|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
No własnie u nas tez to bardzo różnie jest...niby obydwoje mamy stałe pensje, ale z oszczędnosciami było kiepsko...dopiero w tym miesiącu nam sie ładnie zapowiada, ze nam co nieco zostanie
![]()
![]() |
#2012 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj tak, nie wiem czy tylko mnie czy Wam też czas od ślubu biegnie jak szalony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wy też będziecie na swoim zobaczysz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy oboje dostawaliśmu wypłaty, co miesiąc odkładaliśmy w granicach 1000 zł, nie zarabialiśmy kroci, przeciętne wynagrodzenie, każde z nas otrzymywało, ale teraz kiedy ja nie zarabiam od pół roku nie ma szans na oszczędności
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze ja to juz bym wolała zyć od pierwszego do pierwszego niż tak jak teraz brać z oszczędnosci ![]() dzis TZ pojechał do elektronika z samochodem bo cos tam pyka przy kierunkowskazie a dalej czeka na nas wymiana sprzęgła. niestety to nie 1000zł, a 2 tys ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Wtajemniczenie
|
O tak mi też czas biegnie jak szalony, dopiero był ślub a tu już przeszło miesiąc mija ehh a ja jeszcze żyje tym naszym ślubem, codziennie oglądam zdjęcia z wesela i tak mi jakoś smutno że to już mineło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
aniaaa a co ci powiedzeli....
i kto ci robił zdjecia i video
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
mi tak samo szybko leci
![]() ![]() wiecie, znacznie lepiej mieć krótkie pazurki. juz sie nie moge doczekac az mi tak odrosną, że bede mogła cały żel ściąć, nie chce go zdejmowac, poczekać |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
a my już 4,5 miesiąca.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Magialena i jak tam deitka??
Twój TZ dalej pracuje?? czy znalazł juz coś nowego, bo pamiętam, ze razem szukalisci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
a moja dietka wczoraj poszła się... piiip, bo z tej beznadziejności siedziałam i ryczałam.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana wiem, ze jest cięzko, ale pamiętaj, że : macie mieszkanie, to co, że wynajmowane, ale swoje , nie z kimś ![]() ty szukasz pracy, on też. napewno coś znajdziecie. co innego jakbyscie razem nie pracowali, musieli płacic za mieszkanie z oszczędnosci, które z kazdym dniem by wam tylko ubywały. wiem, ze teraz tez nie jest dobrze, ale zawsze są jakies pozytywne strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
nom...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozówd, dlatego, ze nie masz pracy i że musicie brac z oszczędnosci?? Przecież TZ cię kocha, a ta sytuacja w jakiej jesteście teraz nie jest przecież na całe życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
magialena co ty gadasz kobito
na dobre i złe przeciez!!!! bedzie dobrze zobaczysz głowa do gory jak sie wierzy ze bedzie lepiej to bedzie lepiej musi byc ![]()
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
nie, dlatego, że nie mam żandego wykształcenia i żadnych umiejetności. więc najprawdopodobniej nic się nie zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
a twój TZ ma wyższe?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My tak jak już wcześniej pisałam tydzień temu w granicach tysiąca włozyliśmy w auto, w grudniu dochodzi ubezpieczenie i ws tyczniu przegląd ![]() Cytat:
![]() Anika222 czekamy już 1,5 miesiąca, właściciel firmy to spryciarz bo umowa nie zawiera podpunktu regulującego termin realizacji materiału, wiec nie ma punktu zaczepnego. Wczoraj dostałam nerwa i napisałam na gadu z zapytaniem kiedy możemy liczyć na efekty pracy, w odpowiedzi dostałam, że NIE Z WINY WŁAŚCICIELA FIRMY realizacja materiału każdej pary się przesunęła w czasie...a co mnie to interesuje, napisałam więc, że taka odpowiedź nas mało satysfakcjonuje i że do wszystkich podpunktów umowy powinien być dodany ten o terminie realizacji. Poprosiłam także o podanie w przybliżeniu czasu kiedy możemy liczyć na płytkę...więc odpisano, że "mniej więcej" to może być 2 tygodnie a może być ciut mniej ![]() Powiem, Ci że my mamy 8h materiały nagranego własną kamerką, moim rodzice w tygodniu przed weselem kupili kamerę i nagrywał mój wujek, amator a materiał jest serio fajny bo są wszystkie fajne momenty takie na których nam zależało żeby były. Firma jest z Kielc i mam nadzieję, że płytka zrekompensuje te 1,5 miesiąca oczekiwań ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
MAGiALENA wiem, że dobija siedzenie cały czas w domu, też to przeabiałam i wiem, że to nic miłego, ale w końcu i Ty i Tż-et znajdziecie pracę, zobaczysz ![]()
05.09.2009 ![]() Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-10-23 o 11:53 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 | |
Zakorzenienie
|
jaki??
u nas np. TZ tez nie ma wyższego wykształcenia ma tylko technika architektury krajaobrazy, który zrobił na studium. i tyle. ja mam wyższe pedagogiczne, ale co z tego jak znaleźć pracę w tym zawodzie to wiesz... ze świecą szukać ![]() ale narazie sie nie zamartwiam. Madziu a moze wyjazd za granicę?? ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ech u nas teraz poszła kasa z przegląd techniczny i coś tam jeszcze razem 150 zł, dzis elektryka wiec najmniej 100zł pójdzie i to sprzegło za 2 tys ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
To ja chyba jakaś dziwna jestem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zakorzenienie
|
wiecie ja teraz jestem zdania, ze nie ma się co załamywac. nawet jakbym miała życ od pierwszego do pierwszego, nie mieć super mieszkania, nie kupować sobie tego co chce itp . ważne jest zdrowie. ostatnie czasy mnie tego nauczyły. dlatego juz nie płacze, ze musimy zyc z oszczędnosci, choc wiadomo cieszyć sie z tego tez nie cieszę. ale co ważne?? to to, ze z dziadkiem lepiej, mam nadzieje ze z TZ i ze mną tez będzie dobrze (zdrowotnie oczywiscie
![]() ![]() edit: dzwoniła babcia, ze dziadek ma problemy z oddychaniem i musi zostac na OIOM-e ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i wogóle mi smutno bo TZ chce wyjechac w delegacje ze względów finansowych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-10-23 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() echh samochód to niekończąca się inwestycja, no chyba że nowy z salonu i na gwarancji ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Madzia może to tylko chwilowe pogorszenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do delegacji to u nas o to samo są spięcia, S. szuka pracy jako kierowca, a ja nie chcę żeby go przez tydzień w domu nie było, bo co to za życie też mamy o to spięcia. On jako głowa rodziny chce nam zapewnić byt i nie chce żebym szukała pracy dodatkowej, a ja chcę mieć go codziennie przy sobie ![]()
05.09.2009 ![]() Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-10-23 o 12:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taaak ja skłądałam 1,5 roku temu chyba ze 30 CV w przedszkolach i szkołach i co cisza... wystarczyło,z e wyjechałam do HOlandii i miałam 5 ofert pracy od "jutro" ech.... jak człowiek szuka to nic, a jak nie szuka to nagle sie oferty sypią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o czas oczekiwania na fotki to ja też tyle czekałam z tym, że my o tym wiedzieliśmy i w sumie zgodziliśmy się na to choć nie powiem że pod koniec już mnie to irytowało, bo miałam wrażenie, że zanim dostane te fotki to wszyscy zapomną o tym i nikt nawet nie będzie chciał zobaczyć (choć każdy co chwila dopytywał), ale jak je dostaliśmy to to wszystko zrekompensowało ![]() Cytat:
![]() No ale takie już jest życie najważniejsze, że się kochamy i jak już pisała Madzialenka że jesteśmy zdrowi, a z resztą sobie poradzimy ![]()
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
motylku a ja nie wiedziałam chyba twoich zdjęć wklejałas gdzies?
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Magialenka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
[COLOR=black][FONT=Georgia]
Co do delegacji to u nas o to samo są spięcia, S. szuka pracy jako kierowca, a ja nie chcę żeby go przez tydzień w domu nie było, bo co to za życie też mamy o to spięcia. On jako głowa rodziny chce nam zapewnić byt i nie chce żebym szukała pracy dodatkowej, a ja chcę mieć go codziennie przy sobie ![]() ja tez nie chce zeby wyjezdzał ... od jakis ponad 3 lat nie rozstawalismy sie nawet na 1 noc, kazda noc bylismy razem i ja nie umiem sobie wyobraziec jak moglabym zasypiac sama ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.