|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
nie ingerujesz dopiero przy 38 i wyżej podw. temp. to sygnał że organizm walczy z czymś, obniżając ją pozbawiasz go broni |
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry w piatek
![]() ale mi sie oberwalo od Superzabuli, Pakusi, Illbany (ktora to JA ignoruje ), no i Cinusiowej... Oczywiscie, ze zauwazylam ze mi odpisujecie... i nie wymagam zeby kazda pisala, ze nie wie jak sie robi rybe, ale sadzilam, ze w takim tlumie nie bedzie z tym problemu ![]() Boszenko a jakim systemem Ty szczepisz dzidziola, polskim, czy irlandzkim ? Bo "po irlandzku" dzieciaczki dostaja BCG w pierwszym miesiacu (najlepiej zaraz po urodzeniu), w drugim miesiacu 1sza dawka 6w1 + pneumococcal (bezplatnie ), w czwartym miesiacu 2ga dawka 6w1 + meningococcal, w szostym miesiacu 3cia dawka 6w1 + 2ga dawka pneumo-, + 2ga dawka meningo-, w dwunastym miesiacu 1sza dawka rozyczki, swinki i cos jeszcze (MMR) + 3cia dawka pneumo-, w trzynastym miesiacu 3cia dawka meningo- + extra dawka przeciwko zoltaczce typu B)Wszystkie szczepionki sa bezplatne i dostepne u GP. Illbana myslisz, ze da sie cos zrobic z tymi leniwymi chalupami, ktore same nie chca sie sprzatac ??? Moja dzisiaj znowu nie sprzata sie sama ![]() Poiglot ja tez tu sama spaceruje, w dodatku wokol domu bo do parku mam 15km, ale za to to park narodowy Mieszkam na przedmiesciach i z jednej strony to super bo nie ma smrodu spalin i innych "miejskich" atrakcji, ale z drugiej dziczeje z dnia na dzien... I tylko wizaz zapewnia mi kontakt ze swiatem i innymi ludzmi ![]() Ursull sliczna Milenka Zdjecia mozesz obejrzec w moim podpisie.
|
|
|
|
#3423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a koszt i tak sporawy, zresztą sama się orientujesz w kosztach, bo niedawno to przerabialiście... A wy jak robiliście - mieliście dużą imprezkę, czy przyjęcie? Po zdjęciach to widzę, że raczej imprezkę i to całkiem udaną ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Jeny dziewuszki, co wy się tak tego ignorowania uczepiłyście ![]() Ja jestem tutaj juz tyle czasu a te małpy wiesz ile razy mnie olały ![]() Nikt nikogo nie ignoruje, już na pewno nie celowo, tego jestem pewna, czasem to może tak wyglądac, ale wiem po sobie, że choć bym chciała to nie da się wszystkim odpisac... A ryba mi się też zawsze rozpada, więc nie kupuje mrozonej, tylko filety ale świeże (a przynajmiej mam nadzieję, że świeże )
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
magducha było90osob miało być wstepnie110z orkiestrą i kamerzystą(bo ich też wlicza się do gości)no ale kilka osób odmówiło i zostało90dorosłych plus kilkoro dzieciazków, impreza była bardzo udana i mam nadzieje, że nie tylko dla mnie
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-23 o 14:26 |
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoras rzucila haslo, ze ja ignoruja, to sie dolaczylam Przeciez to oczywiste, ze kazdy kazdemu tu nie da rady odpowiedziec....
|
|
|
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha już 4 razy przewrócił się z plecków na brzuszek
pierwszy raz w życiu ![]() Bercia, my mamy x-landera xa, wizualnie spacerówka mi się podoba ale jeszcze nie wypróbowana ![]() Illbana, dzięki za linka Magducha, piękne te suknie ![]() Ania, dzięki
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-10-23 o 14:59 |
|
|
|
#3428 |
|
|
ważne, z serii lepiej zapobiegać, niż leczyć:
dziewczyny przeczytajcie ten wątek, dosłownie kilka postów, dobrze wiedzieć na przyszłość. |
|
|
|
#3429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje dla Mychy
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, dzięęęęki za fotki
i pewnie zadręczać pytaniami
|
|
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żartuje i gratulacje dla sportowca małego!
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Rozeznanie
|
Babole wstrętne, chyba w życiu za wami nie nadążę, na razie przeczytałam tylko do strony 104, więc odpisuję tylko do tej strony, a po weekendzie to pewnie z 30 stron będę mieć do nadrobienia, normalnie nie kumam jakim cudem wy jesteście na bieżąco
.Ursull, mój synuś zasypia ok. 20 i zwykle budzi się ok. 5,30-6,30, nie karmię go w nocy, chociaż czasem się budzi, ale daję smoka i zwykle usypia. Jak będzie ładnie i ciepło to myślę, że na chwilę wezmę Marcelka na cmentarz, może w wózeczku, bo mamy dość blisko. Mój synuś ma podobne krzesełko i też tak ładnie w nim siedzi. Strój do chrztu super!! A malutka podobna chyba bardziej do taty. Iwciag, nie wierzę jak to 8 kg po ciąży, przecież super wyglądasz, coś nas wkręcasz, straszna chudzina z ciebie kiedyś była. Wszystkiego najlepszego dla Iwcia. A to za te teksty o nadwadze ![]() Esti, jakie ty biszkopty dajesz, takie zwykłe, podłużne, które można kupić w każdym sklepie czy są jakieś specjalne dla niemowlaków? Mell, no pewnie że bym chciała, zabawię się w śledzia i poszukam cię. Przyjemnej podróży!! Ilbana, nie znamy się, bo ja dopiero niedawno powróciłam na wizaż, wcześniej udzielałam się w poczekalni, ale nic straconego, możemy się poznać. Synuś podobny chyba bardziej do męża, ale najbardziej to do siebie .Iwcia dent, wysłałam zaproszenie. Malutka, chyba się nie mamy na n.k., spróbuję cię wyśledzić. Carolajna, nudzi ci się? Ty to chyba jakiś cyborg jesteś, bo masz 2 dzieci, masz czas na przerabianie zdjęć, siedzenie na wizażu i jeszcze masz czas na nudę, no nie mogę, superwoman. Ho no do mnie, mam masą zaległego sprzątania i prasowania. Marcelek przewraca się tylko z plecków na brzuch, odwrotnie nie umie, a rączkę od jakiegoś czasu umie już wyciągnąć spod brzuszka .Boszee, Eveline, bardzo mi przykro. Szkoda mi jego matki, co biedaczka musi czuć, urodziła, wychowała i coś takiego ją spotkało, straszne. Rumiankowa, my też ciągle jeszcze gondolki używamy, zamontowaliśmy jakiś czas temu spacerówkę, ale Mysio się w niej zsuwał na bok i niewygodnie było mu spać. Teraz jak spacerujemy daję mu poduszkę pod plecki i tak sobie siedzi w gondolce. Villa, wszystkiego najlepszego z okazji imienin ( spóźnione, ale szczere) Anulka anulka, mój mały też często kaszle, lekarka mówiła, że nic mu nie jest, czasem dławi się śliną i dlatego. Ania ja to katarzyna m (g), wyślę ci zaproszenie .Cześć Milena .Eve ja zawsze filety rozmrażam, słyszałam, że się nie rozpadają i tak bardzo nie kurczą w smażeniu jeśli po rozmrożeniu wrzuci się je na chwilkę do wrzątku, ale nie wiem, bo nie próbowałam. Jak super że dzisiaj już piąteczek, ale niwe wypocznę w weekend, bo idziemy na wesele. W poniedziałek wzięłam dzień urlopu na zregenerowanie sił . Nie mam ochoty iść na to wesele, bo będę musiała wrócić do domu w połowie imprezy na ściąganie mleka, poza tym ostatnio marzę tylko o tym, żeby się porządnie wyspać.
|
|
|
|
#3433 |
|
Wtajemniczenie
|
katrin dzięki, ale poważnie mam 8kg po ciąży na plusie, może i w ciuchach tak bardzo nie widać, ale bez
Udanej imprezy weselnej, oby nie była taka jak moja w poprzedni weekend-na pewno nie bedzie Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-23 o 15:30 |
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie... powyżej 38 Tak mówi moja mama a na zakaźnym dziecięcym pracowała, więc jej wierzę. Cytat:
Śliczne suknie. Ja za Wami nie nadążam, niestety. Ja po rozmowie, mam czekać ok 2-3 tygodnie na odpowiedź. Było nawet dobrze. A teraz zabieram się za szukanie innych ofert. ![]() Coś jestem nie w sosie... |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
![]() tyle stron nawaliły a mówią że to ja ![]() my po szczepieniu i po bilanisie:ehe: Daria: 20 kg, 110 cm Michał 7.900 i nie wiem ile cm bo nie zmierzyli ![]() i Mało płakał Gosik co to ma znaczyć...pff kto miał zdjęcia zrobić ![]() Katrin kochana ja mam motorek w ![]() a tak na poważnie, do sprzatnięcia mam mało, nie gotuje prawie wcale bo mama się tym zajmuje ![]() Moja Darunia bawi się sama lub z córką sąsiadki, Michaś ma swoje jazdy i jest mało wymagający Także ja i pranie codzień zrobione i wyprasowane zostaje mi dużo czasu dla siebie, spacer z dzieciakami teraz krótki bo u mnie zimno i pada brrr więc i ciasto czasem zrobie i nogi ogole ![]() i takie tam różne
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3438 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, ja mysle ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Carolajna
|
|||
|
|
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
płacze tylko jak: ma kupę, chce spać, chce jesć
![]() potrafi 2 godziny leżeć i bawić się: plcami, nogami, kocem, bujać się w huśtawce, leżeć i gadać, piszczeć, patrzeć na karuzelę, obserwować siostrę Chętnie się kąpie i ubiera/rozbiera wszystko go cieszy i nie wymusza "na ręce" zasypia sam bez noszenia, turlania, bujania daje mu smoka pieluche i go nie ma ![]() to jest mało wymagające dziecko
|
#3441 |
|
Raczkowanie
|
a ja Wam WSZYSTKIM prześle buziaki
, bo mam teraz tyyle mysli w głowie.. jutro egzamin..(miałam miec dawno..ale taki ze mnie leń, że odwlekłam go z wrzesnia az do teraz )a tak poza tym to otwieram KLUB MALUSZKA o nazwie "Dyduś" ![]() ) ..już wstępnie pogadałam z teściówką (o dziwo- jej sie ten pomysł tez spodobał).. w chwili obecnej mam sklep pod domem (spożywczy) ale do konca grudnia mają umowę..a od stycznia zaczynam remont.. ..jeeej.. ale jestem napalona - NOrmalnie musiałam Wam pierwszym się pochwalić ![]() nie no.. musze choć jednej odpisać wizażowa ciocia jest dumna z Alexa! BRAWO! moja Niuńka dopiero przedwczoraj odkryła że mozna sie przemieszczać w kółko..po łóżku..![]() Kiedy Wy gaduły macie czas na Wizaż??? ooo matko..
Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym... Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-10-23 o 16:03 |
|
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz mnie za idiotkę ![]() ![]() ![]() Sęk w tym, że dla mnie mało wymagające dziecko jest jak UFO, podobno istnieje, ale na oczy nie widziałam. Moje jest bardzo wymagające (żeby nie powiedzieć rozpieszczony maruda). Dzięki bogu jest też uśmiechnięte i to mnie trzyma przy życiu. Cytat:
![]() Ej, no ja tez jestem dumna z Alexa! ![]() |
||
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko to nie UFO
![]() Brawo Alex ![]() I Fionka...co trzeba zeby otworzyc cos takiego?? tzn wykształcenie itp
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego znalazłam się na tym forum,ale nadal jestem ignorowana a gdzie w UK jesteś?magducha suknie rewelka,szczególnie ta ostatnia.ja mam urodziny 2-go stycznia,więc to super data. katrin1 dzięki za wyczerpujący komentarz skierowny do mnie,w końcu ktoś mnie zauważył carolajna spory ten twój synuś,moja waży teraz 7200 fionka pomysł super,moja kumpela prowadzi coś takiego i fajnie jej to wychodzi.Powodzenia. gosikk_s gratulacje dla malucha eve Oluś super,muszę podstawić Milusi zdjęcia waszych chłopaków i ten na którego wskarze,będzie jej wybrankiem. A ja mam dziś zły dzień pokłóciłam się z TŻ o pierdołę a Milucha teraz koncert urządza i kompletnie nie wien o co jej chodzi,a do tego TŻ później wraca z pracy więc ja muszę się z nie męczyć,ani chwili wytchnienia ![]() |
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosikk_s GRATULACJE !!! |
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
Małgosia, cieszę się że rozmowa udana Carolajna, Ania przerobiła dla mnie oczy Mychy, za co jestem very wdzięczna a teraz czekam na Twoje dzieła ![]() Ania, bonus jest śliczny Fionka, |
|
|
|
#3448 | ||
|
|
Cytat:
dziecko to barometr twojego nastroju, niestety. Uspokój sie to i jej przejdzie, zobaczysz, młoda jeszcze reaguje na Ciebie w ten sposób, a dodaj jakiś jej powód....... to nie zazdroszczę. Mój Tż jutro na dwa dni wyjeżdża i zostaję (w taką pogodę sama) i wiem, że wszystko muszę dziś zrobić, by jutro nie mieć planów i być zrelaksowana, ze względu na Piotrka (Tż po nim poznaje często ze ze mną jest coś nie halo) A Tżty tak mają, że nas wkurzają ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajna - daj mi przepis na takie dziecko... Bo ja chyba coś źle "robiłam" i wyszedł lekki zakalec, tfu maruda...
:hahaha :Cytat:
Ja siedzę z małym codziennie od 14 do 22 sama. Mój tż ma tylko popołudniówki. Codziennie sama kąpię i usypiam.... i noszę na rękach pół dnia, bo mi sie taki model trafił. Ciężko jest. A moja mama jest w domu, ale zamyka się w swoim pokoju na całe dnie, i mimo że jest to jej nie ma. Dziwna jest. ![]() Wiem jak to jest jak śpiące dziecko awanturuje się pół wieczoru o spanie, bo nie dość że nie usypia samo, to jeszcze nawet na rękach się drze, bo chce się bawić, mimo że ledwo na oczy patrzy. A jest np godzina 22.30 i chcesz smama spać i masz serdecznie dość. Ja czasem myślę żę nie dam rady... ale jakimś cudem zawszę daję. Powiem Wam że chciałabym mieć drugie dziecko, ale jak czasem młody da "w d.. pupę" to się zastanawiam. Ale mam dzisiaj marudny dzień
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
to WSZYSTKIE tżty tak mają!? Ja myślałam, że tylko mój taki beznadziejny!! Jak zawsze czekam na jego powrót, tak dziś nie obraziła bym się jak by nie wrócił
![]() małgosia u mnie było podobnie jak u Ciebie, nie dość że tż całymi dniami pracuje to czasem jeszcze deegacje, i ja nie miałam mamy nawet za ścianą..ale teraz mój szkrab coś się zmienił i naprawdę daje mi sporo luzu, więc 3mam kciuki by i Twojemu się odmieniło
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-23 o 16:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

), no i Cinusiowej... 

Zdjecia mozesz obejrzec w moim podpisie.

)
ktoras rzucila haslo, ze ja ignoruja, to sie dolaczylam
pierwszy raz w życiu 

.

)

pokłóciłam się z TŻ o pierdołę