tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 11:32   #4741
patrysienka
Zadomowienie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Ehh mam pytanie. Dzis powinnam zacząć nowe opakowanie, bo mi się skończyło wczoraj w dodatku dostałam okres. A nie mam nowego opakowania. Gdybym jutro poszła do lekarza to pewnie powie bym zaczęła nowe opakowanie od rozpoczęcia okresu? Czyli za miesiąć.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Mnie też piersi urosły. Problemów z cerą nie widzę, wręcz przeciwnie nie mam żadnych pryszczów, jak do tej pory miałam. Niestety jestem strasznie nadpobudliwa, potrafię krzyczeć na kogoś bez powodu. Strasznie nerwowa się zrobiłam od kiedy biorę właściwie 2 opakowanie tych tabletek. Możliwe, że też przytyłam.. Ale przez te tabletki mam humorki jak kobieta w ciąży i co chwilę coś jem, słodycze...
patrysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 12:12   #4742
aanulkaa88
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Ja będę kończyła 4 opakowanie, i z obserwacji to tak - delikatnie przytyłam, ale to nie tabletki powodują tycie, tylko wzmagają apetyt, więc wiadomo... Libido spadło bardzo, ale widzę, że u sporej części z Was też tak jest... Cera się polepszyła Humorków brak, okres prawie że bezbolesny
aanulkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 12:32   #4743
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrysienka Pokaż wiadomość
Ehh mam pytanie. Dzis powinnam zacząć nowe opakowanie, bo mi się skończyło wczoraj w dodatku dostałam okres. A nie mam nowego opakowania. Gdybym jutro poszła do lekarza to pewnie powie bym zaczęła nowe opakowanie od rozpoczęcia okresu? Czyli za miesiąć.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Mnie też piersi urosły. Problemów z cerą nie widzę, wręcz przeciwnie nie mam żadnych pryszczów, jak do tej pory miałam. Niestety jestem strasznie nadpobudliwa, potrafię krzyczeć na kogoś bez powodu. Strasznie nerwowa się zrobiłam od kiedy biorę właściwie 2 opakowanie tych tabletek. Możliwe, że też przytyłam.. Ale przez te tabletki mam humorki jak kobieta w ciąży i co chwilę coś jem, słodycze...
Z ulotki którą czytałam już naście razy wynika że można zacząc przyjmowanie tabletek w pierwszym tygodniu: tzn od drugiego do piątego dnia ale w takim przypadku przez najbliższe 7 dni należy zabezpieczać się prezerwatywą. Z drugiej strony uważam że troszkę bez sensu jest odstawianie tabletek na miesiąc.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:03   #4744
MagdalenaMonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
ja pytałam swojej ginekolog i powiedziała, że Ketonal nie wpływa na antykoncepcję hormonalną.
Dla jasności - nie napisałam, że Ketonal wpływa/obniża działanie Yazu. Napisałam, że aptekarka mnie poinformowała sama z siebie, że przyjmowanie tych leków równocześnie może mieć złe skutki na zdrowie/nie jest obojętne dla zdrowia.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Miałam to samo. Gin mi polecała (gdy miałam 16 lat) urodzenie dziecka na złagodzenie bólów menstruacyjnych.
Dopiero gdy zmieniłam gina zaczęły się wszystkie badania, które miały wykazać przyczynę mojego "umierania" z bólu. Brałam aulin, ketonal, nimesil a nawet czopki... 3 dni męczarni. Badania usg, krwi,cytologia. Dopiero pigułki anty uratowały mi życie (dosłownie życie, bo przy bólach miesiączkowych opuszczałam lekcje, zajęcia na studiach, imprezy, pracę itd). Odkąd biorę anty nie pamiętam jak to jest mieć bolesny okres i szczerze mówiąc nigdy już nie chcę pamiętać.
Ja to samo Tyle dni zmarnowanych z życia. Ból. ból. I jeszcze raz ból. Ostre dyżury itp Chociaż z wiekiem jest lepiej, mam wrażenie, że mój organizm się trochę "uspokoił" to i tak ketonal jest ciągle grany - to jeden z głównych powodów zdecydowania się na tabsy. Szczerze liczę, że mi w tej materii pomogą.
Swoją drogą to straszne, że kobiety muszą to wszystko znosić

[25 lat; 1 opakowanie; 3 pigułka] -> może wprowadzimy system informacji o sobie przy każdym poście odnośnie objawów/skutków ubocznych brania Yazu, który ułatwił by odnoszenie własnych doświadczeń z pigułkami do doświadczeń innych "użytkowniczek" yazu? Co uważacie?

Moja 3 piguła i co tu można rzec -
piję jak wielbłąd (może to kwestia ogrzewania w pracy i domu, ale chyba nie aż tak duża).
Czasem jest mi duszno i mam wrażenie, że niedobrze, ale to może nie być od tabsów, tylko tak ogólnie.
Okresie - gdzie jesteś? - Chyba zdążył się już skończyć..
Łaknienie = prawie równe zero . Jem z przyzwyczajenia...
MagdalenaMonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:07   #4745
Rybcia16
Rozeznanie

oj nie podoba mi się, że co druga z Was pisze że przytyła po tych tabletkach i powiększyły jej się piersi... chyba się załamie jak u mnie też tak będzie do tej pory przez 2 lata brałam Syndi35 i było wszystko w porządku, żadnych skutków ubocznych. Od dwóch dni przerzuciłam się na Yaz, bo moja ginekolog chciała dla mnie coś z mniejszą dawką hormonów. No nic zobaczymy jak będzie, na razie czuję się dobrze
Rybcia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 15:26   #4746
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Z ulotki którą czytałam już naście razy wynika że można zacząc przyjmowanie tabletek w pierwszym tygodniu: tzn od drugiego do piątego dnia ale w takim przypadku przez najbliższe 7 dni należy zabezpieczać się prezerwatywą. Z drugiej strony uważam że troszkę bez sensu jest odstawianie tabletek na miesiąc.
to przeczytaj jeszcze raz, bo nie czytasz ze zrozumieniem...
2-5 dzień dotyczy rozpoczynania a nie kontynuowania...
a odstawianie tabletek na miesiąc jest nieodpowiedzialne i bez sensu...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 16:17   #4747
konwalijka82
Raczkowanie

Przepraszam za wprowadzenie koleżanki w błąd i dziękuję za wyjaśnienie
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 15:45   #4748
olkat7
Przyczajenie

mam pytanie czy możliwe że mogę być w ciąży jeżeli w poniedziałek wzięłam ostatnią tabletkę białą a we wtorek pierwszą różową następnego opakowania a po trzech godz zwymiotowałam, następnie w sobotę odbyłam stosunek. czy istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?
olkat7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 17:12   #4749
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez olkat7 Pokaż wiadomość
mam pytanie czy możliwe że mogę być w ciąży jeżeli w poniedziałek wzięłam ostatnią tabletkę białą a we wtorek pierwszą różową następnego opakowania a po trzech godz zwymiotowałam, następnie w sobotę odbyłam stosunek. czy istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?
wątpie, ale mogłaś wziać drugą po wymiotach...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-10-21, 17:17   #4750
ewka1987
Rozeznanie

ja dzisiaj byłam u ginekologa i po 3 miesiaach stosowania YAZu nareszcie je zmieniam. niestety w moim przypadku nie okazaly się takimi super tabletkami jak było to napisane w ulotce (lekarz mi przepisal kolejne cudo czyli qlaira i zobaczymy jak one podziałaja na mój organizm).
co do yazu to po pierwsze strasznie mi pospuly cerę- nigdy nie miałam jej za fajnej ale to co się działo przez ostatnie 2 m-ce to TRAGEDIA, chyba nigdy tak źle nie wyglądałam a po drugie miałam tak straszne stany depresyjne że jak dzisiaj mój ginekolog mnie zobaczył to od razu wiedział co się dzieje- zanim cokolwiek powiedziałam zaczęłam ryczec w ogole byłam strasznie płaczliwa (co nie było najgorszym objawem) oraz przygaszona i ogólne smutna, zniechecona do życia czego nigdy wcześniej nie miałam. mam nadzieje że teraz będzie tylko epiej
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 18:40   #4751
olkat7
Przyczajenie

Dot.:skutki uboczne

Jeżeli chodzi o mnie zaczęłam 5 opakowanie, nie mam żadnych problemów z cerą włosami, nie mam żadnych plamień, okres mam ok 4 lub 5 dni, trochę więcej piję płynów co wiąże się że też częściej chodzę do łazienki niż zwykle, nie przytyłam ani nie schudłam, piersi mi urosły o jeden rozmiar i mam wrażenie że jeszcze rosną(z tego powodu cieszę się), libido rewelacyjne, ogólnie jestem zadowolona,
Jedyny minus to, mam suchość pochwy co powoduje ból po stosunku ( nie zawsze ale zdarza się), ale nie wiem czy to jest spowodowane tabletkami Yaz czy po prostu mam takie dolegliwości z innego powodu. Pozdrawiam was
olkat7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 20:10   #4752
Mrs.
Zakorzenienie

Ja koncze teraz 1 op. narazie jestem zadowolona Nie chce zapeszyć . Tyle że biore dziś 2 tabletke białą a okresu jeszcze nie mam , ale poczekam moze przyjdzie
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 20:56   #4753
helvete1
Raczkowanie

słuchajcie mam pytanie: jeśli ostatni raz współżyłam tydzien temu a dzis zaczne brac antybiotyk to czy moge zajsc w ciaze? (yaza biore oczywiscie caly czas)
helvete1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 20:59   #4754
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez helvete1 Pokaż wiadomość
słuchajcie mam pytanie: jeśli ostatni raz współżyłam tydzien temu a dzis zaczne brac antybiotyk to czy moge zajsc w ciaze? (yaza biore oczywiscie caly czas)
nie sądzę
ale teraz dodatkowe zabezpieczenie oczywiscie
a jestes pewna ze ten antybiotyk obniza?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-10-21, 21:01   #4755
helvete1
Raczkowanie

a to nie jest tak, że każdy obniża? dostałam jakis megasilny na anginę, bierze sie tylko 3 dawki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 21:14   #4756
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie jest tak, że każdy obniża? dostałam jakis megasilny na anginę, bierze sie tylko 3 dawki
oczywiście,że nie każdy wszystko zależy od jego składu, dlatego zawsze należy czytać ulotki od branych leków i pytać lekarza jak nie jest się pewnym

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:16   #4757
Neciak89
Zakorzenienie

wiec lepiej dodatkowo sie zabezpieczaj. podczas brania antybiotyku i tydzien po skonczeniu

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:20   #4758
helvete1
Raczkowanie

że w trakcie i po trzeba używać dodatkowych utrudnień to wiem, chodziło mi tylko o to, czy to może działać jakby wstecz nazywa sie azitrox i ulotka nic nie mówi na temat tabsów
Stary 2009-10-21, 21:28   #4759
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
że w trakcie i po trzeba używać dodatkowych utrudnień to wiem, chodziło mi tylko o to, czy to może działać jakby wstecz nazywa sie azitrox i ulotka nic nie mówi na temat tabsów
antybiotyki nie działają wstecz

a azitrox nie wpływa na tabsy z tego co wiem

Stary 2009-10-22, 08:06   #4760
babiniec
Raczkowanie

Mam takie pytanie ...

czy któraś z was miała podobną sytuację do mojej a mianowicie. Dostałam receptę na YAZ, doczekałam do pierwszego dnia okresu i rozpoczęłam opakowanie i uwaga krwawienie miałam 2 dni !!!!!

przed rozpoczęciem opakowania zrobiłam test ciążowy zarówno płytkowy jaki strumieniowy w ciąży nie jestem ...

Czy to może być normalne ??
babiniec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 08:53   #4761
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez babiniec Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie ...

czy któraś z was miała podobną sytuację do mojej a mianowicie. Dostałam receptę na YAZ, doczekałam do pierwszego dnia okresu i rozpoczęłam opakowanie i uwaga krwawienie miałam 2 dni !!!!!

przed rozpoczęciem opakowania zrobiłam test ciążowy zarówno płytkowy jaki strumieniowy w ciąży nie jestem ...

poczytaj watek to sie dowiesz.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-10-22, 08:55   #4762
Shilah
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez babiniec Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie ...

[24 lata; 1 opakowanie; 5 tabletka]

Witaj,
Ja rowniez zaczelam brac tabletki YAZ. Okres zawsze trwal u mnie okolo 5 dni, lecz byl malo obfity.. Dzis jestem przy 5 tabletce, a miesiaczki nie mam juz od 2 dni, pozostalo tylko lekkie zabarwienie sluzu, lecz nie jest to krwawienie. Wczesniej, w rożnych odstepach czasowych bralam Harmonet, Yasmin i Yasminelle, lecz po nich czulam sie tragicznie! Pomijajac juz calkowity wstręt do jakichkolwiek zblizen (raz na miesiac po wielkich kłotniach). Bylam bardzo nerwowa, w nocy zaciskalam mocno zęby, mialam depresje, bylam płaczliwa, libido calkowicie zanikło, czulam sie napuchnieta i "beznadziejna"!!!
Dzis po kliku tabletkach Yaz, moge stwierdzic, ze działaja na mnie calkowicie na odwrot.. Czuje sie super, nie mam depresji(wrecz dzialaja na mnie jak antydepresanty) cera od razu sie poprawia, piersi rosna , jestem spokojna, a co najlepsze jem o polowe mniej i...libido rosnie. Jedyne co mnie martwi to drętwienie kończyn po lewej stronie ciała..i cena! Ale jesli stan dobrego samopoczucia bedzie sie utrzymywal, a do tego brak lęków przed ciążą, jestem w stanie zapłacic te 50 zl miesiecznie.

pozdrawiam

Edytowane przez Shilah
Czas edycji: 2009-10-22 o 09:29
Shilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:18   #4763
MagdalenaMonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shilah Pokaż wiadomość
Witaj,
Ja rowniez zaczelam brac tabletki YAZ. Okres zawsze trwal u mnie okolo 5 dni, lecz byl malo obfity.. Dzis jestem przy 5 tabletce, a miesiaczki nie mam juz od 2 dni, pozostalo tylko lekkie zabarwienie sluzu, lecz nie jest to krwawienie. Wczesniej, w rożnych odstepach czasowych bralam Harmonet, Yasmin i Yasminelle, lecz po nich czulam sie tragicznie! Pomijajac juz calkowity wstręt do jakichkolwiek zblizen (raz na miesiac po wielkich kłotniach). Bylam bardzo nerwowa, w nocy zaciskalam mocno zęby, mialam depresje, bylam płaczliwa, libido calkowicie zanikło, czulam sie napuchnieta i "beznadziejna"!!!
[25 lat; 1 opakowanie; 6 tabletka]
Witam no to na podobnym wózku jedziemy.
Dzisiaj będzie 6 tabletka, wczoraj miałam tylko małe plamienie. Czuję się dobrze.
Jedyne co, to wieczorami mam taki stłumiony ból głowy (biorę tabsy o 18ej)który trochę później przechodzi, i lekkie stłumione bóle podbrzusza - jakby mini wersja okresowych.
Wczoraj natomiast rozpętałam nad ranem prawdziwą wojnę światów z laserami mojemu TŻ za ogólny brak wkładu w domowe obowiązki Ale nie jestem pewna czy to przez YAZ Chociaż nie mam w zwyczaju robienia takich rzeczy nad ranem.. Po ostatnich naszych przejściach był nad wyraz ugodowy <czego nie ma w zwyczaju> pogłaskał po głowie i powiedział "Tabletki działają Kochanie, tak?" ehh..
pozdrowionka
MagdalenaMonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 12:56   #4764
trzaska
Raczkowanie

Z powodu przyjetej14 tabletki po upływie 14 h postanowiłam dla bezpieczeństwa połączyć blistry. wszystkie tabletki brałam regularnie (+/- 1h) Także pominęłam 4 tabletki placebo i zaczęłam brać dalej tabletki. Jestem w trakcie brania 2 blistra dokładnie 10 tabletka i co ? okres... nie tam jakieś plamienie , nie brązowe mazidło tylko najprawdziwszy okres.
Przeczytałam ulotkę i owszem jest to możliwe.
także chwilowo się uspokoiłam.

1)Ale czy jeśli teraz mam krwawienie srodcykliczne to dostane okres kiedy powinnam odstawić tabletki na 4 dni? czyli za jakies 14 tabletek?

2)Czy mimo wszystko skoro zdarza sie krwawienie srodcykliczne poprzez łaczenie blistrow nadal jestem zabezpieczona? skoro metoda łaczenia blistrow jest bezpieczna dla pominietej tabletki jest mozliwosc tej niechcianej ciazy?

3) I czy jakbym zrobiła test ciążowy to on wyjdzie poprawnie, mimo iz biore tabletki?

Czy ja w ogole powinnam sie tym przejmowac?
trzaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 13:01   #4765
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzaska Pokaż wiadomość
Z powodu przyjetej14 tabletki po upływie 14 h postanowiłam dla bezpieczeństwa połączyć blistry. wszystkie tabletki brałam regularnie (+/- 1h) Także pominęłam 4 tabletki placebo i zaczęłam brać dalej tabletki. Jestem w trakcie brania 2 blistra dokładnie 10 tabletka i co ? okres... nie tam jakieś plamienie , nie brązowe mazidło tylko najprawdziwszy okres.
Przeczytałam ulotkę i owszem jest to możliwe.
także chwilowo się uspokoiłam.

1)Ale czy jeśli teraz mam krwawienie srodcykliczne to dostane okres kiedy powinnam odstawić tabletki na 4 dni? czyli za jakies 14 tabletek?

2)Czy mimo wszystko skoro zdarza sie krwawienie srodcykliczne poprzez łaczenie blistrow nadal jestem zabezpieczona? skoro metoda łaczenia blistrow jest bezpieczna dla pominietej tabletki jest mozliwosc tej niechcianej ciazy?

3) I czy jakbym zrobiła test ciążowy to on wyjdzie poprawnie, mimo iz biore tabletki?

Czy ja w ogole powinnam sie tym przejmowac?
1. najprawdopodobniej tak
2. jeśli bierzesz prawidłowo-zgodnie z ulotką- to skuteczność jest cały czas zachowana
3. tak, tabletki nie mają wpływu na wynik testu (ważniejsze jest to byś wykonała go w odpowiednim czasie)

Stary 2009-10-22, 16:07   #4766
martus28
Przyczajenie

mam pytanie.. miałam ostatnio stresujący dzień i zapomniałam wziąć tabletki. Zazwyczaj biorę ją o 18 a przypomniałam sobie o niej o 6 .10 rano gdy wstawałam do szkoły. Nie wiem czy "zdążyłam się jescze załapać" czy raczej te 10 min. ma jakieś znaczenie i powinnam stosowac dodatkowe zabezpieczenie??
martus28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 16:21   #4767
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez martus28 Pokaż wiadomość
mam pytanie.. miałam ostatnio stresujący dzień i zapomniałam wziąć tabletki. Zazwyczaj biorę ją o 18 a przypomniałam sobie o niej o 6 .10 rano gdy wstawałam do szkoły. Nie wiem czy "zdążyłam się jescze załapać" czy raczej te 10 min. ma jakieś znaczenie i powinnam stosowac dodatkowe zabezpieczenie??

na wszelki wypadek możesz, żebyś sie nie stresowała chociaz zalezy ktora to tabletka?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 19:08   #4768
sobolesiaa
Raczkowanie

Smile Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez martus28 Pokaż wiadomość
Jedna z dziewczyn niedawno opisywala taka sytuacje co i Ty. Spanikowana poszla do lekarza, ale gin powiedzial jej , ze te 10 minut
nie ma znaczenia.

Jesli oczywiscie wzielas ta tabletkeo 6;10,nie masz sie czym matwic
sobolesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 17:29   #4769
onlyMekrk
Przyczajenie

Witam potrzebuję pomocy. We wtorek zapomniałam zażyć 20 tabletke. przyjełam ją na drugi dzień . w/g ulotki powinnam dokończyć przyjmować tabletki różowe i wyrzucić białe. Ale mi bardzo nie pasuje łączyć opakowań. Chciałabym normalnie skończyć całe opakowanie. Czy Jakbym skończyła to całe razem z białymi i potem następne to będę od nowego zabezpieczona normalnie? prosze o odpowiedź . będę bardzo wdzięczna
onlyMekrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 18:20   #4770
trzaska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onlyMekrk Pokaż wiadomość
Witam potrzebuję pomocy. We wtorek zapomniałam zażyć 20 tabletke. przyjełam ją na drugi dzień . w/g ulotki powinnam dokończyć przyjmować tabletki różowe i wyrzucić białe. Ale mi bardzo nie pasuje łączyć opakowań. Chciałabym normalnie skończyć całe opakowanie. Czy Jakbym skończyła to całe razem z białymi i potem następne to będę od nowego zabezpieczona normalnie? prosze o odpowiedź . będę bardzo wdzięczna

a pasuje Ci ciaza?? no wlasnie pewnie nie zatem jesli kochana chcesz miec 100% lub 99,9 % pewnosc musisz wybrac jedna z 2 opcji opisanych w ulotce... niestety bardzo wazne jest trzymanie zasad aby uniknąć niechcianej ciąży.

UWAGA! mogę się mylić, ale jeśli przez ostatnie 7 dni się nie kochałaś to wystarczy się dodatkowo zabezpieczać, lub odpuścić sobie na 4 dni doznań jednak jeśli miałaś stosunek 7 dni przez to lepiej dla świętego spokoju np. połączyć blistry

chyba ze nie współżyjesz i bierzesz yaz z innego powodu , to podejrzewam ze nie musisz łączyć blistrów.
trzaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości