![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
![]() wiec takie kiesoznkowe moze wpaśc czasami do portfela ![]() napisze tam, ninc mi nie zaszkodzi ![]()
![]() |
![]() |
#933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej szczerze i konkretnie ![]() ![]() A co do za stronka co wczesniej pisalam..Mozesz mi na priv wysłać?
![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
Również jestem w Oriflame i zajmuję się tym na mniejszą skalę-w gronie najbliższych znajomych. W sumie fajna sprawa, można troszkę zarobić i co najlepsze bez przymusu, że za ileś coś trzeba zamawiać w określonym czasie.
Co do tematu wątku to jestem chyba u progu obłędu już, ogłoszeń prawie żadnych a jak już to albo podejrzane albo nikt nie odpowiada. Jestem wprawdzie w trakcie załatwiania stażu, ale nie wiem ile to jeszcze potrwa (pracodawca wysłał imienny wniosek do urzędu a ten ma teoretycznie 30 dni na jego rozpatrzenie, nie mam pojęcia ile w praktyce im to zajmie). A chcę już coś robić, mieć zajęcie, zarabiać... Już tracę motywację, nic mi się nie chce, wiem, powinnam ten wolny czas przeznaczyć na coś pożytecznego a za nic nie mogę się zabrać. Studiuję niby zaocznie, ale nic nie cieszy, nie wiem już sama co ze sobą robić ![]() Tzn ok, wiem, ale zebrać się nie mogę. Sory Dziewczyny ale musiałam się gdzies wyżalić. Generalnie zgrywam twardzielkę, która wszystko ma pod kontrolą, w rzeczywistości wymyka mi się wszystko.
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
roznioslam cv juz chyba wszedzie, oprócz hipermarketów . Wszedzie gdzie cv zostawiałam to mierzona byłam od stop do głów ;/ oczywiscie zerowy odzew, doswiadczenia nie mam wiec moze dlatego też . Pozostaje mi juz chyba tylko kfc. Ciekawa jestem czy odezwia sie do mnie szybko, czy prace też dostaje sie od zaraz, bo ja musze sie zdeklarowac do 31 października czy wynajmuje dalej czy nie. bo po co mam komus dawac hajs za wynajem jak pracy nie bede miec .
ktos zanosil ostatnio cv do kfc ?
![]() Edytowane przez Ciii Czas edycji: 2009-10-23 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
byłam na miescie i w sklepie:wszytsko po 5,5 wisi ze szukają do pracy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie zobaczyłam że dzisiaj jakiś sklep przeczytał już moje CV 5 razy ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- narzekałam i mam :P zadzwonili do mnie chwile po wysłaniu CV jako asystentka w dziale księgowości ![]() w sumie to nie wiem co taki człowiek robi ale się bardzo cieszę ![]() ![]() Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2009-10-23 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
ja wybieram sie jutro do wszystkich kfc w moim miescie
![]() i słyszalam ze niektorzy robia tak ze prosza o kierownika i od razu maja rozmowe. Moze mi sie tez tak uda, odrazu bym wiedziala co i jak a nie czekala tydzien na zbawienie, gapila sie w telefon czy ktos dzwoni .. .
![]() |
![]() |
#940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak to właśnie z reguły wygląda, od razu jest rozmowa i wiesz na czym stoisz, pewnie dadzą Ci skierowanie na badania do książeczki i za jakieś 2 tygodnie wrócisz na podpisanie umowy i zaczniesz pracę. Zarówno w KFC jak i McDonaldzie jest duża rotacja, ale w sumie wspominam pracę tam całkiem miło ![]() Powodzenia
![]() |
![]() |
#941 |
Przyczajenie
|
Ja też szukam pracy - studiuję zaocznie na II roku. I nie chcą mnie nigdzie przyjąć! Nawet w zwykłym sklepie spożywczym... a była wywieszka, ze pilnie szukają.
![]()
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
jak tam dziewczeta z pracą ?
Ilena ma dziś rozmowe tak ? ja szukam i szukam i znalazłam ogloszenie coca coli ![]() ![]()
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, jak szukanie?...
