali (obejrzałam kilka) i opiniami i dvd z wesel na tej sali

ja już do domu!!
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:51   #520
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
no jak nie jak tak!

dziewczyny mamy z teżetem may dylemat. zapraszamy na nasze wesele jednego z teżeta znajomych. jest on fotografem, ale takim bardziej amatorem. wypada nam poprosić go o 2 godzinki sesji ? robi ładne zdjęcia, a chcemy wpaść do Krynicy w trakcie naszego wesela i tam sobie zrobić parę fotek. teżet mówi że się zgodzi, ale mi to jakoś nie pasuje. bo skoro zapraszamy go na slub, to przecież nie oczekujemy żeby wtedy pracował. dodam że chodzi nam tylko o 2 godziny i to płatne. bo z całego wesela nie chcemy mieć zdjęć.
dziewczyny maja rację, może faktycznie fajnie byłoby powiedzieć mu, że zamiast prezentu chcielibyście małą sesję zdjęciową

Cytat:
po prostu już jak się poznali to mówiłam że coś mi w niej nie pasuje
dopiero 2 lata po ślubie są
nie będę się wdawać w szczegóły, ale powiedziała mu że nigdy nie była z nim szczęśliwa i nie potrafi wymienić ani jednego pozytywnego dnia z ich życia wspólnego

a teraz dla tych przesądnych dziewczyn co to muszą mieć te swoje "R" słynne, bo inaczej pech na całe życie, para o której mowa wyżej wzięła ślub kościelny we wrześniu 2007
[COLOR="Silver"]
w całym tym wszystkim zdarzeniu i tak na pierwszy plan wysuwa się jednak smutek i współczucie, mimo wszystko
dzięki przyda się bo już palców u rąk nie czuje
No to ładnie. Nieciekawa sytuacja, ale powiem tak: po co decydowała się na ten ślub, skoro wiedziała, żę jest z nim nieszczęśliwa?? Nie rozumiem takich ludzi. Najbardziej szkoda dzieciaczka. Ehh.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Mustique fajny avatar

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Lece na obiadek, a Wy tu spokojnie :P Bo później znó wskakuję pod kołdrę.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:52   #521
jolkajp
Rozeznanie

HEJ DZIEWCZYNY!!!

Cytat:
dziewczyny mamy z teżetem may dylemat. zapraszamy na nasze wesele jednego z teżeta znajomych. jest on fotografem, ale takim bardziej amatorem. wypada nam poprosić go o 2 godzinki sesji ? robi ładne zdjęcia, a chcemy wpaść do Krynicy w trakcie naszego wesela i tam sobie zrobić parę fotek. teżet mówi że się zgodzi, ale mi to jakoś nie pasuje. bo skoro zapraszamy go na slub, to przecież nie oczekujemy żeby wtedy pracował. dodam że chodzi nam tylko o 2 godziny i to płatne. bo z całego wesela nie chcemy mieć zdjęć.
Ja bym poprosiła wczesniej i umówiła się na jakąs fajna sesję plenerową. Ale w innym dniu a nie podczas swojego wesela. zostawiac gości na 2 godziny.....ja sobie nie wyobrażam, a byłam na takim co para "uciekła" do studia na fotki i było tak lipnie,kazdy pytał a gdzie oni są, kiedy wrócą i nikomu sie nie podobało to,że bez młodych musieli się bawić.

mutaciatko nie ciekawa ta sytuacja z teściową,ale proponuje odciąć pępowine raz a porządnie, bo wkońcu TŻ będzie całe zycie z toba a nie z mamusią. I mamy zazwyczaj tak lamentuja,że umrą,że padna itd. gdy tylko synusio sie stawiac zaczyna. A najgorzej jest w przypadku jedynaków.... np. mój brat cioteczny-jedyny synus mamusi-potrafi z mamusią gadac codziennie po pare godzin przez telefon...o niczym....a żona co? żona nie ma nic do gadania.... bo mamusii anajwaniiejsza. żebyscie zobaczyły jak to wygląda....maskara. agadają o np.rzeczach typu a co jadłeś,a co synek robi, a kupke zrobił....no masakra....

A co do sali- wstępny objazd zrobiłam z TŻ i moja mamą. Wybraliśmy co nam sie podobało. Mama sie nie wtrącała co do miejsca,ale ja chciałam by zobaczyła odrazu. potem teściów wzięliśmy na objazd znów po tych salach i wybraliśmy to co NAM -MI I TŻ- sie podobało. Mimo tego,że rodzice mieli różne ponysły i oni płacą nam za salę.
Gdybym patrzyła,że komus będzie lepiej inna sala pasowała to całe wesele bym zrobić musiąła 100 km od mojego domu i parafii bo rodzine mam z całkiem innych okolic, tylko kilka osób z warszawy. i jakos sie nie martwie,ze nie bedą mieli gdzie spać-u nas sie takich rzeczy nie praktykuje. kazdy martwi sie o siebie. a jesli coś to na podorędziu sa pokoje-ktoś chce to nie bronię-ale we własnym zakresie..
ja bym taką tesciową ustawiac zaczęła. i z tż pogadała poważnie. bo ma być to wasz dzień a nie tesciowej, która synusia nie chce się zbyt pozbyć. A robienie wesela pod siostre,bo jej lepiej by było jest jakąs paranoją. Weż wytłumacz to swojej teściowej,ze wam się podoba tak a nie inaczej i to WASZ dzień- chcesz potem żałować że nie zrobiłaś po swojemu? Ja bym sie nie dała.... najwyżej się mamuśka obrazi,a powiem ci że lepsze nie odzywanie się iż wpierdzielanie się tesciowej codziennie do zycia... a jeżeli rodzice mieli placić za wesele i teście by z obrazy nie chcieli wam sprezentować wesela po części, to najlepiej zostać przy małym przyjęciu-napewno zdążycie odlożyć pieniążki i twoja mam aci pomoże. a jeżeli płacicie sami wszytsko to ja nie rozumiem wpierdzielania sie rodziców. wtedy to bym podpisała wszystkie umowy itd.zaklepała terminy i oznajmiła rodzicom,że ich zapraszamy na nasze wesele -ZAPRASZAMY JAKO GOŚCI A NIE ŻEBY SIE WTRĄCALI.

-----
A propo tesciowych.... wiecie jak ja swoją oczarowałam....co wymyślę to jest "jak Jola chce/jak sie tylko Joli podoba/jak Wy chcecie/jak uważacie/najważniejsze by Joli sie poobało itd...
Az moja mama się śmieje,że sterroryzowałam wszystkich
Całe szczęście(narazie) sie nie wtrącają-wszystko załatwione w sumie jest. został tylko ze strony rodziców alkohol (akurat mi to obojętne co na stole bedzie bo ja raczej nie pije. byle by butelka była ładnaNarazie ubolewamy,że wódka OZONE ma paskudny rysunek-kółka na nutelce-bo tak to by juz było wybrane-chyba że za 2 lata zmienia cos). I tyle by było z ich wtrącania sie.
Zespoł, foto i kam-wybieramy my-bez wtrącania si erodziców-nawet nie chcą słuchac naszych wywodów gdy o zdanie pytamy-nasz ślub i wesele więc zróbmy po swojemu-jak oni robili Dobrze,że mam takich rodziców i teściów przyszłych.

Edytowane przez jolkajp
Czas edycji: 2009-10-20 o 14:57
jolkajp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:53   #522
Stysik
Zakorzenienie

Ja też juz do domu lecę ale najpierw do drogerii bo niestety podklad mi się dzisiaj skończył na amen
ciekawe jak Isabele pewnie już sukces gdzieś opija

EDIT: a ja mma jeszcze inna sytucje z przygotowan ja moim chce poopowiadać gdzie bylismy i co załatwiliśmy a oni nie chcą słuchać i wszystko sami załatwiamy też nawet sali nie widzieli jeszcze... a co do teściów to oni w ogóle nic nie wiedzą :/ tomas za bardzo z nimi nie trzyma i nic im nie mówi a ja niezbyt często z nimi rozmawiam... w sumie to w ogóle jeszcze z teściami o slubie nie rozmawiałam... może jak się rodzice zapoznają to przełamię lody

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2009-10-20 o 14:59
Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:58   #523
cobra115
Zakorzenienie

t'ai mi się ta ikonka kojarzy z ludzikiem który podpala swoje bąki
a w ogóle to z Ciebie żartuje of course Ale faktycznie, żal dzieciaczka... Ja często chcę coś komuś powiedzieć i zaczynam " bo ja siedzę czesto na takim forum"
mistique to ty w avatarze??
kromcia ja narazie nic pewnego nie mam ale mniej więcej wiem co i jak i jestem w trakcie załatwiania
ma.ko nie dziwię sie przy takiej pogodzie to tylko spac można
Stary 2009-10-20, 15:03   #524
lasoa
Zakorzenienie

Hej

A był moze ktos jeszcze na weselu z DJ?
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 15:06   #525
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Mustique właśnie lepiej sesja w innym dniu, bo to nie fajne tak wychodzić z wesela. My mamy plener w innym dniu

Jola - nieźle teściową ustawiłaś

Cobra Tylko mu zapalniczki brakuje

Isabele pewnie opija - a tak za jej obronę

Uciekam do domciu

64 => 55
Stary 2009-10-20, 15:08   #526
cobra115
Zakorzenienie

lasoa, ja byłam gdzie DJ był na poprawinach i tragedia... nie umiał rozruszać towarzystwa, ale wiadomo zalezy od DJ
Stary 2009-10-20, 15:10   #527
Konto usunięte

A ja z niecierpliwością czekam na Brzydule!
A potem jeszcze fitness...Nie chce mi się,ale trzeba!
Stary 2009-10-20, 15:11   #528
lasoa
Zakorzenienie

a jak to wyglada w ogole z DJ? On spiewa? czy co?
Stary 2009-10-20, 15:11   #529
cobra115
Zakorzenienie

honolinka fajnie że masz fitness bo jak chcę w domu ćwiczyć to zawsze znajdę sobie coś do roboty, a tak musisz iśc i koniec

laosa DJ puszcza z płytek muzykę tzn orginalne nagrania
Stary 2009-10-20, 15:13   #530
lasoa
Zakorzenienie

aha...hmm chcialabym zobaczyc wesele z DJ...
Stary 2009-10-20, 15:23   #531
jolkajp
Rozeznanie

na rozweselenie

Dwie kobiety przyszły do króla Salomona i przywlekły za sobą młodego człowieka.
- Ten młody człowiek zgodził się ożenić z moja córką! - powiedziała jedna.
- Nie! Zgodził się ożenić z moją córką! - zakrzyknęła druga.
I zaczęły się kłócić, aż król Salomon poprosił o ciszę.
- Przynieść mi największy miecz - powiedział - Trzeba przeciąć go na pół. Każda z was dostanie po połowie!
- Brzmi nieźle - powiedziała pierwsza kobieta
Druga na to:
- O, panie, nie przelewaj niewinnej krwi. Niech inna kobieta go poślubi.
Mądry król nie wahał się ani chwili:
- Facet musi poślubić córkę pierwszej kobiety - zawyrokował.
- Ale ona chciała przeciąć go na dwie części! - wykrzyknął dwór króla.
- Właśnie dlatego widać - powiedział mądry król Salomon - że to jest prawdziwa teściowa!
----------------------------------

Teściowa do zięcia:
- Dziś w radiu puścili przebój mojej młodości!
- "Bogurodzicę"?!
----------------------

Młody człowiek podnieconym głosem mówi matce, że zakochał się i się żeni:
- Tak dla jaj, przyprowadzę trzy kobiety i spróbujesz zgadnąć, którą z nich zamierzam poślubić.
Matka się zgodziła. Następnego dnia przyprowadza trzy piękne kobiety, sadza je na kanapie i rozmawiają chwilę z matką. Potem syn pyta:
- Dobrze, mamo, a teraz zgadnij, którą zamierzam poślubić.
- Tę w środku ? odpowiada bez wahania.
- To zdumiewające, mamo. Zgadza się. Skąd wiedziałaś?
- Nie lubię jej.
-------------------

Rano w biurze:
- Stary, skąd masz takie limo pod okiem?!
- A, bo jak się wczoraj wieczorem modliliśmy przy stole i właśnie mówiliśmy "ale zbaw nas ode złego", to niechcący spojrzałem na teściową...
-----------------

Wraca mąż ze szpitala gdzie odwiedzał ciężko chorą teściową i zły jak nieszczęście mówi do żony:
- Twoja matka jest zdrowa jak koń, niedługo wyjdzie ze szpitala i zamieszka z nami.
- Nie rozumiem - mówi żona - wczoraj lekarz powiedział mi, że mama jest umierająca!
- Nie wiem co on tobie powiedział ale mnie, kur*a radził przygotować się na najgorsze.
------------------------

Spotyka się dwóch facetów, jeden mówi:
- Kurcze, powiedz mi co mam zrobić, mam problem z teściową, wchrzania się do każdej dyskusji, kłócimy się, nie mogę dojść z nią do ładu.
- Spoko, kup jej samochód, teraz jest dużo samochodów, wypadki, zabije się gdzieś.
- ok.
Spotykają się po dwóch tygodniach:
- Chryste, aleś mi doradził.
- Co się stało?
- Posłuchaj, nie dość, ze strąciłem kasę na samochód, ona żyje i prowadzi jak szatan to jeszcze ma 3 kierowców na sumieniu.
- A jaki jej samochód kupiłeś????
- No, syrenkę.
- Boś głupi, trzeba było jaguara, to by już nie żyła.
- o.k. teraz kupie jaguara.
Spotykają się po dwóch tygodniach:
- Rany Julek, jaki jestem szczęśliwy!
- Co, nie żyje? A nie mówiłem?
- Uffff, wreszcie nie żyje, a najbardziej mi się podobało, jak jej głowę odgryzał.
------------------------

Przychodzi facet do sklepu:
- Poproszę cukier w kostkach,
- Przykro mi nie ma,
- To po proszę jakąś inną tanią bombonierkę dla teściowej?
-------------------------

Ogłoszenie: Zgubiono teściową, znalazcę czekają niesamowite wrażenia.
------------------------

Jakiś facet biegnie za jakąś babą i wali ją dechą po głowie. Inny gość, który to widział mówi do niego:
- Co ty robisz?
On odpowiada:
- To moja teściowa!
Tamten krzyczy:
- No to kantem ją, kantem!!!
-------------------------------

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

PS. Ja na weselu z dj byłam raz- nie było żle- dj to tez wodzirej, prowadzi zabawy,zacheca do tanca, prowadzi konkursy. Tak jak i orkiestra tyle,że muzyka puszczana z pyt.
i ostatnio oglądałam wesele znajomych to ich dj tańczył z gośćmi, śpiewał też z gośćmi. muzyka z płyt oczywiście ale fajnie to wyglądąło. karaoke tez było.
Stary 2009-10-20, 15:29   #532
Konto usunięte

cobra115 wiem,że fajnie,tylko jeszcze muszę się zmusić do tej swojej diety.Już trochę schudłam,to znów przybrałam na wadze ostatnio i tak w kółko
jolkajp dobre ale się uśmiałam
Stary 2009-10-20, 15:37   #533
cobra115
Zakorzenienie

honolinka no zazwyczaj tak jest, że co się schudnie to się wróci efekt jojo i tyle, jedynie sumienne ćwiczenia i przestrzeganie diedy dają jakiś większy cel... Ja chciałam się pozbyc tylko jednej oponki na brzuchu i nie mogę, samej mi się nie chce ćwiczyć jescze nie mam żadnego sprzętu...

Mam przerwę już jakiś czas bo nadgarstek mnie boli nie będę się przemęczać

Pozamawiałam trochę tych bezpłatnych próbek zaproszeń, zobaczymy jak to bedzie wyglądać. Bo niby chcę sama robić ale podobają mi się bardzo takie laserowo wycinane

jolka niektóre znałam ale ten text o Bogurodzicy mnie rozwalił
Stary 2009-10-20, 15:40   #534
Konto usunięte

Jeśli chodzi o zaproszenia to mnie się podobają takie skromne wręcz ascetyczne.Sama klasyka.
Stary 2009-10-20, 15:42   #535
lula177
Zakorzenienie

czesc dziewczyny wrocilam wkoncu do domku i biore sie za nadrabianie

lula177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 15:45   #536
lusesita23
Zakorzenienie

Jolka dzięki za poprawę humoru
Isabele pewnie już opija sukces,ale jej zazdroszczę
mutaciatko nie ma innego sposobu jak wreszcie odciąć te pępowine...chociażpewnie będzie ciężko

kromcia ja też nic nie mam załatwionego,ale to chyba zależy jaki region
Mustique a może w ramach prezentu by Wam zrobil te zdjęcia.tak chyba też elunka Ci radziła
Martilla u nas rezerwować można dopiero chyba pod koniec 2010- bo siotra kalendarza nie ma na przyszły rok czy jakos tak;p przynajmniej u nas tak jest
Stary 2009-10-20, 15:57   #537
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Troszke mnie nie było... Mam nadzieję, że nic ważnego mnie nie ominęło? Bo szczerze mówiac nie chce mi sie nadrabiac

Nowe Peemki witam serdecznie

W sumie nic takiego sie nie działo. Wczoraj siedzialam z Kamilkiem, pilismy sobie piwko Mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie miło.

Mam straszna ochote na pączki z lukrem!! Jak nie zjem pączka to umre chyba... Dlatego K mnie zawiezie do Auchana :P

Byłam dzisiaj z kumpelą w Chorzowie i widzialam na tramwajach ogłoszenia, ze są targi slubne w niedziele haaaa mam nadzieje, ze mój da sie na nie namowic. Po mojej szkole szło by jechać

Dzis dostalam @ i widze, ze po zmianie tabletek nic nie czuje to dobrze.. nawet nie poczulam ze dostalam A ostatnio tak sie zwijalam, ze przedawkowalam przecibolowe tabletki

Dopisze jak mi sie cos istotnego wspomni

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 16:01   #538
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
No to ładnie. Nieciekawa sytuacja, ale powiem tak: po co decydowała się na ten ślub, skoro wiedziała, żę jest z nim nieszczęśliwa?? Nie rozumiem takich ludzi. Najbardziej szkoda dzieciaczka. Ehh.
mówiłam, bo ona coś z głową ma najwidoczniej

Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
A propo tesciowych.... wiecie jak ja swoją oczarowałam....co wymyślę to jest "jak Jola chce/jak sie tylko Joli podoba/jak Wy chcecie/jak uważacie/najważniejsze by Joli sie poobało itd...
Az moja mama się śmieje,że sterroryzowałam wszystkich
Całe szczęście(narazie) sie nie wtrącają-wszystko załatwione w sumie jest. został tylko ze strony rodziców alkohol (akurat mi to obojętne co na stole bedzie bo ja raczej nie pije. byle by butelka była ładnaNarazie ubolewamy,że wódka OZONE ma paskudny rysunek-kółka na nutelce-bo tak to by juz było wybrane-chyba że za 2 lata zmienia cos). I tyle by było z ich wtrącania sie.
Zespoł, foto i kam-wybieramy my-bez wtrącania si erodziców-nawet nie chcą słuchac naszych wywodów gdy o zdanie pytamy-nasz ślub i wesele więc zróbmy po swojemu-jak oni robili Dobrze,że mam takich rodziców i teściów przyszłych.
o i tak powinno być, u nas też nikt się nie wtrąca, a przecież płacą za wesele więc teoretycznie by mogli
podejrzewam że takie sprawy jak np szczegółowe dania w menu to zostawię naszym rodzicom bo ja się nawet nie znam

Cytat:
t'ai mi się ta ikonka kojarzy z ludzikiem który podpala swoje bąki
a w ogóle to z Ciebie żartuje of course Ale faktycznie, żal dzieciaczka... Ja często chcę coś komuś powiedzieć i zaczynam " bo ja siedzę czesto na takim forum"
spoko mogę wam przyszłość przepowiadać
podpala bąki

Cytat:
lasoa, ja byłam gdzie DJ był na poprawinach i tragedia... nie umiał rozruszać towarzystwa, ale wiadomo zalezy od DJ
ja byłam na weselu gdzie DJ był i masakra, sam jeden nie potrafił nic rozkręcić, mój tato na takich mówi "człowiek orkiestra"
inna sprawa że ludzie też byli jacyś niemrawi

lecę do babci
miłego wieczorku
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 16:02   #539
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Na razie tylko tyle, bo mam totalny kataklizm w pracy

Odezwę się jak tylko nadrobię te 2 dni
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 16:07   #540
grunia27
Raczkowanie

Jestem i ja
masakra właśnie wróciłam z fitnesu- to było straszne- niemoge się ruszyć, wszystko mnie bolinie myślałam że mam tak słabą kondycje
Cytat:
Napisane przez mutaciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy!!!!
nie wiem sama co mam o tym myslec, a historia jest taka...
jestem z moim TZ od ponad 7 lat. przez 4 lata mieszkalismy od siebie bardzoooooo daleko... od 3 mieszkamy ze soba ( ja sie przeprowadzilam do niego, nie tak do konca do niego ale do miasta w ktorym on studiowal). wynajmujemy mieszkanie. pomalutku moje zycie ulozylo sie tak jak ma byc, praca, szkola, znajomi...
od 2 lat nosze na palcu pierscionek i ciesze sie z tego bardzo bo go KOCHAM tz!!!mniej wiecej we wrzesniu tego roku porozmawialismy i postanowilismy ze czas myslec o slubie. slub zaplanowalismy na 2011 rok, ze wzgledu na nas, na klopot zalatwiania roznych spraw na odleglosc no i ze wzgledu ze teraz trzeba tak planowac wesela bo klopot z rezerwacjami jest niesamowity.
kiedy w koncu ustalilismy date, postanowilismy powiedziec rodzicom.
moja mama, jak mama poplakala sie ze szczescia i zapytala zartem ze moze 2010 a nie 2011 jego mama powiedziała " dlaczego wrzesien...??" i dlaczego tak szybko...opadly mi rece, wyszlam nic nie powiedzialam, nie dalam po sobie poznac ze mi przykro bo bylo mi przykro...
zrobilismy "prawdopodobna liste gosci" dalismy ja do skontultowania...
a bo zapomnialam, mama TZ przeprosila go na nastepny dzien za swoje zachowanie ale tylko jego...
lista sie podobala, w sumie nie bylo nic do zmieniania.
wiec skoro tak umowilismy sie ze pojedziemy poogladac sale, a zeby bylo milo zaproponowalismy aby moja mama i jego rodzice pojechali z nami zeby nikt nie czul sie pominiety.
no i sie zaczelo...
ogladalismy 3 sale ktore znalazlam ja i moja mama( jego rodzice nawet sek nie poswiecili na szukanie) 1 odpadla od razu, a pozniej juz bylo tylko gorzej...
dzieci robcie jak chcecie ale mi sie podoba ta sala bo..... no i duzo madrych rzeczy bylo powiedziane tylko zadna sie nie tyczyla nas tylko wszystkich do okola, ze temu to to a tamtemu to to....moja mam przyjela stanowisko juz na poczatku " robcie jak chcecie ma byc wasz dzien".
postanowilismy zostawic ten temat na jakis czas...
czas minol, nadszedl czas podjecia decyzji.
zapomnialam dodac ze nam podoba sie inna sala niz mamie TZ.
postanowilam sie nie wtracac poniewaz jestem osoba impulsywna... tz porozmawial z rodzicami i powiedzmy ze dali sie przekonac, zylismy w taki przeswaidczeniu az do wczoraj ( w sb jestesmy umowieni na podpisanie umow)... wczoraj nastapilo apogeum...wojna... nie wiem jak to nazwac. okazalo sie ze robcie jak chcecie ale... jesli tak zrobimy to ona sie wykonczy i jak my mozemy jej takie rzeczy robic...
po tym wszystkim jak juz myslalam ze bedzie wszystko oki wczoraj zaczelam sie zastanawiac czy to wesele mi potrzebne... dodam jeszcze ze pierwsze plany( nasze) dotyczyly skromnego przyjecia, to mama tz namowila nas na wesele bo ona nie miala i teraz zaluje...

co ja mam zrobic? postawic sie? zostawic? zrobic skromne przyjecie-obiad?moj biedny tz jest zawieszony miedzy nami a mama ktora wedlug jej mniemania niszczy mu zycie bo pierwszy raz ktos stawia na swoim a nie robi tak jak ona chce.
Witaj na forumbardzo Ci współczuje tej sytuacji ale niestety wydaje mi się że Twój Tż powinien ostro porozmawiać sobie z mamusia- jeśli teraz ulegniecie to później całe zycie tak będzie- a to jest chora sytuacja i przez teściową Wy będziecie się kłucić. Ta kobieta jest toksyczna i niepozwólcie się platać w jej chore gierki- ja rozumiem że to jest jej synuś, no ale bez przesady.
Niestety z teściowymi jest tak, że zawsze umierają na zawał a nigdy tak na serio- tekst mojego ojca- może niezbyt trafny ale mi się podoba- odrazu wiadomo jakie mój tata ma stosunki z moją babcia
Cytat:
Napisane przez mutaciatko Pokaż wiadomość
moj tz jest zly jest bardzo zly, bo kilka razy rozmawial z nia na ten temat nie zostala postawiona przed faktem, liczylismy sie z jej zdaniem, znaleslimy pokoje do spania, poszukalismy tak aby bylo dobrze, a ona nadl...
szkoda mi go bo ta kobieta go szantazuje emocjonalnie.

macie racje to jest moj dzien i tz i tez na 99% wybralabym ta sale ktora podoba sie nam, ale z drugiej strony jak patrze na tz to mi go tak szkoda...kobieta, jego mama mowi ze przez niego i jego upor ona nie dorzyje tego wesela... nie otwiera sie nóż w kieszeni??

pytalyscie jak bylo wczesniej, wczesniej bylo dobrze dopoki robilismy tak jak ona chciala, jak sie postawilismy to placzem doprowadzala do tego ze zmienialsimy zdanie...i to byl blad
A jeszcze mam takie pytanie- kto Wam finansuje wesele??bo jeśli teściowa to nietsty ma coś do powiedzenia- a jesli sami, to zróbcie tak jak Wam się podoba a rodziców poprostu zaproście.
Cytat:
no jak nie jak tak!

Moja przyjaciółka niedawno wychodziła za mąz i ich fotograf był jednocześnie gościem i robił im fotki- i to był jego prezent dla państwa młodych. Myśle że to będzie dla tego chłopaka pewnego rodzaju wyróżnienie że chcecie żeby On Wam robił zdjęcia i myśle że napewno się nie obrazi a wrecz się ucieszy
Cytat:
nie mam zielonego pojęcia.. gdzieś koło pół roku- 3 miesiące wcześniej. ale to zależy od księdza i jak wielka jest parafia. nam kazał przyjść po świętach wilkanocnych, czyli 2 miesiące wcześniej. ale u nas mała wieś i na razie tylko my chcemy w tym dniu wesele.
Moja mama ostatnio rozmawiała z moim proboszczem i kazałł nam już przyjść to pogadamy- ale to pewnie dlatego że chce poznać mojego Tz- bo to jest taki proboszcz jkiego ze świecą szukać- każdym się interesuje i to nie z ciekawości tylko pomaga- np mojej biednej sąsiadce z 3 dzieci- naprawde ksiądz z powołania i jeszcze nam kościół nowy buduje i powiedział mojej mamie że za 2 lata to już pewnie w nowynm kościele udzieli nam ślubu
Cytat:
Cześć dziewczyny, ale gaduły jesteście przeczytałam jeden z waszych wątków a reszte tak pobieżnie bo nie nadążam My mamy datę na 18 czerwca 2011 i narazie orkiestre i nic poza tym bo nie wiem jak sie za to zabrać A u Was już jakieś przygotowania ruszyły???
Witaj na forum napisz coś więcej o sobie
Ja mam już prawie wszystko- niemam tylko fotografa, tzn mam zaklepany termin , tylko jak pojdziemy do domu to się musimy spotkać i obgadać co i jak
grunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości