Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-21, 18:01   #4531
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

Cytat:
Napisane przez Maja82 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że 3000 wystarczy. AC nie mamy bo autko ma 13 lat a takich starych ponoć nie ubezpieczają
No tak...kurde my też tak mieliśmy, w maju naprawiliśmy nasze autko 14 letnie, wydalismy 2500 i po 5 dniach walnął silnik i nie zwrócili nam kasy za poprzednia naprawę, w końcu auto sprzedaliśmy!!!za 300zł!!! to było straszne, no i musielśmy kupić nowe i teraz 8 lat bedziemy go splacac...ehhh ja nie wiem czlowiek pracuje tylko na kredyty...

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 18:02   #4532
sas
Wtajemniczenie

KASIU dziekuje ci bardzo
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 18:10   #4533
Maja82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
No tak...kurde my też tak mieliśmy, w maju naprawiliśmy nasze autko 14 letnie, wydalismy 2500 i po 5 dniach walnął silnik i nie zwrócili nam kasy za poprzednia naprawę, w końcu auto sprzedaliśmy!!!za 300zł!!! to było straszne, no i musielśmy kupić nowe i teraz 8 lat bedziemy go splacac...ehhh ja nie wiem czlowiek pracuje tylko na kredyty...
My pierwsze które mąż rozwalił sprzedaliśmy za 500 zł. ale go już sie nie dało naprawić, tego nie sprzedamy bo na nowe nas nie stać spłacamy juz kredyt na mieszkanie. Naprawa nie była by takim problemem ale żeby było zabawnie przed remontem wyrzuciliśmy wersalke i musimy kupic nową, więc trochę sie wydatków nazbierało ale skąd mogliśmy wiedzieć, że tak się stanie
Maja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 18:15   #4534
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja82 Pokaż wiadomość
My pierwsze które mąż rozwalił sprzedaliśmy za 500 zł. ale go już sie nie dało naprawić, tego nie sprzedamy bo na nowe nas nie stać spłacamy juz kredyt na mieszkanie. Naprawa nie była by takim problemem ale żeby było zabawnie przed remontem wyrzuciliśmy wersalke i musimy kupic nową, więc trochę sie wydatków nazbierało ale skąd mogliśmy wiedzieć, że tak się stanie
Niestety życie jest tak strasznie nieprzewidywalne...ehhh trzymam kciuki kotuś żeby Wam sie wszystko poukładało!!!!! Ja mam dość juz tych kredytów

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-21, 18:30   #4535
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No wlasnie, te niespodziewane wydatki pojawiaja sie w najmniej odpowiednich momentach. Maju mam nadzieje ze jakos sobie poradzicie bo czasami rozwiazania tez sie pojawiaja niespodziewanie i wtedy to jest taka mila niespodzianka i tego ci zycze
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 19:05   #4536
motylek85
Zakorzenienie

ja już jedzonko zrobiłam, od samego zapachu się najadłam i tylko dwa mi weszły taka pełna się czuję, że szok;P Maja ja się zgadzam z przedmówczyniami, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i tego tobie życzę
dziewczynki, to jak? za ile wpadacie na gofry?;D

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 19:44   #4537
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
ja już jedzonko zrobiłam, od samego zapachu się najadłam i tylko dwa mi weszły taka pełna się czuję, że szok;P Maja ja się zgadzam z przedmówczyniami, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i tego tobie życzę
dziewczynki, to jak? za ile wpadacie na gofry?;D
A jakie ciasto robisz na gofry? Dostałam gofrownice, ale nie mam żadnego przepisu. Już kilka próbowałam z netu i okropne były. Jeden przepis mi przypadł do gustu, ale szukam jeszcze czegoś innego.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 19:59   #4538
sas
Wtajemniczenie

tez musze sobie chyba sprawic gofrownice a ja teraz tez "zgrzesze"
moj tz wlasnie robi jajeczniczke z kielbaska i cebulka mniam mniam
hehe uwleibia to a poza tym jajeczniczka bylo jako pierwsze sniadanko jakie mi zrobil
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 20:37   #4539
hanjah
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny! Nie mam niestety siły nadrabiac co dziś napisałyście... Prawie cały dzień spędziłam we Wrocławiu - ostatnia wizyta u dentysty, zęby mam zrobione na tip top

TŻ odebrał dziś wyniki bety: poziom hormonu (niestety nie wiem jaki, bo Tż nie ma a wyniki ma przy sobie) wskazuje na 3 tydzień
Wszyscy się cieszą razem z nami, a to najważniejsze

Odezwę się do Was jutro już ze szkockiej ziemi, rano wracamy do Edynburga. Te dwa tygodnie tak szybko minęły, ale ogromnie się cieszę, że udało nam się przekazac radosne wieści rodzinie

Przesyłam Wam magiczne fluidki:
Trzymajcie się ciepło
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 20:37   #4540
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Sas mam juz jedna z tych ksiazek w pdf-ie wiec jak podasz mi swoj adres email to ci ja przesle. Niestety jak narazie nie moge znalesc plyty . Jeszcze troszke pogrzebie. Druga ksiazka juz sie sciaga wiec tez niedlugo bede mogla ci ja przeslac.
Stary 2009-10-21, 20:41   #4541
Carol77
Zakorzenienie

mniam mniam ja zjadlam własny chlebek z salami i serkiem wędzonym

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-21, 20:41   #4542
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Hanjah super, jeszcze raz gratuluje i jednoczesnie jestem cala zielona z zazdrosci .

Przywlaszcam sobie jeszcze jeden fluidek
Stary 2009-10-21, 20:41   #4543
latko0
Zadomowienie

Dziewczynki za wami ciężko nadążyć
Maju mam nadzieje że skończyła się ta "czarna seria" u Ciebie i że już będzie wszystko ok i że może jednak taniej ten remont samochodu wyniesie
Mnie nie było trochę czasu, ale dziś piekłam ciastko (to ze strony Karolinki). Upiekłam Orzechowca Karolinko mam do Ciebie pytanko jak już je zrobisz to później do lodówki je wkładasz? I czy to ciasto zaraz po upieczeniu jest takie "kruche" ? Jeszcze nie próbowałam, boje się hehe No i moje nie wygląda tak ładnie jak u Ciebie na zdjęciu
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 20:49   #4544
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Dziewczynki za wami ciężko nadążyć
Maju mam nadzieje że skończyła się ta "czarna seria" u Ciebie i że już będzie wszystko ok i że może jednak taniej ten remont samochodu wyniesie
Mnie nie było trochę czasu, ale dziś piekłam ciastko (to ze strony Karolinki). Upiekłam Orzechowca Karolinko mam do Ciebie pytanko jak już je zrobisz to później do lodówki je wkładasz? I czy to ciasto zaraz po upieczeniu jest takie "kruche" ? Jeszcze nie próbowałam, boje się hehe No i moje nie wygląda tak ładnie jak u Ciebie na zdjęciu
Kochanie na pewno jest śliczne!!!
powiem Ci, ze nie wkładałam go od razu do lodówki, najlepiej trzymać je w chłodniejszym miejscu, bo w lodówce trwardnieje i mnie mniej smakuje ale moja mama włożyła je do lodówki (bez pytania)i powiem Ci, że zimne lepiej się kroi co do kruchości, tak jest kruche,szczególnie te 3 placki ja czekałam aż całkowicie wystygną i potem w foremce już nakładałam masę ii dżemik i czekałam jakies 2h żeby się "przegryzło"i dopiero potem kroiłam.

HANIU!!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!ŁAPIE

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-21, 20:57   #4545
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Kochanie na pewno jest śliczne!!!
powiem Ci, ze nie wkładałam go od razu do lodówki, najlepiej trzymać je w chłodniejszym miejscu, bo w lodówce trwardnieje i mnie mniej smakuje ale moja mama włożyła je do lodówki (bez pytania)i powiem Ci, że zimne lepiej się kroi co do kruchości, tak jest kruche,szczególnie te 3 placki ja czekałam aż całkowicie wystygną i potem w foremce już nakładałam masę ii dżemik i czekałam jakies 2h żeby się "przegryzło"i dopiero potem kroiłam.

