Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-24, 17:01   #3121
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
cass - a sprobuj dac mu mleko te co masz ale dodac np łyzeczka kaszki malinowej - ja wiem ze to dopiero po 4 miesiacu ale jak dasz lyzke kaszki to ona zmieni tylko troche smak i moze mu zachce sie jesc, Nataniel jak dostal mleko z kaszka to ju mi zwyklego nie chce pic.
jak dawlam mu NAN to tez tek jadl , teraz je bebiko i nie ma problemu, ale z tego co widze to fajnie pryzbiera na wadze, nataniel uodzil sie 1980 teraz ma 7300 ale to co innego boona nadrabia za wczesniactwo edlug lekarzy ;]
sproboj dac mu troche tej kaszki i zoabczysz czy załapie moze smak mu sie znudzil ;] a jaki deserek mu dajesz??
Kuba juz je kaszki. Daje mu raz dziennie bananowa na kolacje. Do tej pory jadł bardzo chetnie ale wczoraj juz nie chciał nawet odrobinki.
Daje mu jabłko, jabłko ze słodką marchewka a dzisiaj dałam jablko z jagodami. Ale nie chciał jesc łyzeczka wiec dodalam odrobinke wody i taki gesty sok wypił.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 17:31   #3122
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

tu Wercia jak gada z mamusia
http://www.youtube.com/watch?v=96DeqxA0f2o

cos mi nie chce przeslac tego z karuzela

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 17:36   #3123
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

ale slodko
moj Marcel gada identycznie - auuu aguu aguee no nawet identyczna mine robi
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 17:39   #3124
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ale slodko
moj Marcel gada identycznie - auuu aguu aguee no nawet identyczna mine robi
to chyba wszystkie dzieciaczki tak samo gadaja hehe a ja tez musze gaworzyczebym sie kiedys w sklepie nie pomylila i zamiast np"chleb prosze" powiem "a gugu"

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-10-24, 17:43   #3125
skierka1981
BAN stały

Cytat:

super Amelka tak też ze mną rozmawia, a ostatnio to jak robie bzy to się śmieje w głos i jak w żeberka łaskoczę to tez
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 17:56   #3126
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
to chyba wszystkie dzieciaczki tak samo gadaja hehe a ja tez musze gaworzyczebym sie kiedys w sklepie nie pomylila i zamiast np"chleb prosze" powiem "a gugu"
hehe ja tez z moim gawoze
Eryk tez podchodzi do malego i agu agu
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
super Amelka tak też ze mną rozmawia, a ostatnio to jak robie bzy to się śmieje w głos i jak w żeberka łaskoczę to tez
naprawde chyba wszystkie dzieci tak samo gadaja

a moj sie smieje w glos jak mowie, ze ojciec jest brzydki

wlasnie TZ poszedl z Erykiem do kina a Marcel jeszcze spi

hmmm nie mam nic na jutro na obiad bo zakupow nie bylo jak zrobic, uziemiona jestem z Marcelem

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

chyba dostalam okres
dziwne bo nie boli mnie brzuch jak zawsze ale na majtkach mialam krew, tylko ze taka brazowa - ale chyba nie mozliwe zeby po takim czasie jeszcze sie cos oczyszczalo nie?
Stary 2009-10-24, 18:11   #3127
megi b
Wtajemniczenie

Hejka
Widzę, że egzorcyzmy trochę pomogły
Dziękuję za inspirację i odp w sprawie dopajania

Ania0104 dzięki za życzonka jak usypianie Bartusia? dalej wojny?

Cassandra 23 te deserki co dajesz Kubusiowi chyba bardziej zasycają bo są słodkie więc może dlatego potem nie chce mleczka ale dobrze myślisz, zrób te badania i będzie wszystko jasne.

Svinecka Marcelek świetny ale mu smakuje jakie minki robi smakosz jeden

Czekoladko, Weroniczka gaduła z jakim zaangażowaniem rozmawia z mamusią

Idę kąpać Amelkę, dzisiaj jakaś marudna, piąstki w buzi...
W nocy też ją te dziąsełka swędziały, wstawałam do niej 6 razy

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 18:35   #3128
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a tu Wercia i jej ptaki z karuzeli
http://www.youtube.com/watch?v=oEXiYVvd9xU

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:

chyba dostalam okres
dziwne bo nie boli mnie brzuch jak zawsze ale na majtkach mialam krew, tylko ze taka brazowa - ale chyba nie mozliwe zeby po takim czasie jeszcze sie cos oczyszczalo nie?
zobeaczysz jutro iczy bedzie @

mi sie juz konczy a potem biore nestatyne i mam nadzieje ze pomoze

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-10-24, 18:45   #3129
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Svinecka Marcelek świetny ale mu smakuje jakie minki robi smakosz jeden
dzieki
nom smakosz mi rosnie

kurcze nie wiem czy to okres i nie wiem jak to sprawdzic bo jesli tak to chce wziac tabletki anty

kurcze tak czytam watek mam majowo-czerwcowych i im zazdroszcze - codziennie kilka stron
Stary 2009-10-24, 18:53   #3130
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kuba juz je kaszki. Daje mu raz dziennie bananowa na kolacje. Do tej pory jadł bardzo chetnie ale wczoraj juz nie chciał nawet odrobinki.
Daje mu jabłko, jabłko ze słodką marchewka a dzisiaj dałam jablko z jagodami. Ale nie chciał jesc łyzeczka wiec dodalam odrobinke wody i taki gesty sok wypił.
a moze daj mu inne smaki bo jedzenie caigle tego samego to sie nudzi zwazyszy ze on juz poznal inne smaki ? a jelsi dajesz mu sloiczki to moze dlatego tak reaguje, czasem dzieciaczki tak reaguja jak dostaja cos nowego od kuyznki dziecko jak skonczylo 7 miesiecy jadlo stale posolki bo mleko bylo feee a teoretycznie powienien mleko jest do 1,5 roku a on juz 2 lata i je stele pokarmy

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 19:13   #3131
katarzynka00
Zakorzenienie

A ja nie moge obejrzec waszych dzieciaczków Standardowo na koniec mc transfer zwolnil i zebym teraz was doczytala to spedzilam tu jakies 15min az zaladuje mi sie zaledwie kilka postow.

Cass
biedaczko...ty tlumaczysz a mamy swoje...Jak grochem o sciane...
Moja Laura duzo pije.Bardzo duzo jesli porownywac by reszte.
No nie wyobrazam sobie jak nie dopajac skoro kazda butelka mleka to dla dziecka konkret jak dla nas obiad/kolacja, to nam sie wydaje ze to przeciez tylko woda.
Mayaha moze twoje malenstwo nie ma potrzeby picia ale dla ww.przeze mnie funkcji dla org jak i prawidlowej pracy nerek,gospodarki itp powinny dzieci przyjmowac deko wiecej plynow na dobe.Jesli nie herbatki to sama wode.
To raczej jest logiczne...Wyobrazacie sobie w ciagu jakis 3mc napic sie tylko kilka razy???czy zupa jestescie sie w stanie napic?
Ja nie podaje Laurze takiej porcj mleka na dobe jaka jest zasugerowana na opakowaniu, z tego powodu ze ona jedno mleczko przesypia wiec robie do kazdego wiecej o jakies 20ml a i tak nie jestem w stanie nadgonic 120ml.
Plynow niezaleznie ile wypije to mleczko wciagnie, ale nigdy nie podaje jej min na pol godziny przed.
Te herbatki zaledwie przelamuja smak wody-sprobujcie same ja nie wiem co wy z ta glukoza sie tak uczepilyscie...przeciez nikt nie sypie tego lyzkami
Z reszta...nie moja sprawa...

Juz mowie dobranoc bo nie mam nerwo siedziec i czekac az mi sie zaladuje cokolwiek.Jutro rano odwoze corcie do sisterki i jade na godzinke na makeup.Postaram sie zajrzec od nich do was.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 19:31   #3132
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Kasia, ja sie nie czepiam ale przekazuje co mi lekarze mowili. A jezeli trzech różnych lek mówi to samo to cos w tym musi byc.
Przy okazji rzuciłam okiem co pisze na opakowaniu herbatki Bobovita i cytuje:

"Do czasu wprowadzenia posiłków stałych niemowlęta nie musza bycdopajane, poniewaz mleko, które jest podstawowym pokarmem dziecka, zapewnia dostateczna ilośc płunow. Herbatki w ciągu pierwszych 4 m-cy zycia należy podawac tylko okazjonalnie, gdy zajdzie potrzeba pokrycia zwiększonego zapotrzebowania na płyny, np. w okresie upałów, przebywania w suchym pomieszczeniu lub podczas gorączki, lae nie w przypadku odwodnienia."

To tyle chciałam. A co do glukozy to sama ja kupiłam ale tu tez lek mi powiedział zeby sprobowac nie dodawac i jezeli bedzie pic to lepiej jej dac czysta wode.
Ja nikomu nie dyktuje co ma robic tylko tak jak Cass powiedziała to forum jest miejscem na wymiane pogladów.
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 20:01   #3133
megi b
Wtajemniczenie

Svinecka ja myślę, że to @ na pewno już nie jest to oczyszczanie organizmu po porodzie, a ten pierwszy okres po różny bywa- tak mi mówiła gin czasem właśnie taki brązowy.

Moje dziewczę już śpi padła tak jak wczoraj. Coś jej się chyba poprzestawiało bo teraz potrafi przespać od 18:30/19 do 5/6 rano oczywiście z przerwami na cyca. Dzisiaj kupiłam jej kaszkę malinową może bardziej jej zasmakuje A i w Lidlu mają być kombinezony
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...binezon_zimowy

różne kolorki

Net mi rzęzi

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-10-24 o 20:02
Stary 2009-10-24, 20:02   #3134
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Weronika za chiny nie wypije herbatki miedzy posilkamidenerwuje sie i nie chce jej pic dlatego daje jej jak powinna dostac mleko i wypije troche a potem daje jej mleko i ciesze sie ze chociaz tyle wypija.....ale sprobuje jej podac wiecej razy moze w koncu polubi
mam ten sam problem. a musze dopajac bo juz nie wiem co robic z ta kupa.. tez staram sie jak moge a tu roznie bywa, najgorsze ze sie krztusi.

Cytat:

jeszcze mam pytanie, kupujecie krzesełko do karmienia?? albo macie już?? bo to od ok poł roku chya można, niektóre mają kilka pozycji...trochę przeglądam na all
ja bym chcetnie kupila ale nie mam nawet gdzie postawic

Cytat:
Hej mamusie

Jestem załamana...moje dziecko odmawia jedzenia Zjadł w nocy o 2, 120 ml i dopiero teraz o 10 udało mi sie wcisnac w niego 60 ml. Tyle godzin nie jesc... w brzuchu mu burczy a on za nic nie chce zassac smoka (herbatke pije bez problemu). Tż wczoraj mnie ocharzaniał a dzisiaj tez sie martwi. Jak tak dalej bedzie to idziemy do lekarza ale juz innego. Zarzadam skierowania na badanie krwi i moczu. Musi byc jakas przyczyna braku apetytu. Może jakas infekcja układu moczowego albo anemia. No nie wiem juz co robic...

Cytat:
juz wrzucam na YT ale bedzie to trwalo ok 25minut

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

wrzucilam
http://www.youtube.com/watch?v=osNSkWvHDGc

jak obejrzycie do konca to uslyszycie jak mlaska i wydaje dzwieki
super

Cytat:

fajniutko

dziewczyny w 4 aptekach nie dostallam tego proszku troistego, w jednej nawet powiedzieli ze nigdy nie mieli.... czy on jest tak ciezko dostepny? i ktora z was go uzywala? bo roznie o nim pisza...

poniewaz jak pisalam wczesniej walcze z dopajaniem, a moja mala ostatnio wypiela sie na koper i rumianek musze cos wymyslic, na razie 'osladzam' lyzeczka gripe lub acidolaciem ale chyba bede musiala wprowadzic dosladzanie wody i tu moje pyt czym slodzicie? piszecie o glukozie, jaka? Demerara? bo cyba to kupie...

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 20:06   #3135
megi b
Wtajemniczenie

Svinecka ja myślę, że to @ na pewno już nie jest to oczyszczanie organizmu po porodzie, a ten pierwszy okres po różny bywa- tak mi mówiła gin czasem właśnie taki brązowy.

Moje dziewczę już śpi padła tak jak wczoraj. Coś jej się chyba poprzestawiało bo teraz potrafi przespać od 18:30/19 do 5/6 rano oczywiście z przerwami na cyca. Dzisiaj kupiłam jej kaszkę malinową może bardziej jej zasmakuje A i w Lidlu mają być kombinezony

Net mi rzęzi

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-10-24, 20:50   #3136
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Przy okazji rzuciłam okiem co pisze na opakowaniu herbatki Bobovita i cytuje:

"Do czasu wprowadzenia posiłków stałych niemowlęta nie musza bycdopajane, poniewaz mleko, które jest podstawowym pokarmem dziecka, zapewnia dostateczna ilośc płunow. Herbatki w ciągu pierwszych 4 m-cy zycia należy podawac tylko okazjonalnie, gdy zajdzie potrzeba pokrycia zwiększonego zapotrzebowania na płyny, np. w okresie upałów, przebywania w suchym pomieszczeniu lub podczas gorączki, lae nie w przypadku odwodnienia."
Kochana według nie to dotyczy mam karmiących piersią. Mleko matki jest zarowno jedzeniem jak i piciem...inaczej jest z kolei z mlekiem modyfikowanym.

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
dziewczyny w 4 aptekach nie dostallam tego proszku troistego, w jednej nawet powiedzieli ze nigdy nie mieli.... czy on jest tak ciezko dostepny? i ktora z was go uzywala? bo roznie o nim pisza...

poniewaz jak pisalam wczesniej walcze z dopajaniem, a moja mala ostatnio wypiela sie na koper i rumianek musze cos wymyslic, na razie 'osladzam' lyzeczka gripe lub acidolaciem ale chyba bede musiala wprowadzic dosladzanie wody i tu moje pyt czym slodzicie? piszecie o glukozie, jaka? Demerara? bo cyba to kupie...
Ja pisałam o tym proszku troistym. Nie uzywałam go jeszcze, choc mam w apteczece. Poleciła mi go moja mama. Kiedys jak byłam mała to własnie dawała mi to na zaparcia i podobno skutkowało. To stary, sprawdzony lek. Poczytaj wlasnie na necie, opinie lekarzy na temat tego leku.

Groszkolino kup zwykła glukoze, np. taka jaka piłaś w ciąży do badania krwi na obciazenie glukozą.

Dziewczyny nie bojcie sie glukozy. To cukier prosty - podstawowy materiał energetyczny w organizmie ludzkim , potrzebny tak samo jak białko czy tluszcze. Nikt nie mówi, żeby dosładzac łyzkami...ale odrobinke na czubek łyżki. Jesli dziecko nie chce pic rumianku czy kopru (wiadomo cierpki smak) lub wody to przeciez można troszke dosłodzić. Od glukozy nikt nie umarł
Ale prawdą jest też, że glukoza "oszukuje głód" i sprzyja nadwadze.

Znalazłam jeszcze to:
"Zazwyczaj dziecko które jest karmione piersią nie musi być dodatkowo pojone do 6- go miesiąca życia, ponieważ mleko mamy w zupełności mu wystarcza i zaspokaja wszelkie potrzeby (jak jest gorąco lub sucho w domu od kaloryferów musimy po prostu częściej przystawiać dziecko do piersi). Dziecku karmionemu sztucznie, mlekiem modyfikowanym należy podawać picie od początku, kiedy tylko rezygnujemy z karmienia piersią. Najlepiej jest dziecku dawać do picia wodę z glukozą (na 100 ml wody dodajemy łyżeczkę glukozy). Glukozę możemy kupić w aptece, jak i praktycznie w każdym sklepie spożywczym." źródło

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Mój Kuba juz od jakiegos czasu usypia o 18.30 śpi do 6 a nawet 7-8. w nocy budzi sie raz lub dwa na mleczko.

Dziewczyny dzisiaj zmiana czasu, spimy o godzine dlużej.

Fajne te kombinezony troche zaluje, że nie kupiłam tego z Biedronki, juz pewnie ich nie ma. Wiec moze kupie tego z Lidla.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-24, 21:04   #3137
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

jeszcze mam pytanie, kupujecie krzesełko do karmienia?? albo macie już?? bo to od ok poł roku chya można, niektóre mają kilka pozycji...trochę przeglądam na all

Martynka dostała od chrzestnego coś takiego:
http://www.drewex.com/asortyment_3-4...ND_sosna_.html

ale to dopiero jak już będzie sama siedziała, na razie ma leżaczek z kilkoma pozycjami oparcia i zakładanym plastikowym stoliczkiem

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 21:06   #3138
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

W REALu maja byc pampersy jumbo pack po 42,95zł. Jade jutro.

Cytat:
Kochana według nie to dotyczy mam karmiących piersią. Mleko matki jest zarowno jedzeniem jak i piciem...inaczej jest z kolei z mlekiem modyfikowanym.

Mój Kuba juz od jakiegos czasu usypia o 18.30 śpi do 6 a nawet 7-8. w nocy budzi sie raz lub dwa na mleczko.

Dziewczyny dzisiaj zmiana czasu, spimy o godzine dlużej.
Moze masz racje.... Wywołalam dyskusje niechcacy Są rózne szkoły bez watpienia. a nasze maluszki maja rózne guzta i guściki

Kubuś ładnie spi. Moja mała usypia ok. 22 i spi do 9. Budzi sie raz ok. 4:30/6tej. A jutro musze swój plan dnia zmienic przez ta zmiane czasu.
Stary 2009-10-24, 21:07   #3139
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
mam ten sam problem. a musze dopajac bo juz nie wiem co robic z ta kupa.. tez staram sie jak moge a tu roznie bywa, najgorsze ze sie krztusi.
może ma smoczek z za dużą dziurką? Martynka też się strasznie krztusiła przy piciu, aż serce miałam na ramieniu jak musiałam jej dać się napić, aż w końcu zmieniłam smoczek, tez z którego pije mleczko miał za szybki przepływ, a niby 1

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 21:30   #3140
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moje dziecko wypilo 150ml kaszy i bylo mu malo wiec jeszcze cyc

a teraz ani mu sie sni spac
Stary 2009-10-24, 21:46   #3141
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

dzieki Cass.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
może ma smoczek z za dużą dziurką? Martynka też się strasznie krztusiła przy piciu, aż serce miałam na ramieniu jak musiałam jej dać się napić, aż w końcu zmieniłam smoczek, tez z którego pije mleczko miał za szybki przepływ, a niby 1
juz probowalam, avent jedynka jest dla niej za duzy nawet na mleko, teraz daje w dr browns ale tez krztusi ise. jaki Ty masz?

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 21:48   #3142
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

moja malusia spi od 20minut wiec mam czas dla siebie-ide sie wykapac i wypic browarka

Cytat:
u nas udalo sie dzisiaj wypic 3 razy herbatke po 20ml zawsze cos

Weronika tez czasem sie zakrztusi herbatka jak za szybko chce wypic

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-10-24 o 21:49
Stary 2009-10-24, 21:51   #3143
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

cass- co do pojenia dziecko namleku modyfikowanym to u nas nie wychodzi mlody nie chce, nie lubi płynow niegestych , zawsze odstalam geste bo m sie ulewalo pozniej kaszki i nic teraz go przechytrzylam - czyli podaje same mleko z woda bez kaszy czy nutritonu ! ale zmaiast 200 ml jak to przy kaszy czy mleku zageszcznaym wypije 80 ml i jest pełny i nie chce juz butli !!! herbatki pociagnie raz i wypluwa !!!

To dzis przestawiamy zegarki ?? nawte nie wiedzialam

Krzeselko młody dostal na chrzest ze smyka zdaje sie ale bede go sadzala jak juz sam zacznie siedziec , wczensiej nie ma co bo tylko kregosłup mu zniszcze jak bedzie wpozycji siedzace czy pol siedzacej siedzial, pozatym i tak nie umie jesc z łyzeczki

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-24, 22:22   #3144
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

tez bym sie wykapala ale Eryk jeszcze nie spi a TZ nie ma
Stary 2009-10-24, 22:29   #3145
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

a ja sobie malibu łykam
Stary 2009-10-25, 06:51   #3146
katarzynka00
Zakorzenienie

a ja wczoraj winko chleptalam na walce,potem kapiel i przytulanki
szkoda ze dzis maz mial wstac do malej a ja jestem na nogach ale przynajmniej juz kawe pije o wlosy umylam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 09:45   #3147
skierka1981
BAN stały

hej u nas znowu pochmurno, czy jeszcze słoneczko wróci dziś cały dzień mamy zaplanowany w drodze - najpierw real i małe zakupy, m.in znicze bo za tydzień do domu jedziemy i trzeba troszkę kupić i jakiś fajniejszy dla mojego taty. potem mamy jechać tam gdzie za jakieś 2 m-ce będziemy mieszkać, zobaczę jak to wygląda i jakie są pomieszczenia i trzeba zacząć myśleć o meblowaniu tego.....fajnie już nie mogę się doczekać wreszcie swoje miejsce i już na stałe. mąż będzie więcej z nami bo odejdą dojazdy do pracy - ok 4-5 godz dziennie. także wszystko zmierza w dobrym kierunku.
oki uciekam przyszykuję małej pieluszki i takie tam na drogę bo wrócimy pewnie wieczorkiem, miłego dnia
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 09:46   #3148
megi b
Wtajemniczenie

Bry
O Wy niedobre smaka mi takiego robicie drinkujecie na całego
Przez tą zmianę czasu to wychodzi na to, że moje dziecię będzie wstawać o 4 wczoraj o 23:30 na śpiącego dałam jej butlę (mleko z kleikiem ryżowym) co by się zasyciła, a Amelka już o 1:30 była gotowa do ciumciania masakra, wstawałam do niej z 5 razy i za każdym razem smoka dawałam bo przecież na pewno głodna nie była. No i tak z nią walczyłam do 4 i dałam cyca. Rano za to zrobiła kupkę x 2

Nie pisałam Wam wcześniej bo sama nie wiem jak to opisać... Amelka ma przetokę, chyba tak się to nazywa. Na końcu kości ogonowej ma po prostu dziurkę na pewno ma to od urodzenia a ja wyrodna matka dopiero teraz to zauważyłam, żaden lekarz też tego nie zobaczył. Nie jest to wielkie, ale muszę z nią iść do pediatry bo boję się czy coś jej z tego powodu może dolegać. W piątek po kąpieli jak zobaczyłam ten otworek to aż mi się ręce zaczęły trząść z nerwów co to ku..rde jest Ciekawe co lekarz powie, czy trzeba zszywać czy co

I jeszcze pytanie z innej beczki: znacie jakieś tabletki na zatrzymanie laktacji bez recepty?

Miłej niedzieli

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-10-25 o 09:49
Stary 2009-10-25, 10:15   #3149
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
hej u nas znowu pochmurno, czy jeszcze słoneczko wróci dziś cały dzień mamy zaplanowany w drodze - najpierw real i małe zakupy, m.in znicze bo za tydzień do domu jedziemy i trzeba troszkę kupić i jakiś fajniejszy dla mojego taty. potem mamy jechać tam gdzie za jakieś 2 m-ce będziemy mieszkać, zobaczę jak to wygląda i jakie są pomieszczenia i trzeba zacząć myśleć o meblowaniu tego.....fajnie już nie mogę się doczekać wreszcie swoje miejsce i już na stałe. mąż będzie więcej z nami bo odejdą dojazdy do pracy - ok 4-5 godz dziennie. także wszystko zmierza w dobrym kierunku.
oki uciekam przyszykuję małej pieluszki i takie tam na drogę bo wrócimy pewnie wieczorkiem, miłego dnia
milego dziona w takim razie podrozniczki

Cytat:
Bry
Przez tą zmianę czasu to wychodzi na to, że moje dziecię będzie wstawać o 4 wczoraj o 23:30 na śpiącego dałam jej butlę (mleko z kleikiem ryżowym) co by się zasyciła, a Amelka już o 1:30 była gotowa do ciumciania masakra, wstawałam do niej z 5 razy i za każdym razem smoka dawałam bo przecież na pewno głodna nie była. No i tak z nią walczyłam do 4 i dałam cyca. Rano za to zrobiła kupkę x 2

Nie pisałam Wam wcześniej bo sama nie wiem jak to opisać... Amelka ma przetokę, chyba tak się to nazywa. Na końcu kości ogonowej ma po prostu dziurkę na pewno ma to od urodzenia a ja wyrodna matka dopiero teraz to zauważyłam, żaden lekarz też tego nie zobaczył. Nie jest to wielkie, ale muszę z nią iść do pediatry bo boję się czy coś jej z tego powodu może dolegać. W piątek po kąpieli jak zobaczyłam ten otworek to aż mi się ręce zaczęły trząść z nerwów co to ku..rde jest Ciekawe co lekarz powie, czy trzeba zszywać czy co

I jeszcze pytanie z innej beczki: znacie jakieś tabletki na zatrzymanie laktacji bez recepty?

Miłej niedzieli
moja Wercia dzisiaj wstawala kilka razy- a budzila sie tylko raz-ciekawe czemu teraz tak sie budzi

ciekawe co pediatra powie-ale to chyba nic groznego co?

a jesli chodzi o tabletki to nie znam.........ja pomimo ze nie karmie a @mialam juz 2 razy to jak scisne piers nadal leca kropelki mleczka i wkurza mnie to juz!!

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-10-25 o 10:17
Stary 2009-10-25, 10:16   #3150
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemanko

U nas pogoda typowo jesienna...pochmurno i pewnie zimno. Obiadek juz naszykowałam, pozniej jedziemy do babci, ktora jest cieżko chora (pisałam juz Wam wczesniej) i bardzo zle z nią
Jedziemy cała rodzina ją odwiedzic.

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
a moze daj mu inne smaki bo jedzenie caigle tego samego to sie nudzi zwazyszy ze on juz poznal inne smaki ? a jelsi dajesz mu sloiczki to moze dlatego tak reaguje, czasem dzieciaczki tak reaguja jak dostaja cos nowego od kuyznki dziecko jak skonczylo 7 miesiecy jadlo stale posolki bo mleko bylo feee a teoretycznie powienien mleko jest do 1,5 roku a on juz 2 lata i je stele pokarmy
Dawałam mu tez kaszke jabłkową ale juz jej nie jadł tak chętnie. Dodaje tez kleik kukurydziany do mleka. Staram sie urozmaicac mu smaki. Mam tez kaszke malinową, czeka w kolejce

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
a ja sobie malibu łykam
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj winko chleptalam na walce,potem kapiel i przytulanki
szkoda ze dzis maz mial wstac do malej a ja jestem na nogach ale przynajmniej juz kawe pije o wlosy umylam
A mnie, kurcze wogole nie chce sie alholohu, pod żadną postacią
Ostatnio złapałam smaka na Karmi malinowe ale wypiłam pól i wiecej nie mogłam.

Cytat:
Bry

Miłej niedzieli
He he z ta zmianą czasu bedzie problem oczywiscie dla nas. Mój Kubcio przeważnie spi do 6 wiec tez bedzie wstawal o 5

Przetoka? juz gdzies kiedys o tym słyszałam skad to sie wzieło u małej? Zaraz poszukam coś na ten temat na necie. Mam nadzieje, że to nic groznego.

Megi, tabletek to nie znam ale wiem ze szałwia hamuje laktacje.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości