![]() |
#2641 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
http://www.allegro.pl/item778408687_..._promocja.html Cytat:
ja do wózka na pewno bede używam tylko grubszego kocyka. Jakoś pościel wydaje mi się zbędna i w moim małym mieszkanku byłaby dodatkowym klamotem. A kocyki to takie wielofunkcyjne są Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki za wyjaśnienie madzia a jak tam wam niedziela mija? ja większośc zaplanowancyh rzeczy już porobiłam, zaraz jem drugą częśc obiadku i udaję się do sklepu po witaminki i.... kapcie (rozwaliły mi się moje ulubione i teraz cholery dosatję chodząc w takich szeleszczących na gabkowanej podeszwie i w odadtku za dużych....) miłego dnia wam życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Rozeznanie
|
Witam po dlugiej przerwie.
![]() ![]() U nas troszke sie dzialo , Tesciowa byla nas odwiedzic (10 dni) , bylo super moglam pospac. Bylam w koncu na Usg, drugie mam na 26 listopada, postanowilismy ze nie bedziemy pytac o plec i zostawiamy sobie niespodzianke. Pani na Usg miala problem z miara bo nasz szkrab sobie siedzial zamiast lezec. Hi hi. Ale moglam sobie przynajmniej popatrzec troszke dluzej. A najlepsza wiadomosc to to ze czuje juz od jakiegos czasu ruchy ![]() ![]() Ja dzisiaj tez mam leniwy dzien, nic mi sie nie chce. Z termometrami to polecam braun , zakupilam go i jestem bardzo zadwolona A oto moje drugie szczescie Edytowane przez malgo421 Czas edycji: 2009-11-25 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Rozeznanie
|
Pochwale sie jeszcze moim brzuszkiem 16 tydzien
Edytowane przez malgo421 Czas edycji: 2009-11-25 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
malgo brzuszek piękniusi
![]() ![]() a ja też dołączam do tych leniących się dzisiaj, leżę, drzemkuję i jem na zmiane ![]() Teraz sprawdziłam górę testów, idę zjeść grapefruit'a i 2 pączki i może posprawdzam resztę klasówek ![]()
#2645 |
Zakorzenienie
|
malgo, fajnego masz lokatora i brzuszek ładniusi
![]() mam pytanie do was dziewczyny,a w szczególności do Ani P (jako doświadczonej mamy). Czy zastanawiałyście się jakie kosmetyki będziecie kupować dla maluszków? Aniu, co polecisz? ja myśle na początek nad używaniem do kąpieli emolium lub oilatum, a nie wiem co kupić do mycia- już nie podczas kąpieli, ale żeby na przykład włoski czy pupę umyć. Najbardziej lubię myjoły z pompką, więc zastanawiaałam się nad nivea baby nutri sensitive o ten klik, ale jak poczytałam na opakowaniu on jest po 1 miesiącu życia, na żelu z serii baby dream o tym klik, nie ma w ogóle napisane o wieku kąpanego.... do kąpieli ten olejek babydream też ma dobre opinie i przyjazny skład, ale znów nie ma info od kiedy go można używać.... na johnsonie tym zółtym z pąpką jest napisane od 1-szej kąpieli,ale johnsona nie chce... i hippa też nie bo wg mnie śmiredzi... a co do buźki?- wybór jest ogromny.....
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja ociupinkę popisałam dzisiaj, potem poszłam na spacer-ale śliczna pogoda była. A tak mi się od tego świeżego powietrza i ostatnich nieprzespanych nocy zrobiło sennie, że o mało nie usnęłam siedząc sobie na ławce nad stawkiem. Autentycznie mam wrażenie, że na jakieś kilka sekund to odleciałam ![]()
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
malgo421 - sliczny brzuszek i maluszek z jego srodka
ja dzisiaj po obiadku u mamusi wyciagnelam meza na spacer ale trwal on kilka chwilek bo musielismy wracac mojemu mezowi jak zwykle zachcialo sie kupe tak jest zawsze jak jestesmy na spacerze zagrozilam ze na nastepny spacer zaloze mu pampersa ![]()
#2648 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja śpię jak dziecko
![]() Ostatnio jakiś spadek nastroju. Małego słabiej czuje, może dlatego. Wczoraj spędziłam wieczór z przyjaciółką, która straciła bliźniaki w 25 tygodniu. Ciężki klimat. Dół.
#2649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez bym nie kupiła turystycznego , nie wiem sAMA dlaczego jakoś mi się nie podobają te drewniane maja taki jakiś urok ![]() Ja uwialbiam kocyki mam ich z 10szt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Johnsona nie lubie strasznie jakoś te kosmetyi dla mnie sa fatalne szczególnie ten płyn do mycia top to toy czy jakoś się to tak zwie . Nivea jest fajna , linomag ma dobry olejek do mycia , szampon , kremy -tanie a bardzo dobre . Do tego ja lubie strasznie bubchena i mój J jedzie do niemiec w grudniu i mi przywiezie kosmetyki . Bubchen ma nową serie " babys first http://www.allegro.pl/listing/search...category=11763 i ja zainwestuje w nią nigdy się nie przejechałam na tych kosmetykach Ogólnie wiadomo z kosmetykami jak u nas co komu pasi .. ale na te pierwsze dni myślę ze w oilatum napawdę warto zainwestować jest też seria naszego oceanica http://www.allegro.pl/listing/search...category=11763 skład emulsji jest taki sam praktycznie jak oilatum ok 64%parafiny płynnej na tych kosmetykach jest napisane że własnie od miesiaca . sa sporo tańsze niż oilatu i równiez bardzo dobre . Mi poleciła pani z apteki
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2009-10-25 o 16:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
malgo421 - dzidziuś jest przepiękny, taki promyczek w ten deszczowy dzień
![]()
#2651 |
Zadomowienie
|
hej wam ciezarowki
![]() dlugo mnie nie bylo... dodam, ze w koncu dzieki waszym zachetom poszlam do innego lekarza. no i bardzo sie ciesze, ze mnie namowilyscie. zdecydowalam, ze bedzie to jednorazowa wizyta. przeziernosc wyszla 1 wiec w normie, kosc noswa tez bylo widac, ale to mnie nie pociesza raczej bo podobno w 14 tyg to juz wszystkim plodom sie wyksztalca. wiec w sumie troche spokojna, troche nie... no coz chyba kazda z nas ma chwile euforii by za chwile wpasc w dola... ? spytalam meza co jak dziecko bedzie chore? ...nic, to bedzie nadal nasze dziecko - odpowiedzial, i od razu mi ulzylo. ciesze sie, ze go mam i bedzie przy mnie w kazdej sytuacji. no i brzuchol mi juz rosnie... ![]() evitka - co do kosmetykow to ja polecam oliwke hipp, zawiera same oleje roslinne, sezamowy i migdalowy - w przeciwienstwie do innych ktorych glownym skladnikiem jest olej parafinowy. zele tez sa fajne. sama uzywam tych kosmetykow. ups nie zauwazylam, ze wlasnie ci nie odpowiada zapach hippa. mi tez zapach nie podchodzi ![]()
Każdemu własna kupa ładnie pachnie, ale nie daj się zwieść ![]() Marcelek moj caly swiat ![]() ![]() ![]() Laura 39/40 tp 9.03.2015 Edytowane przez olasia Czas edycji: 2009-10-25 o 16:50 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
AniaP, a czy w Niemczech te kosmetyki są duża tańsze od tych z Twojego linka na allegro?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-10-25 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dzisiaj mialam fajny nawet dzionek ale jestem troche wykonczona,czytam i mnie oczy szczypią,wybralismy sie rano na łódzką giełdę ale jest tyle wszystkiego ze nam sie prawie 3 godz. zeszły ![]() ![]() Miłego tygodnia zapracowanym mamusiom ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko muszę sobie trasę oblookać, czy łatwy dojazd będzie. Już widzę, że to bułka z masłem tam dojechać. Jeździłam do Łodzi na podyplomówkę i połowę trasy mi się pokrywa. Już się cieszę! Tylko muszę się wybrać w środku tygodnia, bo inaczej to nas tłumy zadepczą ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-10-25 o 17:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
ja zwykle lozeczko tez bede miala bedzie stalo na poczatu u nas w sypialni a potem w pokoiku dzidzi ale potrzebuje jeszcze jedno lozeczko na dol jak bede gotowala czy sprzatala to nie bede slyszala dzidzi jak bedzie lezalo u gory a takto bedzie caly czas przy mnie
![]() a jakie jest wasze zdanie na temat kolysek?? http://www.allegro.pl/item790406303_...a.html#gallery
#2656 |
Zakorzenienie
|
Co do kołysek to powiem tak: okazało się, że gdzieś w świecie odnalazła się kołyska, którą mój brat kiedyś kupił, odnowił dla swoich dzieci, a potem przekazał komuś dalej. No i teraz ona czeka sobie na nas-jeszcze jej nie widziałam, ale podejrzewam, że wygląda ładniutko. I teraz tak: gdybym miała kupować nową kołyskę, to bym tego nie robiła. Przede wszystkim dlatego, że ona starczy pewnie na max.pół roczku (przy mniej ruchliwym maluszku) i potem staje się bezużyteczna (no, chyba, że ma się koty, które z natury uwielbiają pakować się w ciasnawe miejsca
![]() Natomiast mój plan jest taki, że kołyska zostanie sobie w domu u moich rodziców gdzie będzie choć przez chwilę służyła malcowi podczaś naszych wizyt. Planujemy "podszepnąć" w tym roku Mikołajowi, żeby nam kupił łóżeczko turystyczne, które powędruje do "teściów" i tam będzie służyło podczas wizyt. A jak kołyska stanie się za mała to łóż.turystyczne będzie faktycznie turystyczne i będzie kursowało razem z nami na trasie Słupca-Kutno ![]() Reasumując przydługi wywód: nie kupowałabym kołyski nówki-chyba, że dla kaprysu i z zamiarem późniejszego sprzedania jej.
#2657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do kosmetykow to ja przez pierwsze 2 miesiace nie uzywalam nic , tylko oliwki nivea.(podobno najlepsza jest oliwa z oliwek ale ja nie lubie jej zapachu) Potem uzywalam mydelka Do mycia wloskow i ciala z Nivea Ania P ja gdybym mieszkala w polsce to tez ciezko bym miala zeby sie powstrzymac z zapytaniem o plec, ale tu ma sie tylko 2 Usg w ciagu calej ciazy wiec nie ma zbyt wiele okazji zeby sie pokusic. Dziewczyny dziekujemy bardzo za komplementy ![]() ![]() Edytowane przez malgo421 Czas edycji: 2009-10-25 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jeszcze zostały do wyboru kremiki do pupy np. To z tego co użwywałam to był penaten taki w metalowej puszcze , jest też taki dobry z nivea . Sudokrem można nabyć ale trzeba pamiętac że to krem tylko jak sa odparzenia albo coś się zaczyna dziac . Bo jak go użyjemy na codzień to potem jak będzie potrzeba już nie zadziała . No i Bephanten to taka rzecz co to ją każda mama mieć powinna - maśc konkretnie . Działa na wszystko , piersi mozna posmarowac jak bolą po karmieniu , pod pieluche dziecku jest super , do buźki dlA dziecka tez super - polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dostane od kuzynki taki specjalny kosz wiklinowy dla dzidzi ma pościel i budke jak gondola od wózka . Najadłam się zupy pomidorowej że ledwo łaże własnie oduczam moje dziecie picia z butli i pije ze słomki , bardzo mu się to podoba
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
dzien dobryt bardzzo!
troche z innej beczki... ktos z was ma moze kuchnie z ikea? ![]() mi lozeczka podobaja sie takie najprostrze, jak chocby najtansze z ikea, niecala stowe chyba kosztuje. wiecej zaplacilabym z materac.
#2660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz mi powiedzieć co się stało, bo az mnie normalnie mało o zawał serca doprowadziła ta wiadomość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ja mam i to taka 10cio letnia i jak nrazie swietna jest ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ziomuś z brzuszka świetny! Świetnie go widać! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i ruchy już czujesz... no tak... jak maluszek raz leży, raz siada, to aż strach pomyśleć jakie on tam jeszcze może pozycje przybierać ![]() Aha! Jedna rzecz. Bo nie wiem jak u Ciebie. Ale u mnie lekarze są tacy, że na początku badania trzeba im powiedzieć "NIE CHCE ZNAĆ PŁCI". Bo u mnie co prawda nie widać jeszcze, ale co raz jak nie powiem to lekarz zaczyna się doszukiwać ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Apropo... KUPIŁAM SOBIE 2 SWETERKI KTÓRE SIĘ NA CIĄŻĘ NADADZĄ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny witam!!!
Teraz nie mam czasu bo wyjeżdzam ale pxniej sie odezwę!!! TRZYMAJCIE KCIUKI!!! Najpierw jade po wyniki na toxo, potem do biura pracy bo dzis mam się stawić i ok 15-16 jade do koszalina na USG tzn. na wizyte oglnie ale ostatnia była ponad 4 tyg. temu i cichutko liczę na dłuższe podglądanie dzi8dzi! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Wtajemniczenie
|
A Pamiętacie dziewczynki jak wam pisałam, że znajomej się urodziła córeczka w 25tc? Co prawda pomyliłam się bo to był chłopiec. Ale wczoraj dostałam info....... też już po wszystkim... nie dała sobie maleńki rady
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Rozeznanie
|
Izumi - zlozymy krag nie wtajemniczonych , ale jak tak sobie mysle ze to moze byc super doswiadczenie i jaka motywacja przy porodzie zeby szybko wypchnac zeby juz wiedziec Hihihihi
Ja na wszelki wypadek powiem na wizycie ze nie chce wiedziec jak bedzie widac bo moja kumpela tez nie chciala wiedziec ale lekarz sam sie wygadal Dziekuje ze mile slowa ![]() Ja czuje ruchy wczesniej bo to moj drugi szkrabek, w pierwszej ciazy zaczelam czuc w 19 tygodniu Izumi- przykra sprawa z ta znajoma, Moja mama tez stracila 2 dzieci, moje dwie siostrzyczki, pierwsza(Agnieszka) wypisali z zapaleniem pluc ze szpitala i zmarla po kilku dniach, a druga(Kasia)udusila sie pepowina przy porodzie. ![]() Izumi a gdzie mieszkasz w rzeszowie bo moj Tz jest z rzeszowa z Baranowki Edytowane przez malgo421 Czas edycji: 2009-10-26 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kuchni to ja na starym mieszkanku mialam taka z ikea zreszta wiekszosc rzeczy mialam z tamtad i bylam zadowolona szafki sa glebokie i wiele rzeczy sie w nich miesci a jak myslicie kosmetyki penaten sa dobre czy raczej nie ?? ja dzisiaj pol nocy nie przespalam snily mi sie okropne koszmary dotyczace zdrady mojego meza i ze wciagnelo mi brzuch obudzilam sie plaska jak deska ![]() ![]() w dodatku dostalam jakies uczulenie ![]() ![]()
![]() |
#2667 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do wysypki, to mi jakoś w zeszłym miesiącu strasznie biust wysypało właśnie też swędziało strasznie i mi doktor zalecił taki krem ALANTAN PLUS. Jest tani ok. 6zł. A nie dość że jest bezpieczny, to i dla maluszka potem może być! Ja w sumie dostałam 2 kramy przepisane. Jeden za przeszło 25zł ... i nie pomógł na to uczulenie, za to ten alantan to prawie od razu! Tak więc mogę z czystym sumieniem polecić. Bo samo to długo nie chciało to uczulenie zniknąć i myślałam, że pierdzielca już dostane. A tak przy okazji. Ciekawostka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() Kurcze.... za pierwszym razem mówisz w 19tc poczułaś.... a ile później mógł TŻ Twój poczuć?? Bo mój to ucho ciągle przykłada, rączkę na brzuchu trzyma i widać że mu tak smutno jak nic nie usłyszy/poczuje. Co prawda mam w domu stetoskop, ale z tego co wiem to dopiero po 5m-c zaczyna być w ten sposób słychać serduszko malucha... więc i tak dupcia... |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.Witam serdecznie
![]() ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 życzę wszystkiego dobrego,zdrowia dla Was i Waszych maluszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Rozeznanie
|
Izumi Tz poczul jakis kilka tygodni pozniej, na poczatku widzial jak mi sie brzuch rusza, ale potem juz czul kopniaki
stetoskopu nie mam wiec nie pomoge A skad jestes z rzeszowa bo moj Tz jest z baranowki |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O rany, nieźle ;D A jeśli mogę zapytać... to gdzie teraz mieszkacie? ![]() Tż WIDZIAŁ jak Ci się brzuch rusza???? Kurcze... ale to pewnie szczuplutka byłaś? Bo u mnie to chyba ciąża spożywcza wszystko zasłoni .... Ale w sumie... tak sobie pomyślałam.... (UWAGA ZŁOTE MYŚLI IZUMI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-26 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.