|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Cytat:
Wiec lepiej po prostu unikac nowych niewiadomojakich sklepikow wyskakujacych jak Filip z konopi - jak bym tak zrobila anyways.
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jest lista polecanych ? Jakoś nie znalazłam ![]() Ciesze się że to nie jest jakas duża perfumeria internetowa. Ale ja czasem kupuję w małych, np. tym razem odważyłam się (mimo braku opinii tutaj) na zakupy w perfumerii X (przy okazji - wszystko OK, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość - natomiast perfumy oryginalne). Już robiłam zakupy w 7 albo 8 perfumeriach internetowych, skąd mam wiedziec czy nie trafię kiedyś na TĄ ? Rozumiem, że to jakaś tajemnica, no trudno. Będę pytać, albo pójdę do Sephory (żartowałam ).
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze można się spytać tutaj i uzyskasz odpowiedź- czy warto tam kupować, czy ktoś nie miał przygód, jak przebiegają zakupy.Lepiej sobie oszczędzić nerwów.I nie tracić kasy.
|
#1594 |
|
Szef ds. Wymianek
|
megi, nikt ci nie broni robic zakupow w mniejszych perfumeriach internetowych, przeciez co za problem przed zakupami zapytac o opinie na forum
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
Aniu, siarko, MaryJane - w porządku
![]() No po prostu nie lubię takich tajemnic pozniej godzinami zastanawiam się o kogo (w tym przypadku jaką perfumerię) chodzi ![]() może stąd też moja reakcja, że taki ktoś może bezkarnie oszukiwać ludzi którzy myślą że kupili oryginal i wiadomo ile za to płaca, a dostają Przy okazji - czytałam ostatnio artykuł takiej szajce która kradła perfumy we Włoszech. Pozniej one trafialy normalnie na fakturę do polskich hurtowni i sklepów. Tak więc wszystko jest niestety możliwe, choć wydaje się wręcz niewiarygodne.
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Też to czytałam
![]() Choć, w tej sytuacji, do rąk sprzedających trafiały jakby nie było oryginały.... Ale ja ostatnio myślałam i wymyśliłam, że większość asortymentu netowego (o oryginały mi chodzi) nie pochodzi Broń Boże z kradzieży, tylko z zachodnich promo i nawet mam jakieś uzasadnienie
|
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
We wtorek przyszła Euphoria 100ml, która zamawiałam na perfumeria.pl i powiem wam, że mam naprawdę obiekcje czy perfum jest oryginalny. Znam ten zapach doskonale gdyż wielu znajomych go używało, poza tym w piątek byłam w zaufanym sklepie i sprzedawca psiknął mi tylko raz na bluzkę i czułam ten zapach przez dwa dni. A ten z perfumeria.pl trzyma mi się na nawet nie cały dzień.
Nie wiem co mam o tym myśleć.
|
|
|
|
#1598 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#1599 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Sama jestem ciekawa, bo tez uzywam Euphorii. A czy ona wystepuje w wersji edt? Bo moze sprzedawca psiknal Cie edp. Poza tym sa tez rozne odmiany Euphorii, np blossom, wiec moze i nuty sa inne (nie wiem na 100% bo nigdy takich nie mialam).Edit: Siarko - masz racje podrobka nie pachnie wiele godzin, ona wrecz smierdzi wiele godzin . Dla mnie podroby maja taka dziwna nute, jak zapachy z bazar, cos sztucznego, plastikowego.
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2009-10-23 o 10:06 |
|
|
|
|
#1600 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
wklejaj, wklejaj, chicoo, mam w domu Euphorie, to tez chetnie porownam. i faktycznie, moze masz EDT, a sprzedawca Cie psiknal EDP? nie dalej jak wczoraj pisalam o podobnych odczuciach z moja Euphoria^^
|
|
|
#1601 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Euphoria klasyczna jest tylko EDP.
Może psiknął Blossom lub Spring Temptation, ale nie sądzę, bo klasyk jest intensywniejszy. |
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
Witam, mam pytanie odnośnie perfumerii jasminum. Cena poszukiwanych przeze mnie perfum bardzo atrakcyjna. Czy ktoś już tam kupował, czytałam watek ale nie znalazłam informacji? Z góry dziękuje za odpowiedź
|
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
Ups, widzę że w moim poście zrobiła byka, perfumeria nazywa się JASMINIUM. Ponawiam pytanie, zna ktoś?
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
ja nie wiem czy ktoś tam kupował-wydaje mi się, że gdzieś ta nazwa mignęła mi....może w ramach wątku perełkowego - spróbuj przekopać i tamten wątek.A może jeszcze ktoś się odezwie
|
#1605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro, jakoś pod wieczór wrzucę zdjęcia. Ja mam klasyczną Euphorie EDP. Kurdę teraz tak się zastanawiam czy w sklepie to nie był czasem Blossom. Ale raczej nie. Najbardziej zwróciłam uwagę na długotrwałość zapachu, ale nuty też dziwnie inne mi się wydawały. Choć jak ostatnio używałam to bardziej do gustu mi przypadł aniżeli na początku. Mimo wszystko, trochę ostrożności i przezorności nigdy nie zaszkodzi, zwłaszcza, że to nie są małe pieniądze (jak dla mnie ).
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
a co myślicie o www.perfumy-perfumeria.pl ? chciałabym kupić Euphorie 100ml
|
#1607 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
PERFUMY ORYGINALNE DO BOLU. PERFUMERIA POLECANA NA KAZDEJ Z 71 STRON TEGO WATKU. Tyle postow ma na koncie, a wyszukiwarki nadal sie boi :/ U gory jest taka opcja: przeszukaj wątek: wpisujesz perfumerie i masz odpowiedz. I zadne usprawiedliwienie mnie nie ruszy, bo jest to jedna z najczesciej polecanych na wizazu perfumerii (obok pedetu czyli perfumeria.pl) a tak poza tym to marzy mi sie pokoj na swiecie :rolleye s:
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
Zaintrygował mnie wasz temat odnośnie kradzionych perfum. A zaintrygował, bo nie dalej jak tydzień temu mój wujek mieszkajacy w Niemczech opowiadał mi o takich akcjach:/ Nie wiem jak te kobiety to robią, ale wynoszą ponoć perfumy z największych perfumerii masowo, stąd tyle aukcji na allegro po okazyjnych cenach:/
Co do perfumerii godnych polecenia to powiem tyle, że zamówiłam ostatnio Dior "Addict" na kokai.pl. Cała transakcja bez problemowa, obsługa miła, miejsce godne polecenia |
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Ty uważaj z wychwalanie rzeczonej perfumerii, ostatnio ostrzeżenia się za to posypały
... Spamerzy ją lubią, ja - jako "stara perfumiara" - grzecznie podziękuję
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1610 |
|
Przyczajenie
|
Robiłam zakupy w tej perfumerii kilka razy. Gdzieś wcześniej o tym pisałam. Nigdy się nie zawiodłam, chociaż ceny nie zawsze są rewelacyjne. Polecam myślę, że będziesz zadowolona.
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdyby kogoś to interesowało i miał jakieś wątpliwości, robiłam niedawno zakupy w perfumerii Kaori.pl i dostałam to co zamawiałam, więc wszystko w porządku
.
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z was kupowała na Pachniemy.pl (http://pachniemy.pl/) i mogłaby polecić tę perfumerię?
|
#1613 |
|
biegam dla Zabawy
|
A goldangel.pl ? Przerzuciałam wiarygodne perfumerie internetowe, ale nie znalazłam nic konkretnego czy oryginalne.
Konkretnie chcę dorwać Klein Euphoria Crystalline Woda perfumowana 100 ml Limited Edition. |
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
Ja po raz pierwszy w tym wątku
![]() Dokonałam ostatnio zakupu na iperfumy.pl. Przeglądałąm ten wątek już oczekując dostawy i trochę się zestresowałam, ponieważ opinie o tej perfumerii nie zawsze były pozytywne. Co do przesyłki - dotarła dokładnei tego dnia, który był podany przy zamówieniu. (Zamówienie składałam w niedzielę ok 23 a w środę kurier dostarczył mi paczkę.) Co do samych perfum - na 99% jestem przekonana, że to oryginał (1% pewności brak, gdyż oceniam oryginalnosć jedynie po opakowaniu, bo to prezent i nie mogę zajrzeć do środka ), poza tym perfum tych (yves saint laurent body kouros) w sklepach nie widuję, więc porównywałam po prostu wygląd i oznakowanie innych opakowań męskich zapachów ysl. Póki co jestem jak najbardziej zadowolona. Czekam jednak do momentu, w którym ujrzę zawartość pudełeczka ![]() aaa.. no i cena była jedną z najbardziej korzystnych, a dostawa gratis Edytowane przez miaumiau Czas edycji: 2009-10-30 o 18:47 |
|
|
|
#1615 |
|
Rozeznanie
|
Moje pierwsze zakupy w internetowej perfumerii iperfumy.pl bardzo udane, jestem w 100% zadowolona. Za 100 ml Promesse Cacharela zapłaciłam z rabatem 162 zł. Zamawiałam 28.10 za pobraniem, paczka dotarła 30.10 pocztą polską!!! Są oryginalne. Polecam!
|
|
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
no i ja mam teraz problem.Moja koleżanka chciała kupić perfumy przez internet, ja patrząc w watek doradziłam jej pedet.pl i dupa - ma bardzo poważne wątpliwości co do oryginalności takowych - czy ktoś mogłyby mi opisać oryginalne flaszki ( testery) 100 ml
-Burberry Weekend i -Nina Ricci Premier Jour
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Flakony Premier Jour też się różnią, chyba czcionką- czasem jest kursywą, czasem drukowanymi literami. Podróby Premier Jour zwykle straszyły zbyt ciemnym lub jasnym płynem. Edit: Może wklej zdjęcia do wątku o podróbach?
Edytowane przez Velvet Acid Kitty Czas edycji: 2009-11-02 o 10:59 |
|
|
|
|
#1618 |
|
Przyczajenie
|
Witam drogie Panie (i Panów jeżeli tu też zaglądają) i proszę o poradę. Chciałbym kupić wodę toaletową A'men Thierry Muglera w metalowym opakowaniu i tak czytam ten wątek o perfumeriach internetowych i nie wiem której najbardziej można zaufać, żeby perfumy były na 100% oryginalne i dostarczone szybko bez problemów. Waham się między:
http://www.iperfumy.pl/thierry-mugle...oda-toaletowa/ http://www.dolce.pl/thierry_mugler/a_men/1969.php5 http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...toaletowa.html Ewentualnie myślę jeszcze nad aukcjami na Allegro u użytkownika PRCosmetics albo Divanii: http://allegro.pl/item777918531_thie...klep_wawa.html http://allegro.pl/item790838078_thie...00ml_lodz.html Wiem, że w sumie dużo tu o tych perfumeriach i allegrowiczach było sporo, ale czytałem też pewne negatywne opinie, więc wolę zapytać was jako ekspertki (i kilku ekspertów jeżeli też tacy są), który zakup najbardziej polecacie tak na milion miliardów % |
|
|
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336922 Co do w/wym. perfumerii, sugeruję przeszukać ten wątek...
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najczesciej w el nino i i-perfumy, plus od ostatnich wakacji w e-glamour.pl. Nigdy nie mialam zastrzezen co do oryginalnosci produktow. Na Twoim miejscu kierowalabym sie cena: w i-perfumy nie placisz za kuriera i wpisujac adresy @ trzech znajomych, otrzymujesz jednorazowy 2%rabat. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

Wiec lepiej po prostu unikac nowych niewiadomojakich sklepikow wyskakujacych jak Filip z konopi 

).
pozniej godzinami zastanawiam się o kogo (w tym przypadku jaką perfumerię) chodzi 
którzy myślą że kupili oryginal i wiadomo ile za to płaca, a dostają