Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-21, 17:30   #3361
rozgwiazda
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
Dzień dobry
A ja wreszcie szczęśliwa bo już po wizycie u orto Drucik zmieniony na grubszy, gumki zmienione na nowe (też przeźroczyste, ale podobno mniej podatne na żółknięcie). I już czuję, że coś się dzieje

I największy news dnia dzisiejszego: W PRZYSZŁY WTOREK ZAKŁADAM APARAT NA DÓŁ Wiem, że zapierałam się, że dopiero za pół roku, albo i za rok, ale ostatnio przemyślałam kwestię i stwierdziłam, że nie ma na co czekać
no i dobrze
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 18:12   #3362
rudo-zielona
Zadomowienie

Oto drugi aparat

Edit: Tak sobie patrze na te zdjęcia i dochodzę do wniosku, że ta moja orto coś zamków prosto nie umie przykleić

Edytowane przez rudo-zielona
Czas edycji: 2009-10-21 o 19:32
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 18:12   #3363
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Laity a ile czasu mialas pierwszy drucik? a ten co Ci zalozyli dzis masz taki elastyczny ? bola Cie zabki ?
ja za dwa tygodnie zmieniam,juz sie nie moge doczekac
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 18:32   #3364
prqemila
Przyczajenie

GG do prqemila

Witam wszystkie forumowiczki
Także chciałam się pochwalić, że noszę aparacik, ale jeszcze tylko tydzień Dziś byłam na wizycie i już cześć została ściągnięta, reszta gdy będę mieć płytki retencyjne Pozdrawiam wszystkie "aparatki" i życzę bezbolesnego noszenia
prqemila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 18:38   #3365
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prqemila Pokaż wiadomość
Witam wszystkie forumowiczki
Także chciałam się pochwalić, że noszę aparacik, ale jeszcze tylko tydzień Dziś byłam na wizycie i już cześć została ściągnięta, reszta gdy będę mieć płytki retencyjne Pozdrawiam wszystkie "aparatki" i życzę bezbolesnego noszenia
będziemy się cieszyć jak wrzucisz fotki po zdjęciu to taka motywacja dla tych przyszłych i obecnych aparaciarzy:brzy dal:
Stary 2009-10-21, 18:52   #3366
marynka42
Zakorzenienie

ja dzis mialam zakladane pierscienie no i zameczki druta nie ma, bolu wiec tez nie, nic mnie nie drazni na szczescie i ogole odczuwam mala roznice

ale jutro - drut (!) - pewnie bedzie masakra
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 19:11   #3367
yourenglish
Raczkowanie

Mam kilka pytan do bardziej doswiadczonych aparatek.

Dziewczyny, ktore juz zdjely lub za chwile zdejma aparat:
1) Ile razy mniej wiecej Wam zmieniano druciki?

2) Jak czesto sa/byly wymieniane?

3) Jak szybko ustawiaja sie zeby i kiedy zaczyna sie juz tylko "kosmetyka", czyli raczej drobne poprawki?

4) Ile najdluzej nosilyscie wyciagi?

Z gory wielkie dzieki za odpowiedz

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 19:15   #3368
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Mam kilka pytan do bardziej doswiadczonych aparatek.

Dziewczyny, ktore juz zdjely lub za chwile zdejma aparat:
1) Ile razy mniej wiecej Wam zmieniano druciki?

2) Jak czesto sa/byly wymieniane?

3) Jak szybko ustawiaja sie zeby i kiedy zaczyna sie juz tylko "kosmetyka", czyli raczej drobne poprawki?

4) Ile najdluzej nosilyscie wyciagi?

Z gory wielkie dzieki za odpowiedz
1. ile razy nie pamietam bo nie liczyłam
2. raz na miesiąc albo raz na 2 miesiące bo były tylko np. po miechu podkecane z tyłu
3. zeby ustawiają się tak szybko w stosunku do ich natury niektóre szybciej niektóre wolniej- nie ma reguły- każdy jest inny kosmetyka 2-3 miechy przed zdjęciem, chociaz czasami sie przedłuża
4. ponad rok
5.DZiękuję

