Powiększanie piersi - cz. 2 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-24, 00:10   #2251
horo
Zakorzenienie

GG do horo
Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
Horo do spania sluchaj mnie, czyli jak ja mam pod mięsien większy to lepiej nie? fakt więcej bólu ale efekt naturalny
W naszym przypadku było lepiej... mój dr nawet nie chciał słuchać, jak zapytałam, czy lepiej pod gruczol Wiem, że pod gruczoł jest prościej dla dr, bo nie musi bawić się z mięśniami ... a tak, to jednak trochę babraniny ma

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 00:26   #2252
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
Mya,
jszcze półtora miesiaca i bedziesz czula inny ból... taki, ktory przyniesie Tobie mnostwo radosci z posiadania nowych przepięknych piersiatek
Dziękuje Kochana masz rację.To już tylko półtora miesiącai moje zmartwienia będą za mną.

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Horo do spania sluchaj mnie, czyli jak ja mam pod mięsien większy to lepiej nie? fakt więcej bólu ale efekt naturalny

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Mya
bedzie dobrze wiesz o tym ,trzymamy mocno kciuki za Ciebie i nie puszczamy
wierzę że wszystko będzie dobrze, nie ma innej możliwości
A Wam wszystkim mocno dziękuje za kciuki-dzięki temu nie mam jeszcze karty u psychiatry

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Horo-gdzie ten niebieski topik kupiłaś który masz na zdjeciu i jaki to rozmiar. Może przez internet? Popatrzyłam troszkę za topikami w sklepach i jakoś nie ma wyboru ,a ja musze sobie sprawić do operacji. Będę musiała chyba do Maximusa skoczyć bo gdzie indziej nie znajdę .

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 00:41   #2253
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Dziękuje Kochana masz rację.To już tylko półtora miesiącai moje zmartwienia będą za mną.

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

wierzę że wszystko będzie dobrze, nie ma innej możliwości
A Wam wszystkim mocno dziękuje za kciuki-dzięki temu nie mam jeszcze karty u psychiatry

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Horo-gdzie ten niebieski topik kupiłaś który masz na zdjeciu i jaki to rozmiar. Może przez internet? Popatrzyłam troszkę za topikami w sklepach i jakoś nie ma wyboru ,a ja musze sobie sprawić do operacji. Będę musiała chyba do Maximusa skoczyć bo gdzie indziej nie znajdę .
W najzwyklejszym TESCO tylko tam byly fajnie rozciągliwe i odpowiednio zabudowane. rozmiar S i biust bez problemu się mieści

Stary 2009-10-24, 00:43   #2254
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KISI_72 Pokaż wiadomość
cześć Ja jestem po... i trochę cierpię, ale nie jest tak źle.
Też mam wycięte guzki. Mam nadzieję, że badanie histopatologiczne potwierdzi biopsję, że to nic takiego...
Chciałam mieć naturalny biust, nie za duży, ale i nie za mały. Lekarz zaproponował implant nie pod mięsień tylko pod gruczoł dla bardziej naturalnego efektu. Zdecydowałam się na Allergany McGhan 335 MF anatomiczne i jestem zadowolona. Nawet nie myślałam, że będą takie duuuuuuuże

Powiedzcie proszę czy można zdejmować ten krępujący stanik i czy należy masować te obolałe balony??
Hmm....
No więc tak - witaj w gronie szczęśliwych posiadaczek żelek

Co do piersi - rozumiem, że nie planujesz (więcej) dzieci... Tak umieszczone implanty często uniemożliwiają karmienie piersią
Druga sprawa - polemizowałabym jednak z twoim dr na temat tej naturalności. Implant pokryty warstwą mięśni wygląda bardziej naturalnie - zwłaszcza w przypadku impl. okrągłych.
Ponadto umieszczanie impl. anatomicznych pod gruczoł wiąże się ze zwiększonym ryzykiem ich obrócenia! - przecież one nie są niczym utrzymywane we właściwym położeniu! - tak więc koniecznie musisz nosić staniczki i proszę nie masuj piersi - przynajmniej przez okres 1 m-ca (bo wtedy wytwarzają się torebki łącznotk., choć ich przebudowa trwa nawet do roku, a nawet dłużej - torebki można zatem przyrównać do blizny). W ogóle z tymi masażami to się wstrzymaj do czasu, aż lekarz pozwoli - ale i tak będziesz je mogła masować jedynie z góry na dół.
Kolejny minus - przy twoich, bądź co bądź, dużych implantach umieszczonych pod gruczołem istnieje niestety duże prawdopodobieństwo, że po jakimś czasie piersi ci się bardzo mocno obniżą (bo de facto żelki nie są niczym przytrzymywane)

Plusy umieszczenia żelek pod gruczołem - łatwiejsze zadanie dla chirurga plastyka, mniejsza bolesność, krótszy okres rekonwalescencji - czyli szybszy powrót do wykonywania normalnych czynności

To tak na tyle

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2009-10-24 o 22:16
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 01:02   #2255
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
To naprawdę dobrze, że się go pozbyłaś i masz go z głowy . Pamiętam ile napędził Ci strach, Tobie i nam przy okazji.Ale skonczyło się wszystko dobrze.
A jak tam Skarbie Twój remoncik?bo zapomniałam spytać jak się ostatnio słyszałyśmy.Mam nadzieję, że już widać koniec. Ale będziesz teraz szczęśliwa-panienki piękne jak malowane, mieszkanko nowiutkie i śliczne, a do tego co najważniejsze cudowni dwaj mężczyzni w Twoim życiu.Tylko nie zapominaj o nas bo my też Cię tu wszystkie ogromnie kochamy .
.
Mya - te paskudztwo w mojej piersi spędzało mi sen z powiek. Jestem ogromnie wdzięczna pani dr, że usunęła tę małpę -zwłaszcza, że to gruczolak (czego nie wykazała BAC - być może radiolog nie trafił w zmianę). Wiem, że to nowotwór łagodny, ale z racji tego, że rak piersi strawił 3 kobiety z mojej rodziny jestem ostrożna. Tym bardziej, że u mojej ciotki rozpoznano też łagodnego gruczolaka, nie wycieli, kazali monitorować, po jakimś czasie wprowadzili łagodną chemię i się paskudztwo w końcu uzłośliwiło i po 3 m-cach ciocia 'poszła do piachu'. Swoją drogą wielki szacunek dla pani dr Skwiercz - obaj radiolodzy + dwóch onkologów widziało guza na usg, a nie wyczuwało go palpacyjnie. A pani dr wyczuła - wystarczyło mnie posadzić i lekko pochylić do przodu, a nie kłaść - bo w pozycji leżącej guzek chował się w tkance

Remont - ty mnie lepiej nie pytaj - już nomalnie szału dostaję. Pracownicy, mimo iż bardzo dokładni, robią wszystko w żółwim tempie. Ale już bliżej końca, więc pewnie przeprowadzka w pierwszej połowie listopada. Co prawda będziemy żyć na kartonach (oprócz synka, bo on będzie miał wykończony pokoik na tip top), bo już się fundusze skończyły (i to obecnie spędza mi sen z powiek). Teraz musimy z mężulkiem harować ze zdwojoną siłą, co by się trochę odkuć finansowo. No ale mieszkanko prezentuje się pięknie - jak będziesz w 3city to serdecznie Ciebie zapraszam

I do tego wszystkiego Adrian złapał grypę - od dwóch dni z gorączką 40 st, całymi dniami śpi, zero apetytu, bolą go mięśnie, ledwo trzyma się na nogach. Więc siedzę z nim w domku i go leczę. Mam nadzieję, że obędzie się bez nadkażenia bakteryjnego i antybiotyku

Mya - a dlaczego miałabym o Was zapomnieć. Jesteście fantastyczne dziewczyny i lubię z wami 'spędzać' czas. No i miło mi bardzo, że kochacie dr Listopadową (bardzo mi się podoba te określenie)

Czas edycji: 2009-10-24 o 01:12
Stary 2009-10-24, 01:11   #2256
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za opinie a propo moich piersi,czuje się coraz lepiej nawet byłam dzis w kinie hi hi
.
Agnes281 - byłaś dziś w kinie . Kochana, ale żeś mnie zaskoczyła. Ja przez 2 tyg. leżałam jak kłoda i biadoliłam:hahaha :
Ale to super To oznacza, że czujesz się doskonaleklask i:. Świetnie

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
Ja wczoraj cały dzień na grzanej podusi przeleżałam bo pierś i cały bok mnie bolał.Dwa dni temu w pracy musiałam zapakować ogromną paczkę-była leciutka ale gabarytowo duża. I to mi troszkę zaszkodziło, taka kaleka ze mnie teraz . Ale jak się wczoraj wygrzałam (wg zaleceń pani dr)to dziś cały dzień bez bólu, i dopiero teraz zaczęłam go trochę odczuwać.
Kurcze, chcesz i to ode mnie. Przecież mówiłam Ci, że masz nie dźwigać, bo większego pasztetu narobisz. Jak się spotkamy to dostaniesz po nosie (albo w nosa z ukosa) za nieprzestrzeganie zaleceń lekarskich

Czas edycji: 2009-10-24 o 01:13
Stary 2009-10-24, 01:30   #2257
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Agnes281 - byłaś dziś w kinie . Kochana, ale żeś mnie zaskoczyła. Ja przez 2 tyg. leżałam jak kłoda i biadoliłam:hahaha :
Ale to super To oznacza, że czujesz się doskonaleklask i:. Świetnie

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Kurcze, chcesz i to ode mnie. Przecież mówiłam Ci, że masz nie dźwigać, bo większego pasztetu narobisz. Jak się spotkamy to dostaniesz po nosie (albo w nosa z ukosa) za nieprzestrzeganie zaleceń lekarskich
Należy mi się, sama się na siebie złoszczę. Ale ta paczka była leciutka-sam karton i można powiedzieć powietrze w środku , tyle że duża.Dlatego że taka lekka zapakowałam ją sama-jednak okazało się że przeliczyłam siły. I od tego wyciągania ręki musiałam sobie ponaciągać coś Ale lanie już sobie sprawiłam i teraz w pracy to słowo daje -będe największym obibokiem z możliwych. I uważm już teraz z przesadą na to co robię

Buziaczki dla chorego Adrianka-niech szybko wraca do zdrówka.

I trzymam kciuki za parapetówkę w listopadzie-może urodzinki zrobisz już w nowym mieszkanku.

Zmykam -elektryczna podusia czeka w łóżeczku.

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2009-10-24 o 01:40
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 08:57   #2258
horo
Zakorzenienie

GG do horo

kasiulka,
a jak Ty masz umieszczone implanty? pod miesień czy pod gruczoł?

Stary 2009-10-24, 09:29   #2259
KISI_72
Raczkowanie

No to nie wiem... Mnie doktor powiedział, że w moim przypadku pod gruczoł będzie lepiej mimo,że pod mięsień robi bardzo często. I że to w karmieniu nie przeszkadza...
Dodatkowo mówiłam mu., że prowadzę bardzo aktywny tryb życia dużo ruchu itp. Zapewniał, że to nie ma znaczenia.

Edytowane przez KISI_72
Czas edycji: 2009-10-24 o 09:31
KISI_72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 09:39   #2260
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
No to nie wiem... Mnie doktor powiedział, że w moim przypadku pod gruczoł będzie lepiej mimo,że pod mięsień robi bardzo często. I że to w karmieniu nie przeszkadza...
Dodatkowo mówiłam mu., że prowadzę bardzo aktywny tryb życia dużo ruchu itp. Zapewniał, że to nie ma znaczenia.
Kisi kochana
umieszczenie pod gruczoł wyklucza karmienie piersią, tak prynajmniej mowili wszyscy dr i pracownicy w klinikach gdzie dowiadywalam się o op

A do tego, jeśli prowadzisz tak aktywny tryb zycia, to w przypadku implantow anatomicznych na długo "wypadnuiesz z obiegu" w zwiazku z ryzykiem przekręcenia się implantów No i ryzyko szybkiego opadniecia piersi na pewno będzie większe

Musisz bardzo na siebie uważać kochana

może dr po prostu "poleciał na łatwiznę" ???

Stary 2009-10-24, 09:57   #2261
KISI_72
Raczkowanie

Skopiowałam ze strony:
http://www.egocentrum.pl/index.php3?kat=6&art=177
Wy wszystkie jesteście szczupłe i macie mało skóry. Pewnie to ma znaczenie. Ja mam solidną figurę i jestem dość masywna. Urodziłam już dzieci i miałam duży mięsień gruczołu i opadnięty biust. Włożenie implantu pod mięsień groził mi brzydkim efektem duży biust ze zwisającym z przodu nie wiadomo czym... Nigdzie nie słyszałam, że nie można karmić. Nie planuję ciąży, ale nigdy nie mów nigdy...
Myślę, że każda kobitka powinna zaufać lekarzowi. Myślę, że specjaliści wiedzą co robią!!!! A do nas należy wybór do kogo iść!!!

A to info ze strony:

Implant piersi może być umieszczony:
a) pod gruczołem czyli nad powięziš mię�niowš (cienka błonka nad mię�niami), poniżej tkanki gruczołowej

zalety:
  • bardziej naturalny wyglšd
  • alternatywa dla operacji podniesienia piersi - pier� uzyskuje wypełnienie w górnej czę�ci, podnosi się kompleks otoczka - brodawka, pier� ma naturalnš linię, a nie "stoi na baczno�ć"
  • u wysportowanych kobiet z odpowiedniš ilo�ciš tkanki gruczołowej umieszczenie pod gruczołem zapobiegnie uwidocznieniu się implantu (odkształceniu) podczas ćwiczeń napinajšcych mięsień
  • dolegliwo�ci bólowe nieznaczne - tylko w pierwszych 2-3 dobach po operacji

wady:
  • w przypadku dużych implantów następuje opadanie piersi po paru latach od zabiegu, co wymaga pó�niejszej korekcji
  • trudniejsze badanie mammograficzne
  • większa możliwo�ć wystšpienia przykurczu torebki (teoria, nie do końca udokumentowana klinicznie)
  • większa możliwo�ć wyczucia pofałdowania torebki implantu (je�li ono nastšpi) - ma to jednak miejsce głównie w przypadku zastosowania protez solnych, nieprawidłowo napełnionych solš fizjologicznš

b) pod mię�niem piersiowym większym (ang. subpectoral), czyli na �cianie klatki piersiowej, w czę�ci górnej poniżej mię�nia piersiowego większego, a w czę�ci dolnej pod gruczołem lub pod powięziš lub pod skórš

zalety:
  • łatwiejsze badanie mammograficzne
  • mniejsza ilo�ć przykurczów torebki
  • mniejsza możliwo�ć wyczucia pofałdowania torebki

wady:
  • uwidacznianie się implantu podczas ćwiczeń fizycznych
  • u kobiet z opadaniem piersi - włożenie pod mięsień może się skończyć wyglšdem tzw. podwójnej piłki (double bubble). Metoda korekcji takiej deformacji (opadajacych piersi) polega na implantacji protez pod gruczoł lub mastopeksji (podniesienie piersi) i jednoczasowej implantacji protez pod mięsień. Niestety wišże się to z paroma cieciami na piersi
  • u kobiet, które miały zabieg implantacji protez pod mię�niem, potem zaszły w cišżę, karmiły piersiš, a następnie nastšpiło opadnięcie piersi - może wystšpić efekt double bubble - gdyż proteza pod mię�niem nie opadła, opadły same piersi
  • dłuższy czas rehabilitacji (względne PRZECIW) - dolegliwo�ci bólowe ()trudno�ci ze wstawaniem z łóżka, odwodzeniem ramion, d�wiganiem itp.)spowodowane odpreparowaniem mię�nia piersiowego większego. Utrzymujš się ok. 2-3 tygodnie

Każdy do�wiadczony chirurg plastyczny wierzy, że jego technika umiejscowienia protezy jest najlepsza (np. cięcie pod pachš, implantacja pod mię�niem). Nie można jednoznacznie powiedzieć, że protezy pod gruczołem lepiej wyglšdajš niż pod mię�niem. Każda pacjentka jest indywidualna i wymaga odpowiedniego doboru protez, cięcia operacyjnego oraz miejsca umieszczenia protez. Jedynym sposobem, aby się o tym przekonać byłoby włożenie u jednej pacjentki protez pod mięsień z jednej strony, a z drugiej - pod gruczoł.
Niemniej jednak trzeba pamiętać o kilku regułach podczas planowania zabiegu.

Umieszczenie protezy pod mię�niem jest metodš z wyboru u pacjentek bardzo szczupłych, z niedorozwojem tkanki gruczołowej, cienkš skóra, po intensywnym odchudzaniu
U kobiet aktywnych sportowo, z odpowiedniš ilo�ciš tkanki gruczołowej należy umieszczać protezę pod gruczołem. Umieszczenie jej pod mię�niem spowoduje uwidocznienie się górnej granicy implantu podczas ćwiczeń napinajšcych mięsień piersiowy
Proteza włożona pod gruczoł stanowi sposób korekcji niewielkiego stopnia opadania piersi bez dodatkowych blizn na skórze gruczołu piersiowego (tzw. zabieg mastopeksji - podniesienia piersi). Umieszczenie protezy pod mię�niem spowoduje wytworzenie tzw. efektu podwójnych piłek (ang. double bubble) - jedna z nich to siedzšcy sztywno implant, a druga to opadnięta pier� niejako zwisajšca z implantu

Wszystkie szczegółowe informacje dotyczšce zabiegu pacjentka może uzyskać od konsultanta w IQ Medica - Bezpłatnego Doradcy Chirurgii Plastycznej. Dzięki kontaktowi z pacjentka dowiaduje się wszystkiego co powinna wiedzieć przed operacjš tzn.: informacja o implantach (kształt, wypełnienie, powierzchnia, profil), możliwych liniach cięć, miejscu umieszczenia implantu i o ewentualnych powikłaniach. Dodatkowo uzyskuje gwarancję wykonania zabiegu w najlepszej klinice przez najlepszego chirurga plastyka.
Stary 2009-10-24, 10:07   #2262
agnes281
Wtajemniczenie

dzien dobry wszystkim żelkom
powiedzcie mi czy ja nie mam autostrady? i jak mięsien pusci,żelek wyskoczy do przudu to piers zrobi sie bardziej okragła? na ten moment mam wrazenie, że sa spiczaste....

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 10:13   #2263
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Skopiowałam ze strony:
http://www.egocentrum.pl/index.php3?kat=6&art=177
Wy wszystkie jesteście szczupłe i macie mało skóry. Pewnie to ma znaczenie. Ja mam solidną figurę i jestem dość masywna. Urodziłam już dzieci i miałam duży mięsień gruczołu i opadnięty biust. Włożenie implantu pod mięsień groził mi brzydkim efektem duży biust ze zwisającym z przodu nie wiadomo czym... Nigdzie nie słyszałam, że nie można karmić. Nie planuję ciąży, ale nigdy nie mów nigdy...
Myślę, że każda kobitka powinna zaufać lekarzowi. Myślę, że specjaliści wiedzą co robią!!!! A do nas należy wybór do kogo iść!!!

A to info ze strony:

Implant piersi może być umieszczony:
a) pod gruczołem czyli nad powięziš mię�niowš (cienka błonka nad mię�niami), poniżej tkanki gruczołowej

zalety:
  • bardziej naturalny wyglšd
  • alternatywa dla operacji podniesienia piersi - pier� uzyskuje wypełnienie w górnej czę�ci, podnosi się kompleks otoczka - brodawka, pier� ma naturalnš linię, a nie "stoi na baczno�ć"
  • u wysportowanych kobiet z odpowiedniš ilo�ciš tkanki gruczołowej umieszczenie pod gruczołem zapobiegnie uwidocznieniu się implantu (odkształceniu) podczas ćwiczeń napinajšcych mięsień
  • dolegliwo�ci bólowe nieznaczne - tylko w pierwszych 2-3 dobach po operacji

wady:
  • w przypadku dużych implantów następuje opadanie piersi po paru latach od zabiegu, co wymaga pó�niejszej korekcji
  • trudniejsze badanie mammograficzne
  • większa możliwo�ć wystšpienia przykurczu torebki (teoria, nie do końca udokumentowana klinicznie)
  • większa możliwo�ć wyczucia pofałdowania torebki implantu (je�li ono nastšpi) - ma to jednak miejsce głównie w przypadku zastosowania protez solnych, nieprawidłowo napełnionych solš fizjologicznš

b) pod mię�niem piersiowym większym (ang. subpectoral), czyli na �cianie klatki piersiowej, w czę�ci górnej poniżej mię�nia piersiowego większego, a w czę�ci dolnej pod gruczołem lub pod powięziš lub pod skórš

zalety:
  • łatwiejsze badanie mammograficzne
  • mniejsza ilo�ć przykurczów torebki
  • mniejsza możliwo�ć wyczucia pofałdowania torebki

wady:
  • uwidacznianie się implantu podczas ćwiczeń fizycznych
  • u kobiet z opadaniem piersi - włożenie pod mięsień może się skończyć wyglšdem tzw. podwójnej piłki (double bubble). Metoda korekcji takiej deformacji (opadajacych piersi) polega na implantacji protez pod gruczoł lub mastopeksji (podniesienie piersi) i jednoczasowej implantacji protez pod mięsień. Niestety wišże się to z paroma cieciami na piersi
  • u kobiet, które miały zabieg implantacji protez pod mię�niem, potem zaszły w cišżę, karmiły piersiš, a następnie nastšpiło opadnięcie piersi - może wystšpić efekt double bubble - gdyż proteza pod mię�niem nie opadła, opadły same piersi
  • dłuższy czas rehabilitacji (względne PRZECIW) - dolegliwo�ci bólowe ()trudno�ci ze wstawaniem z łóżka, odwodzeniem ramion, d�wiganiem itp.)spowodowane odpreparowaniem mię�nia piersiowego większego. Utrzymujš się ok. 2-3 tygodnie

Każdy do�wiadczony chirurg plastyczny wierzy, że jego technika umiejscowienia protezy jest najlepsza (np. cięcie pod pachš, implantacja pod mię�niem). Nie można jednoznacznie powiedzieć, że protezy pod gruczołem lepiej wyglšdajš niż pod mię�niem. Każda pacjentka jest indywidualna i wymaga odpowiedniego doboru protez, cięcia operacyjnego oraz miejsca umieszczenia protez. Jedynym sposobem, aby się o tym przekonać byłoby włożenie u jednej pacjentki protez pod mięsień z jednej strony, a z drugiej - pod gruczoł.
Niemniej jednak trzeba pamiętać o kilku regułach podczas planowania zabiegu.

Umieszczenie protezy pod mię�niem jest metodš z wyboru u pacjentek bardzo szczupłych, z niedorozwojem tkanki gruczołowej, cienkš skóra, po intensywnym odchudzaniu
U kobiet aktywnych sportowo, z odpowiedniš ilo�ciš tkanki gruczołowej należy umieszczać protezę pod gruczołem. Umieszczenie jej pod mię�niem spowoduje uwidocznienie się górnej granicy implantu podczas ćwiczeń napinajšcych mięsień piersiowy
Proteza włożona pod gruczoł stanowi sposób korekcji niewielkiego stopnia opadania piersi bez dodatkowych blizn na skórze gruczołu piersiowego (tzw. zabieg mastopeksji - podniesienia piersi). Umieszczenie protezy pod mię�niem spowoduje wytworzenie tzw. efektu podwójnych piłek (ang. double bubble) - jedna z nich to siedzšcy sztywno implant, a druga to opadnięta pier� niejako zwisajšca z implantu

Wszystkie szczegółowe informacje dotyczšce zabiegu pacjentka może uzyskać od konsultanta w IQ Medica - Bezpłatnego Doradcy Chirurgii Plastycznej. Dzięki kontaktowi z pacjentka dowiaduje się wszystkiego co powinna wiedzieć przed operacjš tzn.: informacja o implantach (kształt, wypełnienie, powierzchnia, profil), możliwych liniach cięć, miejscu umieszczenia implantu i o ewentualnych powikłaniach. Dodatkowo uzyskuje gwarancję wykonania zabiegu w najlepszej klinice przez najlepszego chirurga plastyka.
Kisi,
nie zaglębialam się w czytanie tego eszystkiego, tylko po prostu słuchalam doktorków Ja chciałam pod gruczoł, bo mam ju z 3 dzieci i więcej nie będzie, ale dr nie chcial
Wytlumaczyl to tym, żebym za parę lat nie przyleciała znowu się kroić, bo piersi opadną A co do wygladu, to bardziej naturalny w przypadku pod gruczoł jest rozumiany wlasnie tak, jak napisałaś, ze "piersi nie stercza" - bo jednak po jakimś czasie będą wisiały... czyli niby naturalnie. Ale te nasze sterczące też z czasem delikatnie opadną, nawet okrągłe i w konsekwencji będą wygladaly bardzo naturalnie. A mając implanty anatomiczne, to nawet pod 2 mięśnie miałabyś od razu efekt pięknych naturalnych piersi, które długo pozostaną na swoim miejscu (tak ma Listopadowa... kiedyś mnie zamorduje za przytaczanie jej osoby jako przyklad ).
I jeszcze efekt podwójnej piersi... to tylko, gdyby dr naprawdę źle dopasował implant do piersi i byłby on zdecydowanie za mały, zeby te piers wypelnić.
Ale nie martw sie na zapas... staniczki, staniczki i ... musi być dobrze

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
dzien dobry wszystkim żelkom
powiedzcie mi czy ja nie mam autostrady? i jak mięsien pusci,żelek wyskoczy do przudu to piers zrobi sie bardziej okragła? na ten moment mam wrazenie, że sa spiczaste....
agnes,
one się dopiero ułożą nic się nie martw
i przestrzegaj zaleceń dr, zwlaszcza to noszenie pasa - da pożądany efekt

Edytowane przez horo
Czas edycji: 2009-10-24 o 10:17
Stary 2009-10-24, 10:29   #2264
KISI_72
Raczkowanie

A propos karmienia piersią:

Jedynie w technice cięcia na obwodzie brodawki oraz implantu włożonego pod gruczoł kanaliki mlekowe mogą zostać uszkodzone, co może prowadzić do problemów z karmieniem. Pozostałe techniki operacyjne nie wpływają na zdolność karmienia.
Stary 2009-10-24, 10:44   #2265
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
A propos karmienia piersią:

Jedynie w technice cięcia na obwodzie brodawki oraz implantu włożonego pod gruczoł kanaliki mlekowe mogą zostać uszkodzone, co może prowadzić do problemów z karmieniem. Pozostałe techniki operacyjne nie wpływają na zdolność karmienia.
Ok, Ty wiesz swoje
Ja slyszalam inaczej, ale.. juz po, wiec nie ma co polemizować

moze to ja byłam źle poinformowana

Edytowane przez horo
Czas edycji: 2009-10-24 o 11:00
Stary 2009-10-24, 10:58   #2266
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok, Ty wiesz swoje
Ja slyszalam inaczej, ale.. juz po, wiec nie ma co polemizować
Horo a co z temperatura? to normalny objaw czy cos nie tak?

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:02   #2267
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Nie wiem kochana wiem, ze ja nie miałam

Edytowane przez horo
Czas edycji: 2009-10-24 o 11:05
Stary 2009-10-24, 11:15   #2268
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Kisi,
nie zaglębialam się w czytanie tego eszystkiego, tylko po prostu słuchalam doktorków Ja chciałam pod gruczoł, bo mam ju z 3 dzieci i więcej nie będzie, ale dr nie chcial
Wytlumaczyl to tym, żebym za parę lat nie przyleciała znowu się kroić, bo piersi opadną A co do wygladu, to bardziej naturalny w przypadku pod gruczoł jest rozumiany wlasnie tak, jak napisałaś, ze "piersi nie stercza" - bo jednak po jakimś czasie będą wisiały... czyli niby naturalnie. Ale te nasze sterczące też z czasem delikatnie opadną, nawet okrągłe i w konsekwencji będą wygladaly bardzo naturalnie. A mając implanty anatomiczne, to nawet pod 2 mięśnie miałabyś od razu efekt pięknych naturalnych piersi, które długo pozostaną na swoim miejscu (tak ma Listopadowa... kiedyś mnie zamorduje za przytaczanie jej osoby jako przyklad ).
I jeszcze efekt podwójnej piersi... to tylko, gdyby dr naprawdę źle dopasował implant do piersi i byłby on zdecydowanie za mały, zeby te piers wypelnić.
Ale nie martw sie na zapas... staniczki, staniczki i ... musi być dobrze

Nie będę już nic dopisywać - no oprócz tego, że całkowicie zgadzam się z Horo

P.S. A dlaczego miałabym chcieć kogoś mordować Ja łagodna kobietka jestem
Stary 2009-10-24, 11:15   #2269
KISI_72
Raczkowanie

Dziewczyny, ja nie chce polemizować, ale same wiecie, że to forum wiele Pań traktuje jako skarbnicę wiedzy. Nie ma nic bardziej miarodajnego niż opinie innych pacjentek. Dlatego nie obruszaj się Horo Ja rozmawiałam ze swoim lekarzem. Powiedział zdecydowanie, że doświadczony chirurg wkładając pod gruczoł nie ingeruje w gruczoł mlekowy tylko robi wszystko pod nim. Można rodzić, karmić itp. Z całą odpowiedzialnością Jedynie te usuwanie guzów stanowi niebezpieczeństwo, ale tak czy owak to trzeba było zrobić.

Mamy w Polsce dobrych chirurgów i myślę, że można im zaufać. A jakie będą efekty same zobaczymy na własnej skórze. Ja dużo czytałam przed operacją. Ale wydaje mi się, że najwięcej rozterek jest zaraz po... Potem jak już wszystko wygląda ładnie nie ma strachu i nerwów. Ja jedynie boję się teraz o te wyniki histopatologii. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Agnes dostałaś leki przeciwzapalne??? Jeśli masz temperaturę zgłoś się do swojego lekarza!!!
Stary 2009-10-24, 11:18   #2270
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Agnes -u mnie przez ok. 5 -6 dni utrzymywała się temp. 37,2-37,3 st. Temp. do 37,5 st. to ok., jeśli powyżej - skontaktuj się z lekarzem
Stary 2009-10-24, 11:18   #2271
KISI_72
Raczkowanie

[QUOTE=listopadowa80;14892 012]Nie będę już nic dopisywać - no oprócz tego, że całkowicie zgadzam się z Horo

Tak, ja też się z wami zgodzę. Doktor też powiedział, że 335g to jest ostatni możliwy rozmiar, który nie będzie u mnie wisiał. Każde większe byłyby opadnięte po czasie.
Stary 2009-10-24, 11:22   #2272
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Dziewczyny, ja nie chce polemizować, ale same wiecie, że to forum wiele Pań traktuje jako skarbnicę wiedzy. Nie ma nic bardziej miarodajnego niż opinie innych pacjentek. Dlatego nie obruszaj się Horo Ja rozmawiałam ze swoim lekarzem. Powiedział zdecydowanie, że doświadczony chirurg wkładając pod gruczoł nie ingeruje w gruczoł mlekowy tylko robi wszystko pod nim. Można rodzić, karmić itp. Z całą odpowiedzialnością Jedynie te usuwanie guzów stanowi niebezpieczeństwo, ale tak czy owak to trzeba było zrobić.

Mamy w Polsce dobrych chirurgów i myślę, że można im zaufać. A jakie będą efekty same zobaczymy na własnej skórze. Ja dużo czytałam przed operacją. Ale wydaje mi się, że najwięcej rozterek jest zaraz po... Potem jak już wszystko wygląda ładnie nie ma strachu i nerwów. Ja jedynie boję się teraz o te wyniki histopatologii. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Agnes dostałaś leki przeciwzapalne??? Jeśli masz temperaturę zgłoś się do swojego lekarza!!!
Słońce,
a ja nie chciałam Ciebie urazić
Ale z ta naturalnościa to Ci doktorek trochę zamieszał Dlatego uwazaj na nie... dluuuuugo sie oszczęzaj, jeśli chodzi o sport, wysilek czy jakiekolwiek czynnosci wykonywane rączkami. No i stanik... niech bedie Twoja drugą skóra

Stary 2009-10-24, 11:24   #2273
listopadowa80
Zakorzenienie

[QUOTE=KISI_72;14892077]
Cytat:
Nie będę już nic dopisywać - no oprócz tego, że całkowicie zgadzam się z Horo

Tak, ja też się z wami zgodzę. Doktor też powiedział, że 335g to jest ostatni możliwy rozmiar, który nie będzie u mnie wisiał. Każde większe byłyby opadnięte po czasie.
No i świetnie.
A wynikami bad. hist-pat. się nie martw, na pewno wszystko będzie ok
Stary 2009-10-24, 11:48   #2274
AniaaaxDD
Raczkowanie

Cytat:
Po op. przez ok. 5 tyg. może utrzymywać się obrzęk, więc i piersi wydają się większe. Ale jak zejdzie opuchlizna, a implant jest pod mięśniem i ten mięsień 'puści', to żelek 'wystrzeli' do przodu - czyli zwiększy się obwód w biuście. Mam nadzieję, że napisałam to w miarę zrozumiale

A jak Aniu wyglądają twoje sprawy z serduchem - byłaś już u kardiologa, robiłaś badania

P.S. Na Sówkę czekają Mentory anatom. 380cc
Aha czyli i tu i tu sa duze hehe

A z sercem to tak: wizyte mam umowiona na poniedzialek u jakiegos prywatnego lekarza .. pani z sekretariacie powiedziala ze bedzie mozna zrobic potrzebne badania .. a doszlam do wniosku ze nie powiem mu o zadnej strunie.. zobaczymy czy on to wykryje czy jest na tyle dobry.. i powiem mu, zeby napisal w rozpoznaniu cos na temat operacji .. i wysle to doktorowi.. a jak odpisze (jak zaluzmy badania wyjdą ok) ze anestezjolog dalej sie nie zgadza to... niewiem bede szukac gdzie indziej... ale chce to zrobic jak najszybciej ! Dodam ze mam jeszcze umowiona wizyte u innego kardiologa w czwartek .. ale niewiem czy isc tez do niego mam nadzieje ze nie załamie się po poniedzialkowej wizycie.. Napewno znam relacje

Dziewczyny czy slyszalyscie cos moze o klinice Art&Med w Krakowie- lekarz Tomasz Kasprzyk
AniaaaxDD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:52   #2275
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez AniaaaxDD Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy slyszalyscie cos moze o klinice Art&Med w Krakowie- lekarz Tomasz Kasprzyk
Aniu,
wszyscy slyszeli same pozytywne opinie Super dr i robi przepiękne piersi

Stary 2009-10-24, 12:06   #2276
listopadowa80
Zakorzenienie

Kisi - my tu nie robimy z siebie ekspertek z dziedziny chirurgii plastycznej, przekazujemy poprostu wiedzę zdobytą od chirurgów plastyków

Problemy z karmieniem mogą być niestety następstwem zarówno umieszczenia impl. przez cięcie otoczkowe (uszkodzenie nerwów, naczynek krwionośnych, przewodzików mlecznych), jak i umieszczenia impl. pod tk. gruczołową (ucisk na tk. gruczołową). Aczkolwiek nie jest regułą, że umieszczenie impl. pod gruczoł na pewno uniemożliwi karmienie piersią.
Warte poczytania:
http://www.breastimplants4you.com/br...plications.htm
http://www.domlekarski.pl/chirurgia_piersi
http://www.broma.pl/powiekszenie_piersi.html

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Aniu,
Dr Kasprzyk to bardzo dobry wybór.
Aniu, jeśli jest taka możliwość to skorzystaj z porad tych dwóch kardiologów

Czas edycji: 2009-10-24 o 12:19
Stary 2009-10-24, 12:21   #2277
AniaaaxDD
Raczkowanie

Cytat:
cześć Ja jestem po... i trochę cierpię, ale nie jest tak źle.
Też mam wycięte guzki. Mam nadzieję, że badanie histopatologiczne potwierdzi biopsję, że to nic takiego...
Chciałam mieć naturalny biust, nie za duży, ale i nie za mały. Lekarz zaproponował implant nie pod mięsień tylko pod gruczoł dla bardziej naturalnego efektu. Zdecydowałam się na Allergany McGhan 335 MF anatomiczne i jestem zadowolona. Nawet nie myślałam, że będą takie duuuuuuuże

Powiedzcie proszę czy można zdejmować ten krępujący stanik i czy należy masować te obolałe balony??
KISI_72 ja tez jestem waszego zdania trzeba ufac lekarzowi bo na tych sprawach sie lepiej zna (mimo wszystko), a w Twoim przypadku musisz bardzo się oszczędzać nie ma co oceniac, bo nie widzialysmy Twojego nowego nabytku mam nadzieje ze za niedlugo ukazą się fotki

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Aniu,
Horo ale wlasnie nic nie slyszałam, wogole jakby nie istniał tylko na stronce "znany lekarz" sa o nim opinie .. a tutaj w SKARBNICY WIEDZY nie ma nic .. mieszkam w krakowie a dopiero teraz wiem ze jest podobno dobry lekarz w moim miescie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 12:23   #2278
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez AniaaaxDD Pokaż wiadomość
Horo ale wlasnie nic nie slyszałam, wogole jakby nie istniał tylko na stronce "znany lekarz" sa o nim opinie .. a tutaj w SKARBNICY WIEDZY nie ma nic .. mieszkam w krakowie a dopiero teraz wiem ze jest podobno dobry lekarz w moim miescie
Gdybym mieszkałą w Krakowie, to nawet bym się nie zastanawiala nad wyborem dr... na pewno byłby to Kasprzyk. Zreszta zobacz efekty jego prac na jego stronce

Stary 2009-10-24, 12:26   #2279
AniaaaxDD
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje za opinie a propo moich piersi,czuje się coraz lepiej nawet byłam dzis w kinie hi hi
Dwa dni po operacji wybrałaś sie do kina zaskoczyłaś mnie ale bardzo pozytywnie super ze tak szybko doszlaś do siebie A na czym byłaś
Stary 2009-10-24, 12:29   #2280
listopadowa80
Zakorzenienie

Dr Kasprzyk:
http://www.beautywpolsce.com/forum/v...hp?f=13&t=3086
http://www.beautywpolsce.com/forum/v...p?f=45&t=10014
http://www.beautywpolsce.com/forum/v...hp?f=45&t=5051

Ponadto w GZ jest sporo zdjęć od dr Kasprzyka - bardzo ładne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości