przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-24, 13:59   #3091
Puma13
Zadomowienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

A ja za 10 minut zamykam sklep, bo dzisiaj wyjątkowo w pracy jestem i śmigamy do naszego domku wkopywać krzaczki, to znaczy tż będzie wkopywał, a ja będę mówić gdzie.

Jejku, po Wszystkich Świętych zaczynamy sie pakować i wyprowadzamy się z tego okropnego mieszkania. Z jednej strony już nie mogę się doczekać, bo czekamy już na to od dawna, ale z drugiej, to wyposzczę się chyba tak, jak po porodzie

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 14:57   #3092
majkela12
Zadomowienie

Już w domku.
Kupiłam sobie fajne grubaśne i kolorowe skarpety w biedronce. Takie antypoślizgowe za całe 4,99zł.

Dzisiaj miałam święto i na obiad zamówiliśmy chińczyka w 5smakach. Pycha
Tz w ogóle dzisiaj do rany przyłóż. Rano poszedł po pieczywo i dostałam rafaelo- moje ulubione łakocie

Teraz biorę się za uprzątanko, bo sprzątać to mi się nie chce A wieczorkiem do znajomych na boks
Stary 2009-10-24, 17:43   #3093
zebra666
Zakorzenienie

Kurde to dziś będziecie boksy oglądały hehe u Tż-ta w pracy wyjatkowo dużo kolegów brało wolne z nocki właśnie przez ten boks masakra

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 17:43   #3094
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

To ja to ja !! informjuje uprzejmie ze ZALICZYŁAM jestem dzisiaj zz siebie dumna
i ciesze sie prawie sama bo tż zepsuł sie alarm w aucie i chodzi wkurzony bo nie chce odpalic i znowu kasa do wydania dziadostwo
mówiłam wam że nie wolno trzymac kciuków i jesy ok hahaha czuje sie cuudownie...może skończe te studia?

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Zachciało mi się...pograć w chińczyka jezzzu co ta ciaża z nami robi
ja to jak juz baardo mi się nudzi na kurniku siedze i tez gram w chińczyka

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Heloł

Puma II trymestr zaczyna się w 14 tc
AsiCcccCa, Zebra jak tam po zabawach sutami? Wariatki

Ale miałam czytania nooo

Ej siara Wam wypływa? Bo mi nie Powinna jósz?
no mi tez wypływa.. masakra.. siedzisz sobie w pizamce a tu mokro nagle...

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziękuję, że miałam co czytać

J
Wróciliśmy wczoraj bardzo późno (szpital jest ok 50km i dużo kobitek) i już nie miałam siły pisać.
Wszystko jest ok z dzidkiem, to ja nawaliłam Lekarz przebadał nas (po raz pierwszy miałam ktg-ale się nasłuchałam serducha) dostałam zastrzyk rozkurczowy (do tej pory boli mnie dupka). Ale miałam stresa, jak lekarz poszedł na konsultację do drugiego na patologię i długo nie wracał. Myślałam, że życie tam skończe No i okazało się że to nerka, ale kamienia i zastoju moczu nie ma Mógłbyć to spływający piasek albo skurcze więzadeł. Dostałam leki i jazda do domku. W nagrodę zjadłam pizze po 22 a potem zdychałam z obżarstwa.
Tak się cieszę że wszystko ok. No po prostu kamień z serca
Koniec stękania
to dobrze ze skończyo si.e tylko na strachu
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
[
Samanthhha a jak Ci się goli mnie kurde ciężko:\ Tylko pod pachami się wczoraj ogoliłam a tam pod brzuchem to nie widzę a na czuja nie umiem, z lusterkiem nie przejdzie, bo ja pod prysznicem się golę przy strumieniu wody inaczej mowy nie ma za zimno Nóg mi się nie chce, bo po tych akrobacjach czuję się jakbym nie wiem ile i czego zrobiła, może depilatora użyje...ale mi się nie chce
ja uzywam depilatora i na łydkach prawie wogóle nie mam włosów. a nawet jak odrosna na 1 cm to i tak nie widać tak ich mało i takie cieniutkie. ale wogóle nie uzywam maszynki bo to zniszczyłby cały mój trud
Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
A ja za 10 minut zamykam sklep, bo dzisiaj wyjątkowo w pracy jestem i śmigamy do naszego domku wkopywać krzaczki, to znaczy tż będzie wkopywał, a ja będę mówić gdzie.

