|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Witamy. Prawda? Ty też mułek? I ssak? Ja mam fazę pomidorową już za sobą. ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Ja tak jadłam do niedawna. Ale po każdym pomidorze, ogórku, kwaśnej zupie (a uwielbiam) mnie ssie bardziej i wydzielam litry soków żołądkowych. Najlepiej mi po bananach, jabłkach i ciastkach maślanych. [/QUOTE]JA etz mam faze pomidorowa daleko teraz to mam faze na zupy i placki ziemniaczane hot dogi ( ale swojskiej roboty ) sery i wszystko co z mleka ![]() na banany nie moge patrzec
|
#2612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam takie zawsze i żyję. ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Superrrrr ciesze sie bardzo ze wszystko w porzadku ![]() ![]() klask i:![]()
|
|
#2614 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadłaś ... nasz prezes jak przyjeżdża z gdańska ze swoimi współpracownicami ![]() a to jest mieszkanie 160 m w centrum warszawy...
|
|
#2615 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo nikt mnie nie pytał, czy chcę, mówili, że "trzeba", albo "zrobimy"...Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis spie hahahaa sorki pomyliła mi sie kolejnosc miało byc RBC-4.17 gdzie norma jest 4.2-5.5
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-21 o 14:59 |
|
|
|
|
#2617 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
czy to tylko takie koszmary?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja cały dzień brzucha nie mam, ale wieczorem... masakra!! tak wywala!! Cytat:
i fajnie zestawione buty z sukienką,podoba mi się, Cytat:
ja przed pracą do brata zajrzałam, on akurat robił- wciągnęłam dwa na szybko.
|
|||||||
|
|
|
#2618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow, intuicja. Dobre, dobre... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie pożeram krokiety z kapustą i grzybami, do picia barszczyk
![]() a rzeczoznawca powiedział, że dobrze zrobiłam wzywając policję itp., bo naprawa zamknie się w tysiącu zł. będą wymieniać całe nadkole, a ja myślałam, że to wystarczy wyklepać. dobrze dla mnie, że kobieta nie oferowała mi żadnej kasy. |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14846154]Na serio, moja teściowa jest the best.
[/quote]Moja też. Bo daleko mieszka i się nie odzywa. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14846154] ja przed pracą do brata zajrzałam, on akurat robił- wciągnęłam dwa na szybko. [/QUOTE]Ja zaraz na stację benzynową zajrzę po drodze i też wciągnę.
|
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Kropuś butki
![]() no normalnie paść można... stoje głową do dołu i buty fotografuję, a potem skacze na jednej nodze i robię sesje butom na krzesełku... jakby ktos wszedł do mojego pokoju to by miał ubaw na całego
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze odchorowuję moje krokiety.
![]() Tak bardzo chciałam, że aż mi się w nocy śniły. Zrobiłam - pycha. Barszcz - miodzio. A potem było takie ssanie, że umierałam dwa dni. Czego Ci nie życzę, oczywiście. ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Skąd?? |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko! ty mnie nawet nie strasz...
|
|
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
U mnie muły trochę się uspokoiły, czasem tylko się odzywają. Za to co chwila myślę, co by tu zjeść... I najczęściej nie wiem, na co mam ochotę
Wczoraj chodziła za mną dobra zupa - pomidorowa albo selerowa... gotować mi się nie chciało, stanęło na soku pomidorowym. Nie to samo, ale trochę przeszło Straszne jest to, jak stoję przed pełną lodówką i nie wiem, co mam zjeść...
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() CCC 99,99 zł
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14846154]
a ma się wprowadzić? czy to tylko takie koszmary? [/QUOTE]Koszmary tylko ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14846154]jejku, to moja mama to jest cudna w tej materii, wszystko po mojemu robi, nawet jej nie muszę mówić co i jak, [/QUOTE]zazdroszcze. Moja moze nie jest zla, napewno zle nie chce ale jej zapedy siegaja za daleko. Taki typ. Cytat:
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec za bardzo martwic sie czym nie mam ?? całe szczescie bo ja to panikara jestem zreszta cały czas sie zastanawiam jak ja urodze krokiety zrobiłam w poniedziałek kolezanka dała mi bardzo łatwy przepis mieso z rosołku niedzielnego miele w maszynce pieke nalesniczki zwijam to wszystko w krokiety (oczywiscie z przyprawami i takie tam) i zanuzam w ciesie nalesnikowym i bułce tartej i pieke w głebokim oleju szybko sie robi i łatwo
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Dafreen o matko ale Ty pięknie wyglądasz
Widzę, że o jedzeniu piszecie. Ja mam podobnie - jak zupy to głównie ogórkowa i pomidorowa, mięso jest be no i pomarańczki mniam mniam. I placki ziemniaczane Ogólnie mam wielką ochotę na arbuza. Jogurtów nie lubię. Nie mam pojęcia jak się zmusić do jedzenia większej ilości nabiału ![]() Dziękuję za miłe słowa o moim brzucholku. A i Ania skąd wiedziałaś, że to od pączków? ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Znalazłam stronkę o porodzie w wodzie i przeciwskazaniach: http://www.porody.pl/porod-w-wodzie/...rodu-w-wodzie/ Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-10-21 o 16:11 |
|
|
|
#2629 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
A ja cały dzień mam taaaki senny. Spie na stojąco.. i ide zaraz się do łożka walnąc.
Dziś wogole nie mam apetytu. Zjadłam dwa jogurty, rogala i 2 kanapki z jajkami. i tyle. na obiad kurczak. a mnie na widok kurczaka ostatnio odrzuca. a ja nie wiem ile u mnie kosztuje prenatalne!? Jutro mam wizytę. a to 10 tydz. mam nadzieje ze mi nie wypali ze robimy usg i że 200-300zł.. nie no w sumie by mi powiedział.. ![]() trochę sie boje tej wizyty Wezmę tża ale poczeka przed gabinetem
|
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
Pan Pikuś!
![]() A czemu pod gabinetem? |
|
|
|
#2632 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czysta ciekawość, ale też wiedziałabym, czy mogę pozwolić sobie na kupno pięknej koszulki z falbankami czy genialnych śpiochów z lokomotywą Cytat:
Kuzynka tak rodziła, z tym, że nie do końca, bo w pewnej chwili już jej się słabo zrobiło - za gorąco. Nie była woda za ciepła, ale tak ją to uśpiło, że w efekcie lekko zasłabła i wyszła. Cytat:
Usg prenatalne musi być robione na dobrym sprzęcie, i wykazuje prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa. Jeśli przezierność (odl. między tkanką podskórną a skórą karku płodu) karkowa wyjdzie za duża, zleca się dodatkowe badania krwi. Może sobie takiego badania zażyczyć również 18 latka, nie tylko starsza kobieta - starsza w sensie nie nastolatka ![]() Cytat:
Dziewczyny WAŻNE! popytajcie w przychodniach - te badania nie muszą być płatne! USG prenatalne może być zrobione w ramach programu badań prenatalnych - taką informację uzyskałam w przychodni w Katowicach (Femina, jeśli ktoś chce się wybrać). Należy posiadać skierowanie, może być od lekarza prywatnego, ale musi on posiadać pieczątkę z numerem regon oraz na skierowaniu musi być napisane, że jest to skierowanie właśnie do "programu badań prenatalnych". Nie wiem, jak z ewentualnymi dalszymi badaniami, ale warto pytać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A propos spania - dzisiaj na 1 i 2 lekcji mało nie usnęłam też :/ Miałam indywidualne zajęcia, i musiałam zacząć chodzić po salce, bo nie wyrabiałam Poważnie zastanawiam się nad l4 dopóki mi to nie minie.Poza tym niestety dzisiaj odczułam taką niechęć do mojej pracy, takie rozczarowanie, że szok Polskie przepisy dotyczące sprawdzianu 6 klasisty są kretyńskie, nie biorą pod uwagę kompletnie dziecka chorego, a całe możliwe dostosowanie to pic na wodę. Jestem bezsilna, a ucierpi tylko i wyłącznie dziecko. A prawo ma to w dupie, za przeproszeniem.
|
|||||||||
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dafreen, ślicznie wyglądasz, buty świetne bricchinia, ładny masz brzusio Dzisiaj w pracy zamówiłam sobie spaghetti, pyszne było, a potem taka mnie senność ogarnęła, że prawie zasnęłam przy biurku ![]() Taaadaaaam....oto mój wieczorny brzuchol
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo będę miała raczej usg dopochwowe. A nie chce żeby Tż przy tym był. dziwnie bym się czuła. Ale za miesiac biore tża
![]() Cytat:
![]() Własnie.. pytałam znajomą ktora chodzi do tego samego ginekologa co ja. teraz jest w 6 miesiacu. Ale mówiła że nie płaciła ekstra za te usg. Tylko 70zł jak za kazdą inną wizytę A pokazywala mi własnie zdjęcie z usg. Widać fujarkę - chłopak
|
|
|
|
|
#2635 |
|
Konto usunięte
|
A słuchajcie, któraś orientuje się, w którym miesiącu najczęściej dowiadujemy się o płci?
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Ech.... Jak ja tak przychodzę poczytać Was dopiero wieczorem to już to co było rano napisane zostało tyle razy skomentowane że chyba nie ma sensu się powtarzać....
Ja nie ryzykuję na razie i nie wchodzę na wizaz i ogólnie z netu prawie nie korzystam w pracy. Lepiej żeby na razie nie wiedzieli. Poza tym mam taki kocioł, że nie wiem gdzie ręce włożyć. Już się boję przyszłego tygodnia bo to koniec miesiąca i wystawianie faktur w setkach dziennie i podliczanie różnych spraw Dziś w nocy śnił mi się poród. I szczerze każdemu takiego życzę. Przygotowywałam się na niesamowity ból a prawie go nie poczułam, wszystko trwało parę min. Tylko zmartwiłam się bo niby dziecko urodziło się w 30tc ale jak na nie patrzyłam to było duże jak normalny noworodek. A i jeszcze się martwiłam, że jeszcze nic nie było przygotowane. I już nie spałam do samego rana... Ja mam wizytę za tydzień, u nowego gina. Wiem, że jest specjalistą w usg i ma jakieś certyfikaty. Prywatnie pewnie ma super sprzęt a na nfz to słyszałam że jakąś cieniznę więc pewnie zaproponuje mi prywatnie. A JaGaa miała do niego niedługo iść. Ciekawe kiedy ma wizytę i mam nadzieję, że mi opowie jak tam... Aha, brzuszki macie fajne a Bydgoszczanki to już rewelacyjny. Który to tydzień?
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-10-21 o 19:23 |
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Taki mam brzuch wieczorami, po całodniowym jedzeniu, ale mi zawsze w brzusio szło jak się najadłam
Teraz przynajmniej mam na co zwalić Jestem w 10 tc ( rano wygląda to lepiej ) hihi
|
#2638 | |
|
Raczkowanie
|
No, no, no.... masz się czym pochwalić już ![]() Cytat:
), ale rozumiem, że możesz czuć się nie komfortowo. Ja zawsze do gina zakładam spódnicę, żeby nie leżeć taka, że się tak wyrażę "rozwalona" Jakoś tak spódniczka zawsze co nieco zakryje, a dostępu nie blokuje.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14850637]A słuchajcie, któraś orientuje się, w którym miesiącu najczęściej dowiadujemy się o płci?[/QUOTE] Mnie się wydaje, że w piątym. |
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14847896]a mnie się też podobają.
![]() Cytat:
jogurtów też nie mogę, nie wiem czemu... mleka też nie, jedynie biały ser mi jakoś wchodzi i kefir ale masz fajnego brzusia... taki okrąglinek ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14850637]A słuchajcie, któraś orientuje się, w którym miesiącu najczęściej dowiadujemy się o płci?[/QUOTE] koło 20 tygodnia na drugim usg prenatalnym można już dokładnie obejrzeć co tam mamy między nogami
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Prawda? 

ale wyglądał na przekonanego. Oczywiście podchodzę do tego z dystansem, bo jak już kiedyś pisałam on trochę szalony jest
ale ucieszyłam się bardzo, bo chciałam córeczkę. Zobaczymy czy się sprawdzi 
klask i:
slicznosci i Ty i sukienka i styl 

No, no, no.... masz się czym pochwalić już