|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Cytat:
Potem z rozkosza sobie ciamka. My nie stosujemy smoczka w ogole, wiec alternatywy nie ma. Ale generalnie udaje mi sie wyciagnac piers z dzioba Ani nie budzac Jej ![]() Cytat:
No i? ![]() Hello ladies! Ania grzecznie spi po porannej dawce mleka. Nie ma chyba NIC gorszego niz chory maz W poniedzialek byl u dentysty, niestety musial Mu naprawiac jednego zeba i do tej pory Go to boli. Poza tym, przyplatal Mu sie katar. Wczoraj wrocil wczesniej z pracy, zeby troche pospac. Rozmawiam z Nim dzisiaj i dla zartu mowie "No ale chyba nie jest to bol gorszy niz porod?", a maz na to "Och, na pewno gorszy" ![]() U nas dla odmiany dzisiaj leje, wiec jak na razie jestem uziemiona. Co do nosidel, mysmy kupili takie materialowe nosidelko Ani- coreczka Go nie lubi Placze przy kazdej probie zalozenia. Wiec uzywamy go jako kocyk, a gdy troche podrosnie- kupimy takie sztywne nosidlo. Na pewno przy zakupie wyprobujemy z Ania w sklepie, zbysmy znowu na darmo forsy nie wyrzucali...Myslicie juz o Swietach? Zostajecie w domu, czy jedziecie? My w zeszlym roku swietowalismy w Polsce, wiec w tym roku zostajemy w Holandii. Ech, pierwsza Gwiazdka Aneczki
|
|
#3002 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cześć
Cytat:
![]() bo ja właśnie jestem uziemiona, fotelik-nosidełko jest taki nieporęczny jak się niesie w 1 osobę, że nawet małz ma problemy i sapie jak sam go niesie, bo obija się o nogi. Zawsze niesiemy we dwójkę. ja się boję co będzie jak wrócę do pracy i cycia nie będzie ![]() u mnie już jest sajgon ![]() dziecko codziennie idzie spać po północy ![]() Cytat:
u mnie to nie do pomyślenia, cyc jest mile witany w każdym momencie ![]() może te jabłka może za dużo jak na pierwszy raz mój się dalej gniewa na smoka ![]() muszę mu go siłą w buzi trzymać bo zaraz wypluwa Cytat:
A Antonia wycałuj jeszcze od cioci ![]() nooo, czekamy na wieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teraz już nie jest mi tak wesoło ![]() ja smoczka już dawno nie stosowałam, a teraz widzę w nim zbawienie da moich piersi Zgadzam się, że nie ma nic gorszego niż chory chłop ![]() na zwykły katar wręcz umiera i stęka Co do Świąt to zastanawiałam się już niestety zamiast nacieszyć się Świętami we trójkę, będziemy musieli odwiedzać dziadków ![]() czyli dwa dni z głowy i zamiast odpocząć będę jeszcze bardziej zmęczona idę na śniadanko ciekawe jak test u Svineckiej ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Halo Svinecka jak wypadł test ?
|
|
|
#3003 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że Antonio rekompensuje mamusi wszystko swoim uśmiechem. Wiem o czym mówisz, ja też kocham swojego Malutka, ze brak słów, żeby to opisać. Czekamy a ciekawość zżera ![]() Cytat:
Oj tak chory facet w domu , to masakra. Teraz ja choruje i Małż mnie wyręcza, niestety dopiero od 19, jak wróci z pracy, ale i tak dużo. Dzisiaj tylko On w nocy wstawał do Maćka, a ja spałam i regenerowałam siły na dzisiejszy dzień. Nie wiem jak bym wstawała, bo bolał mnie każdy mięsień.
|
|
|
#3004 |
|
BAN stały
|
hej
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
a nawet mam 2
z reguly obie sa zapelnione ![]() Szykuje sie na spacerek. No i ciekawa jestem co u Svinecki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój małż też chory, mówi takim głosem jakby miał zaraz umrzeć masakra - jak ja jestem chora to wszystko robię koło siebie i w domu (chyba, ze naprawdę umieram), a ten ma zatkany nos i boli go gardło i głowa i już sie nie kąpie, nie je i umiera... niech mi tylko zarazi Tomasz na chrzciny niedzielne ![]() Cytat:
no właśnie jak test?
|
|
|
#3007 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no i co nie ma Emilki
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
O rety, to musisz mieć jednak duży ten dom
![]() a mówiłaś że masz mało miejsca, przyznaj się jaki masz metraż ? Cytat:
![]() mój to samo - faceci No to by było nieciekawie Buuu - szkoda
|
|
|
#3009 |
|
BAN stały
|
Svinecka to gratuluję
![]() mam chwilkę bo Amela śpi ja wczoraj Amelkę już położyłam spać i niby zasnęła ale potem się obudziła i cyc nie pomagał 2 razy musiałam ją na ręce brać i uspokajać ż wreszcie zasnęłą. a dziś rano - o 7 chyba zaczęła nagle płakać aż się wystraszyłam to się też dopiero na ręku uspokoiła i po jedzonku zasnęła. może się jej coś przyśniło albo zabolało ciekawe czy taki mdzieciaczkom się coś śni ...zaraz zrobię zdjęcia kombinezonu i wstawię Załącznik 2600891 Załącznik 2600892 Załącznik 2600893 jest lekko błękitny, na nóżce te zwierzaczki i ogólnie ciepły pod spodem polarek. zapłaciłam 50 zł już z przesyłką czyli ostatecznie 37 zł. mam jeszcze jeden na oku za 25 zł to jak pojadę do domu to go wezmę na wszystkich świętych i babka jeszcze mówiła ze po córce ma ciuszki to zobaczę czy coś fajnego. a to ten za 25 zł Załącznik 2600901 też jest fajny a myślę że się przyda |
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko bardzo ładne kombinezony
ten pierwszy to chyba ma też Unholy ![]() ja też kupiłam kombinezon, dopłaciłam za priorytet a przesyłki dalej nie ma
|
|
#3011 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wiesz jak tak Ci zalezy to mozesz sama sobie machnac
ja dzis jade do biedronki zobaczyc te kombinezony co mialy od dzisiaj byc a zaraz jedziemy na to usg ciotka TZ dzis zmarla
|
|
#3012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Od razu ciekawskie, troszczą się o koleżankę
![]() Cytat:
Cytat:
Małż kupił mi ten kombinezon, ale jeszcze go nie widziałam, bo od razu do pracy pojechał. Kupił jeszcze dwa welurowe dresiki za 19,99 za usg
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2009-10-22 o 13:07 |
||
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz poszukam fotek
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-10-22 o 13:28 |
|
|
|
#3014 |
|
BAN stały
|
ubieram bąbla i idziemy na spacerek
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
mam za małe mieszkanko
fajny kupowałaś nowy, czy używany ?
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, a co bedzie jak prądu braknie? Pamietam jak po powodzi my nie mielismy pradu 2 dni a mam tez w szytsko zamraza. Trzeba było do ciotki wszytsko zawiezc a czesc i tak trzeba było zuzyc...
A Svinecka pewna jestes? ![]() Ja tez tydz temu zrobiła i negatywny ale @ jak nie było tak nie ma. Za chwiel do gina jade... A i jeszcze jedno, Ciocia pielęgniarka mówila mi, że najlepiej to sprawdzic rano temp i jak jest powyzej 37 to jest się w ciązy. A ja wpadłam w Dr Housa.... Codzien ogladam na AXN. Musze
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie tak tylko bez czytania
Mam info od dziewczyn. Napisałam im wczoraj eski ale odpisały dopiero dzisiaj. Miramej pisze, ze Kubus ma jakis trudniejszy czas, sporo popłakuje wiec jest zmeczona. Podczytuje nas troszken ale nie chce jej sie odpisać. Pozdrawia wszystkich i bardzo jej miło, że o nich myslimy. Karolinka U nich wszystko w porządku, radzą sobie we dwie z Zuzinką, cały czas są u siebie w domu. Przez to ma problemy z wizażem bo laptop nie chce z nim współpracować Dzisiaj idzie z małą na szczepienie. Spróbuje potem cos napisac. Pozdrawia nas ciepło.
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obie zamrazarki mam w zabudowie w kuchni.Jedna pod lodowka, a druga pod mikrofala i piekarnikiem wiec duzo miejsca nie zajmuja, za to na wysokosc zajmuja miejsce. Cytat:
![]() Na prad mam w domu wszystko...plyte do gotowania, czajnik,expres nawet z domu sie nie wydostane, bo bramy nie otworze. Ale nie pamietam kiedy nie bylo pradu, w razie co mam mame,siostre,2ciocie(blis ko siebie) i ich zamrazarki ktore nie sa tak wykorzystywane jak moje. Wzielo mnie na ogorkowa, ale taka konkretna gesta z duza iloscia warzyw i juz ją czaruje.Tylko tak mi sok z ogorkow wchodzi ze czasem moze byc tylko rosol
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam "mało używane" na allegro
to nowy model i faktycznie z kartonem, instrukcją, paragonem i nowymi śliniakami do wersji "dziecko przodem" - było jak nowe
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
220 zł plus przesyłka i to bylo mało bo na innych aukcjach to nosidełko kosztowało ok 300 zł
|
|
#3022 |
|
Rozeznanie
|
heloł dziewczynki
![]() w końcu zrobili mi internet chyba z 3 tygodnie nic nie działało a dziś braciszek wyjął 2 razy wtyczke cos poszperał przy kablach i włala działa to co pierwsze do was a tu tylllllllllllllllllllllll llllllllle stron jerstem w tył o matko nigdy tego nie nadrobie, boże jak ja do was dlugo nie zagladala pewnie już o mnie zapomniałyści No to potroszku co u nas ![]() Martynia jest aniołkiem grzeczniutka ale tylko jak się ja nosi, lubi lezexc na macie lub w leżaczko ale trzeba z nią rozmawaić uwielbia chodzic na spacerki i dobitnie sie tego domaga, jak już zapakuję w kombinezon to zaraz zasypia w domu to tak cieżko mi ją uspić, np teraz mi się udało iśpi na macie ale to są raczej takie krótkie drzemki, ale kocham ja nadżycie i uwielbiam z nia gaworzyć ale niedługo do pracy jejku ja się za nią zarycze u was widze sie pozmieniało dużo wasze słoneczka są cudne tak ja w przelocie widziałam zdjęcia i jak rosna jak na drożdżach i widze że juz pierwsze posilki podajecie swoim szkrabom, moja mycha kończy jutro 4 miesiące ale jakoś boje się jeszcze podawać papki, dalam jej narazie kleik, kaszkę, soczek z marchewki i soczek z jabłuszka ale tak to nie wiem co moge juz podawać macie może jakieś info co można podawac i jak robić od 4 miesiąca>>???? :pro si:![]() ![]() : prosi:i nowe fociaki martyni dorzuciłam
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2009-10-22 o 17:40 |
|
|
|
#3023 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale ona śliczna ja wykąpałam Amelkę, dziś obyło się bez płaczu przy smarowaniu i ubieraniu - zaciekawiła się kremem - opakowaniem i tak jakoś zeszło i nie zwróciła uwagi na ubieranie na spacerku było ok przespała go. ja sie zastanawiam nad nosidełkiem żeby np na miasto pojechać z nią i żeby była przy mnie bo jak samochodu nie mam to mpk muszę i biore ją w samochodowy fotelik - jak była mniejsza to ok ale teraz raz że ciężka a dwa że trudno ją wyciągnąc wtedy, z kolei wózek nie zawsze wstawię sama o niskopodłogowe mpk jeżdżą najczęściej o niedogodnych dla mnie godzinach ylko ja patrzyłam na jakiś tańszy w granicach 50 zł, jak znajdę to wam pokaże - może poradzicie czy warto ![]() o np coś takiego http://www.allegro.pl/item777220150_..._promocja.html http://www.allegro.pl/item789313476_...az_sklepu.html Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-22 o 18:07 |
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie czytałam testów tego nosidelka (o ile takie są - bo nosidełko musi mieć różne atesty, itp.), ale ja bym takiego nie kupiła chociażby ze względu na mocowanie - za szyją i na biodrach ja mam taki krzyżak sześcioramienny na plecach i taką podpórkę pod krzyż, a i tak czuję ciężar Tomasza bardzo dobrze, a główna masa opiera się na ramionach nie wyobrażam sobie dźwigać tego na szyi ![]() zaraz poszukam tyłu mojego nosidełka
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-10-22 o 18:57 |
|
|
|
|
#3025 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dzięki |
|
|
|
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martynka słodziutka, urzekło mnie zdjęcie z paluszkami a powiedz skąd masz takie czadowe ramki ? w jakim programie obrabiasz zdjęcia ? Co do jedzenia to ja nie pomogę, swojemu młodemu dawałam na razie tylko surowe jabłuszko Cytat:
P4w ma rację ja też nie wyobrażam sobie nosić dziecka na szyi ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- tu jest fajne zdjęcie (p4w masz takie nosidełko, nie ?) http://www.allegro.pl/item788611091_...ko_okazja.html
|
|
|
#3027 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maz juz troche zdrowszy, ale jeszcze boli. Ale juz nie tak jak porod ![]() Cytat:
Wspolczuje ![]() Maz zajmuje sie Aneczka, a ja mam chwile dla siebie. Z radosci nie wiem, za co sie pierwsze zabrac- sprzatac po kolacji, wziac prysznic, przygotowac Ani kapiel czy dokonczyc ksiegowosc. Wiec wybralam internet Milego wieczoru kochane!
|
|
#3028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. ramki pościągałam z różnych chomików podam ci link do ściąśgnięcia http://www.google.com/cse?cx=0097185...a=Szukaj&hl=pl są tam chomkiki z różnymi cudnymi ramkami tylko trzeba być zalogowanym, ale jak nie jestes to moge ci na maila przesłac te co ja dalam rade ściągnąć , a potem w photoshopie dodaje zdjęcie i takie cuda wychodzą a reszte to photo scape obrabiam
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2009-10-22 o 19:31 |
|
|
|
|
#3029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jak masz czas dla siebie to dla siebie, a nie żeby sprzątać, zajmować się księgowością, itp. a w weekendy to kto się zajmuje małą ? Mąż ? Cytat:
jeśli nie sprawi Ci to trudności to bardzo proszę ![]() adres wyślę Ci na priva bardzo dużo dają takie ramki ja mam tyle zdjęć małego i wszystkie takie "surowe" Ooo, to masz jeszcze lepsze niż ja znalazłam
|
|
|
#3030 |
|
Rozeznanie
|
wysyłam już tylko troszkę długo się ładują
instrukcję jak dodawać zdj do ramek tez przesłałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Potem z rozkosza sobie ciamka. My nie stosujemy smoczka w ogole, wiec alternatywy nie ma. Ale generalnie udaje mi sie wyciagnac piers z dzioba Ani nie budzac Jej 

i tak pewnie pośpi do 4-6, a potem zje, odłożę go do łóżeczka i będzie spał dalej do 8 lub dłużej. Był w szoku 

z reguly obie sa zapelnione 

za usg