|
|
#4561 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar X
nie oglądam tez filmów sensacyjnych i innych "gangsterskich" bo jak to ujmję "nie rozumiem motywów postepowania bohaterów"- nigdy nie kapuje kto jest z kim i dlaczego. i dlaczego jak ten zrobił cos to inny zrobił costam i np ten pierwszy sie wkurzył- ciagle pytam-"ale o co chodzi?!"
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
a uczy kilka klas "bandytów"
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gryksiu - ty mi nic o lodach nie pisz! Zjadłabym konia z kopytami plus furę czegoś słodkiego. Ćwiczę silną wolę![]() Ogólnie z przerażeniem stwierdziłam, że w ciągu kilku miesięcy przybyło mi ok 4-5kg I staram się obiektywnie stwierdzić z czego. Ruchu mam nie za wiele, ale prównując z zeszłym rokiem, to i tak wychodzi na to, że zapylałam jak Pan Samochodzik. A w zeszłym roku nie przytyłam ani kilograma mimo to Grzeszę jedzeniowo bardzo okazjonalnie i zaczęłam główkować czy to nie ten Duphaston. Jutro umawiam się na wizytę do gina.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
właśnie przybył kamyczek Czarnej Koszmary....już wiem z kim z czym śpię w nocy
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu jestem jednym z tych co nie chwalą i chwała bogu że to wiem i się wypisuję. Nie lubię półśrodków i nie mam się nad czym zastanawiać albo wóz albo przewóz. a wzięłam pracę bo coś w stylu "zdychania pod płotem" czyt podbramkowej sytuacji było - teraz też będzie bo kryzys itp ale no trudno, nie mogę wiecznie "zdychać pod płotem" - piękny idiom tak BTW. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
ja jestem przekonana że to hormony - regulacja gospodarki hormonalnej, sterydowe leki to nas rozpulchnia, wiem po sobie ale nie brałam tego co ty wiec nie chce porównywać ale idź idź, niech się profesjonalista wypowie. A nie tam od razu szukanie winy w sobie. |
||
|
|
|
#4565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo oglądając mecze zawsze pytam którzy to nasi Cytat:
Jak już się wciągnę to jest ok Rachel, ja myślę że dobrze iż zdajesz sobie sprawę z tego że nie widzisz się w tym zawodzie i chcesz pracować gdzie indziej. Nie ma to jak sfrustrowany nauczyciel
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdę do lekarza, może coś zaradzi Jeżeli to toW kwestii bycia nauczycielem - wszystkie moje koleżanki z roku były zdzwione, że nie robię kursu pedagogicznego. A ja przemyślałam na spokojnie wszyskie za i przeciw. Z jedenej strony, myśląc tak wyrachowanie, miałabym "papier", który mógłby mi się przydać, ale z drugiej - znam siebie, wiem jaka jestem. Nie wytrzymałabym nerwowo w sytuacjach, kiedy jestem uziemiona, nie mogę zrobić nic, a trafiam na przykładowe stadko "bandytów" i mam związane ręce, bo np. takie stadko nie reaguje na prośby, groźby, a ja jako nauczyciel mam ograniczone "środki" wychowawcze . Skończyłabym niechybnie w szpitalu psychiatrycznym, albo na ostrym dyżurze z jakimś zawałem czy wrzodami
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-21 o 20:20 |
|
|
|
|
#4567 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ze swej strony chcę zgłosić kandydaturę Dominiki Ostałowskiej (najlepiej z czasów "Wojaczka", nie "M jak miłość") |
||||
|
|
|
#4568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie, lepszy zaden niz sfrustrowany, ale u mnie akurat tego co mna powoduje nie mozna nazwac frustracja, a jedynie czyms co sie nie nadaje na to forum, młodzi ludzie maja na to zgrabne skróty myślowe, ogólne zdziwienie w stylu o co kaman do jasnej anielki. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Magdo - gdzie ty byłaś jak cię nie było - gdyby kotś mi otworzył oczka to by moje życie wyglądało inaczej in plus, ale ja stwierdziłam a co tam, co mnie nie zabije to mnie wzmocni, a co! ja tam ząbki zacisnę i dam radę, jak nie dam jak dam, milion piećset sto dziewiećset doradców że no przecież robota marzenie. I wiem po fakcie, na szczescie nie nazbyt długim epizodzie, że słucham już tylko i wyłącznie swojej głebokiej intucji. Nie mówie o rozumku bo z zewnatrz nie wiadomo dla żółtodzioba co się kryje jak się ma takich "życzliwych " doradców to juz w ogóle się wierzy w gruszki na wierzbie. nie ma to jak własne zdanie. Zazdraszczam że wyrobiłaś je sobie wcześniej. no ale ja już kończę "karierę" więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Ale niestety ci co "zostają" to niekoniecznie zawsze z pobudek pedagogicznych, sami twierdzą to co ja, a mimo wszystko grzęzną w tym, bo państwowa robota. Ale kto am dzieci ten wie, zresztą w każdym zawodzie jest gro ludzi nei na swoim miejscu, znów żadna tam ameryka odkryta. Juliette Lewis - tak tak też kocham, zawsze nią chciałam byc jako nastolatka ja jestem bardzo ciekawa czy pojawi się pewne nazwisko niszowe hmmm ale poczekamy zobaczymy, obstawiam że się pojawi ( skoro tu tak tajemniczosć trendy to i ja się postaram ) Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-21 o 20:32 |
||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Rachell -
. Pamiętam, że krótki czas żałowałam, ale jak usłyszałam co pikantniejsze przygody koleżanek, które zaczęły praktyki, to przestałam żałować. Oczywiście wiem, że takie bandyckie zachowania wśród uczniów, to nie reguła, ale zaczęłam się wtedy zastanawiać, jakbym zachowała się na miejscu takiej koleżanki, w sytuacji typu, kiedy koleżanka prosi ucznia o przeczytanie fragmentu tekstu, a słyszy "cmoknij mnie w d...". I doszłam do wniosku, że może coś mnie omija, ale nie żałuję swojego postanowienia.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-21 o 20:49 |
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
kończąc temat - bo nie jest wart żadnej dyskusji
- widzę że znasz temat od kuchni i "wiadra pomyj" - i nic już nie muszę dodawac ( choć byłoby co ! ale po co)szkoda tylko jednego ze z tymi Papierami NIGDZIE indziej nie mogę znaleźć pracy - a nie mierzę na początek wysoko, chcę gdziekolwiek no ale rynek wypełniony, czy tam nasycony, więc rzeźnia - a ja bym mogła nawet najnudniejszą pracę dostać - ba! najnudniejszą to bym chyba ściała -( w mojej nie mogę się nawet wysikać o śniadaniu nie wspominając,) Ale na pocieszenie strzeliłam sobie tą Cinemę - no wczoraj było ostateczne testowe zlanei się do pępka - i wprawia mnei w należyty anstrój - spokojny ale nie rozleniwiony, optymistyczny, negatywy łagodnieją ach ! (drastyczna próba skończenia tematu nawet nie kamuflowana )
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę tu mały "trend" na Cinemę
Kurczaczki, pamiętam, że miałam kilka próbek ale szału, jak dla mnie, nie było.Może je sobie przypomnieć....?:rolleyes : Ciepły, waniliowy, powiadasz?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio, ona jest właśnie taka zwyczajna, klasyczna, i spokojna - taka na okazje - " bez szału" wycisza mnei i waniliowo lekko osładza, ale tak leciusieńko - jest migdałowe ciasteczko, jest herbata ale to wszystko jest tak spokojne że zgodzę się z tymi ze nudnawe - ale są momenty ze tego właśnie chcę - an przekór własnej naturze uspokajacza w spreju - ten perfum nie zawróci w głowie, kariery nie zrobi - latem pachniała na mnie jak leniwy letni wieczór na huśtawce w ogrodzie - sprawiający ze wszystkie złe sprawy bledły - teraz - pachnei ajk herbaciarnia, ale nic orientalnego - taka w angielskim stylu bardziej? herbaciarnia w oranżerii o ! bo te kwiatki w takeij dawce minimum że akurat ich nie mogę znielubić przy perfumach dających kopa - muszę mieć azyl bezpieczny dla mnie i wszystkich innych Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-21 o 21:37 |
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie zapamiętałam Cinemę jako bezpieczną, ciepłą, bez szału
Ale jak gdzieś mi wpadnie w łapki, to przetestuję ponownie - co mi szkodzi
|
|
|
#4574 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tak a propos- co sie stało z tym aktorem co grał Wojaczka? ![]() co do nauczycieli-mój TZ uczy polskiego, literatura jest jego konikiem. W dodatku jest mocny w gebie i inteligentny-świetnie sobie daje rade z trudną młodzieżą (uczy w normalnym technikum i w niezbyt normalnym gimnazjum dla dorosłycg). Chociaz początki były trudne ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- porusze jeszcze jedną sprawe ktora niby błacha, ale spędza mi sen z powiek - dziewczyny! jakiego uzywacie płynu do płukania ubrań zeby nie miały niepożadanej woni i nie gryzły sie z perfumami? Kpuje coraz to inne płyny i co jeden to gorszy- ostatnio TZ kpił jakąś różę z czymśtam-myslałam ze go utłukę ze będziemy różą wonieć- ale po praniu okazało sie ze ubrania mają wyjątkowo intensywną won mydła szary jeleń- myslałam ze haftnę w pracy- normalnie ten zapach mi zagłusza perfumy . Czy są jakieś bezwonne płyny do płukania?
|
|
|
#4575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę ze całkiem niszowa jest BTW gratuluję nowej piekarni ![]() Cytat:
Cytat:
) mnie zniechęciły ![]() ale ja mam zboczenie rodzinne (złe geny ) bo moja mama, połowa ciotek i tyleż samo kuzynek są nauczycielkami ![]() zjadłam dziś pół pizzy z ananasem, brzoskwiniami, bananami i sosem czosnkowym ( ) i mój żołądek właśnie mi próbuje przekazać ze jestem nienormalna (rozsadzając się od środka )
|
|||
|
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumeim, choć moze komuś się wydawać ze nie, a jednak. Ale ja sobie nie chce dawać rady - już nie, mnie ta forma ani nie odpowiada ani nie interesuje - koniki sobie praktykuję w domu, a może gdzieś po drodze język wykorzystam na tym poziomie na którym lubię, zresztą już zdążyłąm to zrobić ale niestety nie w szkole, trzeba mieć w sobie pedagoda żeby chcieć tym żyć, i chcieć się tym dzielić, są tacy, mam takich przyjaciół, i baaardzo się szanujemy i rozumiemy że każdy ma swojego hopla ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
świetne ! |
||
|
|
|
#4577 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nadszedł wieczór-wiec temat jedzenia powraca
![]() jem właśnie wczesną kolację- zapiekanki tradycyjne- chlebek, pieczarki i serek prosto z piekarnika
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusiu - dziękuję
![]() Polly - u mnie od wielu,wielu lat używa się płynu "K" - białego. Ma najmniej inwazyjny zapach (praktycznie ledwo co). Mama nie znosi intensywnie pachnących ubrań (od płynu) i wszelakich perfumowanych cudów, więc od lat kupujemy i używamy właśnie tego. Idę sobie stąd - nic tylko o jedzeniu tu się mówi
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-21 o 21:51 |
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Rachell - posłałam ci maila
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jest aktor, ale poeta- Krzysztof Siwczyk się nazywa. Wydał kilka tomików, z tego, co się orientuję, to wciąż tworzy i pracuje w Instytucie Rafała Wojaczka w Mikołowie. Całkiem niedawno okazało się, że to szkolny kolega mojej koleżanki z pracy, opowiedziała mi kilka fajnych historii
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
madzik dzięki te Silany mnie do grobu wpedzą
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Polly, ten
. Niebieski (górski) też nie należy do upierdliwych.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-21 o 21:59 |
|
|
|
#4585 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale fajnie,ze znajomy A wiesz może czy w domu Wojaczka w Mikołowie (to tam jest ten instytut?) jest coś do odglądania- w sensie czy mozna wejść i pozwiedzac? Wojaczek ma fajny nagrobek,ze tak zagaję z innej beczki a film był cudowny wizualnie- każdy kadr mogłabym oprawić w ramki i powiesic na ścianie ![]() Cytat:
bo bede niedługo wyglądała jak pewna kandydatka do ciastkarni
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-21 o 22:04 |
||
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście naprodukowali
![]() Nadrobię jutro. A teraz zmykam spać.Dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Polly - widzę że i ty uważasz ze największy przyjaciel w kuchni kobiety to piekarnik
![]() co jest nie tak z silanem białym toż to on zdetronizował u nas białe "K " po tym jak zaczął rodzicom pachnieć ten K nagle - bo ma nie pachnieć w sensie nie drażnić |
|
|
|
#4588 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
,i o tych pisałam ![]() ale ten złoty jest przeokrutny-nie wiem co zrobić wszystko mi cuchnie niby jest orchid&roses a wali białym jeleniem i to potwornie intensywnie a piekarnik to magiczne urządzenie- wrzucasz byle co i wychodzi cos pysznego
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-21 o 22:20 |
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
piekarnik - exactly
no złoty silan - to jak złote nie wiem co ale w markecie wąchałam - i tak się skrzywiłam że obsługa spojrzałą na mnie zbulwersowana jakbym popełniła przestępstwo antyreklamy - skrzywiłam się jak dzieci się krzywią na widok spzinaku tudzież zupek itp dla nich śmeirdzioszków o brukselek !!! choć śmierdział czym innym - chemiaaaaaaaaaaaa a z piekarnika to nawet brukselka jest niczego sobie - ja nie wiem jak on to robi ale robi to za mnei i to się liczy
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-21 o 22:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

a uczy kilka klas "bandytów"

Zjadłabym konia z kopytami plus furę czegoś słodkiego. Ćwiczę silną wolę
I staram się obiektywnie stwierdzić z czego. Ruchu mam nie za wiele, ale prównując z zeszłym rokiem, to i tak wychodzi na to, że zapylałam jak Pan Samochodzik. A w zeszłym roku nie przytyłam ani kilograma mimo to
albo oglądając mecze zawsze pytam którzy to nasi

) mnie zniechęciły