|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
witajcie mamuski nie udzielam sie ost ale caly czas was podczytuje
widze ze dzisiaj temat lozezka ja tez jestem za bialym itakim co potem mozna zrobic tapczanik dzieciecy .co do wyprawki to ja juz gotowa jestem cala wyprawkepo 5 rozm wszystkich spioszkow kaftanikowitp dostalam na dziewczynke![]() ktos juz wczesniej napomnial o szczepionce na swinska grype szczepicie sie?ja powiem szczerze ze nie bardzo za tym jestem a wy co o tym myslicie?
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, po paru tygodniach sam brud odpadnie
Materac dla młodego miałam z trawy morskiej, podobno zdrowy, ale musiałam jeszcze na niego kłaść kołderkę, bo jakieś badyle było czuć ( łóżeczko i materac miałam pożyczone )angkorcz, ja się szczepiłam przeciw zwykłej grypie ( tak robimy od 9 lat i nie chorujemy ).
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-24 o 15:19 |
|
|
|
#2883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bydgoszczanko a w ktorym tyg ciazy bylas?jak sie szcepilas ?ja sie szcepilam w zeszlym roku na zwykla grype i naszczescie byla tylko raz a dodam jeszcze ze ja podatna na choroby jestem strasznie teraz wlasnie panuje grypsko i mnie co zaczyna brac ale lecze sie syropkiem z cebuli
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie podoba się to łóżeczko http://www.smyk.bydgoszcz.pl/sklep-i...da_natura.html pasowałoby mi do sypialni i do mebli.
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to na razie nie myślę o łóżeczku ani o dopasowywaniu go do czegokolwiek, bo nie mamy jeszcze mebli do sypialni A poza tym mamy jedno łóżeczko obiecane od kolegi TŻ, na pewno pójdziemy je obejrzeć...
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Przybywam do Was z watku Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku ![]() O ciazy dowiedzialam sie w zeszly piatek 16 października, wtedy pierwszy raz w zyciu zobaczylam na tescie II kreseczki Nie wiem jak ja przezyje te tygodnie. Na dodatek naczytalam sie o pustych pecherzach ciazowych i jestem przerazona. Moj pecherzyk jest splaszczony o wymiarach 8 mm na 3 mm. Co tez mnie martwilo ze nie jest owalny ale uspokoilam sie po przeczytaniu komentarzy, ze tak bywa i o niczym zlym nie swiadczy.Jak myslicie, czy mozliwe jest zeby ciaza 3 tygodniowa byla tak mala ze niewidoczna do odczytu przez aparature. A moze sprzet lekarz mial kiepskiej jakosci i dlatego nic nie zobaczyl. Jak to bylo u Was? |
|
|
|
#2887 |
|
Przyczajenie
|
Witam ja się chciałam dołączyć do oczekujących mamuś.
![]() Dzisiaj zrobiłam test i wyszedł pozytywnie. Dziecko na pewno będzie czerwcowe. ![]() Pozdrawiam.
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się nie martw, ja też byłam u lekarza we wczesnej ciąży, coś jak Ty. Też nie było nic oprócz pęcherzyka i ciałka żółtego. Mój pęcherzyk też był spłaszczony, ale lekarz powiedział, że dzidźka sama go rozepcha jak będzie rosła. Jak poszłam po 3 tygodniach, to widziałam już bijące serduszko Wszystko na pewno będzie dobrze kartoteks, witaj i również gratuluję.
|
|
#2889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
alla, moglabym sie podpisac pod twoim postem mam dokladnie tak samo u mnie tez nic nie wykrylo usg, tylko maly czarny punkcik, ktory moze byc pecherzykiem tez do nastepnej wizyty wariuje ze stresu naczytalam sie o pustych pecherzykach, obumarlych ciazach i jeszcze 1000 innych rzeczy ale w koncu pomyslalam ze na pewno wszystko jest ok i ten moj strach jest niepotrzebny chociaz oczywiscie jak bede szla na wizyte to pewnie bede bardzo zdenerwowana i wyobraz sobie ze tez w tamten piatek zobaczylam po raz pierwszy dwie kreski |
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko ze o ciałku zółtym moj gin nawet o nim nie wspomniał!!Cytat:
![]() A kiedy idziesz na nastepna wizyte? Bo ja dopiera 12 listopada, zaluje ze nie spytalam czy moge przyjsc juz za tydzien, moze juz by cos zobaczyl. Edytowane przez ałła Czas edycji: 2009-10-24 o 16:59 |
||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka ja własnie też oglądałam te łożeczko
? Witam nowe mamusie i gratuluje Byłam na zakupkach Kupiłam śpioszki i body i czapeczkę Taka ładna niebiesko fioletowa ![]() A ciuszki takie Przepraszam za słabą jakość ale bateria w aparacie padła ![]() Za cztery rzeczy zapłaciłam 24 zł
|
|
|
|
#2892 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo moja mama z bliźniaków jest i jakoś tak ![]() Cytat:
A machnięcie sufitu takiego niewielkiego do godzina roboty. Cytat:
Mrówka słonia nie urodzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie dzisiaj się śniło, że karmiłam córeczkę piersią, miałam mnóstwo mleka, ale ona niejadek była i niekoniecznie chciała pić Poszła spać A ja stałam w niebieskiej koszulce i tak patrzę, a tu cała uchlapana jestem Cytat:
Cytat:
Cieszcie się ciążą i włączcie pozytywne myślenie, a nie czarnowidztwo. Naprawdę w tak wczesnej ciąży nic więcej nie widać - jak pójdziecie w 6 tygodnie, zobaczycie nieco więcej A o ciałku żółtym mógł nie wspomnieć, bo dla niego to oczywiste.
|
||||||||
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja Wam pokarze mój brzuszek... Ale on bardziej taki chyba z przejedzenia...
Przepraszam za jakość ale jakoś nie poręcznie mi się robiło samemu zdjęcie a nie mam takiego dużego lustra żeby się "złapać"
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka rodziła 6 lat temu i się kąpało, drugie 3 lata temu i mało nie zeszła na zawał, jak usłyszała, że nie kąpać... ![]() Niestety typ polecany przez fizjoterapeutów i pediatrów jest jeden - lateks. Niestety to najdroższy typ. :/ |
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie brzuszki regionalne kardashi, fajne ciuszki. kropko, słyszałam niedawno, że wystarczy codziennie tylko okolice intymne i fałdki przemywać, a kąpać 2-3 razy w tygodniu. Może i racja.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-24 o 17:24 |
|
|
|
|
#2896 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba nie będę się szczepić... Grypę miałam raz w życiu, 8 lat temu, co roku choruje ktoś ze znajomych, sąsiadów i w pracy, a ja się nie zarażam... więc chyba sobie daruję szczepienie. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Witamy. ![]() Cytat:
Oczywiście, że możliwe. U mnie na początku 6go był tylko pęcherzyk, fasolka się schowała i wyszła tydzień później. ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
I zdaje się nie ma wyjmowanych szczebelków. Cytat:
Jakaś promocja czy taki tani sklepik?
|
|||||||
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Tani sklep
![]() Body po 5zł Ale juz nie mam w czym wybierać musze czekac na nową dostawę ![]() a czapeczki po 2zł ![]() Mm.. babcia przyniosła naleśniczki z serkiem i owocami mmniam
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-24 o 17:55 |
|
|
|
#2898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle że ja nie mam już talii. ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Smacznego.
|
|||
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
alla ja mam 2 listopada
wtedy zacznie sie 7 tydzien i mam nadzieje ze juz cos zobacze nawet dobrze ze masz tak pozno bo ty to juz na 100% cos zobaczysz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2900 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2901 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak myślałam, że jeszcze na czerwiec się załapiesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec uzbojcie sie w cierpliwosc i badzcie dobrej mysli. Stres to najgorszy wrog. Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
No w koncu przeczytałam wszystko od deski do deski. Mam na imię Daria i mam 30 lat.Mieszkamy w UK (niedaleko angkorcz) Test zrobiłam równo tydzien temu. Ostatnią @ miałam 13.09 i termin wychodzi mi miedzy 20 a 24.06.Prawde mówiac wolała bym raczka. A teraz co zdążyłam sobie zanotować: Fissan też polecam.11 lat temu go stosowałam i ani jednego rozstępu nie miałam.Ale trzeba podczas smarowania naciągać skórę tzn.ja lekko się szczypałam.Na cyckach sie nie szczypałam i mam zebre. Witam mamusie z uk.Szukałam na wizażu takiego watku o mamusiach z uk ale nie znalazłam. Co do meża to ja się staram nie dzielić z nim moimi obawami bo on się strasznie stresuje. Startuje z wagą 78kg wzrost 174 .Z ubrań mam na razie 5 bodów.Mdłosci na zaie nie stwierdzam.Ale z jedzeniem to mam dziwnie.Mam ssanie ale na razie zadnych konkretnych zachcianek nie mam. W srode jade do polskiej ginki aby sprawdzić czy wszystko ok bo do 12 tyg czekać nie chce. No to teraz ide spać i jestem na bierzaco. |
|
|
|
#2904 |
|
Konto usunięte
|
No nie mogę. A co to, mąż święta krowa? Ty możesz mieć obawy i się stresować będąc w ciąży, ale mężuś nie? Dorosły jest, niech przejmie odpowiedzialność również. Ma być twoją opoką, a nie mięczakiem.
Dzień dobry poranne baraszkowanie zaliczyłam śniadanie zjadłam. Mąż zalega w łóżku jako rekonwalescent po wczorajszym piciu z bratem i kumplem A w ogóle to wyciągnęłam bawełnianą włóczkę i zamierzam sweterek machnąć dla potomki Niestety ceny sweterków są koszmarne. A teraz wieści sklepowe: w LIDLu od 29 października, czyli od czwartku, będą rzeczy dla maluszków: Kocyk z mikrofazy Ręcznik z kapturkiem Kombinezon zimowy Dwupaki bodziaków Przytulanki |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! I ja do Was przybyłam
![]() O ciąży dowiedziałam się 20 października-test od razu pokazał dwie kreseczki Zrobiłam też betę, wynik wskazuje na 3. tydzień ciąży. U lekarza jeszcze nie byłam, wybieram się dopiero w czwartek.Wszystkie kalkulatrory wskazują, że dziecko pojawi się pod koniec czerwca (i ja też jakoś tak to sobie wyliczyłam). Teraz spełnia się moje marzenie
|
|
|
|
#2906 |
|
Przyczajenie
|
Lozeczko dla syna mam z Ikei-bez wyjmowanych szczebelek, ale jest mozliwosc wyjecia bokow, jak mlody zaczal robic fikolki to zdjelismy je. Na poczatku spadal z lozka, ale mial podlozona poduszke, wiec nie bylo zle. W przyszlym roku kupie mu normalne lozko, a ikeowskie bedzie dla malucha.
Co do kapania, mieszkam w Niemczech i po porodzie moj syn byl tylko wytarty, a wykapany na drugi dzien. Chodzilo o to, zeby nie zmywac tej warstwy ochronnej. Co do kapania, z calkowitym zanurzeniem, to nie jest zalecane codziennie, myje sie za to myjka. I jak najmniej chemii typu zasypki, kremy na cale cialo itd. Ja uzywam plynu od stop do glow-takiego jaki byl uzywany w szpitalu, bylam pewna, ze syn nie ma uczulenia na niego. Plus sudocream na pupe. Oczywiscie teraz, jak syn jesz wiekszy to nia ma mycia tylko myjka, jest prysznic, kapiel w wannie 2, 3 razy w tygodniu. sparkly-gratulacje, mojemu mezowi tez sie marza blizniaki, alla, kartoteks, hanjah-oo to juz nie tylko ja jestem pozna czerwcowka i we wczesnej ciazy )
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam znów żeby myjką nie myć. Bo coś tam. Tylko ręką, bo chodzi o dotyk dłonią, kontakt dotykowy. Ale tylko tak słyszałam..
|
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
witam nowe mamuski
a jeszcze pare tyg temu ja tak samo sie zamartwialam wiem ze wszystko bedzie tak jak nalezy malenstwa beda rosnac i rosnoc a my z nimi ja juz 3 kilo do przodu poszlam ale postanowilam sie tym nieprzejmowac wazne zeby maluch mial gdzie sobie pobrykac hehhe![]() SPARLEY ja tez jestem z uk (jest nas tez troche na tym watku z uk)i mam 1 usg w szpitalu na 4 listopada ale oczywiscie ja niemoglam wytrzymac i juz bylam na 2 usg prywatnie DARIANNA25 jesli idziesz tam jak gdalismy ona moze zrobic ci juz w 4d ja tak mialam nawet nic nie pytalam ale odwrocil(a)sie pleckami pozdrawiam
|
|
#2909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego wszystkiego zle odczytałam date wg usg to na 7 .05.2009 a nie na 5 no wlasnie ale to chyba chodzi o długosci cykli a jak nie to juz sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- [QUOTE=kees26;14886017]Gratuluję mamusiom po dzisiejszym szczęśliwym USG - cieszę się, że u Was wszystko ok lea, Ty szczęściaro - Twój syneczek jest przeuroczy! A dlaczego poprosił o unikanie słodyczy Wiem, że ogólnie słodycze powinno się ograniczać ze względu na puste kalorie, ale chyba małe co nieco każdego dnia nie powinno zaszkodzić....![]() kurka sama nie wiem poprostu jak mi powiedzial ze jest wszystko w najlepszym porzadku i zmienił mi witaminy to ja nawet nie usłyszalam kiedy mam nastepna wizyte dobrze w karcie ciazy mam zapisane ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
nie dawało mi to spokoju wiec sama poszukałam i moze dlatego http://www.ciaza-porod.pl/dolegliwosci-w-ciazy.html a jesli czuje ze robi mi sie niedobrze siegałam po cukierka mietowego teraz wiem ze pogrszałam sprawe ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Ale super chociaz ja tez bym lekko przerażona byla ale bardzo sie ciesze
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
o to moje kochane serduszko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

cala wyprawkepo 5 rozm wszystkich spioszkow kaftanikowitp dostalam na dziewczynke

? 

Mrówka słonia nie urodzi
musze czekac na nową dostawę