![]() |
#2821 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
No właśnie ja też się zdziwiłam, bo termin mam na 15 maja i obecnie jestem w 11 tyg, jutro już w 12, więc naprawdę to dziwne...
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratki dla mamusiek, które dziś zobaczyły swoje zdrowie i ruchliwe dzieciątka. ![]() ![]() I miłego weekendu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Przyczajenie
|
Yhh, na szczescie wieksze sprzety mam dla dziecka. Dzieki temu zaszaleje z wozkiem, bo dla syna mialam uzywany, bez skretnych kol, najprostszy, z ulga wymienilam go na spacerowke pliko3. Teraz koniecznie z gondola i skretnymi kolami. To bedzie najprawopodobniej ostatnie dziecko wiec.
Odebralam syna z przedszkola, ze stanem podgoraczkowm a on mi mowi-mamo, mam grype! Mam nadzieje, ze nie. Milego weekendu |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się że zdrowe i wszystko w porządku
![]() Dlaczego masz unikać słodyczy? Ja jem ostatnio sporo... ![]()
#2825 |
Raczkowanie
|
Witam.
A ja dzis po pierwszym usg. I okazalo sie, że to blizniaki ![]() I sie ciesze i troche przerażona jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak szłam na pierwsze usg to mówiłam do Tz-a że mam nadzieję, że jest jedno... ![]()
![]() |
#2827 |
Raczkowanie
|
To jego marzenie było, wiec jest w siodmym niebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() Ciekawa jestem co sądzicie o domowych detektorach tętna płodu? Niepotrzebny stres i niepotrzebny wydatek, czy ukojenie dla rozhisteryzowanych? ![]() Sparkly gratukuję bliźniaków ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
Sparkly, gratuluję podwójnie
![]() Poza tym muszę nadrobić sporo, bo tyle nadrukowałyście, że szok ![]()
#2830 | ||||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Gratulację wszystkich dobrych wieści z usg. Maluchy rosną jak na drożdżach (a my razem z nimi ![]() Cytat:
![]() Uświadom mnie jeszcze co to jest ten zestaw do porodu dla tatusia (bo chyba nie chodzi o piersiówkę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2832 |
Zadomowienie
|
Witam
dziewczyny mam pytanie, wczoraj pojawiły mi się silne bóle w dole kręgosłupa a po kilku godz doszły bóle w podbrzuszu. Powiedzcie czy powinnam sie bać czy mam czekać do następnej wizyty u lekarza bo to normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuku. Cate nie zrozum tego, że chcę Cię nastraszyć, bo to równie dobrze może macica Ci się rozciągać. Jednak warto sprawdzić niż się denerwować ![]() Sparkly gratuluję bliźniaków - dbajcie o siebie a pozostałym dziewczynom udanych wizyt u lekarza ![]() Kitty i Atinas dziwnie z tymi terminami ![]() ![]() Lea tekst Maksia o żółwince boski ![]() ![]() ![]() Dziewczyny mam dylemat, wiecie może jak układa się glazurę w łazience żeby było ładnie? Do sufitu czy do jakiejś innej wysokości? Ja nie wiem a dzisiaj jedziemy kupić płytki... niby do sufitu bardziej praktycznie... Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-10-24 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zadomowienie
|
hej,
gratuluję wszystkim ślicznych i zdrowych dzidków ![]() witam wszystkie nowe mamusie ![]() jeśli chodzi o terminy to ja trzymam się tego wyliczonego na podstawie ostatniej @, te z usg będą się jeszcze zmieniać kilkakrotnie, maluszki rosną w różnym tempie, jedne wolniej drugie szybciej... mój Okruch przez chwilę chwilę był o tydzień starszy, potem wyrównał sobie idealnie do terminu, co znaczy po prostu, że najpierw szybciej rósł, a potem troszkę przyhamował... Biricchina, ja jestem zwolennikiem glazury pod sufit, bardziej mi się tak podoba i bardziej praktycznie ![]()
#2835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja "Aldonka" ciągle jest mniejsza o 4dni od terminu porodu wg OM, to przez dłuższe cykle. Termin porodu wg OM to 29 kwietnia a wg ostatniego usg 3 maja i to by mi się zgadzało z obliczeniami. Mój mąż zawsze chciał tego swojego byka, ale odkąd usłyszał na usg, że niby większa szansa, że to dziewczynka to zwariował. Chodzi i mówi, że Aldonka jest jego numerem jeden a wczoraj jak czułam przelewanie w brzuchu to kazał mi się położyć na łózku, swoją głowę położył na moim brzuchu i słuchał. Mówił, że słychać takie plum, plum. Stukał w brzuch a pierwsze pytanie jak dzisiaj otworzył oczy to było czy Aldonka się rusza ![]() ![]() Chyba to ostatnie usg na którym był ze mną tak go odmieniło. Nie pamiętam która z Was pisała, że ma usg, ale TŻ zaczeka na zewnątrz - lepiej niech wejdzie z Toba jak jest możliwość ![]() ![]() Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-10-24 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jeestem juz zdrowa ![]() ![]() A co do wyprawek. Ja narazie mam body na długi rękaw i na krotki, kaftanik i śpioszki i skarpeteczki. Ostatnio byłam z przyjaciółką w sklepie. Chcialam coś kupić. i mówie zeby szukała rozmiaru 56 lub 62. A ona mi na to 'a po co Ci takie? Przecież to niemowle! to najmniejsze! To bedzie za duże!' i zaczęła prawić mi morały na temat rozmiaru dla dziecka. Że Powinno być napisane 'body niemowlęce' a nie rozmiar 62. Wyszłam i nie kupiłam nic! |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zadomowienie
|
Tak, nakupujesz niemowlęcych i później nawet tego dziecku nie założysz tak szybko z tych małych ciuszków wyrośnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja osobiście uważam, że może to i fajne, ale w naprawdę dużych łazienkach, w takich małych, jakie zwykle są w mieszkaniach, chyba lepiej pod sufit. Tak mam w obecnym mieszkaniu, które urządzaliśmy 4 lata temu i tak mam w mieszkaniu nowym, które właśnie urządzamy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już mamy dwie mamuśki w trójpaku. ![]() Jak widać marzenia się spełniają. ![]() Cytat:
Gin mnie zbadał, orzekł, że wszystko jest dobrze, stwierdził że to jest ucisk, dał Luteinę i kazał za dużo nie siedzieć, bo to pogarsza sprawę. Faktycznie, jest gorzej gdy dużo siedzę bez przerw. Ból zaczyna się od krzyża, potem promieniuje na tyłek i uda. A brzuch robi się napięty. Cytat:
Sama mam więc pod sufit i bardzo mi to gra. Czasem poskaczę trochę po drabinie i wannie, przejadę kafle gąbką i mam czyściutko. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym niemowlęta rodzą się różne, ja miałam 56cm właśnie. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-24 o 11:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia skąd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pieluchy eko są teraz bardzo modne na zachodzie. U nas chyba jeszcze nie... i mało gdzie są z tego co widzę. A szkoda... Popytałam trochę o tych majtach i powiedziano mi, że one wcale nie są suche, tzn. ta najbardziej wewn. warstwa przemaka i mocz przecieka do warstwy drugiej, na której się zatrzymuje. To jest jakaś tam siatka ta 1sza i bardzo szybko schnie. Można wyjąć pieluchę i włożyć nową, a majtów nie wymieniać za każdym razem, bo z zewnątrz są suche, dziecko też ma sucho, a ta siatka szybko schnie i po zdjęciu i po założeniu nowej pieluszki, bo jest cienka i porowata. Wyprać można po jednym razie albo po paru, jak kto woli. A jak w praktyce to sprawdzę, bo mój mąż stwierdził, że sobie takie majty kupimy. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zadomowienie
|
Dokładnie właśnie tak mam jak pisze kropka.
Ostatnio jak byłam u lekarza to mówiłam, że mam problem z kręgosłupem ale nawet nie zainteresowało go to pytanie. Na szczęście udało mi sie zmienić lekarza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale my mamy tę przewagę, że będzie lato. Jeśli śpiochy r.56 będą za duże, żaden problem, zakładamy body (z pieluchą raczej za duże nie będzie, najwyżej ciut luźne) i skarpetki. I po sprawie. ![]() A za chwilę śpiochy już będą dobre, bo maluch szybko urośnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Araczki - to dla Ciebie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
Pokaż potem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zakorzenienie
|
Pokażę, pokażę
![]() wiecie co. Wczoraj byłam w sklepie dzieciecym obejrzec łózeczka! i mnie zamurowało! 500zł za najzwyklejsze najprostsze łóżeczko! bez materaca! a w drugim, obok, łóżeczko, ładne, z szufladą na dole, 300zł bez materaca. Ale ja jednak kupie chyba w Ikei. do tego są szafeczki, półeczki, komody ![]() I tak sobie wyobraziłam.. białe łożeczko.. Niby takie szpitalne.. Ale coś w sobie ma że się w nim zakochałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wydają mi się drogie. Większość nie ma wyjmowanych szczebelek, poziomy ustawienia materaca zwykle dwa. Ale fakt, można dobrać inne mebelki... Po powrocie z Ikei przeszukiwałam sieć i znalazłam takie jak niżej. Z wyjmowanymi szczeblami, trzy poziomy materaca i do demontażu boków i górnej połowy, co daje potem tapczan. Bez skrzyni ok. 230zł, ze skrzynią na dole ok. 350zł. Na szczęście wybór jest spory i na pewno coś znajdziemy przez te 7 miesięcy. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-24 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
W Ikei mają świetny gadżet - takie jakby silikonowe nakładki na boki łóżeczka, przeciw małemu gryzoniowi - super sprawa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
Właśnie. Minusem jest to że np te ma tylko dwa poziomy. i że nie ma wyjmowanych szczebelek tylko od razu bok. Ale wiem, ze musze mieć białe
![]() Te też są ładne ![]() oj.. taak ![]() ![]() ![]() ![]() Mi np podoba sie ten zestaw http://www.allegro.pl/item784507331_...e.html#gallery Wogole jakie piękne meble sa dla dzieci na allegro! szczególnie dla dziewczynek takich starszych. Jeeju ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-24 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.