|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
A to już nie mieliście się o której kłócić . Chociaż mój to opieprz raz o 3 dostał. Młode kupsztala wysadziło i mówię do ślubnego, żeby lampkę włączył. Owszem włączył. Akurat tę w której żarówka się spaliła i spał dalej
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
witam
odkąd Kaja przewraca się z pleców na brzuś, nie leży już wcale na plecach! tylko fyrt brzuś i "łazikowanie". Próbowałam ją położyć w nocy na brzuś do spania albo na bok ... matko jedyna od razu pobudka i wrzask! W dzień da się jeszcze przekręcić (jak już uśnie) ale w nocy mowy nie ma! ![]() TUNA za zakręcenie słoiczka ile? Przyślij z zawartością to Ci ..... nie odeślę MONIXO no ale chyba niestety mają prawo, skoro nie miałaś umowy na stałe. U nas w pracy bardzo wielu dziewczyn tak się "pozbyli" bo przedłuzali umowy tylko do "końca macierzyńskiego" bo tak muszą a potem po prostu nie podpisywali nowej. Alkamor skąd Ty bierzesz te historie woreczek na kupkibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr |
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor nie było źle, dobrze, że nie pada
pamiętacie jak nam teściowa truła, że po co wynajmujemy to mieszkanie, że sobie rady nie damy, że nam kasy braknie itd.? myślałam, że padnę jak się wczoraj dowiedziałam od szwagra, że im prąd odcięli ![]() mąż się pyta matki co oni zrobili że im wyłączyli, a ona że zapomniała rachunku zapłacić, za dwa miesiące! myślę sobie no nieźle na nas najeżdża, że sobie nie poradzimy a oni sami nie są specami w gospodarowaniu kasą jakby jeden miesiąc zapomniała zaplacić to jeszcze spoko, ale dwa ![]() no i jeszcze szli pożyczyć od kogoś kasę na te rachunki nie wspomnę że jeszcze niedawno mieli mieszkanie zadłużone, wzięli kredyt 30 tyś złotych na remont, nawet go nie skończyli i im kasy brakło, mieszkanie nie opłacane 2 miesiące, pożyczyli 1000 zł od dziadka na spłatę ![]() i piszę o tym tylko dlatego, że właśnie to mnie najbardziej boli, że sami nie umieją sobie poradzić a nam będą dawać złote rady i w taki sposób przykro mi że tak nas teściowa traktuje
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor kolor czerwony
Zanka dobrze im tak! Komus umieja sie wciskac w zycie a sami sobie rady dac nie umieja maja za kare....a 30 tys na remont mieszkania im nie starczylo to ja prawie cale mieszkanie (2 pokoje, lazienka, kuchnia, przedpokoj) wyremontowalam za niecale 20 tys lacznie ze sprzetami, meblami, oknamiA za swiatlo placimy 400 zl co drugi miesiac na dwie rodziny (czyli na pol z moimi rodzicami po 200 zl) to oni albo tyle swiatla wykorzystuja albo mieli wiecej nie zaplaconych miesiecy skoro 1000 zl potrzebowali Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-10-21 o 10:28 |
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcieć to móc i tyle...a jeszcze zapomnialam się zapytać...zanka a jak generalnie Twój mąż się zapatruje na tą całą sytuację ze swoją matką?? |
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja też taka jest tylko, że nieco inaczej, nas zasypuje złotymi radami a sama ma na utrzymaniu synka synową i drugą wnuczkę. Tylko do nas wie co powiedzieć. A tam to już cisza i jeszcze oczekuje, że my się będziemy dokładać do ich utrzymania. No ale tamten to ukochany synuś. A mój mąż to tylko do roboty jest. I jeszcze kiedyś do mojej mamy (!) powiedziała, że ona to będzie bardziej związana z tamtą wnuczką (rozumiem bo mieszkają razem, no ale takich rzeczy się nie mówi!).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczkku nie, nie
1000 pożyczyli na zaległy czynsz i już niby zapłacili a teraz szli pożyczać na prąd bo niby dwa rachunki nie zapłacili a mi się wydaje że nie odetną po dwoch miesiącach... no nie wiem mąż stara się ją "olewać" w tej kwestii, jak to facet łatwiej mu bo ja wszystko przeżywam, ale pomaga mi z tym, wspiera i powtarza że mam się nie martwić i w ogóle
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
miałam jeszcze poczxytac ale musze isc
miłego dnia |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nic nie załatwiłam z kierownikiem:-( będe musiala zarejestrowac sie w bezrobotnym, zeby zasiłek dostac...bo Najlepszego nie zostawie! Dawid nie spał od północy do 4 rano!płakał prawie caly czas!jestem wypluta i zła, a Wy produkujecie jak szalone!
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-10-21 o 10:40 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że nic nie załatwiłaś, ale jak to mówią nie ma tego złego...
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha to jeszcze lepiej bo jeszcze czynsz zalegly mieli .....mnie tez sie wydaje ze po 2 m-cach nie odcinaja jeszcze pradu tylko jak sie duzo dluzej nie placi ale nie jestem pewna Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-10-21 o 10:58 |
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
pieczemy z mężem kopiec kreta
|
#435 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przeczytałam Jak: alergia wziewna na roztocza i pokrzywę. Tz pokarmowa na tak wiele rzeczy, że nie wiem od czego zacząć Zaplutek na razie na nic nie reagowała. Oby tak dalej,ale nowości to podaję bardzo ostrożnie. Ważne jest, że czasem przy jednokrotnym podaniu nie widać zmian, a dopiero, przy drugim czy trzecim.... Dlatego do wczoraj testowałam banana. Wyszły 2 krosteczki koło nosa, ale nie wiem, czy to przypadkiem, nie reakcja zimno+ gil ![]() Filmik super! Cytat:
![]() Ja też skracam popołudniową drzemkę, tak, żeby najpóźniej o 17:30 się budziła. Wtedy koło 19 myjemy i pada.... najczęściej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to za czasów kolek.Cytat:
![]() To za to, że go wrobiłaś w robienie śniadania? |
|||||
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dżdżownicowała dzisiaj trochę znowu, ale w miejscu raczej Aha, a tym smokiem to tak pluje jakby brała udział w pluciu smokiem w dal, leci jak z procy
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2009-10-21 o 11:22 |
|
|
|
|
#437 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() K. ZNOWU WIERTARA ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
(1) cyt. Alkamor |
||||
|
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
Alkamor a skąd wiesz o tej drugiej szkole
? bo ja pierwszy raz się z czymś takim spotkałam (no poszukalam i znalazlam jedna wypowiedz potwierdzajaco to co napisalas ....na 50 moze...a w internecie kazdy moze byc lekarzem...)"Przy stwierdzonej skazie białkowej lekarze zalecają matkom stosowanie diety eliminacyjnej a wprowadzanie nowych pokarmów do diety dziecka powinno odbywać się stopniowo i powoli." "Skaza białkowa Niestety, nawet jeśli karmisz piersią, nie masz pełnej gwarancji, że u malca nie pojawią się oznaki uczulenia. Najczęściej na białko mleka krowiego. Z początku pijesz mleko, jesz jogurty i nic. Dziecko jest zdrowe. Ale to cisza przed burzą. Jego organizm szykuje broń - przeciwciała gromadzą się w specjalnych komórkach, by wreszcie wywołać lawinową reakcję alergiczną. To dlatego u dziecka karmionego piersią objawy alergii na mleko krowie występują najwcześniej w 2-3 miesiącu życia. Zazwyczaj w postaci tzw. wyprysku atopowego. Policzki są zaczerwienione, skóra się łuszczy, mogą pojawić się na niej grudki lub pęcherzyki. U starszych dzieci zmiany występują już nie tylko na twarzy, ale także w zgięciach łokci i kolan. Dziecko jest niespokojne, drapie się. Jedynym skutecznym sposobem leczenia jest zmiana diety. " zreszta zobacz TU, lub TU, lub TU poza tym jezeli metoda na odalergizowanie dziecka mialoby byc podawanie malych ilosci to dlaczego by nie podac np truskawek w 4mcu zycia ![]() nawet moj lekarz powiedzial zeby mleko zmieniac od razu (nie mieszac z nanem) bo nie ma na to czasu. Natomiast ta wspomniana moja siostra karmila piersia i jezeli by testow nie zrobila to musialaby odstawic od piersi i podac bebilona pepti podsumowaujac absolutnie bym nie podawala dziecku tego co go uczula bo na niego to działa jak TRUCIZNA! natomiast po pewnym czasie diety powinno się wykonać prowokację i obserwować maluszka. to znaczy, zeby nie bylo wątpliwości - nie kłócę się ani nie oceniam, po prostu wiem ze dużo osób bagatelizuje alergię. A mogla by być taka sytuacja ze ktos przeczyta Twoja wypowiedz i zastosuje sie do Twoich wskazowek a okaze sie ze tej osoby maluszek nie bedzie szczesliwcem i mu samo nie przejdzie to co wtedy...ups?....pomylilam sie??? a co do tego ze nawet nie spojrzal lekarz a co lekarz może zobaczyć...bez testów alergologicznych....tzn no przyjrzec by sie mogl przynajmniej czy to alergia wziewna czy pokarmowa. Ale i lekarz niewiele pomoze...tylko dieta eliminacyjna lub testy
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-10-21 o 11:45 |
|
|
|
#439 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde wywietrzyłam i wyłączyli ogrzewanie. Teraz mam zimno! Już Zapltek dostała bluzę dodatkową. O 15 mają niby włączyć
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jeszcze ze mną, na razie za krótkie mam żeby jej podać do łózeczka, ale jak obwisną to kto wie
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcialam tylko napisac, ze Igorek konczy dzisiaj 6 miesiecy
moj najkochanszy synek na swiecie ![]()
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zaplutek na początku miała taki silny odruch ssania, że jak cyca wyjęłam to pobudka. Nawet do wc nie szło iść. Cyrki odstawialiśmy. TZ dawał jej mały palec do ssania, żebym mogła coś zjeść. Potem zmusiliśmy ją do smoczka. Chociaż było ciężko. Ale zawsze jak zasnęła to wyciągałam smoka. Teraz sam jej wypada, bo przyzwyczaiła się już nie ssać w śnie.
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Sto lat! |
|
|
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prezes stawia!!!! Cytat:
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Igorka
Emilko Filip wypija te mleko bardzo ładnie, dziś już trzecią butlę wypił całą może wczoraj wieczorem głodny nie był
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Igora A my uciekamy na dwor bo slonce swieci ![]() |
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jaka śmietanę kupić żeby ładnie się ubiła?
ma mieć 30% ale czy każda jest dobra? jak ją ubijać i ile żeby nie zrobić masła?
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Moj monsterek właśnie się obudził, spał aż 20 minut i też idziemy
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
mąż już kupił jakąś śmietanę
ciekawe czy się ubije
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem w szoku
![]() robie sobie makijaz a Dawid wlasnie zaczal pelzac do przodu ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

ale z tym prześciganiem nie przesadzaj
no młody juz zaczyna kombinację jak się przemieszczać wzdłuż wersalki naszej....

maja za kare....a 30 tys na remont mieszkania im nie starczylo
Ja przeczytałam 
a co lekarz może zobaczyć...bez testów alergologicznych....tzn no przyjrzec by sie mogl przynajmniej czy to alergia wziewna czy pokarmowa. Ale i lekarz niewiele pomoze...tylko dieta eliminacyjna lub testy