|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() A gdyby tak wbrew tradycji??
Czy kiedykolwiek rozwazalycie mozliwosc powiedzenia 'TAK' w jakims nietypowym miejscu, np. na tropikalnej plazy, na otwartym morzu badz gdzies w przestworzach?? Pytam, gdyz sama nie zamierzam brac slubu koscielnego, wiec z cywilnego chce uczynic cos wyjatkowego... Chetnie dowiem sie czegos o Waszych doswiadczeniach. Z gory dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A gdyby tak wbrew tradycji??
Ja chciałam wziąć ślub kościelny, a zaraz potem wyjechać do Australii w podróż poślubną, ale mój TŻ wolał wesele, więc będziemy się weselić z gośćmi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też o tym nie myślałam...jako że mamy z tżtem duże rodziny to obawiam się że to by musiała być jakaś spora kumulacja w lotku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Komplikatorka
|
Ostatnio też się nad tym zastanwiałam. Znalazłam ofertę biur które organizują ślub np. na plaży na Dominikanie. W cenie jest tort, ksiądz/osoba która udziela slubu, jakis poczęstunek chyba i pokój dla nowożeńców. Nie pamiętam jak to było dokładnie z cenami ale wyliczyłam,że wesele na 120-130 osób by wyszło tyle samo ile ślub na plaży dla 6 osób
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja jestem gotowa zapłacić sporo, byle by tylko nie musieć znosić tych wszystkich orkiestr i wesel, bo dla mnie to jest totalna i całkowita tragedia i niepotrzebny dodatkowy stres
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o rodzine to w gre oczywiscie wchodzi tylko najblizsza jej czesc...rodzice i siostra, tak z mojej jak i ze strony mojego chlopaka. jezeli zdecydujemy sie na taki slub, a jest to bardziej niz prawdopodobne, to z pewnoscia lista gosci nie bedzie miala 120 nazwisk
![]() dziekuje za Wasze komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Nawet nie wiedziałam (nie pamiętałam), ale okazuje się, że to nie taki nowy pomysł
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-10-10 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ale boski wątek! Dwa dni temu byłam na ślubie i weselu przyjaciółki. Było skromnie i uroczo. Naprawdę. Ale utwierdziło mnie to w przekonaniu, że ja nawet tak nie chcę. Kościoła, ciotek, znienawidzonego szwagra, białej sukni, tego kiczu całego. Przejrzę stronkę o ślubie na Hawajach i sobie pomarzę...Zwłaszcza, że z TŻetem namiętnie oglądamy "Zagubionych"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
niektórzy biorą ślub na darze pomorza:
http://www.wed.com.pl/blog/?p=138 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
juzerka, genialny fotograf!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.