Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-22, 17:26   #871
marthinisa
Rozeznanie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza niedawno, dał mi jakieś czopki na te hemoroidy i ciągle mi mówi, żebym w ciążę zachodziła :P A, żeby to tak "pstyk" i się zachodziło to bym zaszła
Ba! Żeby to było takie proste!

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ale chciałabym chociaż zdążyć zrobić teścik, nie tak jak w ostatnim cyklu, że @ mnie wyprzedziła. Jestem ciekawa jakie to uczucie..
U mnie własnie 5 cykl "szaleństw" i testowałam się dwa razy. Raz jeszcze przed odstawieniem zabespieczeń i wtedy jeszcze nie bardzo chciałam być w ciąży. Jednak jak zrobiłam test miałam uczucie ulgi pomieszane z poczuciem zawodu - ech dziwnie funkcjonuje ludzki umysł...

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Marthinisa jak po obronie ??
Obronę mam we wtorek 28 pażdziernika, o 10 rano...głupia jestem albo co, bo wcale się nie stresuje..tylko chciałabym miec to już za sobą. Najgorsza będzie ta podróż do Polski - cały dzionek bez mała, a na dodatek mój Mąż zostaje w domu i nie będę miała nawet do kogo buziala otworzyć.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Melduję się.
Jakoś poszło
Kochane, hospitacja to po prostu zajęcia obserwowane przez dyrekcję (ewentualnie opiekuna stażu), jak są tu nauczycielki, to na pewno wiedzą, w czym rzecz
Normalnych moich zajęć, twarzą w twarz z jednym dzieckiem, nie można hospitować, więc stworzyłam sobie sztuczną grupkę, sześcioro łobuzów, do zajęć koncetrujących. Musiałam poprowadzić z nimi te zajęcia według dostarczonego dyrekcji scenariusza (były zabawy na koncentrację, wyciszające oddychanie, wsłuchiwanie się w dźwięki z otoczenia), a p.dyrektor siedziała w kąciku i obserwowała. Potem omówiłyśmy, co było dobrze, co do poprawki, i już Następna hospitacja w grudniu, z wicedyrekcją (możliwe, że wcześniej jeszcze jakaś mi wpadnie z opiekunką stażu). To wszystko jest niezbędne do tzw. awansu zawodowego
To dobrze, że wyszystko dobrze poszło. Jak wrócimy do Polski sama zamierzam zacząć pracę n-la. To moje powołanie...

Dziewczyny, byliśmy wczoraj u przyjaciół, którzy mają 2 miesięcznego synka. Piękny chłopczyk tylko beksa więc ciotula nosiła przez godzinę na rękach i dzić nie mogę lewą ręka ruszyć....normalnie jakbym spędziła dzień na siłowni

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 17:33   #872
aldii
Zakorzenienie

A ja myslalam, ze mialas wczoraj.W takim razie kciuki za wtorek i daj znac ja bedziesz po
Tez mnie czeka podroz do PL, ale ja lece w czwartek.Najgorzej, ze nakupilam cala mase rzeczy dla malej i boje sie, ze mi sie to zniszczy jak beda tym rzucac na lotnisku np. koszem (kolyska)
Stary 2009-10-22, 17:43   #873
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
A ja myslalam, ze mialas wczoraj.W takim razie kciuki za wtorek i daj znac ja bedziesz po
Tez mnie czeka podroz do PL, ale ja lece w czwartek.Najgorzej, ze nakupilam cala mase rzeczy dla malej i boje sie, ze mi sie to zniszczy jak beda tym rzucac na lotnisku np. koszem (kolyska)
a to jestes za granica kurcze nie doczytalam
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 17:48   #874
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja gratuluje a czy możesz zapodać jakieś cwiczenia ze scenariusza na koncentracje np? jestem ciekawa

aldii a to Ty ost w PL nie byłaś?
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 18:29   #875
kretencja
Zakorzenienie

Prymulko, jeśli pracuje się w oświacie, to kontraktowy jest obowiązkowym minimum. Dalej nie trzeba iść (choć podobno warto, bo kaska wtedy się zwiększa), ale rok stażu i egzamin na kontraktowego trzeba zrobić.

Ollliwko, wiesz, to są najprostsze rzeczy, na koncentrację to np.wszelkie labirynty, czyli prowadzenie ścieżki z jednego miejsca w drugie w labiryncie, palcem lub mazakiem. Albo wyszukiwanie konkretnego symbolu w gąszczu innych (np. na kartce masz wydrukowane w rozsypce małe serduszka, kwiatki, gwiazdki, księżyce, słoneczka i masz wyszukać powiedzmy same serduszka. Wiesz, to są małe dzieci, 5-6 lat, nie robi się z nimi jakichś skomplikowanych ćwiczeń, jakie można by zrobić z dorosłymi. W sumie wszystko się robi poprzez zabawę...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 18:58   #876
aldii
Zakorzenienie

Elcia,Olliwka jestem na wyspach od 3 tyg. (przylecialam w odwiedzinki i troszke sie zasiedzialam ) ale wracam juz do PL
Stary 2009-10-22, 20:01   #877
Tity
Zakorzenienie

No to @ do mnie przyszła, nadspodziewanie wcześnie i na razie w formie plamienia jak nigdy. Tyłek boli, idę leżeć. A jutro mąż mnie zawiezie do kosmetyczki. Trochę się upięknię Chociaż w tych okularach to i tak mi nie wiele pomoże

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 20:06   #878
kretencja
Zakorzenienie

Tity, czy my jesteśmy jakoś połączone? Mnie się wprawdzie właśnie skończyła, ale też przyszła w tym miesiącu za wcześnie. W ciągu doby plamienie rozkręciło się w normalną @...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-22, 20:47   #879
Tity
Zakorzenienie

Heheh No chyba faktycznie coś nas łączy Siostro... Póki co odpukać, bo przynajmniej brzuch mnie nie boli wcale, ale zobaczymy jutro czy będę "umierać". Coś czuję kretencja , że następną @ będziemy mieć tak samo Tzn obyś już nie miała Ja niestety jeszcze parę(naście?) jeszcze będę miała. Ale to nic, przynajmniej będę coś widzieć

L
J
Stary 2009-10-22, 20:51   #880
kretencja
Zakorzenienie

No, zobaczymy Chciałabym nie mieć... Tylko że mnie się teraz zdrowo popierdzieli cykl, bo zamierzam (oczywiście za zgodą lekarza) poodstawiać te leki żeby zrobić badania hormonów. Coś przeczuwam, że się posypie
No nic, zmykam chyba się wykąpać, bo zmęczona jestem i mnie krzyż coś boli. Ciepła woda na to najlepsza
Miłej nocy!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-22, 21:00   #881
Tity
Zakorzenienie

Oby się wszystko wyrównało, zamiast posypać. A ja tak sobie myślę, że to mój pierwszy niestymulowany hormonami 28-dniowy cykl, więc może już tak zostanie? Ale może to dzięki temu, że przez te moje oczy przestałam o ciąży prawie zupełnie myśleć i z niej "zrezygnowałam". Dobranoc Idziemy serial oglądać

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2009-10-22 o 21:02
Stary 2009-10-22, 21:22   #882
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja niedługo ja też się "pobawię" z 5,6 latkami i 3,4 latkami i też zabawy będę musiała wymyślać do scenariusza. Praktyki już całkiem niedlugo bo od połowy listopada. Tylko zastanawiam się czy dużo na psychologii mialas zajec wlasnie z planowania pracy z dziecmi ? zresztą kierunek psychologia jest rozlegly zdaje sie

A ja napisałam na gg do wizażystki , której dane były na wizażu i umówilam się na próbny makijaż , na maj dopiero tylko ja nie wiem kompletnie jaki makijaz chce , w jakim mi bedzie dobrze na co dzien to ja uzywam roznych kosmetykow chcialabym zeby dobrze wyszlo to wszystko.
Stary 2009-10-23, 08:37   #883
kretencja
Zakorzenienie

Ollliwko, wcale nie miałam, bo ja kliniczną kończyłam Oczywiście na wcześniejszych latach były jakieś ogólne zajęcia z psychologii rozwojowej i wychowawczej, ale planowania pracy z dziećmi, pisania scenariuszy zajęć, nie uczyłam się na studiach. Uczę się dopiero teraz, przez doświadczenie

Słuchajcie, pogoda wredna, a miało podobno się poprawić Nic się człowiekowi nie chce, a tymczasem trzeba:
przyszykować obiad
posprzątać łazienkę
wstawić i powiesić pranie pościelowo-ręcznikowe
popracować trochę umysłowo (pomyśleć nad kolejnymi zajęciami dla dzieci, bo pani dyrektor poprosiła mnie, żebym poprowadziła małe regularne zajęcia grupowe dla takich najbardziej pobudliwych, mających trudności w kontaktach społecznych, dzieci... Muszę więc nieźle pogłówkować

A teraz wcinam śniadanie...

Dobrego dnia!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-23, 09:12   #884
Ollliwka
Zakorzenienie

dzień dobry a w telewizji napis "w całej Polsce pochmurno i deszczowo"

kretencja a czy korzystasz z jakichś pomocy typu książki /internet gdy wymyślasz zabawy ? czy wszystko z głowy?
A ja polubiłam taką desczową pogodę , przynajmniej w lesie nie będzie ludzi jak pójde na spacer
Stary 2009-10-23, 09:22   #885
kretencja
Zakorzenienie

Korzystam głównie z własnej głowy i internetu, ale z książek także i sądzę, że będę z nich korzystać coraz częściej. Dyrekcja nawet namawia mnie, żebym sobie pokupowała na rachunek rady rodziców jakieś pozycje, które mogą mi się przydać

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-23, 09:37   #886
Tity
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie też pada, nic się nie chce, a niestety czeka nas nauka po południu. Idę myć głowę, zrobię risotto i potem do kosmetyczki. @ się rozkręciła, ale brzuch prawie nie boli Za do tyłek dalej boli

L
J
Stary 2009-10-23, 09:40   #887
abz
Zakorzenienie

Powiem tylko, ze żyję, jestem, czytam i ze u mnie też pada deszcz i wcale go nie lubię.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 10:07   #888
kretencja
Zakorzenienie

No, a ja chyba nie zrobię obiadu... Rano, krojąc chleb, skaleczyłam się w palec wskazujący lewej ręki. Dosyć wrednie, więc nalepiłam plaster. Teraz miałam pokroić skwarki. Walczyłam ze śliskim kawałkiem słoniny, w taki sposób, żeby jak najmniej używać skaleczonego palca... Wielki nóż do mięsa ześlizgnął mi się i rozciął mi do krwi kawał paznokcia na palcu środkowym Boże, jak to cholernie boli
Nic już dziś nie kroję

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-23, 10:23   #889
abz
Zakorzenienie

Kretencja ałaaa. Biedulko skoczcie do baru mlecznego na naleśniki albo pierożki (sama mam straszna ochote).

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 10:27   #890
kretencja
Zakorzenienie

Raczej poproszę męża, aby zrobił skwarki jak wróci z pracy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-23, 13:18   #891
Awenturyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Awenturyn czyli na synka nie możesz narzekac, bo szansę na intymność wam daje Wkurzyli cie czyms konkretnym czy sam fakt remontu cię denerwuje?
no tak mój synuś jest wyjątkowo taktowny
a co do remontu to poprostu ręce mi opadają,jak nie przypilnuje sama to zrobią byle jak
np wczoraj nie było mnie cały dzień w domu - mieli murować kominy no i co - owszem zrobili a mój zostawili na dzisiaj i efekt jest taki,że mając 16st w mieszkaniu rozpaliłam w piecu a do drzwi mi puka robotnik i pyta "czy mogłabyś nie palić w piecu bo się strasznie dymi" nosz psia mac mieli cały wczorajszy dzień a ja dzisiaj marznąc niemam zamiaru - dałam mu 2 godz na zrobienie komina a jak nie zdąży to po 15 będzie miał wędzarnie na dachu
poza tym zdemontowali w poniedziałek luksfery i zamiast wstawić okna (na które czekają) to zostawili dziury w ścianach no i wiatr sobie hula do woli po klatce i jest zimno jak cholercia - no ale ich to nie obchodzi
dzisiaj opiep................... gościa który nadzoruje tych robotników,wzięłam tel do szefa firmy i jak do 17 nie zakryją tych dziór to dzwonie - nie mam zamiaru przez weekend słuchac jak wiatr sobie hula

to narazie początek remontu
baaaaa dowiedziałam się że mają czas do końca roku więc czeka mnie 2 mce przepraw z nimi
a ja już teraz wysiadam

dobra zmykam
dzisiaj mój TZ przyjeżdża więc musze jeszcze zrobić troche zakupów prawie wszystko mam ale jeszcze jakies dobre winko musze kupić

życze wam miłego weekendu kochane i jak mi się uda to w niedzele zajże na wiz
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 14:47   #892
Tity
Zakorzenienie

Awenturyn to udanego weekendu Na pewno będzie bardzo przyjemnie
Ja niedawno wróciłam od kosmetyczki i jeszcze na przyszły tydzień się umówiłam na usunięcie kaszaków, bo mnie denerwują. Jeny dziewczyny normalnie wstydzę się mężowi pokazywać w tych okularach. Mąż stwierdził, że musimy to przeczekać, ale nie będzie udawał że mu się tak podobam :P Chciałbym to mieć już za sobą...
A co do dziecka, coś czuję, że będziemy mieć dopiero jak się przeprowadzimy do nowego domu...

L
J
Stary 2009-10-23, 16:06   #893
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja współczuje bólu przy skaleczeniach , ehh niefart ,że dwa palce aż

tity a dzisiaj co kosmetyczka robiła ?
ja jeszcze nie byłam nigdy u kos. pamiętam ,że mój kuzyn chodził dawno temu na wyciskanie krost ;/ a efekt był taki ,że i tak mu nawracały co tydzień.

awenturko oj dobrze ma Twój TŻ z Tobą , winko , kąpiel udanego weekendu

byłam na zakupach , u fryzjerki na podcięcie końców no i zgadałam się z nią co do fryzury ślubnej jeszcze nie wiem jaką chce , ale wiem ,że u niej. Czekam na Tż teraz i jedziemy załatwiać fotografa..
Stary 2009-10-23, 16:42   #894
Tity
Zakorzenienie

Ollliwko dzisiaj miałam peeling migdałowy, więc tak trochę sobie odświeżyłam skórę, troszeczkę gładziej wyglądam, ale mi jakaś bomba na czole i tak wyskoczyła i wyglądam jakbym sobie guza nabiła :P Kiedyś też nie chodziłam do kosmetyczki, z resztą kiedyś były takie kosmetyczki, ż strach było iść. Chciałabym mieć porcelanową cerę, ale ciągle mi coś wyskakuje, z resztą jest nierówna, trochę śladów zostało po rozdrapywaniu, więc idelanie nie będzie, ale chociaż trochę lepiej może

L
J
Stary 2009-10-23, 16:58   #895
lindsley
Zakorzenienie

Oj Kretencja co za pech z tymi palcami. Mi się rzadko ale jednak zdarza pokroić sobie palce. Oj boli

Awenturyn życzę miłego weekendu

Ja też nigdy nie byłam u kosmetyczki

Dziś znów kocioł w pracy Już czasem wysiadam. Dostałam opier... od pewnej babki ale nie moja wina, nikt mi nie przekazał, że są wyjątki od reguły Jak się cieszę że jest weekend i mam wolne.
Jutro rano się wybieram na zakupy, pozwiedzam lumpki, może coś sobie kupię bo się już nie mieszczę w swoje spodnie. Wieczorkiem jedziemy do siostry bo ma imieniny i wracamy w ndz wieczorem. Miłego wieczoru

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 18:57   #896
Starlett
Wtajemniczenie

Widzę, że o kosmetyczkach piszecie ja sama jestem z wykształcenia m.in. kosmetyczką. ale praktykuję tylko na sobie i na rodzinie ale czasem też mnie nachodzi ochota, żeby iść do salonu kosmetycznego, mimo że wiele rzeczy urodowych sama umiem sobie zrobić...tylko tak po prostu, żeby ktoś się mną zajął. ale niestety później często pluję sobie w brodę, bo dochodzę do wniosku, że sama mogłabym sobie zrobić to lepiej i co ważne - taniej A mój Mąż:"a nie mówiłem"")

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 19:14   #897
kretencja
Zakorzenienie

Oj, dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć, że u nas ruszyła pełną parą machina pt. "kupujemy mieszkanie". Rozeznaliśmy się w naszej zdolności kredytowej, nawiązaliśmy współpracę z poleconym biurem nieruchomości i teraz rozglądamy się za czymś, co by nam pasowało. Mąż upiera się, żeby wziąć maksymalny kredyt, na jaki realnie nas stać (nie według banku, ale tak, żebyśmy mogli go spłacać faktycznie) i kupić od razu takie, jakie docelowo chcemy mieć, czyli trzypokojowe... Nasze maximum możliwości to ok.210000zł kredytu, tak sądzę. Znalazłam właśnie w necie przeboską ofertę, zakochałam się w niej - dobra lokalizacja, odpowiednie piętro, metraż, po remoncie i w ogóle strasznie fajnie urządzone (plus jest taki, że sprzedają z meblami i pełnym umeblowaniem kuchni), ale... Niestety, niestety Kosztuje 245000, czyli jest o jakieś 40000 poza naszym zasięgiem Ech, gdybym tylko miała cały etat... No ale nie mam i tak z dnia na dzień nie znajdę... Chyba mimo wszystko namówię męża, żeby zadzwonił, dowiedzieć się, ile można stargować (cena jest do negocjacji)...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-23, 19:19   #898
Tity
Zakorzenienie

No to trzymam kciuki za mieszkanko. Oby się udało.

L
J
Stary 2009-10-23, 19:20   #899
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki
Cóż, jak nie to, to jakieś inne się znajdzie...
Boję się jak nie wiem, ale też jestem podekscytowana

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-10-23, 20:22   #900
aldii
Zakorzenienie

Kretencja : kciuki: i pamietaj - kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana !! Powodzenia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości