Mój bat damski bokser??:( - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-17, 14:49   #91
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Mój bat damski bokser??:(

Mikusia nie zastanawiaj sie tylko dzwon na policję jesli tylko sytuacja sie powtórzy. I nie oglądaj sie na to,że to brat. Nie zrobisz mu krzywdy tym,a bycmoze wyświadczysz przysługe.

Sama przez to przeszłam,mielismy w domu spory problem z młodszym ode mnie o 3 lata bratem.Zaczęło sie od pyskówek do mnie,do mamy,coraz bardziej wulgarnych i agresywnych. O nic.To wlasnie jego zawsze ktoś "prowokował" ,np. tym,ze przy odkurzaniu przestawił jego buty albo miał po prostu inne zdanie niz on.
Pozniej zaczeło się szarpanie, przepychanie.
W zeszłym roku kiedy mama zamieszkała z babcią (babcia potrzebuje opieki) sytuacja uległa pogorszeniu.Uderzył mnie kilkakrotnie,za kazdym razem goroziłam,że pojdę na policję,ale mnie wysmiewał.Był bardzo pewnien,ze tego nie zrobię.
Kiedyś wrócił w nocy i nie mógł znależc jakiegoś swojego dokumentu (wieczny bałagan w pokoju) ,obudził mnie i zaczał sie awnaturowac. Uderzył mnie kilka razy w głowę,w twarz. Wtedy zadzwoniłam. Policja była po 10 minutach. Oczywiscie przy nich tez mówił,ze to ja go sprowkowalam,ze ja go pobiłam (SIC!). Wysmiali go,sprawa skonczyła się na pouczeniu i uwadze,ze jesli jeszcze raz bedzie zgloszenie wyladuje w areszcie na 48 h. I skonczyło sie bicie.
Przez kilka dni rzucał w moja stronę róznymi epitetami,pozniej nie odzywał sie kilka miesiecy.
Dzisiaj nie mieszkamy juz razem, kontakt mamy sporadyczny i raczej chłodny.
Nie żałuję,ze wezwałma policję. Skoro Twój brat chce,żebyś traktowała go jak brata,niech jak brat się zachowuje.

Edit : to nie jest donoszenie na członka rodziny. To jest bronienie samej siebie.
Jesli bedzie wiecznie bezkarny nie zmieni sie na lepsze,a napewno na gorsze.
I skąd mozesz miec pewnosc, ze kiedy ty sie wyprowadzisz nie znajdzie sobie innej ofiary?

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2009-09-17 o 14:52
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 14:51   #92
Butterfly262
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mikusia321 Pokaż wiadomość
tylko wiecie najciężej donosi sie na członka rodziny;/ ale dam radę... tym sposobem pomogę tez jemu.

Ja kiedyś musiałam donieść na swojego tatę przykro mi było ale nie miałam innego wyjścia do dziś ma żal do mnie i czasami mi to wypomina jednak zrobiłam to dla dobra rodzinny i jego....czy pomogło to? sądzę że tak...zmienił się
Butterfly262 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 20:54   #93
ciarnaaa
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Mój bat damski bokser??:(

dziś mój facet mnie pobił... pierwszy raz... popiliśmy sobie ze znajomymi na walce adamka i gołoty. wszystko było ok. pojechał sobie do znajomych dalej pić. dzwoniłam. prosiłam żeby wrócił... wrócił i bardzo się kłóciliśmy... próbuję go tłumaczyć tym że go sprowokowałam.... słowami... obił mi głowę pięściami... zawsze był przeciwny damskim bokserom a teraz sam się nim stał... nie wiem co robić. jestem głupia. mój ojciec tłukł moją matkę jak byłam mała i zamiast spieprzać próbuję go tłumaczyć...
ciarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 21:01   #94
Elfir
Zakorzenienie

I co zamierzasz z tym zrobić?
Facet jest agresywny po alkoholu. Może mu być przykro jak wytrzeźwieje. Ale jak wypije nigdy nie bedziesz bezpieczna.
Nie powielaj negatwnych schematów swoich rodziców. Czy chcesz mieć takie małżeństwo jakie oni mieli?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 21:07   #95
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez ciarnaaa Pokaż wiadomość
dziś mój facet mnie pobił... pierwszy raz... popiliśmy sobie ze znajomymi na walce adamka i gołoty. wszystko było ok. pojechał sobie do znajomych dalej pić. dzwoniłam. prosiłam żeby wrócił... wrócił i bardzo się kłóciliśmy... próbuję go tłumaczyć tym że go sprowokowałam.... słowami... obił mi głowę pięściami... zawsze był przeciwny damskim bokserom a teraz sam się nim stał... nie wiem co robić. jestem głupia. mój ojciec tłukł moją matkę jak byłam mała i zamiast spieprzać próbuję go tłumaczyć...
a on jak sie tłumaczy??? czy przeszedł do tego na porządek dzienny??

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 08:26   #96
Mikusia321
Raczkowanie

witam... chciałam wam powiedzieć, że jak obiecałam tak zgłosiłam to na policje... miałyście racje... czuł sie bezkarny.... POlicjanci niezłą trzepaczke mózgu mu zrobili. dostał ostrzeżenie jeśli sie top powtórzy kończą sie jego wakacje...

54kg.
Mikusia321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 09:47   #97
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
witam... chciałam wam powiedzieć, że jak obiecałam tak zgłosiłam to na policje... miałyście racje... czuł sie bezkarny.... POlicjanci niezłą trzepaczke mózgu mu zrobili. dostał ostrzeżenie jeśli sie top powtórzy kończą sie jego wakacje...
Witaj sledzilam ten watek i sądzę ze bardzo slusznie postapilas
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 10:06   #98
Mikusia321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Witaj sledzilam ten watek i sądzę ze bardzo slusznie postapilas

ale strasznie ciężko jest podjąc taką sytuacje... pomimo ze krzywdzi wyzywa bije... to moj brat... ale stwierdzilam ze dotrzymam obietnicy dla dobra siebie swojej rodziny i dla dobra jego. zeby zobaczyl ze nie jest bezkarny

54kg.
Mikusia321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 15:03   #99
ewelinka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Nie no sorry, ale twój brat wygląda na psychopatę (bije cię, ale nie chce żeby ktoś cię skrzywdził). Natomiast ty masz doskonałe zadatki na męczennice. Tylko muszę cię zmartwić - świętą tak łatwo nie zostaniesz. Zadbaj wreszcie o siebie, skończ ten altruizm. Niektórzy sami wchodzę w rolę ofiary, która aż się prosi żeby ją bić, bo nawet nie reagują. Czy uważasz przemoc za coś normalnego? Dlaczego nie zaczniesz myśleć o sobie? A może zaczniesz jak w szpitalu wylądujesz? Jesteś wolnym obywatelem i nikt nie ma prawa ci robić krzywdy. Pobicie jest karalne.
Pełna zgoda!!

W ogóle temat raczej dołujący bo co byś nie zrobiła będzie źle... Jednak ja bym to zgłosiła i się jak najszybciej wyprowadziła. Trochę się wierzyć nie chce w to co piszesz... Że bije Cię pięściami po twarzy. Nie wyobrażam sobie żeby mój brat (190 cm, 100 kg) tak mnie traktował...
Ale nie to jest najgorsze, jak sama napisałaś sińce znikną, jednak przemoc psychiczna której on Cię poddaje może mieć na Ciebie negatywny wpływ przez bardzo długi czas a może nawet przez całe życie. Myślę że skoro sama sobie nie radzisz z tą jak dla mnie oczywistą sytuacją to powinnaś skorzystać z pomocy psychologa...

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Hehe nie doczytałam do końca
Ale dobrze zrobiłaś!
Pozdrawiam
ewelinka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 15:26   #100
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

do autorki: kochana to jest przemoc i to ze on potem jest miły i to ze zwala na ciebie wine ze go sprowokowałas to standardowe zachowania oprawcy.
a skad wiesz ze nie bije swojej dziewczyny? boze nie chce nawet myslec co moze sie stac jak bedzie miał dzieci, zakatuje je bo za głosno płakało i go sprowokowalo?
po pierwsze juz teraz idz na policje załuz mu niebieska karte , brat bedzie notowany i wszystkie jego wybryki ale bez twojej zgody policja nic nie zrobi.
po drugie udaj sie do osrodka kryzysowego nakieruja cie co mozesz dalej zrobic jak reagowac itp.
po trzecie mozecie usiasc wszyscy razem rodzice i brat i ty i powaznie porozmawiac dac mu warunek ze albo sie wyprowadza z domu albo idzie na terapie sie leczyc i byc w tym konsekwentnym.
napewno nie mozesz tego tak zostawic skoro twoja mama nie jest na tyle silna to ty musisz byc i to nie jest zdrada a pomoc dla twojego brata . nie chce wykraczac tak daleko w przyszłosc ale byc moze dzieki twoim działaniom teraz zapobiegniesz w przyszłosci tragedii.

o nie doczytałam do konca . brawo za działania i odwage !!!!!!

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55

Edytowane przez olunek
Czas edycji: 2010-02-11 o 15:27
olunek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 16:06   #101
ewelinka21
Raczkowanie

Cytat:
Nie no widzę że to częsty problem... Jak dla mnie to to że go sprowokowałaś to absurd!!! W szkole, pracy itd. Zawsze ktoś może nas sprowokować i co pobiję szefa lub nauczyciela takie usprawiedliwianie to dla mnie dno... Jeśli ktoś nie potrafi nad sobą panować to jest chory i musi się leczyć tyle... Żeby w jakiejś szczególnie ciężkiej sytuacji raz Cię uderzył, po jakimś szczególnie perfidnym docinku z Twojej strony to mogłabym to zrozumieć, ale kilka ciosów to już jest celowe działanie nastawione na wyrządzenie Ci krzywdy... Nie powinnaś tego tolerować... Szczególnie że w Twojej rodzinie była tego typu przemoc...

Był przeciwny damskim bokserom... A to dobre, pewnie dlatego że sam taki po prostu jest... Zauważ że komuś grubemu zawsze najgorzej dokucza drugi grubas Pomyśl o tym !!!

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Bicie kogoś słabszego zawsze było jest i będzie domeną osób bez charakteru, wrednych i ogólnie nieciekawych. Ktoś kto bije kogoś słabszego a w szczególności kobietę sam jest wystraszonym dupkiem. A tak w ogóle to wydaje mi się że facet który bije dziewczyny, robi to przede wszystkim by zakamuflować swoje kompleksy i wyżyć się na słabszym przeciwniku... Nie wiem czy to prawda ale zwykle mężczyzna znęcający się nad żoną lub siostrą jest słaby fizycznie. Robi to żeby poczuć się facetem, wie że z drugim mężczyzną w walce nie miałby większych szans... To takie moje przemyślenia
ewelinka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 16:22   #102
RiotKitty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
ojjj to mi wygląda na kiepską prowokację... nie wierzę, że można dać się lać własnemu bratu..
uwierz mi, można
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 19:02   #103
Kasia93b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RiotKitty Pokaż wiadomość
uwierz mi, można
Tez sie z tym zgadzam.
Moj brat jest starszy ode mnie o 3 lata, i zawsze jak bylismy mali to sie sprzaczalismy drapalismy tylko ze wtedy walka była wyrównana, ja mialam pazury on ciagnal za wlosy, kazde rodzenstwo to przezywa. Niestety po kilku latach to sie zmienia, najgorzej bylo gdy ja mialam z 12,13,14,15 lat on 15,16,17,18 istne piekło. On wtedy zaczynal rosnać, dojrzewac a ja zostałam tą drobną dziewczynką. Ten sam powód zawsze było ze"ja go prowokuje'' gdy wpadal w szał naprawde sie go bałam. Najczesciej bił mnie po głowie, kopał szarpał. Ja niestety nie moglam nic zrobić, jedynie ryczeć i krzyczec potrafiłam, za co mnie sie zawsze obrywało od rodzicow. No tak! Moj braciszek zawsze denerwował się wtedy o dziwo gdy rodzicow w domu nie było, gdy wracali spotykali poryczana w czarnej rozpaczy mnie. Na początku rodzice to na mnie z gębą że ja go prowokuje zebym sie do niego nie odzywala nie zbilzala. Potem w koncu mama zobaczyła scene jak sie wyzywa na mnie to pogrozila mu ze takie cos moze skonczyc sie w kuratorium
Ja wtedy mialam wielka nadzieje ze cos z tym zrobią, wezma go do psychologa, ale tylko na grozbach sie skonczylo. I tak kilka lat co pewien czas stawałam sie workiem treningowym.
Nie zebym non stop toczyła z nim walki, kocham go calym sercem i wiekszac chwil spedzonych z nim jest radosna ale jego charakter jest bardzo meczacy na dluzsza mete, jesli cos nie idzie po jego mysli to wpada w szal, jesli nie zgodze sie na cos, nie chce mu czegos pozyczyc to on uwaza ze robie mu na zlosc i leci z piesciami.
Mam jeszcze jednego brata 5 lat starszy, ale z nim nigdyy nie mialam takich przebojow. Jest spokojny i nigdy by mnie nie uderzył.

Jak jest teraz? ja mam 17 lat on 20, wlasnie poszedl na studia, naprawde odetchnelam z ulga gdy wyjechal, zadnych sprzeczek.
Tesknie za nim ale jesli przyjedzie to dluzej niz tydzien juz nie moge z nim wytrzymac. Mysle ze juz oboje wyszlismy z tego wieku dojrzewania.
jednak boje sie o jego przyszłą partnerkę, jesli raz na nia reke podniesie to juz nie przestanie.
A nie uwierzycie, on jest od dziecka wielkim kobieciarzem, dziewczyny go uwielbiaja i non stop z kims sie umawia, ma wielkie ego.
Jest totalnie inny wsrod swoich kolezanek. Smutne, bo gdy wracal do domu z ekstra wyluzowanego przyjaciela robil sie damski bokser ktory klocil sie z wlasna mama.
Kasia93b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 19:18   #104
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015

Jaki idiota...psychopata i w ogóle do psychiatryka z nim.Co on sobie myśli, zachwowuje sie jakby miał menopauze czy okres, i zaczyna Cie bić za nic..co on sobie wyobraża...to nie ludzie,..
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 11:40   #105
FakeBlondie
Rozeznanie

Cytat:
hehe...nie wierzysz??;] on po siłpowni... ja mniejsza, słabsza.... właśnie nikt nie wierzy... a będą wiedzieć tylko osoby które są ,,lane" jak to boli;/ nawet chyba bardziej psychicznie Nie chce go dać na policje... bo on później jest miły... parę tygodni jakiś 2 albo 3 siedzi spokojnie... no dobra... w tych dniach mnie czasem wyzywa... to mój brat.... rodzice chcieli kilka razy zadzwoić.... ale ja im nie pozwoliłam... a jeśli ja sie wyprowadzę to to rozwiąże problem?? On tylko mi tak robi... dla swojej dziewczyny jest bardzo miły....
Musisz coś z tym zrobić.On teraz czuje się bezkarny...i tak będzie się czuł dalej...

Odchudzam się i ujędrniam (od 07.03.10-07.05.10).
FakeBlondie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 14:07   #106
Kocham_Luline
Raczkowanie

Cytat:
mój brat jest pełnoletni... ja też... ech ale ja nie chce, żeby siedział przeze mnie w więzieniu on mówi, że to moja wina... że to ja go prowokuje
przez CIEBIE??? jest doroslym czlowiekiem, nawet jakbys go PROWOKOWALA to by go to nie usprawiedliwialo. rany dziewczyno!!!! moze juz przywyklas do tej sytuacji i nie dostrzegasz jakie to chore, idz na policje, nie pozwalaj NIGDY nikomu sie tak traktowac!!!!!!!!!!!!!!
powodzenia!!!
Kocham_Luline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 14:40   #107
Kasia93b
Raczkowanie

Cytat:
hehe...nie wierzysz??;] on po siłpowni... ja mniejsza, słabsza.... właśnie nikt nie wierzy... a będą wiedzieć tylko osoby które są ,,lane" jak to boli;/ nawet chyba bardziej psychicznie Nie chce go dać na policje... bo on później jest miły... parę tygodni jakiś 2 albo 3 siedzi spokojnie... no dobra... w tych dniach mnie czasem wyzywa... to mój brat.... rodzice chcieli kilka razy zadzwoić.... ale ja im nie pozwoliłam... a jeśli ja sie wyprowadzę to to rozwiąże problem?? On tylko mi tak robi... dla swojej dziewczyny jest bardzo miły....
Dokładnie miałam to samo, to boli bardziej psychicznie niz fizycznie, wewnatrz bol Cie rozrywa. Ja byłam taka zdeterminowana ze gdyby rodzice pozwolili mi zadzwonic, zrobilabym to. Jednak bez ich zgodny nic nie uczynilam w tym kierunku. Oni to tlumaczyli wiekiem dojrzewania, prowokacją z mojej strony. tylko co oni tam wiedzieli, nie bylo ich w domu wtedy. A cwaniak byl taki ze zawsze mnie sie obrywalo za te klotnie, potrafil wytlumaczyc kazda klotnie moim wchodzeniem w okres dojrzewania Bo gdy ja krzyczalam wpadalam ze strachu w histerie i prosilam o pomoc rodzicow, on sie juz usmiechal i siedzial spokojnie przed TV, czy kompputerem.
Nie zapomne jednej sceny jak patrzyl sie na mnie szalenczym wzrokiem, myslalam ze mnie zabije wtedy

Było mineło.
Kasia93b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 16:26   #108
baobabka
Zadomowienie

Przeczytałam cały wątek- jestes fajną kobietką i absolutnie nie dawaj sobie wmówić,że jestes gorsza. Nie ma to sensu. Zgłaszaj, jak najbardziej, mam nadzieję, że będziesz konsekwentna.

I pamiętaj, że absolutnie nic nie usprawiedliwia takiej przemocy- nawet jeśli napyskowałabyś mu tak, żeby chłopinie w pięty poszło, nie ma on żadnego prawa, żeby Cię uderzyć. Żadnego. Powodzenia!
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 18:51   #109
FakeBlondie
Rozeznanie

Cytat:

Pamiętasz jak ojciec tłukł matkę? Odpamiętuj to za każdym razem gdy przyjdzie Ci do głowy zostać z Twoim obecnym facetem.
Nie warto...Naprawdę nie warto....
Wiem,że łatwo jest pisać i odradzać...jednak zwiewaj....

Odchudzam się i ujędrniam (od 07.03.10-07.05.10).
FakeBlondie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 22:02   #110
andere
Zadomowienie

O ile dobrze zapamiętałam nazwę to zdradzacie 'syndrom ofiary'. Oni Was biją, a Wy czujecie się winne i ich usprawiedliwiacie. Z własnego i innych życia wiem, że z takimi to trzeba twardo i to natychmiast.
Znam rodzinę w której rozegrał się istny dramat. Mężczyzna bił rzadko, za to przemoc psychiczna, wyzwiska i obelgi to było nie do zniesienia. Pewnego razu dostał szału i wyżył się na całej rodzinie. Doszło do duszenia, ciężkiego urazu głowy(właśnie od bicia pięciami po głowie) i użycia przez jedną z ofiar noża.
Późniejszy widok zakrwawionych ścian nadawał się do horroru.

Maleńka
andere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 15:48   #111
wobbly
Zadomowienie

przestań się nawet zastanawiać dziewczyno
daj spokój. jedyne co możesz zrobić dzwoniąc na policje to przywrócić frajera do porządku.
cel: 60kg

don't want nothing less cause i’m sure you’re the best..
11.07.13r.
wobbly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości