|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode pełne uroku, które wychodzą za mąż w 2011 roku - część III.
Asia665, głupia sytuacja z tą siostrą Tż. Może faktycznie już wcześniej myśleli o tej dacie (zwłaszcza, że są razem długo) i ich ubiegliście. Może niech Tż spróbuje z nią jeszcze porozmawiać, tylko spokojnie i bez nerwów, albo z rodzicami, żeby się zorientować, jak oni to widzą. Dwa śluby w jednym roku to spory wydatek, jeśli oni finansują.
karolinusienka, mój Tż też czasem mówi, że może jednak byśmy przyspieszyli i pobrali się w 2010. Ale ja nie chcę, nie mówiąc już o terminach. |
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinusienka- hehe oj biednaś
no to TŻ sie spieszy ,chociaż mój tez mysli o 2010 w związku z zaistniałą sytuacją bo skoro się kochamy i mamy być ze sobą to po co czekać i znajomi też mówią żeby robić za rok,tylko że za rok to ja będę w klasie maturalnej....Nicola- my też mysleliśmy o gSobieskim własnie ze względu na te soki ale. . . narazie moje plany legły w gruzach.Conslusion- no kurcze wiesz oni wcześniej zaczęli przygotowania do wesela w przyszłym roku aż się opamiętali że nie mają kasy... no i teraz zarabiają na wesele, dlatego własnie sie zastanawiam co by tu zrobić,wiem że mama TŻ będzie chciała ich ślub.
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2009-10-26 o 17:36 |
|
|
|
#1413 | |
|
Rozeznanie
|
Co do wódki, u nas chyba będzie Żołądkowa de luxe. U mojego kuzyna była i wszyscy chwalili, a z tego co się orientuję cena jest okej. Butelka bez szału, ale zrobi się jakieś zawieszki i już.
I też będziemy liczyć 0,5 na głowę. Na wesele jednodniowe myślę, że ok. A poza tym będzie też wino, no i pewnie na wiejskim stole jakiś bimberek czy śliwowica. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
W ogóle przepraszam, że to napiszę, bo nie wiem, czy kogoś to w ogóle interesuje , ale kurcze ... ja poznałam Tż w klasie maturalnej właśnie i jak mi mama wyjeżdżała z jakimiś tekstami sugerującymi, jakoby miało się to skończyć przed ołtarzem, to jej się pukałam w głowę i mówiłam, że chyba zwariowała. W ogóle nie podchodziłam do tego poważnie. Także podziwiam za odwagę.A co twoi rodzice na to? Moi jakby wtedy usłyszeli o ślubie, to by chyba zawału dostali
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
ja bede miala slub w klasie maturalnej
|
|
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
Conslusion- moi rodzice wiedzą że slub planowaliśmy na 20.08.2011 . A zresztą dla nich nie bło problemu moja mama nie jest zwolenniczką długiego "chodzenia" ze sobą, dlatego powiedziała mi że jak skończe szkołe to proszę bardzo. Tylko że wyniła taka a nie inna sytuacja..
![]() Lasoa- jak to w klasie maturalnej??? Przeciez to już będzie po maturach?
|
#1416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo wam zdaje się tak, więc niestety jesteście trochę uzależnieni od ich zdania. Mam nadzieję, że uda się dojść do jakiegos kompromisu. |
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu a ile juz jestescie razem skoro nie jest zwolenniczka długiego chodzenia ?
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm ja w klasie maturalnej nie myslalam o zamazpojsciu
ehehhee jakos nie wyobrazalam sobie wtedy jako zona i mama. a teraz sie juz czuje ![]() ![]() i produkcja nad juniorkiem trwa hehehe oby byla skuteczna
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
ja o bobasie jeszcze nie mysle
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
a my chyba stanowczo za czesto
hehe i pewnie dlatego Piotrek wspomnial o wczesniejszym slubie
|
|
|
|
#1421 | |
|
Rozeznanie
|
No proszę, same odważne dziewczyny
![]() Cytat:
![]() W ogóle ostatnio trochę się zagalopowała, bo w piątek prasowałam mojemu Tż koszulę na wesele, a ona siedziała ze mną w pokoju. I tak patrzy z politowaniem na mnie i mówi, że ona w tym wieku koszul nie prasowała. Uśmiechnęłam się tylko, ale zaraz zapaliła mi się żaróweczka i mówię do niej, że ona w moim wieku nie tylko koszule prasowała, ale i skarpety prała i gotowała i wszystko robiła, bo była już mężatką. Bardzo była zdziwiona, że mam już tyle lat hehe
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
Conslusion- oni będa chcieli zrobić sami wesele - po to teraz pracują tylko wiesz rodzice na pewno będą chcieli się dołozyć.
Lasoa- prawie rok , no i w 2011 byłoby już 3 latka a dla niej to tak w sam raz. Karolinusienka - no ja chyba czuje "pociąg" do zamążpójścia z tego wzgędu ze od zawsze jakoś chciałam się ustatkować nie wiem czemu... Przepraszam,że pytam to planujecie dzidziusia przed slubem?
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() Moja mama miala lat 19 gdy wychodzila za maz
|
||
|
|
|
#1424 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem przypadkiem rzadko spotykanym, przynajmniej w moim otoczeniu i o dziecku nie myślę ani teraz, ani w ciągu najbliższych 5 lat. W ogóle nie wiem, czy chciałabym mieć. Czasem sobie myślę, że może i fajnie takie małe do przytulania, ale zaraz przychodzą myśli ile to problemów, kłopotów i mi się odechciewa. Za to mój Tż jak najbardziej - chciałby dziecko, choć też jeszcze nie teraz.
|
|
|
|
#1425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() hi to gratulacje moj brat ma audi a4 i bardzo sobie chwali ![]() Diana to super że spotkanie się udało a długie było?![]() Cobra jak tam urodziny teściowej? co kupiłaś? Conslusion to fajnie że się wybawiłaś mój tz należy do tych antytalentów tanecznych ale tak samo jak T'ai tż nadarbia czym innym ![]() T'ai ja nie używam korektora, raczej na dobry podkład stawiam, chociaż chyba bym musiała jakiś korektor kupić bo przed @ mam masakrę na twarzy... Elunka kuruj się, kuruj a powiedz mi czy branża ubezpieczeniowa jest ciekawa? bo wiesz każdy ma jakieś wyobrazenia na ten temat a ja bym chciala twoja opinie poznac bo wybieram teraz specjalnosc i chcialam inwestycje ale za malo chetnych no i mam wybor rachunkowosc albo ubezpieczenia ![]() o Ty w momencie jak to pisałaś ja stałam na pasie awaryjnym na autostradzie bo mi się autko zepsuło ![]() Cytat:
jakby co możesz się nam wygadać ![]() Cytat:
jeszcze mi sie honda accord podoba, mazda 6 i toyota avensis ![]() Cytat:
opowiedz nam o zaręczynach to jest to co tygryski lubia najbardziej ![]() chyba nie ma nikogo z poznania jeszcze za to południowa polska to w natarciu tu jest ![]() macie śliczną córeczkę te oczka duże Karolinusienka zdrówka
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-10-26 o 18:25 |
|||
|
|
|
#1426 |
|
Rozeznanie
|
lasoa, mam 24 lata. W dniu ślubu będę mieć prawie 26.
A moja mama wyszła za mąż przed 24 urodzinami. |
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojej też ciągle przypominam ze w moim wieku dziecko juz miała ![]() ah klasa maturalna te imprezy
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu bardzo bysmy chcieli nawet juz
hehehe jak bedzie przed slubem to nie szkodzi po prostu wlaczyl nam sie instykt maciezynski i dlatego produkcja jest w toku ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- w moim wieku moja mama miala juz nas obie i do tego Sis miala juz prawie 5 latek a ja 3 ehehhee
|
|
|
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo hehe no to super , to może niedlugo jak Bozia da to będziemy ciociami
![]() Stysik- jakie imprezy?Studniówka tylko
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to było jeszcze zanim poznałam mojego Tż (a potem z nim ), po 18, rodzice tylko powtarzali żebym matury nie zawaliła, a jak się przekonali że z nauką nie mam problemu to moglam się wyszumieć oczywiście w pewnych granicach nic tylko szaleć ja się w sumie wybawiłam w 2 i 3 klasie liceum tak naprawdę i na tyle że nikt mi nie zarzuci że nie korzystałam z młodości ![]() z klasą maturalną kojarzą mi się te wszystkie dyskoteki, potem matura a studniówka gdzieś na końcu
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Asia, no prosze cię
- dla mnie ten okres to szalone dyskoteki, grille, ogniska, wakacyjne wypady ze znajomymi. W klasie maturalnej trochę już spokojniej, bo raz nauka, a dwa pojawił się Tż, ale to był super okres i cieszę się, że tak go wykorzystałam. Zresztą, studia to też fajny czas. Zwłaszcza daleko od domu ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- O właśnie i o tych wszystkich 18 zapomniałam. Ehh te czasy
|
|
|
|
#1433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale będą na pewno więc jak już się doczekam to na pewno opowiem szczerze mówiąc to nie mogę się doczekać :PA co do Tarnowa to tak lody i ciastka od Kudelskiego są przepyszne ale chyba jednak wybrałam złą uczelnie i zły kierunek, jednak mam zamiar skończyć licencjata a potem już ślub i mam nadzieje że dziecko więc studia magisterskie będą musiały poczekać
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
o tak
osiemnastki ![]() Cytat:
piękne zdjęcia i miasto podobno piękne (ja niestety jeszcze nie mialam okazji )a zaręczyny na pewno będą piękne
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rowniez czekam z niecierpliwoscia, az mi sie Piterek oświadczy
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
Stysik,Conslusion-no u nas jakiekolwiek imprezy to raczej nie w tej klasie... cięzko jest się zorganizować bo wszyscy mieszkamy od siebie co najmniej 25-30 km no i wiadomo pojawiają się problemy z noclegiem ,miejscem, bo ktoś nie ma prawa jazdy, ktoś nie załatwi sobie dojazdu... eh
Zmykam na Detektywów ![]() A Wy zastanówcie się jak rozwiązać mój problem z datą bo póki co to jestem w kropce czy ipierać się przy tym terminie czy zmienić a wcześniejszy.
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
W Tarnowie znam tylko dworzec. I jeszcze jakiś kościół, czy katedra - nie wiem, co to jest, bo tylko mijam po drodze, ale robi wrażenie.
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Stysik, to zależy co dla kogo jest ciekawe...mnie to nawet interesuje. Zawsze można znajomym coś doradzić, pomóc, wytłumaczyć. Jest to potrzebne ludziom. Jak się jest cierpliwym to kasa też jest dobra. Ale dla szefa, nie dla pracownika
![]() Hehehe,widzę że wspominacie 18stki, imprezy,......ja tam jeszcze szaleję czasem. Lubie wyskoczyć z koleżankami na disco ![]() ![]() Jak mnie dzisiaj jeden gówniarz wkurzył w autobusie. Chciał się chyba popisać i mówi do kolegi 'ciekawe czy tu można palić' a ja nagle 'nie ,nie można' on "wieeemmm" z głupia mina ja "patrzac na Ciebie cieżko stwierdzić czy byś się domyslił" ![]() Aaaa. i nie byłam u lekarza, jutro musze znowu tam zapierdzielać....
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
te dzieciaki sa straszne
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
następne zdanie do zanotowania ![]() nie umiem sie zdecydowac na co isc ![]() a co imprez to na sama myśle ze mialam bym to znowu przezyc od razu mam kaca
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-10-26 o 18:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

no to TŻ sie spieszy ,chociaż mój tez mysli o 2010 w związku z zaistniałą sytuacją bo skoro się kochamy i mamy być ze sobą to po co czekać i znajomi też mówią żeby robić za rok,tylko że za rok to ja będę w klasie maturalnej....
ale. . . narazie moje plany legły w gruzach.

, ale kurcze ... ja poznałam Tż w klasie maturalnej właśnie i jak mi mama wyjeżdżała z jakimiś tekstami sugerującymi, jakoby miało się to skończyć przed ołtarzem, to jej się pukałam w głowę i mówiłam, że chyba zwariowała. W ogóle nie podchodziłam do tego poważnie. Także podziwiam za odwagę.

w momencie jak to pisałaś ja stałam na pasie awaryjnym na autostradzie bo mi się autko zepsuło 
...
jakby co możesz się nam wygadać