|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 470
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Czarnula204 minely dopiero 3 tygodnie, nie na wszystkich bedzie to dobrze dzialac. Musisz znalezc cos co bedzie odpowiednie dla Ciebie
Trzymam kciuki
|
#4412 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Ja u¿ywam Ha-Pantoten classic ( 2 razy dziennie po 2 tabletki). Narazie nie widze widocznych efektów ale za¿ywam je dopiero 8 dni, wiêc nie mogê jeszcze nic na ten temat powiedzieæ...
Mam nadziejê, ¿e po 3 miesi±cach zobaczê ró¿nicê w kondycji moich w³osów
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 337
|
Mi pozostalo jako¶ ok 5 cm do ty³ka, do pasa ju¿ praktycznie dosz³y
Jako¶ dopiero na pocz±tku roku dopiero je podetne, mimo ¿e koñcówki s± jak miote³ki, to nie dam ¶ci±æ I szczerze mogê poleciæ stosowanie ampulek: 2 opakowania seboradinu i 2 opakowania radicalu w ciagu 2 miesiecy u mnie rownalo sie ponad 3 cm do tego henna treatment wax co 3-4 dni (zdarzalo siê co 2) i wax moc natury + gloria (tez czasem na skalp) = dlugie i miekkie wlosyNavien, na wypadanie polecam wax moc natury do wypadajacych, taki sam spray, ampulki radical i mgielka + suplementy ![]() Mnie po nisimie fast tak wlosy lecialy, wlasnie tak je poratowalam, przy czym mialam przyspieszony wzrost wlosow bez ich utraty
Zapuszczam i dbam o w³osy AG real beauty is not about perfect hair, Chanel and lipgloss,it's about being a role model,standing out and being beautiful on the inside. http://ubierziumaluj.blogspot.com/ Edytowane przez socialite Czas edycji: 2009-10-14 o 20:08 |
|
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 395
|
Cytat:
a w³osy! achhh! Wax stosujê zagraniczny, ale powoli mi siê koñczy, wiêc kupiê tym razem polsk± odmianê, bo wszyscy j± polecaj±, a ja od lat mam waxa tamtego. ampu³ki radical? A dostanê je w zwyk³ej aptece czy tylko na allegro muszê szukaæ? A mgie³kê radicala te¿ skombinujê, chocia¿ akurat z takich zewnêtrznych, to uwielbiam jedwab, p³ynn± keratynê i gliss kura ¿ó³tego.
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mgielka radical w rossmanie nawet jest, na koncowki jesli juz o radicalu mowa, to polece jeszcze serum i koncenrat, boski keratyna tez fajna, osobiscie mam w rybkach ja uzywam na zmiane jedwab joanny i chi, aktualnie quick wax do suchych i zniszczonych oraz latte, no i czasem tez gliss kur zolty z olejkami dwufazowy na av to nie ja, to kim kardashian, ale jestem podobno podobna i tez mam ciemnobrazowe dlugie wlosy, tyle ze z grzywka pocieniowana na bok moze niedlugo wstawie jakies aktualne zdjecie znow na wizaz
Zapuszczam i dbam o w³osy AG real beauty is not about perfect hair, Chanel and lipgloss,it's about being a role model,standing out and being beautiful on the inside. http://ubierziumaluj.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#4416 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 395
|
Cytat:
![]() ja w³a¶nie mam fryzurê identyczn± jak ona, ale oczy niebie¶ciuchne, a chcia³abym mieæ br±zowe ![]() ale btw, w³a¶nie chodzi mi o to, ¿eby móc kupiæ wszystkie takie specja³y osobi¶cie w sklepach/aptekach. Nie chce mi siê bawiæ w zamawianie na razie. Wiêc waxa i ampu³ki radicala kupiê w aptece, a mgie³kê w rossmanie. Chocia¿ bêdê musia³a odwiedziæ allegro i kupiæ jedwab i keratynê, bo mi siê koñcz±, a bez nich nie wyobra¿am sobie ¿ycia! jeszcze napisa³a¶, ¿e w³osy wypada³y Ci po stosowaniu nisim fast? a ja tak siê przymierzam, ¿eby go kupiæ, no, ale nie bêdê ryzykowaæ utraty sterty w³osów! Wolê poczekaæ spokojnie rok, dbaj±c o fryzurkê i same urosn± mi. Mo¿e nawet doczekam siê takich do pasa
Edytowane przez Navien Czas edycji: 2009-10-14 o 20:45 |
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapuszczam i dbam o w³osy AG real beauty is not about perfect hair, Chanel and lipgloss,it's about being a role model,standing out and being beautiful on the inside. http://ubierziumaluj.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 350
|
Cytat:
|
|
#4419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4420 |
|
The Pink Power Mo³derajtor
Wiadomo¶ci: 10 704
|
Przesunê³am czê¶æ dyskusji na w±tek o w³osach wypadaj±cych, bo zrobi³y¶cie totalnego off topa. Proszê o trzymanie siê g³ównego tematu.
|
|
#4421 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 350
|
Cytat:
|
|
#4422 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Mo¿e to glupie ale przed wyjazdem do Polski na urlop farbowa³am w³osy .. 2 tygodnie mine³y i nic zero odrostu ... tu w anglii po 2 tygodniach mam centymetrowy odrost .. jak to mo¿liwe???
|
|
|
|
#4423 |
|
Zadomowienie
|
Która z poni¿szych wcierek bêdzie lepsza na wzmocnienie i porost?
Proszê o pomoc ![]() Farmona, Jantar, Od¿ywka do w³osów i skóry g³owy Sk³ad: Aqua, Propylene Glycol, Glucose, Calendula Officinalis Extract, Chamomilla Recutita Extract, Rosmarinus Officinalis Extract, Salvia Officinalis Extract, Pinus Sylvestris Extract, Arnica Montana Extract, Arctium Majus Extract, Citrus Medica Limonum Extract, Hedera Helix Extract, Tropaeolum Majus Extract, Nasturtium Officinale Extract, Amber Extract, Disodium Cystinyl Disuccinate, Panax Ginseng, Arginine, Acetyl Tyrosine, Hydrolyzed Soy Protein, Polyquaternium-11, Peg-12 Dimethicone, Calcium Pantothenate, Zinc Gluconate, Niacinamide, Ornithine Hci, Citrulline, Glucosamine HCI, Biotin, Panthenol, Polysorbate 20, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Linoleic Acid, PABA, Triethanolamine, Carbomer, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methyldibomo Glutaronitrile, Dipropylene Glycol, Limonene, Linalool Farmona, Saponics, Kompleks od¿ywczy stymuluj±cy wzrost w³osów Sk³ad: Sk³ad: aqua, cetyl alkohol, cetearyl alkohol, stearalkonium chloride, PEG-20 stearate, ceteareth 20, cetrimonium chloride, equisetum arvense extract, cera alba, propylene glycol, calendula officinalis flower extract, chamomilla, recutica flower extract, rosmarinus officinalis leaf extract, salvia officinalis leaf exract, pinus silvestris bud extract, arnica montana flower extract, arctium majus root extract, citrus medica limonum peel extract, hedera helix extract, tropaeolum majus extract, nasturtium officinale extract, polysorbate 20, retinyl palmitate, tocopherol, linoleic acid, PABA, parfum, DMDM hydantoin, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolino ne, hexyl cinnamal, buthylphenyl methypropional, citronellol, linalool |
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 995
|
Dziewczyny a jaki jest taki przecietny wzrost wlosa w ciagu mca? Ja od jakis 2 tygodni zaczynam intensywnie przyspieszac porost wlosow i tak sie zastanbawiam kiedy mozna mowic ze wlosy szybko rosna, przy jakim poroscie miesiacznym?
|
|
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
Zalezy ile Ci rosly bez przyspieszaczy. Przecietnie rosna 1-1,5 na miesiac, ja mialam po stosowaniu roznych preparatow ponad 4cm na miesiac.
|
#4426 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 181
|
Anariel po jakich preparatach?
|
|
|
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
Wejdz na mojego bloga na wizazu
|
#4428 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 181
|
Troszke tego uzywasz
![]() Zastanawiam sie nad tym Nisim...Warto? |
|
|
|
#4429 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
ja wkoñcu jestem szczê¶liwa!!
Jak ju¿ wcze¶niej pisa³am gdzie¶ tam kilka dni temu- zmieni³am witaminy merz na silice i dla mnie te witaminy s± extra!!!!! W³osy jako¶ ruszy³y nie wspominaj±c o paznokciach!! Biore je 12 dni a efekty s±. ![]() ![]() ![]() Ja nale¿e do tych osób na które raczej nic nie dzia³a dopiero silica!!! Nawet Fast nie da³ sobie rady. Dlatego polecam wam na jesieñ Silice!! Jeszcze chcê powróciæ do nafty. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Dziêkuje za odp! |
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 995
|
Kurcze przyrost 4 cm na miesiac to jakas magia
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 084
|
Z pewno¶ci±
![]() eh ta Anariel to niez³a chyba oszala³abym ze szczê¶cia maj±c taki przyrost
|
#4432 |
|
Wtajemniczenie
|
Musze przyznac,ze teraz im blizej porodu to zaniedbalam to wszytsko. Teraz stosuje tylko olejki,wax i dabur vatika hot oil treatment. No i juz dawno nie mierzylam przyrostu...
Co do Nisim Fast to jak dla mnie warto, no ale na mnie podzialal
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 640
|
witam. moj pierwszy post, bo i zapuszczania poczatek. szczerze mowiac bladego pojecia nie mam jak szybko rosn± mi w³osy. nie farbuje, a ¿e w³osy siê krêc± to ciê¿ko oceniæ po wygl±dzie, bo przyrost gubi siê w skrêcie.
dzis przyszla moja pierwsza paczka z mazide³ i na jutro planujê pierwsz± wcierkê - i tu pojawia siê moja pro¶ba o pomoc. plan jest taki: eclipta (100%), d-pantenol (0,5%), ekstrakt z guarany 22% (4%), cococin (5%) (procenty w nawiasie to maksymalna ilo¶æ sk³adnika w preparacie zalecana przez mazid³a) wszystkie te sk³adniki s± rozpuszczalne tylko w wodzie (pantenol rowniez w alkoholach, ale tego nie zamierzam dodawac) wczoraj olejowa³am, wiec nie wiem czy chce znowu to robiæ przed kolejnym myciem. ale jesli polecacie dodaæ do tej mieszanki jeszcze jakis olej to moze jojoba? pe³na lista pó³produktów i produktów, którymi dysponujê jest w dzienniku - klik - post jest d³ugi - lista na samym koncu. z góry bardzo dziêkujê za porady
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 851
|
anka.d, generalnie olejów nie dodaje sie do wcorek, je¶li ju¿ to jakie¶ eteryczne i to w ma³ej ilo¶ci bo inaczej mo¿e zat³u¶ciæ ³epek
z eclipta uwa¿aj bo jet upierdliwa przy rozpuszczaniu, a co do listy to mo¿esz do wcierki jeszcze nicynamid dodaæ
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje bardzo
![]() z olejków eterycznych mam pomarancze z mazide³ i odnaleziony gdzies w domu cynamonowy (stosowany zazwyczaj do inhalacji przy katarze). cynamonowy ma ostrzezenia o podraznieniach i alergiach, wiec jesli w ogole to dodam pomaranczke. |
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 084
|
Cytat:
w nich przewa¿aj± w³a¶nie oleje wszelakie, w³a¶nie przed chwilk± zmy³am wcierkê z rycyny, gliceryny i oleju z ró¿y damasceñskiej i w³osy s± genialnie jedwabiste
|
|
#4437 | |
|
The Pink Power Mo³derajtor
Wiadomo¶ci: 10 704
|
Cytat:
Bo mam wra¿enie, ¿e troszeczkê rozmijasz siê z Viki w definiowaniu pojêcia "wcierka"[jako mikstura stricte do wcierania w skalp]. Oleje, owszem, równie¿ mo¿na wcieraæ w skalp, ale musz± byæ one raczej odpowiednio przygotowane [macerat], aby wch³onê³y dobroczynne sk³adniki. Mo¿na te¿ zastosowaæ gotowe mieszanki, typu Himalaya.
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 299
|
Tracê motywacjê, ratunku ...
to ju¿ kolejny raz siê dzieje. Poprzednio skoñczy³o siê na strzy¿eniu u fryzjera, jak teraz sie temu oprzeæ jak fryzura ju¿ porz±dnie traci kszta³t... A tu idzie nowy sezon jesienno-zimowy i nowe trendy ... Nie lubiê chodziæ taka niezadbana;/
|
|
|
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
trojka ja slowow "wcierka" rozumiem tak jak to napisala Estelle.
z reszta w±tek jest o poroscie w³osów, wiec wcieranie czegokolwiek w cokolwiek poza skalpem chyba nie bardzo pomo¿e na porost? kondycjonowanie w³osów tych juz wyrosnietych to co innego i tu tez uzywam olei. |
|
|
|
#4440 |
|
Perfumoholik z wyboru
Wiadomo¶ci: 3 761
|
Ja tez mam kryzys... jakas szaro bura sie czuje i bez charakteru, mam ochote sciac sie na chlopczyce
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

Trzymam kciuki 

moze niedlugo wstawie jakies aktualne zdjecie znow na wizaz 

21.06.2014r.