|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)
Cytat:
A codo dziecka hmm zawsze sie cos znajdzie.. ile osob np nie planowalo ciąży a pieniadze sie znalazły zwasze a to rodzina pomoze a to TZ podwyzke dostanie.. a zreszta teraz mozna fajne rzeczy do dzidziusia i nie drogo kupic...np na allegro..
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, niby tak. ale ja zdecydowałam, ze do czasu aż nie bede miała stałej pracy z TZ i mieszkania to nie odstawiam tabsów, nie chce zajść w ciąże i liczyc tylko na pomoc innych. decydująć się na nia muszę być w pełni samodzieln finansowo |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie masz racje.. lepiej miec stała prace... w polsce to inaczej troszke wyglada niz u mnie w niemczech... Ja tez niewiem czy jakbym byla w polsce teraz czy bym miala za co wyzywic nas i dziecko...
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wariata to mozna wiele rzeczy zrobić ale nie to (moim zdaniem )
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak bedziesz juz w ciąży to co byś chciała mieć? Chłopca czy dziewczynke?
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co będzie pierwsze jest mi kompletnie obojetne dla dziewczynki mamy już wybrane imie, a dla chłopca za chiny się nie możemy zdecydować ![]() 3 lata temu byłam u wrózki (dłuuuga historia, to była kobieta która miała raka mózgu, który jej nagle sie wyleczył) opowiedziła mi moja przeszłosc, przyszłosc. kiedys się z tego smiałam, a potem wszystko zaczeło mi się sprawdzac. co się tyczy naszego tematu, to powiedziała, ze bede miała 4 dzieci, a pierwszy będzie syn no ja bym chciała miec 2 (TZ tak samo). mąż nawet sie smieje, ze ta dwójka dzieci to chyba z kims innym
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w brzuchu synka ale dziewczynke bym tez chciala i bym jej dala Emilka albo Nadia
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie msz dla synka?? |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alicja też ładne ![]()
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
podoba mi sie
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- a kiedys się dowiedziałyscie, że jestescie w ciąży?? jakie były objawy?? czy od razu nie miałyscie okresu, czy np. przez pierwszy miesiąc jeszcze był?? |
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe osóbki
![]() Asiuulka89 a którego lutego masz urodziny?? Planowałaś ciążę? Seona a jak tam pierwsza ciąża? W jakim wieku rodziłaś? I ogólnie opowiedz nam coś o sobie ![]() Widzę że rozmawiacie o imionach Mi się bardzo podoba imię dla dziewczynki Julia, niestety ostatnio imię bardzo popularne a nie chciałabym żeby moje dziecko miało w klasie pełno koleżanek o tym samym imieniu
|
|
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
Witam Dziewczyny!
Moge dolaczyc???? ![]() Zalozylam watek planowania na 2010/2011,ale nigdy nie wiadomo jak to w zyciu sie ulozy, kiedy zdecydujemy sie na staranka i ile one potrwaja. niestety niektore pary maja z tym problemy i czasem dzidzius pojawia sie dopiero po kilka latach. Dlatego mysle,ze bede do Was zagladala. Moge?
Edytowane przez Vanessa176 Czas edycji: 2009-10-25 o 20:19 |
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne że możesz
I bradzo mi miło że do nas wpadłaś, no i że nie jesteś zła za podobną nazwę wątku Mam nadzieję że nam wszystkim uda się mieć maluszka w tym czasie w którym będziemy gotowe, chodź mimo wszystko będę się cieszyć w każdej chwili.
|
|
|
|
#74 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja bardzo dlugo myslalam nad odpowiednia nazwa watku i jakos nic innego mi nie wpadlo do glowy. To trudne ![]() Ja bardzo czesto mysle nad dzidziusiem. Ostatnio coraz czesciej... Instynkt macierzynski dopadl mnie juz chyba z 3 lata temu. Juz wtedy czytalam wypowiedzi przyszlych mamus na poczekalni i marzylam sobie,ze tez kiedys bede czekac na maluszka i dzielic sie swoimi obawami, radosciami z innymi dziewczynami z watkow. Wtedy oczywiscie to byly takie moje marzenia na przyszlosc, bo bylam za mloda na dziecko i dopiero zaczynamal studia. Teraz skonczylam licencjata, od 4 lat jestem z moim TŻtem i......coraz powazniej mysle nad dzidziusiem. Oczywiscie rownie czesto drecza mnie obawy, ze to napewno jeszcze za wczesnie, jestem za mloda, nie umialabym, nie dala sobie rady... i wole jeszcze poczekac. Jednak podobnie jak Ty mysle,ze bede sie bardzo cieszyc w kazdej chwili i nie bede rozpaczac jezeli dzidzius pojawi sie wczesniej niz w 2011/2012 Dlatego postanowilam do Was tez zagladac. ![]() Uwazam,ze takie wspolne rozmowy, rozwiazywanie problemow, rozwiewanie watpliwosci jest naprawde fajne. Jak juz bedziemy mialy swoje malenstwa bedziemy w pewnien sposob juz na to przygotowane, nie bedziemy kompletnie zielone. ![]() Ale sie rozpisalam....
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam Twoją wypowiedz i czuje jakbym sama ją pisała A już ze swoim TŻ macie ślub? Opowiedz coś o sobie? Ja pewnie jutro zajrze na wizaż, więc w razie czego dobranoc
|
|
|
|
#76 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No wlasnie nie mamy slubu. ![]() Wlasnie czytam pierwsze strony watku. Mlodziutka jestes. Ja troszke strsza. Mam 22, 5 , a moj TŻ 30 lat. On juz rok temu wspominal mi o dziecku i mimo ze sama o tym pocichu myslalam jakos psanikowalam i powiedzialam,ze jeszcze nie chce. Chyba go wystraszylam i zarazem ostudzilam jego zapal, bo jakos od tego czasu nic nie wspomina. Biedak nadal mysle,ze jeszcze nie chce. Postanowilam,ze narazie nie bede za bardzo zaczynac rozmowy na ten temat, bo jeszcze za bardzo sie nakreci( w sumie doskonale go rozumiem, jest ode mnie sporo starszy i do tego wszyscy jego kumple sa juz tatusiami. Pewnie mu smutno), a ja jeszcze nie jestem na 100% zdecydowana kiedy chce rozpoczac stranka i jeszcze bym w ostatniej chwili spanikowala.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, witamy
![]() ja również z dzidzi bym się cieczyła nawet jakby była wczesniej nież się planuje
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
to znowu ja
co do płci i imion to zawsze jak myślałam o dziecku to miałam na myśli dziewczynkę, a teraz mi się odmieniło zresztą płeć zależy od faceta a mój Tż ma 4 braci więc myślę że "zmajstruje" chłopaka imion podoba mi się wiele m.in. Kuba, Kacper, Kamil, Paweł a dla córki Maja, Natalia, Zuzia itd....
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
proponuję w pierwszym poscie zrobic tak jak dziewczyny z oczekujących 2010/2011 (imię, wiek, czy czekamy na baby, czy juz jakies mamy)
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magda, 25, jeszcze nie dzieciata
|
|
|
|
|
#81 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
O Natalce tez myslalam,ale TŻta brat ma core Natalke wiec odpada. Ukradli mi imie. ![]() ![]() A dla chlopczyka zawsze tez podobalo mi sie Kuba,ale za duzo juz tych Kubusiow jest. Magda z ta lista to naprawde dobry pomysl. Mozna lepiej sie poznac. ![]() Jesli mozesz to ja tez chcialabym na niej byc. Sylwia, 22 lata, dzidzius w planach.
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ja sie bardzo dobrze czuje... owszem coraz ciezej mi... gorzej sie wstaje ubiera... no coz uroki ciazy |
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#85 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jakies takie przeczucie. Teraz to w sumie mi to obojetne. |
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
cherry2009 padnięta mówisz? pewnie od tego starania...
![]() bo ja to już zakwasy mam ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
więc może będzie parka?
|
|
|
|
|
#87 |
|
BAN stały
|
o! blizniaki?dlaczego?jak to jest? za bardzo sie nie orientuje....ale w rodzinie mojego TZtabyly! Jego tata jest z blizniakow. Slyszalam,ze co drugie pokolenie sie trafiaja,ale nie wiem czy to prawda.
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie staram jeszcze zacznę dopiero za jakieś dwa lata
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cherry2009 no ja też jeszcze nie ale to nie znaczy że leżę odłogiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

ale nie to (moim zdaniem
a jak bedziesz juz w ciąży to co byś chciała mieć? Chłopca czy dziewczynke? 

Chyba go wystraszylam i zarazem ostudzilam jego zapal, bo jakos od tego czasu nic nie wspomina. Biedak nadal mysle,ze jeszcze nie chce. Postanowilam,ze narazie nie bede za bardzo zaczynac rozmowy na ten temat, bo jeszcze za bardzo sie nakreci( w sumie doskonale go rozumiem, jest ode mnie sporo starszy i do tego wszyscy jego kumple sa juz tatusiami. Pewnie mu smutno), a ja jeszcze nie jestem na 100% zdecydowana kiedy chce rozpoczac stranka i jeszcze bym w ostatniej chwili spanikowala.