Znowu poniedziałek. Chyba muszę obmyślić nową strategię szukania, bo już nawet nie ma gdzie szukać. Coraz mniej ogłoszeń w necie, a jak są, to tak wyśrubowane, że szok. No i chyba czas wziąć się za naukę... Włoski i angielski... Takie "nowoponiedziałkowe" postanowienia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
To ja może do Was dołączę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
iwciunia, witaj w gronie bezrobotnych polonistek...Z pracą w szkole jest rzeczywiście bardzo, bardzo ciężko. Królują przedszkolanki, choć też kiedyś były w takiej sytuacji jak my. Zarejestruj się w urzędzie pracy. Bo w kolejce po jakiś kurs z urzędu liczy się staż w byciu bezrobotnym. Teraz i tak się na nic nie załapiesz. Trzeba czekać na początek roku 2010. Wtedy dostają nową kasę. Z tego, co wiem to chyba lepiej znaleźć sobie studia i złożyć podanie o dofinansowanie studiów właśnie. Pomyśl o przedszkolnej i doradztwie zawodowym. Skoro jesteś z Bielska, to polecam stronkę
http://www.placpigal.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Witaj Jik
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
iwciunia, też myślałam tak, jak Ty. Moim marzeniem była praca w wydawnictwie. Jeszcze trzy lata temu chcieli mnie przyjąć do krakowskiego wydawnictwa Zielona Sowa, a ja nie mogłam zatrudnić się na cały etat, bo przede mną były praktyki w szkole. A jakbym zawaliła praktyki, to nawet nie chcę myśleć co by było. Koleżanka z grupy mojej przyjaciółki ( dziewczyny z surdopedagogiki) usłyszała kiedyś (a zaznaczę, że była w ciąży i termin praktyk wyjazdowych pokrywał się z terminem porodu), że powinna była sobie ustalić priorytety. Taki tekst od szacownej pani profesor na pedagogicznej uczelni...Ale to taki off.
Co do wydawnictw...Trzeba jechać do Warszawy. Na wirtualnywydawca.pl jest pełno ogłoszeń, ale to Warszawa w 98% ![]() Tu jest jeszcze fajna strona: http://www.grapevinejobs.pl/szukaj_o.../rezultaty.asp Ale też Warszawa, Poznań, Wrocław. Ze swoją specjalizacją to powinnaś pracować w onecie, interii ( Kraków City się kłania ). A gdzie kończyłaś studia? Ja też myślałam o kursach zupełnie nie związanych ze studiami. Zrobiłam kadry i płace. I kiszka. Bo taka kadrowa musi mieć co najmniej dwuletnie doświadczenie. Teraz zapisałam się na podyplomówkę z doradztwa zawodowego. Może mi się uda zahaczyć w jakiejś agencji pracy... Poczytaj sobie też wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=363130 To tak a propos "co by tu ze sobą zrobić". No i doradca zawodowy - fajna sprawa. Znajdź takiego w urzędzie pracy i go molestuj. Ja chodziłam do symaptycznej dziewczyny, która podpowiedziała mi parę rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Bardzo Ci dziękuję
![]() ![]() ![]() Przede wszystkim zarejestruję się w UP i spróbuję się dowiedzieć "co i jak" można z nich wycisnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
u mnie też nic się nie rusza
![]() miałam dwie rozmowy w tamtym tygodniu ale nic z tego. praca w pubie(akurat w tym,w którym lubie przesiadywać) więc szłam na tą rozmowe pełna dobrego humoru ![]() ![]() ![]() ![]() ehh, druga praca w biurze. Ale niestety odpadłam na starcie ze względu na nie umiejetność obsługi faxu ![]() ![]() Jik ja też uczę się włoskiego w domu ![]() ![]()
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
ja mam napisane w cv ze umiem obsugiwac fax a wcale tak nie jest
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
iwciunia, w sumie masz fajną sytuację, bo Twój chłopak też nie ma pracy, więc możecie spakować manatki i jechać za robotą gdzie się da. U mnie jest gorzej, bo TŻ ma tutaj, w Krakowie dobrą pracę. Na tyle dobrą, że szkoda jej zostawiać. Na tyle mało płatną, że nie kupimy mieszkania
![]() uparta Marti, faktycznie robota w pubie to praca do późnych godzin nocnych. A w dzień się nie da? Czy oni mają otwarte od 16 - 17? "ehh, druga praca w biurze. Ale niestety odpadłam na starcie ze względu na nie umiejetność obsługi faxu ![]() ![]() Żartujesz????? Przecież obsługa faksu trwa 5 sekund! Jak mogli Cię nie chcieć z tego względu, że nie wiesz który guzik się naciska w faksie? Swoją drogą obsługa faksu wygląda tak: 1. Dzwonisz. 2. Mówisz komuś "Proszę o włączenie faksu", jeśli jest to tel. i fax w 1, bo może się włączyć automatycznie i wtedy jest takie długie "piiiiiiiiiiiiiiiiiii iii" 3. Naciskasz zielony guzik i faks idzie. 4. O ile włożyłaś coś do wysłania. A wkłada się kartkę jak do drukarki przy opcji "ładowanie od góry". I cała filozofia. Ksero wg mnie jest trudniejsze, bo czasem trzeba sobie coś poustawiać. A czasem się w ogóle zepsuje i kiszka. Więc przegięli z tym, że nie umiesz obsługiwać faksu, bo to tak, jakbyś nie wiedziała, w którym kubku zrobić kawę szefowi. To naprawdę nic istotnego, a nauka to po prostu pokazanie i tyle. Też się zacznę uczyć tego włoskiego. Odpalę sobie zaraz samouczek. Dwa lata łaciny powinny pomóc, nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
również uważam że nieumiejętność obsługi faxu to nic czego nie można by się nauczyć w dość szybkim tempie, na nowym stanowisku i tak najpierw ktoś nas kieruje i kontroluje zazwyczaj, aby nie żałowali że wybrali np. kogoś mniej sympatycznego i pracowitego niż Ty, tylko dlatego że zna obsługę faxu
![]() a co do moich poszukiwań to nadal nic, teraz e-mailuje z jakimś panem na temat stania na promocji w realu, jednak muszą jak najszybciej skonczyć akcję i praca 12godzin, niby mogę mniej, ale wtedy mogą mnie nie zechcieć i tak to... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
no i same widzicie jaka głupota
![]() ![]() wiecie co ? na mojej lokalnej stronie z ogłoszeniami często pojawia sie ogłoszenie,że potzrebuja aktorów-amatorów do spektakli. Więc wyszukałam strone ineternetową tega teatru i napisałam do nich maila. Odpisali mi,że jest to praca aktora własnie w rózncyh spektaklach dla młodych odbiorców(podstawówka i ewentualnie gimnazjum) Doświadczenie nie wymagane, wyjazdy po całej polsce od pon-pt. No i podali telefon,w razie jeśli jestem zainteresowana mam dzownić i powiedzą o szczegółach. No i co myslicie ? Dzownić tam ? Ciekawi mnie bardzo jak to wygląda wszytsko. Będąc w podstawowce chodziłam do Młodziezowego Domu Kultury w mieście którym mieszkałam na kółko teatralne ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zadomowienie
|
Uparta Marti, wpisz sobie w cv "obsługa urządzeń biurowych". Po prostu. Co do teatru, to faktycznie może to być coś w rodzaju teatru profilaktycznego, który wystawia dla szkół i innych placówek. Jeśli tylko czujesz się na siłach, to próbuj. Umowa - spodziewałabym się umowy o dzieło raczej :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
byłam na rozmowie praca od 9-17 14zł/brutto umowa na miesiąc bo potrzebują pracownika do nadrobienia zaległości z możliwością przedłużenia .. pani powiedziała że jak się zdecyduje to zadzwoni w tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
a ja moge sie podzielic wrazeniami po pierwszym tygodniu stażu w UP : ropierducha na maxa!!
![]() Ci którzy mówili mi , ze bede podawać kawkę grubo sie mylili... mam tyle obowiązków, że wracam wykończona do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też wybieram się na staż, sama sobie wyszukałam i dowiadywałam wszystkiego, dziś dali mi z UP skierowanie na badania i niebawem zaczynam natee, jak byłam na stażu w US to też był zapieprz, nie spotkałam się z żadnym stażystą "od kawy", było sporo pracy ale i superatmosfera mam nadzieję, że tym razem też tak będzie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.