|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Asiuulka takie życie
Masakra nie jesteśmy gorsze już od mamusiowych wątków tak jedziemy z koksem, że szok
|
|
|
|
#2942 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------------------------------------------- Tz kazał mi zadzwonić do gina. Gin podejrzewa kolkę nerkową i nie ma co czekać do wtorku i mam przyjechać do niego do szpitala to mnie zbada. Boję się. Mam nadzieję, że tam nie zostanę ![]() Idę się szykować, bo ojciec ma mnie zawieźć. A jeszcze muszę się ogolić bo wyglądam jak małpka. Trzymajcie za nas kciuki. ![]() I piszcie dużo i śmiesznie, że jak wrócę to sobie humor poprawię. |
||
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzet twierdzi ze ja nie umiem |
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
E to mój się bał u znajomej co niedawno urodziła wziąść małego na ręce
Ale będzie musiał w końcu to zrobić..znaczy naszego nauczyć się brac na rączki itd echhh już wyobrażam sobie jego zapatrzenie w synka w sumie dziś chyba zaczęłam 7 miesiąc co?Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-23 o 14:56 |
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Majkela bedzie dobrze ... 3mam ckiuki !!!! |
|
|
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
Matajkaa, tylko prosimy o optymistyczny opis porodu
![]() Majkela, trzymam kciuki, żeby było ok i żeby cię nie zostawili w szpitalu Dziewczyny, paznokcie to pikuś. Pan Pikuś, Albo jakby powiedziała Amelka Papuś
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
Majkela trzymamy kciuki
![]() Zebra a więc tak - gratulacje z okazji rozpoczęcia III trymestru Od tej pory będą Cię meczyć skurcze, zaparcia i zgaga Matajkaa czekamy na opis porodu
|
|
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Ja miesiące liczę od tego dnia, co miałam pierwszy dzień ostatniej @.
Zebra, jak zobaczy wasze, to weźmie na pewno na ręce, ty wiesz jak ja się bałam pierwszy raz. Nie podniosłam małej z łóżeczka, aż moja mama z tżtem nie przyjechali, dobrze że spała bo bym chyba umarła ze strachu. A mój doświadczony podszedł, wziął i się ze mnie śmiał, że cykor jestem
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuulka mój suwaczek mówi"27tydzień"
Samanthhha nie drażnij lwa od tygodnia mam codziennie potworne zgagi, już nauczyłam się z nią żyćAle zaparć-odpukać-nie mam ale to chyab przez te miksy to prędzej sraczki mogłabym się spodziwać Puma mój tez w końcu się pzrełamie ale ogółem wiem, ze będzie bardziej w starchu- już trochę maluszków miałam an rękach to jest jakieś wyobrażenie jak trzymać, ze to delikatne i malusie... a on się boji, ze jak to mówi"zepsuje dziecko" Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-23 o 15:03 |
|
|
|
#2950 |
|
Przyczajenie
|
Wrażenia z porodu? BOSKIE!!! urodziłam w niecałe 4 godziny, bez znieczulenia i jakiegokolwiek łagodzenia bólu (masazy, prysznica itp.) nie pękłam i mnie nie nacinali po prostu super
tak jak po 17 odeszły mi wody, do szpitala trafiłam o 18, na porodówkę przed 19,a Jakuba miałem przy sobie o 20:55 Ani troszeczkę się nie bała... a to pewnie dlatego bo po pierwsze jechałam z nastawienie "tak jak wyszło, tak wyjdzie tyle że większe " , a po drugie widziałam jak cała rodzinka z moim K na czele panikuje itp. to nie chciałam swoim strachem ich jeszcze bardziej dobijać hehe z reszta naprawdę nie było sie czego aż tak bać szczerze to bałam sie tylko przeciąć pępowinę, ale jak to zrobiłam to byłam w siódmym niebie jednego co sie teraz boje to że nie zdążę do szpitala heh bo drugi poród jest krótszy od pierwszego i że nie zdążę skąpletować wyprawki
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Oo ja się jutro zważe I będzie dół od samego rańca Patrze na ten laktator i... boje się go |
|
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie niczego nie boje
przynajmniej narazie![]() ale ci sie poród trafił wymarzony przez wszyskie dokładnei taki jak z mojego snu
http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15mp1c7exc.png ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d72112d7fc.png Edytowane przez paprotka86 Czas edycji: 2009-10-23 o 15:08 |
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Matajkaa pozazdrościć udanego porodu...ale myślę, ze niekoniecznei drugi musi być krótszy- co kobieta to inaczej opsiuje swój drugi poród...raz lepiej raz gozrej...
Saanthhha wypróbuj go i napisz czy to boli |
|
|
|
#2954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ludziska Jestem teraz obrzydliwie zazdrosna ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Matajka porod zarabisty azmozna pozazdroscic... ja pewnie bede sie meczyla jak zanm swoje pechowe zycie
![]() A ja sobie zlamalam panokiec przy otwieraniupudru ![]() brawo dla tej pani...spadam na uczelnie bo sie spoznie... a tak mi sie nie chce... i nie pisac za uzo plisss bo chcewszytskim cos odpisac atk nie idzie
|
|
|
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
Matajkaa, naprawdę super masz wspomnienia i tak ekspresowo.
Ja też sie boję, że nie zdążę do szpitala, ale już o tym pisałam. Zebra, wypluj te słowa, musi iść szybciej za drugim razem, mój mózg ma już tak zakodowane ![]() Laktatorem na początku trochę boli, ale po chwili jest ok. Dobrze jest sobie rozmasować cycunia przed odciąganiem.
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spokojnie bo nie nadąże Was nadrabiac
![]() Mi jeszcze sprzatania troche zostao i pastowanie podłogi .....a teraz zajadam kanpusie z nuttela
|
#2958 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
samanthhha ja jak uzyłam pierwszy raz laktatora, a miała ręczny to czułam sie jak krowa... a że ja nie miałam tyle sił i robił to K to czułam sie jeszcze dziwniej... jak by moje piersi zwisały do kolan bo były tak wyciągnięte jak wymiona śmieszne uczucie
Edytowane przez Matajkaa Czas edycji: 2009-10-23 o 15:21 Powód: . |
|
|
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
ja swoj laktator chciałam juz dawno wypróbować ale w ksiazeczce napisali ze nie wolno przed porodem
wiec musiałam sie wstrzymac.....
|
|
|
|
#2960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Eh no bo wiadomo - pierwszą jest Zebra Zjadłam dwa zimne pierożki Dobre wyszły.. Idę na trzeciego
|
||
|
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
boże wy wszystkie jestescie jakies panie sprzatające !!!
![]() mi sie nie chce i jakos mamy tak mało mi=ejsca ze jest czysto no prawiewłasnie zjadam zupke chińską mniam mniam.... bo zjadłam gołąbka ale sie oczywiscie nie najdłam n im
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jadłam gołąbka nop i nie najdałam sie
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Samanthhha ja to mam najwyżej 3ecie:P bo pierwsze nalezy do Ciebie, bo Iwo przecież tak brudzi
Paprotka dobre ![]() ??? |
|
|
|
#2964 |
|
Wtajemniczenie
|
no pisało własnie że tez nie można bo to wszystko pobudza laktacje i pózniej zamiast wkładek włożysz sobie do stanika ręczniki
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- a i wiecie co? postanowiłam że dla Tosi kupie kosmetyki z Ziajki. naczytałam sie teraz na necie o nich. ani jednej złej opinii. podobno piekny zapach a cena kremu do pupy =4zł
|
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Zebra, tak delikatnie chyba mozesz.
Matajkaa, to co ty miałaś za laktator, mnie to szło leciutko, a też miałam ręczny i nic mi nie wisiało, wręcz przeciwnie, jeszcze nigdy wcześniej nie miałam takich ładnych sutków ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Przeciez o ileści mleka decyduje to, jak często będziesz przystawiać dziecko do piersi, jak Zebra raz sobie wytarmosi cyca, to się nic nie stanie.
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już mi się nie chce pisać
JEŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Kto mi zrobi? ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię jarzynową z makaronem- zero wysiłku, bo jarzynki mrożone
A i jeszcze co lenistwo ze mnie robi... kapnęłąm się, że nie mam wegety i co zrobiłam??? Tak skrobałam łżeczką po słoiku żeby zeskrobać ze ścianek, bo tam było jeszcze dośc tak wegety, że dziure wywaliłam:F:F:F:F w słoiczku Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-23 o 15:37 |
|
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja oszaleje jak nie zjem czegoś dobrego
![]() Zebra polej zupy ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Szklanym? Zdolna jesteś
|
#2970 |
|
Przyczajenie
|
puma13 to tylko była na szczęście pierwsze wrażenie... później było juz lepiej
na szczęście ![]() Mały sie obudził i stęka... jest dzisiaj marudny, ale to pewnie przez pogodę... a ja jestem juz coraz to bardziej zmęczona... ale trzeba wytrwać ok lecę... postaram sie dzisiaj jeszcze do was wpaść, a jak nie dzisiaj to jutro na pewno i dziękuje za tak miłe przyjęcie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Masakra nie jesteśmy gorsze już od mamusiowych wątków tak jedziemy z koksem, że szok

Ale będzie musiał w końcu to zrobić..znaczy naszego nauczyć się brac na rączki itd
echhh już wyobrażam sobie jego zapatrzenie w synka
Od tej pory będą Cię meczyć skurcze, zaparcia i zgaga 

od tygodnia mam codziennie potworne zgagi, już nauczyłam się z nią żyć
z reszta naprawdę nie było sie czego aż tak bać 

Jestem teraz obrzydliwie zazdrosna