![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Witam.
Jakoś pół roku temu zrobiłam sobie taką fryzurkę: http://republika.pl/blog_yu_3014476/...na_na_gali.jpg Przez ten czas włosy sporo mi urosły. Wyglądają spoko. Z przodu mam dłuższe o jakieś parę centymetrów, chciałabym zapuścić do połowy pleców. I teraz pytanie: Czy lepiej teraz wyrównać długość włosów, czy zapuszczać takie jakie są.? |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Hmmm ja bym wyrównała. Na srednich włosach do brody takie cięcie wyglada ładnie i oryginalnie, ale w miare wzrostu włosów, fryzura może sprawiac wrażenie krzywo ściętej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Teraz wyglądają dobrze. Znajomi mówią, żebym zostawiła tak jak jest. Ja bym jednak wyrównała. Nie wiem co robić.
Edytowane przez szmidtu Czas edycji: 2009-08-17 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Sama wiesz najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
ja mam wlosy do polowy szyi ale najgorzej mam wokol uszu bo sa krotsze o wiele. chce miec dlugie wlosy i zapuszczam. najgorszy pierwszy etap kiedy wlosy sa nijakie i rosna we wszystkie mozliwe strony:/ juz nie moge sie doczekac kiedy minie pol roku. wlosy rosna od 1 cm do 1.5cm na miesiac. tak wiec byle przeczekac choc 5 miesiecy..
zajadam rozne witaminy ,myje szamponem nawilzajacym i duzo czesze by pobudzic krazenie . Ponoc najlepiej jest czesac z rana ale ja szczotke mam caly czas pod reka ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
witajcie.
ja rowniez chetnie przylaczylabym sie do watku - postanowilam 'wyjsc' z wlosow "na chlopaka". zapuszczam od miesiaca. po kolorze widze ze urosly o jakies 1,5 cm.jeszcze nie jest bardzo tragicznie, ale ze wzgledu na to, ze mam bardzo duzo wlosow zacyzna sie robic "czapka'. mialam w planie ratowac sie robieniem koloru raz w miesiacu, ale zainwestowalam w szampon i odzywke FAST i postanowilam termin u fryzjera przelozyc na 24 pazdziernika i dac wlosom troche pozyc. lykam jakies witaminki i mam nadzieje, ze najgorszy moment - jak dla mnei "do zakrycia ucha" szybko przeleci. licze na wsparcei i chetnie powspieram ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Witam, kiedyś już tu pokazywałem zdjęcia moich włosów i pytałem o przyszłość - ciężko było stwierdzić gdyż spora część twierdziła, że jeszcze są za krótkie, chciałbym pokazać obecne włosy i znowuż to proszę o wywróżenie przyszłości
![]() Chyba są odpowiedniej długości już, żeby móc powiedzieć coś: http://images40.fotosik.pl/204/0e4a047909be17e7med.jpg http://images46.fotosik.pl/208/c62105b721826d98med.jpg http://images40.fotosik.pl/204/134473cda4a200admed.jpg Jak myślicie, może jeszcze z tego afro być(oby nie:P)) czy raczej będą do dołu rosnąć i jak ew. będą wyglądać w przyszłości Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
ja jeszcze nie znalazlam swojego ulubionego fryzjera...i niechce narazac sie na 10-cio centymetrowe obcinanie wloskow w czasie zapuszczania
![]() ![]() ![]() ![]() tylko mam jeszcze taklie pytanie?? bo mam wlosy troszke za ramię.. a chce miec tak z 10/15 cm dluzsze :P nieuzywam narazie zadnych odzywek.. ale chyba zaczne.. ile mniej wiecej bd czekac na urosniecie wlosow? ![]()
#99 |
Zadomowienie
|
Około roku myślę.
Ja się muszę wyżalić. Do wczoraj miałam długie włosy - zdecydowanie za ramiona. Niestety na więcej niż połowie długości była trwała, którą chciałam ściąć, Poszłam do fryzjera ze zdjęciem fryzurki, mocno pocieniowanej, zaznaczając, że chcę ściąć jak najwięcej tej trwałej przez cieniowanie, a nie z długości. I że może być minimum obcięcie do ramion.I że jestem gotowa prostować sobie końcówki, które zapewne do tej fryzurki będą jeszcze z trwałą..,. Efekt? Powróciła moja fryzura koszmar. Jerstem obcięta na pazia. Tył długi, czubek (cały, cała góra głowy) ma może z 5 cm długości. Do tego zupełnie nie układająca się grzywka i całkowicie odsłoniętre policzki, przy naprawdę okrąglutkiej buźce. Za jakies pół roku , jeśli ktoś mi podetnie tył, może otrzymam, to co na głowie chciałam miec. Czyli zapuszczam z Wami... Płaczę od wczoraj. Naprawdę nienawidzę tej fryzury.
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli cie to pocieszy - jesli to mozliwe oczywiscie - ja jestem na takiem etapie, ze marze o paziu....paz by mnie uszczesliwil, cieszylabym sieniem jak dziecko....bo do pazia brak mi mysle jakis 8 cm z kazdej strony - procz tylu ![]() wiec otrzyj łzy i zapuszcaj.(i pomysl, ze sa tacy co beda czekac na jakas fryzure o wiele dluzej dluzej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Ocieram łzy
![]() ![]() ![]() ![]()
#102 |
Przyczajenie
|
dzieki
![]() ![]() a tak na marginesie ten wax ile kosztuje? i on jest na porost wlosow tak?:P
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Neitka- wow- to jakis koszmarny scenariusz!!!! ![]() ja bym sie chyba zalamala (co prawda sama mam krotkie wlosy, ktore wlasnie zdecydowalam zapuszczac - po raz drugi- 5 lat tamu ialam krotkie, potem zapuscila, rok temu obciela znowu na krotko i juz sie znudzilam- kobieta zmienna jest) nie ma nic gorszego niz fryzjer, ktory nie slucha tego o co sie go prosi moze niech ktos inny postara sie z tym cos zrobic lepszego.. ale z drugiej strony to doscyc duze ryzyko ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- moj plan na zapuszczanie wlosow jest nastepujacy: duzo pasty modelujacej i dotrwanie do etapu jak ponizej: http://www.wizaz.pl/Fryzury/Galeria-...Tropical-Wind3 a pozniej za jakies 12 miesiecy mam nadzieje, ze usa mi sie dojsc do: http://www.wizaz.pl/Fryzury/Galeria-...Tropical-Wind5 moje wlosy nie sa rude- kolor to tylko przypadek ![]() dziewczyny- a propos wax- dziala super na porost, ale niektorzy fryzjerzy twierdza, ze wysusza wlosy. Uzywalam wax przez dosyc dlugi czas- rzeczywiscie wlosy rosna jak szalone ale cos z tym wysuszaniem jest na rzeczy (troche nielogiczne- wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Właśnie siedzę z waxem na głowie, na moje włosy działa super i nie wysusza wcale a wcale - pewnie jakiś inny rodzaj, albo inny włos po prostu mamy. Ja na razie przerobiłam tę swoja fruzurę. Te śmieszne, żałosne boczki włosów wkładam za uszy i mam taką grzeczna fryzurkę. Albo zbieram w śmiezną kiteczkę a'la mysi ogonek z tych włosów co mam na karku (nawet dośc długa). I pocieszam się faktem, że miałam identycznie na studniówkę, ale w maju na maturach byłam już dość zadowolona..
![]() Teraz mam tylko jedno pytanie-wątpliwość. ZAwsze po takiej krzywdzie ![]()
#105 |
Zakorzenienie
|
ja ostatni raz obcinalam 18 sierpnia (bardzo powaznie obcielam
![]() dzis brakuje mi ok 1,5cm do osiagniecia lini brwii - (18 sierpnia grzywka nie istniala ![]() ![]() kawalek uszu jest zakryty, poza tym poszlam w ilosc - w zwiazku z tym ze wlosy mam bardzo potezne - i rownie bardzo potezne bylo ich cieniowanie - teraz mam masakryczny przyrost w objetosci. walcze z tym nakladajac nieprawdopodobne ilosci serum do wygladzania wlosow - zeby nadac im jak najbardziej sklapniety wyglad. i zapuszczam dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę ilości włosów, chociaż rozumiem, że moment "czapki" może być trudny...Ale to chyba całkiem szybko Ci rosną, nie?
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz z kolei nie dowiem sie jeszcze pzrez jakis czas, bo wraz z podjeciem zobowiazania o nieobcinaniu zaopatrzylam sie w nisim. poki co obserwuje odrosty - na dzien dzisiejszy, po 5 tygodniach mycia wlosow nisimem mam 3 - 3,5cm odrost(roznie w roznych miejscach glowy).i nie wiem na ile to zasluga nisimu, a na ile moja wlasna ![]() a kupilam go po to, by wlasnie jak najszybciej pzrejsc pzrez etap czapki - ktory jest nie tyle trudny co zaje...scie trudny ![]() mysle, ze okolo stycznia bedzie juz w pzrede mna droga "w dol", bo teraz caly czas jest "w szerz" i "w zwyz" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
mam pytanie, od ponad miesiąca biore belisse a od 3 dni dodatkowo jeszcze pije pokrzywe i skrzyp, biore zincas i wklepuje w głowe seboradin lotion. Po jakim czasie zobacze efekty? Bo już tęsknie za moimi długimi włosami ;<
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Estela,
mam nadzieje ze szybko zobaczysz efekty, ale chyba nie ma sie co oszukiwac. lykanie tablet i niewiadomo czego nie zdziala cudu. owszem, wzmocni ci sie wlos, zauwazysz po kilku miesiacach ,ze sa silniejsze, bardzoej blyszczace, zaczna odrobine szybciej rosnac, ale ponad 1.5 do 2cm przyrostu na miesiac to chyba nie wyjdziesz jesli sa srodki ktore sa w stanie dac takie efekty- to blagam niech mnie ktos oswieci ![]() ja tylko czycham kiedy obcinac wlosy na karku, zeby nie miec "czeskiego pilkarza" bo to chyba najokropmniejsze co moze byc i czekam ![]() i czekam.... ... i .... czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
No ja tez zapuszczam!!!!!!
Estela ja wierze a właściwie wiem ze można osiagnas przyrost 1,5-2 cm a nawet więcej miesięcznie ![]() Po pierwsze cierpliwosc , po drugie cierpliwość ![]() Ja ci polecam szampon Garnier neril mozesz o nim poczytac na forum wydaje mi sie ze szybciej rosna , przestaly prawie wypadac. Marze żeby zaczęły mi rosnąć nowe wloski ale narazie ich brak ![]()
#111 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() niestety mi sei juz lekki chlapacz utworzyl, ale po pierwsze - nie zetne go, bo powstalaby opcja na "garnek" (nie lubie takiego wykonczenia karku), po drugie - stracilabym kilka cm dlugosci w miejscu, w ktorym potem utworzy sie najdluzsze pasmo ![]() ![]() ciesze sie chyba pierwszy raz w zyciu, ze czas szybko plynie - liczac na to, ze jesli wytrzymam z ta beznadzieja, ktora ogladam codziennie w lustrze do grudnia-stycznia to potem juz bedzie tylko coraz lepiej(w wygladzie)i latwiej(do ulozenia, zwiazania - jakkolwiek).pozdrawiam was wszytskie |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
ha ! w dwa tygodnie włosy urosły mi o 1 cm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczam włosy
Dołaczam sie do reszty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
zobacz w aptece
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zapuszczam włosy
Ja zapuszczam na takie do pępka
![]() Póki co mam włosy do talii ... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam sie do wszystkich zapuszczających włoski.
![]() Moja aktualna długośc to najkrótsze do ucha,najdłuzsze do brody. Najgorsze ,jest to że są krzywo ścięte i będę musiała odwiedzić fryzjera,żeby to zrównać a po moich ostatnich doswiadczeniach mam już fryzjerofobię. Nie pójdę wcześniej niż za miesiąc.
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Trochę wysusza ale odzywka po umyciu załatwi sprawę
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
witam. ja również zaczęłam zapuszczać włosy. dużo czytam o odżywce wax, mam ją nawet nawet w łazience, ale już od dłuższego czasu stoi nieużywana. po pierwszym użyciu widziałam efekty (włosy bardziej miękkie, chociaż jakby matowe. podobno odżywki mają takie działanie), ale niestety już po kilku godzinach były przetłuszczone. sądzę, że ta maseczka ma zbyt mocną konsystencję na moje włosy.
pozdrawiam czytelniczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.