|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() ![]() ... wszystkim. ![]() EDIT: zmierzyłam się sznurkiem, a potem miarę na stolarską miarę przeniosłam, no i wygląda na to, że i ja już w brzuchu przytyłam, - 74cm. ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2009-10-26 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Zadomowienie
|
Kropko, dzisiaj ty mi się proszę nie stresować i po wizycie szybciutko daj nam znać co i jak u maleństwa. Kciuki zaciśnięte.
#3003 |
Raczkowanie
|
A ja dziś znowu byłam u gina...po zwolnienie.Ale jak zobaczyłam aparaturę to lekarzowi pokazałam tak
![]() ![]() ![]() ![]() Kropciu...główka do góry- pocieszałaś nas wszystkie, że będzie dobrze więc w zamian za to nie ma innej możliwości aby u Ciebie było inaczej....
http://www.suwaczek.pl/cache/e3e8c6b...html"></a wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2009-10-26 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() U mnie z siuraniem w nocy tak jak u większości...co najmniej dwa razy ![]() Z przytulankami natomiast się nie czaimy, bo mnie nic nie boli, ani nie bolało, więc nie ma przeciwwskazań ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kropka z wizytę ![]() Dzisiaj byłam w lumpie i za całe 8 zł kupiłam sobie spódniczkę ciążową firmy Jojo Maman Bebe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Już nie boli ale rano przy chodzeniu bolało. Cytat:
Jak wróce w środe od lekarza to zaczynam zakupy ciuchowe.Jak bedzie dla kogo. Pochwal się potem swoim okruszkiem. ![]() Ze mną też coś nie tak. Włąsnie spaliłam pizze, którą miałam zjęsć na obiad.Źle nastawiłam piekarnik.Potem na szybkiego jakieś tosty skombinowałam i też by poszły z dymem.No ale w ostatniej chwili uratowałam. Zmieniają mi sie smaki.Ciągnie mnie bardziej do słonego niż słodkiego.Wczoraj wtrabiłam paczke chipsów solonych i mandarynki. Moje ulubione truskawki ida w kąt bo mi już nie smakują. Ciągle jadłąbym ziemniaki lub makaron - taki zwykły ugotowany bez niczego. Rozglądałam sie za materacem i te latexowe są cholernie drogie. Kokosowye za to w uk są ale drozsze niż w pl.Chyba wózek kupie wraz z materacem.Jeszcze tylko do ikei muszę podjechac obmacać te ich materace. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Rozeznanie
|
Witam!!
Jeszcze tylko 17 dni do kolejnej wizyty u gina!! Nie opuszcza mnie mysl ze pecherzyk jest pusty, nie wiem czym zajac mysli zeby sie na tym durnym mysleniu nie skupiac ![]() Objawy mam dosc intensywne, zwlaszcza do poludnia a co gorsza znam ich przyczyne. Dziewczyny, doradzcie co robic bo sie wykoncze ![]() Doradzaja mi zeby isc na zwolnienie ale ja jestem dopiero w 6 tygodniu i chce pracowac jak najdluzej. A jesli nawet, to jak mam to powiedziec lekarzowi? Dziewczyny, co robic? |
![]() ![]() |
![]() |
#3008 |
Zadomowienie
|
My mamy gryczano-kokosowy materac. Kosztował ponad 100, więc nie jest źle, mała nie narzeka, ale nie długo zmieniamy na doroślejszy i nie mam pojęcia jaki.
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Ałła, po pierwsze, to nie czytaj tyle, bo w jakąś paranoje wpadniesz. Tylko te pozytywne i optymistyczne informacje, a będzie ok. A nie możesz poprosić o wyznaczenie innego miejsca, w innym pokoju czy coś? Pewnie to, nie takie proste, bo byś sama na to wpadła.
#3009 |
Rozeznanie
|
Nie ma szans na zmiane stanowiska, juz o tym myslalam. Musialabym sie z kims zamienic, a z wiadomej przyczyny nikt nie wyraza takiej checi
![]() Poza tym, wszyscy maja przypisane swoje stanowiska pracy od wielu lat. Ponadto nasze zakresy obowiazkow sie pokrywaja i wiele dokumentow mamy we wspolnych szafach. Ciezko byloby sie przenosic samemu. Musze jeszcze raz porozmawiac z kierowniczka, chyba ze sama zbiore sie na odwage i mu to powiem. Edytowane przez ałła Czas edycji: 2009-10-26 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Rozeznanie
|
Witajcie nowe mamuśki w naszym wesołym gronie
![]() kropka, dafreen - dziewczyny trzymam z całej siły kciuki za Wasze usg, będzie dobrze ![]() Ja również wybieram się jutro na usg. Stracha też mam - wiadomo. Ciekawe jak tam moja kosmówka. I niestety - pomimo brania nystatyny moja infekcja nadal mnie męczy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch mi już tak widać, że boję się, że niedługo będą pytać w pracy. A mam umowę dopiero od 2 tyg. I co ja mam szefowi powiedzieć jak mnie wprost spyta czy jestem w ciąży?? ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1492495 1] ja chyba mam jakieś problemy z głową... wszystkiego zapominam, trzy razy sprawdzam czy wyłączyłam palnik pod garem, czy światło zgasiłam w wc, czy kot ma żarcie w misce... zakręcona jestem jak nie wiem co... ![]() Ja nigdy nie sprawdzałam, ale chyba zacznę. Ostatnio wyjechałam z parkingu pod marketem na ulicę bez świateł a już ciemno było. Nie wiem jak to zrobiłam. Albo zostawiłam auto bez ręcznego ani nie na biegu pod pracą Tz-a i sobie wchodzę a jego kierownik do mnie krzyczy że mi auto ucieka ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 |
Przyczajenie
|
Kropka, Dafreen-trzymam kciuki za wizyty!
Dzis bylam w aptece, bo mlody ma tylko zapalenie oskrzeli(nie grype, hahha) i ogladalam smarowidla na brzuch ciazowy, podeszla starsza pani magister, z pytaniem w czym pomoc itd. W koncu pyta sie ona ktory tydzien, mowie, ze dopiero poczatek, ona aha no i stwierdzila, ze przy drugiej ciazy to czlowiek inaczej podchodzi, bo wie co i jak. Ja mowie, owszem, ale tez jestem swiadoma zagrozen, historie znajomych nie napawaja optymistycznie. I ta kobieta zastrzelia mnie tekstem, ze: Dopoki, dopoty nie ma potwierdzonych zagrozen, czy tego, ze dziecko jest chore itd, nie nalezy myslec o takich scenariuszach. Wiadomo myslenia nie da sie wylaczyc automatycznie, ale nalezy ograniczyc, dla wlasnego, psychicznego zdrowia, jak i zdrowia dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki, przydały się.
![]() Byliśmy na USG. Pogadałam z dr, oddałam wyniki, a potem poszłam się rozebrać i zawołałam męża. Nie wiedziałam, że przed USG będę jeszcze badana, ale mąż zniósł to dzielnie i nawet nie mrugnął. ![]() Pan dr zrobił nam USG dowcipne i pokazał bobasa... mały spał, dr postanowił go obudzić, popukał mnie w brzuch i zaczęło się... ![]() Nie umieliśmy smarka uchwycić do zdjęcia, był wszędzie jednocześnie. ![]() Pytam lekarza czy to wody dają taki falujący efekt, czy to ON. (Nie wiem czemu mówiliśmy ON, choć nic nie było widać.) Ale pan dr powiedział, że to mały się tak rozszalał i że chyba jakiś maraton pływacki ma. ![]() Potem zrobiliśmy jeszcze USG przez brzuszek, dla porównania - różnica kolosalna na tym etapie. A później dr dał nam posłuchać tętna - ale zasuwało. Moja tachykardia to pikuś. ![]() Załączam Wam foto. Dla niewtajemniczonych opis... od lewej: to największe to łepek, potem tułów, nóżki, po bokach tułowia dwie łapki. ![]() Aha - mimo średniej klasy usg 2D lekarz widział już kręgosłup i kość nosową. ![]() Małe podgoniło, ma 44mm i 11tyg. 5 dni. Termin porodu przesunął się w tył o 6 dni. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-26 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3016 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kropko super wieści
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kropko, dzidzia jest duża. ![]() ![]() ![]() Jak ja Wam zazdroszczę, że macie fotki dzieci na tym etapie rozwoju. Ja dopiero będę miała za tydzień. Mam coraz większego stracha przed genetycznym, ale wpajam sobie cały czas, że wszystko będzie ok.
![]() |
#3018 |
Konto usunięte
|
Kropko, cudo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
Zakorzenienie
|
Kropko - super dzidek
![]() gdzie planujesz robić usg genetyczne? słyszałam coś o Zabrzu i Żorach, ale nie znam szczegółów. w Knurowie pewnie nie ma takiej opcji? |
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a z innej beczki...pytałam dziś lekarza co wpisać w polu "płatnik"- na razie wpisaliśmy byłego pracodawcę a że jadę w miejsce zameldowania to mam się zarejestrować jako bezrobotna i będziemy wpisywac urząd pracy w "płatnika"... lekarz wyjaśnił, ze pewnie cofną mi to zwolnienie ale wtedy pan doktor mi je zweryfikuje, przerobi i będzie git, tylko szybko się muszę zarejestrować.
![]() |
#3021 |
Rozeznanie
|
Kropka, rewelacyjne wieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Zakorzenienie
|
Kropka to super że wszystko dobrze
![]() Ja dziś byłam u gina zapłacic mu za poprzednią wizytę ![]() ![]() kupiłam następne bodziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | |||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
![]() Oj przeżycia były. ![]() ![]() ![]() Byle się w porę zatrzymał, bo mi tę chudą dupę porozrywa w drobny mak. ![]() Cytat:
W Zabrzu jest, ale nie znam opinii, a Genom jest znany i polecany. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() Ja następną mam 18.11 o 15ej. Chyba zacznie mi dzidek świecić, bo USG genetyczne 5.11. Nie wiem czy trochę nie za dużo tego dobrego... No i dobrze. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
pytanie z serii głupich:
jak wy robicie te fotki? dostajecie wydruk z usg, pstrykacie mu fotę i nam tu wstawiacie, czy jakoś inaczej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Konto usunięte
|
Kropko, Genom jest też w Katowicach na Opolskiej
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3029 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki DAnia.
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14931703]Kropko, Genom jest też w Katowicach na Opolskiej ![]() A to przypadkowo ta sama nazwa czy oddział? Bo z ich strony nic nie wynika. http://www.genom.pl/index.html ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-26 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myślałam. ale z takiego usg genetycznego, 3 czy nawet 4 d to robią filmik, prawda? czy trzeba przyleźć z własnym sprzętem nagrywającym? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.