|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Ja też się znikam do wyrka. Do jutra ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
Muszę już iść spać
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz ide bo cos mnie strasznie głowa rozbolała wiec wole sie polozyc i mam nadzieje na szybki sen
Dobranoc mamuski do juterka
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje Kochane
![]() Ja jeszcze w dwupaku ![]() Moje dziecko nie chce chyba jeszcze wytjsc chociaz czasami tak mnie boli podbrzusze, że zwijam się z bólu. Czuję, że to niedługo!Od dzisiaj Skorpion to moge już rodzić Mam wiele do nadrabiania, bo nie bylo mnie kilka dni na wizażu. Wczoraj mój Kochany został Prezesem i byliśmy na takiej romantycznej-uroczystej kolacji w drogim lokalu, a później byl seks Może Was dzisiaj nadroue, bo nie mogę zasnąć... Ale z tego co widziałam to Madzia urodziła!!!!! Madziu moje GRATULACJE!!!!
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Jeszcze nikogo nie am pierwsza Coś sie dziś nie wyspałam do kibelka z 5 razy latałam ,o 4 sie obudziałam i juz spac Mi sie nie chciało
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-25 o 08:29 |
|
|
|
#935 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() karenina-aż się wierzyć nie chce, że to fotki szpitalne.I już bym też chciała mieć Córcię przy sobie ![]() Cytat:
ooo, to z moczu wyszła cukrzyca?, a krew też badałaś oby to jednak była pomyłka ![]() Cytat:
GRATULACJE Mamusiu Oleńki (och jakie piękne imię ) Cytat:
![]() I sam ten poród też taki nieciekawy, taka zmęczona ta kobitka była. Oby nam to poszło szybko i bezboleśnie A my wczoraj na imprezce u teśció byliśmy, i było baaaaaardzo sympatycznie Czułam się jak gwiazda hihiDostaliśmy kolejne 2 torby ciuszków a ja już nie mam gdzie chować i musimy kupić jakiś regał czy komodę. miłej niedzielki
|
|||
|
|
|
#936 |
|
BAN stały
|
Gratuluje Mamusie rozpakowane....
![]() Ja narazie chlopcy jaka przewage 5 na 2...... dziewczyny musicie cos z tym zrobic...... ![]() ![]() WIjatcie karenina pieny synus w avatorze....czytalam ze dziewcyzn sie zdjec.zachwycaly ale chyba na watku nie ma ty zdjec...albo co sprzegapilam.... A u nas spokojnie lay spi dobrz.e..dzis pobil rekord....bo od 1.30 do 9.00 spal.... ![]() Pozdrowionka i buziaki.... |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Malinka dzis bedzie miala cc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej
![]() Tak myślałam, że zrobią jej wcześniej, dla niej to lepiej chyba, skoro tak bardzo cierpi. Trzymam z całych sił, żeby wszystko dobrze poszło
|
#939 | |
|
Zadomowienie
|
OOOO to Robert Kubica dziś dołączy do nas!!!!
Czyli nadal przewaga chłopców Buziaki dla Malinki!!! ![]() Cytat:
Oczywiście, wkrótce sie zajmiemy rodzeniem, żeby była równowaga ![]() To pięknie, ze Kordianek dał Ci się dziś wyspać! Ale jak piszecie o takich pięknych chwilach, uśmieszkach to aż mnie już ściska i coraz bardziej pragnę by Córcia była już z nami! |
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Aloy gratuluje ![]() Trzymam kciuki za Malinke Ja sie okropnie czuje, cala noc wstawalam co pół godziny sikac, w dodatku brzuch mnie boli jak na @ i nie przechodzi nawet po tabletkach...Juz mam dosc Wczoraj wieczorem Dzidzia tak sie wiercila nisko, ruchy czulam tak, ze balam sie ze zaraz raczke wystawi...moze jaj uz rodze
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
U nas w miarę dobrze .Tylko mały kopie tak mocno po samym dolę że aż się wytrzymać tego nieda,ale daje radę jakoś.Biore nospe i magnez ale czuje że mały urodzi się za tydzień jakoś albo wcześniej
|
#942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na więcej zdjęć Cytat:
jak cię bardzo boli, to może do szpitala jedź?Co do chodzenia do WC, to ja w nocy teraz chodzę raz, czasami dwa, mój Mały woli mi na jelitach leżeć niż na pęcherzu
|
|
#943 |
|
Rozeznanie
|
Aloy
zyczonka duuużo zdrówka dla Oleńki i dla Ciebie nasze dziewczynki będą imienniczkami napiszesz nam w wolnej chwili jak przebiegł poród? Malinka - trzymam kciuki żebyś jak najszybciej doszła do siebie po cc i mogła przytulić swojego synka ![]() wczoraj była u mnie koleżanka i widziała, że brzuch mi twardnieje i mam skurcze co 10min i pyta czemy do szpitala nie jadę?! ja mówię, że ja mam tak często i że czekam na jakiś bardziej wyraźny sygnał porodu, na co ona, że ją nic nie bolało, nie odeszły jej wody, nie wypadł czop, nic i pojchała właśnie przy takich skurczach i prewie bezboleśnie urodziła po niecałych 4h od momentu przyjęcia ....TAKICH porodów nam życzę ![]() miłego dnia
|
|
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka dziś urodziła przez CC, pięknego zdrowego synka: 3200g, 55 cm i 10 pkt w Apgar ![]() Ale się cieszę ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- i oczywiście wszystkiego dobrego dla mamuś rozpakowanych i powodzenia dla tych w 2PAKU!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko co zrobić jak maleństwa się zapierają
Trzymam bardzo mocno ![]() Oj, widzę, że Malina już po Gratulacje!!! Domi, jeśli bardzo źle się czujesz, to jedź do szpitala. Nikt cię przecież nie przepędzi, a przynajmniej skontrolują czy coś niedobrego się nie dzieje. Będziesz wtedy spokojniejsza A mnie córcia ostatnio tak nisko boksuje juz po kościach miednicy, że czasem mam wrażenie jakby jej rączki były już na zewnątrz ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-25 o 11:23 |
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie gratulacje dla Malinki i jej Synusia
Ale super wiadomości, normalnie aż się wzruszyłam ![]() Kolejna szczęśliwa Mamusia tuli swoje dziecko
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Malniko super ze już po i ze juz nie cierpisz ![]() Dziewczyny przestawiłyście Sobie zegarki
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-25 o 11:34 |
|
|
|
#948 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym od rana bolał mnie brzuch tak jak na @... Nawet mimo tego że leżałam, po no-spie i magnezie też nie ustąpiło. Trochę się przestraszylam i wzięłam jeszcze jedną dawkę lekarstw i dopiero przed chwilą mi przeszło... Mam nadzieję że już teraz czeka mnie spokojny dzień - czego i Wam życzę ![]() Właśnie się zorientowałam że do mojego planowego terminu porodu zostało dokładnie 50 dni! Muszę pogadać z Dzidzią żeby wytrzymala chociaż 30
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2009-10-25 o 11:42 |
||
|
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też zwłaszcza wieczorem mam skurcze- tzn twardnienie brzucha-mniej więcej co 10 min. Ja czekam aż mi wody odejdą albo inny wyraźny znak. (tylko jaki ![]() )Choć moja znajoma nie zauważyła jak jej się wody sączyły i dobrze, ze miała wizyte u gina, bo się okazało, że 2 dni się jej sączyły i jej córka miała taką wysuszoną skórę przy porodzie ![]() Ech..tylko bez paniki, wdech, wydech, wdech, wydech... ![]() Malinka- GRATULACJE |
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Jastinada wlasnie mialam przekazac dziewczynom wiesci a mnie ubieglas
![]() Ogromne Gratulacje dla Mamusi i jej slicznego synusia ![]()
|
#951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wzielam dwie nospy i wstalam, jak zaczelam sie ruszac to mi ten ból przeszedł
nie wiem jakim cudem...Cytat:
Napisze smsa do Madziwikp i Ja poinformuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do wc w nocy to ja nie przesadze jak napisze, ze bylam kilkanascie razy, prawie w ogole nie spalam ![]() edit: Madziawikp napisala mi sms'a, zeby pozdrowic Malinke, ze unich wszystko okej, ale Grzes ma zółtaczke
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-25 o 12:33 |
|||
|
|
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Malinka GRATULACJECytat:
![]() ja bym chciała spokojnie doczekać jakiegoś łagodnego połaczenia skurczy + rozwarcia + np. plamienie lub odejćie wód i dopiero jechać do szpitala... no bo po co tam siedzieć... (tylko z drugiej strony jak za szybko się potoczy ta cała akcja a ja tak będę siedzieć i czekać to co jak nie zdążę do szpitala dojechać ![]() :confu sed:... eee... takie rzeczy to chyba tylko w filmach się zdarzają )a ta moja koleżanka pojechała dlatego że wcześniej nigdy nie twardniał jej brzuch i nawet nie wiedziała jak ma odczuwać skurcze.. poza tym była już kilka dni po terminie.. Domiś.. widzę że zmiany na liście nanosisz bezzwłocznie super![]() czy możesz mi zmienić moje latka na rok więcej i tp na 18.11 bo jakiś chochik się tam wdarł
Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2009-10-25 o 12:41 |
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podoba mi sie tylko, ze niekroe slowa sa rozdzielone i jak edytuje to sie to naprawia, ale zaraz znow jest, np. Bełzyc e itp
|
|
|
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje Malinko!!!!!!!Kubica juz na swiecie !!!!!
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
Gratulacje dla nowych Mamuś, aby Wasze dzieciaczki były grzeczne jak Aniołki, a Mamusie szybko powracały do formy. Ja wczoraj miałam przymusową wycieczke do Szwecji, otóż nasz kurier miał pewne problemy na granicy szwedzko-norweskiej i nie mógł wjechać do Norwegii.Także my musielismy pojechać po nasze paczki(m.in.wózek )dobrz e,że w sumie daleko nie mamy- jakies 140km.Jeszcze tylko mi zostało łózeczko kupić i pare rzeczy dla siebie(staniki do karmienia, piżama),ale pocieszam się, że mi jeszcze troche czasu zostało.A wieczorem spędziliśmy bardzo fajnie czas ze znajomymi. Domi trzymaj sie dzielnie, a może faktycznie podjedź do szpitala, tak dla pewności, że wszystko jest oki. Gishh, przykro mi, że musisz leżeć, ale skoro to dla dobra dzidzi to warto się poświęcić .Kareninko, piekny pokój i super,że Andre taki grzeczny. Pozostałe tez prosze sie nie przemęczać, w końcu dla niektórych z nas to ostatnie chwile lenistwa .
Edytowane przez minnie Czas edycji: 2009-10-25 o 13:04 |
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie wróciliśmy ze spacerku
![]() Pogoda przyjemna, chociaż trochę wietrzna, ale takie dotlenienie dobrze mi zrobiło. A teraz idę się rozsiąść w fotelu z książką w jednej i szklanką ginger ale (schweps) w drugiej ręce ![]()
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropeczko
przepraszam,ale nie mogłam sie powstrzymac bo tak się cieszę![]() dla Ciebie też dużo zdrówka,bo dużo dobrego o Tobie słyszałam
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie za oknem tylko pochmurno i deszczowo wiec spacerku nie bedzie chyba ze pozniej,poki co ide usmazyc sobie rybke na obiad a pozniej bedzie trzeba znalezc sobie jakies zajecie
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj cisza
jak rzadko kiedy
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
No tez wlasnie sie dziwie ze dzis tak cicho,dziewczyny z bliskimi terminami korzystaja z ostatnich chwil z tz pewnie ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

pierwsza

oby to jednak była pomyłka 
)
a ja już nie mam gdzie chować i musimy kupić jakiś regał czy komodę. 

.Tylko mały kopie tak mocno po samym dolę że aż się wytrzymać tego nieda,ale daje radę jakoś.Biore nospe i magnez ale czuje że mały urodzi się za tydzień jakoś albo wcześniej
jak cię bardzo boli, to może do szpitala jedź?

Malniko super ze już po i ze juz nie cierpisz