|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Cytat:
Cytat:
ale kotuś idź do innego lekarza, sonsultuj to, będziesz spokojniejsza, a może ten co u niego byłas jakiś niekompetentny i tylko niepotrzebnie Cię nastraszył!!! Ja do takich tez trafiałam nie martw się
|
|
#4922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam , niedawno dowiedzialam sie podczas badania ze mam przesunieta macice , byl to dla mnie szok . Lekarz twierdzi ze to z podnoszenie ciezkich rzeczy , daje mi jakie slekarstwa nie powiedzial mi dokladnie co z tym robic. Dodam ze odczuwam silne bole brzucha podczas pdonoszenia czegos lub po ciezkim dniu. Bede miala problem z zajsciem w ciaze i porodem . Nie wiem co robic , czy sa jakies metody leczenia takiego schorzenia i jak one wygladaja . Prosze o pomoc i z gory dziekuje za informacje. Mam 23 lata nie rodzilam dzieci i mowa byla tylko o pochyleniu macicy w bok pozdrawiam Odp. Jest Pani zdrowa. Ktoś ma długie nogi a ktoś krótkie, ktoś jest blondynka a ktoś brunetką, ktoś jest wysoki a ktoś niski, ktoś ma macice w przodopochyleniu , ktoś w tylopochyleniu a jeszcze u innej kobiety jest ona zrotowana na prawo lub lewo. To po prostu taka uroda. Nie ma to żadnego znaczenia medycznego. Pozdrawiam. Mam nadzieję, że trochę Cię to pocieszyło ale ja skonsultowała bym to z innym lekarzem Edytowane przez Maja82 Czas edycji: 2009-10-26 o 16:32 |
|
|
|
|
#4923 |
|
Wtajemniczenie
|
Maja82 dzięki za informację
Zastanawia mnie to,że przy wcześniejszych badaniach nigdy mi żaden lekarz nie wykrył tego,również ten,gdy byłam u niego przed ciążą.Ja też troszkę poszperałam i znalazłam,że w takim przypadku może byc problem z: zajściem w ciążę,utrzymaniem jej i porodem (zalecana cesarka). Może lekarz nie powiedział nic konkretnie,bo nic nie jest przesądzone,może uda mi się utrzymać ciążę... Dzisiaj byłam na becie,zobaczymy czy jej wyniki wyjdzie ok.Może to ciąża pozamaciczna? Sama już nie wiem...
|
|
|
|
#4924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyniki bety mam mieć jutro.W przyszły wtorek kolejna wizyta i skierowanie na inne badania.Zobaczymy co powie tym razem,a jak będę mieć obawy dalej to poszukam innego lekarza.A na usg powiedział,że ok.14 listopada,bo wcześniej nie ma sensu podobno...
|
|
|
|
#4926 |
|
Raczkowanie
|
Nie bardzo rozumiem dlaczego nie ma sensu robić usg przed 14. 11 mój gin twierdzi, że na usg można zobaczyć zarodek już 5 dni po terminie @
|
|
|
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mnie to zdziwiło,bo ja zaczęłam dzisiaj 6 tydzień.Jeśli nie zarodek to chociaż pęcherzyk powinien być widoczny... Chyba poszukam innego lekarza.Ale nie wiem czy trafię na dobrego akurat
Ten akurat miał dobre opinie,a nawet nie policzył który to tydzień,myślał,że jestem jeszcze przed terminem @ (a ostatnio miałam 21.09).Dziwne.
|
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie miałam robionego usg do 12 tyg i załuje ze nie poprosiłąm o wcześniejsze, teraz jakby tylko udało mi się zajsć w ciąze to zaraz będe prosić o skierowanie, w szóstym juz bije serduszko i wogóle -poproś jednak o to usg
|
|
|
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba poproszę,ale innego lekarza,bo tak będę musiała zapłacić słono za to usg,a jak lekarz twierdzi,że nie będzie widać to może on faktycznie nie zobaczy
|
|
|
|
#4930 |
|
Raczkowanie
|
To jest bardzo dziwne, czy on nie potrafi liczyć, czy był naćpany jak u niego byłaś. Przepraszam za słowa ale się zbulwersowałam. Mi w pierwszej ciąży od razu policzył który to tydzień i podał termin porodu. Ja bym szukała innego lekarza prowadzącego lub przynajmniej poszła bym na konsultacje. Chodzisz prywatnie czy na NFZ?
|
|
|
|
#4931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a skąd Ty jesteś?może któraś Ci poleci dobrego lekaarza |
|
|
|
|
#4932 |
|
Wtajemniczenie
|
Prywatnie byłam,ale ten lekarz przyjmuje też na NFZ i na taką wizytę mam przyjść żeby dostać skierowanie na wszystkie badania,bo prywatnie wyniosłyby mnie ponad 300zł.A jestem z Krakowa,więc jeśli ktoś zna naprawdę dobrego ginekologa to bardzo proszę o pomoc
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
cały problem z usg jest taki ze wielu ginekologów nie chce wysyłac bardzo wczesnie na usg zeby nic nie naruszyc i nie zaszkodzic maleństwu, z nfz to wogóle dopiero w 12 tyg wysyłaja, powiem szczerze że nie przeszkadzało mi to ale teraz bym naciskała na usg wczesniej
|
|
|
|
#4934 |
|
Raczkowanie
|
Byłaś prywatnie, płacilaś mu kasę a on Cię tak potraktował dla mnie był by skreślony! Nie rozumiem tez dlaczego kazał ci przyjść na NFZ po skierowanie na badania?! Ja jak chodziłam prywatnie do lekarza który tez przyjmuje na NFZ to na prywatnej wizycie dawał skierowanie na gratisowe badania. Brałam ze sobą książeczke zdrowia i w niej wypisywał skierowania. Płaciłam za wizytę a reszta była jakbym chodziła na NFZ. Co do innego lekarza niestety nie pomogę, mieszkam w pomorskim
|
|
|
|
#4935 |
|
Wtajemniczenie
|
aa2 a normalne badanie ginekologiczne nie narusza? Bo to chyba na tej samej zasadzie.A nawet ono wydaje mi się bardziej inwazyjne.
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Maja82 powiedział,że teraz nie może mi dać skierowania,muszę przyjść następnym razem.Nie wiem jak to działa w tej przychodni,ale na brak klientek nie narzekają,więc dla zapełnienia grafiku na pewno to nie było. |
|
|
|
#4936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o badania ginekologiczne to u mnie wszyscy są tak badani i nie wiem nic na ten temat żeby było niebezpieczne(z miłą chęcią poczytałabym cos na ten temat), natomiast co do usg to właśnie spotkałam się z takimi opiniami lekarzy( coś na temat promieniowania też wspominają ,ale to chyba trzeba by było zaglębic się bardziej) dlatego napisałam co wiem -co nie znaczy że uważam to dobre, na dzień dzisiejszy jak słyszę usg mam dreszcze, ale jak tylko uda zajść mi się w ciąże tood razu je zrobie i nie bede słuchac co ma do powiedzenia na ten tem lekarz nie chce czekac prawie 4 misiace zeby usłyszeć że poroniłam...
|
|
|
|
#4938 |
|
Raczkowanie
|
Jak na mój gust na NFZ nie robią usg ze względu na kasę mi nawet trzeciego nie zrobili
Badanie ginekologiczne jest bardziej inwazyjne bo mi się zdarzało po nim krwawić i ponoć jest to normałne a po usg nic się nie działo. Skoro przychodnia w krórej byłaś ma dobrą opinię to jest tym bardziej zastanawiające, że lekarz miał takie podejście, może miał zły dzień..... sama nie wiem próbuję to sobie jakoś wytłumaczyć moja siostra jak poszła do gina to ten całą wizyte dłubał sobie w paznokcjach
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a usg warto zrobić już od 6 tyg. bije serduszko i widać już fasolinkę. Idz do innego to pewne, po za tym na uzg będzie dokładnie widać ułożenie macicy, masz może jakieś starsze badanie, taam w opisie jest na początku opisane lewy jajnik wyiar... prawy jajnik wymiar... macica w przodo czy tyło czy jakimś tam zgięciu. Popatrz jeśli masz to wtedy się uspokoisz.
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
farminka
ja tez znalazlam na necie sporo uspakajajacych informacji, ale tak jak dziewczyny sadze, ze konieczna jest konsultacja diagnozy u dobrego gina. mam kilka kolezanek - mamus z Karkowa, jesli chcesz to zapytam kogo polecaja do ciazy |
|
|
|
#4941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4942 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak czytam o tych lekarzach przez których cierpicie to mi normalnie gul skacze! Muszę coś wam napisać, bo mnie na tą wiadomość to krew zalała kilkakrotnie, a w sercu wielka burza. A więc dowiedziałam się, że znajoma jest w ciąży (drugiej, bo już jedną córeczkę ma a chciała jeszcze jedno) - szczęśliwa. Bicie serduszka, ciągle rosło i rozwijało się idealnie do czasu, aż nie zemdlała w pracy. Pogotowie ją zabrało, wiedząc że jest w ciąży w 4 chyba miesiącu. Badania .... i tu koszmar się zaczyna, bo okazało się że bejbika już od dawna nie ma, a zemdlała bo proces gnicia był daleko posunięty. Jakie było zdziwienie rodziny, bo 3 dni wcześniej była u ginekologa (dodam dobrej koleżanki) i było ok urosło i przybyło.... Więc jak to możliwe? Lekarz w szpitalu powiedział, że dziecko dawno nie żyje i to od dłuższego czasu.
Ja sobie nie mogłam dać rady jak to usłyszałam, bo po pierwsze była to zaufana i dobra ginekolog, a tu taki numer.A po drugie dlaczego nie poinformowała, że dziecka nie ma? Tak więc jeśli macie jakieś ale do swoich prowadzących to ich zmieńcie, zwłaszcza gdy nie zlecają badań ani nie robią usg. Koleżanka długo dochodziła do siebie, a teraz urodziła bejbika i zmieniła ginekologa.
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że powstała już druga część naszego wąteczku
to teraz nabijamy posty do 5000 i się przenosimy![]() Mnie dziś mniej mdli, co jest miłą odmianą ![]() kupiłam sobie w końcu witaminy: 19 witamin w tym kwas foliowy (tabletki na czas ciąży i karmienia piersią). ale zobaczymy czy mi czegoś innego nie przepiszą. |
|
|
|
#4944 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tak z innej beczki..
Wyobraźcie sobie że szukam pokoju z Tż na sylwestra w górach i taka lipa ze koniec. Wszystko zajęte albo masakrycznie drogie... Widze ze dobijamy do 2 części Miejmy nadzieję ze będzie szczęśliwsza od tej....
|
|
|
|
#4945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się dopiero po porodzie jej bejbika dowiedziałam i jestem w szoku już drugi miesiąc
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
|
#4949 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
: przykro mi dziewczyny naprawde i tez jestem z wami!!!Farminka ja popieram dzieczyny zmien lekarza...ja tez wam cos opowiem znajmoa mojej kolezanki byla w ciazy, w czwartym mcu poszla n akolejna wizyte do gin a ten jj powiedzial ze dziecko zmarlo, zeby ustalila termin w szpitalu na zabieg...do terminu miala 2tyg i przez te dwa tyg zyla ze siwadmoscia ze jej kruszynlka juz nie zyje it byla zalamana..poszla na zabieg w szitalu zrobili jej badania przed tym zabiegiem usg itp i ginekolog kttora miala dyzur w tym dniu sie jej pyta: a co pani tutaj robi?po co pani ten zabueg?? a ona mowi: nio przeciez moje dziecko nie zyje.. a ginekolog : nie wiem kto pania tu skierowal i po co i ktopani takich bzdur naopoiwadal pni dziecko jest zdrowe zyje i sie rozwija... wyobrazacie sobie jak ona sie poczula?? byla szczesliwa ale jenoczesnie dochodzila do siebie przeiez przez 2 tyg zyla ze swiadomoscia ze dziecka juz nie ma ![]() ci ekarze az strach ![]() a ja wrocilam zjazdy..mam egz wew teoretyczny za tydzien ciekawe cio to bedzie
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#4950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biedna dziewczyna i jwszcze kazali jej czekać 2 tyg w takim stresie,masakra---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Carol jak tam wizyta u lekarza?mam nadzieję,że wszystko ok Edytowane przez agnieszka1980 Czas edycji: 2009-10-26 o 19:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

nie zakładaj od razu najgorszego,moze to przez te hormony tak się wszystko rozregulowało
da j nam znać jak już wrócisz

a skąd Ty jesteś?może któraś Ci poleci dobrego lekaarza

moja siostra jak poszła do gina to ten całą wizyte dłubał sobie w paznokcjach

to teraz nabijamy posty do 5000 i się przenosimy
Miejmy nadzieję ze będzie szczęśliwsza od tej....
biedna dziewczyna i jwszcze kazali jej czekać 2 tyg w takim stresie,masakra