|
|
#871 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Obronę mam we wtorek 28 pażdziernika, o 10 rano...głupia jestem albo co, bo wcale się nie stresuje..tylko chciałabym miec to już za sobą. Najgorsza będzie ta podróż do Polski - cały dzionek bez mała, a na dodatek mój Mąż zostaje w domu i nie będę miała nawet do kogo buziala otworzyć. Cytat:
Dziewczyny, byliśmy wczoraj u przyjaciół, którzy mają 2 miesięcznego synka. Piękny chłopczyk tylko beksa więc ciotula nosiła przez godzinę na rękach i dzić nie mogę lewą ręka ruszyć....normalnie jakbym spędziła dzień na siłowni
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myslalam, ze mialas wczoraj.W takim razie kciuki za wtorek i daj znac ja bedziesz po
![]() Tez mnie czeka podroz do PL, ale ja lece w czwartek.Najgorzej, ze nakupilam cala mase rzeczy dla malej i boje sie, ze mi sie to zniszczy jak beda tym rzucac na lotnisku
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja gratuluje
aldii a to Ty ost w PL nie byłaś? |
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Prymulko, jeśli pracuje się w oświacie, to kontraktowy jest obowiązkowym minimum. Dalej nie trzeba iść (choć podobno warto, bo kaska wtedy się zwiększa), ale rok stażu i egzamin na kontraktowego trzeba zrobić.
Ollliwko, wiesz, to są najprostsze rzeczy, na koncentrację to np.wszelkie labirynty, czyli prowadzenie ścieżki z jednego miejsca w drugie w labiryncie, palcem lub mazakiem. Albo wyszukiwanie konkretnego symbolu w gąszczu innych (np. na kartce masz wydrukowane w rozsypce małe serduszka, kwiatki, gwiazdki, księżyce, słoneczka i masz wyszukać powiedzmy same serduszka. Wiesz, to są małe dzieci, 5-6 lat, nie robi się z nimi jakichś skomplikowanych ćwiczeń, jakie można by zrobić z dorosłymi. W sumie wszystko się robi poprzez zabawę...
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
No to @ do mnie przyszła, nadspodziewanie wcześnie i na razie w formie plamienia jak nigdy. Tyłek boli, idę leżeć. A jutro mąż mnie zawiezie do kosmetyczki. Trochę się upięknię
Chociaż w tych okularach to i tak mi nie wiele pomoże
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, czy my jesteśmy jakoś połączone?
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Heheh
No chyba faktycznie coś nas łączy Siostro... Póki co odpukać, bo przynajmniej brzuch mnie nie boli wcale, ale zobaczymy jutro czy będę "umierać". Coś czuję kretencja , że następną @ będziemy mieć tak samo Tzn obyś już nie miała Ja niestety jeszcze parę(naście?) jeszcze będę miała. Ale to nic, przynajmniej będę coś widzieć
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
No, zobaczymy
Chciałabym nie mieć... Tylko że mnie się teraz zdrowo popierdzieli cykl, bo zamierzam (oczywiście za zgodą lekarza) poodstawiać te leki żeby zrobić badania hormonów. Coś przeczuwam, że się posypie No nic, zmykam chyba się wykąpać, bo zmęczona jestem i mnie krzyż coś boli. Ciepła woda na to najlepsza Miłej nocy!
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Oby się wszystko wyrównało, zamiast posypać. A ja tak sobie myślę, że to mój pierwszy niestymulowany hormonami 28-dniowy cykl, więc może już tak zostanie?
Ale może to dzięki temu, że przez te moje oczy przestałam o ciąży prawie zupełnie myśleć i z niej "zrezygnowałam". Dobranoc Idziemy serial oglądać
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2009-10-22 o 21:02 |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja niedługo ja też się "pobawię" z 5,6 latkami
i 3,4 latkami i też zabawy będę musiała wymyślać do scenariusza. Praktyki już całkiem niedlugo bo od połowy listopada. Tylko zastanawiam się czy dużo na psychologii mialas zajec wlasnie z planowania pracy z dziecmi ? zresztą kierunek psychologia jest rozlegly zdaje sie ![]() A ja napisałam na gg do wizażystki , której dane były na wizażu i umówilam się na próbny makijaż , na maj dopiero na co dzien to ja uzywam roznych kosmetykow chcialabym zeby dobrze wyszlo to wszystko.
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko, wcale nie miałam, bo ja kliniczną kończyłam
Słuchajcie, pogoda wredna, a miało podobno się poprawić Nic się człowiekowi nie chce, a tymczasem trzeba:przyszykować obiad posprzątać łazienkę wstawić i powiesić pranie pościelowo-ręcznikowe popracować trochę umysłowo (pomyśleć nad kolejnymi zajęciami dla dzieci, bo pani dyrektor poprosiła mnie, żebym poprowadziła małe regularne zajęcia grupowe dla takich najbardziej pobudliwych, mających trudności w kontaktach społecznych, dzieci... Muszę więc nieźle pogłówkować A teraz wcinam śniadanie... Dobrego dnia!
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
a w telewizji napis "w całej Polsce pochmurno i deszczowo" kretencja a czy korzystasz z jakichś pomocy typu książki /internet gdy wymyślasz zabawy ? czy wszystko z głowy? A ja polubiłam taką desczową pogodę , przynajmniej w lesie nie będzie ludzi jak pójde na spacer
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystam głównie z własnej głowy i internetu, ale z książek także i sądzę, że będę z nich korzystać coraz częściej. Dyrekcja nawet namawia mnie, żebym sobie pokupowała na rachunek rady rodziców jakieś pozycje, które mogą mi się przydać
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie też pada, nic się nie chce, a niestety czeka nas nauka po południu. Idę myć głowę, zrobię risotto i potem do kosmetyczki. @ się rozkręciła, ale brzuch prawie nie boli Za do tyłek dalej boli
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tylko, ze żyję, jestem, czytam i ze u mnie też pada deszcz i wcale go nie lubię.
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
No, a ja chyba nie zrobię obiadu... Rano, krojąc chleb, skaleczyłam się w palec wskazujący lewej ręki. Dosyć wrednie, więc nalepiłam plaster. Teraz miałam pokroić skwarki. Walczyłam ze śliskim kawałkiem słoniny, w taki sposób, żeby jak najmniej używać skaleczonego palca... Wielki nóż do mięsa ześlizgnął mi się i rozciął mi do krwi kawał paznokcia na palcu środkowym
Nic już dziś nie kroję
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja ałaaa. Biedulko
skoczcie do baru mlecznego na naleśniki albo pierożki (sama mam straszna ochote).
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej poproszę męża, aby zrobił skwarki jak wróci z pracy
|
#891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do remontu to poprostu ręce mi opadają,jak nie przypilnuje sama to zrobią byle jak np wczoraj nie było mnie cały dzień w domu - mieli murować kominy no i co - owszem zrobili a mój zostawili na dzisiaj i efekt jest taki,że mając 16st w mieszkaniu rozpaliłam w piecu a do drzwi mi puka robotnik i pyta "czy mogłabyś nie palić w piecu bo się strasznie dymi" nosz psia mac mieli cały wczorajszy dzień a ja dzisiaj marznąc niemam zamiaru - dałam mu 2 godz na zrobienie komina a jak nie zdąży to po 15 będzie miał wędzarnie na dachu poza tym zdemontowali w poniedziałek luksfery i zamiast wstawić okna (na które czekają) to zostawili dziury w ścianach no i wiatr sobie hula do woli po klatce i jest zimno jak cholercia - no ale ich to nie obchodzi dzisiaj opiep................... gościa który nadzoruje tych robotników,wzięłam tel do szefa firmy i jak do 17 nie zakryją tych dziór to dzwonie - nie mam zamiaru przez weekend słuchac jak wiatr sobie hula to narazie początek remontu baaaaa dowiedziałam się że mają czas do końca roku więc czeka mnie 2 mce przepraw z nimi a ja już teraz wysiadam dobra zmykam dzisiaj mój TZ przyjeżdża więc musze jeszcze zrobić troche zakupów życze wam miłego weekendu kochane i jak mi się uda to w niedzele zajże na wiz |
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Awenturyn to udanego weekendu
Na pewno będzie bardzo przyjemnie ![]() Ja niedawno wróciłam od kosmetyczki i jeszcze na przyszły tydzień się umówiłam na usunięcie kaszaków, bo mnie denerwują. Jeny dziewczyny normalnie wstydzę się mężowi pokazywać w tych okularach. Mąż stwierdził, że musimy to przeczekać, ale nie będzie udawał że mu się tak podobam :P Chciałbym to mieć już za sobą...A co do dziecka, coś czuję, że będziemy mieć dopiero jak się przeprowadzimy do nowego domu... |
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja współczuje bólu przy skaleczeniach , ehh niefart ,że dwa palce aż
tity a dzisiaj co kosmetyczka robiła ? ja jeszcze nie byłam nigdy u kos. pamiętam ,że mój kuzyn chodził dawno temu na wyciskanie krost ;/ a efekt był taki ,że i tak mu nawracały co tydzień.awenturko oj dobrze ma Twój TŻ z Tobą , winko , kąpiel byłam na zakupach , u fryzjerki na podcięcie końców no i zgadałam się z nią co do fryzury ślubnej |
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko dzisiaj miałam peeling migdałowy, więc tak trochę sobie odświeżyłam skórę, troszeczkę gładziej wyglądam, ale mi jakaś bomba na czole i tak wyskoczyła i wyglądam jakbym sobie guza nabiła :P Kiedyś też nie chodziłam do kosmetyczki, z resztą kiedyś były takie kosmetyczki, ż strach było iść. Chciałabym mieć porcelanową cerę, ale ciągle mi coś wyskakuje, z resztą jest nierówna, trochę śladów zostało po rozdrapywaniu, więc idelanie nie będzie, ale chociaż trochę lepiej może
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Kretencja co za pech z tymi palcami. Mi się rzadko ale jednak zdarza pokroić sobie palce. Oj boli
![]() Awenturyn życzę miłego weekendu Ja też nigdy nie byłam u kosmetyczki Dziś znów kocioł w pracy Już czasem wysiadam. Dostałam opier... od pewnej babki ale nie moja wina, nikt mi nie przekazał, że są wyjątki od reguły Jak się cieszę że jest weekend i mam wolne. Jutro rano się wybieram na zakupy, pozwiedzam lumpki, może coś sobie kupię bo się już nie mieszczę w swoje spodnie. Wieczorkiem jedziemy do siostry bo ma imieniny i wracamy w ndz wieczorem. Miłego wieczoru
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że o kosmetyczkach piszecie
ja sama jestem z wykształcenia m.in. kosmetyczką. ale praktykuję tylko na sobie i na rodzinie ale czasem też mnie nachodzi ochota, żeby iść do salonu kosmetycznego, mimo że wiele rzeczy urodowych sama umiem sobie zrobić...tylko tak po prostu, żeby ktoś się mną zajął. ale niestety później często pluję sobie w brodę, bo dochodzę do wniosku, że sama mogłabym sobie zrobić to lepiej i co ważne - taniej A mój Mąż:"a nie mówiłem"" )
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć, że u nas ruszyła pełną parą machina pt. "kupujemy mieszkanie". Rozeznaliśmy się w naszej zdolności kredytowej, nawiązaliśmy współpracę z poleconym biurem nieruchomości i teraz rozglądamy się za czymś, co by nam pasowało. Mąż upiera się, żeby wziąć maksymalny kredyt, na jaki realnie nas stać (nie według banku, ale tak, żebyśmy mogli go spłacać faktycznie) i kupić od razu takie, jakie docelowo chcemy mieć, czyli trzypokojowe... Nasze maximum możliwości to ok.210000zł kredytu, tak sądzę. Znalazłam właśnie w necie przeboską ofertę, zakochałam się w niej - dobra lokalizacja, odpowiednie piętro, metraż, po remoncie i w ogóle strasznie fajnie urządzone (plus jest taki, że sprzedają z meblami i pełnym umeblowaniem kuchni), ale... Niestety, niestety
Ech, gdybym tylko miała cały etat... No ale nie mam i tak z dnia na dzień nie znajdę... Chyba mimo wszystko namówię męża, żeby zadzwonił, dowiedzieć się, ile można stargować (cena jest do negocjacji)...
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cóż, jak nie to, to jakieś inne się znajdzie... Boję się jak nie wiem, ale też jestem podekscytowana
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

Chociaż w tych okularach to i tak mi nie wiele pomoże 

No chyba faktycznie coś nas łączy
Ja niestety jeszcze parę(naście?) jeszcze będę miała. Ale to nic, przynajmniej będę coś widzieć
Ale może to dzięki temu, że przez te moje oczy przestałam o ciąży prawie zupełnie myśleć i z niej "zrezygnowałam". Dobranoc 

chcialabym zeby dobrze wyszlo to wszystko.
Nic się człowiekowi nie chce, a tymczasem trzeba:
skoczcie do baru mlecznego na naleśniki albo pierożki (sama mam straszna ochote).

Już czasem wysiadam. Dostałam opier... od pewnej babki ale nie moja wina, nikt mi nie przekazał, że są wyjątki od reguły