|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Ja trochę poczytałam o tej przetoce i wyłączyłam google bo mi się mdło zrobiło. Myślę, że żaden z tych przypadków nie dotyczy Amelki bo większość to jakieś wewnętrzne przetoki, ale mogę się mylić
Czekoladko a Ty po prostu przestałaś karmić tak bez żadnych tabletek tak? i nie bolały Cię piersi? Cass mała ma to chyba od urodzenia, tylko ja wcześniej nie zauważyłam
|
#3152 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
moje dziecko jest niesamowite - zjadl przed spaniem cala butle kaszy ale dalej dzioba otwieral wiec dalam mu jeszcze piers, polozylam go a on steka, wierci sie, otwiera dalej buzie i widac, ze glodny, no to dalam mu druga - usnal
a za dwie godz juz znow sie obudzil jesc ale glodomor wiecie co? maly od paru dni nie robi kupy, w sumie odkad daje mu kasze i deserki - to normalne? mi sie wydaje, ze powinno byc na odwrot i powinien teraz robic wiecej
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem,
moje dziecko postawiło sobie chyba za cel wykończenie mamusi ![]() kilka nocy pod rząd budziło mnie co pół - 1 godzinę ![]() a przez dzień sypiał max 3 godziny i to na raty ok. pół godzinne nie miałam siły nawet żeby zrobić sobie jeść, dopiero dzisiaj Łaskawiec spał dłużej bo budził mnie co 3 godziny więc jestem wyspana ![]() co za dziecko ![]() Proszę mnie nie bić za temperaturę w domu bo ja codziennie wietrzę, kaloryfery mam skręcone, okna rozszczelnione, a mimo to mam 25 stopni ![]() jak zamykam okna szczelnie, np do kąpieli to mam jeszcze cieplej ![]() taki urok małego mieszkanka bez balkonu, a w środku 3 duże ciała + 1 małe ![]() Oglądałam filmiki, fajne Megi oprócz szałwii laktację zatrzymuje także mięta
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
witam moj maly budzil sie co 4, godizny wiec jest dobrze system zacyzna dzialac;] hihi jeszcze apre dni co 4,5 godizny jesc bedzie osstawac a pozniej wydluze mu czas do 5 godzin ;] nad ranem tj o 8 nieślubny sie zajmowal dzidziem wiec sobie pospalam , do 11 tzn weldug nowego czasu do 10 ;] dzis do tesciowki idziemy ;| nie usmiecha mi sie to no ale .. raz na 3 miesiace isc trzeba ;>
Dziewczyny znow zaczely mi wyspadac włosy polecaie cos na włoski ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Na ktoryms watku widzialam mamusie z Holandii... czy to tu? Mialabym do niej pytanie.. Czy mleczka kaszki i sloiczki podajecie te holenderskie czy przywozicie z Polski? Co sadzicie o tym ich jedzonku... A sa tu jakies firmy ktore rowniez mamy w Polsce? -chyba Nestle...ale nie wiem jak ono w wersji holenderskiej sie nazywa? Czy mogalby ktoras z Was mi pomoc w tej kwestii?
|
|
#3156 | |
|
celebriti
|
na zatrzymanie pomaga szałwia i mieta oraz ograniczenie innych plynow.
dziewczyny czy w zwiazku ze zmiana zmieniacie pore kapania? moj maz twierdzi ze zostajemy miedzy 19-20 czyli wychodzi ze wg jej zegara to bedzie 20-21
|
|
|
#3157 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja wszystko bede robic o tej samej porze tylko nowego czasu
juz dzis to wprowadzilam i maly dostal deserek o NOWEJ 12 a powiedzialam TZ, ze o 13 pojdzie spac i poszedl - czyli o starej 14 wiec udalo mi sie mu przestawic czas wystarczy dac jesc o nowej porze a potem automatycznie sie wszystko przestawiadziewczyny chyba naprawde mam okres bo mam taka chcice na TZ, ze nie pamietam kiedy taka mialam
|
|
#3158 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też postaram sie wrzucic filmik z moja panna jak sobie gaworzy ![]() Cytat:
Cytat:
zawsze nam zasypiała juz o 20 i spała do 6 a teraz nie wiem co sie dzieje że tak sie przestawiła![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- A oto moja mała gadułka http://www.youtube.com/watch?v=Nqvj5JmYLHE |
|||||
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
ja tez sie zastanawiam co tu zrobic z ta zmiana czasu poczekam i zobacze jak sie bedzie zachowywac U siostry "na dyzurze" byla grzeczniutka, a potem mlodsza siostra wziela ja na spacer i wrocily jak wypilam kawke i sie nasiedzialam wiec pol dnia nie mialam dziecka. Nie mialam reala po drodze wiec obkupilam ja w rossmanie.Maly zapas pieluszek i mleczka.Reszta na mamy uciechy ![]() Mąż w pracy i niebardzo mam plan na reszte dnia z dzieckiem.Nudy Net muli,spacer juz byl i co dalej Moze jak mala poloze to cos upieke...hmmm no nudzi mi sie ewidentnie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3160 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no i Marcel zwalil kupe
![]() TZ byl w szoku, smiac mi sie chce do teraz - maly obkupal sie po uszy i po tych kaszach i deserkach zrobil pierwszy raz taka gesta mazista i smierdzaca kupe, ktora ciezko bylo zmyc a TZ jeszcze czegos takiego na oczy nie widzial i nie wiedzial jak sobie poradzic biedny musielismy go wykapac ide odpoczywac bo cos mnie glowa boli i senna jestem
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
wrrr opisałam się wczoraj jak głupia i wszystko mi zjadło ![]() Bartosz śpi ... ja dop[iero obiadek zjadam ... małż przed tv ... taka se ta niedziela ![]() A najgorsze, że jakieś choróbsko mnie bierze ... boli mnie gardł i głowa ... i wogóle jakaś talka jestem jak by mi ktoś przyłożył ![]() Jeszcze mi brakuje, zeby Bartek sie zaraził ![]() Jutro jedziemy do neurologa z tym jego wygianniem się ... zobaczymy co powie ![]() Dziewczynki Wsze dzieciaczki są cudne ... Svinecka - Marcel pięknie zjada deserek
|
|
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty chyba żartujesz ![]() może zamienimy się dziećmi na jakiś miesiąc ![]() ja odpocznę, a Ty będziesz miała co robić ![]() Cytat:
oby nie grypa szczepiłaś się ? ciekawe co powie specjalista ? mam nadzieję że to nic groźnego a my czekamy na panią pielęgniarkę ![]() dzisiaj ostatni zastrzyk potem kąpiel małego ciekawe o której dzisiaj pójdzie spać
|
|
|
#3163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupki u nas sie zmieniły. I mały robi tak co dwa dni. Czasami są takie plastelinowate, to chyba od kaszki ryzowej bo ryz zatwardza. Cytat:
A może to nie przetoka? Skad wiesz, że to to?? No mi tez leca włosy...garsciami Mam rozne szampony na wypadanie - ziołowe, pije pokrzwe, biore wit. ze skrzypem. Juz kiedys wklejałam fragment z neta na temat wypadania. Po porodzie to normalne i powinno sie unormowac po 6 miesiacu. Cytat:
Nadal Bartolinek tak sie wygina??
|
|
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Cass
normalnie dziurka taka głęboka, że końca nie widać Jutro idziemy do lekarza, obyśmy trafili na jakąś normalną i kompetentną (a z tym u nas trudno).Fajny avatarek
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za udaną wizyte i odezwij sie jak juz wrocicie do domu. Dziekuje
|
|
|
#3166 |
|
BAN stały
|
hej my już wróciliśmy jakiś czas temu, w drodze powrotnej był ryk - już dość miała. teraz ok zaraz ide sie kapac i spac. i kupilam Amelce gryzaczek taki z woda w srodku jak juz ma cos gryzc to niecch to ciumka. moze potem zajrze na razie
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
No i jak zwykle pustki...
![]() Nie ma z kim pisac wiec zmykam spać.
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
no i klops
nie ogarnelam zmiany czasu ![]() dziecko zasnelo mi w locie wg.swojego biologicznego zegarka-na stary czas o 18, czyli o 17 ![]() Dalam jej mleczko(ktorego calego nie wypila) i chcialam ją przeciagnac,porozmawiac na naszym lozku,ale zaczela trzec oczka itp poszlam po smoczek a ona chrapie.Myslalam ze to drzemeczka 15-30min a ona spala w najlepsze niewzruszona zapalonym swiatlem i glosnym tv.Chwile temu odlozylam brudaska do jej lozeczka w rajtuzkach i bodziaku.Pierwszy raz bez kapieli...I na co moja codzienna rutyna i rytualy jak dziewczynka ma to w nosie he he he Ciekawa jestem czy cyrki beda w nocy.eleeri-ja tak sie przyzwyczailam do "wygodnego" dziecka, ze nie wiem jakby to bylo jakby mnie bobas straszliwie absorbowal ![]() Juz zdaza mi sie myslec co to bedzie jak drugie bedzie zupelna odwrotnoscia... :strach-drzwi: wtedy odechce mi sie macierzystwa raz na zawsze <wstyd>
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3169 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moje dziecie nie zjadlo kaszy, nie wytrwalo do 21 i poszlo spac
ale to raczej z braku snu w dzien a nie przestawienia czasu, bo w dzien duzo walczyl i prawie spac nie chcial ide polozyc Eryka bo jutro w koncu do przedszkola idzie
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynko, mi sie też nie zdarzyło nudzić odkąd Tomasz jest na świecie
![]() -------------- my po chrzcinach - tomasz nie spał cały dzień (w kościele 20 min, a potem lanie wodą go rozbudziło i komunię przyjmowałam z Tomaszem na rękach i z butlą )po południu na obiedzie był taki marudny, ze masakra - nic do końca nie zjadłam ani nie wypiłam i musielismy się szybko ewakuować więc w sumie ok 3 godzin byliśmy u teścióww samochodzie usnął, więc w domu tylko go przebrałam i zasnął snem kamiennym ogólnie jestem mega zmęczona - dobrze, ze już po...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-10-25 o 22:04 |
|
|
|
#3171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://canpolbabies.com/index.php?pa...mart&Itemid=25 zerówka jest specjalnie do herbatki dla noworodków, wolniutko z niej płynie, Martynka czasem jeszcze też się zakrztusi, ale to wynika już raczej z tego, że zapomina połykać taki mały dzikusek do jedzenia jest.Staram się trzymać ją jak najbardziej w pionie a butelkę w poziomie...mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi...Butelka kosztowała mnie chyba coś ok 8-9 zł a smoczek też nie był drogi, także warto spróbować.
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3173 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zaraz nie wytrzymam i rzuce sie przez okno
![]() boli mnie glowa, zoladek i jest mi niedobrze - od dwoch godzin marze o snie a ten sie drze i drze i nie wiem o co mu chodzi, mam juz totalnie dosc a jutro rano trzeba wstac do przedszkola ehh
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
eeee tu jakies przeklamanie wystapilo, bo to przeciez ja sie nudze
![]() Laura przespala cala noc czekalam az moze sie zbudzi do 22 i sama poszlam do wyrka. Dzis male mnie tu bedzie, bo niedosc ze net wolny, to maja robic remont,kuc i bedzie sie do mnie nioslo=halas wiec musze sie ewakuowac z domu
|
|
|
#3175 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czesc dziewczynki! Zawsze mi sie wydaje, ze weekend tyyyyle zrobie, odpoczne, poczytam, a potem czas leci jak strzala, a ja ledwo co zrobie Wczoraj planowalam zrobic porzadki, ale czasu zabraklo. Najpierw zaczelam robic sos na obiad, ledwo skonczylam- musialam porobic ksiegowosc. Konczylam juz z chorem Ani, bo przeciez glodna- wiec natychmiast zaczelam karmic, tymczasem pranie sie wypralo- trzeba bylo poskladac do szafek, ledwo skonczylam, juz 18:00 i maz glodny Megi b trzymam kciuki za tego lekarza
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Amelka padła mi wczoraj o nowej 18 wykąpana na szybko i po wciągnięciu butli. Ułożyłam ją do łóżeczka, ale co chwila płakała z całych sił i się budziła więc wzięłam ją do siebie i spokojnie zasnęła ja nie wiem ona chyba nie czuje mnie w tym łóżeczku i dlatego się tak budzi ![]() Śpi do tej pory ok północy dałam jej butle z kleikiem na śpiąco i wytrwała do 5 na cyca i zmianę pieluszki i śpi słodko Miłego dzionka
|
|
#3177 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
wczoraj widziałam nasze mieszkanko w drugim końcu będzie mieszkała pracownica hurtowni która będzie na dole. jeszcze jej nie poznałam, ma dwójkę dzieci chyba 2 i 4 letnie...także kolejna zmiana....z jednej str się cieszę ale z drugiej... tak jakoś mi szkoda zostawiać Olsztyn, ale i tęsknię za wsią, a ta miejscowość to mała jest. i tak sama nie wiem....Amelka chwilowo zasnęła, nie miałam wczoraj kłopotow z jej spanniem, jak poszła o 21 to wstała o 8. gryzaczek gryie namiętnie - pod warunkiem że trafi do buzi a za tydzień jedziemy do domku. cieszę się bo zoaczę moją mamę, gorzej bo i teściową też też będzie maraton, najpierw wyjazd w piątek na noc (w sobotę jakbyśmy jechali to potem mało czasu u męża w domu spędzimy) i do teściów a na sobotę na noc do mojej mamy. . jeszcze nie wiem co z wigilią zrobimy czysami czy do mojej mamy np bo ona zostanie z moją jedną siostrą (druga do cłopaka jedzie) i dziadkiem. to tylko 3 osoby i trochę mi jej szkoda, z drugiej strony chciałabym już sama z rodzinką swoją też wam powiem że czasami się nudzę...Amelka jak śpi to nie mam co robić a jak nie śpi to też siedzi w leżaczku zajmuje się sobą i co...chya jakąś książkę wypożyczę.... u mnie też dziś hałas na górze grzejnik nie grzeje u koleg wpokoju i coś tam robią i głośno jest ale Amelce to nie przeszkadza... megi trzymam kciuki za Amelkę na pewno wszystko będzie ok. Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-26 o 09:29 |
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() komputer mam od rana włączony i jak młody śpi, albo grzecznie się sobą zajmuje to mogę coś klepnąć ![]() zresztą młody najbardziej daje mi w kość od późnego popołudnia i przez noc i wtedy nie mam czasu na net ani na wyspanie się choć i do tego się już zdążyłam przyzwyczaić najgorzej jak budzi mnie co pół godziny albo godzinę a w dzień nie mam jak odespać teraz mały bawi się rączkami ![]() a ja jem w spokoju śniadanie i siedzę na forum
|
|
|
#3179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() wiecie co moja mala jakos malo mleczka pije i do tego to ulewanie-kilkakrotnie po kazdym jedzeniu ciekawe ile bedzie wazyc -za tydzien szczepienie.....wg mojej wagi ma 6kg czyli przybylo jej tylko 1 kg w prawie 2 mce!a to ulewanie teraz jest wieksze bo Wercia rwie sie do siadania i mocno sie rusza-tak mysle czy nie kupic jej tego Nutritionu na ulewanie ![]() Cytat:
aa i pilam duzo szałwii i dziennie piwko bo ponoc alkohol tez hamuje laktacje ![]() Cytat:
Cytat:
Skierko ciesze sie ze mieszkanko sie wam podoba
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-10-26 o 10:43 |
|||
|
|
|
#3180 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moje dziecko poszlo wczoraj spac o 12.30
![]() myslalam, ze umre - jak zasnal to zapadlam snem kamiennym, na szczescie obudzil sie dopiero po 6, tylko ze zanim zasnelo zpowrotem to ja musialam juz do przedszkola wastawac i w sumie sie za bardzo nie wyspalam kurcze musze przelozyc szczepienie, ktore mamy na listopad bo po ospie trzeba odczekac
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przyłożył