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 20:27   #3369
furiatka4
Przyczajenie

witam to mój pierwszy post na forum, ale przeglądam od czasu gdy się zdecydowałam na aparat (a dodam ze mam już 30 na karku).
Mam prośbę do osób z Bydgoszczy: gdzie zakładaliście? szczerze nie mam czasu przeglądać wszystkich stron o aparatach, byłam u jednej orto ale nie podoba mi się jej podejście do pacjentów (umawianie chyba co 10 minut a w efekcie straszne kolejki w poczekalni) i rozglądam się za innym orto. pozdr
furiatka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 20:31   #3370
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
Laity a ile czasu mialas pierwszy drucik? a ten co Ci zalozyli dzis masz taki elastyczny ? bola Cie zabki ?
ja za dwa tygodnie zmieniam,juz sie nie moge doczekac
Hehe, następny narwaniec Ja też nie mogłam się doczekać, ale siem doczekałam, więc Ty też się doczekasz

Tamten drucik nosiłam dokładnie 32 dni. Obecny nie wiem do których zaliczyć. Na pewno jest grubszy od tamtego, ale czy elastyczny Zęby nie bolą, czuję je po prostu. Chyba, że coś gryzę, ale nie wiem czy to nie zasługa dzisiejszej separacji.

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
ja dzis mialam zakladane pierscienie no i zameczki druta nie ma, bolu wiec tez nie, nic mnie nie drazni na szczescie i ogole odczuwam mala roznice

ale jutro - drut (!) - pewnie bedzie masakra
Będzie bolało, ale przeżyjesz

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 20:52   #3371
joasia
Raczkowanie

GG do joasia

Dziś byłam na pierwszej wizycie u orto. wstępnie powiedziała mi że do wyrwania prawdopodobni dwa zęby na górze i hyrax będzie potrzebny z rozcięciem podniebienia, zabrzmiało to niezbyt fajnie. Może któraś miała z rozcinanym podniebieniem hyraxa i powie mi bliżej jak to wygląda w realu, czy mocno boli i jak się go zakłada, w znieczuleniu?
Zdjęcia też już zrobione i 4 listopada na drugą wizytę gdzie przedstawi mi plan leczenia i koszt.
joasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:05   #3372
201610241259
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez furiatka4 Pokaż wiadomość
witam to mój pierwszy post na forum, ale przeglądam od czasu gdy się zdecydowałam na aparat (a dodam ze mam już 30 na karku).
Mam prośbę do osób z Bydgoszczy: gdzie zakładaliście? szczerze nie mam czasu przeglądać wszystkich stron o aparatach, byłam u jednej orto ale nie podoba mi się jej podejście do pacjentów (umawianie chyba co 10 minut a w efekcie straszne kolejki w poczekalni) i rozglądam się za innym orto. pozdr
Ja chodzę do P. Wrońskiej na ul. Pod Blankami i szczerze ją polecam. Szybko mi się zęby przesuwają i na dodatek wyleczyła 2 moje koleżanki, piękne ząbki mają teraz
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:54   #3373
furiatka4
Przyczajenie

dzieki
furiatka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 02:17   #3374
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Edit: Tak sobie patrze na te zdjęcia i dochodzę do wniosku, że ta moja orto coś zamków prosto nie umie przykleić
Zamki na pewno są przyklejone prosto, jeśli by tak nie było to nie miałaby dobrych efektów w leczeniu. Jeśli wydaje Ci się, że zamek jest krzywo to najprawdopodobniej dlatego, że ząb jest krzywo (nawet jeśli tego nie widzisz - ona ma zdjęcia rtg więc widzi więcej), jak ząb ustawi się tak jak ma stać to i zamki będą prosto.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 06:14   #3375
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Zamki na pewno są przyklejone prosto, jeśli by tak nie było to nie miałaby dobrych efektów w leczeniu. Jeśli wydaje Ci się, że zamek jest krzywo to najprawdopodobniej dlatego, że ząb jest krzywo (nawet jeśli tego nie widzisz - ona ma zdjęcia rtg więc widzi więcej), jak ząb ustawi się tak jak ma stać to i zamki będą prosto.
To było trochę z przekorą. Nie spodziewałam się po prostu, że moje zęby są aż tak krzywe. Tzn wiedziałam, że są krzywe, ale kiedy zobaczyłam poprzyklejane zamki pomyślałam tylko: ale masakra!
Niech się prostują jak najszybciej.
Stary 2009-10-22, 06:38   #3376
Szynszyla81
Raczkowanie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14839359]Wg niej tak. Była zadowolona z efektu i powiedziała, że tak ma być z tą dolną szczęką. Jestem troszkę w rozterce... bo wg mnie nie wygląda to dobrze, no ale może jestem przewrażliwiona...

Miałam też nadzieję, że ją namówię na wcześniejsze ściąganie hassa.. przed świętami.. ale powiedziała, że powinno być 3 mies. stabilizacji i wcześniej to tylko na moją prośbę... więc jakoś wytrzymam te 3 miechy... i pozbędę się hassa dopiero po nowym roku.
[/QUOTE]

To fajnie że ok...ja też po cichu liczyłam że kolację wigilijną zjem bez mojego Hass'a ale coś czuję że już nie ma szans...
W moim przypadku leczenie przeciągnie się pewnie o jeden miesiąc...

A tam...za to nowy rok zacznę od czegoś pozytywnego....

Cytat:
Napisane przez Popstar Pokaż wiadomość
http://www.carrierelx.com/ Tak, u mnie tak się składa, że działają w niedzielę .
Dzięki zaraz oglądam

Cytat:
Oto drugi aparat

Jak ząbki się będą prostowały to będzie efekt...
Powodzenia
Szynszyla81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:28   #3377
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Wreszcie mam czas żeby coś napisać

Pytacie co orto robił mi w buzi - masakryczne rzeczy! Najbardziej bolesna wizyta aż się popłakałam

Powiedziałam że wcale mi się nie podoba co mi się w buzi dzieje. Stwierdził, że spreżyna działała za mocno i za długo dlatego też zęby wychyliły mi się do przodu. Zdjął dolnego druta zaczął ruszać zębami i zaczęło się. Założył mi zamek na jedną piątkę żeby zacząć wprowadzać do szeregu. Miał też założyć jakiś guziczek na drugiej piątce żeby zaczepić i zacząć ją wyciągać, ale niestety nie było dużo miejsca na nią. Mam dwa druty na dole. Jeden - ten najgrubszy od 7mki do 4ki, i drugi- od 4ki do drugierj 7ki. Boli to cholernie zwłaszcza przy jednej siódemce kłuje mnie drut (orto stwierdził że wytrzymam) znów mam metalowe ligatury, zakładanie ich na tej wizycie było strasznie bolesne! jeszcze mi się wbił drucik do wargi i krewka poleciała... Na górze tylko zmiana gumek.. Musiała zrobić jeszcze zdjęcie panoramiczne za 55 zł żeby orto powiedział ' Wszystko dobrze' , po wyjściu byłam bardzo wkurzona.

A z Toro jechało się bardzo miło i szybko
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:44   #3378
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
To było trochę z przekorą. Nie spodziewałam się po prostu, że moje zęby są aż tak krzywe. Tzn wiedziałam, że są krzywe, ale kiedy zobaczyłam poprzyklejane zamki pomyślałam tylko: ale masakra!
U mnie też tak będzie. Mam mocno pokrzywione zęby na dole, więc coś czuję, że się przerażę jak zobaczę je razem z aparatem

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość

Pytacie co orto robił mi w buzi - masakryczne rzeczy! Najbardziej bolesna wizyta aż się popłakałam

Powiedziałam że wcale mi się nie podoba co mi się w buzi dzieje. Stwierdził, że spreżyna działała za mocno i za długo dlatego też zęby wychyliły mi się do przodu. Zdjął dolnego druta zaczął ruszać zębami i zaczęło się. Założył mi zamek na jedną piątkę żeby zacząć wprowadzać do szeregu. Miał też założyć jakiś guziczek na drugiej piątce żeby zaczepić i zacząć ją wyciągać, ale niestety nie było dużo miejsca na nią. Mam dwa druty na dole. Jeden - ten najgrubszy od 7mki do 4ki, i drugi- od 4ki do drugierj 7ki. Boli to cholernie zwłaszcza przy jednej siódemce kłuje mnie drut (orto stwierdził że wytrzymam) znów mam metalowe ligatury, zakładanie ich na tej wizycie było strasznie bolesne! jeszcze mi się wbił drucik do wargi i krewka poleciała... Na górze tylko zmiana gumek.. Musiała zrobić jeszcze zdjęcie panoramiczne za 55 zł żeby orto powiedział ' Wszystko dobrze' , po wyjściu byłam bardzo wkurzona.

Wyobrażam sobie przez co przeszłaś. Dla mnie już sama zmiana gumek jest dosyć mocno nieprzyjemna, a co dopiero coś takiego...

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:47   #3379
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:

no to szybko wytrzeźwiałaś!! dopiero dziś hiih..
kurcze to rzeczywiście wizyta z tych mniej przyjemnych.. ale dasz radę jak to orto mówi.. HiHi

A z tą podróżą z toro to naprawdę więcej pisać już nie trzeba.. wszystko wiemy itd.. więc naprawdę nie musisz się rozpisywać.. tak samo jak on
Stary 2009-10-22, 11:13   #3380
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:

O matko, strasznie to brzmi. Od samego czytania zaczęło mnie boleć, więc nie chcę nawet sobie wyobrażać jak się wymęczyłaś na fotelu. Współczuję

Cytat:
Napisane przez Szynszyla81 Pokaż wiadomość
A tam...za to nowy rok zacznę od czegoś pozytywnego....
To jest dobra pozytywna puenta na zakończenie naszych przygód z nieszczęsnym hassem Byle do nowego roku.
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:45   #3381
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Cathy ja nie lubie zakladania zwyklych gumek a co dopiero metalowe, a ciekawa jestem po co sie zaklada metalowe, jaka jest roznica w ich dzialaniu? jestem pewna ze Wy cos wiecie
moja orto tez taka jakas jest niezgrabna czasem jak mi wbije to takie metalowe ostre do skrobania po szkliwie w dziaslo albo gdzies
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:56   #3382
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Kompletnie nie załapałam Sorry
Ostatnio jestem szczególnie wrażliwa na rzeczy, które mówią ludzie, bo co się o aparacie nasłuchałam, o jego skutkach niby, o technice jaką działa, że gotuje się we mnie na każde słowo o aparacie
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 16:17   #3383
marynka42
Zakorzenienie

drut mialam zalozony 6 h temu i nic mnie nie boli - nie działa
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 16:18   #3384
chicaa
Raczkowanie

Ja stały aparat na dolnych zębach mam od około 3 lat. To, że tak długo noszę to jest tylko i wyłącznie moja wina, bo zaniedbywałam wizyty. W czerwcu będę miała ściągany. Mam prościutkie ząbki. Od sierpnia mam również stały aparat na górną szczękę. Noszę go dopiero około 3 miesiące a już mam prawie idealnie proste zęby, jeszcze trochę muszą się przestawić żeby wypełnić lukę po usunięciu i zmniejszyć szczeliny. Pamiętam jak na początku to przeżywałam, że nie chce stałego, a jeśli już to ten 'niewidoczny' przeźroczysty czy perłowy nie wiem jak się nazywa, w każdym razie cenę ma kosmiczna Non stop mamie o to marudziłam, ile kłótni przez to było, ale mama twardo trzymała się swego i nie ustąpiła za co jestem jej dozgonnie wdzięczna. Wtedy jeszcze kompletny dzieciak byłam, aż niewiarygodne, że taką głupotę miałam w mózgu heh. Teraz w szkole jak patrzę to co druga osoba ma stały apart W ogóle robi się nawet pewna mody na aparaty. A dzięki Pani ortodontce, mam takie fajne urozmaicenie, że mogę mieć kolorowy aparat, a konkretnie te 'gumki' Super sprawa. Ekstra to wygląda no i fajnie kolorkami można się pobawić. Te zwykłe metalowe są nudnee nigdy ich nie zakładam. Ogólnie cieszę się, że zdecydowałam się w miarę wcześniej na stały aparat. Spodobał mi się. Ciężko będzie mi się z nim rozstać heh. Przyzwyczaiłam się i mogłabym go nosić cały czas gdyby nie te comiesięczne wizyty. To jest najbardziej męczące. Wcześniej przed stałym miałam jeszcze ruchomy ale był beznadziejny. Zęby tak bolały, że lekko dotknąć nie mogłam, efekty marne no i uniemożliwiał mówienie. Polecam wszystkim stały aparat

Edytowane przez chicaa
Czas edycji: 2009-10-22 o 23:53
chicaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 16:50   #3385
kasienka09040509
Przyczajenie

Witam.
Niezłego wyniku się dziewczyny dorobiłyście, jeśli chodzi o ilość wątków w tym temacie. Jestem pod wrażeniem (nie mogłam końca znaleźć ), gratulacje.
Ale właśnie z tego powodu pozwolę sobie na lenistwo i nie będę czytała wszystkiego, ale zapytam o to czego nie wiem - a moja wiedza na ten temat nie jest duża.
A więc:
1. Czy jest jakaś duża równica w długości noszenia aparaciku, czy mniej więcej wszystkie ok. 2 lat?
2. Jakie są łączne koszty - aparat + wizyty - przez cały czas leczenia? Oczywiście oby dwie szczęki.
3. Czy uważacie, że moja wada jest bardzo poważna (ja sądzę, że tak)? Wygląda, że trzeba wyrywać?
4. Nie uważanie, że powinnam mieć tylko jedną dolną jedynkę? Nie, żart, po prostu na środku ewidentnie mam tylko jedną z jedynek...
kasienka09040509 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 17:02   #3386
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Kompletnie nie załapałam Sorry
Ostatnio jestem szczególnie wrażliwa na rzeczy, które mówią ludzie, bo co się o aparacie nasłuchałam, o jego skutkach niby, o technice jaką działa, że gotuje się we mnie na każde słowo o aparacie
Spoko, to, że orto przykleiła mi krzywo zamki usłyszałam od znajomego. Miał chłopina fantazję

Najlepsza rzecz jaką usłyszałam o aparacie: ludzie zakładają aparaty, bo im się wydaje, że paradontozy nie dostaną- jakby stłoczenie miało coś wspólnego z paradontozą.. Ortodonci to wymyślili, żeby na naiwniakach kasę zbijać.
Naiwniacy całego forum łączmy się

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka09040509 Pokaż wiadomość
Witam.
A więc:
1. Czy jest jakaś duża równica w długości noszenia aparaciku, czy mniej więcej wszystkie ok. 2 lat?
2. Jakie są łączne koszty - aparat + wizyty - przez cały czas leczenia? Oczywiście oby dwie szczęki.
3. Czy uważacie, że moja wada jest bardzo poważna (ja sądzę, że tak)? Wygląda, że trzeba wyrywać?
4. Nie uważanie, że powinnam mieć tylko jedną dolną jedynkę? Nie, żart, po prostu na środku ewidentnie mam tylko jedną z jedynek...
1. Z reguły ok. 2 lat. Jedni noszą rok, inni 1,5 a jeszcze inni nawet 3 lata.
2. Ja mam wyliczone koszty na +/-6 tys zł. Mam najzwyczajniejszy metal
3. Może nie poważna, ale nie wiem czy orto nie będzie ci szczęki rozszerzać górnej- chyba, że jestem ślepa, tak odrobinę by się przydało, ale być może uda się to zrobić samym aparatem
4.Może siedzi gdzieś w ukryciu Orto Ci zrobi zdjęcie panoramiczne to się dowiemy. Ktoś na forum miał wyrywanego siekacza, aby oszczędzić inne zęby. Ta jedynka nie wygląda tak tragicznie- śmiertelnicy tego nie zauważają
Stary 2009-10-22, 17:06   #3387
kasienka09040509
Przyczajenie

Tak, oby dwie mam bardzo wąskie, ale tylko z przodu (tzn. tak do piątek), dalej się rozszerzają - szczególnie właśnie górna.
Dzięki za odpowiedź.
kasienka09040509 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 17:15   #3388
rudo-zielona
Zadomowienie

Kasienka, ale to wszystko to jest tylko gdybanie: Orto prawdę Ci powie
Stary 2009-10-22, 18:42   #3389
domiluk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
drut mialam zalozony 6 h temu i nic mnie nie boli - nie działa
spokojnie daj znać jutro

chociaż powiem Ci że mnie w sumie ten mój aparat wcale nie bolał- odczuwałam tylko dyskomfort w nagryzaniu no i pierwszego dnia bolała mnie głowa ale z tą głową to nie wiem czy dlatego że stres ze mnie schodził czy z winy aparatu ja mam częste bóle głowy także nie mogę stwierdzić

domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 18:46   #3390
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:

O matko, współczuję

Cytat:

Cytat:
Najlepsza rzecz jaką usłyszałam o aparacie: ludzie zakładają aparaty, bo im się wydaje, że paradontozy nie dostaną- jakby stłoczenie miało coś wspólnego z paradontozą.. Ortodonci to wymyślili, żeby na naiwniakach kasę zbijać.
Naiwniacy całego forum łączmy się
Duże stłoczenie może mieć wpływ na rozwój paradontozy, więc coś w tym jest, ale oczywiście bez przesady

Mam już w domu swoje modele zębów przed i po aparacie. Wczoraj nie mogłam się naprzyglądać
Wstawię zdjęcia, ale chyba dopiero po weekendzie

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości