Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-23, 16:38   #3451
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
Moja Ala była i jest UFO, Piotruś ma letko zmieszaną krew z Ziemianinami, ale tylko jak ząbkuje i jak ma dosyć ...wizazu
hahaha....

Przeczytałam tak:

Moja Ala była i jest UFO, Piotruś ma letko zmieszaną krew z Ziemniakami, ale tylko jak ząbkuje i jak ma dosyć ...wizazu

i zastanawiam się o co chodzi.

Postaram się wyluzować.. może młody też wyluzuje.
Tyle że ja jak nadchodzi wieczór i noc to już na samą myśl o usypianiu jestem spięta....

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-10-23 o 16:39
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 16:39   #3452
boszenka69
Zakorzenienie

O jaaaaa Ledwo co wróciliśmy ze szczepiania a tu już tyle stron
Mała dostała ode mnie medal za odwagę, bo nawet nie płakała (po dwóch nakłuciach), teraz kima zmęczona. Zobaczymy co się będzie działo wieczorem...

Rozmawiałyście o spacerówkach. My mamy obecnie trójkołową z wózka wielofunkcyjnego i jestem z niej bardzo zadowolona, bo prowadzi się lekko, dynamicznie, dosłownie jednym palcem, ale.... jest strasznie ciężka. I na wiosnę planujemy kupić jakąś ultra lekką spacerówkę, żeby było wygodniej składać ją do samolotu, samochodu itepe.
I mam na oku coś takiego...

http://www.allegro.pl/item790225387_...coal_pink.html

Firma ta w Irlandii dość popularna, ale wiadomo najlepiej byłoby samemu wózek przetestować
Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Oto jak będzie mniej więcej wyglądała moja suknia. Tą pierwszą mierzyłam i to dzięki niej zakochałam się w tym stylu
Co myślicie? Pasuje mi taka suknia?
Nr 1 i 2 boskie Ostatnia też fajna, ale modelka wygląda w niej jakby była w ciąży...
Też myślałam o takiej sukience przed swoim ślubem, ale ostatecznie zwyciężyła miłość do koronek
A Tobie Kochana to wszystko będzie pasować Pamiętaj, ładnemu we wszystkim ładnie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Oczywiscie, ze zauwazylam ze mi odpisujecie... i nie wymagam zeby kazda pisala, ze nie wie jak sie robi rybe, ale sadzilam, ze w takim tlumie nie bedzie z tym problemu
Boszenko a jakim systemem Ty szczepisz dzidziola, polskim, czy irlandzkim ? Bo "po irlandzku" dzieciaczki dostaja BCG w pierwszym miesiacu (najlepiej zaraz po urodzeniu), w drugim miesiacu 1sza dawka 6w1 + pneumococcal (bezplatnie ), w czwartym miesiacu 2ga dawka 6w1 + meningococcal, w szostym miesiacu 3cia dawka 6w1 + 2ga dawka pneumo-, + 2ga dawka meningo-, w dwunastym miesiacu 1sza dawka rozyczki, swinki i cos jeszcze (MMR) + 3cia dawka pneumo-, w trzynastym miesiacu 3cia dawka meningo- + extra dawka przeciwko zoltaczce typu B)
Wszystkie szczepionki sa bezplatne i dostepne u GP.
Hmmm.. z rybą niestety nie pomogę, bo sama nie jadam (ewentualnie łosoś wędzony do chlebka lub tuna), a i małej podaję już w gotowych słoiczkach. Pytałam mojej położnej w Polsce i ona odradzała przyrządzania samemu rybki dla dziecka, bo filety są wielokrotnie rozmrażane i zamrażane i nie wiadomo co szkrabkowi podajesz
A co do szczepień... to u nas to trochę skomplikowane...
mała była szczepiona w kraju, miała już wszystkie dawki 6w1, pneumokoków i rotawirusów, teraz w Irlandii dostała ostatnią dawkę WZW B i zaczęła szczepienia na meningokoki. Oczywiście w Irlandii refundowane, nie to co w PL. Także szczepimy ją na wszystko co się da.
A Wy szczepicie w IE w polskich przychodniach?
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Mycha już 4 razy przewrócił się z plecków na brzuszek pierwszy raz w życiu
Brawo dla naszego kochanego Aleksa
Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
płacze tylko jak: ma kupę, chce spać, chce jesć
potrafi 2 godziny leżeć i bawić się: plcami, nogami, kocem, bujać się w huśtawce, leżeć i gadać, piszczeć, patrzeć na karuzelę, obserwować siostrę
Chętnie się kąpie i ubiera/rozbiera wszystko go cieszy i nie wymusza "na ręce"
zasypia sam bez noszenia, turlania, bujania daje mu smoka pieluche i go nie ma

to jest mało wymagające dziecko
Opisujesz moje dziecko
No chyba, że ma zły dzień i strzela foszki...

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
a tak poza tym to otwieram KLUB MALUSZKA o nazwie "Dyduś" ..poważnie! zapisałam wczoraj mojego Mateuszka do takiego klubu..w Nowym Sączu.. http://www.klubmaluszka.eu/ ale pogadałam z włascicielką i otworze taki sam u mnie we wsi tzn (Szczawnicy ) ..już wstępnie pogadałam z teściówką (o dziwo- jej sie ten pomysł tez spodobał).. w chwili obecnej mam sklep pod domem (spożywczy) ale do konca grudnia mają umowę..a od stycznia zaczynam remont.. mam nadzieje zdążyć na wakacje.. trzymajcie kciuki żebym sie wyrobiła ..jeeej.. ale jestem napalona - NOrmalnie musiałam Wam pierwszym się pochwalić
Fionka świetny pomysł trzymam kciuki, żeby wszystko się udało
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 16:44   #3453
Carolajna24
Zakorzenienie

Małgosia przepis na dziecko UFO:

Musisz spać kiedy Tż Ci je robi

powaga

I weźcie z tym ignorowaniem
każda z nas pewnie nie raz się tak poczuła, ale tu babolów jak na rynku przekupek i przekrzyczeć ten jazgot ciężko

boszenka ty też spałaś???
i my też po szczepieniu śpimy właśnie

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-23 o 16:46
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 16:44   #3454
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
forum,ale nadal jestem ignorowana a gdzie w UK jesteś?
Ja od razu przepraszam, bo te baboki tyle pisza, ze zdazam odpowiadac prawie tylko na posty, w ktorych jest dla mnie jakas wiadomosc

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ania, bonus jest śliczny
Jakby Aleks pomalowal sobie usta

Caro! Jestes moja Muza
Stary 2009-10-23, 16:48   #3455
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
każda z nas pewnie nie raz się tak poczuła, ale tu babolów jak na
rynku przekupek i przekrzyczeć ten jazgot ciężko
No, Ty to nawet ignorujesz moja pale

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

A wiecie co? Ja to mam sposob na nie stresowanie sie Ustawilam sobie w opcjach, ze ma sie wyswietlac 75 postow na stronie i w takim ukladzie przybywaja co najwyzej 2 strony
Stary 2009-10-23, 16:49   #3456
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam Was kochane

16 stron ....troche po lebkach, ale dalam rade
Dziekuje za mile slowa pocieszenia i otuchyJa czuje sie lepiej, ale nie rewelacyjnie, chociaz przy dziecku chyba zdrowieje sie szybciej.
Filemonek zdrowy, na szczescie, choc wcale nie oznacza to ze sie nie zarazil, za krotki czas.
Z tz sie odzywamy, ale atmosfera jest beznadziejna...
czekam na przeprosiny, bo wyzwal mnie od "ci**" i powiedzial, ze mnie spionuje i jeszcze ze mnie "wypier****" strasznie przegial...
Dziewczyny przez 10 lat naszej znajomosci on do mnie tak nie mowil, nie wiem co sie stalo, byc moze ja jestem dla niego zbyt ostra, bo kaze sprzatac po sobie choc i tak tego nie robi, byc moze za duzo wymagam...i moze tym go rozjuszylam..chociaz wydaje mi sie ze to nie tlumaczy jego zachowania...Bylam juz gotowa wziac malego i manatki i jechac do babci ale zatrzymala mnie choroba.
Ale niedlugo wracam do pracy i nie wyobrazam sobie ze wroce po ciezkim dyzurze i zastane dom do wysprzatania, obiad do ugotowania, pranie, prasowanie...itd.. i trzeba sie zajac dzieckiem...a ja naprawde mam bardzo ciezka prace fizyczna i odpowiedzialna i jestem w polprzytomna gdy wracam do domu...
Przeraza mnie to wszystko i przeraza tz ktory z dnia na dzien zaskakuj negatywnie. Do Filipa jest cudowny, naprawde przykladny tatus...kocha go bardzo, duzo czasu z nim spedza, ale o mnie zapomnial, czuje sie zupelnie niepotrzebna, dalam mu dziecko i chyba to mu wystarcza, moglabym nieistniec
Ale postanowilam, ze nie bede mu juz zwracac uwagi, bede obojetna...
Chyba to najlepsze wyjscie: obojetnosc, przestane go glaskac, tulic i mowic ze kocham, bo on juz przestal jakis czas temu...
Dzis rozplakalam sie rano, jak widzialam ze tuli Filipa a mnie jakby nie bylo... no ale trudno, chce takiej atmofery, to taka bedzie mial..

marika mam nadzieje ze to przejsciowe zle samopoczucie u mamusi..

ciniusiowa staram sie podawac Filipkowi duzo wody do picia, ale ten dran nie zawsze chce, tzn pije ale nie jakos duzo...
a przeciez mu nie wmusze

malutka sliczne zdjecie Dawidka na piorku
hmm a te problemy brzuszkowe plus wysypka swiadczylyby o uczuleniu. na zoltko tez zdarzaja sie uczulenia. Moze odstaw i zobacz jak bedzie reagowal?

ania Twoj to byl pomysl z tym zdjeciem? oj przepraszamjakos wydawalo mi sie ze Caro wklejala takie z lustrem

Ilbana jak cos wyczarujesz z fotkami Hubercika to prosze sie pochwalic
Zycze milego wieczorku filmowego

Madziu ciesze sie ze chociaz Twoj tz jest romantyczny i taki kochany, ciesze sie naprawde bo wiem ze u Was tez bywalo roznie. Cudowna niespodzianka zjego strony
odnosnie sukni slubnej juz sobie Ciebie wyobrazilam w tej z tego pierwszego zdjecia
wszystkie mi sie podobaja i w kazdej bedziesz cudownie wygladala...takie delikatne a zarazem wyjatkowe.

superzabula moj tez piszczy w nieboglosy ze uszy mi wysiadaja

kuroikaze e-maila zapisalam. Dziekuje Ci z gory

milena witaj, wkoncu sie ujawnilas
a synek sliczny

iwcia dens mysle ze kwestia zsypiania jest do dopracowania, a to ze nosi duzo bizuterii, musisz jej delikatnie zwrocic uwage

Caro sliczna sukienka ale nie na moj tylek
i brawa dla Michasia za odwage na szczepieniu

Klaudusia Twoj tz mnie zaskakuje
a jak czuje sie Brajanek?

Eve jak sie dzis czujesz bidulko?

iwciag to cwany tzcik ladnie to tak podpalac?ja tez czasem podpalam wstyd przyznac, ale w ciazy nie palilam chociaz pod koniec mialam ochote. Pale jak tz mnie wkurzy.

Bercia dokladnie jest takjak mowisz. Oni nas urazaja a pozniej juz nie pamietaja co powiedzieli i zycie dla nich toczy sie dalej...
Odnosnie spacerowki: ja mam Quatro Rally 2009 http://e-wozki.pl/sklep/index.php?p2...kladana-raczka ja mam w kolorze niebieskim ...ale nie polecam go tak do konca bo spacerowka ta nie ma jednak gumowych pompowanych kol ktore jednak sa najlepsze Ogolnie wygodna dla malego ale te kolka...
A tzci kojarza nazwe spacerowki ze spacerami i z latem hahaa i moj kiedys tez mowi: a po co nam spacerowka jak jesien idzie?

gosik jestem dumna z Aleksa, ucaluj go za tak piekny wyczyn

ursul wspolczuje dzisiejszego dnia
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-23 o 17:04
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 16:50   #3457
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
bo ja ją mam w
tzn nie dosłownie
i nie podlizuj się

idę się wypięknić przed jutrzejszym dniem
ale chyba rezygnuje z długiej czerwonej kiecy na rzecz zwyklaka brązowego, nie mam pojęcia jakie buty włożyć w taką pogodę do niej
a z półbucików mam tylko brązowe na słupku zero jakiś szpilek
same baletki
sandały to chyba przegięcie teraz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 16:50   #3458
Wtajemniczenie

Cytat:

powaga

Dla mnie niewykonalne...

Ale przy następnym będę chociaż udawać że śpię, może pomoże...

Ania cudne zdjęcie... ale jaka córa zdziwiona

Cytat:
Jak byś była facetem i tak powiedziała to ....
Stary 2009-10-23, 16:52   #3459
boszenka69
Zakorzenienie

Oj dziewczyny, ja też czasem czuję się zignorowana, a jestem na wątku od samego początku. Ale jakoś z tym żyję
A tak na poważnie, to przy takiej ilości osób i postów żadna z nas nie jest w stanie odpisać wszystkim, no chyba, że jest kamikadze
Cytat:

Ano ja nie spałam, aktywnie działałam przy produkcji
A córa moja jest ufo pewnie dlatego, że za zarodka w brzuchu się wyszalała i spać mi po nocach wtedy nie dawała. Teraz jest cacy dziewczynka

Cytat:

Caro! Jestes moja Muza
Piękne
też takie zrobię, kiedyś
Stary 2009-10-23, 16:53   #3460
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:

powaga

każda z nas pewnie nie raz się tak poczuła, ale tu babolów jak na rynku przekupek i przekrzyczeć ten jazgot ciężko

1. o matko, a ja właśnie przy Piotrku się przebudziłam
2. no właśnie
3. jak szczepienie
Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
O jaaaaa Ledwo co wróciliśmy ze szczepiania a tu już tyle stron
Mała dostała ode mnie medal za odwagę, bo nawet nie płakała (po dwóch nakłuciach), teraz kima zmęczona. Zobaczymy co się będzie działo wieczorem...

Rozmawiałyście o spacerówkach. My mamy obecnie trójkołową z wózka wielofunkcyjnego i jestem z niej bardzo zadowolona, bo prowadzi się lekko, dynamicznie, dosłownie jednym palcem, ale.... jest strasznie ciężka. I na wiosnę planujemy kupić jakąś ultra lekką spacerówkę, żeby było wygodniej składać ją do samolotu, samochodu itepe.
I mam na oku coś takiego...

http://www.allegro.pl/item790225387_...coal_pink.html
to gratulacje
wózek, też o takim myślałam, wiecie że one mają te folie w okienkach chroniące przed promieniami UV

Małgosia
To by się zgadzało bo my z Pyrlandii

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 16:53   #3461
Eve1603
Zakorzenienie

Boszenko ja chodze do irlandzkiej przychodni i mam irlandzkiego GP - w ciazy bylo podobnie i mimo rozbieznosci z polskim systemem opieki nad ciezarna nie narzekalam i nie narzekam a rodzic w Irl moglabym codziennie Jest ciut inaczej pod pewnymi wzgledami, ale to nie znaczy ze gorzej, a opieka szpitalna doskonala.

Czy Wasze dzieciaki tez tak piszcza i spiewaja ??? Olek wydaje z siebie tak wysokie i glosne dzwieki, ze trudno z nim wytrzymac

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 16:53   #3462
Carolajna24
Zakorzenienie

Agusia
ja chyba jak nikt rozumiem co czujesz teraz
wiesz...ja czasem myślę że tak się dzieje przez to że my chcemy jak najlepiej, staramy się, kochamy chodzimy w koło, oni przywykli i każdy bunt z naszej strony sprtawia że tak się zachowują.
Trochę w tym naszej winy bo tak sobie wychowałyśmy tż;/
myślą że należy im się wszystko a my jesteśmy od spełniania ich zachcianek
I nawet nie zdają sobie sparwy jak nas tym ranią
Stary 2009-10-23, 16:54   #3463
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Z tz sie odzywamy, ale atmosfera jest beznadziejna...
czekam na przeprosiny, bo wyzwal mnie od "ci**" i powiedzial, ze mnie spionuje i jeszcze ze mnie "wypier****" strasznie przegial...
Dziewczyny przez 10 lat naszej znajomosci on do mnie tak nie mowil, nie wiem co sie stalo, byc moze ja jestem dla niego zbyt ostra, bo kaze sprzatac po sobie choc i tak tego nie robi, byc moze za duzo wymagam...i moze tym go rozjuszylam..chociaz wydaje mi sie ze to nie tlumaczy jego zachowania...Bylam juz gotowa wziac malego i manatki i jechac do babci ale zatrzymala mnie choroba.
Agusiu, kochanie, zobaczysz, będzie dobrze. Ci faceci to czasem debile. Ale Ty się nie daj. Masz swoją godność. Trzymam kciuki.

Cieszę się że Filonek zdrowy.
Stary 2009-10-23, 17:00   #3464
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Ania cudne zdjęcie... ale jaka córa zdziwiona

Jak byś była facetem i tak powiedziała to ....
Niestety to pomysl Caro nie moj
Oj Ty zboczuchu

Cytat:
ania Twoj to byl pomysl z tym zdjeciem? oj przepraszamjakos wydawalo mi sie ze Caro wklejala takie z lustrem
No niestety Caro to wymyslila i jej zdjecie jest lepsze

Cytat:
bo ja ją mam w
tzn nie dosłownie
i nie podlizuj się
Ja Cie tak kocham, jestem przy Tobie w kazdej chwili a Ty tak mnie traktujesz

Cytat:
Piękne
też takie zrobię, kiedyś
Dziekuje, ale to Caro wymyslila, ja bylam druga
Stary 2009-10-23, 17:05   #3465
boszenka69
Zakorzenienie

Agusiu kochana czytając to co piszesz dochodzę do wniosku, że wszyscy faceci są beznadziejni. Chyba każda z nas po ciąży i porodzie miała problemy z TŻem.. Coś z tymi facetami jest nie tak

Cytat:

idę się wypięknić przed jutrzejszym dniem
ale chyba rezygnuje z długiej czerwonej kiecy na rzecz zwyklaka brązowego, nie mam pojęcia jakie buty włożyć w taką pogodę do niej
a z półbucików mam tylko brązowe na słupku zero jakiś szpilek
same baletki
sandały to chyba przegięcie teraz
nakładaj tą czerwoną...mega sexi jest

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Boszenko ja chodze do irlandzkiej przychodni i mam irlandzkiego GP - w ciazy bylo podobnie i mimo rozbieznosci z polskim systemem opieki nad ciezarna nie narzekalam i nie narzekam a rodzic w Irl moglabym codziennie Jest ciut inaczej pod pewnymi wzgledami, ale to nie znaczy ze gorzej, a opieka szpitalna doskonala.

Czy Wasze dzieciaki tez tak piszcza i spiewaja ??? Olek wydaje z siebie tak wysokie i glosne dzwieki, ze trudno z nim wytrzymac
No widzisz, trzeba też dobrze trafić. Ja jeszcze w trakcie ciąży byłam w irlandzkim szpitalu i nie było najgorzej
A moja mała też piszczy i śpiewa, od jakiś 2-3 miesięcy. Teraz do tego doszło głośne prukanie ustami-robi tak całymi dniami

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Mykam dziewczynki zrobić sobie sałatkę z pomidorkami i z fetą, bo dzisiaj strajkowałam i obiadu nie było
Stary 2009-10-23, 17:08   #3466
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia
ja chyba jak nikt rozumiem co czujesz teraz
wiesz...ja czasem myślę że tak się dzieje przez to że my chcemy jak najlepiej, staramy się, kochamy chodzimy w koło, oni przywykli i każdy bunt z naszej strony sprtawia że tak się zachowują.
Trochę w tym naszej winy bo tak sobie wychowałyśmy tż;/
myślą że należy im się wszystko a my jesteśmy od spełniania ich zachcianek
I nawet nie zdają sobie sparwy jak nas tym ranią
byl pod wplywem alkoholu jak to mowil, ale to go nie tlumaczy
Masz racje, w pewnym sensie przyzwyczail sie do glaskania i bierze to za norme, a bunt dla niego to cos nowego i wtedy sie denerwuje i tak wlasnie zachowuje..
szkoda mowic, ale musimy z tym walczyc
ogolnie moj tz to dobry facet ale jak przegnie to na calej linii...;/
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Agusiu, kochanie, zobaczysz, będzie dobrze. Ci faceci to czasem debile. Ale Ty się nie daj. Masz swoją godność. Trzymam kciuki.

Cieszę się że Filonek zdrowy.

Cytat:
No niestety Caro to wymyslila i jej zdjecie jest lepsze
Wszystkie Wasze dziela sa piekne
Cytat:
Agusiu kochana czytając to co piszesz dochodzę do wniosku, że wszyscy faceci są beznadziejni. Chyba każda z nas po ciąży i porodzie miała problemy z TŻem.. Coś z tymi facetami jest nie tak
doszlam do wniosku ze gdy dziecko pojawia sie na swiecie niestety juz cos sie zmienia.
Tu jestem bardzo szczesliwa, bo mam cudownego syna a z drugiej str brak mi tamtych czasow kiedy bylam wazna dla tzta.
SZYMONEK

Stary 2009-10-23, 17:09   #3467
iwciag
Wtajemniczenie

carolajna jak Cie jutro tż zobaczy taką wypięknioną to dopiero będzie sobie w brodę pluł, no i dobrze, zrób się na bóstwo i szalej jutro zdrowo!!!

agusia nie dobry ten twój tz, nie powinien tak mówic, choćbyś go nawet bardzo sprowokowała Fajnie, że z Filipem okej. Ja całą ciążę nawet dymka nie puściłam, późneij również bo karmiłam

eve mój już od jakiegoś czasu piszczy, ja myślałam na początku, że on się złości, a on piszczy , bo się cieszy

ania zdjęcie super mimo, że zmałpione

boszenka gratuluje dzielnej córy!!

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-23 o 17:11
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 17:09   #3468
ania4891
Zadomowienie

Cytat:

Mykam dziewczynki zrobić sobie sałatkę z pomidorkami i z fetą, bo dzisiaj strajkowałam i obiadu nie było
feta
Stary 2009-10-23, 17:10   #3469
ursull
Zakorzenienie

Aguśka83 współczuję ci cholernie znam to z autopsji,przez 8lat byłam z facetem (wielka milość)a ostatnie dwa zachowywał się jak ostatni sk....l,traktowal mnie jak szmatę,nawet uderzyć próbował.Wykończył mnie psychicznie,zmaltretował i rzucił, a przy okazji okradł.Poracha.Jeśli widzisz,że coś złego się dzieje to spróbuj temu zapobiec,czasem rozmowa wystarczy,ale bez złych emocji,taka rzeczowa.Będzie dobrze Ja teraz mam fajnego TŻ i śliczną córcię (chociaż czasem doprowadzają mnie do szału) Głowa do góry.
Ania i Carolajna ja nie chcę marudzić,ale rano trzy razy napisałam "dzień dobry" i żadnej odpowiedzi Zauważyłam,ze tu trzeba wielkimi,czerwonymi literami pisać to wtedy ktoś zauważy
A tak wogóle to sorki,jeśli smęcę,ale taki dzień.
Małgosia dzięki za pocieszenie i wsparcie, ja wiem,że mój nastroj udziela się małej,ale czasem nie potrafię nad tym zapanować
Idę obiad robić,mam ochotę na placki ziemniaczane.I tak skończyło się moje odchudzanie

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 17:17   #3470
ania4891
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkie Wasze dziela sa piekne
No wiem

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
ania zdjęcie super mimo, że zmałpione
Mam nadzieje, ze Caro cos jeszcze wymysli, zebym mogla zerznac

A jutro do szkoly
Stary 2009-10-23, 17:19   #3471
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiem

Mam nadzieje, ze Caro cos jeszcze wymysli, zebym mogla zerznac

A jutro do szkoly
oj jak ja bym znowu poszła do szkoły!!

ursull placki ziemniaczane!! kobito uwielbiam, a nie umiem zrobić

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-23 o 17:22
Stary 2009-10-23, 17:21   #3472
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Ania i Carolajna ja nie chcę marudzić,ale rano trzy razy napisałam "dzień dobry" i żadnej odpowiedzi Zauważyłam,ze tu trzeba wielkimi,czerwonymi literami pisać to wtedy ktoś zauważy
A tak wogóle to sorki,jeśli smęcę,ale taki dzień.

Ja czytam tylko jesli ktoras napisze:
Ania-....

lub zacytuje:
ania4891....

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
oj jak ja bym znowu poszła do szkoły!!
Ale ile mozna sie uczyc lat?
Ja juz wymiekam
Stary 2009-10-23, 17:22   #3473
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Zawsze z tz obiecywalismy sobie ze nigdy nie wyzwiemy sie od najgorszych, ze nigdy nie bedziemy sie klocic przy dziecku,bo ono nie rozumie,mysli ze to na niego sie krzyczy, boi sie
Ale zycie nie jest takie proste, a faceci to gnojki, gdy ich sie za bardzo rozpusci...
ale moj chyba nigdy by mnie nie skrzywdzil fizycznie, tzn tak mi sie wydaje, bo nie jest nauczony przemocy w rodzinie...
tylko jak to mowil, to mialam wrazenie ze zaraz mi wyrzadzi krzywde.
U niego w domu jego tata poniewiera slowami jego mame, zdarza mu sie to rzadko, tzn na codzien mowi do niej rozne teksty typu: ty stara nie wtracaj sie itp..
ale gdy jest pod wplywem alkoholu, potrafil do niej powiedziec: Ty suko, itd...
gdy powiedzialam o tym tztowi, to stwierdzil ze mama na to zaslugiwala bo gada glupoty...
i to mnie zaczelo zastanawiac..
wydaje mi sie ze pewne zachowania wynosi sie z domu i czasem slowami tz potrafi mnie zrownac z ziemia.
I to prawda: jak ojciec traktuje zone, tak syn matke a pozniej zone.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-23 o 17:23
Stary 2009-10-23, 17:33   #3474
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja czytam tylko jesli ktoras napisze:
Ania-....

lub zacytuje:
ania4891....

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Ale ile mozna sie uczyc lat?
Ja juz wymiekam
boszzzze to ile lat Ty się uczysz?? pewnie już doktorat robisz
Stary 2009-10-23, 17:51   #3475
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
boszzzze to ile lat Ty się uczysz?? pewnie już doktorat robisz
Proponowano mi, ale nie dalam sie zwerbowac
No 8 podstawowki, 4 liceum, 5 studiow i drugi rok podyplomowych

Cytat:
Zawsze z tz obiecywalismy sobie ze nigdy nie wyzwiemy sie od najgorszych, ze nigdy nie bedziemy sie klocic przy dziecku,bo ono nie rozumie,mysli ze to na niego sie krzyczy, boi sie
Wszedzie bywaja lepsze i gorsze dni

Uwaga! Wreszcie cos co nie sciagnelam od Caro
Niestety mimo 30 zdjec zadne nie wyszlo ostre
Stary 2009-10-23, 17:54   #3476
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Proponowano mi, ale nie dalam sie zwerbowac
No 8 podstawowki, 4 liceum, 5 studiow i drugi rok podyplomowych

Wszedzie bywaja lepsze i gorsze dni

nie zgapione, ale jakie piękne!!!!
Stary 2009-10-23, 17:58   #3477
Aguśkaa83
Zakorzenienie

aniu sliczne zdjecie to chyba najlepsze
SZYMONEK

Stary 2009-10-23, 18:04   #3478
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Iwciag - ooo, to mieliście dużą imprezkę U nas maks. 50 osób będzie...

Małgoniu - to nadal trzymamy kciuki za pracę Trzeba być dobrej myśli Nie smutkac się proszę nam tutaj, nos do góry

Carolajna - amoże jakaś zamian dzieci, skoro Michaś taki mało wymagający, coś pamiętam, że chciałaś córkę jeszcze jedną co

Fionka - był czas, kiedy poważnie myślałam nad czymś takim jak doma maluszka, ale to chyba dużo formalności do załatwiani i tym podobnych pierdół co? Ta myśl wciąż mnie nawiedza, moż się jeszcze odrodzi na poważnie hihi a może będe mogła liczyc na pommoc, skoro bardziej się w tym odnajdujesz w każdym razie trzymam kciuki, żeby plan wypalił

Ursull
- hihi i co ty narobiłaś, teraz drugiego stycznia będę tylko myślała, żeby wejść na forum, bo muszę przecież Ursull życzenia urodzinowe złożyć
Ojoj, bieduleńko, ci nasi TŻ-ci, czasem naprawdę tylko pałą ich potraktować i nic więcej Milenka pewnie wyczuwa nastrój mamusi i jej się udziela rozdrażnienie...

Boszenko - dzielna Blanusia
I dobrze, że miłość do koronek zyciężyła, bo masz taką delikatną urodę, że koronki tylko ją podkresliły i dzięki temu wyglądałaś anielsko

Agulka
- osz ten Twój TŻ... brak słów... wiem jak to potrafi boleć, bo mój mi niedawno wyjechał z tekstem, że sobie znajdzie kogoś innego jak taka bedę... Powiem Ci, że boli jak cholera do teraz, choć teraz się stara jak może to pewnych słów się nie zapomina tak łatwo... Życzę, żeby Wam się ułozyło, żeby wszystko było tak jak byś chciała, bo zasługujesz na wszystko co najlepsze Widzisz, u nas też ie było kolorowo, już nawet nie widziałam nadziei dla nas w pewnym momencie, ale jednak pojawiło się światełko w tunelu i to w chwili kiedy zaczynało być najgorzej na świecie. Może u was tez tak będzie, że nagle zaświeci słoneczko... Trzymam kciuki

Eve - nic nie mów o piszczeniu, odkąd Nisia opanował umiejętnośc piszczenia nasz dom raz na zawsze opuściał cisza i spokój

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:

Super zdjęcie i pomysł...
A co do ostrości to da się to troszkę w photoshopie naprawić
niejedno zdjęcie udało misię przez to uraTOWAĆ
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 18:06   #3479
Eve1603
Zakorzenienie

Aguskaa z glowa dzisiaj lepiej, choc nadal mam lekkie imadelko i ciezar w srodku

Ja tez przerabialam cyrk z tztem, polecialy ostre slowa, ale nie jego w moim kierunku... to ja jego nazwalam sku...ynem, pozniej bylo mi glupio i zle, ale w chwili negatywnego uniesienia nie znalazlam innego slowa, wiec polecialo, co mi slina na jezyk przyniosla... Tz mi pozniej powiedzial, ze nie sytuacja i nie zlosc, ale wlasnie to, jak go nazwalam zabolalo go najbardziej i ze on nigdy nie uzylby takich slow w moim kierunku... Moze Twoj tz tez powiedzial cos, z czego nie do konca zdaje sobie sprawe i jesli do tego byl pod wplywem alkoholu... Co nie znaczy oczywiscie, ze go rozgrzeszam, o nie, nie...
Dziecko to rewolucja w zwiazku i rozne sytuacje sie zdarzaja, moj tz chodzil wsciekly, ze nic nie robie w domu (czasami naprawde nic nie robie ) i tylko gadam, ze Olek marudzil, ale jak posiedzial w domu od rana do wieczora - akurat w jeden z marudnych dni Olka- to mnie przeprosil i stwierdzil, ze mnie podziwia, ze daje rade Teraz stara mi sie pomagac, pierze, odkurza, gotuje, choc czasami robi przy tym taki balagan, ze wolalabym, zeby juz mi nie pomagal
Nie wiem do konca co Ci poradzic, ale mam nadzieje, ze ulozycie sobie to wszystko. Wiem, ze nie jest Ci latwo

teraz doczytalam co napisalas o jego ojcu... to wyjasnia poniekad jego zachowanie... i nie najlepiej wrozy na przyszlosc...

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 18:11   #3480
iwciag
Wtajemniczenie

magducha bo my mamy dużą rodzinkę i dlatego wyszło tyle ludzisków, ale nie żałuje i chciała bym znowu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości