Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-23, 19:43   #2821
atinas
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
a termin mam na 10 maja....niby masz młodsze dziecko a szybciej urodzisz...dziwne, nie?
No właśnie ja też się zdziwiłam, bo termin mam na 15 maja i obecnie jestem w 11 tyg, jutro już w 12, więc naprawdę to dziwne...
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 19:44   #2822
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
a termin mam na 10 maja....niby masz młodsze dziecko a szybciej urodzisz...dziwne, nie?
Te terminy to się jeszcze ze trzy razy zmienią.

Gratki dla mamusiek, które dziś zobaczyły swoje zdrowie i ruchliwe dzieciątka. Zazdraszczam...

I miłego weekendu!

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 20:04   #2823
problemind
Przyczajenie

Yhh, na szczescie wieksze sprzety mam dla dziecka. Dzieki temu zaszaleje z wozkiem, bo dla syna mialam uzywany, bez skretnych kol, najprostszy, z ulga wymienilam go na spacerowke pliko3. Teraz koniecznie z gondola i skretnymi kolami. To bedzie najprawopodobniej ostatnie dziecko wiec.

Odebralam syna z przedszkola, ze stanem podgoraczkowm a on mi mowi-mamo, mam grype! Mam nadzieje, ze nie.

Milego weekendu
problemind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 20:11   #2824
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
najwazniejsze ze jest zdrowe i lekarz poprosił o unikanie słodyczy
Cieszę się że zdrowe i wszystko w porządku
Dlaczego masz unikać słodyczy? Ja jem ostatnio sporo...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 20:33   #2825
sparkly
Raczkowanie

Witam.
A ja dzis po pierwszym usg. I okazalo sie, że to blizniaki
I sie ciesze i troche przerażona jestem.
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 21:40   #2826
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Witam.
gratuluję Masz dużo czasu żeby się przyzwyczaić do tej myśli i przygotować. A jak Tz zareagował??
Jak szłam na pierwsze usg to mówiłam do Tz-a że mam nadzieję, że jest jedno...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 21:51   #2827
sparkly
Raczkowanie

To jego marzenie było, wiec jest w siodmym niebie.
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 22:17   #2828
basiak
Raczkowanie

Hej Mamuśki

Ciekawa jestem co sądzicie o domowych detektorach tętna płodu?
Niepotrzebny stres i niepotrzebny wydatek, czy ukojenie dla rozhisteryzowanych?

Sparkly gratukuję bliźniaków

Dobranoc

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 06:41   #2829
Puma13
Zadomowienie

Sparkly, gratuluję podwójnie

Poza tym muszę nadrobić sporo, bo tyle nadrukowałyście, że szok

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 07:03   #2830
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Hej dziewczyny

Gratulację wszystkich dobrych wieści z usg. Maluchy rosną jak na drożdżach (a my razem z nimi )

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Jakaś niekumata jestem, nie rozumiem ich działania...

Jeśli wewn. warstwa jest przepuszczalna, a pielucha jest nad nią, to na mój chłopski rozum siur przecieka przez tę warstwę i zatrzymuje się na drugiej z folią.
To jakim cudem te majty są suche?

Jeśli ktoś wie, z góry dziękuję za oświecenie. [COLOR=Silver]

Myślę, że może chodzić o pieluch wielorazowe (ekologiczne). Ostatnio opowiadała mi o nich koleżanka z W-wy, która jest już "na wylocie" (rodzi za m-c). Pokazywali im to cudo w szkole rodzenia. W necie jest trochę informacji np. tu:
http://www.pieluszkarnia.pl/i36,korzysci.html

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Ja to wiem, tylko wydaje mi się, że jeżeli przy jego takim zachowaniu w stosunku do mnie są jego rodzice, to powinni zareagować, a nie udawać, że nic się nie dzieje.. porażka..
Ciężki temat uświadomić zapatrzonym w dziecko rodzicom, że zachowanie ich dziecka nie jest normalne. Jak by mnie taki uderzył przy rodzicach w brzuch, to powiedziałabym im wyraźnie, żeby pilnowali dzieciaka, bo nie życzę sobie żeby mnie atakował. Jeśli sytuacja by się powtórzyła to bym wyszła. Szkoda nerwów i stresu, że następnym razem uderzy mocniej.

Cytat:
Napisane przez Karolinabib Pokaż wiadomość
Cześć. Mam na imię Karolina. Chciałam dołączyć do Waszego grona, choć nie wiem czy pobędę tutaj długo. Według daty ostatniej miesiączki jestem w 11tc. Pierwszy raz poszła w 7 tc, ale lekarz widział tylko dwa pęcherzyki. Powiedział, że ten jeden się najprawdopodobniej wchłonie, jeśli nie to będą bliźniaki. Kazał przyjść za 2 tygodnie. Minął tydzień zaczęłam krwawić. Mój lekarz nie przyjmował tego dnia w przychodni, więc poszłam do innego prywatnie. Prywatny lekarz stwierdził, że to puste jajo, że nic oprócz za dużego ciałka żółtego nie widzi i jeśli sama nie poronnie to za tydzień mam się do niego zgłosić i wypisze mi skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie. Odczekałam w płaczu i nerwach tydzień. Ale, że miała wizytę u gin. z niz. To poszłam do niego. A on stwierdził, że widzi zarodek i jest echo zarodka, ale ciąża to nie 10 tc tylko 6 tydzień. Tydzień. Tydzień kazał przyjść za 3 tygodnie. Zastanawiam się czy to możliwe aby ciąża była aż o 4 tygodnie młodsza przy cyklach do 32 dni. Martwię się strasznie, zwłaszcza, ze oprócz pryszczy i ciągłego bekania nic mi nie dolega.
Przepraszam za tak długi wywód ale chciałam tą dziwną sytuacją podzielić się z Wami
Karolina Kropka ma rację, przy takich rozbieżnościach, popytaj koleżanki kogo polecają i idź do 3 lekarza, bo inaczej następne 3 tygodnie będą się ciągnąć w nieskończoność.
I głowa do góry

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14880949]

-zestaw do porodu dla tatusia- 
Lea dzięki za listę. Nic dziwnego, że przy tak zorganizowanej mamusi wyszedł tak spokojny i kochany Maksio - jego teksty są przesłodkie
Uświadom mnie jeszcze co to jest ten zestaw do porodu dla tatusia (bo chyba nie chodzi o piersiówkę )

Cytat:
Witam.
Gratulacje
Stary 2009-10-24, 08:08   #2831
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Witam.
Gratuluję podwójnego szczęścia
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 08:13   #2832
cate_
Zadomowienie

Witam
dziewczyny mam pytanie, wczoraj pojawiły mi się silne bóle w dole kręgosłupa a po kilku godz doszły bóle w podbrzuszu.

Powiedzcie czy powinnam sie bać czy mam czekać do następnej wizyty u lekarza bo to normalne.
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 08:52   #2833
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Witam
dziewczyny mam pytanie, wczoraj pojawiły mi się silne bóle w dole kręgosłupa a po kilku godz doszły bóle w podbrzuszu.

Powiedzcie czy powinnam sie bać czy mam czekać do następnej wizyty u lekarza bo to normalne.
Ja bym biegła szybko do lekarza albo szpitala. Czytałam, że takie objawy mogą świadczyć o zagrażającym poronieniu. Lepiej to sprawdzić niż się denerwować.
Trzymam kciuku.

Cate nie zrozum tego, że chcę Cię nastraszyć, bo to równie dobrze może macica Ci się rozciągać. Jednak warto sprawdzić niż się denerwować

Sparkly gratuluję bliźniaków - dbajcie o siebie a pozostałym dziewczynom udanych wizyt u lekarza
Kitty i Atinas dziwnie z tymi terminami Ja w środę wg usg byłam w 12t2d i termin na 3 maja się przesunął... ciekawe o co w tym wszystkim chodzi
Lea tekst Maksia o żółwince boski i dziękuję za przepis na nowej kuchni zrobię na pewno

Dziewczyny mam dylemat, wiecie może jak układa się glazurę w łazience żeby było ładnie? Do sufitu czy do jakiejś innej wysokości? Ja nie wiem a dzisiaj jedziemy kupić płytki... niby do sufitu bardziej praktycznie...

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]

Edytowane przez Biricchina
Czas edycji: 2009-10-24 o 09:01
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 09:19   #2834
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

hej,

gratuluję wszystkim ślicznych i zdrowych dzidków

witam wszystkie nowe mamusie

jeśli chodzi o terminy to ja trzymam się tego wyliczonego na podstawie ostatniej @, te z usg będą się jeszcze zmieniać kilkakrotnie, maluszki rosną w różnym tempie, jedne wolniej drugie szybciej... mój Okruch przez chwilę chwilę był o tydzień starszy, potem wyrównał sobie idealnie do terminu, co znaczy po prostu, że najpierw szybciej rósł, a potem troszkę przyhamował...

Biricchina, ja jestem zwolennikiem glazury pod sufit, bardziej mi się tak podoba i bardziej praktycznie

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 09:31   #2835
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
hej,

gratuluję wszystkim ślicznych i zdrowych dzidków

witam wszystkie nowe mamusie

jeśli chodzi o terminy to ja trzymam się tego wyliczonego na podstawie ostatniej @, te z usg będą się jeszcze zmieniać kilkakrotnie, maluszki rosną w różnym tempie, jedne wolniej drugie szybciej... mój Okruch przez chwilę chwilę był o tydzień starszy, potem wyrównał sobie idealnie do terminu, co znaczy po prostu, że najpierw szybciej rósł, a potem troszkę przyhamował...

Biricchina, ja jestem zwolennikiem glazury pod sufit, bardziej mi się tak podoba i bardziej praktycznie
Dzięki czyli pod sufit będzie, też tak myślałam

Moja "Aldonka" ciągle jest mniejsza o 4dni od terminu porodu wg OM, to przez dłuższe cykle. Termin porodu wg OM to 29 kwietnia a wg ostatniego usg 3 maja i to by mi się zgadzało z obliczeniami.
Mój mąż zawsze chciał tego swojego byka, ale odkąd usłyszał na usg, że niby większa szansa, że to dziewczynka to zwariował. Chodzi i mówi, że Aldonka jest jego numerem jeden a wczoraj jak czułam przelewanie w brzuchu to kazał mi się położyć na łózku, swoją głowę położył na moim brzuchu i słuchał. Mówił, że słychać takie plum, plum. Stukał w brzuch a pierwsze pytanie jak dzisiaj otworzył oczy to było czy Aldonka się rusza
Chyba to ostatnie usg na którym był ze mną tak go odmieniło.
Nie pamiętam która z Was pisała, że ma usg, ale TŻ zaczeka na zewnątrz - lepiej niech wejdzie z Toba jak jest możliwość to chyba pomaga mężczyznom uświadomić sobie, że w brzuszku naprawdę jest dzidzia

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]

Edytowane przez Biricchina
Czas edycji: 2009-10-24 o 09:33
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:16   #2836
kardashi
Zakorzenienie

Witam
Jeestem juz zdrowa Byłam u lekarza, powiedział ze Tantum Verde jak najbardziej mogę. I psiukałam 2 dni i juz mnie nie boli
A co do wyprawek. Ja narazie mam body na długi rękaw i na krotki, kaftanik i śpioszki i skarpeteczki.
Ostatnio byłam z przyjaciółką w sklepie. Chcialam coś kupić. i mówie zeby szukała rozmiaru 56 lub 62. A ona mi na to 'a po co Ci takie? Przecież to niemowle! to najmniejsze! To bedzie za duże!' i zaczęła prawić mi morały na temat rozmiaru dla dziecka. Że Powinno być napisane 'body niemowlęce' a nie rozmiar 62. Wyszłam i nie kupiłam nic!

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:26   #2837
cate_
Zadomowienie

Tak, nakupujesz niemowlęcych i później nawet tego dziecku nie założysz tak szybko z tych małych ciuszków wyrośnie.
Stary 2009-10-24, 11:27   #2838
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Ja bym biegła szybko do lekarza albo szpitala. Czytałam, że takie objawy mogą świadczyć o zagrażającym poronieniu. Lepiej to sprawdzić niż się denerwować.
Trzymam kciuku.

Cate nie zrozum tego, że chcę Cię nastraszyć, bo to równie dobrze może macica Ci się rozciągać. Jednak warto sprawdzić niż się denerwować
Racja! Czym prędzej do lekarza sprawdzić co się dzieje.

Cytat:
Dziewczyny mam dylemat, wiecie może jak układa się glazurę w łazience żeby było ładnie? Do sufitu czy do jakiejś innej wysokości? Ja nie wiem a dzisiaj jedziemy kupić płytki... niby do sufitu bardziej praktycznie...
Od kilku lat utrzymuje się trend, że do 3/4 wysokości, a dalej farba, tapeta...
Ja osobiście uważam, że może to i fajne, ale w naprawdę dużych łazienkach, w takich małych, jakie zwykle są w mieszkaniach, chyba lepiej pod sufit. Tak mam w obecnym mieszkaniu, które urządzaliśmy 4 lata temu i tak mam w mieszkaniu nowym, które właśnie urządzamy.

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:30   #2839
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.
Gratulacje.
To już mamy dwie mamuśki w trójpaku.

Cytat:
To jego marzenie było, wiec jest w siodmym niebie.
Jak widać marzenia się spełniają.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Witam

Ja miałam takie bóle tuż przed swoją pierwszą wizytą. Ledwie wysiedziałam w poczekalni.
Gin mnie zbadał, orzekł, że wszystko jest dobrze, stwierdził że to jest ucisk, dał Luteinę i kazał za dużo nie siedzieć, bo to pogarsza sprawę.

Faktycznie, jest gorzej gdy dużo siedzę bez przerw. Ból zaczyna się od krzyża, potem promieniuje na tyłek i uda. A brzuch robi się napięty.

Cytat:
Nie wiem jaka jest moda, ale ja się kierowałam praktycznością i w wc układałam pod sufit. Moi rodzice mieli do 3/4 i ciągle tę górę malowali, bo się tam kurzyło od pieca z ciepłej wody. A pod sufitem to już w ogóle po roku było czarno.

Sama mam więc pod sufit i bardzo mi to gra. Czasem poskaczę trochę po drabinie i wannie, przejadę kafle gąbką i mam czyściutko.

Cytat:
D
Chyba to ostatnie usg na którym był ze mną tak go odmieniło.
Nie pamiętam która z Was pisała, że ma usg, ale TŻ zaczeka na zewnątrz - lepiej niech wejdzie z Toba jak jest możliwość to chyba pomaga mężczyznom uświadomić sobie, że w brzuszku naprawdę jest dzidzia
To prawda. Facetowi nic nie rośnie, on inaczej to odbiera. Jak zobaczy to coś tam więcej do niego dociera.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Witam
Jeestem juz zdrowa Byłam u lekarza, powiedział ze Tantum Verde jak najbardziej mogę. I psiukałam 2 dni i juz mnie nie boli
A co do wyprawek. Ja narazie mam body na długi rękaw i na krotki, kaftanik i śpioszki i skarpeteczki.
Ostatnio byłam z przyjaciółką w sklepie. Chcialam coś kupić. i mówie zeby szukała rozmiaru 56 lub 62. A ona mi na to 'a po co Ci takie? Przecież to niemowle! to najmniejsze! To bedzie za duże!' i zaczęła prawić mi morały na temat rozmiaru dla dziecka. Że Powinno być napisane 'body niemowlęce' a nie rozmiar 62. Wyszłam i nie kupiłam nic!
A skąd koleżanka ma takie wieści? Już 20 lat temu gdy rodził się mój brat, były rozmiary i kupowaliśmy dla niego r. 54 i 56. A są to właśnie rozmiary niemowlęce. Oczywiście jest jeszcze r.52 ale to już mało które dziecko założy.

Poza tym niemowlęta rodzą się różne, ja miałam 56cm właśnie.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-10-24 o 11:33

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 11:36   #2840
kardashi
Zakorzenienie

Nie mam pojęcia skąd Rozumiem, gdyby sama miała małe dziecko i by mi radziła. Ale nie ma. Więc nie wiem skąd taka teoria a jak pokazywałam jej to co kupiłam w rozm jedno 56 a drugie 62 na co ona 'boże na co ci takie wielkie! przecież to maleństwo bedzie' Tyle że zapomniała że różnej wielkości dzieci się rodzą. i ze nie moge wiedziec że moje dziecko urodzi sie 52 cm! no i plus pielucha..

Stary 2009-10-24, 11:38   #2841
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość

Myślę, że może chodzić o pieluch wielorazowe (ekologiczne). Ostatnio opowiadała mi o nich koleżanka z W-wy, która jest już "na wylocie" (rodzi za m-c). Pokazywali im to cudo w szkole rodzenia. W necie jest trochę informacji np. tu:
http://www.pieluszkarnia.pl/i36,korzysci.html
To jest jeszcze inna bajka. Te majty nie są pieluchowe, do nich pieluchę trzeba dopiero włożyć.

A pieluchy eko są teraz bardzo modne na zachodzie. U nas chyba jeszcze nie... i mało gdzie są z tego co widzę. A szkoda...

Popytałam trochę o tych majtach i powiedziano mi, że one wcale nie są suche, tzn. ta najbardziej wewn. warstwa przemaka i mocz przecieka do warstwy drugiej, na której się zatrzymuje. To jest jakaś tam siatka ta 1sza i bardzo szybko schnie. Można wyjąć pieluchę i włożyć nową, a majtów nie wymieniać za każdym razem, bo z zewnątrz są suche, dziecko też ma sucho, a ta siatka szybko schnie i po zdjęciu i po założeniu nowej pieluszki, bo jest cienka i porowata. Wyprać można po jednym razie albo po paru, jak kto woli.

A jak w praktyce to sprawdzę, bo mój mąż stwierdził, że sobie takie majty kupimy. Tzn. dziecku.

Stary 2009-10-24, 11:40   #2842
cate_
Zadomowienie

Dokładnie właśnie tak mam jak pisze kropka.

Ostatnio jak byłam u lekarza to mówiłam, że mam problem z kręgosłupem ale nawet nie zainteresowało go to pytanie.

Na szczęście udało mi sie zmienić lekarza.
Stary 2009-10-24, 11:40   #2843
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia skąd Rozumiem, gdyby sama miała małe dziecko i by mi radziła. Ale nie ma. Więc nie wiem skąd taka teoria a jak pokazywałam jej to co kupiłam w rozm jedno 56 a drugie 62 na co ona 'boże na co ci takie wielkie! przecież to maleństwo bedzie' Tyle że zapomniała że różnej wielkości dzieci się rodzą. i ze nie moge wiedziec że moje dziecko urodzi sie 52 cm! no i plus pielucha..
Ano niestety, nie wiemy pewnych rzeczy... Większość rodzi się za duża na r. 52, stąd taka popularność r. 56.

Ale my mamy tę przewagę, że będzie lato. Jeśli śpiochy r.56 będą za duże, żaden problem, zakładamy body (z pieluchą raczej za duże nie będzie, najwyżej ciut luźne) i skarpetki. I po sprawie.

A za chwilę śpiochy już będą dobre, bo maluch szybko urośnie.

Stary 2009-10-24, 11:46   #2844
kropka75
Zakorzenienie

Araczki - to dla Ciebie. Ten bodziak, który polecałam, a Ty pytałaś czy poznałam już naocznie i napalcznie.

Stary 2009-10-24, 11:47   #2845
kardashi
Zakorzenienie

dokładnie Jednak wole kupić za duże i żeby było luźniejsze niż ma ściskać. Ah.. ide niedługo do Pepco i kupie coś widziałam śliczne śpioszki tam..

Stary 2009-10-24, 11:50   #2846
kropka75
Zakorzenienie

Pokaż potem.

Stary 2009-10-24, 12:01   #2847
kardashi
Zakorzenienie

Pokażę, pokażę

wiecie co. Wczoraj byłam w sklepie dzieciecym obejrzec łózeczka! i mnie zamurowało! 500zł za najzwyklejsze najprostsze łóżeczko! bez materaca! a w drugim, obok, łóżeczko, ładne, z szufladą na dole, 300zł bez materaca.
Ale ja jednak kupie chyba w Ikei. do tego są szafeczki, półeczki, komody
I tak sobie wyobraziłam.. białe łożeczko.. Niby takie szpitalne.. Ale coś w sobie ma że się w nim zakochałam i też 300zł

Stary 2009-10-24, 12:08   #2848
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę, pokażę

wiecie co. Wczoraj byłam w sklepie dzieciecym obejrzec łózeczka! i mnie zamurowało! 500zł za najzwyklejsze najprostsze łóżeczko! bez materaca! a w drugim, obok, łóżeczko, ładne, z szufladą na dole, 300zł bez materaca.
Ale ja jednak kupie chyba w Ikei. do tego są szafeczki, półeczki, komody
I tak sobie wyobraziłam.. białe łożeczko.. Niby takie szpitalne.. Ale coś w sobie ma że się w nim zakochałam i też 300zł
Też oglądałam te łóżeczka... Ładne są.

Ale wydają mi się drogie. Większość nie ma wyjmowanych szczebelek, poziomy ustawienia materaca zwykle dwa. Ale fakt, można dobrać inne mebelki...

Po powrocie z Ikei przeszukiwałam sieć i znalazłam takie jak niżej.
Z wyjmowanymi szczeblami, trzy poziomy materaca i do demontażu boków i górnej połowy, co daje potem tapczan.
Bez skrzyni ok. 230zł, ze skrzynią na dole ok. 350zł.

Na szczęście wybór jest spory i na pewno coś znajdziemy przez te 7 miesięcy.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-10-24 o 12:09
Stary 2009-10-24, 12:11   #2849
kropka75
Zakorzenienie

W Ikei mają świetny gadżet - takie jakby silikonowe nakładki na boki łóżeczka, przeciw małemu gryzoniowi - super sprawa.

Stary 2009-10-24, 12:12   #2850
kardashi
Zakorzenienie

Właśnie. Minusem jest to że np te ma tylko dwa poziomy. i że nie ma wyjmowanych szczebelek tylko od razu bok. Ale wiem, ze musze mieć białe
Te też są ładne
oj.. taak to jest świetne mój braciszek gryzie łożko. I założyli mu własnie to to sobie sylikon gryzie

Mi np podoba sie ten zestaw http://www.allegro.pl/item784507331_...e.html#gallery

Wogole jakie piękne meble sa dla dzieci na allegro! szczególnie dla dziewczynek takich starszych. Jeeju

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2009-10-24 o 12:17
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości