Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-19, 20:59   #3301
yourenglish
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Skoro juz tak duzo mowimy dzis o brzyduli, to spojrzcie na zdjecia gwiazdy rosysjskiej wersji:

http://www.tiga.by/img/photo/4052b.jpg
http://naviny.by/media/2006.09/ne_rodis.jpg

Niestety, ona tak do konca filmu i nie sciagnela aparatu. Ciuszki miala naprawde odlotowe. Podobno, ubierala ja jej wlasna siostra - miala fanatzje!

A juz sciagam dzisiejszy odcinek! Narobilyscie mi ochoty!

P.S. Zaczelam syczec!!! Przerazilam sie jak uslyszalam to gwizdanie, wylatujace z geby! Nie wiem, gdzie zrobila mi sie szpara (podejrzewam, ze miedzy 2 i 3mi, bo tam nie jestem owinieta drutem).

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:15   #3302
Ejli
Zadomowienie

Witajcie !
Nie wiem, czy ktoś mnie tu pamięta, wątpię . Czasem coś napiszę, raz na jakiś czas od półtora roku:P.
Za miesiąc nadchodzi wielki dzień i pozbywam się ślicznego odrutowania! Nie wiem czy się cieszę czy nie, mimo wszystko przyzwyczaiłam się, poza tym mam wielkie zęby i w aparacie tego tak nie widać . Denerwuję się .
Muszę wybrać między płytką a szyną retencyjną. Orto uważa, że drucik jest nieestetyczny (sam jest . druciany aparat wg niego też był bleee i radził mi szafirowy ). Ale to coś dziwnego, przezroczystego, widzi mi się umiarkowanie. Nosił ktoś? Bardzo chciałabym zobaczyć jak to wygląda na żywo. Spotkałyście się może ze zdjęciem zębów z taką właśnie miękką, pseudoniewidzialną, przyklejalną retencją? Ponoć mam to nosić 24h/dobe - czas jedzenia i mycia zębów. Chyba jednak wolę drucik... A może są różnice w skuteczności? Wiecie, po nocach śnią mi się rozjeżdżające się zęby, niech to zostanie w sferze sennej.
Też tak macie, że schizujecie się, że nie będzie idealnie, że jeszcze coś należałoby poprawić? Ja mam tak non stop i trudno mi cokolwiek stwierdzić. Mam cholernie asymetryczne zęby, no może nie tak cholernie, ale jednak różnej wielkości, każdy kieł z innej bajki, jedynki łopatkowe, dwójka górna jedna większa druga mniejsza, brzegi krzywe, eee jak to dopasować? Kurczę, a wadę miałam malutką .

Poza tym czego ja się tu dowiaduję, brzydula nie ma już aparatu?! Trzeba to zobaczyć !

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:22   #3303
yourenglish
Raczkowanie

Hej, widzialam dziewczyne z taka wanienka. Ani brzydka, ani ladna. Taka sobie. Na pierwszy rzut oka niewidoczna, ale jak sie przyjrzalam, to zobaczylam jakby sline pod nia?.. Wydala mi sie troche nieestetyczna.

Widzialam takze kogos z drucikiem. Ladny tez nie jest. Ale przynajmniej wiadomo ze sie nosi aparat. Nikt by sie nie przygladal myslac: "Czy jej sie cos przykleilo do zebow? Sa jakies sztuczne".
Mysle, ze wybralabym plytke. Czulabym sie z nia bardziej bezpieczna.

A co do perfekcji... Mysle, ze kazdy tym grzeszy. Ja jestem dopiero na poczatku, a tyle jest niewiadomych...

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-10-19, 21:31   #3304
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
Witajcie !
Nie wiem, czy ktoś mnie tu pamięta, wątpię . Czasem coś napiszę, raz na jakiś czas od półtora roku:P.
Za miesiąc nadchodzi wielki dzień i pozbywam się ślicznego odrutowania! Nie wiem czy się cieszę czy nie, mimo wszystko przyzwyczaiłam się, poza tym mam wielkie zęby i w aparacie tego tak nie widać . Denerwuję się .
Muszę wybrać między płytką a szyną retencyjną. Orto uważa, że drucik jest nieestetyczny (sam jest . druciany aparat wg niego też był bleee i radził mi szafirowy ). Ale to coś dziwnego, przezroczystego, widzi mi się umiarkowanie. Nosił ktoś? Bardzo chciałabym zobaczyć jak to wygląda na żywo. Spotkałyście się może ze zdjęciem zębów z taką właśnie miękką, pseudoniewidzialną, przyklejalną retencją? Ponoć mam to nosić 24h/dobe - czas jedzenia i mycia zębów. Chyba jednak wolę drucik... A może są różnice w skuteczności? Wiecie, po nocach śnią mi się rozjeżdżające się zęby, niech to zostanie w sferze sennej.
Też tak macie, że schizujecie się, że nie będzie idealnie, że jeszcze coś należałoby poprawić? Ja mam tak non stop i trudno mi cokolwiek stwierdzić. Mam cholernie asymetryczne zęby, no może nie tak cholernie, ale jednak różnej wielkości, każdy kieł z innej bajki, jedynki łopatkowe, dwójka górna jedna większa druga mniejsza, brzegi krzywe, eee jak to dopasować? Kurczę, a wadę miałam malutką .

Poza tym czego ja się tu dowiaduję, brzydula nie ma już aparatu?! Trzeba to zobaczyć !
czytaj uważnie bo nie bede powtarzać

ja mam ten jak to nazwałaś pseudoniewidoczny drucik za zębami przyklejany. mam go na górze jak i na dole i on jest gwarancją tego ze zeby ci sie nie rozjadą, chyba ze się odklei to trzeba odrazu isc do orto, zeby podkleił. ale na te jedzenie co ja jem, czyli wszytsko twarde i miękkie to odkleił się moze z 3-4 razy a dół nosze już ze 2 lata dodatkowo mam przeżroczyste szyny które nosze tylko na noc i 2 godziny w ciągu dnia- tylko górę nie jest to ani uciążliwe ani obrzydliwe bo śpisz w niej wiec luz;]
miałam wyciąganą płytkę przy której widac tylko ten drut, ale jeśli nie założysz jej choćby raz w ciągu dnia, to potem trudno się ją zakłada. a jeśli zapknnisz kilka dni pod rząd "bo ci sie nie chce" to trzeba sie liczyć z tym ze płytka moze przestać pasować i tutaj trzeba sie pilnować
polecam szyne przeźroczystą, gdyż to odlew kształtu twoich zębów i nie ma mowy zeby sie zmienił a jeśli jeszcze mozesz to podklei ząbki drutem za zebami i gwarancja na 100 lat

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:37   #3305
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
jutro chyba koło 8 rano jest powtórka, a w sobotę 5 odcinków
też będziemy takie piekne bez aparatów jak ona?
No ja już widzę siebie oczami wyobraźni jak będę miała piękne, proste, białe (bo sobie wybielę) zęby... Będę się uśmiechać non stop

Łeee, o 8 to ja będę przewracać się na drugi bok, więc odpada.

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Skoro juz tak duzo mowimy dzis o brzyduli, to spojrzcie na zdjecia gwiazdy rosysjskiej wersji:

http://www.tiga.by/img/photo/4052b.jpg
http://naviny.by/media/2006.09/ne_rodis.jpg

Niestety, ona tak do konca filmu i nie sciagnela aparatu. Ciuszki miala naprawde odlotowe. Podobno, ubierala ja jej wlasna siostra - miala fanatzje!

A juz sciagam dzisiejszy odcinek! Narobilyscie mi ochoty!

P.S. Zaczelam syczec!!! Przerazilam sie jak uslyszalam to gwizdanie, wylatujace z geby! Nie wiem, gdzie zrobila mi sie szpara (podejrzewam, ze miedzy 2 i 3mi, bo tam nie jestem owinieta drutem).
A skąd ściągasz? To ja może też ściągnę...

Podoba mi się ta aktorka co zagrała w rosyjskiej wersji (po przemianie rzecz jasna). Ma coś w sobie.

A tym syczeniem to się nie martw. Szpara sobie pobędzie i zniknie

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 22:00   #3306
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Wszystko da się zrobić
Najlepiej wybierz się do ortodonty.
Koszt leczenia zwykłym metalowym aparatem to ok. 6-7 tysięcy za całość. Leczysz się dwa lata.
polecam orto FAQ http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074
Alent. progenii muszą się wypowiedzieć specjalistki aparatowe.
Dziękuję
Koszta mnie trochę przeraziły, ale chyba warto zainwestować w siebie
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 22:10   #3307
toro10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
sprawdze na pewno a toro to tam pewnie juz sie wykompał:d zmienił gacie i teraz się pewnie goli
Uduszę
Cytat:
ooo kurczaczki to o której mam zaczać wydzwaniac?

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
a druga sprawa - rendez-vous aparaciarzy wiec tez czekamy na fotorelacje
nie będzie fotorelacji, nikt nie miał telefonu
Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
CatchyKathy specjalnie nas trzyma w napięciu i obserwuje jak się dopytujemy hihihi: brzydal:
Melduję że dowiozłem CatchyKathy całą i zdrową do Krakowa... i telewizor

Wizyta kontrolna 200zł
Aparat lingwalny 7000 zł
Reakcja znajomych którym mówię że mam aparat na zębach - bezcenna
toro10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 22:29   #3308
rudo-zielona
Zadomowienie

Toro też taki nierozmowny.. Jak Kathy
Robią to celowo, żeby było nam przykro

To może zdradzicie nam trochę szczegółów, bo umieramy z ciekawości :P

Edit:
Spodziewamy się aparatowego "laf sztory" (to sz to moja aktualna wymowa)

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Dziękuję
Koszta mnie trochę przeraziły, ale chyba warto zainwestować w siebie
Z tymi kosztami to spokojnie. Ja płaciłam na początku 1500 zł, pół roku wizyt 80 zł- co 1,5 miesiąca i kolejne 1,5 tysiąca. Także czasem jest to wszystko rozłożone w czasie..
A zresztą te kilk tysięcy to prawie jak koszt dobrych protez- ja tam wole swoje zęby

Edytowane przez rudo-zielona
Czas edycji: 2009-10-19 o 22:26
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 22:33   #3309
wiszer
Raczkowanie

Dziewczyny dodaje moje zabki, pisalam wczesniej o tych moich malych dwojkach, gore mam sciagac juz tuz tuz, dol za 5 miesiecy. Ciekawa jestem czy macie jakies uwagi.
Pozdrawiam
wiszer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 22:35   #3310
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
A skąd ściągasz? To ja może też ściągnę...

Podoba mi się ta aktorka co zagrała w rosyjskiej wersji (po przemianie rzecz jasna). Ma coś w sobie.
Wysylam PW

Cytat:
A tym syczeniem to się nie martw. Szpara sobie pobędzie i zniknie
Heh, dzieki! Raczej bawi mnie niz martwi. Bedziemy z rudzo-zielona syczec i szypiec razem.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-10-19, 23:08   #3311
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
No i zapomniałam obejrzeć! A tak się szykowałam, że zobaczyć co i jak...

Jutro jest powtórka? A nie puszczają tylko w soboty?
ok 8 rano , wstawaj śpiochu
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559

Edytowane przez rozgwiazda
Czas edycji: 2009-10-19 o 23:22
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 23:23   #3312
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Z tymi kosztami to spokojnie. Ja płaciłam na początku 1500 zł, pół roku wizyt 80 zł- co 1,5 miesiąca i kolejne 1,5 tysiąca. Także czasem jest to wszystko rozłożone w czasie..
A zresztą te kilk tysięcy to prawie jak koszt dobrych protez- ja tam wole swoje zęby
Pewno, że własne lepsze
Ja chciałam aparat tylko na górę, aczkolwiek domyślam się, że pochyłości moich dolnych też są złe Z drugiej strony, jeżeli okaże się, że prostowanie ma mi pogłębić progenię, chyba jednak pozostanę przey krzywiznach
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 23:29   #3313
lubka83
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

WITAM!!! jestem juz po pierwszej konsultacji z moim orto i zdecydowalam sie na aparacik Damona-problem w tym, ze na necie widzialam zdjecia i filmiki z damonem takim jakby przezroczystym-tzn polaczenie metalu i masy przezroczystej na zamkach czy jak sie to nazywa , a moj orto pokazal mi jakis calusienki metalowy i ten taki czesciowo bezbarwny pokazal mi jako, ze on dopiero wejdzie moze w styczniu (w UK)-ze mial juz byc kilka miesiecy temu, ale ciagle odwlekaja date i poki co pracuja na tym calkowicie metalowym :/. dziwne, bo na youtube sa te przezroczyste, dlatego nic juz z tego nie rozumiem...a jakie damonki wy macie?? czy moge prosic o jakies foteczki??? bo nie wiem czy czekac jakby co na ten ladniejszy-polprzezroczysty, czy zakladac ten metalowy od razu ?? TO PILNE!!! pomozcie i wlejajcie swoej fotki!!! z gory wielkie dzienki!!! pozdrawaiam serdecznie!!!
lubka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 06:46   #3314
sincarne
Raczkowanie

eee!!! i co z tymi opowieściami rodem z harlequina?? ja się w kawę zaopatrzyłam, praca czeka, wchodze w nerwach na forum i co??? i nic:P
ja tu jeszcze dzis wróce i ma byc fotorelacja jak kiedyś w bravo!!

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 06:59   #3315
Szynszyla81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Popstar Pokaż wiadomość
Ja również będę miała tego rodzaju zamki, zakładam już 25.10 - czyli za 6 dni : ). Jak już będę po i się czegoś dowiem, to dam znać : P.
Super, będę czekała na relację.
Ciekawa jestem jak prezentują się zamki Carriere na ząbkach. One bodajże są większe...a może się mylę?

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14816186]Ojej. A coś poważnego się dzieje przez hass'a? Mam nadzieję, że nie...[/QUOTE]

Nie...już wszystko ok. Jak to nazwała ortodontka "opadło mi podniebienie" :-P
Po około 15 przekręceniach poczułam ból który nie przeszedł ani przez noc ani przez dzień więc udałam się do ortodontki, a ta że tak czasami bywa i musimy zwolnić tempo.
Tak że dziś dopiero 26...jeszcze 2 i koniec.
Plusem sytuacji jest to że nie zrobiła mi się szpara....praktycznie z przodu nie ma różnicy....a tego bałam się najbardziej.

Zainteresowałyście mnie dziewczyny tą brzydUlą...chyba aż dzisiaj oglądnę.
A swoją drogę to w wersji rosyjskiej faktycznie widac przemianę...

PS. Lubka83, nie wiem czy któraś z dziewczyn ma przeźroczystego Damon'a....
a gdzie się leczysz? (tzn. miasto)

Edytowane przez Szynszyla81
Czas edycji: 2009-10-20 o 07:00
Szynszyla81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 07:05   #3316
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Pewno, że własne lepsze
Ja chciałam aparat tylko na górę, aczkolwiek domyślam się, że pochyłości moich dolnych też są złe Z drugiej strony, jeżeli okaże się, że prostowanie ma mi pogłębić progenię, chyba jednak pozostanę przey krzywiznach
a nie lepiej zdecydować się na operacje progeni ?

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
eee!!! i co z tymi opowieściami rodem z harlequina?? ja się w kawę zaopatrzyłam, praca czeka, wchodze w nerwach na forum i co??? i nic:P
ja tu jeszcze dzis wróce i ma byc fotorelacja jak kiedyś w bravo!!
oni robią to specjalnie, zebysmy nie wiedzieli, ale poczekamy z 2-3 dni aż troche to ucichnie i zaczna sami opowiadac i wstawiac foteczki

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-20, 07:34   #3317
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Wysylam PW
Dzięki Nie wiem, czy się tam odnajdę bo rosyjskiego nie znać Ale jak będę miała trochę wolnego czasu to będę kombinować i oglądać.

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
ok 8 rano , wstawaj śpiochu
Obudziłam się i obejrzałam Podświadomość chyba zadziałała bo budzika nie ustawiałam
Ładnie wygląda, ale rzeczywiście włosy miała dość dziwnie ułożone...

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 08:00   #3318
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
no to niestety muszę was rozczarować - zdjęć mojego nowego smajla nie będzie, bo i ściągania aparatu nie było Orto dopatrzyła się jeszcze półmilimetrowej szparki między jedynką a dwójką (a przecież obie chcemy żeby wszystko było na tip-top). Orto spiłowała mi lekko zaokrąglone boki jedynek (bo przez to właśnie szparki nie mogły się domknąć) i założyła jakiś mocniejszy łańcuszek Kazała przyjść się pokazać za 2 tygodnie, a na 16 listopada jestem zapisana na ściąganie aparatu (oby tym razem już ostatecznie, bo tak już ściągam ten aparat od sierpnia )

no właśnie to ta szparka jest sprawą całego zamieszania - jak się raz zrobiła tak teraz nie chce się do końca zejść, a orto nie chce z powrotem przechodzić na miększe druty (one na 100% zamknęłyby szparę), bo to by rozchwiało znowu zęby i parę miesięcy leczenia mogłoby pójść na marne
wiesz szczerze mówiąc jak nosiłam wcześniej wyciągi zrobiła mi się ta szpara i też nie zeszła się do końca też orto coś mówiła że ona nie domknie się do końca teraz znowu noszę wyciągi i zrobiła się większa ale trzeba spiłować trochę zęba i może się domknie
a że nie zdjęłaś to nic najważniejsze by wwszystko było cacy i wtedy zdejmiesz jeden miesiąc nie zrobi różnicy śliczne masz je naprawdę piękne okrągłe łuki ja mam jakieś te łuki krzywe ten mój zgryz chyba taki

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 08:19   #3319
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie lepiej zdecydować się na operacje progeni ?

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

oni robią to specjalnie, zebysmy nie wiedzieli, ale poczekamy z 2-3 dni aż troche to ucichnie i zaczna sami opowiadac i wstawiac foteczki
Jestem na takim kacuuuuuuuuuuuuu że ledwo co klikam w klawiaturkę, bolą mnie zęby!!!!!!!!!!!
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 08:23   #3320
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Jestem na takim kacuuuuuuuuuuuuu że ledwo co klikam w klawiaturkę, bolą mnie zęby!!!!!!!!!!!
juz zaczynaja sie rozpisywac

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-20, 08:27   #3321
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
o jej to CO WY TAM ROBILIŚCIE?
Stary 2009-10-20, 10:14   #3322
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

grubo było
a ja jestem przeziebiona, siedze w chalupie mam mega katarzis, gorączkuję (się) i ogolnie siedze na necie a powinnam tlumaczyc tekst na jutro na zajecia
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:47   #3323
yourenglish
Raczkowanie

Przypomnialo mi sie, ze jak bylam u swojej orto, ktos do niej zadzwonil z pytaniem o zalozenie aparatu do zdjec filmowych. Dlugo nie gadala wiec nie mialam mozliwosci porzadnie podsluchac. Jestem bardzo ciekawa czy rzeczywiscie zakladaja czy to tylko jakas nakladka. Nastepnym razem koniecznie zapytam!

A co do rosyjskiej brzyduli to... na drugim zdjeciu to ona w zyciu realnym. Taka lala jak Ula nie zostala nigdy.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-10-20, 12:19   #3324
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Szynszyla81 Pokaż wiadomość
Nie...już wszystko ok. Jak to nazwała ortodontka "opadło mi podniebienie" :-P
Po około 15 przekręceniach poczułam ból który nie przeszedł ani przez noc ani przez dzień więc udałam się do ortodontki, a ta że tak czasami bywa i musimy zwolnić tempo.
Tak że dziś dopiero 26...jeszcze 2 i koniec.
Plusem sytuacji jest to że nie zrobiła mi się szpara....praktycznie z przodu nie ma różnicy....a tego bałam się najbardziej.
A no to dobrze, że wszystko ok, bo już się bałam, że jakieś straszne komplikacje się pojawiły... U mnie też z tym hassem trochę dziwnie, tzn. przy przekręcaniu bolały mnie jedynki i przegroda nosowa, a podniebienie nie... w końcu po 21. przekręceniu ból nosa się strasznie nasilił, więc zadzwoniłam do orto, a ta powiedziała, żeby dalej nie rozkręcać. Efekt na dzień dzisiejszy jest taki, że mam zęby górne strasznie wysunięte do przodu, a z profilu wyglądam jakby mi szczękę dolną wessało w twarz... (przedtem były szczęki w równej linii) niezbyt to fajnie wygląda... no ale dziś mam wizytę i wszystko się dowiem jak to dalej będzie.

Trzymajcie kciuki
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 12:59   #3325
gorzalkaa
Raczkowanie

ale macie przejscia z tymi lukami podniebiennymi dobrze ze ja tak nie mialama dodam ze mialam 42 przekrecenia hyraxa i zero szpary mimo to i buzia wyglada normalnie
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 15:11   #3326
kle
BAN stały

Witam
Proszę powiedzieć mi jak to jest Ja mam trochę cofniętą brodę i chciałbym ją "naprawić" aparacikiem czy wystarczy tylko założyć aparat na dolne zęby nie trzeba na górne? Ja dolne zęby mam trochę stłoczone tzn, jeden nachodzi lekko na drugi itp.
kle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 15:46   #3327
Popstar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szynszyla81 Pokaż wiadomość
Super, będę czekała na relację.
Ciekawa jestem jak prezentują się zamki Carriere na ząbkach. One bodajże są większe...a może się mylę?
Z tego co w internecie wyczytałam wychodzi na to, że zamki w nim są mniejsze niż klasyczne zamki samoligaturujące...
Jeszcze 5 dni... to będzie masakra .
Popstar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 16:28   #3328
marynka42
Zakorzenienie

a ja jutro zakladam
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 17:22   #3329
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Zalałaś się w trupa po spotkaniu z Toro
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 18:14   #3330
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
Zalałaś się w trupa po spotkaniu z Toro
Tak, po to by nam sprzedać łzawą historyjkę o kacu, zamiast przejść do konkretów. Załatwimy im bana na aparatowy wątek? Może wtedy zrozumieją jak nas skrzywdzili swym milczeniem

Zęby bolą, chociaż dół boli mniej od góry.. Jem stałe pokarmy. Dzisiaj nawet grześka pokrojonego w drobną kostkę. I znowu tak strasznie syczę i biedni ludzie w pracy mnie nie zawsze rozumieją- zwłaszcza przez telefon
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości