Powiększanie piersi - cz. 2 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-26, 18:00   #2371
agnes281
Wtajemniczenie

Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
No moje, moje. Wygrzebałam stare fatałaszki i przyodziałam moje przody.
ja musze jeszcze troche poczekac na takie chwile..pójśc do sklepu z bielizna wyjsc z minimum 5 staniczkami... z 10 bluzkami

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 18:05   #2372
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
ja musze jeszcze troche poczekac na takie chwile..pójśc do sklepu z bielizna wyjsc z minimum 5 staniczkami... z 10 bluzkami
Już niedługo, niedługo.
A jak nam swój biuścik zaprezentujesz w ślicznych staniczkach i bluzeczkach to wszystkie tu padniemy z wrażenia

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2009-10-26 o 18:08
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 18:10   #2373
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Już niedługo, niedługo.
A jak nam swój biuścik zaprezentujesz w ślicznych staniczkach i bluzeczkach to wszystkie tu padniemy z wrażenia
oby oby, narazie mnie pobolewa chyba ten stanik co wczoraj kupilam sciska mi biust

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
Stary 2009-10-26, 18:38   #2374
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
http://isuana.pl/pl,product,542212,s...,cotton,n.html
prosze Horo, ja placilam 39,zl w centrum handlowym.
dzięki agnes
tylko jakaś rozmiarówka lipna mały wybór

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 18:51   #2375
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
dzięki agnes
tylko jakaś rozmiarówka lipna mały wybór
ten caly Triumph jest do bani z rozmiarówka jst ciężko ,a w innych sklepach tez ciezko z miękkimi stanikami, szkoda, ze nie widzalas min wszystkim pan sprzedajacych gdy poprosilam o rade i pomoc w przymierzeniu żenada i brak profesjonalizmu ,ale wczoraj udałam sie do innego Triumph'a i udalo mi sie znalezc cos dla mnie. Sprzedawczyni byla przemila, pomogla mi sie rozebrac itd. to był jej debiut w dziedzinie silikonów

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

uslyszalam opinie w sklepie , ze cięzko jest znalezc miekkie staniczki w rozmiarze D i E
Tam gdzie mieszkam w UK sa za pare funtów dosłownie 5,6 funa miekkie ,kolorowe, przezroczyste od A do Z

Edytowane przez agnes281
Czas edycji: 2009-10-26 o 18:54
Stary 2009-10-26, 19:20   #2376
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
ten caly Triumph jest do bani z rozmiarówka jst ciężko ,a w innych sklepach tez ciezko z miękkimi stanikami, szkoda, ze nie widzalas min wszystkim pan sprzedajacych gdy poprosilam o rade i pomoc w przymierzeniu żenada i brak profesjonalizmu ,ale wczoraj udałam sie do innego Triumph'a i udalo mi sie znalezc cos dla mnie. Sprzedawczyni byla przemila, pomogla mi sie rozebrac itd. to był jej debiut w dziedzinie silikonów

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

uslyszalam opinie w sklepie , ze cięzko jest znalezc miekkie staniczki w rozmiarze D i E
Tam gdzie mieszkam w UK sa za pare funtów dosłownie 5,6 funa miekkie ,kolorowe, przezroczyste od A do Z
A ja potrzebuję miękki 70 H czyli lipa bo nie kupię

Stary 2009-10-26, 19:39   #2377
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja potrzebuję miękki 70 H czyli lipa bo nie kupię
http://www.padtech.pl/index.php?menu=upiersi swietna stronka

Stary 2009-10-26, 19:44   #2378
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsza sesyjka we wdzianku - ze szczególną dedykacją dla MyaDivy
i tak trzymaj i tylko tak sexi, sexi, sexi , bajkowe, zmysłowe, mniam.A Twój pierwszy sexi staniczek powali na kolana, no chyba pod choinkę to już sobie jakiś sprawisz?
Uleczyłaś mnie dziś tymi fotkami bo mocno obolała jestem od wczoraj-i od razu mówię że nic a nic nie robiłam zakazanego, grzeczna byłam całą niedzielę.Wniosek z tego prosty, że coraz gorzej ze mną, w nocy nawet pyralgin pierwszy raz wzięłam, który guzik mi pomógł.
Ale nic mnie nie załamie, dni mijają i coraz bliżej do tego by i moje foteczki cieszyły Wasze i moje oczęta.

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 19:45   #2379
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
super zwłaszcza ten z zapięciem z przodu i z tyłu... szkoda tylko, ze nie ma rozmiaru na mnie
na dzień dzisiejszy mam 71 cm pod biustem i 98-99 cm w biuście ... czyli 70 H jak w mordę strzelił, zeby cycuchy mialy wygodnie

Stary 2009-10-26, 19:56   #2380
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
Sluchajcie juz na 100% wiem , ze nikomu nie bede mowic .
Szefowi powiedzialam ,ze to kobiec sprawy, mam 2 tyg urlopu i nie moge przez miesiac treningow prowadzic. Po tym czasie zobaczymy dalej ( wolnego od treningow bede miala ok. 5-6 tyg a pozniej )
Od paru dni mam dodatkowo wypelniony biustonosz, nosze luzniejsze koszulki wiem , ze to glupie , ale nie mam sily pozniej na te wszystkie pytania odpowiedziec .
Jedno co mnie naprawde cieszy to mysl o slicznym sportowym biustonoszu
pysia to link dla ciebie, przeczytaj warto
http://www.padtech.pl/index.php?menu=powiekszanie

Stary 2009-10-26, 20:15   #2381
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
i tak trzymaj i tylko tak sexi, sexi, sexi , bajkowe, zmysłowe, mniam.A Twój pierwszy sexi staniczek powali na kolana, no chyba pod choinkę to już sobie jakiś sprawisz?
Uleczyłaś mnie dziś tymi fotkami bo mocno obolała jestem od wczoraj-i od razu mówię że nic a nic nie robiłam zakazanego, grzeczna byłam całą niedzielę.Wniosek z tego prosty, że coraz gorzej ze mną, w nocy nawet pyralgin pierwszy raz wzięłam, który guzik mi pomógł.
Ale nic mnie nie załamie, dni mijają i coraz bliżej do tego by i moje foteczki cieszyły Wasze i moje oczęta.
Też mi się podoba. A staniczek to mam nadzieję, że Mikołaj przyniesie pod choinkę (cały rok byłam grzeczna), albo chociaż do buta włoży

No dobrze Ewuś - skoro byłaś grzeczna to może i Tobie Mikołaj te żelki włoży do bucików, bo tak sobie myślę, że jak pod choinką miałby je zostawić to przecież op. trzeba by było przełożyć . A tego przecież nie chcemy

Czas edycji: 2009-10-26 o 20:28
Stary 2009-10-26, 20:32   #2382
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Sluchajcie juz na 100% wiem , ze nikomu nie bede mowic .
Szefowi powiedzialam ,ze to kobiec sprawy, mam 2 tyg urlopu i nie moge przez miesiac treningow prowadzic. Po tym czasie zobaczymy dalej ( wolnego od treningow bede miala ok. 5-6 tyg a pozniej )
Od paru dni mam dodatkowo wypelniony biustonosz, nosze luzniejsze koszulki wiem , ze to glupie , ale nie mam sily pozniej na te wszystkie pytania odpowiedziec .
Jedno co mnie naprawde cieszy to mysl o slicznym sportowym biustonoszu
O tak mi też się taki sportowy staniczek marzy, a w nim moje śliczne piersi. Mi po pierwszej op też ciężko bez ćwiczeń było.A teraz 3 msc będę musiała po op wytrzymać.To chociaż w sportowym staniczku sobie pochodzę przed lustrem.
A jeśli chodzi o to czy mówić komuś czy nie? ja jestem za nie. Moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie. A ewentualnie potem można się wytłumaczyć , że od jakiegoś czasu hormony się bierze-to zawsze działa.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Też mi się podoba. A staniczek to mam nadzieję, że Mikołaj przyniesie pod choinkę (cały rok byłam grzeczna), albo chociaż do buta włoży

No dobrze Ewuś - skoro byłaś grzeczna to może i Tobie Mikołaj te żelki włoży do bucików, bo tak sobie myślę, że jakby pod choinką miałby je zostawić to przecież op. trzeba by było przełożyć . A tego przecież nie chcemy
Tylko Ty buty nie za malutkie wystaw
A ja w tym roku, idąc za pomysłem Horo choinkę ubieram w Mikołajki. Z butami i skarpetkami w tamtym roku nie wypaliło, jakiś nie kumaty ten Miki.
Nie ma innej opcji-6 grudnia choinka będzie u mnie ubrana i to przy samym oknie .

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2009-10-26, 20:37   #2383
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
O tak mi też się taki sportowy staniczek marzy, a w nim moje śliczne piersi. Mi po pierwszej op też ciężko bez ćwiczeń było.A teraz 3 msc będę musiała po op wytrzymać.To chociaż w sportowym staniczku sobie pochodzę przed lustrem.
A jeśli chodzi o to czy mówić komuś czy nie? ja jestem za nie. Moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie. A ewentualnie potem można się wytłumaczyć , że od jakiegoś czasu hormony się bierze-to zawsze działa.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Tylko Ty buty nie za malutkie wystaw
A ja w tym roku, idąc za pomysłem Horo choinkę ubieram w Mikołajki. Z butami i skarpetkami w tamtym roku nie wypaliło, jakiś nie kumaty ten Miki.
Nie ma innej opcji-6 grudnia choinka będzie u mnie ubrana i to przy samym oknie .
Mya
po pierwsze dziekuje za ksiazke emailową po drugie zgadzam sie z tobą co do dyskrecji op. mam nauczke za duzo osób o tym wie i traktuja mnie jakby mi odbiło za granicą , ze zrobilam sobie piersi bo tego czegos mi brakowało.. bullshit, mam to cos w sobie hmm chyba guzik połknęłama czemu nie podkrecic sie bardziej? dowartosciowac? nie widze nic zlego w byciu JESZCZE bardziej sexia czy ktos wie mniej tym dluzej zyje

Stary 2009-10-26, 21:12   #2384
MyaDiva
Zakorzenienie

Sówka już po operacji, głaszcze się po swoich skarbach, ciekawe kiedy sie odezwie. Wie może któraś o której godzinie miała zabieg?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Mya
po pierwsze dziekuje za ksiazke emailową po drugie zgadzam sie z tobą co do dyskrecji op. mam nauczke za duzo osób o tym wie i traktuja mnie jakby mi odbiło za granicą , ze zrobilam sobie piersi bo tego czegos mi brakowało.. bullshit, mam to cos w sobie hmm chyba guzik połknęłama czemu nie podkrecic sie bardziej? dowartosciowac? nie widze nic zlego w byciu JESZCZE bardziej sexia czy ktos wie mniej tym dluzej zyje
Nie ma sprawy, miłego czytania.
Nie ma nic złego w realizacji własnych pragnień. I nikomu nic do tego.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

AniaaaxDD-jak tam po konsultacji u kardiologa? mam nadzieje, że wszystko dobrze.

Stary 2009-10-26, 21:20   #2385
AniaaaxDD
Raczkowanie

Dziewczyny ale mam zaległosci
Dzisiaj byłam u kardiologa.. Ogolnie lipa. Ten kardiolog sie chyba wogole nie znal, powiedzial ze nic tam nie ma a jak dowiedzial sie ze w poprzednim badaniu (ktore bylo 2 mc temu)wyszla struna to powiedzial ze nie trzeba jej nawet opisywac potem powiedzialam tez ze wczesniej mialam wypadanie płatka (2 mc temu w badaniu wyszlo ze platek juz nie wypada) i jak sie o tym dowiedzial to powiedzial ze nic nie zauwazyl ale w diagnozie napisal "wypadanie platka" mam nadzieje ze jest mniej wiecej zrozumiale ale naprawde powoli trace nerwy.. za niedlugo to chyba zapisze sie do psychiatry bo moje nerwy sa na skraju wyczerpania, ciagle mysle o cyckach
W kazdym razie w czwartek znowu ide na badania do innego kardiologa...

Ciekawa jestem jak tam Sówka po operacji, mam nadzieje ze sie jakos trzyma

Pysia nie przejmuj sie o opinie ludzi.. lepiej nic nie mowic bo pozniej będa za duzo o tym mysleć, zazdroscic a potem plotkowac
Ogladajac wszystkie nabytki, stwierdzam ze lepiej brac te wieksze

Agnes u Ciebie nie ma zadnej autostrady Wszystko wygląda ksiązkowo Ale widze ze niedosyt towarzyszy kazdej dziewczynie po op
AniaaaxDD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 21:58   #2386
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaaaxDD Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam u kardiologa.. Ogolnie lipa. Ten kardiolog sie chyba wogole nie znal, powiedzial ze nic tam nie ma a jak dowiedzial sie ze w poprzednim badaniu (ktore bylo 2 mc temu)wyszla struna to powiedzial ze nie trzeba jej nawet opisywac potem powiedzialam tez ze wczesniej mialam wypadanie płatka (2 mc temu w badaniu wyszlo ze platek juz nie wypada) i jak sie o tym dowiedzial to powiedzial ze nic nie zauwazyl ale w diagnozie napisal "wypadanie platka" mam nadzieje ze jest mniej wiecej zrozumiale ale naprawde powoli trace nerwy.. za niedlugo to chyba zapisze sie do psychiatry bo moje nerwy sa na skraju wyczerpania, ciagle mysle o cyckach
No tak,to naprawdę duże rozbieżności. A co stwierdził odnośnie narkozy? widział przeciwwskazania?
Miejmy nadzieje, że w czwartek coś się wyjaśni i tym razem trafisz na kompetentnego lekarza. Trzymaj się i nie stresuj-bo to w ekg zaraz widać. Najgorsze jest to, że od tej opini zależy Twoja decyzja o operacji. Rozumiem jakie to ważne dla Ciebie i jak ciężko Ci teraz z tą niepewnością. Miejmy jednak nadzieje, że wszystko będzie dobrze i dostaniesz zielone światło . Trzymam kciuki

Stary 2009-10-26, 21:59   #2387
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Listopadowa,
ślicznie się prezentują 4 miesia ce po op, a wygladają jakby od zawsze były Twoje
ostatnia fotka powala

Stary 2009-10-26, 22:12   #2388
pysia222
Zakorzenienie

Hej dziewczyny , bardzo dziekuje za Wasze cieple slowa teraz mam malo czasu wiec odezwe sie jutro .
Mam tylko pytanie co to jest podszycie kieszeni , kiedy sie je wykonuje itp. Bardzo prosze o odp.
Zmykam bo moja dziewczynka sie dzisiaj zatrula biedactwo strasznie wymiotywala , a teraz jakos niespokojnie spi.
Odezwe sie jutro rano
Stary 2009-10-26, 22:35   #2389
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny , bardzo dziekuje za Wasze cieple slowa teraz mam malo czasu wiec odezwe sie jutro .
Mam tylko pytanie co to jest podszycie kieszeni , kiedy sie je wykonuje itp. Bardzo prosze o odp.
Zmykam bo moja dziewczynka sie dzisiaj zatrula biedactwo strasznie wymiotywala , a teraz jakos niespokojnie spi.
Odezwe sie jutro rano
Oj biedactwo. mam nadzieję, że jutro będzie się już dobrze czuła.
O jakie podszycie kieszeni Ci chodzi? Po powikłaniach czy przy zabiegu? Najczęściej sformuowania podszycie kieszeni używa się przy powikłaniach. Np jak za pierwszym razem chirurg zrobił za duzą kieszeń lub zrobił ją krzywo należy ją wtedy podszyć - z jednej strony, lub na dole (jeśli implant był za nisko) , lub od strny moska-w zależności co trzeba korygować. Po takim zabiegu należy przez dwa miesiące nosić w odpowiedniej "pozycji" piersi, tak by implant nie napierał na zszycie.Jak podszycie było na dole kieszeni-unosi się je staniczkiem do góry, jak od strony pachy-zbiera się piersi do siebie itp..
U mnie pewnie będzie trzeba podszyć kieszenie- oby jak najmniej

Stary 2009-10-26, 23:53   #2390
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Listopadowa,
ślicznie się prezentują 4 miesia ce po op, a wygladają jakby od zawsze były Twoje
ostatnia fotka powala
Horo - choć moje śliczne (ale jestem nieskromna) są ze mną od niedawna to czuję jakby od zawsze były moje. W sumie to cycuchy są moje, jak najbadziej prawdziwe, tylko dostały żelki w gratisie
Niezmiernie mi miło, że mój biuścik zrobił na Tobie wrażenie i się podoba.
Jeszcze kilka takich miłych komplementów i wpadnę w samouwielbienie

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
No tak,to naprawdę duże rozbieżności. A co stwierdził odnośnie narkozy? widział przeciwwskazania?
Mya - opinią akurat tego lekarza zbytnio nie sugerowałabym się... Chyba to taki średnio kompetentny kardiolog był... niestety
Stary 2009-10-26, 23:53   #2391
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Horo - choć moje śliczne (ale jestem nieskromna) są ze mną od niedawna to czuję jakby od zawsze były moje. W sumie to cycuchy są moje, jak najbadziej prawdziwe, tylko dostały żelki w gratisie
ja juz wpadam narcyzm welcome chodze od lustra do lustra macam się i widze ze robia sie mięciuchne

Stary 2009-10-27, 00:11   #2392
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaaaxDD Pokaż wiadomość
Aniu - trafiłaś niestety na niekompetentnego lekarza...
Po pierwsze - nie zdiagnozował u Ciebie obecności struny rzekomej - daje to do myślenia (nie ma możliwości, aby nagle taka dodatkowa struna zanikła)
Po drugie opisuje, że płatek zastawki (której: dwudzielnej czy trójdzielnej?) wypada, choć on tego nie widzi... Nie rozumiem

Z drugiej strony nie jest to możliwe (oczywiście bez ingerencji chirurgicznej), aby tak nagle płatek zastawki przestał wypadać... Czy wcześniej byłaś 2 razy u tego samego kardiologa, który raz stwierdził wypadanie, a potem, że już płatek nie wypada
Na pocieszenie dodam, że ja również mam delikatne wypadanie płatka zastawki mitralnej (choć pewnie to marne pocieszenie)...

Koniecznie idź do dobrego specjalisty kardiologa, bo tylko diagnoza postawiona przez takiego lekarza, jak również jego opinia nt. wprowadzenia ciebie w znieczulenie ogólne będzie wiarygodna

Szkoda, że nie jesteś z 3 City - mogłabym ci polecić bardzo dobrego kardiologa z Sopotu

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
ja juz wpadam narcyzm welcome chodze od lustra do lustra macam się i widze ze robia sie mięciuchne
. Ja też w końcu polubiłam moje odbicie w lustrze. Chociaż do narcyzmu jeszcze daleko

A swoją drogą: żelki...-taka mała rzecz, a cieszy

Czas edycji: 2009-10-27 o 00:12
Stary 2009-10-27, 02:46   #2393
natalalala
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
juz raz chwalilam wasze przody, wiec juz tego nie bede robic
ale tak czytam i czytam to forum ostatnio i na serio zaczynam sie zastanawiac nad op
juz poinformowalam mojego chlopaka o tym ze zbieram pieniadze powiedzial oczywiscie ze si enie zgodzi, ale co on tam ma do gadania
pozdrawiam
natalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 08:46   #2394
pysia222
Zakorzenienie

Pysia - tylko, że ćwiczyć aktywnie będziesz mogła po minimum 3 m-cach[/QUOTE]

No wlasnie i tu mam problem , ba ja sie doczytalam ,ze juz po 4-5 tygodniach moge powoli wracac do sportu podobnie powiedzial doktorek . Oczywiscie wszystko bardzo powoli i z umiarem.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Podobnie pisza na tej stronie ktora mi Agnes podala.
Niestety já nie wiem o czym mowie, bo jeszcze tego nie przezylam , wiec moze byc i tak , ze nic ze sportu nie bedzie i bede musiala to przezyc Bo moje zdrowie jest warzniejsze
Tylko napewno bede chciala po uplywie 5 tyg powoli wrocic do sportu ( zobaczymy czy wszystkie okolicznosci mi na to pozwola)
Myslalam , zeby na poczatek zaczac od rowerka stacjonarnego na pol lezaco , tam pracuja tylko nogi , a i pozycja jest wygodna.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Wracajac jeszcze do tematu sportu to pewnie jak juz bede po op. i bede wiedziela o czym mowicie i jak tp boli, to moje plany powrotu do sportu sie zmienia.
Zobaczymy po ciazy tez po 2 tygodniach zaczelam delikatny trening , wiec moze i w tym przypadku sie uda , bardzo bym chciala

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Agnes - dzieki bardzo za ta stronke , ciekawe rzeczy tam pisza

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Oj biedactwo. mam nadzieję, że jutro będzie się już dobrze czuła.
O jakie podszycie kieszeni Ci chodzi? Po powikłaniach czy przy zabiegu? Najczęściej sformuowania podszycie kieszeni używa się przy powikłaniach. Np jak za pierwszym razem chirurg zrobił za duzą kieszeń lub zrobił ją krzywo należy ją wtedy podszyć - z jednej strony, lub na dole (jeśli implant był za nisko) , lub od strny moska-w zależności co trzeba korygować. Po takim zabiegu należy przez dwa miesiące nosić w odpowiedniej "pozycji" piersi, tak by implant nie napierał na zszycie.Jak podszycie było na dole kieszeni-unosi się je staniczkiem do góry, jak od strony pachy-zbiera się piersi do siebie itp..
U mnie pewnie będzie trzeba podszyć kieszenie- oby jak najmniej
Moja dziewczynka dzisiaj juz sie dobrze czuje , wszystko jej przeszlo , a dzisiaj wstala pelna energi do szkoly. Ona lubi szkole wiec nawet nie bylo mowy , zeby w domu zostala.

Chodzi mi o podszycie kieszeni przy zabiegu

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

[QUOTE=MyaDiva;14932991]O tak mi też się taki sportowy staniczek marzy, a w nim moje śliczne piersi. Mi po pierwszej op też ciężko bez ćwiczeń było.A teraz 3 msc będę musiała po op wytrzymać.To chociaż w sportowym staniczku sobie pochodzę przed lustrem.

MyaDiva to sobie razem w tych SPORTOWYCH staniczkach pochodzimy to dopiero bedzie fajne uczucie miec sportowy stanik a w nim sliczne piersi
Dla takiego uczucia jestem w stanie wszystko poswiecic
horo- ten Twoj niebieski topik normalnie marzenie

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Ooooo kurcze ,ale sie rozpisalam:hahaha :

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2009-10-27 o 08:49
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 09:01   #2395
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
No wlasnie i tu mam problem , ba ja sie doczytalam ,ze juz po 4-5 tygodniach moge powoli wracac do sportu podobnie powiedzial doktorek . Oczywiscie wszystko bardzo powoli i z umiarem.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Podobnie pisza na tej stronie ktora mi Agnes podala.
Niestety já nie wiem o czym mowie, bo jeszcze tego nie przezylam , wiec moze byc i tak , ze nic ze sportu nie bedzie i bede musiala to przezyc Bo moje zdrowie jest warzniejsze
Tylko napewno bede chciala po uplywie 5 tyg powoli wrocic do sportu ( zobaczymy czy wszystkie okolicznosci mi na to pozwola)
Myslalam , zeby na poczatek zaczac od rowerka stacjonarnego na pol lezaco , tam pracuja tylko nogi , a i pozycja jest wygodna.

Pysia,
W moich zaleceniach mam zero sportu przez 6 tygodni Minęło 8, ale nadal ćwiczyć nie mogę... nawet trochę więc nastaw się na dłuuuugie "obijanie"
Po porodzie jest inaczej... tam można od razu, a po op piersi NIE ... musisz wykluczyć ryzyko przesuniecia się implantów, zerwania torebki, itp ... nawet jeśli nic nie będzie bolało, to nie wolno

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Listopadowa,
a ja sie tak czuje z moimi... jakby od zawsze razem Może dlatego, ze tym razem zero bólu... no i nie musialam się juz przyzwyczajać do nowych żelkow, bo poprzednie robiły im miejsce przez pół roku
A w samouwielbienie ( "cyckouwielbienie") wpadaj, jak najbardziej wskazane ... masz ku temu powody

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Sówka już po operacji, głaszcze się po swoich skarbach, ciekawe kiedy sie odezwie. Wie może któraś o której godzinie miała zabieg?
Mya,
Sówka chyba o 15 zaczęła stawać sie cycata kobietką

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
No to pozostaje sie cieszyć, ze tak szybciutko miękną
tylko jeszcze ich nie masuj żeby nic sie nie poprzesuwało

Stary 2009-10-27, 09:02   #2396
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
horo- ten Twoj niebieski topik normalnie marzenie
tesco... stoisko z odzieżą damską, wieszaczki i... topy - 30 zł, więc jak za darmo, a jakość super (były takie i różowe)

Stary 2009-10-27, 09:40   #2397
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Slicznie , naprawde slicznie

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
tesco... stoisko z odzieżą damską, wieszaczki i... topy - 30 zł, więc jak za darmo, a jakość super (były takie i różowe)
horo - mam nadzieje , ze nie bedziesz zla, ale do op. ponapalam sie na Twoj topik ( bez obaw ja gustuje w facetach) ale ten topik jest cudowny
Zaraz po op . tez sobie sprawie cos takiego
Stary 2009-10-27, 09:46   #2398
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
horo - mam nadzieje , ze nie bedziesz zla, ale do op. ponapalam sie na Twoj topik ( bez obaw ja gustuje w facetach) ale ten topik jest cudowny
Zaraz po op . tez sobie sprawie cos takiego
Zla A napalaj sie
A topik polecam... mięciutki, wygodny i bardzo miły dla skóry
Do tego zabudowany na pleckach, więc plus na taką pogodę

Stary 2009-10-27, 09:52   #2399
pysia222
Zakorzenienie

Prosze o informacie o podszyciu kieszeni przy zabiegu
Stary 2009-10-27, 09:53   #2400
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Slicznie , naprawde slicznie
Pysia,
Dziękuję

A wracając do ćwiczeń - po ok 5-6 tyg. to będziesz mogła ćwiczyć dolne partie ciała. Gdzieś kiedyś wyczytałam, że po 1,5 m-ca można ćwiczyć aerobic, ale wiąże się to ze zbyt dużym ryzykiem... Ja unikałabym ćwiczeń na klatkę i kończyny górne tak długo jakby się dało. Żal, gdyby stało się coś niedobrego - przemieszczenie impl. czy przerwanie torebki

Horo,
w 'cyckouwielbienie' powoli wpadam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości