Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-23, 21:27   #3421
karolinkad
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Witam, zastanawiam się nad stałym aparatem, bo moje zęby są tragiczne! między jedynkami mam dużą przerwę, póżniej duże nic i trójki. Przeraża mnie trochę wizja zadrutowanych zębów, ale mam straszny kompleks z tego powodu.Chciałabym wiedzieć, czy ktoś miał podobny problem i czy w trakcie noszenia aparatu, gdy już będę miała miejsce na sztuczne dwójki, jest możliwość zrobienia czegoś z tymi olbrzymimi szparami, które powstaną? bo to sam przód i boję się, że przez kilka( lub kilkanaście) miesięcy będę miała takie wielkie szpary. Proszę o pomoc, bo męczy mnie to strasznie i z góry dziekuję
karolinkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 21:47   #3422
Kartoteks
Przyczajenie

Witam, mój lekarz ortodonta zalecił mi aparat. Mam małą wadę: między jedynkami jest mała szparka: chciałam się was poradzić jaki aparat będzie odpowiedni??

dziękuje za pomoc.
Kartoteks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 21:54   #3423
marynka42
Zakorzenienie

dziewczyny mialyscie racje - boli jak ******* aaaaa zejdę za chwilę :P
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 22:18   #3424
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
powiedz że żartujesz...
Chciałabym

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
łoooo to nieźle! Ale wiecie, nie każdy z wyższym wykształceniem muszą wiedzieć o tajnikach ortodontycznych
Jasne, ale spodziewam się po kimś takim, że da sobie przetłumaczyć jeśli podaje mu się fakty czarno na białym. A tu mogiła, szła w zaparte, że gó**o wiem

Marynka42 nie schodź tylko masuj dziąsła albo walnij jakąś pyralginę.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 22:38   #3425
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Laity widac juz niezle efekty u Ciebie ale w porownaniu do mnie masz duzo mniej krzywe zabki, a co do tej jedynki co masz ja taka grubsza, to ja tez mam po urazie jedna martwa przeleczona, a z druga ide jutro na kanalowe ale w przyszlosci chce zalozyc takie nakladeczki na zeby pojedyncze, nie wiem jak to sie nazywa, licowki? na te dwie martwe jedynki bo jedna mi juz troszke sciemniala, orientujesz sie moze jaki koszt jest jednej?
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 22:38   #3426
ankaesz
Przyczajenie

hej dziewczyny
ja od dzisiaj noszę gumki separacyjne 6go listopada zakładam aparat ceramiczny na łuk górny a po 4, 5 miesiacach na dolny łuk (ale to już metal). jak mi orto montowała gumki to mnie nie bolalo, teraz też nie boli - tylko kiedy zaciskam mocno zęby ale to w sumie nie ból tylko lekki ucisk
Ciekawi mnie jak to bedzie z aparatem i szczerze to juz nie moge sie doczekac pozdrawiam!
ankaesz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 09:29   #3427
marynka42
Zakorzenienie

wklejam moje zdjecie z zameczkami nie zdazylam jeszcze zrobic z drutem ale dzis wieczorem tez postaram sie nim pochwalic
Stary 2009-10-24, 10:13   #3428
Soph
Zakorzenienie

po 5 tygodniach moja dwójka wygląda lepiej
za tydzień mam wizytę u orto, zobaczymy co powie.

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:27   #3429
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
Laity widac juz niezle efekty u Ciebie ale w porownaniu do mnie masz duzo mniej krzywe zabki, a co do tej jedynki co masz ja taka grubsza, to ja tez mam po urazie jedna martwa przeleczona, a z druga ide jutro na kanalowe ale w przyszlosci chce zalozyc takie nakladeczki na zeby pojedyncze, nie wiem jak to sie nazywa, licowki? na te dwie martwe jedynki bo jedna mi juz troszke sciemniala, orientujesz sie moze jaki koszt jest jednej?
Żałuję tylko, że różnicę widać tylko na tym zdjęciu od dołu, ale zawsze to już coś
Co do tej mojej nieszczęsnej jedynki (też po urazie) to docelowo też będzie licówka. Rozmawiałam o tym z moim dentystą i kojarzy mi się cena ok. 500zł, ale ręki uciąć sobie za to nie dam.

Prawdę mówiąc to jestem troszkę zdziwiona, że coś u Ciebie z tymi jedynkami jest nietak, bo na zdjęciu nic nie widać. Szczęściara z Ciebie U mnie ta jedna jedynka ma wyraźnie ciemniejszy kolor i o ile na żywo nie rzuca się tak bardzo w oczy, to na zdjęciach wychodzi fatalnie.

marynka42, u Ciebie szybciutko pewnie wszystko pójdzie bo z tego co widzę to tylko ta jedna trójka jest do odwrócenia

Edytowane przez Laity
Czas edycji: 2009-10-24 o 11:29
Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:42   #3430
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
wklejam moje zdjecie z zameczkami nie zdazylam jeszcze zrobic z drutem ale dzis wieczorem tez postaram sie nim pochwalic
W sumie dlaczego miałaś osobno zakładane zamki, a osobno drut?
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 11:46   #3431
gabryssiaa
Zakorzenienie

marynka, dlaczego nie masz drutu?
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 11:52   #3432
gorzalkaa
Raczkowanie

k@sia- czasami tak orto rrobi zeby zeby i buzia przyzywczaila sie do zamkow moa orto ma taka taktyke :P ale mi np odrazu dala zamki i drut ale czasami daje bez druta
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 12:03   #3433
marynka42
Zakorzenienie

juz mam drut

a moja orto mi tlumaczyla ze robi osobno, bo chce zeby spokojnie klej zasechl czy jakos tak
Stary 2009-10-24, 12:04   #3434
gabryssiaa
Zakorzenienie

a po co Ci drut w domu?
jak to ona musi zalozyc
Stary 2009-10-24, 12:06   #3435
marynka42
Zakorzenienie

ja nie mam drutu w domu :P po prostu jednego dnia zakladala mi same zamki, zrobilam zdjecie i potem nastepnego zalozyla drut

a zdjecia z drutem jeszcze nie mam
Stary 2009-10-24, 12:42   #3436
luellee
Raczkowanie

Proszę o dopisanie mnie do listy luellee>aparat porcelanowy góra 24.10.2009> dołu brak> przewidywany czas leczenia 1,5roku> Rzeszow

24 października 2009- APARATKA
luellee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 13:03   #3437
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luellee Pokaż wiadomość
Proszę o dopisanie mnie do listy luellee>aparat porcelanowy góra 24.10.2009> dołu brak> przewidywany czas leczenia 1,5roku> Rzeszow
I jak tam samopoczucie? Może jakieś zdjątka?

Stary 2009-10-24, 13:19   #3438
marynka42
Zakorzenienie

Stary 2009-10-24, 13:30   #3439
Navien
Wtajemniczenie

To i ja się może do Was dołączę?

W sierpniu założono mi łuk górny - kryształ, wczoraj separacje na ząbki dolne i w piątek będę posiadaczką także i dolnego łuku

Muszę przyznać, że dolne separacje nie bolą mnie praktycznie, co prawda je mi się kiepsko, ale da się przeżyć

Mam do Was pytanie, czy ma któraś z Was może taki problem, że z jednej strony ząb jest za mocno starty, albo ułamany itp i nawet po zdjęciu aparatu nie można będzie ich wyrównać do jednej linii, bo będzie to śmiesznie wyglądać? Ja mam taką sytuację z górną jedynką. Z jednej strony jest jakby ułamana, jest jej mniej niż po drugiej stronie. Wczoraj moja orto się zastanawiała co zrobimy, ale to jeszcze czas na podjęcie takiej decyzji. Chociaż i tak martwią mnie te moje zębiska, bo nie dość, że przez krzywy zgryz mam mocno starte szkliwo, to jeszcze mi ta jedynka tak kiepsko się ułożyła.

Wrrr, czemu tak późno zabrałam się za naprawdę zębów, ech.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 14:56   #3440
moonlight88
Raczkowanie

Coś dlugo nie pisałam, ale zgłaszam się zaraz po wizycie u orto aby sie pochwalić ze 12 grudnia ściagają mi aparat!! jestem w lekkim szoku ze tak szybko nie minęło nawet 8 miesiecy szkoda mi sie rozstawać z moim złomkiem malutkim zwlaszcza ze przygotowałam sie na 2,5 roku tak jak było ustalane...dołączam również zdjęcie z dzisiaj w czerwonych gumeczkach ...
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 14:57   #3441
luellee
Raczkowanie

Samopoczucie całkiem niezłe aparat już mam 4 godziny i zaczynam czuć, ze żeby mnie "rwa", i zaczynaja boleć. Damy radę zdjęcia dopiero za tydzień umieszcze, bo jestem bez komputera i przegladam wątek i odpisuje z komórki, a zdjęć dodać nie mogę własnie sprobowalam zjesc chipsa iciezko

24 października 2009- APARATKA
luellee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 15:07   #3442
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
Coś dlugo nie pisałam, ale zgłaszam się zaraz po wizycie u orto aby sie pochwalić ze 12 grudnia ściagają mi aparat!! jestem w lekkim szoku ze tak szybko nie minęło nawet 8 miesiecy szkoda mi sie rozstawać z moim złomkiem malutkim zwlaszcza ze przygotowałam sie na 2,5 roku tak jak było ustalane...dołączam również zdjęcie z dzisiaj w czerwonych gumeczkach ...

jak to zrobilas ze tak szybko

ja tez tak chce
Stary 2009-10-24, 15:15   #3443
moonlight88
Raczkowanie

Nie mam pojecia jak to zrobiłam i jak to sie stało :P fakt faktem że po 3 miesiącach już miałam praktycznie proste zęby, to chyba ich WINA ze tak szybko na noc szyna retencyjna i przyklejony z tylu drucik na 4 ząbki przednie, nie dopytałam oczywiscie ile czssu bede tą retencje musiała nosic ;/ Czy ktos wie czy ten drucik juz na stałe jest ?? Nie moge z szoku wyjść. Kosz sciagniecia aparatu, retencji i jeszcze jakiegos fluorowania 400 zł I kombinowania teraz zeby uzbierac kase na dół, który moge mieć założony w póxniejszym terminie jak sie dowiedziałam Sory za jakość zdjęc ale niestety dyzponuje tylko telefonem Od początku leczenia w grudniu wkleje juz po zdjeciu :P

Edytowane przez moonlight88
Czas edycji: 2009-10-24 o 15:20
Stary 2009-10-24, 16:08   #3444
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
ja nie mam drutu w domu :P po prostu jednego dnia zakladala mi same zamki, zrobilam zdjecie i potem nastepnego zalozyla drut

a zdjecia z drutem jeszcze nie mam
ale ja głupia

z tego co widze to chyba duzej wady nie masz?
Stary 2009-10-24, 16:11   #3445
mclilu
Rozeznanie

moonlight88
Efekt powalający, pozazdrościć!
Nie dość że zakładałaś drutexa prawie miesiąc po mnie to juz ściągasz.... u mnie o końcu nic nie słychać.
Aż się wierzyć nie chce ze tak szybko w grudniu bedziesz miala 10 miesięcy - szok, zawsze myslałam ze rok to takie minimum, zeby jeszcze po wyprostowaniu utrwalić efekty!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 16:13   #3446
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam pojecia jak to zrobiłam i jak to sie stało :P fakt faktem że po 3 miesiącach już miałam praktycznie proste zęby, to chyba ich WINA ze tak szybko na noc szyna retencyjna i przyklejony z tylu drucik na 4 ząbki przednie, nie dopytałam oczywiscie ile czssu bede tą retencje musiała nosic ;/ Czy ktos wie czy ten drucik juz na stałe jest ?? Nie moge z szoku wyjść. Kosz sciagniecia aparatu, retencji i jeszcze jakiegos fluorowania 400 zł I kombinowania teraz zeby uzbierac kase na dół, który moge mieć założony w póxniejszym terminie jak sie dowiedziałam Sory za jakość zdjęc ale niestety dyzponuje tylko telefonem Od początku leczenia w grudniu wkleje juz po zdjeciu :P
Pięknie Ci się ząbki poprostowały I to w 3 miesiące... Też tak chcę

Stary 2009-10-24, 16:13   #3447
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
wow klask i: Takie zdjęcia mnie podbudowują i dają cierpliwość dla swojego brzydala druciaka
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 16:16   #3448
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luellee Pokaż wiadomość
Samopoczucie całkiem niezłe aparat już mam 4 godziny i zaczynam czuć, ze żeby mnie "rwa", i zaczynaja boleć. Damy radę zdjęcia dopiero za tydzień umieszcze, bo jestem bez komputera i przegladam wątek i odpisuje z komórki, a zdjęć dodać nie mogę własnie sprobowalam zjesc chipsa iciezko
To czekamy w takim razie

Ja już się boję na samą myśl o wtorku i tego co będzie przez kilka dni potem. Powtórka z rozrywki będzie

Stary 2009-10-24, 16:21   #3449
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

moonlight ale masz tempo, ja piernicze piekne te Twoje zeby, a bylo co prostowac, choc nie az tyle co u mnie
mialas cos wyrywane? luki podniebienne?

laity -popatrz, a ja to samo pomyslalam o Tobie ze u ciebie ten martwy niczym sie nie rozni od zdrowych, a moj niestety tak, bo po urazie peklo mi naczynko krwionosne i krew wylala sie do zeba, byl rozowy
i dent wybielala mi go od srodka ale i tak jest taki zoltawy i na zdjciach wychodzi tragicznie
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 16:27   #3450
moonlight88
Raczkowanie

Nie miałam zadnego zęba wyrywanego podkreslam zadnego nie mialam separacji bo nie mam założonych pierscieni tylko takie tuby czy jak sie to zowie nie mialam zadnych łuków (nie wiem nawet co to jest i do czego służy :P) Czyli że tak powiem leczenie wspominam bezproblemowo co prawda jeszcze nie skonczone ale juz tuż tuż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości