Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-23, 07:00   #4681
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ja tez 3mam mcno kciuki bedzie dobrze!!!!!!!!!!

ja zmykam tez spaciu kochane do jutra..

aa rozmawiam dzis powaznie z tz ale czy da to jakies rezulaty zobaczymy
Miejmy nadzieje, ze rezultaty beda zadawalajace dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A teraz ja! Ech teraz pracuję do 22 i jak przychodze to już niekogo nie ma a ja do was z taakiem newsem

Wyobraźcie sobie jaką niespodzianke mi mój Tż zrobił!Jestem sobie w pracy. Aż tu nagle wzywają mnie do głównego biura. Myślę sobie, oho pewnie będą mnie zwalniac...Wchodzę tam gotowa na wszystko a tam.. Kurier z oooogromiastym koszem pełnym czerwonych róż!!! I szok!! Dziś nasza rocznica i postanowił mi jakoś wynagrodzić to że niestety nie możemy się dziś zobaczyć... Kochane, przez całe życie nie dostałam tylu kwiatów co dziś... i jak tu nie kochać takiego skarba

Aha komunikuje iż nadal brzusio mnie boli i doszedł ból piersi!! Do ewentualnego @ zostało 6 dni......
Pieknie Niby tylko kwiatki a ile radosci moga sprawic nie?
Moj mi w tamtym roku na dzien kobiet przyslal kwiatki do PL Tylko zapomnial o mojej mamie i sie obrazila
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Uhh... jaka to bieda jak nie ma neta w domu i tylko cichcem usiłuje wyrwac 5 minut dla siebie w pracy
Dopiero co miesiąc temu zaczęłam samodzielne życie... w sensie oderwałam się od cyca matki no i nie bardzo jeszcze umiem planować wydatki i takie tam inne obowiązki pani domu ale mam nadzieje, że niedługo wygospodaruję nieco fundusza i pociągnę ten kabel
Martwi mnie, że wczoraj przegapiliśmy z moim tż mojej jajko ale dosłownie wieczorem padłam jak długa. Jak normalnie spać nie mogę do 3 w nocy tak wczoraj położyłam się o 21:00 i spałam jak zabita, nawet się nie przebrałam tylko w opakowaniu xD
Nie daruję sobie jak fasola się nie pojawi bo akurat wtedy była szansa, której nie wykorzystaliśmy :[
Potrzebujesz troche czasu zeby sobie to wszystko poukladac Ja tez niedawno zostalam od cyca odcianieta Ja bylam zawsze raczej samodzielna, nie mialam az takiego problemu z wyprowadzka z domu, ale przyznam ze ciezko jest sie przestawic ze nagle dom czy mieszkanie, sprzatanie, pranie, prasowanie, gotowanie jest na mojej glowie I prawda jest taka ze jak sama czegos nie zrobie to nikt za mnie nie zrobi, a tak to mamusia zawsze cos pomogla
Nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale ja mam daleko do rodzinki i bardzo za nimi tesknie ... a wlasciwie to najbardziej za mama i psem
Byc moze za 2,5 tygodnia do mnie przyjada

Co do jajeczkowania, to rozumiem ze wczoraj mialas szczyt?? W takim razie dzisiaj do roboty, jeszcze nic straconego! Trzymam kciukasy
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 07:02   #4682
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Aha komunikuje iż nadal brzusio mnie boli i doszedł ból piersi!! Do ewentualnego @ zostało 6 dni......
Pamiętasz jak mówiłam,że mnie też tak boli?? No to załączam zdjęcie co z tego bólu wyszło A piersi mnie bolą tak,że nawet woda lecąca z prysznica mi je uraża... No cóż uroki Przesyłam fluidki
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 07:03   #4683
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Farminko, powtorzylas tesciora???
Jakie piekne grube krechy
Stary 2009-10-23, 07:07   #4684
farminka
Wtajemniczenie

Powtórzyłam,bo nie dowierzałam,ale teraz przy takich grubych krechach już nie mam wątpliwości I to pojawiły się natychmiast,nie trzeba było czekać Ale mam mętlik w głowie.Muszę znaleźć teraz dobrego lekarza
Stary 2009-10-23, 07:15   #4685
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Powtórzyłam,bo nie dowierzałam,ale teraz przy takich grubych krechach już nie mam wątpliwości I to pojawiły się natychmiast,nie trzeba było czekać Ale mam mętlik w głowie.Muszę znaleźć teraz dobrego lekarza
W takim razie jeszcze raz ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!
Stary 2009-10-23, 07:21   #4686
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętasz jak mówiłam,że mnie też tak boli?? No to załączam zdjęcie co z tego bólu wyszło A piersi mnie bolą tak,że nawet woda lecąca z prysznica mi je uraża... No cóż uroki Przesyłam fluidki
Ale cudnie!!! Garatuluję kolejnej zafasolkowanej!
Masz piękne grube krechy, bo moje to takie cieniutkie, ale też bardzo szybko się pojawiły

Bałam się, że będę źle spać po powrocie do Szkocji, ale nawet się wyspałam, a do tego obudziłam się przed budzikiem Ale aż tak mi się do pracy nie spieszy
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 07:22   #4687
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie słonka

Przede wszystkim Farminko gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!j ak sie ciesze!!!! Nie martw się, wsyzstko będzie dobrze!!!! Trzymam mocno kciuki za spokojna ciążę i szybciutki poród

Kasiu
kochana, udanej wycieczkipewnie przeczytasz dopieto po powrocie

Linka, no super!!!!!!!! Mój tez mi wysłal kiedyś na 28 urodziny jak w Poznaniu pracował, przyjechał wtedy kurier z ogromnym koszem kwiatówsuper uczucie a i trzymam za Ciebie, może to tez fasolinka

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 07:35   #4688
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Edzia, wlasnie spojrzalam w liste zafasolkowanych i widze ze masz termin na 11.05 Ja mam 8 urodzinki

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Moje sa 10 maja . Ale z nas byczki
Ja też jestem majowa dziewczynka. Urodzinki mam 5-tego. To będziemy cały maj

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Juz to widze. Nie bedzie mnie caly weekend az do poniedzialku i wy juz sie przeniesiecie na nowy watek bo tu sie zrobi 5000 postow... No nic bede was jakos szukac
na pewno będzie cynk gdzie się przeniesiemy.
Udanej wycieczki
Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
dzięki oświetliło mi to trochę drogę późno się za to biorę bo jutro już ta rozmowa ale mam nadzieję, że jakoś pójdzie chciałabym się tam zaczepić bo co państwowa robota to państwowa praca 8h, weekendy wolne, święta wolne, 13pensje;D, nikt nie może mnie zwolnić jak zajdę w ciążę później można wrócić bez przeszkód;D ech... ale wiem, że mogę sobie pomarzyć... w takich robotach liczą się znajomości...
trzymam kciuki za efekty rozmowy. Mi też się taka praca marzy.

Cytat:
łapię. No i graaaatuulaaacje. Widzę że sezon fasolkowy się nam zaczął.

A mnie od wczoraj boli głowa. Chyba odczuwam nadciągający halny. Masakra marzę o łóżeczku... jak ruszę głową to mi pęka
Stary 2009-10-23, 07:44   #4689
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ale cudnie!!! Garatuluję kolejnej zafasolkowanej!
Masz piękne grube krechy, bo moje to takie cieniutkie, ale też bardzo szybko się pojawiły
No właśnie grube takie w dniu @, 3 dni wcześniej miałam już słabiutkie,czyli muszę mieć wysoki poziom HCG dość skoro tak szybko wychodzi.A to nie był ten test o zwiększonej czułości.Teraz zastanawiam się czy to przypadkiem nie będą bliźniaki...
Stary 2009-10-23, 07:48   #4690
hanjah
Zakorzenienie

ja robiłam test jakieś dwa dni po terminie @. i dalej nie wiem jak mam to liczyć: od ostatniej @ minęło 5 tygdoni, od poczęcia 3: i na 3. tydzień wskazuje wynik bHCG. a to przecież dwa tygodnie różnicy... strasznie to skomplikowane jak dla mnie i jak tak sobie liczę, to rodzić mogę między 25 czerwca a 11 lipca

zbieram się do pracy...
miłego dni dziewczyny
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 07:52   #4691
farminka
Wtajemniczenie

Mnie wg kalkulatora wychodzi początek lipca albo koniec czerwca.Może wkrótce założymy wątek mamuś lipcowych 2010??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 07:53   #4692
aneczka555
Zadomowienie

farminka super ze sie udalo i bedzie dzidzia

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 07:56   #4693
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
ja robiłam test jakieś dwa dni po terminie @. i dalej nie wiem jak mam to liczyć: od ostatniej @ minęło 5 tygdoni, od poczęcia 3: i na 3. tydzień wskazuje wynik bHCG. a to przecież dwa tygodnie różnicy... strasznie to skomplikowane jak dla mnie i jak tak sobie liczę, to rodzić mogę między 25 czerwca a 11 lipca

zbieram się do pracy...
miłego dni dziewczyny
wiek ciąży liczy się od ostatniej @. A na wynikach z bety mogą normy być podane "rzeczywistego" wieku ciąży.
Stary 2009-10-23, 07:57   #4694
Carol77
Zakorzenienie

Wszystkie zafasolkowane nam pouciekacie

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-23, 08:00   #4695
marlenka0505
Zakorzenienie

lekarze liczą termin porodu tak. Do daty ostaniej @ dodają 9 miesięcy + 7 dni - przy cyklach 28 dniowych.
A jak się zna dzień poczęcia to do niego należy dodać 266 dni.
Mi termin z daty @ i z pierwszego usg pokrył się co do dnia i tak też urodziłam.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Wszystkie zafasolkowane nam pouciekacie
może nie uciekną...
Stary 2009-10-23, 08:02   #4696
niutek
Raczkowanie

dzień dobry. to sie już dla mnie robi jak rytuał robie kawe włączam watek i czytam jak gazete z rana a tu co rusz to nowe tematy ..dziś piątek i aż strach pomyśleć że jak zrobie sobie dwa dni wolnego od kompa to sie w końcu nie doczytam wszystkiego.. mam nadzieje że piątek będzie wesoły i bo w końcu to koniec tygodnia a po tem tylko przyjemności
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 08:09   #4697
Carol77
Zakorzenienie

Tutaj jest kalkulator:
http://twoja-ciaza.com.pl/termin.php

A ja z innej beczki... Ola ma bal halloween w szkole i taki makijaż jej zrobie strasznie mi sie spodobał
http://www.snobka.pl/artykul/7289/ma...wna_wampirzyca

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-10-23 o 08:10
Stary 2009-10-23, 08:11   #4698
Siala_Bala
Zakorzenienie

Bardzo, bardzo gratuluję
Ojjj jak ja bym chciała móc już wstawić tutaj tez takie zdjęcie z krechami
Boję się tego strasznie ale ja się wszystkiego boję, może raczej obawiam, czy dam sobie radę, czy wszystko będzie w porządku, i takie tam inne bla, bla, bla.
Wiem, wiem, trzeba myśleć pozytywnie i tak też się staram.

Istnieją może jakieś sposoby na zwiększenie prawdopodobieństwa zafasolkowania? Oprócz obserwacji śluzu i liczenia dni płodnych?

A może jakieś "ludowe" sposoby na płeć dziecka?
Tylko nie typu "włóż do pojemnika na pościel w łóżku motykę to będzie dziewczynka" ;D
Raczej takie bardziej potwierdzone naukowo.
Ponoc istnieją jakies sposoby, diety.. może ktoś coś wie?
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 08:39   #4699
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
No właśnie grube takie w dniu @, 3 dni wcześniej miałam już słabiutkie,czyli muszę mieć wysoki poziom HCG dość skoro tak szybko wychodzi.A to nie był ten test o zwiększonej czułości.Teraz zastanawiam się czy to przypadkiem nie będą bliźniaki...
A macie szanse na bliznieta? Tzn czy w rodzinie byly, albo obawiasz sie bo tabletki swiezo odstawione ?
Cytat:
Bardzo, bardzo gratuluję
Ojjj jak ja bym chciała móc już wstawić tutaj tez takie zdjęcie z krechami
Boję się tego strasznie ale ja się wszystkiego boję, może raczej obawiam, czy dam sobie radę, czy wszystko będzie w porządku, i takie tam inne bla, bla, bla.
Wiem, wiem, trzeba myśleć pozytywnie i tak też się staram.

Istnieją może jakieś sposoby na zwiększenie prawdopodobieństwa zafasolkowania? Oprócz obserwacji śluzu i liczenia dni płodnych?

A może jakieś "ludowe" sposoby na płeć dziecka?
Tylko nie typu "włóż do pojemnika na pościel w łóżku motykę to będzie dziewczynka" ;D
Raczej takie bardziej potwierdzone naukowo.
Ponoc istnieją jakies sposoby, diety.. może ktoś coś wie?
Podobno zeby miec dziewczynke nalezy sie kochac przed owulacja, ok 2 dni lub jeden i potem w trakcie owu juz nie (zenskie plemniki sa wolniejsze ale lepiej ''znosza'' srodowisko kobiece i dluzej sa w stanie przetrwac) Na chlopaczka w owu lub zaraz po (czyli ok 24 godziny- tyle jajeczko jeszcze jest w organizmie) bo sa szybsze ale slabsze, jesli chodzi o wytrwanie
Tutaj znalazlam jeszcze jakas chinska metode planowania plci dziecka http://www.planujemydziecko.pl/index...e-plci-dziecka
Kiedys jeszcze czytalam o specjalnej diecie, czego nie spozywac chcac chlopca a czego chcac dziewczynki- zaraz poszukam

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Mam
http://www.acifolik.pl/plec_dziecka.html

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

I jeszcze tutaj : http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/1,79569,3835653.html

Powodzenia!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 09:12   #4700
farminka
Wtajemniczenie

Cosma Bliźnięta zdarzały się i u mnie w rodzinie i u mojego męża.Wprawdzie nie w ostatnim pokoleniu,ale to właśnie czasem tak bywa,że są co drugie.Kto wie,może akurat nam się przytrafi Ale wolałabym jednak jednego dzieciaczka na początek
Stary 2009-10-23, 09:16   #4701
marlenka0505
Zakorzenienie

Podobno właśnie jest większe prawdobodobieństwo co drugie pokolenie, więc jeśli i u Ciebie i u męża no to kto wie...

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

aneczka a jak ta u Ciebie samopoczucie???
Stary 2009-10-23, 09:16   #4702
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Cosma Bliźnięta zdarzały się i u mnie w rodzinie i u mojego męża.Wprawdzie nie w ostatnim pokoleniu,ale to właśnie czasem tak bywa,że są co drugie.Kto wie,może akurat nam się przytrafi Ale wolałabym jednak jednego dzieciaczka na początek
Nie chcę straszyć ale właśnie bliźnięta mają to do siebie, że ujawniają się co drugie pokolenie znacznie częściej
Znaczy się jakos to ponoć jest uwarunkowane, że co drugie pokolenie a nie co każde... tylko nie znam szczegółów bo mi się zapomniało

AAaaa poczytałam o tym planowaniu ale ciężko zaplanować jak się kurde stara człowiek codziennie bo nie wie kiedy owu nastąpi
Niby juz miała być dwa dni temu ale jakos nie zauważyłam tego xD
Pewnie się przesunie bo jestem przeziębiona i wsuwam dużo witaminy C ale też Wapń (co zwiększa szansę na córunię )
Czyli jak już będzie owu to próbujemy ostatni raz a potem spokój coby tą dziewczynkę wystarać chyba że będzie za późno i chłopaczki dolecą szybciej do jajka

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2009-10-23 o 09:27
Stary 2009-10-23, 09:24   #4703
farminka
Wtajemniczenie

też właśnie mi się tak obiło o uszy.A u mnie było jeśli dobrze pamiętam tak:babcia miała bliźniaki,jej siostra chyba też i pradziadek był z bliźniaków.Czyli pradziadek-przerwa-babcia-przerwa no i kolej na mnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 09:27   #4704
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
też właśnie mi się tak obiło o uszy.A u mnie było jeśli dobrze pamiętam tak:babcia miała bliźniaki,jej siostra chyba też i pradziadek był z bliźniaków.Czyli pradziadek-przerwa-babcia-przerwa no i kolej na mnie
No to kochana masz duże szanse
Stary 2009-10-23, 09:28   #4705
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Noooo to Farminka macie duuuze szanse
Stary 2009-10-23, 09:32   #4706
farminka
Wtajemniczenie

Stary 2009-10-23, 09:33   #4707
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Nie chcę straszyć ale właśnie bliźnięta mają to do siebie, że ujawniają się co drugie pokolenie znacznie częściej
Znaczy się jakos to ponoć jest uwarunkowane, że co drugie pokolenie a nie co każde... tylko nie znam szczegółów bo mi się zapomniało

AAaaa poczytałam o tym planowaniu ale ciężko zaplanować jak się kurde stara człowiek codziennie bo nie wie kiedy owu nastąpi
Niby juz miała być dwa dni temu ale jakos nie zauważyłam tego xD
Pewnie się przesunie bo jestem przeziębiona i wsuwam dużo witaminy C ale też Wapń (co zwiększa szansę na córunię )
Czyli jak już będzie owu to próbujemy ostatni raz a potem spokój coby tą dziewczynkę wystarać chyba że będzie za późno i chłopaczki dolecą szybciej do jajka
Jesli nie odczuwasz objawow owu to najlepsze beda testy owulacyjne.
Ja bym ich nie potrzebowala (mam nadzieje ) bo ja zawsze na maxa to czuje ... Oczywiscie wczesneij nie wiedzialam ze owu w ogole moze dawac jakies oznaki a wlasnie martwilam sie czy nie cierpie na jakas wypadajaca macice czy cos, bo czasami czulam mega grawitacje No ale poczytalam douczylam sie i wiem ze to owulacja jest Wlasnie teraz boli mnie prawy jajnik i czuje ciagniecie w dole brzucha czasami ...

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
A Tobie co kochana?? Juz ciazowe mdlenie nam tu odstawiasz
Stary 2009-10-23, 09:38   #4708
Siala_Bala
Zakorzenienie

No takie pobolewanie to ja czuje i ciągnięcie też ale nie wiedziałam, że to to
Z kalkulacji wyszło, że płodne mam mięszy 17 a 25, a owu wypada 21, więc jestem już jakby po ale ze względu na przeziębienie dopuszczam tak ze 2, 3 dni opóźnienia.
Z tym, że nie zauważyłam zbytniej zmiany w śluzie xD To ja już nie wiem... a nie stac mnie za bardzo teraz na testy owu.
Stary 2009-10-23, 09:46   #4709
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
A Tobie co kochana?? Juz ciazowe mdlenie nam tu odstawiasz
Jak sobie pomyślę o dwójce płaczących niemowlaków to robi mi się trochę słabo
Stary 2009-10-23, 09:48   #4710
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sobie pomyślę o dwójce płaczących niemowlaków to robi mi się trochę słabo
nie tylko Tobie, ja to bym chyba panikę siała. Na szczęście u mnie w rodzince to bardzo rzadkie zjawisko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości