|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
FlashForward
Oglądacie?
![]() "Tajemnicze wydarzenie powoduje jednocześnie u wszystkich ludzi wizje przyszłości trwającą dwie minuty i siedemnaście sekund, w której wszyscy widzą swoją przyszłość na sześć miesięcy. Kiedy to niespotykane zjawisko się kończy, wiele ludzi ginie w wypadkach samochodowych, powietrznych i innych urządzeń wymagających kontroli człowieka. Każdemu, kto przeżył pozostaje zastanawiać się nad tym, czy to co zobaczył wydarzy się naprawdę. W Los Angeles agent FBI Mark Benford (Joseph Fiennes) próbuje dowiedzieć się, co dokładnie się stało i dlaczego. Wraz ze swoim zespołem, tworzy bazę danych osób z całego świata o nazwie Mosaic Collective." źródło: filmweb.pl "Głównym tematem serialu jest tytułowy flashforward. Pewnego dnia we wrześniu 2009 cała ludzkość na 2 minuty i 17 sekund traci przytomność, a każdy doznaje wizji swojej przyszłości z 29 kwietnia 2010. Akcja serii ma miejsce głównie w Los Angeles, gdzie agent FBI Mark Benford wraz z zespołem pracuje nad rozwikłaniem zagadki. Agenci tworzą globalny serwis internetowy, na którym każdy może opisać co widział w swojej wizji. Okazuje sę, że poszczególne wizje pokrywają się ze sobą, a przyszłość zaczyna się urzeczywistniać." źródło: wikipedia.pl (pomińmy polską wersję tytułu :P)
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: FlashForward
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Podróżniczka
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;14898144]A jaka jest polska wersja tytułu?
![]() [/QUOTE] Przebłysk jutra ![]() Jeszcze nie oglądałam, ale zamierzam się wciągnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
jestem po pięciu odcinkach (czyli już na bieżąco) i jak na razie bardzo mi się podoba. są pewne niedociągnięcia, momentami sztywna gra aktorska, nieścisłości, ale to drobiazgi.
dużo nawiązań do Lost, Penny, linie Oceanic, itd. ja tam się cieszę, bo kolejnego sezonu Zagubionych już nie mogę się doczekać. widok kruków i tego pana na stadionie- creepy. ![]() wrażeń miałam dużo więcej w czasie oglądania odcinka, jak mi się coś przypomni, to dopiszę. chyba powinnam zacząć robić notatki w trakcie oglądania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
'Przebłysk jutra' to zły tytuł? jakie są Wasze propozycje tłumaczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Podróżniczka
|
Też bym zostawiła oryginał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
nie no, wiadomo, ja bym zostawiła oryginalne tytuły wszystkich anglojęzycznych filmów, seriali i książek. problem w tym, że nie każdy angielski zna. można zrozumieć co znaczy 'flashforward' z kontekstu i zostawienie oryginału miałoby sens, ale tego się raczej w Pl nie praktykuje. 'Przebłysk jutra' nie jest taki zły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
To ja też się wypowiem
![]() FlashForward mi się niesamowicie podoba! Strasznie mnie zaskoczyli, nie sądziłam, że aż tak się wciągnę! Fabuła wg mnie jest świetna, bardzo chciałabym przeczytać powieść, na której serial jest bazowany (mimo, że podobno nie ma zbyt dużo podobieństw). Jak na razie FF trzyma mnie wbitą w fotel całe 40 minut, a to już nieźle ![]() Co do aktorów, to nie przeszkadza mi sztuczność, bo akurat tutaj jej nie wychwytuję. Co prawda Fiennes czasami trochę zbyt mocno się stara wyglądać na zagubiono-zdruzgotanego, ale daje radę. Ulubiona postać? John Cho! (Demetri) I też najbardziej mnie ciekawi, co się z nim stanie 15 kwietnia. Janis trochę mnie zbiła z tropu w ostatnim odcinku. (na biało)W ogóle bym nie pomyślała, że w jej przypadku "I don't even have a boyfriend" może oznaczać "Jestem lesbijką" :P Sprawa jej flashforward rzeczywiście wydaje się teraz co najmniej dziwna. W ogóle cały lesbijski wątek wywołał na imdb straszne kontrowersje (aż dziwne, biorąc pod uwagę, że USA to taki oświecony, "tolerancyjny" kraj). Cytat:
![]() [1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;14900083]Ja bym zostawiła tytuł oryginału.[/QUOTE] Też bym zostawiła. Albo wymyśliłabym jednowyrazowy tytuł, jakoś odgórnie mi nie pasuje dwuwyrazowy, nie wiem czemu.
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' Edytowane przez konopia Czas edycji: 2009-10-25 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
jak wrażenia po podwójnym odcinku 11/12? strasznie mnie irytuje jak główny bohater (Mark? mąż Olivii w każdym razie) gada.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
strasznie długo trzeba było na niego czekać...
a resztę powiem jak obejrzę ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
bardzo długo. i właściwie trochę ten odcinek zawiódł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy to przez ten długi okres czekania, czy po prostu odcinek był dobry, ale bardzo mi się podobał. Simon wysuwa się na czołówkę wśród moich ulubionych postaci w serialu - ba, właściwie w tym momencie stoi na podium sam. Demetri nie miał zbyt dużo do roboty w tych odcinkach, a Benford... no cóż, jestem chyba jedyną osobą na świecie, której on aż tak nie irytuje. Wręcz uznałam, że był niesamowicie autentyczny w tym odcinku (właściwie to w dwóch). Znaczy się, prawdą jest, że jego sztandarowa mina to zbity pies i zasmucony losem świata heros, ale w tym odcinku akurat to dokładnie było potrzebne. Wątek topionej dziewczyny nuuuudny.
Co myślicie o wątku Simona? Tak sobie myślałam na początku, że to może być on na tym stadionie, ale wyskoczył z tą historyjką o jego flashforward, w którym mordował kolesia, więc uznałam, że to prawda. Ciekawie się to wszystko porozwijało, nie powiem. Wujcio Teddy to też niezła persona. A już myślałam, że to Simon jest najgorszym villain'em w serialu. kiedy te odcinki lecą? w czwartki? szczerze mówiąc byłam deczko zaskoczona, że już serial wrócił, gdyby Umbra nie dała znać w wątku, to jeszcze bym z tydzień żyła w nieświadomości ![]()
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' Edytowane przez konopia Czas edycji: 2010-03-23 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
ja sobie kiedyś zapisałam w kalendarzu premiery serialowe po długich przerwach. jeszcze na V czekam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Oglądam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
noo, nie wiem czego Olivia chce, chorągiewka na wietrze normalnie. tak chciała ratować małżeństwo, a teraz obca osoba może jej powiedzieć, że powinna być z Simcoe i grzecznie się słucha..
mnie Janice wkurza, nie cierpię jej. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
się pogmatwało to wszystko teraz, cięzko się połapać po takiej przerwie. olivia pewnie będzie z tym simcoe, też nie lubię janice, dema trochę mi szkoda
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem ciekawa co wymyślił Simon... i co zrobi Janice...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ogladamy ogladamy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.