HANIU!!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!ŁAPIE
Moje narazie stoi na szawce nakładałam już na zimne placki ale już nie w foremce, boje się bo jakoś tak mi się ślizga wszystko, ale może jak się przegryzie to już nie będzie aż tak bardzo Ukroiłam kawałek i w smaku jest baaaardzo dodre aż się nie spodziewałam, bo nie przepdadam ani za orzechami a już tymbardziej za miodem ale jestem zadowolona.

Haniu graaaaaaaaaatulacje wielkie dużo zdrówka, dbaj o siebie, ciesz się tymi wspaniałymi chwilami i ja też łapię troszeczkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 21:02   #4546
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
mniam mniam ja zjadlam własny chlebek z salami i serkiem wędzonym
Mmmm pysznie . Ja wcinam sobie pyszna kielbaske Chorizo ktora przywiozla mi kolezanka prosto z Madrytu! Uwielbiam sobie ukroic kawal kielbaski i jakiegos serka i tak sie zajadac. A szczegolnie ser, potrafie zjesc wielki kawal sera na jednym posiedzeniu. Moj taz patrzy wtedy na mnie jak na szalona a ja uparcie wtedy twierdze ze ser poprawia samopoczucie (i to jest prawda, czytalam w gazecie )
Stary 2009-10-21, 21:04   #4547
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Moje narazie stoi na szawce nakładałam już na zimne placki ale już nie w foremce, boje się bo jakoś tak mi się ślizga wszystko, ale może jak się przegryzie to już nie będzie aż tak bardzo Ukroiłam kawałek i w smaku jest baaaardzo dodre aż się nie spodziewałam, bo nie przepdadam ani za orzechami a już tymbardziej za miodem ale jestem zadowolona.

Haniu graaaaaaaaaatulacje wielkie dużo zdrówka, dbaj o siebie, ciesz się tymi wspaniałymi chwilami i ja też łapię troszeczkę

Ja zawsze w foremce robie jak jest jakikolwiek krem, kiedyś jak 1 raz tort robiłam, to mi się tak rozlazł, ze hej jaka byłam wśiekła, szybko założyłam obręcz i do lodówki i go uratowałam
Możesz wsadzić to ciacho do lodówki na jakies 2h żeby stężało i wyjać i do chłodnego miejsca. Ja tez nie przepadam za włoskimi orzechami, a miodu nie znosze, a ciasto mi smakuje, ale powiem Ci Karolinko, ze jak lubisz ciacha z kremem i masą krówkową to polecam ciasto balowe, ja je uwielbiam nie wspominając o Oli

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-21, 21:04   #4548
niutek
Raczkowanie

ja też ostatnio jestem na etapie szukania dobrego przepisu na gofry ,,patrzałam na stronke carol z goframi ale jeszcze nie robiłam doczytałam sie że już były próbowane wiec musze też zrobić
gratulacje dla nowo za fasolkowanej i zabieram fluidka
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:07   #4549
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Mmmm pysznie . Ja wcinam sobie pyszna kielbaske Chorizo ktora przywiozla mi kolezanka prosto z Madrytu! Uwielbiam sobie ukroic kawal kielbaski i jakiegos serka i tak sie zajadac. A szczegolnie ser, potrafie zjesc wielki kawal sera na jednym posiedzeniu. Moj taz patrzy wtedy na mnie jak na szalona a ja uparcie wtedy twierdze ze ser poprawia samopoczucie (i to jest prawda, czytalam w gazecie )
Ja tez sery uwielbiam a teraz mnie na wędzone wzięło

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez niutek Pokaż wiadomość
ja też ostatnio jestem na etapie szukania dobrego przepisu na gofry ,,patrzałam na stronke carol z goframi ale jeszcze nie robiłam doczytałam sie że już były próbowane wiec musze też zrobić
gratulacje dla nowo za fasolkowanej i zabieram fluidka
Powiem Ci,że te moje nie są aż tak chrupiące, może dlatego, że nie mam typowej gofrownicy tylko taką pseudo jak na zdjęciu na stronce -za punkty na lotosie heheheh a z Twojego przepisu chętnie skorzystam

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-10-21 o 21:08
Stary 2009-10-21, 21:08   #4550
latko0
Zadomowienie

Cytat:
hehe ja robie podobnie, a najczęściej to biorę plasterek szynki, na to plasterek sera, smaruje ketchupem i zwijam wtedy mój tż też się na mnie dziwnie patrzy a kiełbaskę też sobie często kroje i podjadam
Stary 2009-10-21, 21:17   #4551
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja robie podobnie, a najczęściej to biorę plasterek szynki, na to plasterek sera, smaruje ketchupem i zwijam wtedy mój tż też się na mnie dziwnie patrzy a kiełbaskę też sobie często kroje i podjadam
A tak nawiasem mówiąc to ciacho sama wymyśliłamale ze mnie chwalipięta
http://www.kejk.net/?szarlotka-ala-charlotte,40

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-21, 21:20   #4552
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Ja zawsze w foremce robie jak jest jakikolwiek krem, kiedyś jak 1 raz tort robiłam, to mi się tak rozlazł, ze hej jaka byłam wśiekła, szybko założyłam obręcz i do lodówki i go uratowałam
Możesz wsadzić to ciacho do lodówki na jakies 2h żeby stężało i wyjać i do chłodnego miejsca. Ja tez nie przepadam za włoskimi orzechami, a miodu nie znosze, a ciasto mi smakuje, ale powiem Ci Karolinko, ze jak lubisz ciacha z kremem i masą krówkową to polecam ciasto balowe, ja je uwielbiam nie wspominając o Oli
Już sobie poczytałam o tym balowy i coś czuje że to zrobię następne
A to zaraz włożę do lodówki. Co do gofrów to tylko nad możem jadałm nigdy nie robiłam bo nie mam gofrownicy, ale już moje kochanie maltretuje że potrzebuje bardziej profesjonalnego sprzętu by mu piec więcej takich smakołyków

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Naprawdę fajniusie, zreszto wszystkie są super i powiem Ci że już sobie wszystkie przepisy z Twojej strony na ciasta wydrukowałam założyłam segregator i będe teraz wypróbowywać po koleji (mam nadzieje że się nieobrazisz za to ?)
A tak po za tym to chwal się ile wlezie, MASZ TALENT to się chwal

Edytowane przez latko0
Czas edycji: 2009-10-21 o 21:22
Stary 2009-10-21, 21:32   #4553
aa2
Zakorzenienie

no nie wytrzymam, ale robicie smaka aż mi sie zachciało zjejść jakieś ciacho już nie wspone o gofrach, które najbardziej smakują mi w zakopanym w jednej budce na krupówkach
na szczeście jestem już po kolacji i postanowiłam nie opychać się wieczorem słodyczami,więc może się powstrzymam
dzisiaj mój mężuś przyszedł z pracy i powiedział że wzioł sobie dwa dni urlopu, bo widzi że nudzę się w domku i posiedzi troszkę ze mną

hanjah oczywiście jeszcze raz duże gratulację
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:47   #4554
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Już sobie poczytałam o tym balowy i coś czuje że to zrobię następne
A to zaraz włożę do lodówki. Co do gofrów to tylko nad możem jadałm nigdy nie robiłam bo nie mam gofrownicy, ale już moje kochanie maltretuje że potrzebuje bardziej profesjonalnego sprzętu by mu piec więcej takich smakołyków

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Naprawdę fajniusie, zreszto wszystkie są super i powiem Ci że już sobie wszystkie przepisy z Twojej strony na ciasta wydrukowałam założyłam segregator i będe teraz wypróbowywać po koleji (mam nadzieje że się nieobrazisz za to ?)
A tak po za tym to chwal się ile wlezie, MASZ TALENT to się chwal
Kochana ja sie bardzo bardzo ciesze, że z nich korzystasz i drukujesz!!!!!! Ja mam 4 segregatorki przepisów ,ale niestety większośc z nich nie mam sfotografowane i nie wrzucam na stronkę, brakuje mi czasu po prostu jak chcesz podeslę Ci którys z nich, jest łatwiejszy do drukowania, bo ze stronki ciężko, a nie mam mechanizmu który to ułatwiłby, ja az tak sie nei znam na kodzie html żeby to napisać, a TZ nie ma czasu

I dziękuję Karolinko za komplement

wlączcie program 2 tvp jest o antykoncepcji i ciąży

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-10-21 o 21:49
Stary 2009-10-21, 21:58   #4555
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Kochana ja sie bardzo bardzo ciesze, że z nich korzystasz i drukujesz!!!!!! Ja mam 4 segregatorki przepisów ,ale niestety większośc z nich nie mam sfotografowane i nie wrzucam na stronkę, brakuje mi czasu po prostu jak chcesz podeslę Ci którys z nich, jest łatwiejszy do drukowania, bo ze stronki ciężko, a nie mam mechanizmu który to ułatwiłby, ja az tak sie nei znam na kodzie html żeby to napisać, a TZ nie ma czasu

I dziękuję Karolinko za komplement

wlączcie program 2 tvp jest o antykoncepcji i ciąży
Karolinko to jak możesz mi przesłać to bardzo chętnie bym sobie wydrukowała te przepisy
Ja uciekam się myć, a co do tv to moje kochanie mecz ogląda a mi się nie chce jeszcze do sypialni mykać, ale jak się umyje to napewno popatrze. Dziewczynki słodkich, spokojnych, kolorowych snów wam życzę i do jutr
Stary 2009-10-21, 22:00   #4556
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko to jak możesz mi przesłać to bardzo chętnie bym sobie wydrukowała te przepisy
Ja uciekam się myć, a co do tv to moje kochanie mecz ogląda a mi się nie chce jeszcze do sypialni mykać, ale jak się umyje to napewno popatrze. Dziewczynki słodkich, spokojnych, kolorowych snów wam życzę i do jutr
Kotus to wyślij mi Twojego maila na priv Spokojnej nocki i slodkich snów kochanado jutra!!!! My siedzimy i oglądamy, mój kotuś na 1 kompie ja na 2

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-21, 22:06   #4557
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
widze że też masz przechlapane, mój też ogląda właśnie mecz a mi został komputerdobrze że zamierzamy sprawić sobie drugi telewizor bo czasem jest walka o to co bedzie lecieć
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 22:07   #4558
Kasia_Dublin
Zadomowienie

A nas przed chwila odwiedzila na chwile mama mojego tz. Musze wam powiedziec ze trafila mi sie cudowna przyszla tesciowa. Jest tak madra i wyrozumiala kobieta ze az dziw czasem bierze. I zawsze staje po mojej stronie w takich glupkowatych sporach jak stroj mojego tz czy cos rownie trywialnego co bardzo mnie cieszy bo przynajmniej mam jakies w sparcie . Ogolnie do niczego sie nigdy nie wtraca ale jak sie ja poprosi o rade to nigdy nie odmawia plus jest berdzo obiektywna. Po prostu aniol
Stary 2009-10-21, 22:30   #4559
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
A nas przed chwila odwiedzila na chwile mama mojego tz. Musze wam powiedziec ze trafila mi sie cudowna przyszla tesciowa. Jest tak madra i wyrozumiala kobieta ze az dziw czasem bierze. I zawsze staje po mojej stronie w takich glupkowatych sporach jak stroj mojego tz czy cos rownie trywialnego co bardzo mnie cieszy bo przynajmniej mam jakies w sparcie . Ogolnie do niczego sie nigdy nie wtraca ale jak sie ja poprosi o rade to nigdy nie odmawia plus jest berdzo obiektywna. Po prostu aniol
To super kochana, to bardzo wazne!!!Ja tez mam taka kochaną zawsze staje po mojej stronie i zawsze mogę na nią liczyć i tez sie nie wtrąca, zawsze mamy swoje małe tajemnice

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Zmykam spać kochane dobrej nocki i slodkich snow

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-21, 22:40   #4560
hanjah
Zakorzenienie

Zrobiłyście mi smaka na ciacho A akurat teściowa upiekła dziś ciasto z owocami i chyba skuszę się na kawałek (wiem, że późno, że powinnam już spac bo wcześnie jutro wstajemy, ale co tam) :ślina:
W Edi mam paskudny piekarnik, żadnego ciasta nie jestem tam w stanie upiec... dlatego korzystam ze słodkich dobroci tutaj póki mam jeszcze okazję

I tym słodkim akcentem żegnam się z Wami na dzisiaj Do poczytania jutro
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości