|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Daje mu jabłko, jabłko ze słodką marchewka a dzisiaj dałam jablko z jagodami. Ale nie chciał jesc łyzeczka wiec dodalam odrobinke wody i taki gesty sok wypił.
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
tu Wercia jak gada z mamusia
![]() http://www.youtube.com/watch?v=96DeqxA0f2o cos mi nie chce przeslac tego z karuzela
|
#3123 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
moj Marcel gada identycznie - auuu aguu aguee no nawet identyczna mine robi
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zebym sie kiedys w sklepie nie pomylila i zamiast np"chleb prosze" powiem "a gugu"
|
|
#3125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
super i jak w żeberka łaskoczę to tez
|
|
|
|
|
#3126 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Eryk tez podchodzi do malego i agu agu Cytat:
a moj sie smieje w glos jak mowie, ze ojciec jest brzydki ![]() wlasnie TZ poszedl z Erykiem do kina a Marcel jeszcze spi hmmm nie mam nic na jutro na obiad bo zakupow nie bylo jak zrobic, uziemiona jestem z Marcelem ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- chyba dostalam okres ![]() dziwne bo nie boli mnie brzuch jak zawsze ale na majtkach mialam krew, tylko ze taka brazowa - ale chyba nie mozliwe zeby po takim czasie jeszcze sie cos oczyszczalo nie?
|
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Widzę, że egzorcyzmy trochę pomogły ![]() Dziękuję za inspirację i odp w sprawie dopajania Ania0104 dzięki za życzonka Cassandra 23 te deserki co dajesz Kubusiowi chyba bardziej zasycają bo są słodkie więc może dlatego potem nie chce mleczka ale dobrze myślisz, zrób te badania i będzie wszystko jasne.Svinecka Marcelek świetny ale mu smakuje jakie minki robi ![]() Czekoladko, Weroniczka gaduła z jakim zaangażowaniem rozmawia z mamusią ![]() Idę kąpać Amelkę, dzisiaj jakaś marudna, piąstki w buzi... W nocy też ją te dziąsełka swędziały, wstawałam do niej 6 razy
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
a tu Wercia i jej ptaki z karuzeli
![]() http://www.youtube.com/watch?v=oEXiYVvd9xU ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
mi sie juz konczy a potem biore nestatyne i mam nadzieje ze pomoze
|
|
#3129 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() nom smakosz mi rosnie ![]() kurcze nie wiem czy to okres i nie wiem jak to sprawdzic bo jesli tak to chce wziac tabletki anty kurcze tak czytam watek mam majowo-czerwcowych i im zazdroszcze - codziennie kilka stron
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie moge obejrzec waszych dzieciaczków
Cass biedaczko...ty tlumaczysz a mamy swoje...Jak grochem o sciane... Moja Laura duzo pije.Bardzo duzo jesli porownywac by reszte. No nie wyobrazam sobie jak nie dopajac skoro kazda butelka mleka to dla dziecka konkret jak dla nas obiad/kolacja, to nam sie wydaje ze to przeciez tylko woda. Mayaha moze twoje malenstwo nie ma potrzeby picia ale dla ww.przeze mnie funkcji dla org jak i prawidlowej pracy nerek,gospodarki itp powinny dzieci przyjmowac deko wiecej plynow na dobe.Jesli nie herbatki to sama wode. To raczej jest logiczne...Wyobrazacie sobie w ciagu jakis 3mc napic sie tylko kilka razy???czy zupa jestescie sie w stanie napic? Ja nie podaje Laurze takiej porcj mleka na dobe jaka jest zasugerowana na opakowaniu, z tego powodu ze ona jedno mleczko przesypia wiec robie do kazdego wiecej o jakies 20ml a i tak nie jestem w stanie nadgonic 120ml. Plynow niezaleznie ile wypije to mleczko wciagnie, ale nigdy nie podaje jej min na pol godziny przed. Te herbatki zaledwie przelamuja smak wody-sprobujcie same ja nie wiem co wy z ta glukoza sie tak uczepilyscie...przeciez nikt nie sypie tego lyzkami Z reszta...nie moja sprawa... Juz mowie dobranoc bo nie mam nerwo siedziec i czekac az mi sie zaladuje cokolwiek.Jutro rano odwoze corcie do sisterki i jade na godzinke na makeup.Postaram sie zajrzec od nich do was.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, ja sie nie czepiam ale przekazuje co mi lekarze mowili. A jezeli trzech różnych lek mówi to samo to cos w tym musi byc.
Przy okazji rzuciłam okiem co pisze na opakowaniu herbatki Bobovita i cytuje: "Do czasu wprowadzenia posiłków stałych niemowlęta nie musza bycdopajane, poniewaz mleko, które jest podstawowym pokarmem dziecka, zapewnia dostateczna ilośc płunow. Herbatki w ciągu pierwszych 4 m-cy zycia należy podawac tylko okazjonalnie, gdy zajdzie potrzeba pokrycia zwiększonego zapotrzebowania na płyny, np. w okresie upałów, przebywania w suchym pomieszczeniu lub podczas gorączki, lae nie w przypadku odwodnienia." To tyle chciałam. A co do glukozy to sama ja kupiłam ale tu tez lek mi powiedział zeby sprobowac nie dodawac i jezeli bedzie pic to lepiej jej dac czysta wode. Ja nikomu nie dyktuje co ma robic tylko tak jak Cass powiedziała to forum jest miejscem na wymiane pogladów.
|
|
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
Svinecka ja myślę, że to @
Moje dziewczę już śpi A i w Lidlu mają być kombinezony http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...binezon_zimowy różne kolorki Net mi rzęzi
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-10-24 o 20:02 |
|
|
|
#3134 | ||||||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny w 4 aptekach nie dostallam tego proszku troistego, w jednej nawet powiedzieli ze nigdy nie mieli.... czy on jest tak ciezko dostepny? i ktora z was go uzywala? bo roznie o nim pisza... poniewaz jak pisalam wczesniej walcze z dopajaniem, a moja mala ostatnio wypiela sie na koper i rumianek musze cos wymyslic, na razie 'osladzam' lyzeczka gripe lub acidolaciem ale chyba bede musiala wprowadzic dosladzanie wody i tu moje pyt czym slodzicie? piszecie o glukozie, jaka? Demerara? bo cyba to kupie...
|
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
Svinecka ja myślę, że to @
Moje dziewczę już śpi A i w Lidlu mają być kombinezony Net mi rzęzi
|
#3136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Groszkolino kup zwykła glukoze, np. taka jaka piłaś w ciąży do badania krwi na obciazenie glukozą. Dziewczyny nie bojcie sie glukozy. To cukier prosty - podstawowy materiał energetyczny w organizmie ludzkim , potrzebny tak samo jak białko czy tluszcze. Nikt nie mówi, żeby dosładzac łyzkami...ale odrobinke na czubek łyżki. Jesli dziecko nie chce pic rumianku czy kopru (wiadomo cierpki smak) lub wody to przeciez można troszke dosłodzić. Od glukozy nikt nie umarł Ale prawdą jest też, że glukoza "oszukuje głód" i sprzyja nadwadze. Znalazłam jeszcze to: "Zazwyczaj dziecko które jest karmione piersią nie musi być dodatkowo pojone do 6- go miesiąca życia, ponieważ mleko mamy w zupełności mu wystarcza i zaspokaja wszelkie potrzeby (jak jest gorąco lub sucho w domu od kaloryferów musimy po prostu częściej przystawiać dziecko do piersi). Dziecku karmionemu sztucznie, mlekiem modyfikowanym należy podawać picie od początku, kiedy tylko rezygnujemy z karmienia piersią. Najlepiej jest dziecku dawać do picia wodę z glukozą (na 100 ml wody dodajemy łyżeczkę glukozy). Glukozę możemy kupić w aptece, jak i praktycznie w każdym sklepie spożywczym." źródło ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
śpi do 6 a nawet 7-8. w nocy budzi sie raz lub dwa na mleczko. Dziewczyny dzisiaj zmiana czasu, spimy o godzine dlużej. Fajne te kombinezony
|
|
|
#3137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martynka dostała od chrzestnego coś takiego: http://www.drewex.com/asortyment_3-4...ND_sosna_.html ale to dopiero jak już będzie sama siedziała, na razie ma leżaczek z kilkoma pozycjami oparcia i zakładanym plastikowym stoliczkiem
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
W REALu maja byc pampersy jumbo pack po 42,95zł. Jade jutro.
Cytat:
Są rózne szkoły bez watpienia. a nasze maluszki maja rózne guzta i guściki ![]() Kubuś ładnie spi. Moja mała usypia ok. 22 i spi do 9. Budzi sie raz ok. 4:30/6tej. A jutro musze swój plan dnia zmienic przez ta zmiane czasu. |
|
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
może ma smoczek z za dużą dziurką? Martynka też się strasznie krztusiła przy piciu, aż serce miałam na ramieniu jak musiałam jej dać się napić, aż w końcu zmieniłam smoczek, tez z którego pije mleczko miał za szybki przepływ, a niby 1
|
#3140 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moje dziecko wypilo 150ml kaszy i bylo mu malo wiec jeszcze cyc
a teraz ani mu sie sni spac
|
|
#3141 | |
|
celebriti
|
dzieki Cass.
juz probowalam, avent jedynka jest dla niej za duzy nawet na mleko, teraz daje w dr browns ale tez krztusi ise. jaki Ty masz?
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
moja malusia spi od 20minut wiec mam czas dla siebie-ide sie wykapac i wypic browarka
![]() Cytat:
![]() Weronika tez czasem sie zakrztusi herbatka jak za szybko chce wypic
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-10-24 o 21:49 |
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
cass- co do pojenia dziecko namleku modyfikowanym to u nas nie wychodzi mlody nie chce, nie lubi płynow niegestych , zawsze odstalam geste bo m sie ulewalo pozniej kaszki i nic teraz go przechytrzylam - czyli podaje same mleko z woda bez kaszy czy nutritonu ! ale zmaiast 200 ml jak to przy kaszy czy mleku zageszcznaym wypije 80 ml i jest pełny i nie chce juz butli !!! herbatki pociagnie raz i wypluwa !!!
![]() To dzis przestawiamy zegarki ?? nawte nie wiedzialam ![]() Krzeselko młody dostal na chrzest ze smyka zdaje sie ale bede go sadzala jak juz sam zacznie siedziec , wczensiej nie ma co bo tylko kregosłup mu zniszcze jak bedzie wpozycji siedzace czy pol siedzacej siedzial, pozatym i tak nie umie jesc z łyzeczki
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3144 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tez bym sie wykapala ale Eryk jeszcze nie spi a TZ nie ma
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sobie malibu łykam
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj winko chleptalam na walce,potem kapiel i przytulanki
szkoda ze dzis maz mial wstac do malej a ja jestem na nogach ale przynajmniej juz kawe pije o wlosy umylam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3147 |
|
BAN stały
|
hej
dziś cały dzień mamy zaplanowany w drodze - najpierw real i małe zakupy, m.in znicze bo za tydzień do domu jedziemy i trzeba troszkę kupić i jakiś fajniejszy dla mojego taty. potem mamy jechać tam gdzie za jakieś 2 m-ce będziemy mieszkać, zobaczę jak to wygląda i jakie są pomieszczenia i trzeba zacząć myśleć o meblowaniu tego.....fajnie już nie mogę się doczekać oki uciekam przyszykuję małej pieluszki i takie tam na drogę bo wrócimy pewnie wieczorkiem, miłego dnia |
|
|
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
O Wy niedobre smaka mi takiego robicie drinkujecie na całego Przez tą zmianę czasu to wychodzi na to, że moje dziecię będzie wstawać o 4 wczoraj o 23:30 na śpiącego dałam jej butlę (mleko z kleikiem ryżowym) co by się zasyciła, a Amelka już o 1:30 była gotowa do ciumciania ![]() Nie pisałam Wam wcześniej bo sama nie wiem jak to opisać... Amelka ma przetokę, chyba tak się to nazywa. Na końcu kości ogonowej ma po prostu dziurkę na pewno ma to od urodzenia a ja wyrodna matka dopiero teraz to zauważyłam, żaden lekarz też tego nie zobaczył. Nie jest to wielkie, ale muszę z nią iść do pediatry bo boję się czy coś jej z tego powodu może dolegać. W piątek po kąpieli jak zobaczyłam ten otworek to aż mi się ręce zaczęły trząść z nerwów co to ku..rde jest Ciekawe co lekarz powie, czy trzeba zszywać czy co I jeszcze pytanie z innej beczki: znacie jakieś tabletki na zatrzymanie laktacji bez recepty? Miłej niedzieli
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-10-25 o 09:49 |
|
|
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciekawe co pediatra powie-ale to chyba nic groznego co? a jesli chodzi o tabletki to nie znam.........ja pomimo ze nie karmie a @mialam juz 2 razy to jak scisne piers nadal leca kropelki mleczka i wkurza mnie to juz!!
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-10-25 o 10:17 |
||
|
|
|
#3150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siemanko
U nas pogoda typowo jesienna...pochmurno i pewnie zimno. Obiadek juz naszykowałam, pozniej jedziemy do babci, ktora jest cieżko chora (pisałam juz Wam wczesniej) i bardzo zle z nią Jedziemy cała rodzina ją odwiedzic. Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio złapałam smaka na Karmi malinowe ale wypiłam pól i wiecej nie mogłam. ![]() Cytat:
![]() Przetoka? juz gdzies kiedys o tym słyszałam Megi, tabletek to nie znam ale wiem ze szałwia hamuje laktacje.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

moze smak mu sie znudzil ;] a jaki deserek mu dajesz?? 

no nawet identyczna mine robi

ale dobrze myślisz, zrób te badania i będzie wszystko jasne.

dziś cały dzień mamy zaplanowany w drodze - najpierw real i małe zakupy, m.in znicze bo za tydzień do domu jedziemy i trzeba troszkę kupić i jakiś fajniejszy dla mojego taty. potem mamy jechać tam gdzie za jakieś 2 m-ce będziemy mieszkać, zobaczę jak to wygląda i jakie są pomieszczenia i trzeba zacząć myśleć o meblowaniu tego.....fajnie już nie mogę się doczekać
smaka mi takiego robicie
drinkujecie na całego
wczoraj o 23:30 na śpiącego dałam jej butlę (mleko z kleikiem ryżowym) co by się zasyciła, a Amelka już o 1:30 była gotowa do ciumciania
na pewno ma to od urodzenia a ja wyrodna matka dopiero teraz to zauważyłam, żaden lekarz też tego nie zobaczył. Nie jest to wielkie, ale muszę z nią iść do pediatry bo boję się czy coś jej z tego powodu może dolegać. W piątek po kąpieli jak zobaczyłam ten otworek to aż mi się ręce zaczęły trząść z nerwów co to ku..rde jest