Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-25, 12:18   #3721
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Laseczki jak myślicie czy z rocznym dzieckiem jechać na wakacje do Grecji czy lepiej zostawić szkraba w domu?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 12:20   #3722
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
mell tak są smakowe, my jemy i bananową i malinową. Podawałam małemu kaszkę ryżową na mleku modyf, ale miał twarde kupki i męczył się, więc wróciliśmy do kaszki tylko ryżowej,2łyżeczki do nocnego jedzonka. Na początku podawałam do mleka kleik, no my dziś zmieniamy smoczek bo mały się złości przy tym dotychczasowym, tż poszedł do apteki może tam mu doradzą jaki kupić, bo ja też nie bardzo się w tych smoczkach orientuje.
a jest kleik juz z mleczkiem czy musze albo na swoim ( nie chce) albo na osobno kupionym?
bo kaszki chyba takie sa?
Stary 2009-10-25, 12:23   #3723
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
a jest kleik juz z mleczkiem czy musze albo na swoim ( nie chce) albo na osobno kupionym?
bo kaszki chyba takie sa?
nie jestem pewna, ale kleik jest do mleka tylko-ale ręki sobie za to nie dam uciąć, może bardziej zorientowana mamusia Ci podpowie co i jak. Ja od siebie powiem, że może zacznij od kukurydzianego by nie zatwardzał i od małej ilości, by zobaczyc jaka bedzie reakcja, a i bezglutenowy na początek, chyba, że już gluten wprowadziłaś
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 12:25   #3724
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
nie jestem pewna, ale kleik jest do mleka tylko-ale ręki sobie za to nie dam uciąć, może bardziej zorientowana mamusia Ci podpowie co i jak. Ja od siebie powiem, że może zacznij od kukurydzianego by nie zatwardzał i od małej ilości, by zobaczyc jaka bedzie reakcja, a i bezglutenowy na początek, chyba, że już gluten wprowadziłaś
nie, nie wprowadzilam i o glutenie wiem
a juz nalazlam...
z mleczkiem sa kaszki mleczno-ryzowe i to sie robi na wodzie..
tylko czy od kaszki moge zaczac?
Stary 2009-10-25, 12:33   #3725
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, nie wprowadzilam i o glutenie wiem
a juz nalazlam...
z mleczkiem sa kaszki mleczno-ryzowe i to sie robi na wodzie..
tylko czy od kaszki moge zaczac?
no właśnie o takiej kaszce mówiłam, po niej mały robił twarde bobki i spinał się przy nich bardzo! Może zacznij od kaszki tylko ryżowej np 1 łyżeczkę do mleczka czy odciągniętego czy modyf.myśmy tak właśnie zaczynali, a i tylko na początku do nocnego karmienia, teraz czasem daje mu2razy do dnia mleko z kaszką

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Laseczki jak myślicie czy z rocznym dzieckiem jechać na wakacje do Grecji czy lepiej zostawić szkraba w domu?
myślę, że jak najbardziej można jechać, ale to tylko moja opinia, ja bym bez2zdań roczne dziecko zabrała ze soba
Stary 2009-10-25, 12:47   #3726
Ewelain1987
Zadomowienie

hej na poczatku 100 lat dla Oliwierka
iwciag a jaka diete stosujesz??
kobitki powiedzcie co u was bo troszke mnie tu nie bylo a czytac tyle stron to masakra

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 13:01   #3727
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
kobitki powiedzcie co u was bo troszke mnie tu nie bylo a czytac tyle stron to masakra
dzieki

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

myślę, że jak najbardziej można jechać, ale to tylko moja opinia, ja bym bez2zdań roczne dziecko zabrała ze soba
ja właśnie nie wiem zastanawiamy się nad rezerwacją wakacji ale nie wiem co z małym jutro pójdę do biura i zapytam czy będę mogła go dodać w późniejszym terminie do rezerwacji

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-25, 13:41   #3728
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
w sumie to diety żadnej, jem mniej i uważam na to co do paszczy wkładam, a i ostatni posiłek do19tejale myślę, że to rozsądne odchudzanie, od jutro dołączam brzuszki i przysiady

blondynka..o to jest jakaś myśl i pewnie nie będzie problemu z późniejszym dodaniem dziecka do rezerwacji. My gdybyśmy nie lecieli do Egiptu też wzięła bym Iwo, mimo tego, że z nim pewnie nie odpoczęła bym jak bym sobie tego życzyła(tzn nie leżała bym tylko do góry dupą)

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

dziewczyny oglądam właśnie fotki na NK poiglot(mam nadzieje, e nie będzie miała za złe, że mówię o niej pod jej nieobecność)ale z niej laska! przed ciążą byłą wow, ale teraz jako mama jest jeszcze piękniejsza!

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-25 o 13:58
Stary 2009-10-25, 14:46   #3729
superzabula
Zadomowienie

milena

Nie tylko na w glowach rozjasnil pewnie ten artykul. Ja sie do dzis nie zastnawialam za bardzo co z tym robic, bo na pierwszej wizycie pediatra powiedziala zeby na razie nie ruszac...tylko do kedy...musze teraz we wtorek zapytac

cos u mojej mamy jest tu pokielbaszone, nie moge wciskac emotikonek, pogubiac ani nic...dziwne
spadam bo glupio tak u mamci na necie siedziec

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

Edytowane przez superzabula
Czas edycji: 2009-10-25 o 14:49
superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 15:57   #3730
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Hej Babeczki
Ale mi dzisiaj jakoś smutno Wczoiraj z Tż z niecierpliwością czekaliśmy na galę... ale nie na Adamka i na Gołotę. Przed nimi walczył w ringu "nasz chłop" Grzesiek Soszyński z Cyganem i... nasz Grzesio przegrał... niestety pierwsza porażka w jego życiu. Do tej pory były same zwycięstwa Grzesiek mieszka w naszym mieście, trenuje w Niemczech, często widzimy się nawet na ulicy. To przyjaciel chrzestnego naszej Ninulci Wczoraj byli na gali oglądać walkę Grześka, chrzestny obiecał przywieźć zdjęcie z dedykacją dla Ninulki hihihi Dzisiaj też już wiemy, że w 2 rundzie Grzesiek złamał rękę. Dowiedział się o tym po walce jak zaczęła go napierniczać i pojechał do szpitala... Kurcze tak nam przykro, że mu nie poszło

Za to po walce miałam ścięcie z Tż. Zdenerwował mnie, bo co chwilę słyszałam zrób mi to, podaj mi tamto, znajdź mi coś.... Nie wytrzymałam i wybuchłam. Dureń nie umiał zamknąć języka za zębami i powiedział za dużo To mnie rozjuszyło jeszcze bardziej. Teraz pokutuje... robi z Ninulcią kółka w koło bloku A ja kawka i komp...

Sto lat dla Oliviera

Aguśka te chłopy to sie chyba głupotą zarażają... Mój zaczyna się zachowywać tak jak Twój...

Ania od mojego zięciunia to Ty się odzajączkuj. On jest NINULCI Tknijcie go to łapy poucinam

Caro no wracaj kobieto żeby mi pokazać się z wesela i zdawaj mi relację jak się bawiłaś, jak się Tż sprawował...

KTOŚ CHCIAŁ ZDJĘCIA MOJEGO FOTELIKA I NIE WIEM KTO WIĘC DAJE NIE WIEM KOMU... MIAŁA TO ZROBIĆ CAROLA I.... CHYBA MARIKA CHCIAŁA ZOBACZYĆ FOTELIK W POZYCJI JAK NAJBARDZIEJ LEŻĄCEJ. ON JEST OD 9-18 KG. Nina najdłużej jechała w nim 2 godziny i bez problemu minęła droga. W nim się ani nie leży ani nie siedzi... tak pośrednio... Zdjęcia marnej jakości bo robiłam je telefonem w trakcie jazdy...

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2009-10-25 o 16:00
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:09   #3731
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Hej Babeczki
Ale mi dzisiaj jakoś smutno Wczoiraj z Tż z niecierpliwością czekaliśmy na galę... ale nie na Adamka i na Gołotę. Przed nimi walczył w ringu "nasz chłop" Grzesiek Soszyński z Cyganem i... nasz Grzesio przegrał... niestety pierwsza porażka w jego życiu. Do tej pory były same zwycięstwa Grzesiek mieszka w naszym mieście, trenuje w Niemczech, często widzimy się nawet na ulicy. To przyjaciel chrzestnego naszej Ninulci Wczoraj byli na gali oglądać walkę Grześka, chrzestny obiecał przywieźć zdjęcie z dedykacją dla Ninulki hihihi Dzisiaj też już wiemy, że w 2 rundzie Grzesiek złamał rękę. Dowiedział się o tym po walce jak zaczęła go napierniczać i pojechał do szpitala... Kurcze tak nam przykro, że mu nie poszło

Za to po walce miałam ścięcie z Tż. Zdenerwował mnie, bo co chwilę słyszałam zrób mi to, podaj mi tamto, znajdź mi coś.... Nie wytrzymałam i wybuchłam. Dureń nie umiał zamknąć języka za zębami i powiedział za dużo To mnie rozjuszyło jeszcze bardziej. Teraz pokutuje... robi z Ninulcią kółka w koło bloku A ja kawka i komp...

Sto lat dla Oliviera

Aguśka te chłopy to sie chyba głupotą zarażają... Mój zaczyna się zachowywać tak jak Twój...

Ania od mojego zięciunia to Ty się odzajączkuj. On jest NINULCI Tknijcie go to łapy poucinam

Caro no wracaj kobieto żeby mi pokazać się z wesela i zdawaj mi relację jak się bawiłaś, jak się Tż sprawował...

KTOŚ CHCIAŁ ZDJĘCIA MOJEGO FOTELIKA I NIE WIEM KTO WIĘC DAJE NIE WIEM KOMU... MIAŁA TO ZROBIĆ CAROLA I.... CHYBA MARIKA CHCIAŁA ZOBACZYĆ FOTELIK W POZYCJI JAK NAJBARDZIEJ LEŻĄCEJ. ON JEST OD 9-18 KG. Nina najdłużej jechała w nim 2 godziny i bez problemu minęła droga. W nim się ani nie leży ani nie siedzi... tak pośrednio... Zdjęcia marnej jakości bo robiłam je telefonem w trakcie jazdy...
jaka śliczna różowa królewna, czy ja mojego smyka zacznę na różowo ubierać będzie źle?
Właśnie jestem na etapie szukania fotelika, powiedz cinusiowa czym się kierowałaś kupując fotelik dla Ninki?
Stary 2009-10-25, 16:24   #3732
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

mój mały ma dużo miejsca na wys w tym do 13kg My kupimy po nowym roku inny
Stary 2009-10-25, 17:07   #3733
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Byliśmy na pogotowiu. Magdzie zamiast się poprawiać, to się pogarszało. Zdecydowaliśmy, że dobrze bedzie jak zobaczy ją inny pediatra. Z suchego kaszlu zrobił jej się kaszel świszczący i kiedy się bawi i szybko oddycha, to piszcząco oddycha. Lekarz stwierdził, ze to niewielka infekcja górnych dróg oddechowych, szczególnie noska. Chociaż oprócz przezroczystego kataru, ma ten durny kaszel .
W kazdym razie kolejny pediatra stwierdził, ze dziecku prawie nic nie dolega, lekkie przeziebienie.
Kiedys zaczną mnie brać za przewrazliwioną panikarę. A ja przewrazliwiona NIE jestem widzę, kiedy moje dziecko choruje.
Na szczęscie to nic groźnego, a bałam się ze skonczy sie antybiotykiem. Dostalismy tylko witaminke C, maść do smarowana pod noskiem, sól morską, i czopki w razie gorączki.
I marta zaczeła dzisiaj kaszleć. Zaatakujemy bakterie witaminkami.
Bedzie dopsz

Rumiankowa dzięki za wiadomość na gg 4 dni temu. Dopiero zauważyłam.
Mell-x znalazłam Cię na klasie a kuku
Cytat:
Napisane przez aljaka
.... no właśnie tak tego ten, pamiętaj, nie mów nikomu
oczywiśśść
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan

Zabrac ze sobą, o ile nie planujecie za duzo zwiedzac, bo jesli planujecie, to bedzie ciezko ze szkrabem.

U nas dzisiaj była super nocka. Dziewczynki spały prawie cala noc bez marudzenia. Obudziły sie może ze dwa razy i szybciutko zasnęły. Oby tak częściej. Nie obraziłabym się.

Dziewczyny czy wasze maluszki jeszcze ulewają? U nas ostatnio znowu zaczeły, a już nie ulewały
I powiedzcie, co dałybyście dziecku zeby załagodzic kaszel i drapanie w gardle. Bo lekarz nic nie zapodał, a ja nie zapytałam

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 17:21   #3734
iwciag
Wtajemniczenie

anulka u mnie z ulewaniem jest tak, 2 ostatnie tygodnie mały nie ulewał, jeśli już to odrobinkę, jak go za wcześnie zaczęłam ściskać, ale od jakiś 3 dni znowu się zaczęło ulewanie, ale to tak częste, że po każdym jedzeniu jet przebierany.
Dobrze, że to nic groźnego.
Ja solą małemu psikam już ze2tygodnie i średnia poprawa, ciągle małemu rzęzi w nosku i sama nie wiem czy znowu się nie wybrać do lekarza
Stary 2009-10-25, 17:53   #3735
ania4891
Zadomowienie

Czesc mamy,

ja po weekendzie zajec na uczelni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-25, 17:54   #3736
Mell_xx
Wtajemniczenie

Ja juz godzinke temu wrocilam z obiadku u babci, Aleksio spi a ja sobie siedze po cichutku i strasznie mi smutno. U mnie dzisiaj nienajlepiej ...
z tztem sie nie uklada...ojale pisac mi sie o tym nie chce.

cinusiowa twoj tez narozrabial to niech teraz pokutuje..
Stary 2009-10-25, 18:01   #3737
superzabula
Zadomowienie

Anulka Jasko caly czas ulewa

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-25, 18:01   #3738
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz godzinke temu wrocilam z obiadku u babci, Aleksio spi a ja sobie siedze po cichutku i strasznie mi smutno. U mnie dzisiaj nienajlepiej ...
z tztem sie nie uklada...ojale pisac mi sie o tym nie chce.

cinusiowa twoj tez narozrabial to niech teraz pokutuje..
Ci Tżtowie to wszyscy na głowę poupadali czy co!?
Stary 2009-10-25, 18:02   #3739
superzabula
Zadomowienie

laski co sie dzieje z tymi chlopami, boszeee zeby moj sie nie zarazil

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-25, 18:05   #3740
Mell_xx
Wtajemniczenie

Anulka anulka wiem wiem bystra z ciebie dziewczynka...
tzn. kobietka i bardzo ładna

Z ulewaniem u mnie roznie ale mysle ze w normie, raz wcale mu sie nie zdarza a nieraz tak raz dziennie...

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

no oby to nie bylo zarazliwe...
no niby przyszedl teraz z ciastem i przeprosil, ale mnie to nie cieszy bo i tak zaraz bedzie tak samo...

a chodzi mo o jego nerwowosc i niewyparzony jezyczek, najpierw powie a potem przemysli...

poiglot i Aguska a jak u Was? dlaczego Was nie ma?
Stary 2009-10-25, 18:09   #3741
ania4891
Zadomowienie

Nikt mnie nie zauwazyl
Przyjde pozniej, moze sie poprawicie
Stary 2009-10-25, 19:21   #3742
Fionka21
Raczkowanie

Carolajna24 Studia o kierunku pedagogicznym (ja bede miala społeczno-opiekunczą- jestem teraz na 3 roku) ale to nie jest warunek.. warunkiem jest zeby nauczyciel/opiekun miał pedagogiczne wykształcenie, a klub moze otwozyc kazda dorosła osóbka.

ursull, iwciag, gosikk_s,boszenka69, Dziękuję za kciuki

Aguśkaa83 nie odpuszczaj Tz-towi,nie przestawaj mówic "kocham", nie ignoruj.. wiem z własnego doświadczenia.. my jesteśmy oboje porywczy i czasem on mnie zwyzywa, czasem ja jego, a wieczorem nie ma dnia zebysmy sie na zmiane nie przepraszali.. to co nam napisałas powiedz Jemu.. na spokojnie.. nawet jak On bedzie krzyczał.. bo jesli Ty podniesiesz głos to On nigdy nie zrozumie jak Cie to boli.. naprawde.. spróbój! Wierze ze to tylko jakies niedomówienia z obu stron.. i nie zaprzeczaj.. to co nam napisalas.. to jak sie czujesz odrzucona.. powiedz to jemu.. nawet nie wiesz jak to pomaga.. przeciez jestescie juz tyle czasu razem.. musicie sie bardzo kochac.. nic sie nie zmieniło w waszych uczuciach.. tylko doszły nowe..i wystarczy je "okiełznac".. zarówno Ty jak i Tz..spróbuj.. jestem, z Tobą..

Eve1603 piszczy to mało powiedziane.. to pisk jak z filmów grozy.. i takie krótkie lub dłuuugie "uuuuu albo huhu.. masakra czasem..

ania4891 "Ja czytam tylko jesli ktoras napisze:Ania-....lub zacytuje:ania4891...." dobre..szkoda ze na to nie wpadłam JA CIE WIDZE!!

magduchahahaha jak tylko bede miała komplet dokumentów to wszystko powysyłam zainteresowanym i opisze co i jak.. niec sie nie martw

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

pakusia86 a jak mi sie nie uda z tym klubem maluszka, to bedzie innego rodzaju klub.. a co mi tam.. co do tz-ta.. mysle ze duzo da jak bedziesz mu mówic/ jesli tylko nadazy sie okazja/ (np umył naczynia, odniosł talez do zlewu, podniósł kanapę żebys mogła pozbierac skarpetki sprzed miesiąca..itp..) ze jestes z niego dumna.. ze jest dla ciebie wsparciem, ze doceniasz jego pomoc (nawet jak pobrudzi całą kuchnie podczas skrobania marchewki, lub obierania ziemniaków) (itd..) generalnie faceci to takie szczeniaczki.. głasiu głasiu i są cali dla Nas..jak dzieci.. na zasadzie kija i marchewki.. o dziwo moj Tz wzoruje sie na..UWAGA! mamusi.. i wrzeszczy nawet jak mówi.. i jest okropnie nerwowy.. ale i tak jest moim ukofanym Misiem.. i nie oddam za nic swojego zycia.. wierze ze bedzie dobrze.. bo najwazniejsze to mieszkac samemu (bez tesciowej czy mamusi) i ciągle powtarzac jak to nie jestem dumna z meża.. - u mnie działa..
"jak wytresowac tz-ta" "szybki numerek"- to jej przywaliłaś..hahaha..nie no..Ty to potrafisz .. noo i masz jeszcze konkurentke bo carolajna cie dogania ze smiesznymi ripostami.. nie moge z Was Kochane..

poiglot91 a którego konkretnie? bo moja Zuzka ssie kazdego po kolei a najbardziej lubi ssac w taki powyginany sposob.. tzn wierzch prawej dłoni kładzie na brodzie i wygina 2 i 3 palec do buźki i ssie.. a zasypia z 4 palcami w buziuli (czasami) z kciukiem - obojetnie której reki (najczesciej prawej..)

Małgosia gratuluje twarda mamusko .. oby wiecej takich expresowych usypianek..

milena07 baty za tekst ze jestes stara baba..

esti1984 Niunia pije tylko cyca.. i pewnie dlatego wygląda jak zapaśnik sumo.. wkleje fotki na NK w środe to sobie pooglądacie..

DORIS0208 mój TZ zawsze rano zajmuje sie dziecmi..i wieczorem je kapie i jak robie obiad to sie z nimi pobawi (jak tylko jest w domu) i smieje sie w głos jak opowiadam kolezance" taak powaznie! Zuzia budzi sie o 10.00 rano" a później Tz ripostuje.. "taak tyle ze od 6 bawi sie z Tatusiem"

malutka_24 gratulacje dla bratowej, i trzymamy kciuki za dzidziusia!

ok..skonczyłam na 120 str..ehh.. cd jak nabiore sił..
teraz cos na bierząco :

anulka anulka cudne córcie .. na kaszel dawałam niuni cieplą herbatke albo sok malinowy (robiony w domu).. troche jej lagodziło kaszel.. praktycznie co pół godziny dawałam jej taki ciepły łyk (około 10-20ml)

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

pakusia86 a jak mi sie nie uda z tym klubem maluszka, to bedzie innego rodzaju klub.. a co mi tam.. co do tz-ta.. mysle ze duzo da jak bedziesz mu mówic/ jesli tylko nadazy sie okazja/ (np umył naczynia, odniosł talez do zlewu, podniósł kanapę żebys mogła pozbierac skarpetki sprzed miesiąca..itp..) ze jestes z niego dumna.. ze jest dla ciebie wsparciem, ze doceniasz jego pomoc (nawet jak pobrudzi całą kuchnie podczas skrobania marchewki, lub obierania ziemniaków) (itd..) generalnie faceci to takie szczeniaczki.. głasiu głasiu i są cali dla Nas..jak dzieci.. na zasadzie kija i marchewki.. o dziwo moj Tz wzoruje sie na..UWAGA! mamusi.. i wrzeszczy nawet jak mówi.. i jest okropnie nerwowy.. ale i tak jest moim ukofanym Misiem.. i nie oddam za nic swojego zycia.. wierze ze bedzie dobrze.. bo najwazniejsze to mieszkac samemu (bez tesciowej czy mamusi) i ciągle powtarzac jak to nie jestem dumna z meża.. - u mnie działa..
"jak wytresowac tz-ta" "szybki numerek"- to jej przywaliłaś..hahaha..nie no..Ty to potrafisz .. noo i masz jeszcze konkurentke bo carolajna cie dogania ze smiesznymi ripostami.. nie moge z Was Kochane..

poiglot91 a którego konkretnie? bo moja Zuzka ssie kazdego po kolei a najbardziej lubi ssac w taki powyginany sposob.. tzn wierzch prawej dłoni kładzie na brodzie i wygina 2 i 3 palec do buźki i ssie.. a zasypia z 4 palcami w buziuli (czasami) z kciukiem - obojetnie której reki (najczesciej prawej..)

Małgosia gratuluje twarda mamusko .. oby wiecej takich expresowych usypianek..

milena07 baty za tekst ze jestes stara baba..

esti1984 Niunia pije tylko cyca.. i pewnie dlatego wygląda jak zapaśnik sumo.. wkleje fotki na NK w środe to sobie pooglądacie..

DORIS0208 mój TZ zawsze rano zajmuje sie dziecmi..i wieczorem je kapie i jak robie obiad to sie z nimi pobawi (jak tylko jest w domu) i smieje sie w głos jak opowiadam kolezance" taak powaznie! Zuzia budzi sie o 10.00 rano" a później Tz ripostuje.. "taak tyle ze od 6 bawi sie z Tatusiem"

malutka_24 gratulacje dla bratowej, i trzymamy kciuki za dzidziusia!

ok..skonczyłam na 120 str..ehh.. cd jak nabiore sił..
teraz cos na bierząco :

anulka anulka cudne córcie .. na kaszel dawałam niuni cieplą herbatke albo sok malinowy (robiony w domu).. troche jej lagodziło kaszel.. praktycznie co pół godziny dawałam jej taki ciepły łyk (około 10-20ml)

Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym...
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:25   #3743
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Czesc mamy,

ja po weekendzie zajec na uczelni
ja tez dzisiaj miałam zajecia.. i egzamin.. wrr.. ale zdałam na ..4!! i jestem wniebowzieta.. jestem obiema nogami na 3 roku ped. społ- opiekunczej

zmykam bo jestem w kafejce.. nadfal nie mam internetu ale mnie tak przypiliło.. tesknie za Wami OKROOOPNIE MOCNO.. jutro Tz przyjezdza wiec bede znow na Wizażu teraz moje Skarbiki są u babci (prababci..) i mjam "wychodne" ale juz miałam alarmowy telefon wiec buziaki Kochane do jutra

aljaka, Cassandra 23, milena07, Bercia2000, iwciag Was widze wiec życzę dobrej i SPOKOJNEJ oraz "upojnej" nocki :P

Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym...

Edytowane przez Fionka21
Czas edycji: 2009-10-25 o 19:28
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-25, 19:30   #3744
rumiankowa
Zadomowienie

aaaaa, przegapiłam zmianę czasu i dziecko mi zasnęło w dużym pokoju w dziennym stroju i w niezmienionej od 3 godzin pieluszce!
pierwszą pobudkę ma zazwyczaj o 23.30

Gośka niewiele ulewała, a teraz jej się raczej nie zdarza.
nie mam pojęcia, co można dać dziecku na gardło

Fionka, powodzenia
Caro, Caro chodź tu, przyzywam Cię
(aniu, wcale Cię nie widzę )
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:36   #3745
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

iwciag cofnij się kilka stron, bo już kilka osób się mnie pytało o fotelik i za każdym razem odpowiadałam. Będę szczera - nie obraź się - czytajcie również to co nie jest bezpośrednio do was pisane, bo potem jedno i to samo jest wałkowane milion razy, a wtedy wątek robi się nudny...

przy okazji.... - nie mam dzisiaj dobrego humoru, to nie zaciskam języka za zębami i piszę co myślę...

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2009-10-25 o 19:37
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:39   #3746
Carolajna24
Zakorzenienie

BRY
własnie wróciłam wesele było 2 dniowe
wykąpie dzieci uśpie i wróce

cinusiowa
wybacz
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:42   #3747
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
BRY
własnie wróciłam wesele było 2 dniowe
wykąpie dzieci uśpie i wróce

cinusiowa
wybacz
No a poprawiny juz sie skonczyly?
czekamy z niecierpliwoscia...
Stary 2009-10-25, 19:45   #3748
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość

cinusiowa

jesteś trzeźwa...?
Stary 2009-10-25, 19:51   #3749
Carolajna24
Zakorzenienie

Bosze dziecko mi niekąpane usnęło
Cinusiowa ja karmiąca nie pijąca
Mell poprawiny jeszcze trwają ale ja już wróćiłąm

Ogólnie wesele średnio mi się podobało, jeden kibel nie miałam jak mleka ściągnąć bo bez szyby
Dziiaj do południa walczyłam z zastojami, cały cyc mi pęka
Na szczęście tż się spisał
co prawda siedział i się wcale nie bawił ale wytrwał
w sukience poszłam zwykłej, tyle dobrego bo w tamtej ciężko by mleko się ściągało

Zadowolona nie jestm, zmarzłam, cyc boli i nie wybawiłam sie nic
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 19:59   #3750
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Carola czyli, że Tż nic nie ruszył i był grzeczny?? A tak właściwie to Ty u mamy, czy w domu?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości