|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
mam do was pytanko.
moja kuzynka jutro bierze ślub cywilny, nie robi wesela, tylko obiad dla rodziców, świadków. Dowiedzielismy się o tym od mojej mamy i tylko przy okazji jak kilka tygodni temu do mnie zadzwoniła to weszłam na ten temat, powiedziałam ze gratuluję z okazji zaręczyn i że słyszałam że będzie slub. I tak jakby od razu powiedziałam że będziemy, a ona ze tylko z rodzicami będą świetować, ale bedzie miło ze przyjdziemy. Mieszkamy w jednym mieście, spędzamy razem święta. No i TZ powiedział, że skoro nie dostał zadnego zaproszenia, zawiadomienia to on nie idzie. Tym bardziej że jak my mielismy rozdawać zaproszenia to mu powiedziałam, że u mnie w rodzinie rozdaje się je osobiscie i jeździlismy od jednych do drugich. Nie wiem co zrobić.
|
|
|
|
#2042 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
były przygotowania do ślubu, normalne zjazdy na uczelni w weekendy co prawda ale zajęcia tak jakbyśmu byli na 1-wszym roku a nie 2-gim uzupełniających i do tego magisterka, zaktórą zabrałyśmy się z dziewczynami z grupy zbyt późno do tego jak tylko udało mi się wymigać od zajęć to kursowaliśmy do kielc załatwiać rzeczy związane ze ślubem. Pamiętam, że w maju było tak, że w ciągu dnia siedziałam w pracy, po pracy był obiad i 5 min dla Tż-ta po czym ja siadałam do kompa, a on oglądał tv i kładł się spać. Ja po nocach pisałam, kładłam się późno bądź nie spałam wcale i się zupełnia rozmijaliśmy. To był zwariowany okres, taki wyścig z czasem, ale wszystko sie udało na czas wykonać. Co do płytki to Pan ma szczęście, że mamy "własną" bo gdyby jej nie było byłambym jak osioł ze Shreka tylko, że z innym pytaniem: " No jest już ta płytka" ?? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie w regionie też natłok ogłoszeń dla przedstawicieli, najlepiej mieć 20 parę lat 15 lat doświadczenia być poliglotą i dyspozycyjną 24h/dobę Cytat:
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-10-23 o 14:22 |
|||||
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2045 |
|
Rozeznanie
|
hmm tych od fotografa chyba nie wklejałam bo własnie długo ich nie mielismy
a potem przez jakiś czas tu nie wchodziłam za często.Gold ale chcecie iść tylko do USC czy na obiad też? Bo do samego USC bym poszła aniaaa84 ja też czasem myśle, ze mam za dużo na głowie, ale daje rade koleżanki z uczelni mówią, że jestem taka zorganizowana, a ja wręcz przeciwnie, myśle (w sumie jestem pewna, że tak jest ), że jestem roztrzepana i zawsze odkładam wszystko na ostatnią chwile i do dobrej organizacji mi daleko no ale chyba to już tak jest, że czym więcej człowiek ma na głowie tym szybciej wszystko zrobi więc może dlatego sprawiam takie wrażenie ![]() Ide dziś do koleżanki na urodzinową kawe
Edytowane przez zielony_motylek Czas edycji: 2009-10-23 o 14:57 |
|
|
|
#2046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawiałam z innym kuzynem i on idzie. Twierdzi, że ona do niego zadzwoniła i go zaprosiła (bylismy wtedy na wakacjach) , ale też zadnego papierowego zaproszenia nie dostał. Że to dziwne, ale pójdzie. Z jednej strony to nie chcę się wpraszać ale z drugiej to cała rodzina chyba idzie do urzędu i nie chciałabym wyjść na pania obrażalską, nie dostałam to nie idę Cytat:
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2009-10-23 o 15:12 |
||
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
Gold-fish, Twój mąż ma rację, bo Was nie zapraszała i poczuł się urażony, ale może po prostu idźcie na sam ślub, a na obiad już nie idźcie skoro chciała tylko z rodzicami i świadkami. A może Was zaproszą i zostaniecie
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
ja o obiedzie z rodzicami wiedziałam i przez myśl mi nie przeszło żeby tam się wpraszać
![]() chodzi o brak jakiegokolwiek zaproszenia na ceremonię w cywilnym
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Gold ja bym nie szła . w usc często nie ma tyle miejsca co w kosciołach, że kazdy może przyjsc. wiec jak was nie zapraszała to bym tam nie poszła
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
goldi ale wiesz ze ja tez zrozumiałam ze ty chcesz na ten obiad
![]() do urzedu bym poszła, pewnie sie ucieszy jak przyjdziecie i złozycie życzenia, na pewno was nie wygoni motylku no własnie nalezy ci sie lanie za te zdjecia proszę wklejać ale to już ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- wiecie co sobie teraz pomyslalam jaga znikneła... nic sie nie odzywa ciekawe co u niej
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2009-10-23 o 15:40 |
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
obiadek by sie przydał
|
|
|
|
#2053 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie, ja też tak zrozumiałam.
Do urzędu idź jak masz ochotę, do tego w ogóle nie trzeba mieć zaproszenia Po co w ogóle zawracać sobie głowę zastanawianiem się nad tym? Kuzynka powiedziała, że będzie jej miło to ok. Może nie zapraszała na ślub do urzędu bo było jej głupio, że potem nie będzie Was mogła zaprosić na ten obiad? Może miała jakieś inne powody ale skoro powiedziałaś, że będziecie to teraz głupio nie iść.
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
tego kuzyna normalnie zaprosiła na cywilny przez telefon, też na sam ślub, bez obiadu... ale do mnie nie dzwoniła, to raczej ja spytałam się kiedy i powiedziałam do zobaczenia
ehhh zresztą przypomniało mi się że jak 4 lata temu brała ślub to wogóle nie chciała zapraszać kuzynów, tylko ciotki, wujków, ale babcia się wkurzyła i ją namówiła. Też chodziło o małą uroczystość. Wtedy też się dziwnie poczulismy, bo wszyscy kuzyni i kuzynki razem się wychowywalismy i wszystkie swięta razem itd. a jest nas 5 kuzynostwa...
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2009-10-23 o 16:05 |
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw sie ,my tez ciagle wynajmujemy
![]() A my mamy dlugi weekend Widzialam ze rozmawialyscie o comiesiecznych wydatkach.My narazie zyjemy jak paczki w masle ,bo za granica ,ale niedlugo to sie zmieni .I tego strasznie boje ,bo zyjac za granica nabralo sie pewnych nawykow... Na pewno bedzie mega ciezko po powrocie ,ale i tak sie ciesze
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-10-23 o 16:51 |
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
Cytat:
dzięki no ja juz 7 zaczelam hihi dopiero brzusio się pokazuje
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak myślałam jak brałam tabletki pierwszy miesiąc był okropny po odstawieniu ale teraz sie przyzwyczaiłam i jest ok ale nie biore juz jakies pół oku
Cytat:
Bardzo fajne zdjecia szczzególnie na koniku ![]() Cytat:
Ja dostałam oferte pracy Tż czeka na rozmowe a wszystko wiąze sie z przeprowadzką do mojego rodzinnego miasta i to juz prawdopodobnie za niecałe 2 tygodnie normalnie szok wszystko sie zmieniło w ciągu kilku dni było tysiące rozmyslań ale decydujemy sie na przeprowadzke
|
|
#2059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja niemowie ze zawsze bedzie super... my jak zaczynalismy (tzn tz) to mial po 1-2 zlecenia miesiecznie teraz po poltora roku jest super.. ale niewiadomo czy tak bedzie zawsze...
|
|
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieniądze z wesela niestety już dawno naruszyliśmy, ale nie można powiedzieć, że były przetracone na głupoty, więc aż tak mi nie żal. Boję się tylko, że jak zaczniemy remont i weźmiemy kredyt, to nie starczy nam już na nic. A gdzie tu myśleć o dzieciach... ![]() Cytat:
Martucha a można wiedzieć czym się tż zajmuje? |
||
|
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak przyjdzie rata kredytu i zaczniemy cos meblowac zmieniac kupowac w mieszkaniu to kasa sie wykruszy ale mysle ze jeszcze uda nam sie z 500-800 zl zaoszczdzic ale to maxxx... nieusunela tylko zmienila swoje dane i jest teraz pod innym nikiem, a do tego usunela wszystkich z wizazu ze znajomych... niedziwie sie troche no ale...
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
kobitki, własnie dzwonił małżowin i powiedział ze w przyszły piatek mamy pojechac wybierac zdjecia do albumu
ylko nie zapytał czy od razu dostaniemy płytkę a potem albumy czy potem wszystko razem ale i tak sie ciesze bo cos obejrzymy ![]() jutro wyjezdzamy na całe dwa dni do mieszkania rodziców bo oni wyjezdzaja na wiec do babci a my zostajemy z moim fifulem ![]() byłam dzis u nich na kawce po pracy alez fiful sie stęsknił az płakał swoim psim płakaniem jak mnie zobaczył a jak ja za nim tesknie jak pojade to si nie moge naprzytulac go nie bedzie mnie az do poniedziałku łeeeeeeeeeeeee
|
|
#2064 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dzeiwczynki
![]() mężulo poszedł na noc do pracy i bede spac sama..... bbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ze nie masz wyzszego wyksztalcenia w niczym nie przeszkadza.W dzisiejszych czasach posiadanie magistra tak naprawde nic nie znaczy.Glowa do gory! |
|
|
|
|
#2067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(((Cytat:
Cytat:
Cytat:
bedzie dobrzea juz myslalam, ze ja z tztem jestesmy jakimis ewenementami, ze sie klocimy po slubie, wiecej jak przed...;p a tu widze, ze jest nas bardzo duzooo martucha sliczna wloski ![]() kurde mi sie od rana tak nie chce wstawac... nienawidze jesienki, a zwlaszcza mokrych wilgotnych i ponurcyh dni
|
||||
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
cześć jestem wkurzona
![]() mówiłam wam,z e dziadek lezy jeszcze na OIOMIe bo ma problemy z oddychaniem, dalej pracuje za niego respirator. babcia pytała się wczoraj czy mzoe go choc przez szybę zobaczyc. wczoraj lekarz babci powiedział, aby zadzwoniła dzis o 7 rano to jej powiedzą , babcia zadzwoniła, ale ten lekarz spał i kazali jej zadzwonic o 8. zadzwoniła ale o 9 była zmiana lekarzy wiec kazali zadzwonic o 9 to jej powiedzą. zadzwoniła po 9 i co?? o 13 mają narade i kazali dzwonic po 13 moja mama sie wkurzyła, pojechała z tatą po babcie i pojechali do wawy (130km), moze jak juz pojadę to lekarz się zlituje i da jej zobaczyc dziadka przez szybę. ech... szkoda mi tej babci
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie brak słów. wczoraj sie jej lekarz pytał czy daleko ma do wawy, babcia powiedziała, ze 130km, wiec kazal dzwonic o 7, bo dla niej postara się zrobic wyjątek (tak to nie chcą w ogóle wpuszczac na OIOM)
jejku, trzymam kciuki aby ją wpuścili, moze tez z lekarzem jej sie uda pogadac, moze ją jakoś uspokoi |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

były przygotowania do ślubu, normalne zjazdy na uczelni w weekendy co prawda ale zajęcia tak jakbyśmu byli na 1-wszym roku a nie 2-gim uzupełniających i do tego magisterka, zaktórą zabrałyśmy się z dziewczynami z grupy zbyt późno
do tego jak tylko udało mi się wymigać od zajęć to kursowaliśmy do kielc załatwiać rzeczy związane ze ślubem. Pamiętam, że w maju było tak, że w ciągu dnia siedziałam w pracy, po pracy był obiad i 5 min dla Tż-ta po czym ja siadałam do kompa, a on oglądał tv i kładł się spać. Ja po nocach pisałam, kładłam się późno bądź nie spałam wcale i się zupełnia rozmijaliśmy. To był zwariowany okres, taki wyścig z czasem, ale wszystko sie udało na czas wykonać. Co do płytki to Pan ma szczęście, że mamy "własną" bo gdyby jej nie było byłambym jak osioł ze Shreka tylko, że z innym pytaniem: " No jest już ta płytka" ?? 

on Ciebie wybrał, bo byłaś dla niego najlepsza 

moja mama sie wkurzyła, pojechała z tatą po babcie i pojechali do wawy (130km), moze jak juz pojadę to lekarz się zlituje i da jej zobaczyc dziadka przez szybę. ech... szkoda mi tej babci