|
|
#541 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Cytat:
jak myślę o tym prawku, to mnie szlag trafia, bo już 4 raz oblałam ;/ |
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziunie ;**
łeb mnie boli od rana :/ powiem wam newsa ;] moja matematyczka była wczoraj na jakimś kursie zwiazanym z maturą. i powiedziała nam, że pokazywali tam przykładowe zadanie za 3 pkt, na poziomie podstawowym, że uczeń wszystko zrobił dobrze, ale gdzieś się pomylił w obliczeniu, błąd rachunkowy po prostu.. i za zadanie miał 0pkt! ![]() i mówiła, że jedyne co wyniosła z tego kursu to stwierdzenie :"macie uczyć młodzież tak, byleby tylko zdała maturę, a nie po to by zdała jak najlepiej". Babka u nas ręce załamała.... iii powiedziała, ze od poniedziałku ciśniemy testy bo inaczej się nie da, skoro mają takie podejście w OKE. jestem załamana szczerze mowiąc, jesli TAK ma wyglądać matura. Zawsze tak było, że nawet się dostawało jakieś cząstkowe punkty za zapisanie czegoś, czy za jakieś tam etapy kolejne zadania. idę ogarniać geo. miłego dnia ;*
|
#543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ehh. co to w ogóle za podejście szkoda gadac tak w ogóle jestem poirytowana, rozdrażniona i ogólnie to zjdd.... i ide spac . miłego dnia ;* |
|
|
|
|
#544 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje zdania prawka Cytat:
także nie ma zasady... Cytat:
Genialna. Są punkty jeśli będzie wszystko tak jak w kluczu... My nie uczymy się przedmiotu, tylko jak dopasować się w klucz odpowiedzi. Najlepszym przykładem jest polski, jak można wypracowanie pisać pod klucz Chociaż najgorzej mi to nie wychodzi, ale chciałabym pisać jednak "po swojemu".Tak w ogóle to dzień dobry ;* Ja kolejny dzień leniuchuję w domu Spałam prawie całyyy dzień ![]() Nic przez ten tydzień nie zrobiłam....: ![]() ![]() ![]() ee tam Chyba idę przez tv
|
|||
|
|
|
#545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko jakoś matematyczka jakoś nic z tym nie zrobiła i dalej na lekcjach nic nie robimy. Ostatnio jak stwierdziłam, że nie rozumiem to zaczeła gadać, że my marudy jesteśmy
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowi że nie wolno im dawac już czastkowych punktow, np za dobry tok rozumowania, dobry shcemat obliczn jesli gdzies sie na samym poczatku zrobi błąd w obliczeniach ;/
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie się przejęła.. bo jesteśmy pierwszym rocznikiem, który oddaje na maturę. i chce żebyśmy zdali jak najlepiej. głooowa mi zaraz pęknie
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez, wogole u mnie matma to jakas porazka w pierwszej klasie pierwsza lekcje matematyki mieslimy w srodku listopada, potem w ciagu roku znow jakis miesiac bez matmy w drugiej klasie nauczycielka byla w szpitalu, a ze ciagle jej sie termin powrotu wydluzal to nam nikogo na zastepstwo nie dawali bo mysleli ze ona niedlugo wroci i ponad 2 miesiace nie mielismy matmy w tym roku znowu byla w szpitalu, ale juz krocej, przynam ze sie jednak poswiecila dla nas, bo uczy nas ale jej zdrowie jest w kiepskim stanie, chodzic nie moze itd ale potem wszytscy nas opieprzaja ze jestesmy najgorsza klasa w szkole z matmy ![]() ogolnie to narazie przerabiamy pierwsza klase;p jak skonczymy to przejdziemy do zaleglosci z drugiej;p trzecia nie wiem kiedy, lecimy takim tempem ze masakra, zadan na lekcji nie robimy prawie, wszystko do domu a nie ma skad wziasc odpowiedzi, a ze nikt z klasy zadan domowych nie umie zrobic to odpisac tez nie mozna i tak pozostaje tajemnica jak te zadania rozwiazac
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cały czas jak mam się uczyć z matmy to mi się płakać chce, sama nie wie mco się ze mnądzije wogle nie poznje siebie kiedys matma to dla mnie pestka była a teraz najprostszych zadań nie zrobię i zastanawiam się godzinę o co chodzi-przestała myśleć czy co ![]() ![]() Idę pospać godzinkę a późnij za lekcje się biorę i powtórkę z Gery. Ps. wczoraj się już pytałam czy któraś z was ma repetytorom z gery (matura na 100%-zielone) bo u mnie w księgarni jeszcze nie ma;/ a potrzebne mi są jakieś zadania z działu o przemyśle, jeżeli jest możliwość zeskanowania to bardzo proszę o pw.
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że chociaż matematyczka przejmuje się naszym losem, i robi dużo. przespałam się a teraz nic mi się nie chce. też jestem dzisiaj jakaś zrezygnowana.
|
|
#551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, Orzełki ;*
Cytat:
![]() Podziwiam Cię, że masz czas tyle ćwiczyć. Ja to tylko treningi (tańczę) 2x tygodniowo i pieszo do szkoły... no i wf w szkole, ale częściej go teraz nie mamy niż mamy, bo sala w remoncie. Widzę,że jesteś dobrze zorganizowana, hm? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystko według klucza! Chyba uznali,że matura w Polsce zrobiła się zbyt łatwa, że tyle osób zdaje, dostaje się na studia i potem pracy nie ma dla wszystkich. Może chcą w ten sposób ograniczyć tę ilość. ;] Weźcie, przeczytałam 500str. z ZiK, zostało mi 130 (nie zdążyłam na dzisiaj), a pytała na lekcji z postaci, kto kim był i w czym uczestniczył,itp. Zapytała mnie z Razumichina, powiedziałam jej wszystko, a ona: a jak się skończyły jego losy?, a ja: ee ;] no wiedziałam, że miał wziąć ślub z Dunią, bo oglądałam film, ale to straszny ogólnik. Pokręciła głową, że niby nie wiem i przeszła do kolejnej osoby. Nie no Ty, taka się doceniona poczułam. ;] A jedyna z kl. przeczytałam tą książkę... ![]() W ogóle w mojej szkole zamieszki jakieś są ;p Uczniowie organizują zebranie i będą się kłócić o koszty studniówki. Masakra ten dzisiejszy dzień. ŻJDD. Idę się położę, należy mi się.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-10-22 o 15:59 |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak śpie w ciągu dnia to potem jeszcze bardziej mi się spać chce. Cytat:
![]() a co do studniówki to ja płace 350zł, ale mamy w zamku. Czyli koszty wynajęcia + dojazdu. Nie dziwie się, że się kłócą bo w sumie jak na sali masz to koszty są duże moim zdaniem ![]() D0bra.. ide pisać to nieszczęsne wypracowanie. Musi być wszystko jak jak jest w kluczu.. masakra
|
|
|
#553 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
26. lecę oddać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecie jak to się skończy? 50% podchodzących do matematyki jej nie zda a to zakończy się amnestia i tyle. Tyle gadają, że mamy społeczeństwo wykształcone humanistycznie... i co teraz liczą, że dzieci się matematyki nauczą? Coraz bardziej mnie to frustruje, bo ilość zadań i sposobów ich rozwiązywania jest nie do ogarnięcia przez zwykłego śmiertelnika. Żeby to cholerstwo zdać to powinni pod kątem matury uczyć od podstawówki, wrr. __________ Zła jestem i zmęczona i nie chce mi się nic. Miłego |
||||
|
|
|
#554 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek gdy jest trudne czytanie ze zrozumieniem, to też kiepsko... dla mnie to po polsku na tym poziomie,co czasem po ang są, byłoby trudne ![]() a z tymi konctrukcjami mam dalej problem ale jeszcze myślę nad R. tak dla siebie bym chciała... nawet nie przygotowując się zbytnio, bo i jak mam nagle nauczyć sie rozumieć czytanie/słuchanie...o, widzę, że nie jestem jako jedyna przy Weselu ![]() Cytat:
![]() brawo za prawko. Cytat:
umiejetnosci zupelnie inna bajka.szczerze to ja już nie mam siły na to prawko. wciąż zyje tym, że mam egzamin niedlugo. bo nie ćwiczysz, nie robisz wystarczająco dużo zadań. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
stąd też infantylność mej wypowiedzi ![]() to chyba pogoda, bo ja mam ochote tylko spać i z łózka nie wychodzić... ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
dla białago człowieka, przygotowywanie do matury od LO to o wiele wiele za późno. a uważam, że jest to przedmiot, na którym zdobyta wiedza jest przydatna, bo co racja to racja, ale logicznego rozumowania uczy. tylko nauka tego przedmiotu w szkole, czesto, a nawet zbyt czesto jest ponizej oczekiwań. |
|||||||
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Wolałabym, żeby coś przyjemniejszego nas łączyło
![]() Cytat:
Ja ciągle robię takie głupie błędy, że się machnę gdzieś w obliczeniach. I co, 3 pkt. mam przez to tracić ? ![]() A z rozszerzoną też tak jest ? Zadanie za 5 pkt. mama tracić przez głupi błąd ? ____ Dzień Dobry Nie poszło mi z anglika. Doje.bała słówka I jeszcze godzinę siedziałam na fakultecie z bioli i maltretowałam mózg. Padnięta jestem. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
pocieszyć was?
bez świąt, sobót i niedziel.. zostało nam 113 dni do matury. hurra. łeb mi rozsadza i dostałam @. bolą mnie mięśnie. a dzisiaj idę wcześniej spać. w ogóle baba od polaka.. wymyśliła. muszę przepisać na podaniówkę trzy monologi Zenka z "Granicy", trzy monologi Elżuni i jeden monolog Justyny. poje.bało ją chyba. nie mam nic lepszego do roboty niż kurde przepisywanie całej strony z książki ![]() bez sensu są moje lekcje polskiego. przychodzimy, przez godzinę robimy dwa monologi Zenona, które i tak później musimy przepisać z książki na kartkę i skomentować, plus monologi Elżbiety i Justyny.. więc w sumie, po cholerę była ta lekcja? mogła od razu zadać to do domu, a jedną lekcję bysmy poświęcili na omowienie, ale nie.. musieliśmy jedną godzinę zmarnować. u niej tak zawsze "omówimy lekturę w trakcie trzech lekcji", a omawiamy dwa tygodnie :/ jestem wściekła. idę sprzątnąć pokój i biorę się za polski.
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 13 dni studniówka ! |
|
|
|
|
#558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dzisiaj dostałam ocenę nieodstateczną. Odmówiłam przepisywania zadań z poziomu R. Cała nasza klasa, po prostu KAŻDY zdaje na P, a ona nie zna podtswy programowej i daje nam zadania z R. Wiec ja sobie zaczelam liczyc jakies inne zadania a ta flądra do mnie 'a Ty czym sie zajmujesz?!' a ja jej na to 'matematyką ' a ona do mnie, ze jak jestem taka cwana to mam napisac spr z tego, co wlasnie robimy, wiec jej oddalam pusta kartke i dostalam lacza. Słodko.
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
oglądaliśmy na lekcji języka polskiego
normalnie zabroniła nam się śmiać, ale jak się nie śmiać jak ludzie udają zwierzęta i .. robią umca umca jak psy? albo ostatnie sceny jak kobieta podwija spódnice i pokazuje swój wielki tyłek? i to jest lektura , tragedia.. nie dość, że trudno ją zrozumieć to jeszcze to.. zaczynam odliczać ![]() ___ witam Was brakuje mi promieni słonecznych wpadających przez okienko
|
#560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się chyba wezmę za naukę Cytat:
konsekwentnie dążyć do celu(ów)..;-) Edytowane przez KaasiaaK Czas edycji: 2009-10-22 o 17:35 |
||
|
|
|
#561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak mam od początku października . We wrześniu potrafiłam się mobilizować do nauki, a teraz chyba jakaś chandra mnie dopadła... Wysoko mierzę, jeśli chodzi o maturę i zdaję sobie sprawę z tego, że muszę się uczyć, jednak nie umiem się zmuszać. Najlepiej mi to wychodzi, gdy robię to z przyjemnością, a ostatnio nic mnie nie bawi. Ech. Jutro będę dorosła, w sobotę party, trochę się zrelaksuję ![]() Jeśli któraś z was znałaby jakieś dobre stronki z angielskiego, to mogłabym prosić o linka?
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę skanować książkę Molekularne podłoże biologii. Wrzucić na chomika ? |
|
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodam tylko, że pani ta dostała zawału dzień po rzeźni na naszej klasie. Dzięki, zaraz zajrzę |
|
|
|
|
#564 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
dobrze ze my uczniowie wybieramy menu itp ![]() Cytat:
ja często mylę się przy znakach ![]() Cytat:
![]() chce mi sie jak myślę o szkole . a przez to wszystko negatywnie nastawiam się do matury ;].
|
||||
|
|
|
#565 | |
|
Konto usunięte
|
Drugi
W sumie źle się nie czuję, zmęczona nie jestem, ręka po ukłuciu już mnie prawie nie boli. Koleżanka miała gorzej, bo była kuta na dwie ręce, bo z pierwszej ręki krew nie chciała lecieć ![]() pierwszy raz? oby do pięciu Cytat:
A ja się śmiałam jak Kordian na chmurce latał ;p Zmobilizowałam się i zaczęłam robić zadania maturalne z angielskiego Teraz zrobiłam sobie przerwę na wizaż/brzydulę
|
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14867010]
no bez sensu kurde ;/ .muszę się jutro popytac mojej matematyczki. ja często mylę się przy znakach ![]() [/QUOTE] Ja właśnie też. Czarno widzę tą matmę. Biorę się za rozprawkę z anglika
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
wypiłam herbatę, przewietrzyłam pokój i głowa mnie przestała boleć chociaż.
biorę się za geo. zajrzę do Was przed snem ;**
|
#568 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć, Lamiszcza.
nie ma za co ![]() Cytat:
w zamian oferuję chemię. ![]() Cytat:
![]() hahahaha. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
------------ a ja jutro mam 4 h zamiast 7. nanana. ![]() wpadłam na chwilę i wypadam. mam trochę lekcji do zrobienia, a oglądam dziś seriale. CSI i 'tancerzy'. xDdo jutra, Dziunie. ;*
|
|
|
#569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gdybym mogła to wszystko wysmarkać to byłabym przeszczęśliwa. ![]() Cytat:
![]() mnie wykańcza ta pogoda i moje przeziębienie. I ogólnie to całe zamieszanie szkolne, ciągła nauka, zmęczenie... [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14867010] chce mi sie jak myślę o szkole . a przez to wszystko negatywnie nastawiam się do matury ;].[/QUOTE]w maturze chyba nie ma nic pozytywnego. Najgorsze jest to, że nawet nie mam czasu na to by pouczyć się do przedmiotów maturalnych. Ciągle coś. Nie mam czasu na nic, dosłownie! ![]() Beata tak 4. Zostały mi ostatnie 7 godzin jazd. Ogólnie zawsze na każdej jeździe miałam po 3 godziny, a jutro +godzina łuk. W sobotę kolejne 3 godziny.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2009-10-22 o 18:35 |
|||
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, wiem co miałam jeszcze napisać.
te reformy w oświecie a zdajecie sobie sprawę jakie będziemy miały szanse na dostanie się na studia przy takich kryteriach? niemalże zerowe. bo nam za byle co będą lecieć po punktach i wyniki będą słabe, a osoby, które zdawały w 2009 roku wskoczą na 'nasze' miejsca, bo ich matura była wyjątkowo nieskomplikowana z tego, co słyszałam. i wiele osób przy stosunkowo dobrych wynikach (85 %) nie dostały się tam, gdzie chciały i w tej sytuacji przypuszczam, że w tym roku złożą papiery ponownie. więc tego - 'super'
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

ehh. co to w ogóle za podejście
szkoda gadac 

Genialna.

I jeszcze chciałam kupić jakieś buty zimowe.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak myślę o szkole . a przez to wszystko negatywnie nastawiam się do matury ;].