Jejku, po Wszystkich Świętych zaczynamy sie pakować i wyprowadzamy się z tego okropnego mieszkania. Z jednej strony już nie mogę się doczekać, bo czekamy już na to od dawna, ale z drugiej, to wyposzczę się chyba tak, jak po porodzie
zazdroszcze ci.. fajnie masz tez bym takchciała......ja sie bede cieszyc nawet w grudniu z małego mieszkania byle własne co nie? hehe
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 17:58   #3095
zebra666
Zakorzenienie

Paprotka gratulacje!!!! Widziałam, ze do tzrech razy sztuka a ja zeżarłam już chrupki pizzowe i 2 kinder max

Stary 2009-10-24, 19:16   #3096
Sweet Delights
Zadomowienie

Witajcie babiszonki Wy moje ale miałam dzień, normalnie padnięta jestem. Od rana latanie, najpierw zakupy, później się za porządki wzięłam w domu i w ogrodzie, normalnie jakby mnie piorun trzasnął, wszystko obleciałą, cały dom wszystko, aż nie wiem jakim cudem i jeszcze miałam siły na posprzątanie autka w środku. Wypucowane, wymuskane, świeci się jak psu jajeczka i ogród też na zimnę przygotowany a na kolację jeszcze wziełam się za kluski z mięsem więc przez godzinę w lepianki się bawiłam normalnie nie wiem co we mnie dzisiaj wstąpiło, ale czuję, że przesadziłam bo już się ruszać nie mogę, a plecy...

A Wy widzę oczywiście lecicie z pisaniem , nikt na mnie nie poczekał

paprotka86 gratuluję kochana wiedziałam, że zaliczysz, nie mogło być inaczej

Asiulka cieszę się, że z brzuszkiem już dobrze, widzisz słuchaj nas a będzie dobrze, bo tu u nas w kupie moc i siła i lepsiejsze będziemy jeszcze trochę niż nie jeden lekarz a na serio, to dobrze, że przeszło

majkela dobrze, że u Ciebie również to nie było nic poważnego i że z maluchem wsio ok, szkoda tylko, że musiałaś się strachu najeść no i biedna Twoja dupcia po tym kłóciu

Asica, Zebra ja dzisiaj też sama i znudzona bo mój Tż gra imprezę dzisiaj więc samotna nocka się zapowiada

Też się golę na czuja pod prysznicem zawsze, bo nie mamy wanny tylko kabinę, do lusterka brakuje mi trzeciej łapki, depilator leży nawet nim nóg nie golę bo umieram z bólu, od kremu kiedyś na Cześce uczulenia dostałam więc zostaje mi zwykłe maszynka do golenia. Już nawet się nie zacinam więc jakoś idzie, ale gimnastyka odchodzi niezła

Idę poczytać co tam za problemy na mamusiowym dzisiaj, bo pewne też naprodukowały. I jeszcze raz sobie poczytam coście Wy tu dzisiaj napłodziły twórczo
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 19:22   #3097
zebra666
Zakorzenienie

Sweet Delights masakra podziwiamDawno aż takeigo kopa nie miałam. Za to obżarłam się i amm wyrzuty sumienia... 2 kinder maxi, 2 paczki chrupków pizzowych i princessa kokosowaMatko we mnie wilk wstapił nawet po to do sklepu doopsko ruszyłam

Stary 2009-10-24, 19:37   #3098
samanthhha
Wtajemniczenie

Dobry wiecier Eee dużo czytania to ja nie miałam

Paprotka gratulacje
Zebra... żarłoku
Sweet ale z Ciebie pracuś

Nie pamiętam co jeszcze

No cóż... WRÓCIŁAM
Ale pogoda... Jak jechaliśmy samochodem to się stresowałam tylko bo ludzie tak jeżdzą, że to szok.. Strach sie bać

Pojechaliśmu jeszcze na zakupy i kupiłam kisiel słodka chwila jakiś z ryżem i cynamonem Taaaki pyszny!!!

Oglądacie Mam Talent? Ja zamierzam - bo nie chce boksu
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 19:38   #3099
Sweet Delights
Zadomowienie

Zeberko no ja też sama sobie się dziwię skąd miałm tyle siły no i chęci, żeby się zabrać w ogóle do roboty. Ja dzisiaj nawet nawet z jedzeniem, bo w sumie czasu za bardzo nie było i teraz zjadłam sobie 4 kostki ptasiego mleczka i już czuję, że mnie zgaga męczy na szczęście Tż zaopatrzył mnie w spory zapas mleczka więc zaraz sobie strzelę milk-drinka

samanthhha nie oglądam nic, "m jak mama" sobie poczytam, a co, mądrzejsza trochę będę przynajmniej

Edytowane przez Sweet Delights
Czas edycji: 2009-10-24 o 19:40
Stary 2009-10-24, 19:49   #3100
farminka
Wtajemniczenie

Paprotka gratulacje Ja też zadowolona z siebie jestem,bo dowiedziałam się,że zaliczyłam medycynę katastrof na 5
samanthhha tez ogladam Mam talent

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

A wiecie,że w ciąży nie powinno się pić mleka UHT? Tak się właśnie na studiach dowiedziałam tydzień temu,że ono może uczulać dzidziusia,a my nawet o tym nie wiemy.Dużo dzieci ma alergie na mleko krowie jak są małe,przechodzi im ok.3 roku życia.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 19:51   #3101
zebra666
Zakorzenienie

Ja też oglądam "Mam talent", bo "M jak mama" prawie całe już wcześniej przeczytałam a muszę coś na jutro zostawić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-24, 19:54   #3102
samanthhha
Wtajemniczenie

hmm... coś bym zjadła
Stary 2009-10-24, 20:01   #3103
Sweet Delights
Zadomowienie

farminka x tego co wiem, to w ciąży nie powinno się pić ani jeść produktow z mleka niepasteryzowanego, czyli takiego prosto od krowy. Ale uht? nie widziałm innego w sklepach poza tym rozmawiałam kiedyś z lekarzem o tym i to co my jemy będąc w ciąży nie uczula i nie wywołuje alergii u dzidziusia, tak samo byłoby np z truskawkami czy orzechami, one taż mają mnóstwo alegrenów, a np truskawki w sezonie są bardzo polecane jako środek zapobiegawczy przeciwko anemii u ciężarnych. Wiele rzeczy się niby w ciąży nie powinno, a rzeczywistość jest inna
Stary 2009-10-24, 20:07   #3104
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Heja

PaprotkaGratuluje ,cza toblac CO NIE !

Ja własnie wcinam pyszną sałatke owocowa i sie nudze
Stary 2009-10-24, 20:10   #3105
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Paprotka gratulacje Ja też zadowolona z siebie jestem,bo dowiedziałam się,że zaliczyłam medycynę katastrof na 5
samanthhha tez ogladam Mam talent

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

A wiecie,że w ciąży nie powinno się pić mleka UHT? Tak się właśnie na studiach dowiedziałam tydzień temu,że ono może uczulać dzidziusia,a my nawet o tym nie wiemy.Dużo dzieci ma alergie na mleko krowie jak są małe,przechodzi im ok.3 roku życia.
farminka a co to za przedmiot ta mdycyna katasrof? nie słyszałam o takim jeszcze
a na tym mleku musi pisać uht? czy każde mleko to ma? nie znam sie

tż własnie pojechał do tesco po pieguski dla zony czyli mniemniam mniam bede sie obżeraćććććććc!!!!!!!!!!! !!

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

a wogóle to kumpele poszłu opijac zaliczony warunek a ja nie moge
ja też sie chce iść pobawić

Edytowane przez paprotka86
Czas edycji: 2009-10-24 o 20:11
Stary 2009-10-24, 20:24   #3106
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
farminka x tego co wiem, to w ciąży nie powinno się pić ani jeść produktow z mleka niepasteryzowanego, czyli takiego prosto od krowy. Ale uht? nie widziałm innego w sklepach poza tym rozmawiałam kiedyś z lekarzem o tym i to co my jemy będąc w ciąży nie uczula i nie wywołuje alergii u dzidziusia, tak samo byłoby np z truskawkami czy orzechami, one taż mają mnóstwo alegrenów, a np truskawki w sezonie są bardzo polecane jako środek zapobiegawczy przeciwko anemii u ciężarnych. Wiele rzeczy się niby w ciąży nie powinno, a rzeczywistość jest inna
Nie zagłębiałam się jeszcze za bardzo w ten temat,ale to chodzi chyba też o sposób przetwarzania mleka.To pasteryzowane można,ale to UHT powinno się unikać.Nie do tego stopnia,że wogóle nie pić,ale lepiej nie przesadzać.To wiadomości od doktora od bromatologii,czyli nauki o jedzeniu,więc chyba wie co mówi...
Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
farminka a co to za przedmiot ta mdycyna katasrof? nie słyszałam o takim jeszcze
a na tym mleku musi pisać uht? czy każde mleko to ma? nie znam sie
UHT to to w kartonie,czyli to które się na ogół kupuje,bo jest najpopularniejsze i ma najdłuższą datę przydatności.
A medycyna katastrof to przedmiot o pierwszej pomocy i postępowaniu w wypadku katastrofy,czyli takich masowych wypadków-jak organizować pomoc dla rannych,zabezpieczyć miejsce wypadku itp.
Stary 2009-10-24, 20:25   #3107
zebra666
Zakorzenienie

Paprotka ja dawniej dośc często wychodziłam w weekendy a teraz dość często siedze w domu

Stary 2009-10-24, 20:30   #3108
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

a ja nie wychodziłam często ale przynajmniej szłam kiedy miałam ochote a teraz siedze w domu z tesciowa a Darek z kolega sobie pije albo coś brakuje mi wolności.. nie lubie byc uwiązana....... jak urodzi sie Tosia to napewno nie zamknę sie z nią w domu. tez mam zamiar wychodzic. szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
farminka nawet ciekawy pzredmiot. ja miałam pierwsza pomoc w zeszłym semestrze i nawet nawet to było bo prowadzący był panem co jezdzi karetka i opowiadał nam różne historie
Stary 2009-10-24, 20:35   #3109
Sweet Delights
Zadomowienie

farminka nie twierdzę, że tak nie jest, może być, i skoro doktor to może i wie, ale co do niepasteryzowanego to dziwne trochę, bo wszędzie praktycznie piszą o tym, aby unikać w ciąży i to samo mówią lekarze, to sama piszą w necie, poradnikach i gazetach...
Stary 2009-10-24, 20:37   #3110
farminka
Wtajemniczenie

My też mieliśmy pierwszą pomoc na 2 roku,a teraz takie rozwinięcie i właśnie zajęcia były z ratownikami medycznymi,lekarzami jeżdżącymi w karetkach,więc historyjek też można było się nasłuchać.Ciekawie posłuchać,ale na codzień tak pracować i widzieć tyle tragedii to bym nie chciała,straszna praca

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Sweet Delights ale ja nie mówiłam o niepasteryzowanym
Stary 2009-10-24, 20:48   #3111
samanthhha
Wtajemniczenie

Thumbs down Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Dziefczyny a ja zrobiłam sałatkę z tuńczykiem i wsunęłam troszkę Bede ją znowu jadła przez trzy dni jak ostatnio mniaaaammm

Nie wiem jaki rozmiar koszuli kupić, tych do szpitala Chcę takie ale nie wiem czy jak kupie eske to nie bedzie za mała w brzuchu czy coś
http://allegro.pl/item788203750.html
Stary 2009-10-24, 20:54   #3112
Sweet Delights
Zadomowienie

To widocznie coś źle przeczytałam w każdym razie ja jestem wyrodna matka bo piję mleko z kartonika i nie zamierzam przestawać tym bardziej, że nie tylko baaardzo mi smakuje ale też i pomaga na zgage a i dzisiaj nażarłam się na śniadanie valbon tak mi się chciało, że szok

Idę spać dziewczyny, taki mam zamiar przynajmniej nie pisać mi tu za dużo proszę do jutra
Stary 2009-10-24, 20:55   #3113
farminka
Wtajemniczenie

Ja chyba za dużo się uczę,bo na tuńczyka znowu mi się przypominają ostrzeżenia Ale może już nie będę Was straszyć
A z koszulką to może lepiej od wypadku M wziąc? Bo nawet jeśli się okaże,że trochę za luźna to nie szkodzi,będzie Ci wygodniej,a za wiele i tak w niej chodzić nie będziesz.A jak za mała to lipa będzie.
Stary 2009-10-24, 21:02   #3114
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha ja wziełabym Mke- jak kupowałam moją turkusową z krową ostatnio to też wziełam M :F

Stary 2009-10-24, 21:08   #3115
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

samanthaa ja mysle że S może byc za mała troche. wzięłabym na twoim miejscu M
tż wrócił z tesco (po te pieguski pojechał) i dostałam.... kwiaty
boże i to bez okazji rozumiecie??
to ja już sobie ide pappapa
Stary 2009-10-24, 21:11   #3116
samanthhha
Wtajemniczenie

Hmm.. no to wezmę. Najwyżej może zgodzą się odmienić - zapytam na wszelki wypadek

Farminka
jakby tak słuchać wszystkich i wszystkiego to wyszłoby na to, że w ciąży nie powinno się nic jeść i robić
Dobra ja uciekam. Do jutra
Stary 2009-10-24, 21:12   #3117
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Paprotka Wow wow fajnie Ci

JA tez mykam spacku ,pogram SObie jeszcze na komóreczce Bużka DObranoc
Stary 2009-10-24, 21:13   #3118
zebra666
Zakorzenienie

a ja patrze z Tż-tem na ten film o łyżwiarzach

Stary 2009-10-24, 21:55   #3119
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość

Farminka
jakby tak słuchać wszystkich i wszystkiego to wyszłoby na to, że w ciąży nie powinno się nic jeść i robić
No wszystkich to na pewno nie,ale jak ktoś się na czymś dobrze zna,jest autorytetem i od niego się tego dowiedziałam to wolę posłuchać.Ciężko byłoby mi to zresztą ignorować jak wiem,że mogę zaszkodzić przez to dziecku.Potem bym byłą zła na siebie,że wiedziałam o tym,a i tak zrobiłam inaczej.Nie zamierzam słuchać jakichś babć opowiadających o przesądach czy nawet niektórych rzeczy powypisywanych w internecie,ale akurat ludzi z wykształceniem medycznym to warto.Zresztą tych zakazów nie jest aż tak dużo,nie ma co przesadzać.Myślę,że przeżyję parę miesięcy bez serów pleśniowych,tuńczyka i mleka,zwłaszcza gdy dużo lepsze są jogurty,serki wiejskie,białe itp. a wartości takie same jak mleko Ale to już indywidualna decyzja.
Stary 2009-10-24, 22:17   #3120
zebra666
Zakorzenienie

E tam ja też pije mleko z kartonu- ostatnio łaciate- i cuż wszystkie moje kuzynki tez piły i było i jest ok- nei am co z serami pleśniowymi tego porównywać, czy salami, a jogurt jest z mleka więc idąc tym tropem z jogurtów też wypadałoby zrezygnować... a szzczerze mówiąc co ejts zdrowe kupione w sklepie? Zdaje mi się, że jak samemu się nie zrobi czy wychoduje to wszystko jest pryskane, często nieświerze... Nie popadajmy w paranoje Girls

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości